![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Relacja slubna - kosmetyki ktore 'daly rade' w TEN DZIEN
No chyba
![]() Dlatego też pójdę na ten próbny - a co w końcu zdecyduję, zobaczymy ![]() Cosik mało asertywna jestem ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
a ja bylam dzis na probnym i jestem zadowolona z efektu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Jestem już po próbnym.
A więc: mimo, że używam na co dzień dobrych kosmetyków (np. podkład Spectacular H. Rubinstein), to w porównaniu z cerą, jaką miałam po tzw. makijażu kamuflującym, które robią panie z Kryolana to niebo a ziemia ![]() Oczy na mój gust mogłaby bardziej podkreślić a usta mniej - ale powiedziałam o tym makijażystce, więc wszystko powinno być OK. Co ważne - cera dłuuuugo była naprawdę ładna, nic się nie ścierało. Podjęłam decyzję - muszę zadzwonić do Sephory i odmówić wizytę, Kryolan rządzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
czemu u mnie nie ma takich pań z Kryolana...?
![]()
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Jak to nie ma??? http://www.kryolancitywarszawa.com.pl/katalog/sklepy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Kryolan czy żywając tego utrwalacza żywa się bazę pod cienie i podkład ?
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi ostatnio ładne makijaże oczu wychodzą, że kurcze jestem jeszcze bardziej za tym, żeby sie sama malować.... i teraz weź zdecyduj ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
a ja bylam malowana w całości kosmetykami art deco plus jakaś baza i fixator (nie mam pojęcia jakie) ale całość trzymała się bardzo dobrze.
Polecam art deco, aż sama jestem zdziwiona że było tak dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Mnie malowała kosmetyczka pracujaca w Inglocie (kosmetyki również tej firmy). Byłam bardzo zadowolona
![]()
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
i już po! mój zestaw sprawdził się w100 procentach
![]() i wcale nie był z takiej górnej półki - ale najważniejsze, to co utrzymało makijaż nieskazitelny przez całą noc - baza z sephory! matująca ![]() do tego kamuflaż artdeco, revlon colorstay softflexs, puder w kameniu rimmel stay matt, kulki rozświetlające oriflame pomieszane z vollare, róż i cienie inglot, cienie vipera, kredka vipery, tusz MF 2000 kalorii, na koniec spray utrwalający sephory - czyli widzicie, wszystko dość w przystępnych cenach ![]() trzymało się przez całą noc, bez rozmazywania się - przypudrowane tylko raz, przez jakieś 12 godzin, po pocałunkach od jakiś 100 osób ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
ja również jestem juz po weselu. Mój makijaż trzymał się całkeim niezle, dlatrego jak najbardziej polecam zestaw( malowałam się sama
![]() baza sephory revlon colorstay softlex pomadka MF lipfnity konturówka sephory tusz bourjois- vokume glamour kredka do oczu rimmel cienie inglot i sephora puder w kamieniu clinique matujący róż bourjois + zapach chanel allure EDP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
ja moze nie jestem męzatka, ale mogę polecic przyszlym pannom młodym świetne kosmetyki, które trzymaja się na buźce przez cały długi dzień i jeszcze dłużej:
- podkład Maquimat firmy Lancome - puder Mat finish Lancome - cienie do powiek H. rubinstein ,,Wanted Eyes" -tusz do rzęs Estee Lauder ,,MagnaScopic" świetne kosmetyki, naprawdę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
jestem jeszcze przed slubem ale ciagle testuje nowe kosmetyki, zeby w TEN DZIEN makijaz byl piekny i trwaly
![]() kupilam ostatnio make up dermacol i jestem bardzo zadowolone, jest nieco za ciezki, zeby dac go na cala twarz 9no chyba ze nalozy sie go malutko), ale swietnie sprawdza sie jako korektor! polecam! z cieni kupilam ostatnio podwojne z Joko seria winter glamour i sa super! trwale i piekne kolory, z lekkim brokacikiem (mam braz z rozem) ![]()
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Uwazaj Karola na ten brokacik - zle on wyglada na zdjeciach - odbija swiatlo flesza i wyglada to jak 'piasek'. Do makijazu gdzie bedziemy czesto fotografowane lepiej uzyc cieni matowych (lub ewentualnie satynowych).
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() uzylam miedzy innymi wlasnie wanted eyes i cienie ani odrobinke sie nie starly. makijaz od 12-5 rano bardzo dobrze sie trzymal ![]() dermacol jest za ciezki i za szybko skora sie swieci (w miejscu uzycia) Edytowane przez ewelinaziaja Czas edycji: 2008-06-08 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ile kosztuje suknia? dlaczego niby nie mam wydac tyle na kosmetyi? ![]() wiadomo, że gdybym znalazła podobne jakościowo a tańsze to te bym kupiła jednak szukałam i nie udało się więc postanowiłam również kupić drogie. trochę się spłukałam ale fakt, efekt cudowny no i mam sporo nowych kosmetyków ![]() ---------- MOJA SUKNIA http://miniurl.pl/32424 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosmetyków, to ja na co dzień nie szaleję z makijażem. Tusz do rzęs, cienie, błyszczyk. Fluidu właściwie nie używam, bo nie mogę dobrać odpowiedniego do mojej skóry. Z pudrem prawie tak samo. No i nie pomaluję się tak idealnie sama. Wolę więc oddać się w ręce wizażystki.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oczywiscie lepiej oddac sie w sprawdzone rece |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
No dziewczyny...jak tam wasze kosmetyczne przygotowania?
Moje wybor padl na (przetestowane u kolezanki na weselu): baza daxa revlon colorstay z softflexem puder Clinique (blended) cienie: inglot, bi kor, bourjois i dior tusz Hypnose Lancome roz- cien Bourjois rozswietlacz (do ciala) The body shop korektor artdeco fixator artdeco i kryolan
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() łapie Cię cos? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
![]() Nie dopisalam jeszcze do listy blyszczyka clinique, bazy lumene, kredki dior, pudeu w kamieniu Revlon (do poprawek) i do brwi: Clininique Brow Shaper.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() suknia się troszkę zmoczyła - na dole ;-) ale po praniu jest jak nowa tak więc nie ma się czym przejmować ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale naprawdę nic sie sukniom nie dzieje podczas sesji.. nie ma się co martwić na zapas. Edytowane przez ewelinaziaja Czas edycji: 2008-12-25 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Co prawda jestem dopiero po próbnym makijażu, ale mogę napisać, co dla mnie jest rewelacją, jeśli chodzi o kosmetyki nałożone przez wizażystkę. Jest nią baza na oczy artdeco. Nigdy w życiu cienie na oczach nie trzymały się w idealnym stanie tak długo (makijaż miałam zrobiony przed 13, a chodziłam z nim do północy)
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam cały makijaż wykonany kosmetykami marki Kryolan (oprócz ust). W dzień ślubu makijaż robiono mi o godz. 9.00 - wytrzymał do rana następnego dnia. Przypudrować się szłam może ze 2 - 3 razy ( a mam cerę z tendencją do świecenia). Wiadomo, że usta smarowałam błyszczykiem o wiele częściej. W poniedziałek po weselu był niemożliwy upał, a wtedy mieliśmy sesję w plenerze. Makijaż robiony o 12 przetrzymał sesję - w domu byliśmy o 21, bo sesja zaczęła się o 19 (oczywiście ze względu na pogodę). Również pudrowałam się może 3 razy, mimo że pozowaliśmy prawie w samym słońcu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Ja też malowana byłam jakimiś mocnymi fluidami, bo tylko lekko poprawiałam się w strefie T, a ogólnie było w ten dzień duszno. Jednak nie pamiętam nazwy tych fluidów. Moja wizażystka poleciła mi tę bazę, bo jest ogólnie dostępna, a jest rzeczywiście świetna. Nie ma to jak coś wypróbować na sobie, a nie polegać tylko na reklamie.
PS. A jakie pudry transparentne polecacie dla cery mieszanej? Bo muszę sobie coś sprawić na te poprawki podczas wesela.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.