Mamusie Kwietniowe 2015!:) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytul ma nosic II czesc naszego watku?
o zarciu gadamy, na maluchy czakamy 1 3,13%
rączki, nóżki rozwinięte, a kopniaki są następne, mamusie kwietniowe 2015 0 0%
juz bym chciala byc mamusią a tu dzidziuś kopie w brzusio 0 0%
O wyprawkach rozprawiamy i na kwietniowe maluszki czekamy 0 0%
lipiec i sierpień minął nam I trymestry odchodzą w dal. Kwietniowe mamusie 2015 3 9,38%
Lato, jesień zima i na wiosnę kwietniowy bociek do nas zawita 0 0%
Ogorkowa, potem pawik, w kwietniu z brzucha wyjdzie szkrabik 4 12,50%
paw kolorowy już prawie za nami teraz do kwietnia czekamy 0 0%
ogórkowa, schab, pierogi, w kwietniu dzidzia sie urodzi 2 6,25%
Rosną nam brzusie, to my Kwietniowe mamusie! 10 31,25%
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II 21 65,63%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-12, 13:25   #4561
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015!:)

ja dzis tylko drozdzowke zjadlam, ale Soniuska mnie natchnelas i chyba zrobie nalesniki z serem i szynka i zastanawiam sie nad warzywem jakie dodac

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:26   #4562
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Co za cham W takiej sytuacji nie przyjąć pacjetki której prowadzi ciążę...?! Trzymam kciuki za wieczorną wizytę!

Super

spokojnie
witamy!

Kurcze jestem dziś cały dzień głodna!!
Mnie te najwieksze glodowy na szczescie juz przeszly ale od tygodnia jestem caly czas tak strasznie zmeczona, znowu nie mam na nic sily

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:32   #4563
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszakk Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.

No wiec pojechalam do gina, ktory prowadzi moja ciaze, powiedzialam mu o krwawieniu i o ip, a on powiedzial ze i tak mnie nie przyjmie bo ma kompelt pacjentek. Wiec ide dzisiaj do jakiegos innego prywatnego gina na 18.40 .

Moj tz powiedzial, ze wygladam jak siedem nieszczesc i szczerze mowiac tak sie czuje. Dam znac pozniej, dzieki dziewczyny.
kurde ale frajer!
nie powinien dalej prowadzic Twojej ciazy ;/
niech sie buja!
;/

kochana czekamy na dobre wiesci
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
ze co prosze! (%#*&(@*$@!)$!!! to ja juz bym do niego nie poszla no jak tak mozna? Przeciez u niego prowadzisz ciaze!
Trzymaj sie kochana w takim razie, a teraz jak sie czujesz w ogole? Nadal plamisz?

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Gossip szerokiej drogi!

Soniuska, a Ty nie na zwolnieniu?
tak na zwolnieniu, ale musze w pracy pomoc troche jeszcze;/
Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamy Pozwolę sobie podczepić się pod wątek jako że termin mam na 23 kwietnia Dziś byłam na pierwszym usg i zobaczyłam upragnione serduszko mojej 'galaretki'
super
gratuluje
Cytat:
ja dzis tylko drozdzowke zjadlam, ale Soniuska mnie natchnelas i chyba zrobie nalesniki z serem i szynka i zastanawiam sie nad warzywem jakie dodac
kochana mowie Ci nalesniki pycha. ja tre zolty serek, do srodka daje mrozona wloszczyzne slupki ktora wczesniej dusze w garnuszku i dodaje do niej koncentrat pomidorowy oraz pieprz ziolowy
i parowki (nie gotuje ich wczesniej) .
a sos to jogurt grecki, kilka lyzek majonezu, czosnek, pieprz ziolowy i sol

mowie Ci taki obiad to masakra (pozytywnie) :P
uwielbiam tez jak miesko z rosolu obrane sie zmieli i do nalesnikow do srodka da zamiast parowki -ale wtedy juz warzywa bez koncentratu daje,a czesto nawet u bez warzyw tylko sam zolty ser

Boleczko ja tez juz mniej glodna od tygodnia,ale meczy mnie ciagle zmeczenie;/ my na tym samym etapie ciazy jestesmy, ja dzis 8w2d ;p

po obiedzie idziemy na deser i cappucino ;p
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:37   #4564
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Mnie te najwieksze glodowy na szczescie juz przeszly ale od tygodnia jestem caly czas tak strasznie zmeczona, znowu nie mam na nic sily
Mnie zmęczenie też męczy... Codziennie drzemka w ciągu dnia obowiązkowa, innaczej nie dam rady funkcjonować.

Ciągle się martwię że nie dostanę zwolnienia w przyszłym tygodniu, wtedy nie wiem co ja w pracy zrobię...

A tymczasem wrzuciłam do piekarnika frytki Wiem że niezdrowo, ale mam taką chęć

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:40   #4565
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mnie zmęczenie też męczy... Codziennie drzemka w ciągu dnia obowiązkowa, innaczej nie dam rady funkcjonować.

Ciągle się martwię że nie dostanę zwolnienia w przyszłym tygodniu, wtedy nie wiem co ja w pracy zrobię...

A tymczasem wrzuciłam do piekarnika frytki Wiem że niezdrowo, ale mam taką chęć
Tez sie martwię o zwolnienie :-(
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 14:01   #4566
FlightlessBird
Zakorzenienie

zjadłam moją grochówkę z łuskanego grochu + grzanki i powiem Wam, że chyba jeszcze naładuję

ja ostatnio w ciągu dnia nie zasypiam, ale za to o 18:30-19 przychodzi kryzys i nie mogę nawet do 20 wytrzymać.
A najgorsze jest to, że jak się przemęcze np do 20:30, to potem czasem 45minut się rzucam niż zasnę

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 14:39   #4567
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
zjadłam moją grochówkę z łuskanego grochu + grzanki i powiem Wam, że chyba jeszcze naładuję

ja ostatnio w ciągu dnia nie zasypiam, ale za to o 18:30-19 przychodzi kryzys i nie mogę nawet do 20 wytrzymać.
A najgorsze jest to, że jak się przemęcze np do 20:30, to potem czasem 45minut się rzucam niż zasnę
znowu o jedzeniu mozna dostac natchnienia kulinarnego ja ide robic tez jakis obiad bo umieram z glodu. W koncu wyglama w miare jak czlowiek - uczesana, pomalowana i w ogole lepiej.
Do wizyty mam 4 godziny, ale pewnie i tak uslysze ze mam caekac. Normalnie jakby to jakas mantra lekarska byla. W sumie to tez moge otworzyc gabinet o dowolnej specjalizacji i wszystkim pacjentom bede mowic: " trzeb czekac" na zmiane. " brAk miejsc". I podpisze kontrakt z nfztem
Witam nowe mamusie.
Do osob notorycznie glodnych - to podobna normalne i na pewno lepsze niz wymioty

Odezwe sie pozniej, dzieki kochane.

A i żapomnialam napisac- ten gin ktory odmowil mi dzisiaj wizyty to gosc do ktorego chodze prywatnie i wlasnie on wczoraj zalozyl mi katre ciazy. I pewnie gdybym sie nie martwila o fasolke jakos strasznie by mnie to wzburzylo, ale terZ mysle : luz, lekarza zmienie, wazne zeby z dzieckiem bylo dobrze. Ot, jakos mi energi szkoda na gniew.

Do wieczora, cide do kuchni bo glodna
Agnieszakk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 14:41   #4568
niezawsze
Zakorzenienie

Grochowke i ja bym zjadla

Soniuska o nie wloszczyzny bym nie przelknela, ja w ogole ostatnio na bakier z warzywami

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 14:44   #4569
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:

Soniuska o nie wloszczyzny bym nie przelknela, ja w ogole ostatnio na bakier z warzywami
A ja zladlabym takiej kwasnej ogorkowej, a co

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
O boze i jeszcze takie kluseczki slaskie z sosem i marćhewke na cieplo !
Stary 2014-09-12, 14:46   #4570
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Ja wlasnie dostalam wczoraj od koleznaki 3 sloiki pysznych ogorkow kiszonych i zupa ogorkowa chodzi juz za mna z tydz takze napewno bedzie nie dlugo

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2014-09-12, 14:49   #4571
Agnieszakk
Raczkowanie

O jezu, to ja tez chce przeslij do mnie kurierem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 14:49   #4572
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
O jezu, to ja tez chce przeslij do mnie kurierem
Nie ma problemu

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2014-09-12, 14:51   #4573
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma problemu
od razu lepiej
Stary 2014-09-12, 15:24   #4574
spokojnie
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pare pytan!
Czy powiedzialyscie juz calej rodzince o ciazy? Ja puki co tylko siostrze, i oczywiscie mezowi. Bardzo bym chciala powiedziec przyszlym babcia i dziadka, ale niestety doswiadczenie nauczylo mnie ze lepiej poczekac do konca trzeciego miesiaca...
2. Dlaczego wiekszosc z was chodzi do gina prywatnie?
3. Czy planujecie jakies formy aktywnosci fizycznej ) ? Ja musze przyznac ze jak dotad bylam bardzo aktywna ( biegi, rower,box) Ale od poczatku ciazy bieganie i box nie wchodza w gre a i na rower nie mam ochoty. Wiec zapisalam sie na joge dla ciezarnych, zaczynam, za dwa tygodnie. Joga byla dla mnie zawsze zbyt spokojna, ale w ciazy chyba bedzie w sam raz.
I pytanie czwarte; czy ktos mysli o porodzie w wodzie?

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Czesc dziewczyny.

No wiec pojechalam do gina, ktory prowadzi moja ciaze, powiedzialam mu o krwawieniu i o ip, a on powiedzial ze i tak mnie nie przyjmie bo ma kompelt pacjentek. Wiec ide dzisiaj do jakiegos innego prywatnego gina na 18.40 .

Moj tz powiedzial, ze wygladam jak siedem nieszczesc i szczerze mowiac tak sie czuje. Dam znac pozniej, dzieki dziewczyny.
Trzymamy kciuki, ale prosze staraj sie nie denerwowac, jesli tylko mozesz do wizyty odpocznij, poloz sie i staraj sie nie zamartwiac.

spokojnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:33   #4575
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spokojnie Pokaż wiadomość
Czy powiedzialyscie juz calej rodzince o ciazy? Ja puki co tylko siostrze, i oczywiscie mezowi. Bardzo bym chciala powiedziec przyszlym babcia i dziadka, ale niestety doswiadczenie nauczylo mnie ze lepiej poczekac do konca trzeciego miesiaca...
3. Czy planujecie jakies formy aktywnosci fizycznej ) ? Ja musze przyznac ze jak dotad bylam bardzo aktywna ( biegi, rower,box) Ale od poczatku ciazy bieganie i box nie wchodza w gre a i na rower nie mam ochoty. Wiec zapisalam sie na joge dla ciezarnych, zaczynam, za dwa tygodnie. Joga byla dla mnie zawsze zbyt spokojna, ale w ciazy chyba bedzie w sam raz.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Trzymamy kciuki, ale prosze staraj sie nie denerwowac, jesli tylko mozesz do wizyty odpocznij, poloz sie i staraj sie nie zamartwiac.
1. Powiedzialam juz prawie wszystkim z rodziny, nie moglabym wytrzymac nie mowiac
2.Ja chodze na NFZ i nie narzekam a wrecz przeciwnie
3.Nigdy nie bylam jakas super aktywna i w ciazy tyma bardziej, zwlaszcza ze nic mi sie nie chce :P
4.Nie myslalam o tym

Nasza córcia - Nikola
30.04.15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 15:43   #4576
malinka1984
Zakorzenienie

1. U Nas wie spora grupa osób,więcej znajomych niż rodziny ale wiadomo rodzice,babcia,siostra wiedzą od początku.
2.Ja mam lekarza w Medicover bo tam mam opiekę w ramach pakietu pracowniczego.
3. 3xtydzień zajęcia fit dla kobiet w ciąży "Aktywne 9 miesięcy" - bardzo sobie chwale.
4. U Nas tylko poród szpitalny najlepiej SN
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:56   #4577
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

a groszkowi niestety nie zasmakowała
Cytat:

1. U mnie najbliższa rodzinka wie
2. Chodzę prywatnie. Moj gin to zarazem mój endo, więc to jeden z powodów ale nie najważniejszy.
3. Nie planuję większej aktywności, ale może przez to, że mam się oszczędzać.
4. Nie myślałam o tym.

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 16:03   #4578
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Ja o 22 czuje ze musze lulu a przed ciaza o północy chodziłam.

Cytat:
znowu o jedzeniu mozna dostac natchnienia kulinarnego ja ide robic tez jakis obiad bo umieram z glodu. W koncu wyglama w miare jak czlowiek - uczesana, pomalowana i w ogole lepiej.
Do wizyty mam 4 godziny, ale pewnie i tak uslysze ze mam caekac. Normalnie jakby to jakas mantra lekarska byla. W sumie to tez moge otworzyc gabinet o dowolnej specjalizacji i wszystkim pacjentom bede mowic: " trzeb czekac" na zmiane. " brAk miejsc". I podpisze kontrakt z nfztem
Witam nowe mamusie.
Do osob notorycznie glodnych - to podobna normalne i na pewno lepsze niz wymioty

Odezwe sie pozniej, dzieki kochane.

A i żapomnialam napisac- ten gin ktory odmowil mi dzisiaj wizyty to gosc do ktorego chodze prywatnie i wlasnie on wczoraj zalozyl mi katre ciazy. I pewnie gdybym sie nie martwila o fasolke jakos strasznie by mnie to wzburzylo, ale terZ mysle : luz, lekarza zmienie, wazne zeby z dzieckiem bylo dobrze. Ot, jakos mi energi szkoda na gniew.

Do wieczora, cide do kuchni bo glodna

ja dzis oglądałam przepisy na youtube i znalazłam pare inspiracji.

Cytat:

Cytat:
Ja wlasnie dostalam wczoraj od koleznaki 3 sloiki pysznych ogorkow kiszonych i zupa ogorkowa chodzi juz za mna z tydz takze napewno bedzie nie dlugo

taaak za mna tez chodzi ogorkowa chyba zrobie dzis bo ogórki juz mi ukisly.

Cytat:

Ja tam juz dużo osób poinformowałam, wyszłam z założenia co ma byc to bedzie. Chyba z takimi mdlosciami to nie poronie? Serduszko biło także minimalne szansę na poronienie juz, po za tym cycki bolą jak szalone, plamien nie mam. Tfu Tfu zeby nie zapeszyc ;-)
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 16:04   #4579
spokojnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
1. U Nas wie spora grupa osób,więcej znajomych niż rodziny ale wiadomo rodzice,babcia,siostra wiedzą od początku.
2.Ja mam lekarza w Medicover bo tam mam opiekę w ramach pakietu pracowniczego.
3. 3xtydzień zajęcia fit dla kobiet w ciąży "Aktywne 9 miesięcy" - bardzo sobie chwale.
4. U Nas tylko poród szpitalny najlepiej SN

3 razy w tygodniu brzmi niezle, musze sie obejrzec za czyms takim
Joga jest tylko raz w tygodniu. Bardzo chce byc aktywna w ciazy bo jestem pewna ze to dobrze wplywa na dzidziusa, ale puki Co w czasie wolnym to bym tylko spala.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 16:10   #4580
soniuska
Zakorzenienie

Casmere smacznego choc pewnie juz zjadlas

Bird mniam ale beda pierdy;P

Niezawsze to moze ogorka swiezego

Agnieszka ja ostatnio w nocy barszcz bialy robilam bo mi sie kwasnego chcialo:-*

Spokojnie u mnie wie wiekszosc rodziny od poczatku, jakby cos zlego soe stalo to i tak by sie dowiedzieli. co do prywatnego gina to nie wyobrazam sobie inaczej,bo u nas tragedia z ginami na nfz i ogolem mam zle zdanir o lekarzach na nfz.
ja nie bylam aktywna i wciaz nie bede:P
nie myslalam o porodzie w wodzie.

bylismy na rurkach z kremem, zjadlam dwie smak dziecinstwa
i wypilam cappucino,oczywiscie zjadlam tez 1galke loda
ble obzarlam sie. i kupilismy dla dzidzi taka szara chusteczke pod szyje w razie slinienia itd:P
Stary 2014-09-12, 16:18   #4581
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
I pytanie czwarte; czy ktos mysli o porodzie w wodzie?[COLOR="Silver"]
1. My powiedzieliśmy wszystkim jak lekarz potwierdził bijące serduszko czyli w 6tyg.
2. Ja też nie do końca rozumiem bo ja na NFZ Poprzednią ciążę tez na NFZ (bo wtedy nie miałam $) i nie miałam znieczulenia przy porodzie ani połoznej i na prawdę nie narzekałam.
3. Ja byłam bardzo aktywna (dużo ćwiczyłam w domu-schudłam ok 8kg, od stycznia) i teraz też ćwiczę w domu. Ćwiczenia ze strony http://mamawformie.pl/cwiczenia-ciaz...r-1-trening-1/ są też dla trymestru II i III i trochę "własnych ćwiczeń" i na prawdę nie mam kłopotów. Ale mi lekarz pozwolił ćwiczyć.
4. Ja chciałam ale u mnie w szpitalu na NFZ jest ciężko ztym niestety
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 16:36   #4582
beciulka2014
Przyczajenie

No wiec hmm, bylam na seoim pierwszym usg )), serduszko bije jestem przeszczesliwa . Moj to sie przesunął o kilka dni na 20.04. Mam nadzieje, że wszystko bedzie teraz dobrze, drugi raz nie przeżyje straty. Maluszek jest dość duży ma 3,5 cm. A czuję się lepiej, już nie chodzę jak cień, a mdli mnie tylko z rana.

Witam nowe mamy, i gratuluje

Agnieszka trzymam kciuki, bedzie dobrze, trzeba w to wierzyć
beciulka2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 16:43   #4583
anastazja_a
Raczkowanie

spokojnie - ja jeszcze do wszystkiego jestem entuzjastycznie nastawiona więc poród w wodzie, na łące, w domu mi się podoba
Przyszłym dziadkom powiedzieliśmy po wizycie u lekarza...ucieszyli się, gratulowali, ale jakoś nie byli w 7 niebie - nie wiem dlaczego.
Do lekarza chodzę prywatnie, bo nie muszę czekac na wizytę i czuję, że w prywatnym gabinecie lekarz ma do mnie inne podejście

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

beciulka - gratuluję! Na pewno będzie ok, tylko się nie stresuj
anastazja_a jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 16:57   #4584
spokojnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beciulka2014 Pokaż wiadomość
No wiec hmm, bylam na seoim pierwszym usg )), serduszko bije jestem przeszczesliwa . Moj to sie przesunął o kilka dni na 20.04. Mam nadzieje, że wszystko bedzie teraz dobrze, drugi raz nie przeżyje straty. Maluszek jest dość duży ma 3,5 cm. A czuję się lepiej, już nie chodzę jak cień, a mdli mnie tylko z rana.

3,5 cm? Wow! mialas juz wczesniej robione Usg?
Ja mam Termin na 19.04 ;-) kolejna wizyta 22.09

Acha widze ze to pierwsze!)

Edytowane przez spokojnie
Czas edycji: 2014-09-12 o 16:59 Powód: blad
Stary 2014-09-12, 17:06   #4585
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beciulka2014 Pokaż wiadomość

Gratki duza ta Twoja fadolcia.W ktorym jestes tyg ?

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2014-09-12, 17:16   #4586
soniuska
Zakorzenienie

Becia super
Stary 2014-09-12, 17:26   #4587
cashmere
Zakorzenienie

Beciulka super! 3,5cm duża dzidzia!

soniuska ale sobie pojadłaś!

To i ja odpowiem na pytania
1. U mnie jeszcze nikt w rodzinie nie wiem. Zaczniemy mówić po najbliższej wizycie w przyszłym tygodniu. Woleliśmy poczekać z tą informcją.
2. Ja chodzę prywatnie bo mam takie ubezpieczenie z pracy że mam te wizyty za darmo, więc żal by było nie korzystać
3. Nie byłam za bardzo aktywna wcześniej, więc nie będę teraz tego zmieniać raczej
4. Poród w wodzie fajna opcja, ale bliżej nie rozważałam.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 17:36   #4588
beciulka2014
Przyczajenie

8 tydz i 4 dzien tez sie dziwie Ze aż tyle, ale to chyba dobrze?, hmmm. To było moje pierwsze usg
beciulka2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 17:40   #4589
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki Cały czas staram się was nadrabiać ale nie udzielałam się bo mam jakiś kryzys. Coś w podobie depresji ciągle płacze... do tego mamy trochę chwilowe problemy finansowe i po prostu wszystko na raz i jeszcze tęsknota do rodziny oddalonej o 220km Jest mi tu źle i dlatego. Mdłości mi przeszły tzn zdarzy sie ale nie aż takie. Jutro zaczynam już 12 tydzień. Brzuch mnie u dołu pobolewa cały czas. I stanełam dziś na wadze a ja znów jestem kolejne kilo mniej. Nie mogę jeść bo zwyczajnie nie mam na nic ochoty. żołądek nie pracuje tak jak trzeba.

Wizytę u gina mam dopiero 25 września. Mam zrobić badania na toxo tylko zwyczajnie w tym momencie mnie na to nie stać. Powiedzcie mi skoro można dostać na to skierowanie i za darmo mieć to czy moogłabym pójść do ginekologa w mojej przychodni w mojej miejscowosci on przyjmuje jeden dzien w tyg poprzednią ciąże mi prowadził i poprosić go o takie skierowanie? Powiedzieć że jestem w ciąży że mam karte ciąży itd nawet mu pokaże i powiem sytuacje ze chwilowo nie stać mnie zapłacic za takie badania. Jak myslicie pójść do niego we wtorek?
Rozumiem Cie, ja to samo ostatnio przezywam nawet sprzedalam zloty pierscionek zeby miec co kupic do jedzenia... Masakra. Ale staram sie nie zalamywac bo dziecko odczuwa to wszystko razem ze mna musisz tez dac rade kochana! Ja wierze, ze wszystko sie odmieni za chwile.
I mi lekarz nie chce przepisac badan na nfz takze jak Ty masz mozliwosc to walcz o swoje! Ja juz nie mam sily sie wkurzac wiec bede kombinowac pieniazki..

Cytat:
Witam.
Chcialam do Was dolaczyc!, z podrozy poslubnej przywiezlismy sobie fasolke. Juz po pierwszej nocy wkrecilam sobie ze sie udalo i rzeczywiscie po kilku dniach zobaczylam dwie kreseczki.Bylam na usg pierwszego wrzesnia i to byl 7my tydzien + 1 dzien, Termin 19.04. (SSL 0.96)Kolejna wizyta 22.09
Puki co czuje sie okropnie, slina mi cieknie,ciagle mi niedobrze i zasypiam w kazdym srodku lokomocji. Pozatym podziwiam moje rosnace piersi
Nazywam sie Ola i mam 25 lat jestem rowno rok mezatka. Mieszkam w niemczech i jestem studentka ( dopiero na drugim roku- wvzesniej zwiedzalam swiat i nie myslalam o nauce) Fasolka jednak jak najbardziej planowana bo mam szczescie uczyc sie na uniwersytecie przyjaznym rodzina, wiec mam nadzieje ze damy rade. Z moich odkryc od tygodnia stosuje olejek welledy dla ciezarnych i jest naprawde super. Pozatym zastanawiam sie nad porodem w wodzie. Jestem " wodnikiem" wszelkie bole i smutki zatapiam w wannie i to dla mnie jedyny sposob relaksu, dlatego mysle ze to cos dla mnie.
Pozdrawiam oczekujace! Fajnie ze jestescie i ze tak was duzo
Witam

Cytat:
Bird widze, ze milo dzien zaczynasz

Ja juz 12 tydzien zaczynam
Jeeeej ale super

Cytat:
Czesc dziewczyny.

W zyciu do niego nie idz wiecej!! Jak mozna w ogole byc lekarzem z takim podejsciem do pacjentek?..

Cytat:

Zasypianie to jest teraz kino u mnie punkt 22.30 z zegarkiem w reku! To az niemozliwe, cale zycie chodzilam bardzo pozno spac (praca w gastronomii) 3,4 w nocy nawet a teraz? Nie ma na mnie mocnych

Mama nadzieje ze milo mija Wam dzien dziewczyny ja dzisiaj zalatwilam milion rzeczy i jestem zadowolona. I uraczylam swoje malenstwo borowkami amerykanskimi ze smietana i cukrem, mysle ze jestesmy w 7 niebie
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 17:42   #4590
malinka1984
Zakorzenienie

beciulka wymiar Twojego dziecka to na 10 tydzien
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości