Ślub we wrześniu 2007 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-11, 08:22   #451
jaskier
Raczkowanie

GG do jaskier
Dot.: Ślub we wrześniu 2007

A ja bym chciała usłyszeć.... Tego dnia co wyszły akurat byłam u rodziców i byliśmy razem na mszy. Tylko niestety u nas w parafii wywieszają karteczki w gablocie Ale miło wszystko miło było popatrzeć na tą karteczkę.... To już tak niedługo
jaskier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-11, 20:16   #452
muszka66
Rozeznanie

ja na pewno nie bede slyszala swoich zapowiedzi, bo chodze do kaplicy a nie do kosciola wole tam, bo jest przyjemniej. ale na pewno zobacze sie na liscie wczoraj spisalismy protokol, takze niebawem sie pojawimy
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-11, 20:50   #453
rav12345
Wtajemniczenie

Popisze troszke u was bo wlasnie przechodze przez proces spisywania protokolu, a raczej gromadzenia wszelkich potrzebnych papierkow. Jestem 1.5 miesiaca przed slubem, i nie mam protokolu, wiec zapowiedzi tez nie. Ksiadz nie ma z tym problemu, powiedzial ze ostatecznie na miesiac - 3 tygodnie przed slubem protokol juz musi byc, bo 3 tygodnie sa potrzebne na zapowiedzi.

Do protokolu potrzebujecie wszelkich papierkow - potwierdzenia sakramentow chrztu i bierzmowania, katechezy w szkolach i dokumentow z usc, oraz potwierdzenie odbycia nauk przedmalzenskich i nauk w poradni.
Tych w poradni nie mamy (mieszkamy za granica), ale ksiadz zaproponowal, ze mozemy zaczac, i podpiszemy papierek ze jestesmy w trakcie, i kiedys skonczymy .

Jesli chodzi zas o rozmowy na temat wspolnego mieszkania, to u mnie byl z tym problem, i pewnie przy kazdej wizycie bedzie. Jestem przez to zestresowana jak nic , tym bardziej ze sadze ze bedzie dodatkowy klopot ze spowiedziami i nieudzieleniem rozgrzeszenia. Ot mam sztywnych ksiezy w parafii.
Stary 2007-07-11, 21:20   #454
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Do protokołu przedślubnego nie jest potrzebne zaświadczenie z USC, ponieważ protokół należy do kościelnych, a nie cywilnych papierów. My już jesteśmy po spisaniu protokołu, a zaświadczenie mamy dostarczyć, jak je już dostaniemy.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-12, 17:05   #455
Karola_82
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Karola_82

dziewczyny, a jesli chodzi o poswiadczenie uczeszczania na katecheze w szkole to wystarczy np przyniesc swiadectwo maturalne (tam jest wpisana katecheza) czy potrzebne jest jaies kolejne zaswiadczenie?

Dieta (znowu): 178 cm / 64kg
Cel pt. "wakacje w sexy ciele"
do 1.06 - 9 kg (55kg)
Karola_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-12, 20:00   #456
aganik
Przyczajenie

GG do aganik

Dziewczyny powiedzcie jak jest ze spowiedzia przedslubna. Boje sie pojsc do pierwszej poniewaz niektorzy ksieza nie daja rozgrzeszenia jak mieska sie razem przed slubem. No dosklownie strach isc , bo kolege mojego wyzucil ksiadz z konfesjonalu jak powiedzial ze z dziewczyna mieszka. jak radzicie sobie ze spowiedzia???????
aganik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-12, 20:53   #457
aaneczka
Zadomowienie

Wiecie co Dziewczyny, czytając nasze wypowiedzi upewniam się w przekonaniu, że "co kraj, to obyczaj" i wszystko zależy od księdza w parafii.

Karola_82
- pierwsze słyszę o poświadczeniu uczęszczania na katechezę, ostatnio byliśmy spisać protokół i dać na zapowiedzi i ksiądz niczego takiego od nas nie chciał- jak spytaliśmy co jeszcze, to odpowiedział, że mamy mu donieść tylko zaświadczenie, że w parafii TŻta wyszły zapowiedzi i to wszystko. Chyba, że potem coś wymyśli

A jeśli chodzi o spowiedź przedślubną... chyba powinniśmy się wybrać, bo na karteczce, którą dostaliśy od księdza jest napisane, że pierwsza spowiedź powinna być po daniu na zapowiedzi, czyli u nas w zasadzie już. Ale jakoś nie możemy się zebrać. Też mieszkam z TŻtem już parę lat... zobaczymy jak to będzie Znam osoby, których ksiądz się nie czepiał, tylko poprosił, żeby postarali się żyć w czystości do ślubu i np. spać oddzielnie na materacu itp. (to był młody ksiądz i powiedział dosłownie- ja wam nie zakazuję, tylko mówię- postarajcie się), ale znam też osoby, które faktycznie nie dostały rozgrzeszenia i miały z tego powodu duży kłopot.
aaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-12, 21:25   #458
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Karola_82 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jesli chodzi o poswiadczenie uczeszczania na katecheze w szkole to wystarczy np przyniesc swiadectwo maturalne (tam jest wpisana katecheza) czy potrzebne jest jaies kolejne zaswiadczenie?
Ja miałam osobne świadectwo ukończenia religii w szkole średniej+oddzielne o kursie przedmałżeńskim i to zostało dołączone do naszych papierków u księdza. Natomiast TŻ nie miał świadectwa, tylko ocenę z religii na świadectwie maturalnym. Nawet nie pamiętam, czy kancelista wziął kserokopię tego świadectwa.
Stary 2007-07-12, 22:44   #459
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Ja miałam osobne świadectwo ukończenia religii w szkole średniej+oddzielne o kursie przedmałżeńskim i to zostało dołączone do naszych papierków u księdza. Natomiast TŻ nie miał świadectwa, tylko ocenę z religii na świadectwie maturalnym. Nawet nie pamiętam, czy kancelista wziął kserokopię tego świadectwa.
My mieliśmy przynieść świadectwo maturalne, a ksiądz przepisał sobie ocenę do protokołu i oddał nam świadectwa
Dzis drukowalismy zaproszenia, nawet ładne wyszły, takie nasze teraz pora rozpocząć pielgrzymke po rodzinie.
Stary 2007-07-14, 09:34   #460
Aniusia_O
Raczkowanie

Jeśli chodzi o spowiedź, to moja koleżanka miała podobny problem. Mieszkała z chłopakiem przed ślubem, a przy spowiedzi ksiądz nie dał jej rozgrzeszenia. Ona mu na to powiedziała, że na kartce nie jest napisane, że ma dostać rozgrzeszenie, tylko że była u spowiedzi i prosi o podpis. Ksiądz podpisał. Karteczkę oddała. Tylko w tej sytuacji problemem może być pójście do komuni podczas ślubu. Ale to już indywidualna sprawa, bo moja koleżanka i tak poszła.
Pozdrawiam
Adaś i Szymek 17.04.2012- zdrowe chłopaki
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia- byłam gotowa za Ciebie umrzeć
Aniusia_O jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-15, 10:17   #461
anka82
Przyczajenie

Witam!!
ja właśnie jestem po pierwszej spowiedzi!nie było tak źle, rozgrzeszenie dostaliśmy mimo, że mieszkamy już razem ze sobą 4 lata. Przy spisywaniu potokołu powiedzieliśmy proboszczowi, że mieszkamy razem i na drugi dzień poszliśmy do niego do spowiedzi. Prosił jednak żebyśmy przez te dwa miesiące nie spali razem. Więc dziewczyny nie martwcie się!
anka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-15, 11:26   #462
Meg9
Raczkowanie

Muszę się Wam pochwalić Wrześniowe Panny Młode
Dziś przeczytałam nasze pierwsze zapowiedzi Przeczytałam, bo u nas w Parafii wiszą w gablocie, ksiądz ich nie wygłasza
Trochę jeszcze zostało do ślubu (bo całe 2 miesiące), więc się zdziwiłam, że już zapowiedzi wiszą, ale widocznie jest tak, że po spisaniu protokołu po prostu je wywieszają (my spisaliśmy protokół w poniedziałek)
Do spowiedzi mamy iść na miesiąc przed ślubem i później dzień przed Więc jeszcze nam miesiąc został do pierwszej spowiedzi
Zaliczone mamy nauki i byliśmy we czwartek na pierwszej wizycie w poradni zycia rodzinnego. Nie było tak źle Trochę się pośmialiśmy nawet, a pani psycholog była całkiem miła. Został nam jeszcze Dzień Skupienia do zaliczenia.
To tyle u mnie, a co tam u Was słychać??

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png

Nasze zaręczyny
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png

15.09.2007 - żoncia to ja
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png
Meg9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-15, 11:57   #463
Karola_82
Zadomowienie

mnie tez czeka jeszcze spisanie protokolu (ale to dopiero pod koniec miesiaca) i formalnosci beda zalatwione potem tylko spowiedz i bedziemy gotowi

ale w dalszym ciagu czekamy na obraczki (czekamy juz od 6.06, oby zdazyli je zrobic do 8.09 :P)

do 1.06 - 9 kg (55kg)
Stary 2007-07-15, 21:15   #464
ullinek
Raczkowanie

kobietki! mam dylemat odnośnie makijażu miałam zamiar malowac sie sama na ślub, ale ostatnio pojawily sie watpliwosci. Boje sie ze nie podolam z podkladem. latem moja cera jest w porzadku, ale jest mieszana i boje sie ze bede sie swiecic. Datego zastanawiam sie jakich kosmetykow uzyc A moze lepiej wybrac sie do kosmetyczki? tyle ze jest juz pozno, a ja nie mam zaufanej pani, ktora moglaby mnie umalowac. raz w zyciu malowala mnie inna kobieta i niebardzi mi sie to podobalo. :/
ullinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-16, 21:38   #465
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez ullinek Pokaż wiadomość
kobietki! mam dylemat odnośnie makijażu miałam zamiar malowac sie sama na ślub, ale ostatnio pojawily sie watpliwosci. Boje sie ze nie podolam z podkladem. latem moja cera jest w porzadku, ale jest mieszana i boje sie ze bede sie swiecic. Datego zastanawiam sie jakich kosmetykow uzyc A moze lepiej wybrac sie do kosmetyczki? tyle ze jest juz pozno, a ja nie mam zaufanej pani, ktora moglaby mnie umalowac. raz w zyciu malowala mnie inna kobieta i niebardzi mi sie to podobalo. :/
Do wrzesnia jest jeszcze troche czasu, popytaj znajomych może ktos zna jakąs fajną kosmetyczkę. Ja nie ryzykuje pomalowania sie sama bo po 1 nie umię, a po 2 myslę, że kosmetyczka umie zrobic trwały make up.

My bylismy dzis do 1 spowiedzi. Bez żadnych problemów, właściwie ta spowiedź nie różnia sie niczym od pozostałych( z wyjatkiem podpisania karteczki przez księdza).

2 pierwsze zaproszenia juz rozdane, kolejne w najbliższych dniach. Jak tak dalej pójdzie, to po zakończeniu rozwożenia zaproszeń, będę ważyć 10 kg więcej!!!

No i dostalismy juz pierwszy prezet od mojej babci, która lubi miec wszystko wczesniej z głowy kochana babcia!!!
Stary 2007-07-17, 02:42   #466
Kasiunia66
Zakorzenienie

GG do Kasiunia66
Ślub we wrześniu 2007

Cytat:
Napisane przez Meg9 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić Wrześniowe Panny Młode
Dziś przeczytałam nasze pierwsze zapowiedzi Przeczytałam, bo u nas w Parafii wiszą w gablocie, ksiądz ich nie wygłasza
Trochę jeszcze zostało do ślubu (bo całe 2 miesiące), więc się zdziwiłam, że już zapowiedzi wiszą, ale widocznie jest tak, że po spisaniu protokołu po prostu je wywieszają (my spisaliśmy protokół w poniedziałek)
Do spowiedzi mamy iść na miesiąc przed ślubem i później dzień przed Więc jeszcze nam miesiąc został do pierwszej spowiedzi
Zaliczone mamy nauki i byliśmy we czwartek na pierwszej wizycie w poradni zycia rodzinnego. Nie było tak źle Trochę się pośmialiśmy nawet, a pani psycholog była całkiem miła. Został nam jeszcze Dzień Skupienia do zaliczenia.
To tyle u mnie, a co tam u Was słychać??
Meg- po pierwsze to bardzo gratuluję obrony!!! Wiem jakie to wielkie szczęscie i radość Sama sie broniłam jeszcze 2 tygodnie temu. Wspaniała sprawa
Ja jestem ciekawa jak to u mnie będzie z zapowiedziami- żadnej gabloty nie widziałam, nie słyszałam też nigdy na mszy żeby ksiądz ogłaszał słownie że ktoś się pobiera. Więc jak mają wyglądać zapowiedzi?
Jutro idziemy spisać protokół.
Cały ten tydzien mamy też zaplanowany na rozdawanie zaproszeń.

Pozdrawiam dziewczyny

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość

No i dostalismy juz pierwszy prezet od mojej babci, która lubi miec wszystko wczesniej z głowy kochana babcia!!!
Nasza babcia też daje nam prezent przed slubem, a mianowicie pieniążki Kochana!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post87641949

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-19 o 13:03 Powód: post pod postem
Kasiunia66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-17, 15:12   #467
Meg9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiunia66 Pokaż wiadomość
Meg- po pierwsze to bardzo gratuluję obrony!!! Wiem jakie to wielkie szczęscie i radość Sama sie broniłam jeszcze 2 tygodnie temu. Wspaniała sprawa
Ja jestem ciekawa jak to u mnie będzie z zapowiedziami- żadnej gabloty nie widziałam, nie słyszałam też nigdy na mszy żeby ksiądz ogłaszał słownie że ktoś się pobiera. Więc jak mają wyglądać zapowiedzi?
Jutro idziemy spisać protokół.
Cały ten tydzien mamy też zaplanowany na rozdawanie zaproszeń.

Pozdrawiam dziewczyny
Dziekuję i również gratuluję )))
Muszę przyznać, że było sporo stresu, ale jak już wyszłam z "pokoju przesłuchań", to było bardzo miło i się strasznie cieszyłam )) W ogóle moją obronę wspominam bardzo miło ))
Do tej pory nie mogę w sumie uwierzyć, że to już koniec studiów, strasznie szybko mi te 5 lat zleciało
Co do Twoich zapowiedzi, to skoro ksiądz ich nie czyta to muszą być gdzieś wywieszone. U nas wiszą w takiej gablocie gdzie są informacje odnośnie kościoła, mszy itp.
A co do zaproszeń, to ja zajęłam się rozdawaniem dużo wcześniej i teraz zostały nam tylko dwa ostatnie do rozdania, więc to mamy z głowy
Teraz jestem na etapie wybierania pierwszej piosenki i nie wiem na jaką się zdecydować Mój TŻ nie ma jeszcze garnituru (ale on się tym nie przejmuje ), więc musimy się zebrac i jechać kiedyś na zakupy

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png

Nasze zaręczyny
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png

15.09.2007 - żoncia to ja
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png
Meg9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-17, 20:34   #468
zancia-d
Przyczajenie

Proszę o opinie na temat sukienki, nie umiem sie sama zdecydować. Mierzyłam bardzo dużo sukien jednoczęściowych, bo taką sobie wymarzyłam, ale w tej czułam się najlepiej. coo niej sądzicie?? A ślub mam 22 września 2007r.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie000.jpg (47,5 KB, 65 załadowań)
zancia-d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-17, 21:43   #469
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zancia-d Pokaż wiadomość
Proszę o opinie na temat sukienki, nie umiem sie sama zdecydować. Mierzyłam bardzo dużo sukien jednoczęściowych, bo taką sobie wymarzyłam, ale w tej czułam się najlepiej. coo niej sądzicie?? A ślub mam 22 września 2007r.
skoro sie czulas w tej najlepiej to chyba to powinno ci dac odpowiedz na pytanie bierz ja! powiem ci, ze ja szlam po suknie 2 czesciowa a wyszlam z jednoczesciowa w takiej mi bylo wygodniej., to rzecz gustu i wygody
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-17, 22:24   #470
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

A ja dziś dostałam zamówiony welon oraz nareszcie (po miesiącu) skrócony akt urodzenia i można iść do USC Kolejny punkt w kalendarzu przedślubnym będzie zaliczony
Stary 2007-07-18, 09:38   #471
Karola_82
Zadomowienie

Cytat:

szkoda ze nie widac sukni w calej okazalosci (zdjecie kiepskiej jakosci + zaslaniasz ja troszke lapkami), ale wyglada dobrze, mysle ze wlasnie o to chodzi, zeby czuc sje w swojej sukni jak najlepiej

ja tez mialam problem, poniewaz nie mialam czegos takiego (jak niektore dziewczyny), ze ubralam suknie i bylam pewna ze to ta jedyna, w kilku czulam sie dobrze, ale droga selekcji wybralam te, ktora mi najbardziej odpowiedala

do 1.06 - 9 kg (55kg)
Stary 2007-07-18, 09:43   #472
boogii
Raczkowanie

GG do boogii

My wczoraj bylismy spisac protokol i dac na zapowiedzi, u nas sa czytane tylko na jednej mszy w niedziele... Teraz jeszcze musimy zdobyc dokumenty z USC no i jeszcze garnitur, obraczki, welon i takie tam dodatki, mam nadzieje ze zdazymy jeszcze wszystko zalatwic Pozdrawiam Wszystkie Panny Młode
boogii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 13:56   #473
Melliana
Rozeznanie

A mnie już się odechciało i zaczynam żałować, że w ogóle się na to zgodziłam... Nie chce mi się dobierać bukietu do sukienki, szukać bielizny, kombinować z fryzurą... I tak plus, że mieszkam w innym mieście, niż cała moja rodzinka, przynajmniej "nie wkręcam" się i nie denerwuję... To wina pogody i niskiego ciśnienia?
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 17:48   #474
aguha
Rozeznanie

Kolejny etap za nami
Dziś zaliczyliśmy wizyte w USC i za tydzień odbieramy nasze dokumenty
Myślałam, że to bardzo długo trwa a tu proszę...
Powoli zbliża się koniec lipca pod koniec mam planowany odbiór sukni ślubne...nareszcie Potem pomyslimy nad wyobrem garnituru dla Mojego Kochania

"Spadliśmy" już z ambony i zbieramy się pomału do pierwszej spowiedzi mam stracha, bo w sumie nie wiadomo czego się spodziewać jakich pytań...
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 23:45   #475
Milusiasia
Raczkowanie

Cytat:
Wyglądasz bardzo ładnie, mnie się podoba
Ja jakoś nie miałam szczęścia zakochać sie w sukni choć naprzymierzałam się bardzo dużo, mam jednak nadzieję, że w tej na którą sie wreszcie zdecydowałam także bedę wyglądać ładnie

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200900930.png

www.naszslub.bloog.pl
Milusiasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 00:30   #476
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
A mnie już się odechciało i zaczynam żałować, że w ogóle się na to zgodziłam... Nie chce mi się dobierać bukietu do sukienki, szukać bielizny, kombinować z fryzurą... I tak plus, że mieszkam w innym mieście, niż cała moja rodzinka, przynajmniej "nie wkręcam" się i nie denerwuję... To wina pogody i niskiego ciśnienia?
Nie jestes sama. Ja dzisiaj mialam taki dzien, ze wolalam z domu nie wychodzic by kogos nie zabic. Tez juz nie chce mi sie nic robic - tyle sie nad tym wszystkim namyslalam, ze teraz juz dosyc mam - i realizacja idzie mozolnie.
Stary 2007-07-19, 09:05   #477
Melliana
Rozeznanie

Rav12345 - może nam przejdzie (oby nie dopiero w dzień slubu)... bo co to za "radosny dzień", jeśli kojarzy się tylko z upierdliwymi sprawami, którym zwykle nie poświęca się tyle uwagi, no bo po co? Jest sens się stresować i przejmować? A co się może nie udać?
Zamówiłam suknię w kwietniu, na razie cisza, panie z salonu nie dzwonią, bym pofatygowała się przymierzyć, a ja... oddycham z ulgą, że nie muszę... Najbardziej irytuje mnie fakt, że wszyscy traktują tę uroczystość jako "najpiękniejszy dzien w życiu" - no, to dziękuję bardzo - to implikuje, że od 15 września żaden ładny dzień się już nie zdarzy...
Dla mnie to nie ma takiego wymiaru, właściwie to zupełnie nie obchodzi mnie fakt dekoracji w kościele czy jej braku, a rozmyślania nad doborem koloru serwetek do skarpetek pana młodego są conajmniej zbędne. Marność nad marnościami i wszystklo marność...
Ale to pewnie ta zmienna pogoda
Stary 2007-07-19, 11:14   #478
Milusiasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
Rav12345 - może nam przejdzie (oby nie dopiero w dzień slubu)... bo co to za "radosny dzień", jeśli kojarzy się tylko z upierdliwymi sprawami, którym zwykle nie poświęca się tyle uwagi, no bo po co? Jest sens się stresować i przejmować? A co się może nie udać?
Zamówiłam suknię w kwietniu, na razie cisza, panie z salonu nie dzwonią, bym pofatygowała się przymierzyć, a ja... oddycham z ulgą, że nie muszę... Najbardziej irytuje mnie fakt, że wszyscy traktują tę uroczystość jako "najpiękniejszy dzien w życiu" - no, to dziękuję bardzo - to implikuje, że od 15 września żaden ładny dzień się już nie zdarzy...
Dla mnie to nie ma takiego wymiaru, właściwie to zupełnie nie obchodzi mnie fakt dekoracji w kościele czy jej braku, a rozmyślania nad doborem koloru serwetek do skarpetek pana młodego są conajmniej zbędne. Marność nad marnościami i wszystklo marność...
Ale to pewnie ta zmienna pogoda

Mnie ktoś kiedyś powiedział, że chyba u nas wszystkie kalendarze kończą się 22 września (bo wtedy mamy ślub) a ja także wcale o tym nie myślę. Raczej koncentruję się na przygotowaniach których szczerze przyznam też mam juz dość. To zabieganie, te terminy, formalności... jestem juz tym wszystkim wykończona i wcale nie myślę o tym dniu.
Milusiasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 11:33   #479
Melliana
Rozeznanie

Hmm.. uspokoiłyście mnie, Dziewczątka... myslałam, że tylko ja jestem w nastroju - "już mi się odechciało" - ale to chyba najnormalniejsze na świecie?
Najważniejsze jest to, co to zmienia w naszych relacjach z partnerem - nie wiem, czy faktycznie zmienia, ale jak nie spróbuję, to się nie dowiem - a pal sześć suknie, welony, orkiestry i.t.p. :
Stary 2007-07-19, 14:48   #480
maksiaczek
Przyczajenie

cześć dziewczyny.
mój termin to 1 września. samym ślubem się jeszcze nie denerwuję, bardzie tym czy dopnę wszystko na ostatni guzik. wszystko organizujemy (a raczej tylko ja) bez udziału rodziców, tak, żeby wszystko było pod nasz gust. moi rodzice pomogą przy wyborze menu.
jeśli chodzi o sprawy kościelne to wczoraj spisaliśmy protokół, mamy jeszcze do zaliczenia wizytę w pradni, papier z USC już daliśmy. teraz musimy dostarczyć do swoich parafii prośby o zapowiedzi. ksiądz nie chciał oglądać naszych ocen z religii na świadectwie, powiedział, że wierzy nam na słowo
jeśli chodzi o spowiedź to absolutnie nie powiemy, że mieszkamy razem- niestety, będzie to kłamstwo w dobrej sprawie.
teraz szukam butów, powiem szczerze, że nie natrafiłam jeszcze na takie, ktore by mi się podobały. skoczę dzisiaj do Blue City do sklepu http://www.artediroma.com/, w necie mnie nie zachwycają, ale koleżanka tam zamówiła buty, bo są podobno bardzo dobrej jakości. uważam, że buty na całą noc muszą być wygodne, ze skóry naturalnej. trochę przeraża mnie cena, bo te koleżanki kosztowały 380 pln.... no nic, pojadę i zobaczę
maksiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości