![]() |
#2251 |
BAN stały
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Spróbuj się upić i powrzeszczeć na balkonie...Policja pewna. Ale "przecież to dziecko"...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2253 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
Po co piwnica, ujemne temperatury zapewne będą lepszą terapią, skoro już takie metody tak się stosuje
![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
#2256 |
Konto usunięte
|
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...0104/140908908
Niezła jest. nie dość, że dostała 14 m na 3 osoby, to dorobiła sobie jeszcze trójkę! |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2258 |
Zadomowienie
|
Antykoncepcja to zło przecież.
A dzieci to dobro. A w ogóle słyszalam stwierdzenie, że jak bóg da dzieci to i na dzieci ![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
#2259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2260 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Konto usunięte
|
kocham wątki pt "mam 22 lata, mój chłopak 23. bardzo chcemy mieć dzidziusia. oboje studiujemy/nie pracujemy, mieszkamy z moimi rodzicami. Ja mam 200 zł stypendium a jego utrzymują rodzice. Mam nadzieję, że szybko zajdę w ciążę, na pewno ktoś nam pomoże,jakoś sobie poradzimy". A potem używane ciuszki od siostry, wózek od ciotki, kosmetyki z akcji pt "pilnie przyjmę", jedzenie z mopsu, łóżeczko = materac na podłodze, ale przecież "najważniejsza jest miłość"
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Zadomowienie
|
Pracuję teraz z klasami IV i V szkoły podstawowej i właśnie odpoczywam od hałasu.
![]() W szkole dzieci zniosę, w domu chcę mieć spokój. ![]()
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zadomowienie
|
O zgrozo...wtf? Jak można być (za przeproszeniem) tak tępym i nieodpowiedzialnym?
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalk Oczywiście to było do postu _Tinkerbell
#2264 | |||||
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hahaha, a jednak ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=808 To w tym wątku, co Pffe im skomentowała. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zadomowienie
|
Nie chciałam pokazywać palcem :p
Bardziej szokują mnie, poza tym stwierdzeniem, sytuacje takie jak tam napotkalam (nie po raz pierwszy). Jakieś "lapanie szefa na dziecko", byle odpracowac minimum należyte, aby później ten musiał na nie płacić. (nie mówię o pracowaniu dłuższym, uprzedzam). Nieraz czytałam o babkach szukających pracy tylko po to, by po kilku miesiącach moc sobie zaciazyc, by miał kto płacić. A jak nie wyjdzie, to jak w ww. Byle jakiś zasiłek. A potem ja będę miała problem znaleźć pracę, bo wiek reprodukcyjny to takie zagrożenie ![]() Oczywiście zdarzyć się może to z przypadku, no trudno. Jednak mnie bolą te świadome sytuacje, czyli większość, jak nie wszystkie z wyczytanych/zaslyszanych. To jest chore ![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
#2267 |
Konto usunięte
|
Cholera, ale dzis nie ma czegos takiego jak wpadka. Tzn jest - jak ci gumka peknie, bo na to naprawde nie masz wplywu. A jak sie ciupciasz bez zabezpieczenia bo "zdazy wyjac" to jest czysta glupota i "wpadka kontrolowana", bo dopuszczasz z premedytacja do zaplodnienia. Jak bierzesz tabletki to w twojej gestii jest dowiedziec sie co zmniejsza skutecznosc. Jesli pijesz dziurawiec i bierzesz anty - mozesz wpasc. Jesli bierzesz antybiotyk i tabletki to musisz uzywac gumek, bo zajdziesz. Jak bierzesz co druga tabletke to tez... a jesli ktos dostAl nowa prace i "przypadkiem" zaszedl w ciaze uo jest to tak samo chamskie jak ciaza planowana. Po prostu, zalezy mi na pracy to sie porzadnie zabezpieczam zeby nie zajsc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że byłabym pracodawcą. Wtedy byłabym jednakowo oburzona ![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2270 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Później młode kobiety nie mogą znaleźć pracy lub nie dostają umów o pracę, a te które umowę mają i są w autentycznie zagrożonej ciąży są wrzucane do jednego wora z tymi którym się pracować zwyczajnie nie chce i od wczesnych tygodni ciąży są na zwolnieniu lekarskim. Ale to chyba głównie wina lekarzy, że na to pozwalają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znam w każdym razie co najmniej 4 przypadki w których kobiety poszły na zwolnienie na całą ciążę można powiedzieć, że zaraz po odbyciu stosunku zapładniającego. +oczywiście pełen pakiet po ciąży. Wszystkie miały siłę na chodzenie po galeriach handlowych, na wypady w góry, kawki, ploteczki i wizyty u kosmetyczki (nie hiperbolizuję, to wszystko one wszystkie robiły w trakcie obłożnej choroby w ciąży). Znam przypadek (też bez szczegółów na wszelki) gdzie 3 laski z jednego biura umówiły się na ciążę w tym samym czasie i w tym samym tygodniu położyły zwolnienie na biurku szefa. Naprawdę babki nie zdają sobie sprawy z tego, że to mega bałagan? W pracy znajomego jednej laski nie ma już 4 rok w pracy. Zaszła, poszła od razu na zwolnienie, 7,5 miesiąca była na zwolnieniu z całej ciąży+ urlopy, macierzyńskie+wybrała zaległy urlop itp. Wróciła do pracy na 3 miesiące i znowu położyła zwolnienie bo w ciąży+ urlopy, macierzyńskie itp. Tak sprytnie rozegrała wszystko, że zwolnić jej nie można przecież. Pierwsze lata jej obowiązki były rozłożone między innych, teraz jest zastępstwo.Ja wiem, że ona dostaje kasę z zus, a nie z firmy, ale to naprawdę bałagan, nowe organizowanie rekrutacji, znalezienie kogoś kto chce pracować na zastępstwo itp. Ale ja bym jej nie chciała z powrotem przyznam. W ogóle po tych opowieściach, przykładach zastanowiłabym się 10 razy zanim zatrudniłabym młodą kobietę, bo... Przykład ostatni: Mam kuzynkę, dziewczę, które nie pracowało niemal nigdy. Może ze dwa lata w całym swoim 34 letnim życiu, ale to taka robota w mcdonaldzie. Raptem zapaliła się do szukania porządnej pracy, jak jej szef nie chciał dać umowy o pracę to chciała mu jakieś procesy wytaczać, jak lew walczyła. Dostała co chciała i po 3 miesiącach położyła zwolnienie. Sama później mówiła najbliższym, że to z góry zaplanowane było. ![]() A później szok, że dyskryminacja. Serio wolałabym nie mieć w firmie takiego burdelu. Gdyby zatrudniła kilka lasek pod rząd, które kładą zwolnienie w 1 trymestrze i znikają. Żeby było śmieszniej kumpela powiedziała, że jej się należy zwolnienie choćby mogła góry przenosić. I ona chce sobie zwyczajnie wakacje długie zrobić. Więc jak zacznie pracować nad dzieckiem to będzie robiła testy żeby od razu lecieć do lekarza i nie tracić ani jednego dnia wolnego. No niestety- lekarze są tak samo winni. Z drugiej strony, który weźmie na siebie odpowiedzialność i odmówi?
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
koci świat
|
z tymi zwolnieniami ciążowymi to jeszcze zależy gdzie dana dziewczyna pracuje - bo jak np w biurze to faktycznie bezsens i po prostu chęć wolnego
![]() U mnie w szpitalu np uważam że powinny iść od razu - same syfy brzydko mówiąc latają pełne zagrożenie dla ciężarnej jej dziecka ![]() Zgadzam się z tym że jest dużo lasek które zanim zajdą w ciążę nagle szukają dobrej pracy też takie znam - cwaniary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Konto usunięte
|
Też znam przypadek gdzie kobieta dostała BARDZO dobrze płatną pracę w pewnej firmie. Nie minął miesiąc jak oświadczyła że jest w ciąży i poszła na zwolnienie. W zespole konsternacja, że ledwo znaleźli nowego pracownika i już muszą szukać kogoś na zastępstwo. Myśleli, że może wpadła albo coś bo to głupia sytuacja - dostaje się pracę z wysoką pensją i od razu ucieka na urlop macierzyński. A potem się okazało że pan mąż załatwił jej tą pracę i wszystko stało się jasne... Laska nie miała nawet na tyle przyzwoitości żeby kłamać "kurczę strasznie was przepraszam, nie spodziewalam się, czy jest coś do zrobienia co mogę załatwić z domu?" . A ona nie, nawet nie przyszła pogadac z zespołem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
w temacie ciąży w pracy: na MzK powstał świeży wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778488
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Konto usunięte
|
dlatego ja nigdy nie zatrudniałam i nie zatrudnie w mojej firmie kobiety w wieku prokreacyjnym (poniżej 38-40 lat).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Mnie kiedyś baba na rozmowie kwalifikacyjnej kazała do domu wracać i dzieci rodzić jak się dowiedziała, że ja od niedawna jestem mężatką.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głupie jest dyskryminowanie kobiety, "bo może zajść w ciąże". Jeśli jest osobą odpowiedzialną to nawet jak zajdzie - szybko wróci i będzie pracować dalej. Jak sama widzisz jest też grupa młodych kobiet, które nie chcą rodzić. Z doświadczenia powiem: chcesz mieć lenia w firmie weź faceta. Będzie robił wszystko tylko nie robotę. 9/10 to lenie, ściemniacze i lanserzy. Wolę ogarniętą laskę w ciąży niż faceta ![]()
![]() |
#2280 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- no cóż - na szczęście jest dużo firm stawiających na młode kobiety w wieku prokreacyjnym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.