|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: *** Lęk wysokości/ lęk przestrzeni--> która jeszcze na to cierpi? ;)
mojej siostrze samo przeszlo. a miala tak, ze nawet przez okno w swoim pokoju [na trzecim pietrze] bala sie wygladac. teraz pracuje na 25 pietrze, jej biuro ma okna od podlogi po sufit... i nic. a wczesniej to az sie trzesla, bladla i pocila... za to ja, jak jestem w jej biurze to przyjmuje pozycje na czworakach i tak sobie pelzam przyklejona do podlogi i scian. za nic nie wyjrze przez ta oszklona sciane
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam straszny lęk wysokości, i oogromny przestrzenny. Nawt jak sobie idę szerokim molo to mi się nogi uginają...
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli wogole wczesniej wsiadlabym do windy i dala sie wywiezc na to 25 pietro toleruje tylko tą w mojej klatce, ale na wysokosci do 5 pietra
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, to sobie pomyślcie co ja musiałam przeżywać wchodząc po tych ogromnych, okropnych stromych schodach na wysoką skocznię w Villach i to w deszcz
tak mi się nogi trzęsły, bałam się spojrzeć gsdziekolwiek indziej niż pod nogi, a tak się barierki trzymałam, ze by dziesięciu mnie od niej nie oderwało...
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Z każdym kolejnym postem coraz bardziej wbijało mnie w fotel.
Oszklone pomieszczenie.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
to po coś wchodziła?
nie no zartuje, szacunek... ja bym nie weszla, o nie a za swoj sukces uwazam dobrowolne wpakowanie sie do 4 osobowego samoolotu i przelot Katowice-Świdnik (1,5 h w powietrzu, a samochody byly jak mrowki) i jazde na kolejce z korkaciagiem we wloszech (co z tego ze caly czas mialam zamkniete oczy i wbijalam pazury do krwi w reke tż )klaudiaa, kij z tym ze oszklone! ale na 25 pietrze!!!
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(znaczy się chciałoby sie tam być, ale nie takimi przerażającymi schodami![]() na zwykłym molo kręci mi się w głowie i tracę równowagę, a co dopiero tam...ale nie miałam wyjścia bo to było na wymianie szkolnej i szliśmy grupą i mi baby kazały straszne to było, napradę chwile grozy
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
z winda byl ten problem, ze chcialo mi uszy wysadzic - zmiana cisnienia. poza tym to fajna byla, nie taka rozklekotana jak u nas w tych blokach powyzej 4 pieter.
kiedy bylam w grecji, w meteorach [kto byl w tych monastyrach ten wie, jak tam sie jedzie ] mialam dosc. jednak jakos sie przemoglam i podziwialam widoki. od tamtej pory boje sie tylko przeszklonej sciany w biurze mojej siostry. dobrze, ze bywam tam rzadko.
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam w Grecji ale na Meteoryu nie dojechalam. jednak slyszalam co nieco o tamtejszej drodze
![]()
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
ja jedynie nienawidzę chodzić po drewnianych mostach
cały czas mam wrażenie, że się zawali i spadnę do wody ![]() a tak to na szczęście lęku wysokości nie mam
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Bałabym się, że się zapadnie i polecę z tego 25 piętra.
![]() Cytat:
Gorsze były dla mnie drogi w Chorwacji i Czarnogórze. Przeraźliwie wąskie. Jeszcze w czasie jednej z wycieczek mijaliśmy 18 autobusów, co dla kierowców było zupełnie bez znaczenia.Co tam, jedno koło nad przepaścią, w której pełno wraków samochodów.
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
o żesz
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam straszny lęk wysokości ale z drugiej strony to lubie. Przestrzeni się nie boje. Tylko małych pomieszczeń...ale takich bardzo bardzo małych w ogóle ja jestem jakąś masochistką bo lubie moje lęki
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześniej nie bałam się wysokości (nawet skoczyłam na bungee) ale od ok 2 lat boję się wysokości. Rok temu w Słowacji byłam w zamku i potem trzeba było zejść po takich małych stromych schodkach, myślałam ze nie zejdę okropnie sie bałam ale pomalutku trzymając się barierki udało się. Ale wolę omijac z daleka takie "atrakcje".
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Tez boje sie windy
i kolejek gorskich i latania samolotem, ale np. krzeselkowym wyciagiem juz nie... czyli leku wysokosci nie mam... boje sie tylko zamkniecia na wysokosci... Jakby mozna bylo od czasu do czasu otworzyc okno w samolocie to pewnie bym latala no ale wiadomo ze to niemozliwe lepiej czuje sie na zewnatrz niz w zamknieciu...
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Był już wątek o ludziach z lękiem wysokości
Połączyłam ![]() _ _ _ _ Ja się boję stać na wysokościach. Ale tylko wtedy, kiedy mam przed sobą otwartą przestrzeń
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mam lęk wysokości ? Czy Wy też?
Cytat:
Z jedenastego piętra nie boję się wychylać, ale jak jestem na szóstym, piątym czy czwartym to kręci mi się w głowie. Dziwne, wiem .
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i choćby to był nawet mój balkon na 3 piętrze, to ZAWSZE sobie wizualizuje różne loty/skoki/szybowania i aż się boję, żeby się czasem nie zagalopowac i nie przejść z myśli do czynów
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż lęk przed przejściami (po tragicznej śmierci dwojga znajomych) paraliżuje mnie i czekam aż będę miała 100% pewność że zdążyłabym przejść przez jezdnię i wrócić na drugą stronę zanim przejedzie jakiś samochód.
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Znam ten lęk
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
ja mam lęk wysokości, a najgorzej jest jak wchodze na szklane lub przeswitujace podłoże. Ojej wtedy nogi mam jak z waty
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to lek wysokosci czy nie. Boje sie spojrzec w dol z ktoregos tam pietra, a nie boje sie latac na paralotni oczywiscie na trajce. Sama nie wiem jak to nazwac
http://www.feniks.org.pl/strona.php?mi=101&lang=
|
|
|
#84 |
|
ewisek
|
Do niedawna myślałam, że lęk wysokości mnie nie dotyczy.......Któregoś dnia musiałam przejść przez drewniany most, w którym tu i ówdzie brakowało desek, wiszący nad głębokim jeziorem. Zaczęły się ze mną dziać dziwne rzeczy ... kołatanie serca, po prostu ogromny lęk przed pokonaniem tej przeszkody!!!! Stałam na jednym brzegu dotąd aż rowerzysta przejechał przez niego. Byłam pewna że się zawali!!! Aż wreszcie powolutku, noga za nogą pokonałam go!!!!!! No tak.... ale z drogą powrotną było niestety to samo......
Zawsze wyśmiewałam się z mojego TZ-ta ale niestety...... nie jestem odważniejsza od niego ....ajajajjjjjj!
|
|
|
|
|
#85 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam lęk wyskości, wyżej niż 4 piętro to katastrofa...
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam o tyle dziwnie, że wysokości się nie boję, największe karuzele i wieże widokowe z dzieciństwa wspominam z uśmiechem, ale gdy przyjdzie mi przejść po jakiejś kładce lub murku (bez poręczy i nisko nad wodą) to jest po mnie
Na dużych mostach mogę stać i patrzeć w dół bez problemu opierając się o barierki, ale gdy mam przejść np. w górach na drugą stronę rzeki to wolę to zrobić dołem w najpłytszym miejscu Nie wiem czym jest to spowodowane... Spotkał się ktoś z czymś takim??
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam lęk wysokosci i przesrzeni. Na balkon od swojego pokoju wychodzę tylko dlatego, ze jest mój i przyzwyczailam się juz do widoku.
Ostatnio o moim lęku przekonal sie tz. Gdy stalismy na balkonie on wziąl mnie na ręce. Doskonale wiem, ze krzywdy by mi przeciez nie zrobil, ale wpadlam w panikę.Teraz chce mi się smiac z tego zdarzenia, ale wtedy wcale nie bylo mi do smiechu ![]() Na wycieczkach nigdy nie wchodzę na wysokie wieze ze schodami z przestrzeniami miedzy stopniami, bo paralizuje mnie strach. Zawsze zostaję na dole i co nawyzej mogę pomachac stamtad tym, którzy weszli na górę Najstraszniejszym wydarzeniem zwiazanym z wysokosciami i schodami jakie pamiętam bylo wejscie na Dzwon Zygmunta Bylam cala mokra ze strachu, a serce walio mi tak, ze myslalam, ze za chwilę wyskoczy z piersi. Brrrrrrrrr
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc boisz się pewnie wody ![]() Co do leku wysokości, to nie boję się patrzeć z wysokości, ale jak mam skoczyć nawet z niewielkiego podwyższenia a jeśli jeszcze do głębokiej wody...
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja mam okrutny lek wysokosci i posluchajcie przez co musialam kiedys przechodzic....:
bylam na wycieczce zorganizowanej w Rzymie.i w Watykanie weszlmy cala grupa do bazyliki sw piotra...wiecie jakie to wysokie,prawda???na samej gorze jest kopula.i jak to w takich budowlach mozna wejsc na ta kopule od SRODKA aby sie dostac na zewnetrzna strone...i pani przewodniczka mowi ze teraz przejdziemy wlasanie taka droga.ja w panike,ze nie,ze ja mam lek wysokosci,ze mi niedobrze...a co tam-musze isc z grupa i koniec.to byl horror-jak sie jest w srodku to widac cala bazylike z gory...a tam:metr szerokosci od scianu do barierki,ktora zreszta miala tez ok 1-1,5m wysokosci,tyle ze siateczka byla...ja z sercem w gardle przylepiona do sciany sie posuwalam powolutku.nigdy nie zapomne co wtedy przezylam... ![]() zalaczam zdjecia na ktorych zaznaczylam na czerwono miejsca w ktorych musialam isc...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

toleruje tylko tą w mojej klatce, ale na wysokosci do 5 pietra
tak mi się nogi trzęsły, bałam się spojrzeć gsdziekolwiek indziej niż pod nogi, a tak się barierki trzymałam, ze by dziesięciu mnie od niej nie oderwało...
straszne to było, napradę chwile grozy

] mialam dosc. jednak jakos sie przemoglam i podziwialam widoki. od tamtej pory boje sie tylko przeszklonej sciany w biurze mojej siostry. dobrze, ze bywam tam rzadko. 

Zawsze wyśmiewałam się z mojego TZ-ta ale niestety...... nie jestem odważniejsza od niego ....ajajajjjjjj!