Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-12, 13:44   #751
nagiAkt
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez angcyb Pokaż wiadomość
Melduję się jako ostatnia
Aleks przyszedł na świat w niedzielę o 15;10, po 31 godzinach odpływania wód i kilku wersji lekarzy - odpływa/nie odpływa...
Poród ekspresowy, Mąż ledwo zdążył przyjechać, bez nacięcia, bez pęknięcia lekarz powiedział, że 5 min po porodzie wyglądam jakbym wcale nie rodziła , we wtorek już byliśmy w domku
A o to mój królewicz ;
Super! Gratulacje, doczekalas sie i ty jak widac ciaza sie nie cofa nigdy
I zazdroszczę 'calego' krocza, jak ty to zrobilas? ;>

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:50   #752
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

A moja Natalka po przespaniu wczoraj całego dnia - w nocy nie za bardzo juz była śpiąca ale była grzeczna dopóki była blisko mnie a ze ja byłam zmęczona to wzielam ja do łóżka tzn dostawilam taka podłużna pufe miedzy jej łóżeczkiem a naszym łóżkiem zeby nie było dziury w razie co i spałam sobie z nią plecami do Tż i Zuzi (tak Zuzi bo wpakowała nam sie wczoraj do łóżka i koniecznie z nami chciała spać) takze miałam cała rodzine w jednym łóżku przespalam cała noc a Natalka jak nie spała to czując cyca i mój zapach poprostu sobie leżała a jak była głodna to chwytała cyca cóż za wygoda ale najlepsze jest to ze ja śpię twardo ale w takiej pozycji jak zasnęłam tuląc rękoma Natalke to dokładne tak samo sie obudziłam i pewnie jakby Zuzia sie kręciła lub wstawała tez bym sie obudziła normalnie natura i instynkt matki sa zadziwiające, oczywiscie to było jednorazowe i nie zamierzam tak spać codziennie za duże ryzyko jednak sie troche boje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-09-12 o 13:53
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 14:42   #753
Mamamarta2010
Raczkowanie

czesc Dziewczynki, ja na szybko bo czasu brak-na pewno wiecie co nei co o tym

u nas jakos leci, w pt bylismy na weselu i nawet sie troche pobawilismy, Szymek spal w wozku na sali, co najlepsze spal jak muzyka grala glosno, a w przerwach na jedzenie jak bylo ciszej to sie budzil

W sb go ochrzcilismy

w nd pojechala moja siostra ktora byla tutaj prawie 2 m-ce, wiec od pn zaczelo sie prawdziwe zycie z 2 dzieci- przerabane

Jesli chodzi o moje samopoczucie, to tez czuje sie srednio. niby zostalo mi 1,5 kg ale mam brzuch, ktory wylewa sie z kazdych spodni, zle sie z tym czuje bo ja generalnie chuda nigdy nie bylam i mam fiola na tym punkcie. mi karmienie nic nie daje, a znam duzo dziewczyn ktore po ciazy sa chudsze niz przed...ehhh

Szymek nadal ma katar, inhaluje go mucosolvanem, niby jest coraz lepiej ale to juz 2 tyg kataru!

Aha co najwazniejsze- okazalo sie ze Szymek wcale nie ma skazy bialkowej, a ja niepotrzebnie sie meczylam prawie miesiac!
Uwazajcie Dziewczyny bo pediatrzy w wiekszosci nie znaja sie na chorobach skory! Mi polozna od poczatku mowila ze za wczesnie na skaze, potem pani alergolog to samo (ja czekalam az znikna krostki zupelnie i wtedy napilam sie mleka i okazalo sie ze to nie bylo to!).
Z tego co wiem to skaza wyglada troche jak grzybek a moj Szymek mial czerwone krosty z bialym punkcikiem, 3 osoby (2 polozne i pozniej inny pediatra) powiedzieli ze to jakis rumien niemowlecy-kurde nie jestem pewna, ale moze sie to pojawic nawet od naszych ciuchow, skory z korymi dziecko ma kontakt).

No to popisalam-musze leciec po starszegoi do przedszkola, nie wiem kiedy sie odezwe, przepraszam ze nie cytuje, kurcze nie mam jak
jutro lece na galerie kupic kurtke softshel zeby jakos na deszczu moc chodzic po Tomka do przedszkola bo parasol i wozek jednoczesnie o0dpadaja.

Caluski! P.S. piekne dzieciaczki na zdjeciach, do schrupania wszytskie w kazdym widze cos z mojego Szymcia Alez sie zakochalam w tym moim synku

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:01   #754
nagiAkt
Zadomowienie

Jak ja nie lubie gdy moje pisklę je tak na raty

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
Stary 2014-09-12, 15:08   #755
damcilapke
Rozeznanie

powiedzcie ni jak to u was wygladalo to krwawienie po porodzie.. mam wrazenir ze mi sie dziwnie 'leje' od 4dnia po porodzie krwawie na raty. jak karmie malego to leje sie ze mnie tyle ze prawie po nogach mi leci. teraz juz mniej ale zazwyczaj jest dziennie jeden taki wylew i koniec. 11dni po a ja dalej chodze z tym wielkim podkladem poporpdowym. tp normalne ?

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:44   #756
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez damcilapke Pokaż wiadomość
powiedzcie ni jak to u was wygladalo to krwawienie po porodzie.. mam wrazenir ze mi sie dziwnie 'leje' od 4dnia po porodzie krwawie na raty. jak karmie malego to leje sie ze mnie tyle ze prawie po nogach mi leci. teraz juz mniej ale zazwyczaj jest dziennie jeden taki wylew i koniec. 11dni po a ja dalej chodze z tym wielkim podkladem poporpdowym. tp normalne ?

U mnie najwiecej wylecialo gdy bylam w szpitalu, w domu nosilam zwykla podpaske, po tygodniu zamienilam ją na wkladke, bo krwawilam jak przy koncowce okresu.praktycznie wogole, bardziej jak plamienie. Poza tym podpaska byla strasznie niewygodna, bo mam wrazenie, ze szwy o nia zahaczaly jak chodzilam i zakladalam ja tylko na noc. Teraz minelo 3 tyg od porodu i dalej nosze wkladke, bo pojawia sie ieszcze ta brunatna wydzielina.

Moze idz do lekarza jak cie to niepokoi. Ale skoro nie krwawisz caly dzien to moze dlatego jest taki wylew raz a dobrze lub zapytaj poloznej. Lepiej gdzies isc z tym niz zeby mialo sie cos stac. Ale co organizm to inna reakcja, byc moze to normalne hmm

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
Stary 2014-09-12, 16:47   #757
damcilapke
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
U mnie najwiecej wylecialo gdy bylam w szpitalu, w domu nosilam zwykla podpaske, po tygodniu zamienilam ją na wkladke, bo krwawilam jak przy koncowce okresu.praktycznie wogole, bardziej jak plamienie. Poza tym podpaska byla strasznie niewygodna, bo mam wrazenie, ze szwy o nia zahaczaly jak chodzilam i zakladalam ja tylko na noc. Teraz minelo 3 tyg od porodu i dalej nosze wkladke, bo pojawia sie ieszcze ta brunatna wydzielina.

Moze idz do lekarza jak cie to niepokoi. Ale skoro nie krwawisz caly dzien to moze dlatego jest taki wylew raz a dobrze lub zapytaj poloznej. Lepiej gdzies isc z tym niz zeby mialo sie cos stac. Ale co organizm to inna reakcja, byc moze to normalne hmm

wlasnie sie zastanawiam... bo niewygodne to jest bo musze chodzic z tymi duzymi podpaskami belli bo zwyjla tego nie zlapie. i jak bede w jeansach alno w sukience to mi pocieknie po nogach
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 18:53   #758
Optymistka26
Zadomowienie

Gosia ale piekne te sukieneczki

Tz wyszedl z domu o 7 rano wroci kolo polnocy. Caly dzien siedze sama z malym bez mozliwosci wyjscia z domu a pogoda jak marzenie
Dodatkowo Natek dostal strasznej biegunki.Kupa wylala sie gora i bokami jak zdjelam pampersa. Jak jeszcze wsadzil w to skarpetki...
Ogolnie nie do ogarniecia wacikami z woda czy chusteczkami.Wzielam pod pache i fru do umywalki w nalana wode.
Nie wiem jak to zrobilam ale poszlo sprawnie.Moze uda mi sie go samego wykapac

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 19:09   #759
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Witam sie na nowym watku. U nas jest ostro wiec nie wlczam kompa praktycznie. Nadal mamy zakaz odwiedzin i spacerow do spozywczego.

Natus nadal czuje sie kiepsko i mase czasu spedza na rekach. Wieczorami piszczy od kolek. W 3 tyg skonczyl 6 opakowan pampersow po 28szt kazda.
Zasypia podczas jedzenia, spi 5-15minut i znow chce jesc wiec karmienie trwa 1,5h. 30min odbijania i 40min snu i znow jedzenie i tak cala dobe. POMOCY co z tym zrobic??chcialabym ustalic mu jakies stale pory jedzenia a tak sie nie da

Od noszenia go i wozka mam atak korzonkow plus dostalam hemoroidow ktore mi popekaly i mialam krwotok. Pupa boli mnie jak po porodzie, nie moge siadac. Zarazil mnie norowirusem wiec po wymiotach mam teraz mega biegunki i bole brzucha.

yyyy a ja od tygodnia orzechy laskowe wcinam nic nie wiedzac
i 2 ogorki kiszone zjadlam....
Bierzecie jakies witaminy dla mam karmiacych? Bo przy takiej diecie to masakra mi sie juz robi z organizmem

a nie jest zbyt glodna potem? jak reaguje?Natus po 4-5h spania je tak zachlannie jakbysmy go glodem morzyli i pozniej tak mocno ulewa mimo odbijania ze polowe tego co zjadl to wyleje wiec karmienie zaczyna sie od nowa

Patrycja super fotki, Nati robi identyczna mine jak zobaczy zabawke z metkami albo cyca Daje mu kilka zabawek i mam wtedy do 20min spokoju bez placzu.

Butelki mamy 1 waska Simed, szerokootworowe: 1Tommee Tippee(od laktatora), 3 NUK, 1 Dr Brown(druga zamowiona), 1 Canpol. Do NUKa sprawdzilam tez smoczki Babydream(pasuja, sa dosc twarde, dla Natego to dobrze).

U nas najlepiej sprawdza sie Dr Brown bo mniej powietrza Nati lyka ale ze smoczka cieknie. B.lubi smoczek z TT i zachowuje sie przy nim prawie jak przy sutku(robi swoj rytual na powitanie) i przynajmniej nie leci mleko samoczynnie ale Natus sie zapowietrza.
NUk ze smoczkiem z Rosmana uzywamy jak poprzednie butle sa nie umyte. Pozostale butle robia teraz za pojemniki bo mleko sie z nich leje i maly sie krztusi.
Zastanawiam sie jeszcze nad kupnem Aventa-polecacie?Ktore?Jaki ma smoczek/Miekki czy twardy?Leci z niego bez ssania?

Kiedy zmienia sie male butle na duze??
Polecam Lovi ze smoczkiem tej samej firmy, uzywalam przy Krzysiu

Witaminy Vita-miner z dha, mam na wypisie, ze powinno sie brac dha przy kp. Cala ciaze tez bralam.

Cytat:
Powiedzcie co jecie na obiady bo ja w koncu z glodu i awitaminozy padne...
Hmmmm.... Ja jem wszystko Ogorki kiszone, nabial itd. Pije kawe, jedna lub dwie. Obie zyjemy
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 19:15   #760
Optymistka26
Zadomowienie

Minal miesiac od porodu a ja nadal czuje ciagniecie od naciecia w kroczu.Wczoraj nalozylam jeansy i az isc nie moglam -dajac kroka prawa noga czulam jak szew ciagnie. Moze to dlatego ze polozna nozyczkami chlastala ile sie tylko dalo?
Kryska nie wyglada juz jak moja Kryska i boje sie ze mnie zle zszyli i tez mam mijaka na jednym koncu a zgrubienie jakies na drugiIM.Przed koncem pologu chyba nie ma po co isc do gina?
Jak dotykam blizne myjac sie to mnie ciagnie i jest taka napieta i twarda
Tez tak macie??Kiedy przestanie ciagnac??

Stary 2014-09-12, 19:25   #761
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia ale piekne te sukieneczki

Tz wyszedl z domu o 7 rano wroci kolo polnocy. Caly dzien siedze sama z malym bez mozliwosci wyjscia z domu a pogoda jak marzenie
Dodatkowo Natek dostal strasznej biegunki.Kupa wylala sie gora i bokami jak zdjelam pampersa. Jak jeszcze wsadzil w to skarpetki...
Ogolnie nie do ogarniecia wacikami z woda czy chusteczkami.Wzielam pod pache i fru do umywalki w nalana wode.
Nie wiem jak to zrobilam ale poszlo sprawnie.Moze uda mi sie go samego wykapac
U mnie tak samo, maz wyszedl rano o wroci w nocy...pierwszy raz musze H nie sama wykapac...troche sie boje

Co do blizny, to mnie jeszcze z kilka dni temu ciagnela,a w niedziele minie 7 tyg od porodu. Jest twarda... I moja krycha tez jest srednio wyjsciowa

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 19:38   #762
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Moja duża dziewczynka

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 19:57   #763
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Moja duża dziewczynka

looooo jakie fajne papucie

U nas nadal biegunka. Nie wiem czy to znow brzuszek malemu wariuje czy ja cos zjadlam

Stary 2014-09-12, 20:10   #764
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Moja duża dziewczynka

Ale ma papucie a jej nie jest za ciepło? Bo widzę, że dużo ma warstw na sobie.

Mój synek to brudas buntownik. Codziennie wieczorem po kąpieli taki pachnący i czysciutki wytrzymuje 10 minut a potem wali kupsko po pachy. Dzień w dzień.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:32   #765
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zaczarowana Olivka jest boska Uwielbiam te jej ciuszki Zawsze wystrojona jak prawdziwa panienka
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:43   #766
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Minal miesiac od porodu a ja nadal czuje ciagniecie od naciecia w kroczu.Wczoraj nalozylam jeansy i az isc nie moglam -dajac kroka prawa noga czulam jak szew ciagnie. Moze to dlatego ze polozna nozyczkami chlastala ile sie tylko dalo?
Kryska nie wyglada juz jak moja Kryska i boje sie ze mnie zle zszyli i tez mam mijaka na jednym koncu a zgrubienie jakies na drugiIM.Przed koncem pologu chyba nie ma po co isc do gina?
Mnie po 5 tygodniach też ciągnie i w dotyku jest taka twarda. Aż boję się wizyty u giną :-(
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:48   #767
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
looooo jakie fajne papucie

U nas nadal biegunka. Nie wiem czy to znow brzuszek malemu wariuje czy ja cos zjadlam
U nas znowu w drugą stronę, kupsko było dzisiaj jak twarda plastelina i młodego sponiewierało nieco. Tylko u nas jest mm a co chwilę się ta kupica zmienia, była już z grudkami, kremowa, wodnista a teraz coś takiego.

Ach no i jutro Kubuniu zostaje oficjalnie niemowlakiem.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:57   #768
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Moja duża dziewczynka

jaka ona jest podobna do mojej Igi...normalnie identyczne dziecko...przynajmniej na tym zdjęciu. jakbym swoje dziecko widziała...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:15   #769
ButterBear
Zakorzenienie

Zaczarowana, ale modelka

Mamuska, pytalas wczesniej, a zapomnialam odpisac, jestesmy z mezem 4 lata po slubie

Kurcze czytam o tym kupach Waszych maluchow i sie zastanawiam, czy u nas kupa jest normalna? Zolta mocno i duzo wsiaka w pieluche wody, a troszeczke grudeczek zostaje ma pieluszce, czasem te grudki sie tak ciagna...hmmmm...

A my jutro mamy gosci, ale sie ciesze, przygotuje cos do jedzonka i posiedzimy, pogadamy, brakuje mi tego...
Wlasnie wstawilam ciasto do piekarnika

Hania

Stary 2014-09-12, 21:19   #770
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Zaczarowana, ale modelka

Mamuska, pytalas wczesniej, a zapomnialam odpisac, jestesmy z mezem 4 lata po slubie

Kurcze czytam o tym kupach Waszych maluchow i sie zastanawiam, czy u nas kupa jest normalna? Zolta mocno i duzo wsiaka w pieluche wody, a troszeczke grudeczek zostaje ma pieluszce, czasem te grudki sie tak ciagna...hmmmm...

A my jutro mamy gosci, ale sie ciesze, przygotuje cos do jedzonka i posiedzimy, pogadamy, brakuje mi tego...
Wlasnie wstawilam ciasto do piekarnika
U nas tez sa grudki i sluz, wczoraj sie dowiedzialam, ze to przez nabial, ktory jadlam...

Oj mi tez bardzo brakuje wyjsc i normalnych spotkan, bez patrzenia na zegarek, bez rozmyslania o dziecku. Chcialanym wkoncu gdzies wyskoczyc sama lapie mnie jakis dołek albo baby blues

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
Stary 2014-09-12, 21:24   #771
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tez sa grudki i sluz, wczoraj sie dowiedzialam, ze to przez nabial, ktory jadlam...

Oj mi tez bardzo brakuje wyjsc i normalnych spotkan, bez patrzenia na zegarek, bez rozmyslania o dziecku. Chcialanym wkoncu gdzies wyskoczyc sama lapie mnie jakis dołek albo baby blues
Ale ja nie jem nabialu praktycznie w ogole... Moze odrobine masla... Ale odrobine.

W szpitalu lekarka mi mowila, ze kolor i te grudki to wlasnie klasyczna kupa przy kp, zastanawia mnie jedynie, ze czasem sie tak ciagnie ta kupka...

Hania

Stary 2014-09-12, 21:51   #772
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

A my byliśmy dzisiaj w gościach z małym. Jak wróciliśmy do domu było chwilę przed 20 (już ciemno na dworze) i się śmiałam do męża, że po nocy wracamy jak wolni ludzie
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:54   #773
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy ile lat po slubie juz?pewnie juz kiedys pisalas ale wyleciało mi z głowy.....

Nie martw sie to nie bedzie trwało wiecznie tylko mała troszkę podrośnie i wszystko zacznie wracać do normy i wygląd i samopoczucie

A z dzwiganiem uważaj bo ja tak podniosłam moja suczkę u weterynarza (27kg) i tak mnie zabolało a to było 2 tyg po cesarce i do tej pory mnie rwie i ciągnie tam w środku chyba cos mi sie rozkleilo bo miałam wszystko sklejone 3 warstwowo bo miałam krwotok i cała macice mi wyciągali na wierzch i teraz tez sie martwię a wizytę kontrolna u lekarza mam za tydzien to bedzie juz 8tyg od porodu.....

śliczny a moge zapytać na jakie badania mu ta krew pobierali u endykrynologa? Bo ja czekam cały czas czy moja Natalke skierują czy nie w związku z podejrzeniem dysplazji przegrodowo ocznej i martwię sie tez bo ja mam niedoczynnosc tarczycy jestem na 175mg levotyroksyny i boje sie czy przez to mała moze miec tez problemy z tarczycą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mamuska synek mial robione TSH, Anty TPO, FT3 i FT4, a to przez moja niedoczynnosc, na ktora choruje od prawie 5 lat! Podobno dzieci "lubia" dziedziczyc po mamie ta chorobe, stad skierowanie do specjalisty... Przyjmuje Euthyrox 62 (polowe dawki 125), przez cala ciaze mialam idealne wyniki z tarczycy. Teraz nie wiem jak tam tsh, mam nadzieje, ze w normie... Moze popros o skierowanie do specjalisty, zebys byla spokojna o malutka!

Cytat:
Moja duża dziewczynka

Sliczna laleczka! Rosnie narzeczona dla mojego Wiktora

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-09-12 o 21:56
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:59   #774
Optymistka26
Zadomowienie

Mi brakuje wyjsc do spozywczego i po jakies ciuchy. O spotkaniach z ludzmi to juz nie wspomne. Ale powoli w koncu sie ogarniam. Grunt ze moja i malego przeprowadzka zakonczona i sie rozpakowalam w nowym miejscu.
Z plusow macierzynstwa i braku czasu bez dziecka:
Nauczylam sie szybko wybierac rzeczy i robic ekspresowe zakupy

Dopadly mnie korzonki, jestem wpolzywa. Wczoraj wieczorem Tz musial mnie podniesc bo pochylilam sie nad Natim i juz nie bylam w stanie sie wyprostowac a dzis jestem z nim sama caly dzien.
Nie wiem skad wzielam na to sily. To chyba magia slodkiego bezradnego dziecka na mnie dziala ze mimo lez w oczach 30min trzymam go na rekach do odbicia i sie do niego usmiecham

Stary 2014-09-12, 22:01   #775
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja nie jem nabialu praktycznie w ogole... Moze odrobine masla... Ale odrobine.

W szpitalu lekarka mi mowila, ze kolor i te grudki to wlasnie klasyczna kupa przy kp, zastanawia mnie jedynie, ze czasem sie tak ciagnie ta kupka...
Moze jestesmy przewrazliwione

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48117379]A my byliśmy dzisiaj w gościach z małym. Jak wróciliśmy do domu było chwilę przed 20 (już ciemno na dworze) i się śmiałam do męża, że po nocy wracamy jak wolni ludzie [/QUOTE]

szalenstwo jak mozna tak pozno wracac
Czemu akurat kobiety zostaly stworzone do rodzenia dzieci i przechodzenia przez to wszystko? przeciez facet ma mniejsze wahania hormonow i chyba lepiej by zniosl te wszystkie rozterki :bezradny:

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
Stary 2014-09-12, 22:02   #776
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Mój też robi żółte z białymi grudkami, rzadkie. Też się martwiłam, ale wczoraj na wizycie patronażowej się wykupczył pediatrze na stół i ona powiedziała, że to zdrowa, normalna kupa.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 22:14   #777
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

Mi w niedziele minie 3tygodnie od porodu a tez juz straciłam 12kg.
Został 1 kg. Ufff. W ubrania się mieszczę ale palce mam jeszcze jakies grubsze i mi pierscionki nie wchodzą
Po jakim czasie załozyłyscie pierscionki? Bo boję sie ze mi juz tak zostanie (stopy wróciły do normalnego rozmiaru po ok tygodniu). A mam z kilkanascie pierścionków i żal byłoby mi ich nie nosić
założyłam od razu po powrocie ze szpitala

Cytat:
Napisane przez angcyb Pokaż wiadomość
Melduję się jako ostatnia
Aleks przyszedł na świat w niedzielę o 15;10, po 31 godzinach odpływania wód i kilku wersji lekarzy - odpływa/nie odpływa...
Poród ekspresowy, Mąż ledwo zdążył przyjechać, bez nacięcia, bez pęknięcia lekarz powiedział, że 5 min po porodzie wyglądam jakbym wcale nie rodziła , we wtorek już byliśmy w domku
A o to mój królewicz ;
gratulacje
mały słodziak

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze zdjecie syneczka Dzisiaj skonczyl 6 tygodni!
słodziak

Cytat:
Cytat:
U mnie tak samo, maz wyszedl rano o wroci w nocy...pierwszy raz musze H nie sama wykapac...troche sie boje

Co do blizny, to mnie jeszcze z kilka dni temu ciagnela,a w niedziele minie 7 tyg od porodu. Jest twarda... I moja krycha tez jest srednio wyjsciowa

pisałam już kilka razy, polecam maść cicatridina
moja blizna była gruba i twarda, posmarowałam kilka razy i jej praktycznie nie czuć. Dzięki tej maści przestało mnie boleć.

Cytat:
Moja duża dziewczynka

ślicznotka

Głupia matka najadła się rano słonecznika, mały całe popołudnie strasznie płakał

Ja wchodzę we wszystkie ubrania, niby mam 1 kg więcej, ale widzę, że biodra mam szersze. No i ten brzuch ...

Jutro idziemy do znajomych na parapetówkę, bierzemy tylko Zosie, Franio zostaje z moją mamą. Chwila odpoczynku od pieluch i karmienia

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 23:06   #778
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Moja duża dziewczynka

slicznotka
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 23:17   #779
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cztery razy.podchodziłam dziś do cytowania ale co chwilę coś.było Ważniejszego. teraz jest u nas moja mama i nie pisze w momencie karmienia bo nie wypada jak jest w pobliżu i co chwilę coś zagaduje. A ostatnio w nocy jestem tak zmęczona ze nie jestem w stanie Czytać forum bo mnie telefon razi po oczach heh

Optymistka ty za każdym Razem Czekasz aż Nati odbije? U nas raz mały beknie jak stary chłop po chwili a czasem wcale. Nie wiem czy należy czekać aż pół godziny na odbicie czy wystarczy ponosić w pionie?
Stary 2014-09-12, 23:19   #780
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Moze jestesmy przewrazliwione
I to jest chyba najbardziej prawdopodobna diagnoza

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mój też robi żółte z białymi grudkami, rzadkie. Też się martwiłam, ale wczoraj na wizycie patronażowej się wykupczył pediatrze na stół i ona powiedziała, że to zdrowa, normalna kupa.
No widzisz,dzielny synek nabzdzil,zeby mame uspokoic.

Teraz mi sie przypomnialo,ze w szpitalu jeszcźe Hania zrobila kupke z takimi wlasnie ciagnacymi sie grudkami, wzielam pieluche i polazlam z nia do pielegnarek noworodkowych i powiedziala mi, ze jest ok,ze przy kp te kupy bywaja rozne, dziwne ale tak czy owak w poniedzialek podpytam lekarke.

Powiem Wam, ze tak sie wgapiam w ta swoja corke jak sroka w gnat i musze przyznac, ze mam najsliczniejsze dziecko na swiecie
Dzis ja nosilam na żabke, podniosla glowe, spojrzala mi w oczy, wiec mowie do niej 'kochanie, to ja Twoja mama'...a ona momentalnie buzie w podkowke chyba jej to nie uradowalo

A a propos usmiechu pisalyscie kilka dni temu. Dzieci w wieku naszych jeszcze sie nie usmiechaja do konkretnych osob, bo ich nie rozrozniaja. Swiadomy usmiech pojawia sie gdzies w 3 mcu zycia. W drugim dziecko moze sie usmiechac na widok ludzkiej twarzy (czyjejkolwiek).

Sara, a slonecznik szkodzi? Tzn jest ogolnie szkodliwy?

Ktoras z Was pisala o swoich problemach z wyproznianiem... Mozna jeszcze sprobowac pic siemie lniane, ja pije, jest dosc paskudne, ale mam nadzieje,ze podziala.

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-09-12 o 23:25
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości