Za 2 lata nasze śluby, dość wolności o mój luby! PM 2016 część XVI - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-11, 17:11   #1651
Cherry_Muffin
nibyżona

Dot.: Za 2 lata nasze śluby, dość wolności o mój luby! PM 2016 część XVI

no nasz mysliwski stol bedzie wlasciwie, ze za darmo bo wszystko zrobi tata gosc mowil, ze jak swoja dziczyzne damy to nic ekstra nie policzy a kielbasy i inne takie tez robi tata, a u nas wszyscy lubia, a rodzinie Tz tez bardzo smakowalo jak wozilam
inaczej bym sie na taki wydatek nie zgodzila

brownie mi sie chce. mam nadzieje ze mama dokupi skladniki to upieke

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:14   #1652
kashia001
PeeeMaa!

my też chcieliśmy wiejski stół, ale by się już na sali nie zmieścił

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:21   #1653
Stella275
Nawiedzona PeMa

Dla mniej wiejski stół to zbędny wydatek no i może już zbyt spowszedniało na wesela i nie ma tego efektu wow który był jak to wchodziło

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:30   #1654
Myosottis
Zadomowienie

ja jeszcze nie mam ustalonego menu, bo na razie tak luźno rozmawialiśmy z właścicielką (teściowa siostry mojego TŻ) i podała nam baaaardzo atrakcyjną cenę z wliczonym ciastem, tortem i owocami . A jedzenie mają super
Myosottis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:50   #1655
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
My będziemy mieć drink bar z barmanem i koszty dzielimy na 2 z właścicielem cateringu.
wytłumacz bo chyba czegoś nie rozumiem

u nas stołów wiejskich się nie robi (tzn ja się nie spotkałam, ale niektóre sale mają w ofercie) ale niedawno rozmawiałam z parą spod Warszawy i mówili że np. u nich to jest must have

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:50   #1656
iixi
Zakorzenienie

dzień dobry
ja dzisiaj pół dnia poza domem, z koleżanką się widziałam i odwiedziłyśmy pół miasta, zjadłyśmy pyszności (nasza ulubiona sałatka w bistro, a potem czekolada w Mount Blanc jak w załączniku ), poszlajałyśmy się po CH, a raczej ja chodziłam za nią bo mi się kupować nie chciało nic..

a jak wróciłam to w końcu z Tż powkładaliśmy wszystkie zdjęcia do albumów bo wczoraj jakoś się w końcu za to nie zabraliśmy. jeszcze muszę kilka zdjęć do antyramy powyłowywać.. zapomniałam o tym ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140911_140558.jpg (142,2 KB, 17 załadowań)

BLOG

Edytowane przez iixi
Czas edycji: 2014-09-11 o 18:27
iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:55   #1657
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
wytłumacz bo chyba czegoś nie rozumiem
no , że jeżeli barman kosztuje 700 to my Państwo Młodzi płacimy 350 i właściciel cateringu 350.

Stary 2014-09-11, 17:57   #1658
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
u nas stołów wiejskich się nie robi (tzn ja się nie spotkałam, ale niektóre sale mają w ofercie) ale niedawno rozmawiałam z parą spod Warszawy i mówili że np. u nich to jest must have
też się nie spotkałam u nikogo z tym chyba nawet nasza sala ma w ofercie

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 18:05   #1659
lenka990
Zaszynszylowana

Tata coś mówił o tym wiejskim stole, ale przy takiej ilosci jedzenia nie ma sensu dodatkowo płacić. Mam wrażenie, ze mało kto to je na weselach.

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 18:11   #1660
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Tata coś mówił o tym wiejskim stole, ale przy takiej ilosci jedzenia nie ma sensu dodatkowo płacić. Mam wrażenie, ze mało kto to je na weselach.
ja jak byłam ostatnio na weselu, to faktycznie mało co jadłam, ale osoby na przeciwko mnie to jadły jak by w życiu nie widziały żarcia.

Stary 2014-09-11, 18:19   #1661
201604261006
Konto usunięte

Ślub M & D
30.08.2014r

Czwartek 28.08

Cały dzień załatwień. Pompowaliśmy balony, sprzątaliśmy itp. Dokupowaliśmy różne rzeczy. W remizie balony pompowaliśmy do godziny nie wiem której, męczące jak cholera to!

Piątek 29.08.

Spałam u Tż. Na 11 byłam umówiona na paznokcie. Zawiózł mnie a sam wrócil do domu. Chciałam frencza, ale jakoś brzydko jej wychodził i poprawiała parę razy. Miałam w końcu żelowe przedłużenie i lakier-hybrydę. Zeszło mi się tam do 14 A na 13 miałam odebrać sukienkę! Świadkowa z Tż już czekali pod salonem i lecimy szybko bo spóźnieni. A tam baby nie ma. W końcu przyszła! Ilona uczyła się wiązać i przypinać tren. Odebraliśmy, zapłaciliśmy i jak ją wpakować do samochodu żeby nie pognieść całej. Jakoś się udało ja upchać z tyłu, manekina też Zawieźliśmy ją do mojego chrzestnego (tam się ubierałam). I biegiem do Tż pozawozić wszystko na salę. Okazało się że alkohole zawieźli teściowie i dzięki Bogu bo my chyba byśmy się nie wyrobili! My pojechaliśmy tylko po klucz do naszego pokoju, zanieśliśmy tam kosze dla rodziców i inne rzeczy, ciuchy na 2 dzień. Zaszliśmy na salę-była jeszcze nie skończona ale PIĘKNA! Zakochałam się Wszędzie czerwono: czerwone świeczki, woal, kwiaty-nawet serwetki! Wróciliśmy do domu, pozanosiliśmy rzeczy do remizy na poprawiny a tu prawie 18! Szybko wpakowaliśmy się do samochodu i do Kościoła na spowiedź. Na szczęście ksiądz spowiadał. Pytał mnie ile razy współżyłam z Tż od ostatniej spowiedzi Ale w końcu podpisał. Wróciliśmy do Tz, pozanosiliśmy resztę rzeczy do remizy, pompowaliśmy balony. Patrzymy- godz. 19- trzeba wyjeżdżać tym razem ze świadkami do mojego księdza. Pokazałam mu czytanie które chce, daliśmy mu kartki od spowiedzi, zapłaciliśmy. Zajechałam też na cmentarz do mojej kochanej cioci i babci których niestety nie mogło być z nami ale wierzę że patrzyły z góry Tż mnie odwiózł do mojego mieszkania a sam ze świadkami pompowali resztę balonów Ja posprzątałam u chrzestnego, całą klatkę od 4 piętra w dół Tego dnia strasznie bolał mnie nadgarstek, spuchł i myślałam że już po mnie, obandażowałam, nasmarowałam i modliłam się żeby przeszło. Wykąpałam się i po 23 poszłam spać z myślą że chyba nie zasnę…

Sobota 30.08

… spałam jak dziecko. Obudził mnie budzik przed godziną 8. Wcale a wcale nie chciało mi się wstać. Nie czułam że to dziś, że dziś wychodzę za mąż. Zjadłam śniadanie i zaczęłam pompować balony. Pomagała mi siostra i 2 bracia, mama też Wiązaliśmy je, chcieliśmy powiesić na daszku przed klatką. Wkurzały mnie strasznie bo co je zawiesiliśmy to pękały, zaczepiały o murek i pękały Próbowaliśmy kilka razy ale się nie udało. W końcu się wkurzyłam, zamiast całego sznurka powiesiliśmy na każdym haczyku po 3-4 i też było ok. (zanim wróciłam od fryzjera to mama doczepiała nowe bo pękały!). Było już po 10 więc poleciałam się umyć. Zadzwoniłam po taksówkę i pojechałam do salonu. Pokazałam fryzjerce zdjęcie fryzury i wzięły mnie w obroty. Mycie, czesanie, lokowanie. Patrząc w lustro byłam przerażona! Siwe włosy jako wypełnienie? Byłam pewna że coś będzie widać. Zapowiadało się strasznie. Po 1,5 godziny, gdy już skończyła-spodobało mi się Miałam koka z warkoczem, wczepioną opaskę z kryształkami Fryzura wyglądała iście ”królewsko” Zadzwonił Tż że świadkowa odebrała bukiety. Nastraszył mnie że są brzydkie, ja już wścieklizny dostaje, piekle się przy telefonie, a ten gamoń się śmieje. Poszłam na makijaż ( w tym samym salonie), malowała mnie i malowała. Zakazała patrzeć lustro W końcu mogłam spojrzeć i Jakie ja mam długie rzęsy! Mówiły że pierwszy raz takie widzą, a miałam tylko wytuszowane Miałam srebrno-szary cień, kreskę na górnej powiece, na dolnej też-do połowy. Usta miałam pomalowane morelową pomadką. Było mega Podobało mi się strasznie, a z fryzurą było idealnie Przyjechała po mnie świadkowa, wyglądała jak milion dolarów. Miałyśmy dość dużo czasu więc siedziałyśmy w pokoju i oglądałyśmy „Mam talent” Do Tż zjeżdżali się goście, przyjechał foto & kam, zespół. Czekałyśmy na znak że wyjeżdża - wtedy miałyśmy zacząć się ubierać Tu zaczął się cholernie dłużyć czas. W końcu jest sms! Jadą! Mieli 3 bramki-koledzy ze straży mu zrobili Zaczęłyśmy się ubierać. Zaczął się stres. Trzęsłam się jak galaretka, jednocześnie nie mogąc doczekać się aż go zobacze! Ilona mnie ubrała w sukienkę, zawiązała i uspokajała. Czekamy, czekamy, czekamy. Stałam jak głupek przy balkonie i patrzyłam czy już są W końcu przyjechała pani fotograf i pan kamerzysta Zaczęłyśmy ubierać welon, biżuterię. Fotografka była zachwycona moimi czerwonymi butkami Przyjechał zespół i zaczęli grać pod klatką. Spojrzałam przez balkon i widzę auto teściów. Skoro są oni to i Tż jest. Serducho zaczęło mi bić, chwilowy stres. W końcu patrzę że kamerzysta nagrywa i są! Wchodzą do mieszkania. Wyglądał idealnie Przywitałam się buziakiem z nim i ze świadkiem, dostałyśmy bukiety. Mój był średni- tzn bardzo ładny ale miał być w większości czerwony, a był biały No ale co zrobić, zaczęłyśmy przypinać butonierki. Wrr prawie wścieklizny dostałam, Ilona zapięła od razu więc przyszła mi pomóc. Nadszedł czas na założenie podwiązki, ktoś tam gadał „Wyżej sukienkę, wyżej!” Kolej na buty, Tz założył mi jeden-wszyscy zgodnie stwierdzili że za luźne Tż wyjął portfel i wkładał pieniądze do butów Teraz były idealne Trochę się męczył z zapięciem, ale w końcu mu się udało. Mówię „Prosimy o błogosławieństwo” a kamerzysta chyba nie zdążył bo mówi żeby powtórzyć, ja w śmiech i replay please. Powtórzyłam. Teściowa się chyba wzruszyła, albo zestresowała bo głos jej drżał strasznie. Potem mama, teść i chrzestna Tż, mój chrzestny. Wstajemy a tu dopiero chwilę po 16 No to robimy fotki! Sami, ze świadkami, ja ze świadkową, z rodzicami, dziadkami itp.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 18:20   #1662
201604261006
Konto usunięte

W końcu wychodzimy bo ileż można szczerzyć się do aparatu A tam bramka! Sąsiad z bukietem kwiatów przyszedł złożyć nam życzenie, śliczny mały bukiecik nam podarował. Świadek wypił z nim po kieliszku, dał mu wódkę i schodzimy dalej. Ilona mówiła że tak wystrzeliłam po tych schodach że nie mogli za mną nadążyć Słyszę że zespół gra „wyjściową” piosenkę. Chwila oddechu i wychodzimy. A tam mnóstwo ludzi, chyba z każdego bloku przyszli popatrzeć. Nasi goście i mnóstwo dzieci. Miałam torebkę z cukierkami, dużą ilością cukierków to rzucałam im. I idziemy, samochód był idealny, biały z czerwonym przystrojeniem-kwiatami Kierowca pięknie ubrany. I pytanie? Jak ja mam tam wleźć! Ale jakoś się udało, prawie wyrwałam welon ale to nic. Kazałam otworzyć okno i machaliśmy do kamery Jechaliśmy powolutku, nie mieliśmy już bram-na szczęście, bo świadka by mi upili! Samochody które nas mijały trąbiły. Wszyscy się patrzyli. Dojeżdżamy a tam mnóstwo gości, wtedy dotarło do mnie że oni przyjechali na NASZ ślub I szczerzyłam się jak głupia! Ilona założyła mi etolkę która od pierwszej sekundy wkurzała mnie, gryzła, drapała i ściągała się Myślałam że mnie szlag trafi! Fotografka mówi, to idziemy, szliśmy powoli, robiła nam zdjęcia, świadkowa odwiązała tren i staliśmy w wejściu. Bo oczywiście byliśmy za wcześnie. Ja się rozgadałam, trochę chyba za głośno bo Tż mnie uciszał Ciągle zerkałam na dwór, śmiali się że chce uciec Tż i świadek nieźle się stresowali-przynajmniej tak było widać po nich. Paweł (świadek) żartował że zapomnieli obrączek. W końcu przyszedł po nas ksiądz. Pyta czy damy radę i nie zemdlejemy powoli ruszyliśmy za nim. Kościół był skromnie ale pięknie przystrojony Wszyscy na nas patrzyli, uśmiechali się, robili zdjęcia, nagrywali. Chciałam spojrzeć na wszystkich ale się chyba nie udało. Później wszyscy twierdzili że Tz taki poważny a ja ciągle uśmiechnięta Dochodzimy do krzesełek i – oczywiście – zaplątałam się w tren, ale uśmiech na twarzy-tak miało być! Zaczęła się msza, kościelny przyszedł po obrączki-jednak były Słucham księdza a on nagle pomylił moje imię Ja już wściekła bo nie może się nauczyć 2 imion? No ale trudno, co zrobić, więcej się już nie mylił. Czytał wybrane przeze mnie czytanie Bałam się że tego nie zrobi bo dałam mu je w piątek wieczorem I później kazanie i wszystko inne było nawiązaniem do tego, pięknie wyszło. Organista zagrał pieśn, którą chciałam, ale o której zapomniałam mu powiedzieć. Też nawiązywała do czytania Zamyśliłam się w pewnym momencie, nagle ksiądz macha- myślałam że chce żebyśmy wstali więc wstaje a on dalej macha-głupi czy co? Dopiero po chwili zorientowaliśmy się że mamy do niego iść. Pyta nas „Czy chcecie dobrowolnie zawrzeć związek małżeński?” na co ja, nie czekając na Tż, „chcemy!” dopiero po chwili on też powiedział. I przysięga Chcieliśmy mówić sami, ksiądz nie pozwolił. Podobno uśmiechałam się ciągle Tż zestresowany, ale patrzył na mnie, ja mu w oczy, magiczna chwila Kolej na mnie, pewnym glosem, głośno i wyraźnie, patrząc mu w oczy, obiecałam kochać go aż do śmierci Jeden raz głos mi się załamał więc spojrzałam na nasze ręce, nie chciałam płakać. Przy obrączkach mówiliśmy sami, tu ksiądz się zgodził żebyśmy mówili sami Tż wziął dobrą nie założył mi jej do końca, ja jemu też, sami musieliśmy poprawiać. Wróciliśmy na miejsca, Komunia, podpisywanie dokumentów. Mamy wszystko na papierze! Fotografka kazała nam położyć rękę na ręce, żeby zrobić zdjęcie obrączkom. I mówi do Tż „Złóżcie ręce”, a on złożył swoje… jak do modlitwy Śmiałam się jak przygłup! Koniec mszy, dostaliśmy jeden dokument od księdza. Czekamy na marsz, zaczyna się więc wychodzimy. Ja w prawo, Tż w lewo Żadne nie będzie rządzić Szybko ustawiliśmy się normalnie, idziemy, jeszcze kilka osób było w Kościele. Wychodzimy a tu „strzał”! Wystrzeliły tuby z płatkami z serduszek-oczywiście biało czerwonych Świadkowa później się przyznała że to jej sprawka Chyba celowali we mnie bo prawie wszystkie wpadły mi w dekolt Życzenia które trwały i trwały, mnóstwo miłych słów, jedne najbardziej zapamiętane-oryginalne- „aby w tym chujowym świecie żyło się Wam kolorowo!”, od siostry ciotecznej Tż Dostaliśmy mnóstwo win, kopert, parę bombonierek i innych słodkości. Dostaliśmy też śliczny „bukiecik” z różą i rafaello ( biało –czerwony ).
Stary 2014-09-11, 18:21   #1663
201604261006
Konto usunięte

W samochodzie w końcu mogłam zdjąć etolkę! Jechaliśmy strasznie długo na salę, żeby dekoracje się nie odkleiły. Zajeżdżamy pod salę, wszyscy już są. Zespół przygrywa przed wejściem. A tu nie ma gdzie prezentów wyjąć Miały iść do Tż brata samochodu, a ten gdzieś przepadł. W końcu zszedł teść, zabrał prezenty do samochodu. Ilona pościśliła mi sukienkę, podwiązała tren i można wchodzić. Mamy już stały z chlebem i „wódką”. Wybrałam „Chleb, sól i Pana Młodego żeby pracował na niego!” Miałam powiedzieć: „Wybieram Pana Młodego, a chleba i soli dorobimy się powoli” ale zapomniałam W kieliszkach oboje mieliśmy wodę. Stłukły się całe. Tż wziął mnie na ręce, przeniósł przez próg, zakręcił i postawił. Szampan, sto lat i toast Siadamy za stoły, jako że mi od początku chciało się siku to zabrałam Męża do łazienki. Matko z córką! Co my żeśmy tam wyczyniali żeby mi udało się zrobić to co miałam zrobić Zanim zdjęłam rajstopy to myślałam że mnie szlag trafi! Dobrze że tylko 2 razy musieliśmy w trakcie zabawy iść do łazienki Byłam strasznie głodna, na mszy burczało mi w brzuchu a zjadłam tylko kilka łyżek rosołu i ziemniaki z koperkiem (nie lubię koperku!) i surówkę z dania Potem lody Zaraz był pierwszy taniec (Kindla-Z kimś takim jak Ty, pobujaliśmy się, goście zrobili kółeczko-magicznie Był i dym i bańki I zabawa! Cały czas praktycznie byliśmy na parkiecie. Nie wychodziliśmy nawet na mini plener przy Sali, czas tak szybko leciał że szkoda nam było zostawiać gości nawet na pól godziny. Bardzo dużo tańczyłam z mężem. Koło 21 przyszli właściciele, złożyli nam życzenia i wręczyli puchar szklany z grawerem Zaraz po tym zrobiliśmy podziękowania dla rodziców. Daliśmy im kosze, podziękowaliśmy i zespół puścił piosenkę (Iść w dorosły świat-SilverBand), zatańczyliśmy w kółeczku. Tańce, tańce, tańce. Do mnie przykleiła się mała Majeczka. Ciągle za mną chodziła, przytulała, mówiła coś, chciała tańczyć Śmiała się że wyglądamy jak księżniczki ona też miała białą sukienusię z falbanami. O 22 było wejście „Janosika”- różne mięsa wjechały przy piosence Janosika, i sam Janosik przyszedł O 22:30 były fajerwerki, piękne! Dalej zabawa, poprosił mnie do tańca Tż szwagier, idziemy a on mnie wziął na ręce i wyniósł do łazienki! Tam dołączył do nas inny chłopak. Ukradli mi buty! Mimo moich protestów i dzikich wrzasków Były wykupiny butów za wódkę, Tż musiał się nieźle natargować Zaraz przyjechał tort a ja bez butów musiałam iść! Zespół zagrał inną piosenkę niż się umawialiśmy Ale tort za to był smaczny, słodki z kwaśnymi owocami Ukroiliśmy ze 3 kawałki, resztę kelnerki. W końcu odzyskałam moje buty! I oczepiny! Welon złapała moja 17letnia sąsiadka, dziewczyna Tż brata Kibicowałam że on złapie muchę ale się nie udało. W „nagrodę” nowa para młoda miała zatańczyć lambadę Mieliśmy też zdjęcia rozwodowe tj. ja na kolanach u chłopaka który mnie całuje i obok inni kawalerzy, u Tż tak samo tyle że nie on siedział na kolanach Zabawy oczepinowe to był taniec w parach i np. nagle na parkiecie zostaje jedna ręka i jedna noga z pary śmieszne Dalej była „Bajka o Złotej Rybce” tzw. Kareta, myślałam że będę sikać ze śmiechu i turlać się po podłodze! Ale było bez picia wódki, nie chciałam. Ogłosiłam remis! I dla nas był test zgodności, jedno zrzuca na drugiego obowiązki, a przyjemności dla siebie chce O 1:30 było kolejne danie, po nim taniec na wózek, podobno miałam większe powodzenie, Panowie ciągle się zmieniali O 2:30 była pożegnalna piosenka dla kamerzysty. Strasznie się wkurzyłam bo zespół znowu zagrał inną, chciałam iść się kłócić ale Tż mówi „pogadamy przy rozliczeniu”. Tańczyliśmy patrząc sobie w oczy, ja się wzruszyłam że to tak szybko minęło. Tyle przygotowań a minęło jak chwila. Płakałam Po piosence zrobiliśmy sobie grupowe zdjęcie i fotografka i kamerzysta pojechali. Goście niektórzy zaczęli powoli wychodzić. O 3:45 było ostatnie danie-barszczyk Zespół grał do 6 (mieli grać do 5). Moja sukienka porwała się koło 4, urwał się cały tren i ciągałam go po ziemi. Ciężko się tańczyło, ale brałam w ręce i jazda! Trochę gości jeszcze było więc zespół włączył płytę i tańczyliśmy dalej Przed 7 wszystko zaczęliśmy zbierać-sala oddawała jedzenie i napoje, wszystko co było. Mówiłam na „Pani” do teściowej to krzyczała że ona jest „Mama” a nie Pani i nie będzie nie słuchać jak będę mówić na Pani Przed 8 byliśmy w pokoju hotelowym, Tż wyplątał mnie z sukni, ulga ogromna Zepsuł mi fryzurę, miałam 56 wsuwek! Prysznic i skonsumowaliśmy nasz związek Ten nasz pierwszy małżeński raz był magiczny
Stary 2014-09-11, 18:21   #1664
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Jestem spod Warszawy i wszyscy mają wiejski stół .

Właśnie z facebooka się dowiedziałam, że koleżanka z mojego roku zaginęła w Bułgarii

Mysza nareszcie jest relacja! Boska

Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Czas edycji: 2014-09-11 o 18:30
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 18:21   #1665
201604261006
Konto usunięte

Niedziela 31.08

Wstaliśmy o 11. Poprawiny zaczynały się od 13. Zrobiłam nam kawę i popakowałam nasze ciuchy do toreb. Zadzwoniłam po teściową i przyjechała po nas. Pojechaliśmy po moją mamę i brata, oni poszli do remizy a ja biegiem umyć się i naszykować. Mieliśmy DJ- jednego chłopaka z zespołu który też DJ jest Było ok. 70 osób, chyba 68. Ludzie jedli obiad ale nikt nie chciał wyjść tańczyć. W końcu wyciągnęłam Tż na „drugi pierwszy taniec” Wtedy i goście zaczęli tańczyć. Wybawiłam się za wszystkie czasy! Brat Tż śpiewał dla niego piosenkę o ułanach Było świetnie! DJ zaczął się zbierać po 20. My siedzieliśmy w remizie do 23. Wróciliśmy do domku, strasznie daleko bo przejść przez ulicę tylko Tż jeszcze oblewał nowy status naszego związku na ganku z ojcem i wujkiem Brat Tż uwiesił się na mnie i nie chciał puścić

1.09

Sprzątanie remizy, rozwożenie wszystkiego i gości. Wieczorem wpadła rodzinka poprawić poprawiny! Znowu siedzieli do północy

2.09.

Pojechaliśmy po moje rzeczy, przeprowadziłam się do męża. Kupiliśmy regał, zaczęliśmy urządzać naszą „górę” Popłaciliśmy wszystko-dostaliśmy rabat od Sali-1tys

7.09

Teściowa (ups… Mama ) robiła tzw. Psie Baby I na tym zakończymy „weselny klimat”. A szkoda Moglabym codziennie wychodzić za mąż Fajnie było znowu usiąść z bliższą rodziną i powspominać wesele

Nikt nam nie napił się na weselu, nikt nie spał na stole, nie bili się, nie kłócili, kulturalnie było
Na 119 osób dorosłych mieliśmy (na 2 dni + bramy) 180 butelek wódki. Zostało nam 3 kartony całe. Win poszło tylko 3 butelki Zostały nam 4 szampany.
Strasznie szybko mija ten dzień. Smutno mi że to już po i „nie wróci więcej” Ale mam męża, jestem żoną, mieszkamy razem, jesteśmy rodziną To jest najważniejsze, a wszystko inne to tylko otoczka, jakże istotna i piękna Czego chcieć więcej? Powoli się urządzamy
Co do ślubu i wesela: wiele osób mówiło nam że jesteśmy roześmiani i bije od nas szczęście I żebyśmy zawsze tacy byli Dużo osób mówiło nam że pięknie wyglądamy i pasujemy do siebie, czułam się pięknie
Myślałam że będę się stresować, ale nie. Kamerzysta i fotografka byli niewidoczni, zupełnie o nich zapomniałam Myślałam że będę ciągle płakać-też nie. Było super!
A małżeństwo polecam wszystkim!
Stary 2014-09-11, 18:40   #1666
Cherry_Muffin
nibyżona

Mysza super relacja! widac w Tobie ta radosc, nasza super zonko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 18:41   #1667
lenka990
Zaszynszylowana

MYSZA

Przeczytałąm jednym tchem! Cudowna relacja
Gratuluje Wam raz jeszcze
I zazdraszczam, że muszę jeszcze tyyyyyle czekać

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
Stary 2014-09-11, 18:45   #1668
Slodka_Marzycielka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Dla mnie te menu jest takie dosyć ubogie, jednak wesele to wesele i moim zdaniem musi być jedzenia sporo... Ja biorę 5 dań gorących, wiejski stół na zimno, 13-15 przystawek.

ja też tak chcę

Cytat:
To nie byłaś ze mną i TŻ na imprezie My chocby po pół ale tak aby spróbować wszytskiego
Ale to tez nie zawsze i nie wszedzie:P wiemy kiedy mozemy sobie na to pozwolic

no własnie
Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Kurde, chcę już podpisać umowę
ja też, ale zupełnie nie mamy kiedy i jak.... zwłaszcza ze nie mogą mi jej zgarnąć bo menu 140zł/os i poprawiny 20 zł/os razem z napojami niegazowanymi bez limitu i owocami

mysza jaki to piękne!!!
Który dotrzymuje słowa.
Każda miłość zaczyna się od obecności i do obecności się sprowadza.
Slodka_Marzycielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 18:52   #1669
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
no , że jeżeli barman kosztuje 700 to my Państwo Młodzi płacimy 350 i właściciel cateringu 350.
no dobra ale z jakiej paki, czemu właściciel cateringu płaci połowe?

Stary 2014-09-11, 18:56   #1670
klakla91
Zakorzenienie

Mysza piękna relacja Żebyś zawsze była tak szczęśliwa, jak w dniu ślubu i pisząc tą relację I muszę się zgodzić z Lenką:
Cytat:

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 18:58   #1671
Iwcia_
Przyczajenie

Mysza cudowna relacja!
Iwcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:00   #1672
BielinkaO
Zakorzenienie

Mysza piękna relacja, wzruszyłam się
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:05   #1673
kognisia
PeEma

Mysza
Stary 2014-09-11, 19:12   #1674
smerfetk_a
Żona Gargamel

Mysza super relacja

pytanka:
1) picie wódki na bramach przez świadka to tradycja jakaś? bo nie znam
2) co to Psie Baby?

Stary 2014-09-11, 19:16   #1675
lenka990
Zaszynszylowana

Zrobiłam małe podsumowanie ile by nas wyniosło wesele na trzech upatrzonych salach...Wszędzie jest obiad + 3 ciepłe kolacje+kawa, herbata bez ograniczeń. Wszędzie jest wybór mięs na obiad, oraz wszędzie posiłki są na półmiskach. Każdy bierze co chce.

I tak na jednej jest 220zł za osobę w tym jest wszystko czyli ciasta, tort, owoce, dekoracja, szamapan na powitanie i chlebek, napoje gazowane, niegazowane, mineralka. Wychodzi 1 rodzaj mięsa 100% i 2 rodzaje mięsa po 50%. Dokupujemy tylko swój alkohol.

Na drugiej sali cena to 160zł na dzień dzisiejszy, może zdrożeć o 10zł. 1,5 porcji mięsa na osobę. W cenie ciasta, owoce. Tutaj dokupujemy swój alkohol oraz napoje wszelakie, dodatkowo płatna dekoracja, bo można samemu udekorować albo im zlecić ( ale nie zapytałam konkretnie o cenę).

Trzecia sala 180 zł. Mięso na osobę to 2 porcje. W cenie tort,ciasta, owoce, woda i soki. Gazowane napoje we własnym zakresie lub dodatkowo płatne. Dodatkowo płatna dekoracja 700zł. Alkohol musimy mieć swój.

Po zrobieniu wstępnej kalkulacji, różnica między najdroższą a najtańszą salą to 3,5 tys.

Na przyszły tydzień będę się umawiać na oględziny raz jeszcze, tym razem aby z rodzicami podjechać. Może zapytają o coś co myśmy nie zapytali, lub dojrzą minusy których my nie zauważyliśmy
Ale jak wszystko dobrze pójdzie to może już w przyszły weekend będę miała datę

Stary 2014-09-11, 19:19   #1676
201604261006
Konto usunięte

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;48098515]Na początek u mnie zazwyczaj są 2 zupy - rosół i flaczki.[/QUOTE]
U nas przeważnie też. My wzięliśmy rosół i strogonow

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;48100092]Mysza nareszcie jest relacja! Boska [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Mysza super relacja! widac w Tobie ta radosc, nasza super zonko
Cytat:
MYSZA

Przeczytałąm jednym tchem! Cudowna relacja
Gratuluje Wam raz jeszcze
Cytat:
Napisane przez Slodka_Marzycielka Pokaż wiadomość
mysza jaki to piękne!!!
Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Mysza piękna relacja Żebyś zawsze była tak szczęśliwa, jak w dniu ślubu i pisząc tą relację I muszę się zgodzić z Lenką:
Cytat:
Napisane przez Iwcia_ Pokaż wiadomość
Mysza cudowna relacja!
Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Mysza piękna relacja, wzruszyłam się
Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
Mysza

Cytat:
Mysza super relacja

pytanka:
1) picie wódki na bramach przez świadka to tradycja jakaś? bo nie znam
2) co to Psie Baby?

Tak, z każdym kto robi bramę musi wypić kieliszek. Znaczy nie musi, ale tak od zawsze było i tak się nadal robi Obrzydlistwo
Psie Baby to taka impreza u Młodego tydzień po ślubie

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Co do dań, u nas była zupa i danie,lody, potem jeszcze 3 dania no i tort
Stary 2014-09-11, 19:23   #1677
Promyk03
Zakorzenienie

Mysza piękna relacja

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:34   #1678
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
Mysza piękna relacja
Stary 2014-09-11, 19:34   #1679
Myosottis
Zadomowienie

Mysza - super relacja. Aż mi się łezka zakręciła ze wzruszenia
Myosottis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:37   #1680
paulina94_
Raczkowanie

Mysza jeszcze raz gratuluje !
Super relacja! Tak ładnie wszystko opisałaś...
paulina94_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości