Mamusie Marcowe 2015 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-11, 21:00   #4171
Tepsa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
witaj

U nas lista wyprawkowa opiewa na podobną kwotę, z tym że muszę przejrzeć rzeczy po siostrzeńcu, bo okazuje się, że nawet podgrzewacz do butelek mam Także może trochę ta kwota się zmniejszy. Tyle, że wszystkich ubranek w to nie wliczałam

dziękujemy! My jak już będziemy zupełnie na swoim też chcemy mieć sporo czarnego we wnętrzach, na pewno nie ograniczę się do jednej ściany

a co do imion- Edward już chyba do końca życia będzie mi się kojarzyło z tym wampirem ze Zmierzchu

Od razu mi się przypomina ten szpital we Włocławku, co było w tym roku kilka przypadków totalnego zaniedbania Natomiast nie ma się co łudzić, że z tego powodu zamkną oddział położniczy... Lekarze w jakiś cudowny sposób potrafią się wykręcać z takich sytuacji. Co najwyżej dyscyplinarka + zakaz wykon. zawodu na jakiś czas...

Aż mam ciarki....

Ten przepis z max 4 godzinami przed kompem to jest jeszcze z czasów komputerów starej generacji (chodziło tu o promieniowanie, nie o wymuszoną pozycję siedząca, co jest osobną kwestią) Przy tych nowych komputerach, trzeba by leżeć brzuchem na monitorze, żeby było szkodliwe działanie Nie mniej jednak, fajnie to wykorzystać i z tego powodu dłużej odpoczywać w domku Ale jak ktoś nie może sobie pozwolić na krótszą pracę przed komputerem to nie ma się co martwić
Niestety tu się nie zgodzę nadal przepisy obowiązują o 4 godzinach pracy przed komputerem dla kobiety ciężarnej, prawo w tym zakresie się nie zmieniło mimo że elektronika poszła do przodu także gdyby był to jakiś martwy zapis zmienili by prawo
Stary 2014-09-11, 21:05   #4172
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Moja siostra podesłała mi dzisiaj link do informacji o organizowanych przez Mamo to ja warsztatach dla przyszłych rodziców. Będą w wielu dużych miastach. Są gwarantowane jakieś upominki, konkursy. Ja na pewno się wybiorę.
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

b.lam na takich warsztatach z 2-3lata temu akademia pampers dostałam mase ulotek,probek i skarpetki dla dzidzi

cos mnie gardło boli

dziewczny,ktoras ma moze bole w dole pleców? normalnie masakra
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:06   #4173
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Niestety tu się nie zgodzę nadal przepisy obowiązują o 4 godzinach pracy przed komputerem dla kobiety ciężarnej, prawo w tym zakresie się nie zmieniło mimo że elektronika poszła do przodu także gdyby był to jakiś martwy zapis zmienili by prawo
Naprawde?? Myslisz ze powinnam sie upomniec o zmniejszenie czasu pracy?
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:06   #4174
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A ja mam zamiar na wyprzedażach zimowych kupowac ubranka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja w większości też

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Widze, ze wiele z was zapisalo sie na warsztaty.
Czy sa tu Krakowianki, ktore sie wybieraja?
Bylam juz rok temu i teraz sie przejdę.
i co ciekawego się dzieje na takich warsztatach?

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ależ ja nigdzie nie pisałam, że one nie obowiązują To, że jakiś przepis nie pasuje do czasów współczesnych, to nie jest jakiś nadzwyczajny przypadek, biorąc pod uwagę, że mamy cały szereg ustaw z pierwszej połowy XXw., które nadal obowiązują

Cytat:
Nie do mnie pytanie, ale Ci odpowiem, bo ja chyba niejasno napisałam ten poprzedni post i stąd może niejasności
Masz prawo, wtedy pracodawca ma obowiązek zmienić Ci stanowisko/rodzaj pracy.

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-09-11 o 21:12
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:14   #4175
judkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
b.lam na takich warsztatach z 2-3lata temu akademia pampers dostałam mase ulotek,probek i skarpetki dla dzidzi

cos mnie gardło boli

Ja mam.. Wszystko potęgują praktyki, które odbywam w przedszkolu specjalnym - 3-4 godziny prawie non stop z dziećmi na dywanie, w niewygodnej pozycji. Jak wracam do domu to w autobusie drętwieją mi pośladki...
Stary 2014-09-11, 21:25   #4176
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
Ja mam.. Wszystko potęgują praktyki, które odbywam w przedszkolu specjalnym - 3-4 godziny prawie non stop z dziećmi na dywanie, w niewygodnej pozycji. Jak wracam do domu to w autobusie drętwieją mi pośladki...
ja ogolnie nie robie nic takiego,wstaje o 7,30 sniadanko dla snka i Tz, zaprowadzam snka do szkoly,wracam i obiad ew sprzatanie zakupy,wracam po snka daje mu obiadek dzis sprzatałam z nim jego pokoj na błsk i ledwo zyje....

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2014-09-11, 21:27   #4177
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

cos mnie gardło boli

mnie dwa dni temu bolał kręgosłup nic fajnego. ale dało się przeżyć

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 21:38   #4178
nouvelle2
Zakorzenienie

tu sobie warto poczytać o tych ograniczeniach: http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServl...WDU19961140545
Bo ograniczenia nie dotyczą jedynie pracy przed komputerem, ale także szeregu innych prac

a o uprawnieniach pracowników związanych z rodzicielstwem (a także ciążą) o tutaj, w dziale ósmym
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServl...WDU19740240141

Tylko trzeba brać pod uwagę na podstawie jakiego stosunku pracy jest się zatrudnionym

Stary 2014-09-11, 21:54   #4179
Magiusa
Zakorzenienie

Osnosnie prawa dot.kobiet w ciazy przed kompem. Fakt nest taki ze jest to przepis przestarzaly i dofyczacy faktycznie komputerow starszej generacji. Jednak przepis nadal istnieje bo wiadomo jak postepuje nowelizaxja wszelkich przepisow w PL. Jednak obecnie chyba kazdy zdaje sobie sprawe ze to przepis przestarzaly i w sumie mozna probowac to wykorzystac w pracy ale sadze ze kazdy pracodawca wie jak to jest z tym przepisem i upominanie sie o to moze jakas tam zadre spowodowac.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 22:05   #4180
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Osnosnie prawa dot.kobiet w ciazy przed kompem. Fakt nest taki ze jest to przepis przestarzaly i dofyczacy faktycznie komputerow starszej generacji. Jednak przepis nadal istnieje bo wiadomo jak postepuje nowelizaxja wszelkich przepisow w PL. Jednak obecnie chyba kazdy zdaje sobie sprawe ze to przepis przestarzaly i w sumie mozna probowac to wykorzystac w pracy ale sadze ze kazdy pracodawca wie jak to jest z tym przepisem i upominanie sie o to moze jakas tam zadre spowodowac.

no i właśnie o to mi chodziło!

a swoją drogą, pamiętasz jak rozmawiałyśmy na priv? bo nie dostałam żadnego maila/wiadomości, więc może sprawa nieaktualna, ale wolę się upewnić czy czegoś nie pominęłam (mam nadzieje, że to nie szkodzi, że napisałam tu nie umiem wysyłać prywatnych z tel.)

crystal25 zrobiłam mały wywiad i kumpela poleciła mi te dwa sklepy internetowe:

1. http://www.bajkowachatka.pl/ (mają też wózki, duży wybór artykułów)
2. http://www.mamabebe.pl/ (tutaj cenowo gorzej, ale i tak część takich mniej popularnych rzeczy jest taniej niż w innych sklepach int.)

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-09-11 o 22:32
Stary 2014-09-11, 22:59   #4181
martunka88
Rozeznanie

Cytat:

cos mnie gardło boli

Od kilku dni mnie również bolą plecy w dolnym odcinku. U mnie na pewno wynika to z dużego skrzywienia kręgosłupa. Muszę iść na konsultacje do ortopedy, jak się dowiem więcej to na pewno napiszę.
Póki co wiem, że takie bóle ma ponad połowa kobiet w ciąży. Widziałam też specjalne pasy ciążowe, które podtrzymują kręgosłup, przenoszą ciężar wynikający z coraz większego brzuszka, ale o tym mam jeszcze niewiele informacji.
Za to jestem przekonana do zbawiennych wpływów jogi, już wiele osób potwierdziło, że po takich ćwiczeniach bóle kręgosłupa mijają. Jednak trzeba znaleźć w swoim mieście dobrego instruktora- niestety przy niedopasowanych pozycjach lub złym sposobie wykonywania można sobie zaszkodzić.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 23:10   #4182
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

a swoją drogą, pamiętasz jak rozmawiałyśmy na priv? bo nie dostałam żadnego maila/wiadomości, więc może sprawa nieaktualna, ale wolę się upewnić czy czegoś nie pominęłam (mam nadzieje, że to nie szkodzi, że napisałam tu nie umiem wysyłać prywatnych z tel.)

2. http://www.mamabebe.pl/ (tutaj cenowo gorzej, ale i tak część takich mniej popularnych rzeczy jest taniej niż w innych sklepach int.)
A tak udalo mi sie wyjasnic juz wszystko

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 00:40   #4183
rona1906
Raczkowanie

Piszecie jak oszalale! trzeba poswiecic dobra chwile, zeby to wszystko nadrobic my dzis po wizycie, obie dzidzie w jak najlepszym porzadku plec za okolo 5 tygodni, w 20 tygodniu ciazy a propo imion jezeli beda 2 dziewczynki to ja z moim tz wybralismy Alicja i Ewelina, a jezeli chlopcy to Piotrus i... drugie ciezko nam idzie :-D

Cytat:
Widze, ze wiele z was zapisalo sie na warsztaty.
Czy sa tu Krakowianki, ktore sie wybieraja?
Bylam juz rok temu i teraz sie przejdę.
Prawdopodobnie ja, jezeli uda mi sie namowic ktoras z siostr zeby poszla ze mna :-D
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 05:30   #4184
mama d
Raczkowanie

Cytat:
ja w większości też

i co ciekawego się dzieje na takich warsztatach?

ależ ja nigdzie nie pisałam, że one nie obowiązują To, że jakiś przepis nie pasuje do czasów współczesnych, to nie jest jakiś nadzwyczajny przypadek, biorąc pod uwagę, że mamy cały szereg ustaw z pierwszej połowy XXw., które nadal obowiązują

Nie do mnie pytanie, ale Ci odpowiem, bo ja chyba niejasno napisałam ten poprzedni post i stąd może niejasności
Masz prawo, wtedy pracodawca ma obowiązek zmienić Ci stanowisko/rodzaj pracy.

Na warsztatach opwiadaja przez polowe czasu o sponsorach - wtedy pralka eco buble :-/ ale jak to sie przetrzyma to opowiadali np o higienie w ciazy, o karmnieniu piersia. Bylo spotkanie z dietetykiem dzieciecym. Ponad to dawali fajne gadzety - sloiczki z deserkami, karty rabatowe i jakies sliniaki opatrzone logiem gerbera. Ogolnie spoko.

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Piszecie jak oszalale! trzeba poswiecic dobra chwile, zeby to wszystko nadrobic my dzis po wizycie, obie dzidzie w jak najlepszym porzadku plec za okolo 5 tygodni, w 20 tygodniu ciazy a propo imion jezeli beda 2 dziewczynki to ja z moim tz wybralismy Alicja i Ewelina, a jezeli chlopcy to Piotrus i... drugie ciezko nam idzie :-D

Prawdopodobnie ja, jezeli uda mi sie namowic ktoras z siostr zeby poszla ze mna :-D
Nie martw sie, ja bede sama.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 08:04   #4185
aniusia77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
mam ten sam termin więc będziemy we dwie
tak wlasnie sie zastanawialam czy jest tu ktos w 'moim' tygodniu ja mam narazie ustalony termin na 31.3.
aniusia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 08:08   #4186
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:

tak mnie bolało masakrycznie, na chwilę obecną przeszło. czasami tylko się odezwie ten ból. ale minie, mam nadzieje, że u Ciebie szybko

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
ja miałam tak codziennie po 8 h czasami i więcej, gromadka dzieci i ja tez tak miałam, a w domu to nawet tv nie włączałam, spokoju musiałam dostarczyć sobie w ciągu dnia a te wyginania, skakania itp. sprawiły, że dodatkiem do pracy był trening fitness hih

Cytat:
Na warsztatach opwiadaja przez polowe czasu o sponsorach - wtedy pralka eco buble :-/ ale jak to sie przetrzyma to opowiadali np o higienie w ciazy, o karmnieniu piersia. Bylo spotkanie z dietetykiem dzieciecym. Ponad to dawali fajne gadzety - sloiczki z deserkami, karty rabatowe i jakies sliniaki opatrzone logiem gerbera. Ogolnie spoko.

Nie martw sie, ja bede sama.
u mnie takiego czegoś nie ma, jedynie do Wrocławia z 80 km....
ja nie będę
Stary 2014-09-12, 08:25   #4187
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

dziekuje! juz przegladam
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 08:51   #4188
niunia_ona
Zakorzenienie

hej
kurde ale u mnie dziś pogoda bryyyyy;/
wczoraj tak mnie zaczęła głowa boleć że tylko się położyłam i spałam całą noc.
a teraz jestem struta. zawsze coś.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 08:55   #4189
marta24171
Rozeznanie

Witam nową koleżankę

Ja już po śniadanku, córcia w szkole, ogarnęłam troszkę mieszkanko a teraz posmarowałam się balsamem i mam czas żeby was poczytać, a Wy tu jak szalone

Jeżeli chodzi o moje zakupki ciuszkowe to na razie nic nie kupiłam( chociaż korci mnie bardzo),ale w poprzedniej ciaży też kupowałam najwięcej ciuszków na 62, parę na 56 a moja mała urodziła się 51 także wszystko było na nią za duże, ale nie szalałam z nową wyprawką bo po miesiącu wszystko było już dobre - dzieci naprawdę bardzo szybciutko z ciuszków wyrastają.

Kombinezon mam po córci - polarowy - ale mam nadzieje że szybciutko przyjdzie cieplutka i piękna wiosna i wystarczy ciepły dresik i kocyk

W smyku robię dużo zakupów, ale wydaje mi się że mają lepszy wybór dla starszych dzieci od rozmiaru 98.
5 - 10 -15 też jest na mojej liście - jakość super, kolorki piękne i mają bardzo często dużo promocji nawet -80%.

Dziewczyny mam propozycję dla tej która będzie zakładała drugą część wątku żeby zrobić listę tych linków które tu podajemy np. do wyprawek, sklepów itp. co Wy na to? ciężko będzie później przeszukiwać cały wątek.

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-09-12 o 08:57
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 08:55   #4190
lejdi_aga13
Rozeznanie

mam małą anginke,boli mnie glowa i gardło-do tego okresowo brzuch

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2014-09-12, 09:01   #4191
marta24171
Rozeznanie

u mnie takiego czegoś nie ma, jedynie do Wrocławia z 80 km....
ja nie będę [/QUOTE]

Ja też mam tylko do wyboru Szczecin odległy ode mnie jakieś 100 km....... i też mi przykro że nie mogę tam być

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
oj bidulko, a bierzesz coś na anginkę - byłaś u lekarza, bo chyba w naszym stanie troszkę lista leków uszczuplona.
Najgorsza ta pogoda teraz, każdy kicha-prycha, w sklepie ludzie buzi nie zakrywają

A jeszcze z ciuszków polecam firmę f&f z tesco, wydaje mi się że mają fajny wybór, ja korzystałam przede wszystkim z pajacyków do spania.

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-09-12 o 09:11
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 09:19   #4192
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
a masz BHP-owca w pracy?może warto go zaczepić, ew. sama sobie rób przerwy pt. segregowanie papierów, czy wyjścia na miasto-nie wiem na czym twoja praca polega
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
otóż to, to, że się można o to upomieć to jedno, ale jak się do tego ustosunkuje pracodawca to drugie. Nie miej przepis jest wazny czy to praca przy latopie za 7 tysięcy czy przy ekranie kineskopowym.
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
hej
kurde ale u mnie dziś pogoda bryyyyy;/
wczoraj tak mnie zaczęła głowa boleć że tylko się położyłam i spałam całą noc.
a teraz jestem struta. zawsze coś.
u mnie też pogoda do bani:/
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/linia/sale przyszło mi na e-miala więc wziełam kilka bodzików w tym takie po 5 zł
Stary 2014-09-12, 09:36   #4193
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ojjj współczuje bardzo....mnie też tak coś rozbierało przed kilkoma dniami,ale leżenie pod kocykiem I herbatki z cytryną I miodem jakoś chyba podziałały teraz taka pogoda kiepska sie robi....nie wiadomo jak się ubrać ,deszcz,wiatr brrrr aż strach pomyśleć co będzie za kilka miesięcy np w Marcu(oby śniegu nie było coby nie było problemów z dojechaniem do szpitala na czas )
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 09:38   #4194
asiulek8
Wtajemniczenie

A u mnie dzisiaj taaaaka piękna pogoda Od samego rana świeci słoneczko. Jak ogarnę się z pracą wyjdę na spacer, wyciągnę mojego chrześniaka bo dawno się nie widzieliśmy

Ja ogólnie nic dla dzieci nie kupowałam, bo to moje pierwsze ale z doświadczenia młodej mamy "cioci" i siostry która pracowała w branży dziecięcej, wiem że nie do zdarcia są wszystkie ubranka dla maluszków z Mothercare. Niestety są baaardzo drogie. Ale drugi maluch w nich chodzi i w sumie nawet nie za bardzo widać, że zużyte. Wszystkie nadruki nadal są w super stanie.

Fajne te warsztaty, może się wybierzemy jak męża namówię

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 09:45   #4195
olasia
Zadomowienie

Moj synek wazyl 3950 a mierzyl 58 cm wiec rozmiar 56 byl taki na styk a wrecz powiedzialabym, ze za maly na dlugosc, chociaz dosc luzne wszystko bylo. Ale przybieral bardzo szybko, po dwoch tygodniach mial juz pol kilo na plusie lekarz podejrzewal, ze mu schabowe daje a on tylko na cycu Ja tym razem nie kupuje nic mniejszego niz na 62 cm.
Co do ubranek 5 10 15 to ja wcale nie uwazam, ze maja dobra jakosc- jakies takie niepodoszywane, nitek pelno...ja lubie sobie czasem cos uszyc i zwracam uwage na niedorobki. Smyka tez sobie odpuszczam.
A jak z Gap? Dorosle ubrania uwazam, za swietne ale jak z dzieciecymi?

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 09:47   #4196
kasia_adm
Rozeznanie

Witajcie, ja dziś strasznie niewyspana. Walczyłam w nocy z bólem ósemki . Umówiłam się już na wizytę do dentysty, ale moja pani stomatolog może mnie przyjąć dopiero 08.10. nie wiem czy dam rady wytrzymać tyle czasu. Oby tylko coś zaradziła z tym zębem, bo usuwania nie wyobrażam sobie w ciąży.
Widział te bodziaki w 5-10-15, szybko się rozeszły. Szkoda, bo tez bym kilka sztuk wzięła
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 09:51   #4197
marta24171
Rozeznanie

Kobitki spadam szukać pomysłu na obiad, mam ziemniaczki mam kapustkę na surówkę ale co do tego - mi by wystarczyło ale mąż musi mieć mięcho. A tak mnie naszło na kapustkę kiszoną
Stary 2014-09-12, 09:59   #4198
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Kobitki spadam szukać pomysłu na obiad, mam ziemniaczki mam kapustkę na surówkę ale co do tego - mi by wystarczyło ale mąż musi mieć mięcho. A tak mnie naszło na kapustkę kiszoną
ja mam ziemniaczki, surówkę z kapusty kiszonej i do tego filecik z dorsza
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:05   #4199
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
wy tak o obiadkach a ja bez kuchni... barszcz czerwony za mna chodzi od wielu tygodni... Ja znow bede szukac czegos gotowego w sklepie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:08   #4200
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Cytat:
Rybka by pasowała

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Moj synek wazyl 3950 a mierzyl 58 cm wiec rozmiar 56 byl taki na styk a wrecz powiedzialabym, ze za maly na dlugosc, chociaz dosc luzne wszystko bylo. Ale przybieral bardzo szybko, po dwoch tygodniach mial juz pol kilo na plusie lekarz podejrzewal, ze mu schabowe daje a on tylko na cycu Ja tym razem nie kupuje nic mniejszego niz na 62 cm.
Co do ubranek 5 10 15 to ja wcale nie uwazam, ze maja dobra jakosc- jakies takie niepodoszywane, nitek pelno...ja lubie sobie czasem cos uszyc i zwracam uwage na niedorobki. Smyka tez sobie odpuszczam.
A jak z Gap? Dorosle ubrania uwazam, za swietne ale jak z dzieciecymi?
Tez nie przepadam za 5-10-15. Mam takie same odczucia:/ nic tam jeszcze nie kupiłam.
W smyku kupuję z wyprzedaży. Lubię ubranka z H&M i z Nexta. Gap tez sa fajne ale mało dziecięce czasami( o kolory mi chodzi i wzory). Body to zwykle kupowałam te 7-paki z primarka.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości