|
|
#4411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Jestem prawdziwym kinomaniakiem
![]() Horrory i thrillery godne wg mnie polecenia to: 1. Obecność- trzyma w napięciu 2. Mr. brooks- wspaniała gra Costnera, trzyma w napięciu, zaskakuje 3. W sieci zła- ten film mnie przeraża, ale ... widziałam go wiele razy ![]() 4. Milczenie owiec- klasyka 5. Siedem- mimo iż nie lubię Pitta, film należy do moich ulubionych 6. Słaby punkt (Hopkins jak zawsze perfekt, Gosling zreszta tez) 7. Wyspa tajemnic- za trzymanie w niepewności i element zaskoczenia(DiCaprio pokazał klasę, Buffalo też wypadl całkiem całkiem) 8. Labirynt (idąc na randkę do kina na ten film, kazałam się uspokoić facetowi, bo chcę obejrzeć ten film w spokoju i dokładnie , uwielbiam Gyllenhaala)9.Dom snów... hmm... akurat on mnie nie przestraszył, ale trzymał w napięciu, a na końcu płakałam , ale film baaardzo mi się podobał 10. Tożsamość -trzyma w napięciu 11. Dziewczyna z tatuażem- wszystko mi raczej bardzo się podobało 12. Bogowie ulicy- polecam każdemu- nietypowy film, dobra akcja, trzyma w napięciu, zaskakujący koniec 13. Trup- na serio bardzo dobre kino hiszpańskie, trzyma w napięciu 14. Prawo zemsty- dobry film, wg mnie bardziej akcja 15. Morderstwo doskonałe, trzyma w napięciu mimo iż nie ma zbyt wielu drastycznych akcji ![]() 16. Teoria spisku- bdb gra Roberts i Gibsona, ciekawa fabuła 17. Kolekcjoner kości- bdb gra aktorska i niezła fabuła, osobiście wszystko co związane z kosteczkami mnie przeraża 18. W matni- ciekawy film, zaskakujące zakończenie 19. Sprawa honoru- wg mnie jedna z lepszych ról Travolty, niezła fabuła 20. Rzeka tajemnic- co tu dużo pisać, trzeba zobaczyć- warto! 21. Stan gry (wg bardziej kryminał, ale bdb gra Crowe i Afflecka) 22. Raport pelikana- bdb gra aktorska, dobra fabuła 23. Rytuał z Hopkinsem również całkiem całkiem 24. Diabelska przełęcz z 2013 r.- film na faktach, zrobił na mnie wrażenie do tego stopnia, że zaczęłam oglądać dokumenty na temat tych wydarzeń Ale się rozpisałam
www.nawiedzonanarzeczona.wordpress.com Edytowane przez nawiedzonanarzeczona Czas edycji: 2014-09-08 o 15:32 |
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię, ale to już kiedyś pisałam, nie lubię z ręki. Nieliczne dla mnie takie są strawne, a i tak są dla mnie najwyżej niezłe. Przez ten sposób kręcenia włączyłam VHS i niedługo wyłączyłam. Za bardzo mnie irytuje ten sposób kręcenia , tak jakoś mam.
|
|
|
|
#4414 |
|
Rozeznanie
|
wg mnie są najlepsze z tych które widziałam. Możliwe, że o kilku zapomniałam
Swoją drogą przeleciałam prawie cały filmweb, oby jak najwięcej nowych powstawało
|
#4415 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie, ja też ciągle patrzę czy powstały jakieś nowe i fajne horrory czy thrillery. Ogólnie wydaje mi się, że mało tworzą, a jak już to słabe i to głównie o jakiś demonach, albo nawiedzonych ludziach.
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej sięgnij do klasyki ![]() 'Dziecko Rosemary' "Egzorcysta'
|
|
#4417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Ja większość filmów z listy widziałam i też je lubię. Pozostałe średnio aż tak mnie kręcą jak patrzę, by obejrzeć, no po prostu nie wszystko chcę obejrzeć, czasem czegoś się jakoś nie chce wiadomo. No, ale na pewno muszę obejrzeć w końcu "Dziewczynę z tatuażem", bo książkę czytałam, dwie części, a filmu jakoś nie. Sama nie wiem czemu, ale czasem coś takiego mam
No i muszę obejrzeć "Czarnego łabędzia", bo dawno już jest, dawno już chciałam obejrzeć, a też jakoś nie obejrzałam. Większość thrillerów i horrorów jakie chciałam obejrzeć to obejrzałam, też naprawdę dużo ich obejrzałam, ale jak widać mam jednak tytuły, które chciałam obejrzeć, a jakoś jeszcze nie
|
|
|
|
#4419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak samo mialam z "Gwiazd naszych wina", ale to akurat dramat, sadzilam, ze jakies smety i nudy, a to baaaardzo fajny film
|
|
#4420 |
|
Konto usunięte
|
gdyby film "Dziewczyna z tatuażem" był osobnym tworem to byłby świetny.. Mnie, jako fankę książki, bardzo raziły pewne braki w fabule filmu.
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4806923 9]gdyby film "Dziewczyna z tatuażem" był osobnym tworem to byłby świetny.. Mnie, jako fankę książki, bardzo raziły pewne braki w fabule filmu.[/QUOTE]
Tak to zawsze jest z adaptacjami filmowymi książek
|
#4422 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4423 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w weekend w końcu obejrzałam horror Oculus i chociaż moim zdaniem nie straszy to jednak oglądałam z zainteresowaniem
![]() w TV leciała też Mgła (The Fog, 2005) bać się nie było czego ale sama mgła spowijająca miasteczko bardzo mi się podobała
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przydałby się jakiś fajny horror na weekend, a tu posucha
|
|
#4425 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety wersja jest z kamerki, więc poczekam sobie na "lepsiejszą" ![]() Cytat:
Niestety Czarny łabędź mnie nudził już trochę, uciełabym ten film do 45 minut ![]() Cytat:
![]() W kinach leci druga część Sin City- wybieram się jutro zobaczyć
|
|
|
#4426 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Niesamowity klimat, taki niepokojący, jak lubię
|
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj obejrzałam Haunt, sama nie wiem co myśleć i jak go ocenić. niby klimatyczny, ale jakiś przewidywalny. miałam nadzieję na większe rozbudowanie wątków.
|
|
|
|
#4428 |
|
Raczkowanie
|
Ostatni horror (?) ktory ogladalam
http://www.filmweb.pl/film/Mucha-1986-7900 nie straszny ale niespotykany, polecam |
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam "Kirsty/random"(2014) - całkiem niezły thriller, nie jest nowatorski, nie zaskakuje, ale trzymał mnie w napięciu i akcja jest ciekawa, postacie w maskach dla mnie przerażające, dobrze "zrobione". Bohaterka dosyć ciekawa, nie jakaś głupia bardzo jak to czasem bywa. Moja ocena 7/10, dobrze mi się oglądało, w końcu thriller, polecam
![]() Hiyori, oglądałam parę filmów jak ten wyżej i nowy Allena i jakoś tak wyszło, że najpierw te, teraz zabiorę się więc za "Dziewczynę z tatuażem"
|
|
|
|
#4430 | |
|
Buc
|
Cytat:
byłam w kinie na Jako w piekle... i stanowczono i z całym szacunkiem odradzam ten film.
|
|
#4431 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:50 ---------- Mam pytanie z serii czy ktoś zna tytuł? Film o rodzinie mieszkającej w domu, ojciec jest chyba malarzem? Cóż, za wiele nie pamiętam z fabuły, wiem tylko, że na końcu okazuje się, że oni wszyscy już nie żyli, dom chyba spłonął a mordercą okazał się ojciec? Coś mi świta, coś mi dzwoni ale nie wiem
|
|
|
|
|
#4432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć wam
![]() ja oglądałam ostatnio The Call, jak dla mnie trochę porażka
|
|
|
#4434 |
|
Rozeznanie
|
a wg mnie nawet spoko
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Za dużo głupich akcji według mnie. Zabójstwo w biały dzień przy głównej ulicy i nikt nic nie widzi
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ja na takie przymykałam oko, bo trzymał mnie bardzo w napięciu, a to jest dla mnie najważniejsze, tak że dla mnie świetny, najważniejsze czynniki dla mnie spełnia, dałam mu 9/10
![]() kukurukku, niestety nie kojarzę. Możliwe, że znam, ale mało danych i niestety nie mogę skojarzyć. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-09-14 o 02:39 |
|
|
|
#4437 | |
|
...po prostu być.
|
Cytat:
Tylko on był pisarzem, rzeczywiście wszyscy nie żyli. On był poderzany o morderstwo. Ale czy to na pewno to nie jestem pewna. |
|
|
|
|
#4438 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzięęęki ![]() W takim razie: polecam Dom Snów
|
|
|
|
|
#4439 |
|
...po prostu być.
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Buc
|
nie, głupi jak but, bohaterowie z kosmosu, fabuła też, końcówka debilna, no ja nie wiem - plusów prócz dla mnie fajnego tytułu, nie znalazłam.
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-09-14 o 12:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

, uwielbiam Gyllenhaala)
, ale film baaardzo mi się podobał 

Swoją drogą przeleciałam prawie cały filmweb, oby jak najwięcej nowych powstawało