|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
jak widac ciaza sie nie cofa nigdy I zazdroszczę 'calego' krocza, jak ty to zrobilas? ;>
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
A moja Natalka po przespaniu wczoraj całego dnia - w nocy nie za bardzo juz była śpiąca ale była grzeczna dopóki była blisko mnie a ze ja byłam zmęczona to wzielam ja do łóżka tzn dostawilam taka podłużna pufe miedzy jej łóżeczkiem a naszym łóżkiem zeby nie było dziury w razie co i spałam sobie z nią plecami do Tż i Zuzi (tak Zuzi bo wpakowała nam sie wczoraj do łóżka i koniecznie z nami chciała spać) takze miałam cała rodzine w jednym łóżku
przespalam cała noc a Natalka jak nie spała to czując cyca i mój zapach poprostu sobie leżała a jak była głodna to chwytała cyca cóż za wygoda ale najlepsze jest to ze ja śpię twardo ale w takiej pozycji jak zasnęłam tuląc rękoma Natalke to dokładne tak samo sie obudziłam i pewnie jakby Zuzia sie kręciła lub wstawała tez bym sie obudziła normalnie natura i instynkt matki sa zadziwiające, oczywiscie to było jednorazowe i nie zamierzam tak spać codziennie za duże ryzyko jednak sie troche bojeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-12 o 13:53 |
|
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
czesc Dziewczynki, ja na szybko bo czasu brak-na pewno wiecie co nei co o tym
![]() u nas jakos leci, w pt bylismy na weselu i nawet sie troche pobawilismy, Szymek spal w wozku na sali, co najlepsze spal jak muzyka grala glosno, a w przerwach na jedzenie jak bylo ciszej to sie budzil ![]() W sb go ochrzcilismy w nd pojechala moja siostra ktora byla tutaj prawie 2 m-ce, wiec od pn zaczelo sie prawdziwe zycie z 2 dzieci- przerabane ![]() Jesli chodzi o moje samopoczucie, to tez czuje sie srednio. niby zostalo mi 1,5 kg ale mam brzuch, ktory wylewa sie z kazdych spodni, zle sie z tym czuje bo ja generalnie chuda nigdy nie bylam i mam fiola na tym punkcie. mi karmienie nic nie daje, a znam duzo dziewczyn ktore po ciazy sa chudsze niz przed...ehhh Szymek nadal ma katar, inhaluje go mucosolvanem, niby jest coraz lepiej ale to juz 2 tyg kataru! Aha co najwazniejsze- okazalo sie ze Szymek wcale nie ma skazy bialkowej, a ja niepotrzebnie sie meczylam prawie miesiac! Uwazajcie Dziewczyny bo pediatrzy w wiekszosci nie znaja sie na chorobach skory! Mi polozna od poczatku mowila ze za wczesnie na skaze, potem pani alergolog to samo (ja czekalam az znikna krostki zupelnie i wtedy napilam sie mleka i okazalo sie ze to nie bylo to!). Z tego co wiem to skaza wyglada troche jak grzybek a moj Szymek mial czerwone krosty z bialym punkcikiem, 3 osoby (2 polozne i pozniej inny pediatra) powiedzieli ze to jakis rumien niemowlecy-kurde nie jestem pewna, ale moze sie to pojawic nawet od naszych ciuchow, skory z korymi dziecko ma kontakt). No to popisalam-musze leciec po starszegoi do przedszkola, nie wiem kiedy sie odezwe, przepraszam ze nie cytuje, kurcze nie mam jak ![]() jutro lece na galerie kupic kurtke softshel zeby jakos na deszczu moc chodzic po Tomka do przedszkola bo parasol i wozek jednoczesnie o0dpadaja. Caluski! P.S. piekne dzieciaczki na zdjeciach, do schrupania wszytskie w kazdym widze cos z mojego Szymcia
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja nie lubie gdy moje pisklę je tak na raty
|
|
|
#755 |
|
Rozeznanie
|
powiedzcie ni jak to u was wygladalo to krwawienie po porodzie.. mam wrazenir ze mi sie dziwnie 'leje' od 4dnia po porodzie krwawie na raty. jak karmie malego to leje sie ze mnie tyle ze prawie po nogach mi leci. teraz juz mniej ale zazwyczaj jest dziennie jeden taki wylew i koniec.
11dni po a ja dalej chodze z tym wielkim podkladem poporpdowym. tp normalne ?![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze idz do lekarza jak cie to niepokoi. Ale skoro nie krwawisz caly dzien to moze dlatego jest taki wylew raz a dobrze lub zapytaj poloznej. Lepiej gdzies isc z tym niz zeby mialo sie cos stac. Ale co organizm to inna reakcja, byc moze to normalne hmm
|
|
|
|
#757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 wlasnie sie zastanawiam... bo niewygodne to jest bo musze chodzic z tymi duzymi podpaskami belli bo zwyjla tego nie zlapie. i jak bede w jeansach alno w sukience to mi pocieknie po nogach
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
Gosia ale piekne te sukieneczki
Tz wyszedl z domu o 7 rano wroci kolo polnocy. Caly dzien siedze sama z malym bez mozliwosci wyjscia z domu a pogoda jak marzenie ![]() Dodatkowo Natek dostal strasznej biegunki.Kupa wylala sie gora i bokami jak zdjelam pampersa. Jak jeszcze wsadzil w to skarpetki... Ogolnie nie do ogarniecia wacikami z woda czy chusteczkami.Wzielam pod pache i fru do umywalki w nalana wode. Nie wiem jak to zrobilam ale poszlo sprawnie.Moze uda mi sie go samego wykapac
|
|
|
|
#759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witaminy Vita-miner z dha, mam na wypisie, ze powinno sie brac dha przy kp. Cala ciaze tez bralam. Cytat:
Ogorki kiszone, nabial itd. Pije kawe, jedna lub dwie. Obie zyjemy
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Minal miesiac od porodu a ja nadal czuje ciagniecie od naciecia w kroczu.Wczoraj nalozylam jeansy i az isc nie moglam -dajac kroka prawa noga czulam jak szew ciagnie. Moze to dlatego ze polozna nozyczkami chlastala ile sie tylko dalo?
![]() ![]() Kryska nie wyglada juz jak moja Kryska i boje sie ze mnie zle zszyli i tez mam mijaka na jednym koncu a zgrubienie jakies na drugiIM.Przed koncem pologu chyba nie ma po co isc do gina? Jak dotykam blizne myjac sie to mnie ciagnie i jest taka napieta i twarda Tez tak macie??Kiedy przestanie ciagnac??
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do blizny, to mnie jeszcze z kilka dni temu ciagnela,a w niedziele minie 7 tyg od porodu. Jest twarda... I moja krycha tez jest srednio wyjsciowa
|
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
looooo jakie fajne papucie
![]() U nas nadal biegunka. Nie wiem czy to znow brzuszek malemu wariuje czy ja cos zjadlam |
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana Olivka jest boska
Zawsze wystrojona jak prawdziwa panienka
|
|
|
|
#766 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach no i jutro Kubuniu zostaje oficjalnie niemowlakiem.
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, ale modelka
![]() Mamuska, pytalas wczesniej, a zapomnialam odpisac, jestesmy z mezem 4 lata po slubie ![]() Kurcze czytam o tym kupach Waszych maluchow i sie zastanawiam, czy u nas kupa jest normalna? Zolta mocno i duzo wsiaka w pieluche wody, a troszeczke grudeczek zostaje ma pieluszce, czasem te grudki sie tak ciagna...hmmmm... A my jutro mamy gosci, ale sie ciesze, przygotuje cos do jedzonka Wlasnie wstawilam ciasto do piekarnika |
|
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj mi tez bardzo brakuje wyjsc i normalnych spotkan, bez patrzenia na zegarek, bez rozmyslania o dziecku. Chcialanym wkoncu gdzies wyskoczyc sama lapie mnie jakis dołek albo baby blues
|
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu lekarka mi mowila, ze kolor i te grudki to wlasnie klasyczna kupa przy kp, zastanawia mnie jedynie, ze czasem sie tak ciagnie ta kupka... |
|
|
|
|
#772 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sliczna laleczka! Rosnie narzeczona dla mojego Wiktora Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-09-12 o 21:56 |
|
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Mi brakuje wyjsc do spozywczego i po jakies ciuchy. O spotkaniach z ludzmi to juz nie wspomne. Ale powoli w koncu sie ogarniam. Grunt ze moja i malego przeprowadzka zakonczona i sie rozpakowalam w nowym miejscu.
Z plusow macierzynstwa i braku czasu bez dziecka: Nauczylam sie szybko wybierac rzeczy i robic ekspresowe zakupy ![]() Dopadly mnie korzonki, jestem wpolzywa. Wczoraj wieczorem Tz musial mnie podniesc bo pochylilam sie nad Natim i juz nie bylam w stanie sie wyprostowac a dzis jestem z nim sama caly dzien. Nie wiem skad wzielam na to sily. To chyba magia slodkiego bezradnego dziecka na mnie dziala ze mimo lez w oczach 30min trzymam go na rekach do odbicia i sie do niego usmiecham
|
|
|
|
#775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48117379]A my byliśmy dzisiaj w gościach z małym. Jak wróciliśmy do domu było chwilę przed 20 (już ciemno na dworze) i się śmiałam do męża, że po nocy wracamy jak wolni ludzie [/QUOTE] szalenstwo jak mozna tak pozno wracac Czemu akurat kobiety zostaly stworzone do rodzenia dzieci i przechodzenia przez to wszystko? przeciez facet ma mniejsze wahania hormonow i chyba lepiej by zniosl te wszystkie rozterki :bezradny:
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też robi żółte z białymi grudkami, rzadkie. Też się martwiłam, ale wczoraj na wizycie patronażowej się wykupczył pediatrze na stół i ona powiedziała, że to zdrowa, normalna kupa. |
|
|
|
|
#777 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mały słodziak ![]() słodziak ![]() Cytat:
Cytat:
pisałam już kilka razy, polecam maść cicatridina moja blizna była gruba i twarda, posmarowałam kilka razy i jej praktycznie nie czuć. Dzięki tej maści przestało mnie boleć. ślicznotka ![]() Głupia matka najadła się rano słonecznika, mały całe popołudnie strasznie płakał Ja wchodzę we wszystkie ubrania, niby mam 1 kg więcej, ale widzę, że biodra mam szersze. No i ten brzuch ... ![]() Jutro idziemy do znajomych na parapetówkę, bierzemy tylko Zosie, Franio zostaje z moją mamą. Chwila odpoczynku od pieluch i karmienia
|
|
|
#778 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Cztery razy.podchodziłam dziś do cytowania ale co chwilę coś.było Ważniejszego. teraz jest u nas moja mama i nie pisze w momencie karmienia bo nie wypada jak jest w pobliżu i co chwilę coś zagaduje. A ostatnio w nocy jestem tak zmęczona ze nie jestem w stanie Czytać forum bo mnie telefon razi po oczach heh
Optymistka ty za każdym Razem Czekasz aż Nati odbije? U nas raz mały beknie jak stary chłop po chwili a czasem wcale. Nie wiem czy należy czekać aż pół godziny na odbicie czy wystarczy ponosić w pionie?
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
I to jest chyba najbardziej prawdopodobna diagnoza
![]() Cytat:
Teraz mi sie przypomnialo,ze w szpitalu jeszcźe Hania zrobila kupke z takimi wlasnie ciagnacymi sie grudkami, wzielam pieluche i polazlam z nia do pielegnarek noworodkowych i powiedziala mi, ze jest ok,ze przy kp te kupy bywaja rozne, dziwne ale tak czy owak w poniedzialek podpytam lekarke.Powiem Wam, ze tak sie wgapiam w ta swoja corke jak sroka w gnat i musze przyznac, ze mam najsliczniejsze dziecko na swiecie Dzis ja nosilam na żabke, podniosla glowe, spojrzala mi w oczy, wiec mowie do niej 'kochanie, to ja Twoja mama'...a ona momentalnie buzie w podkowke chyba jej to nie uradowalo ![]() A a propos usmiechu pisalyscie kilka dni temu. Dzieci w wieku naszych jeszcze sie nie usmiechaja do konkretnych osob, bo ich nie rozrozniaja. Swiadomy usmiech pojawia sie gdzies w 3 mcu zycia. W drugim dziecko moze sie usmiechac na widok ludzkiej twarzy (czyjejkolwiek). Sara, a slonecznik szkodzi? Tzn jest ogolnie szkodliwy? Ktoras z Was pisala o swoich problemach z wyproznianiem... Mozna jeszcze sprobowac pic siemie lniane, ja pije, jest dosc paskudne, ale mam nadzieje,ze podziala. Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-09-12 o 23:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

lekarz powiedział, że 5 min po porodzie wyglądam jakbym wcale nie rodziła
28.06 
przespalam cała noc a Natalka jak nie spała to czując cyca i mój zapach poprostu sobie leżała a jak była głodna to chwytała cyca 

11dni po a ja dalej chodze z tym wielkim podkladem poporpdowym. tp normalne ?