|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
hejka
![]() Ale miałam noc ![]() Kostka i Żanet powodzenia na wizycie ! Kiara w któej aptece za taką kwotę znalazłas ten Sab Simplex ??? Potwierdzasz oryginalność ??? Alekaz a może mała na leniwe dni... Zjedz cos słodkiego... Na mojego dziubka zawsze to działa. jak się mało rusza to zjadam batonik i zaraz mam szaleństwo w brzuszku ![]() Manieczka wspaniałe wieści ![]() ![]() Gratuluję wygranej. Mała rzecz a cieszy ![]() Beige super łóżeczko. Ja się kolejny tydzień nie moge zdecydować ![]() dziewczyny szukam łóżeczka białego, z szufladą, ale bez materaca bo chcę kupić lateksowy... czy któac z Was kupiła takowy i mogłaby wrzucic linka ![]() Sweet mam prośbę, podrzuć mi namiary na jakieś jadłospisy przy cukrzycy w ciąży? Gin zalecił mi bardziej kontrolować to co jem i ile jem. Zasugerował dietę słodkich mam... szybkawolna nie mogę przywyknąc do Twoich avatarów ![]() ![]() Melleczka myślisz, ze już nie ma szans się obrócić ? Słoneczko Cezary to cudne imię ![]() Kasiu współczuje bólu i aury ![]() czekoladko ja też mam nadzieję, że będę karmić jak najdłużej cycem. Od dwóch świeżo upieczonych mam słyszałam, że wiele zależy od psychiki ![]() Elu ten biustonosz czarny w drobniutkie kropeczki jest cudny ![]() Ja dostałam od kumpeli 3 biustonosze do karmienia H&M. Są bez fiszbin ale póki co nie kupuje więcej. Poczekam. Jesli się okaże że moja psycha zaskoczy i będe karmić to dokupię usztywniane bo takie wolę. Te bez fiszbin to takie flaki ![]() Lola pochwal się sofką ![]() Anetko ja też lubię mieć wszystko z jak najdłuższą datą. To takie zboczenie zawodowe bo kieeeeeeeeeedyś pracowałam w sklepie spożywczym i tak mi juz zostało z tymi datami ![]() Indra przegon w ciorty tą chandrę ![]() Frau oby Ci się M. nie rozchorowała ![]()
#4592 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Najgorzej jak dzieci chorują, moja ma takie żółte gluty, dzień 3 ale ryzykuję i nie idę do lekarza bo nie kaszla, jest w miarę. Cytat:
![]() ![]() ja lateksowego nie kupuję ale ten sprzedawca u którego zamówiłam łóżeczko ma chyba białe z szufladą o tu jest http://allegro.pl/piekne-biale-lozec...573112274.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poradzisz sobie z tym, oby jak najszybciej zniknelo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Frau moze jelitowka ja dopadla? Biedna...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4595 |
Zakorzenienie
|
Gin powiedziała, że teraz jest 50/50 % szans, że się obróci i z każdym tygodniem szanse maleją. Ale się nie przejmuję, czekam do następnej wizyty
![]()
#4596 |
Zadomowienie
|
paulina119a, jeśli chodzi o jadłospisy, to mam taką książeczkę, chyba z 7 przykładowymi dniami jak to wszystko rozplanować, jak chcesz to mogę zeskanować i Ci podesłać, podaj maila w pw jeśli jesteś zainteresowana
![]() A jeśli chodzi o pojedyncze przepisy, to bardzo polecam bloga jednej ze słodkich mam, slodziatka. Ona teraz na blogu tworzy też kompendium wiedzy i powinnaś tam znaleźć dużo przydatnych informacji ![]() ![]() ![]() Dostałam kasę z ZUSu ![]() ![]()
#4597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jutro zamawiamy wozek ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4599 |
Wtajemniczenie
|
Manieczka, dobrze, że ci to świństwo zejdzie i to nic groźnego
Melleczka, jeszcze duża szansa, ze się obróci Ja sobie kupiłam zwykłe dmuchane kółko do pływania, tylko małe i na nim siadałam, przez pierwsze dni bardo pomogło, chociażby coś zjeść na siedząco, obiad. Jak za 5 zł to bym kupiła, ale są po kilkadziesiat i wtedy nie widzę sensu, to na kilka dni tylko potrzebne. Lecę zaraz do przedszkola ![]()
#4600 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie, takie dmuchane do plywania by bylo ok
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super ze wszystk ok fajnie trafić na dobrego specjAliste ![]() A to kółko to dobry pomysł ![]() Póki co przytyłam sie do tej poduchy C i powiem wam ze jest to mój nowy najlepszy przyjaciel ![]() A teraz to. Idę spać coś chyba ciśnienie jest słabe.....bo mi głowa sama leci heh ale małemu dobrze bo szaleje aż miło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
Justyna no ja tez bez podusi sobie juz zycia nie wyobrazam
![]() ![]() Ja juz kawe wypilam, a dalej zamulona chodze. Chyba pranie wstawie, bo ladna pogoda Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4603 |
Zadomowienie
|
No to tak jak mój na początku "no i o co tyle szumu z ta poducha" z teraz sam sie wtula jak może
![]() U mnie pogoda właśnie raka do D jakby padało było by ok a tak ani to deszcz ani chmury taki kij wie co ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jesli dojdzie biegunka no to wirusówka jelitowa, najlepiej pojdz z nia jeszcze dzisiaj do lekarza bo w weekend bedzie ciezko zdrowka dla corci ![]()
![]() |
#4605 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- ooo taka na all http://allegro.pl/poduszka-do-siedze...597111034.html potem bym dała tżowi bo on dużo jeździ, zawsze mówi, że du*a go boli
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Rozeznanie
|
ja też tego "flaka" wezmę na noc, a jak karmienie wypali to zamówię wtedy ten sztywniejszy... jest droższy ale i lepiej z rozmiarem się będzie wstrzelić
![]() i mi dzisiaj jakoś niedobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Wtajemniczenie
|
Monian - nie sądzę, żeby tak było z ta luteiną.... U mnie faktycznie zadziałała w nie fajnej sytuacji potwierdzonej ktg. Wiadomo, że jak już dziecko szykuje sie na świat na całego, to NIC je nie powtrzyma. Żadne kroplówki, nic.. ale przy samych skurczach luteina może pomóc.
Też ją biorę. W I i II trymestrze dodatkowo bardzo mi pomogła podnieśc progesteron, dzięki czmeu nie straciłam tej ciąży mimo krwawień i plamień. AnetkaIzabell - do przecierania oczu ja tak samo jak Indra zamierzam używac zwykłych płatków kosmetycznych. Też mam bóle na @. Spokojnie, w św. Rodzinie potrafią się zając pacjentem. Ja miałam mieć laparoskopowo z uwagi na ciążę, normalnie przy cc też można to wykonać, sami mi mówili. czekoladka - ja zamówiłam w DocSimon ![]() ![]() benetta - dlaczego tyle płacisz? Lekarz nie przepisuje Ci na refundację? Ja biorę teraz 200 dziennie, wcześniej brałam 300 i nigdy tyle nie płaciłam co Ty. Indra - hmm dziwnie. To nie możesz brać 50 podwójnie? Ja miałam setki i płaciłam tyle, co za 50... ale później chyba zmieniło się coś w refundacji, bo mi kolejno już 50 przepisywali i teraz biorę 50 podwójnie. Nei widzę problemu, a jednak różnica cenowa olbrzymia ![]() Słoneczko - też mam 6 tabl. Asparginu + 200 luteiny + ja mam jeszcze 6tabl. uroseptu i to za urosept najwięcej płacę. Indra - przepraszam, zapomniałam Ci odpisać. Tamten maluszek urodził sie jednak w 25 a nie 26 tc (pomyliłam) i powiem Ci, że świetnie sobie radzi ![]() Niestety tamta druga dziewczyna ma problem z maluchem. Tj. koniec końców nie było cc, ale miała serie badań (jest w UK), różni specjaliści przyjżdżali z innych miast, konsultowano się także z lekarzami z DE... bo małej odkłada się na sercu wapń i podejrzewają, że ma jakąś chorobę nieuleczalną gdzie jest do tej pory tylko 100 przypadków na świecie ![]() choolera ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że tymi porządkami nie wywołałam żadnej akcji... ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- ja dostałam 2 wypłaty i teraz mnie ścigają, prawdopodobnie zabiorą mi świadczenia (oraz wtedy będę musiała oddać te 2 wypłaty), także tak się nie ciesz z tych pieniędzy, bo jak im odwali to w każdej chwili mogą i u Ciebie zacząc robić jazdy... ![]() ehhh |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie przemeczaj sie, zwlaszcza jak Ci sie brzusio stawia
![]() |
#4609 |
Wtajemniczenie
|
Ja wstawiam po jednej pralce dziennie, zaczęłam od tych większych rzeczy, spiworki, kombinezony, ręczniki i swój szlafrok, koszule.
#4610 |
Wtajemniczenie
|
a ja wertuję allegro
![]() http://allegro.pl/ciazowe-bluzki-tun...572055328.html http://allegro.pl/bluza-tunika-z-kap...578569071.html
#4611 |
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie...i jestem zdolowana troche, plytki krwi spadly mi bardzo i dostalam zelazo Sorbitol Durules powiedzcie mi kiedy to najlepiej brac, bo herbata, mleko, jaja itp..oslabiaja dzialanie...moze na noc..? Lekow na zgage tez nie wolno w bliskim odstepie i juz sama nie wiem..
Szyjka mi sie skraca i zmiekcza...za trzy tygodnie bede miala usg, zobaczy ulozenie malego ale z jego slow wynikalo ze moge do tego 2.11 nie doczekac, niby nie mam lezec ale mam brac to zelazo, odpoczywac i zrobic badania za 3 tyg i przyjsc do niego.. A ja sie nastawilam, ze jeszcze wroce do pracy na 3 tygodnie... ![]() ![]() Ide Was nadrobic nie smuce... |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ta i ta str. internetowa są czeskie, także ryzyko że coś pójdzie nie tak jest raczej takie same. ![]() Staram sie oszczędzać. Właściwie to dopiero ostatnio zaczęłam chodzić, tak to mam ciążę leżącą niestety, a skurcze i tak były. Indra - ja się muszę streszczać, bo za niecałe 2 tyg. wyprowadzka, a jeszcze popakować się musimy. a swoje rzeczy też pierzesz w proszku dziecięcym czy w zwykłym? ![]() ela - ta druga bluza byłaby fajna, gdyby nie to, że cycki spłaszcza optycznie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Raczkowanie
|
Kostka wiem jakie to bolesne jak ciąża weryfikuje nasze plany, ale myśl pozytywnie, może akurat Cię dopadnie syndrom wicia gniazda i na dobre wyjdzie przymusowe wolne
![]() Dziewczyny gdzie Wy to wszystko suszycie? ja jak nastawię pralkę to potem ciuchy po całym mieszkaniu wiszą i schnąć nie chcą. Marzy mi się jakiś stryszek albo balkon. Naprawdę czarno widzę pranie tej zimy, bo zwykle naszych ciuchów jest nadmiar do suszenia, a tu jeszcze małej będą... |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4616 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do żelaza to ja biorę Tardyferon i ginka zaleciła brać godzinę przed posiłkiem, chociaż w ulotce nic nie jest napisane na ten temat chyba tylko tyle, żeby obficie popić. Nie wiem czy to się tyczy żelaza w ogóle? Cytat:
![]() ![]() A zimą jak grzeją kaloryfery to wszystko ładnie i szybko schnie w domu, najszybciej w łazience bo tam jest strasznie gorąco.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Susze na balkonie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oszczedzaj sie ![]() Cytat:
![]() tez sie zastanawiam gdzie to pomieszcze wszystko, nasze ubrania i tak piore z ubraniami corki , ale te malenkie to raczej osobno bede prac a suszarke mam jedna
![]() |
#4619 |
Raczkowanie
|
Kostka09 dasz radę, te tygodnie szybko zlecą. Ja chciałam pracować aż do porodu, ale siedzę od tygodnia na l4 bo niestety dopadło mnie już 3 poważne przeziębienie i lekarka stwierdziła że tak to ja pracować nie mogę i mam się oszczędzać. W sumie niewiele już do tego porodu zostało więc może chociaż nadrobię zaległości książkowe bo syndrom wicia gniazda to mnie raczej nie dotyczy. Co prawda poprałam wszystkie ciuszki, ale leżą od tygodnia niepoprasowane. Pokój małej to w tej chwili graciarnia a mi się nie chce nawet tej torby do szpitala spakować. W ogóle to chciałabym urodzić po terminie co już wiem że się nie zdarzy i raczej za 6/7 tygodni mała będzie po tej stronie.
Co do prania to mamy strych więc tam susze pranie, ale nie wiem czy mąż ociepli go do zimy a niestety zimą jest tam za zimno i pranie pewnie będzie zamarzać ![]() Do reszty się nie odniosę bo gonicie z postami jak szalone i pomimo że czytam regularnie to nie mam czasu odpisać a potem gubię wątki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.