|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Też miałam plany na dziś, tymczasem migrena mnie zwaliła z nóg i leżę w łóżku w okularach przeciwsłonecznych.
|
|
|
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
Zielona współczuję
a mój TZ własnie dzwonił, że na grzybach jest wcześniej skończyli szkolenie z pracy i sobie szybszy weekend z kolegą zrobili... a ja jeszcze godzina w pracy i angielski do 20
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Wowowow Zielona wspolczuje diabelnie
![]() Wprawdzie mnie nie migrena, a 3dniowy ból głowy dopadł i było to straszne..... Idę wypić białą herbatkę i zabieram się za obiad, a po nim chyba się zdrzemnę, coś dzis jestem dętka.
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się do szkoły rodzenia nie wybieram.. Zuzę urodziłam i wychowałam bez SR i jakoś dałam radę..
ale oczywiście, pewnie jest to przydatne.. ja przy drugim to już chyba tym bardziej dam radę bez.. poza tym SR przy moim szpitalu jest płatna, więc bez sensu.. wolę dzieciom coś za to kupić.. ![]() Chcę się tylko spotkać z moją położną środowiskową za jakiś czas.. i udać się do poradni laktacyjne przy szpitalu, żeby ktoś mi doradził, jak sobie radzić z trudnościami kp.. MamaZuzi, Maciejka, nie zazdroszczę gina.. jakby mój miał problem ze zrobieniem mi USG, to bym go zmieniła, bo ja sobie nie wyobrażam iść na wizytę i nie zobaczyć Dziecia...
|
|
#1235 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jak dla mnie to nie jest powód, żeby go zmienić .
|
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z wyprawy miastowej.. Eh, szłam jak stara babuleńka a deszcz padał.. ludzie dziwnie się na mnie patrzyli a ja szybciej nie mogę bo serducho mi chce wyskoczyć o oddechu nie wspomnę. Nie będę cytować, bo z tel pisze i ciężko..
Nie chodzi o zabobony tak jak pisałam, nie do końca to rozwikłałam, ale chyba o stres. Widzę, że powybierałyście pościele fajnie, ja nadal szukam,ale przynajmniej mam zajęcie, a nie że wszystko pokupuję i później "będę się nudzić"![]() Witaj Zielona butelka, nie obrazisz się jak będę się zwracać zielona? Fajny termin jak tak urodzisz to dzieciątko będzie miało moją tatę urodzin Nie boję się kupować. Cieszę się tym jak tylko mogę. W zabobony nie wierzę. Co do szkoły rodzenia, to ja też się zastanawiam.. Rodzić rodziłam 17 lat temu,ale wszystko inaczej było. Niby 2 lata temu miałam przypomnienie, ale zawsze to jakieś nowe doświadczenie, jakieś zajęcie. Jak będzie za darmo to pójdę. |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Panna Migotka 86;48112243]Zielona współczuję
Wcześniej też, ale rzadko. Kilka razy w roku i dziś jest ten dzień. Na szczęście zaraz wróci z pracy mój M. i będzie lepiej. Jego obecność dobrze na mnie wpływa. A tak w ogóle, to nie wiem, czy toczyła się tu już dyskusja o tym jak będziecie rodziły, państwow, prywatnie, fizjologicznie czy cc. Jeśli tak, to powiedzcie to sobie odszukam, jeśli nie, to jestem ciekawa waszych opinii ![]() Dziś polatałam po necie i czytałam opinie o szpitalach i .... ile kobiet tyle opinii. Sama też jestem niezdecydowana. Może wasze opinie jakoś wykrystalizują mi plan działania... Hej Alunia ![]() Pewnie ze sie nie obrażę. Wszystkie moje koleżanki wizażowe z innego forum w którym biorę czynny udział tak do mnie mówią, więc bardzo jestem z tym nickiem zaprzyjaźniona ![]() Chyba mnie przekonałyście, też zacznę .... coś więcej kupować, skoro mam czas
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2014-09-12 o 15:36 |
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona butelka Witam Nową Mamuśkę
Też mam na imię Magda.. tzn Magdalena ![]() Jeśli chodzi o brzuszek to ja mam raczej mały.. nie czuje żebym miała jakąś piłeczke w ogóle mało czuje ![]() tuli super łóżeczko ![]() ally Ty uważaj na Siebie i Maluchy nie przemęczaj sięmaciejka mi ostatnio spadła trochę hemoglobina bo miałam wcześniej jakoś 13 a ostatnio jakoś 11,5 (norma od 11) , więc niby byłam w normie ale jak byłam u tej gin na NFZ to mówiła żebym pregne brała codziennie. Ale biore na razie co 2 dzień srednio... bo po tym żelazie co tam jest mam problemy później na kibelku ![]() Jeśli chodzi o szkołe rodzenia to nie wiem... z jednej strony bym się zapisała, a z drugiej strony szkoda mi kasy, tym bardziej, że jak patrzałam tu ceny się zaczynają średnio od 300zł. Dużo osób radzi sobie bez szkoły rodzenia.. kiedyś to nawet nie było do pomyślenia ![]() Czasem się boje jak to będzie.. ale z jednej strony już miałam kontakt nieraz z noworodkami, więc jakoś ram radę. Tym bardziej, że przez pół roku najpierw będę jeszcze u mojej mamy, która pewnie będzie mnie pouczać
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
Zielona, a Ty już na l4 jesteś, czy nie pracujesz? zakupy myślę, warto zaczynać, bo niedługo przecież już półmetek! i ta bardziej męcząca połowa
![]() ja planuję rodzić w państwowym szpitalu (z prywatnych w razie komplikacji i tak przewożą do państwowych). Mam nadzieję urodzić naturalnie, bo uważam że przy zdrowej ciąży bez komplikacji to najlepsze rozwiązanie zarówno dla mamy jak i dziecka
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Na L4. Ilekroć podejmowałam próby powrotu do pracy kończyło się to mniej lub bardziej beznadziejnie, więc w końcu stwierdziłam, że odpuszczam, bo skoro nie wiem, czy winda będzie czynna czy nie, co będzie oznaczało wdrapanie się do biura na 3 piętro, co się zawsze w moim przypadku kończy jakimiś dziwnymi skurczami i omdleniami, to oszczędzę sobie i dziecku stresu.
Boszzz, napisałam właśnie najdłuższe bezkropkowe zdanie ever
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
meire moje kondolencje,przykro mi
![]() ja w ciazy zegnalam dziadka tz-eta,a po urodzeniu malej mojego,jakos sobie nie wyobrazalam ze nas nie bedzie na pogrzebie jedynie jedna ciotka mojego tz-eta skomentowala ze jak to,i dlaczego wazylam sie nie przyjsc,ogladac nieboszczyka ... ![]() mi sie tez wydaje ze moze to o stres chodzi,ale jak bylas blisko z babcia,to chyba wiekszy stres zostac w domu i sie zamartwiac trzymaj sie ![]() tuli ladne lozeczko sciany tez mam szare,ale w salonie tzn takie jasno szare,i fioletowe,ale fiolet chyba za mdly do tego szarego wyszedlzielona butelka witaj ![]() jesli chodzi o porod,moj pierwszy byl tragiczny,dlugo mialam traume,a teraz-a teraz boje sie myslec o nim,wiec nie mysle ![]() raczej nastawiam sie na sn,nie mam kasy na oplacenie cc,no nie wiem traume mam po pierwszym,szukam jakiejs prywatnej poloznej na razie ally5 maciejka taka morfologia jeszcze jest w normie,ja mialam ledwo 11,i oznaczone to juz bylo jakos spadek,ale lekarz powiedzial ze nie martwic sie tylko ewentualnie zelazlo jakies lykac-tzn kazal mi witaminy z zelazem,na razie samo zelazlo mam Panna Migotka w pierwszej ciazy do szkoly rodzenia nie chodzilam,co zostalo zle odebrane w szpitalu,ze jestem nieodpowiedzialna matka,ja nie wiem,ale jakos wsrod moich znajomych co chodzili,wiekszosc byla prywatnie,i to byl koszt od 300 do 500zl,wiec mi sie wydawalo ze to mega drogo jedna moja koelzanka zalapala sie na fundusz,a tak mowila zeprywatnie tez by nie szla bo 350zl to duzo zastanawialam sie mimo wszystko,czy by nie isc do szkoly do szpitala w ktorym chce rodzic,poznac polozne,no bo boje sie porodu mimo wszystko musze zobaczyc na stronie szpitala jak to dziala a wiedzy jakiejs nowej,spektakularnej,nie oczekuje,kazdy lekarz,kazda polozna nawet w szpitalu po porodzie,mowi co innego,czlowiek moze zglupiec aa no i mi sie przypomnialo,ja nie jestem zdeklarowana w zadnej przychodni jeszcze,odkad sie przeprowadzilismy ![]() lipa troche,tak to ktos do mnie przyjdzie po porodzie?pewnie nie |
|
|
|
#1243 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz też idę w poniedziałek po kolejne l4 do pracy i na pewno mi zrobi usg Cytat:
Cytat:
więc zachęcam aby pójść do SR Cytat:
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz-teraz uwazam,ze kobieta powinna miec prawo wybrac,bo to co potrafia zafundowac w szpitalu jakos nie widzi mi sie ze zawsze jest najlepsze moze za duzo przeszlam,zle mnie potraktowali,ale jak bylam w stanie o tym rozmawiac,i rowniez od znajomych slyszalam historie mrozace krew w zylach,naprawdę zmienilam zdanie oczywiscie dla niektorych w rodzinie to sa moje fanaberie,oplacone cc,znieczulenie przy porodzie,a prywatna polozna czy lekarz to juz w ogole bron Panie Boże ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Lucia gdzie chodzilas? ![]() teraz chyba przy blzinietach raczej od razu cc robia,moze zalezy jeszcze jak sa ulozone |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja planuję rodzić w szpitalu gdzie pracuje mój gin. Rodziła tam moja szwagierka i dobrze wspomina szpital i opiekę, wszystkie znajome, które tam rodziły też polecają. Sama lezałam tam po poronieniu, i pomimo okoliczności dość dobrze wspominam opiekę położnych i pielęgniarek |
|
|
|
|
#1246 |
|
Zadomowienie
|
Buu Ja chodziłam do SR koło Galerii Dominikańskiej. Tam z tyłu galeri jest taki budynek przychodnia i klub seniora i psychologowie tam przyjmują i tam też robią kursy właśnie ze SR.
Jeśli chodzi o bliźniaki i ciąże mnogie zawsze jest większe ryzyko ale jak nie ma przeciw wskazań to sn jest jak najbardziej ok.
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2014-09-12 o 16:12 |
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja naturalnie
|
|
|
|
#1248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale 6 tys...... Może do lutego wygram w totka. Bardzo bym chciała tam rodzić. Ale ogólnie nastawiam się na naturalny poród. I bezbolesny Cytat:
znieczulenie przy porodzie - nawet moja mama mówi, że mam przestać panikować, bo za jej czasów nie było i żyje nie lubię takiego podejścia. Kiedyś nie było, teraz są możliwości. Szkoda, że nie w każdym szpitalu. A ja się boję długiego porodu, tego, że będą mnie trzymac na siłę przy porodzie naturalnym, a decyzję o cesarce z różnych powodów będą odwlejać. Często tak jest... a potem.....potem mam takie dzieci na terapii , za dużo się tego naoglądałam w pracy ![]() No ja juz po obiedzie, leżę z laptopem i zajadam żelki na zmianę smaku Mężulek też odpoczywa. Ogląda Pingwiny z madagaskaru. W ogóle stwierdził, że z dzieckiem będzie super, bo będzie mógł legalnie bajki oglądac
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam swoje wyniki i wyszło, że mam krwinki czerwone w moczu. Oczywiście zamiast poczekać do wizyty w poniedziałek, już musiałam odpalić google, wyczytałam, że w takim razie jest zakażenie układu moczowego, niewydolność nerek, kamica nerkowa
Po co ja to czytałam
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czytaj bo właśnie później sobie wszystko wmawiamy ![]() Może zadzwoń lepiej do lekarza ?
|
|
#1251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz co wyczytalam na szybko Cytat:
Cytat:
![]() Mówi Ci to największa histeryczka dr google!
|
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
zielona witaj
![]() przeklete_pragnienia- bo dostaniesz szlaban na kompa , spokój tam do poniedziałku już niedaleko, wypoczywaj wekend sie zaczyna
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pewno chce miec swoja oplacona polozna.. Mialam taka przy porodzie z Zuza i bardzo mi pomogla..
moj gin tez pracuje w tym szpitalu.. Zreszta.. Bylam tez w nim po.poronieniu i polozne i lekarze mieli cudowne podejscie i bardzo mi pomogli... Maciejka, ja Tobie absolutnie nia pisalam, zebys zmieniala lekarza.. Ja tylko napisalam, co ja bym zrobila, bo po poronieniu boje sie bardzo... Dlatego dla mnie tak wazne jest to, zeby na kazdej wizycie podejrzec Dzidzie i upewnic sie, ze jest dobrze.. ![]() Ja sie wlasnie wzielam za tworzenie listy wyprawkowej.. I wtedy wg niej zaczne kupowac... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę moją listę podzielić na zakupy w miesiącu ( te większe )
I wiecie ..polecam wam żelki MLEKOSMYKI ![]() te http://www.rossnet.pl/Produkt/Nimm-2...-g,346100,4379
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam bakterie w moczu i swojego czasu latałam jak opętana non stop do kibelka. Mój lekarz przed posiewem zalecił jakiś preparat żurawinowy i pomogło, a w internecie wyczytałam, że to może być nawet zapalenie jajników i jakieś zabiegi inwazyjne.... brrrrr.
Ja mam taka wątpliwość jeśli chodzi o poród, rozpisze to możliwie najkrócej. Mieszkam w Warszawie- szpital państwowy za darmo, ale nigdy nie wiesz, czy dostaniesz się tam gdzie byś chciała, bo jak nie będzie miejsca, to mogą cię zawieźć do jakichś mega rzeźników. Dodatkowo, za opiekę położnej- 1500 zł. Rodzinę mam w Białymstoku i tam prywatna klinika, cc kosztuje 2300 zł. Warunki wręcz pałacowe. Stąd też moje rozterki, bo jeszcze 2 tys dałoby się wysupłać, ale tak jak w Gdańsku, 6 tys, na pewno nie. W Wawie to w ogóle kwoty typu 8 więc totalnie nie ma o czym mówić. meire podziel się swoją listą, to będę miała przynajmniej 1 zmartwienie z głowy
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2014-09-12 o 17:00 |
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się bałam jak miałam ciała ketonowe? i białko w moczu, a ani w szpitalu, ani mój gin nie uważał tego za coś złego
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż teraz jestem ciekawa jak smakują ![]() Pragnienia widzisz Kochana, zaraz Cię tu uspokoimy
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
zielona ja jestem z Płocka, ale ciążę z racji cukrzycy mam prowadzną przez dwóch ginekologów, jeden z Płocka a druga din. cukrzyk z Wawy, ja chodzę do szpitala na Karową, tam też będę rodzić gdyż u mnie na 100 % cc. Rok temu leżałm tam jak traciłam poprzednią ciążę i muszę stwierdzić że byłam mega zadowolona z tego szpitala, lekarzy i położonych- wiec teraz jakoś tak patrzę z mniejszym lękekiem na ten szpital niż rok temu
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
zielona ale rozpietosc cen zawrotna :/
Jakbys byla zdecydowana na cc w tym prywatnym , to swietna oferta moim zdaniem Magdalenooo a ja już Ciebie pytalam, gdzie zamierzasz rodzić ? Gdynia czy gdańsk czy Wejherowo?
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Też sie ratowalisme w 6 tyg na Karowej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

wcześniej skończyli szkolenie z pracy i sobie szybszy weekend z kolegą zrobili... a ja jeszcze godzina w pracy i angielski do 20 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale oczywiście, pewnie jest to przydatne.. ja przy drugim to już chyba tym bardziej dam radę bez..
poza tym SR przy moim szpitalu jest płatna, więc bez sensu.. wolę dzieciom coś za to kupić.. 

Też mam na imię Magda.. tzn Magdalena 

ślub 28.04.2012

, spokój tam do poniedziałku już niedaleko, wypoczywaj wekend sie zaczyna
moj gin tez pracuje w tym szpitalu.. Zreszta.. Bylam tez w nim po.poronieniu i polozne i lekarze mieli cudowne podejscie i bardzo mi pomogli...