|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mundial 2006 = Przystojniacy cz. II
Piotr Giza w wywiadzie dla „Dziennika Polskiego” oświadczył, że w przyszłym sezonie nadal będzie reprezentował barwy naszego lokalnego rywala – Cracovii. - Rzeczywiście, ostatnie dni były gorące. Nie lubię tego zamieszania wokół siebie. Różne rzeczy mi przypisywano, musiałem je potem dementować – powiedział piłkarz „Pasów”.
Poproszony o skomentowanie informacji dotyczących jego ewentualnego przejścia do Wisły, stwierdził: - Zostaję w Cracovii. Bardzo cieszy mnie ta opinia trenera Skorży, ale jednoznacznie mogę powiedzieć, że moje przejście do Wisły jest niemożliwe. W podobny tonie wypowiada się również właściciel MKS Cracovia SSA, Janusz Filipak. Stwierdził on, że transfer Gizy do innego polskiego klubu nie jest brany pod uwagę. - Na pewno nie sprzedamy go do polskiego klubu, bo nie dostaniemy takich pieniędzy, jakich oczekujemy, a po drugie nie będziemy wzmacniać naszych rywali – zapewnił w rozmowie z dziennikarzami. szkoda, chętnie widziałabym go u nas ![]() W trzecim sparingowym spotkaniu podczas zgrupowania w austriackim Grosspetersdorf, Wisła pokonała 2:0 rumuńską Universitateę Craiova. Trener Wisły Maciej Skorża od pierwszej minuty desygnował do gry dwóch testowanych zawodników. W bramce stanął Ilie Cebanu, natomiast na lewej obronie wystąpił Vlade Marković. Szkoleniowiec zaskoczył również obsadą obu skrzydeł. Na lewej stronie spotkanie rozpoczął Piotr Ćwielong, natomiast na prawej Kamil Kosowski. W pierwszych minutach lepiej radzili sobie wiślacy, którzy stworzyli sobie dwie sytuacje strzeleckie. Na bramkę rumuńskiego zespołu strzelali Kamil Kosowski oraz Jean Paulista. Na szczególną uwagę zasługuje pierwsza z nich, która powstała po bardzo dobrym, szybkim rozegraniu piłki między Kosowskim a Paulistą. Brazylijski napastnik kilka minut później był uczestnikiem "bójki" z jednym z rywali. Piłkarz Wisły został ukarany za to żółtym kartonikiem, natomiast rywal został odesłany przez sędziego na ławkę rezerwowych. Po kilku minutach na boisku w jego miejsce pojawił się innym zawodnik. W kolejnych minutach na placu boju działo się niewiele. Rumuni starali się przedostać pod bramkę Wisły kontrami, jednak tylko raz udało im się zmusić do interwencji Cebanu. W 37. minucie "Biała Gwiazda" objęła prowadzenie. Po dośrodkowaniu Jeana Paulisty z prawej strony boiska, ładnym uderzeniem z bliskiej odległości piłkę do bramki wpakował Grzegorz Kmiecik. W końcówce pierwszej połowy Universitatea zagrała odważniej i mogła doprowadzić do wyrównania. Dobrymi interwencjami popisywali się jednak Cebanu oraz Kokoszka, który raz uratował swój zespół wybijając piłkę z linii bramkowej. Niewiele brakowało, a piłka wpadłaby do bramki Wisły po uderzeniu głową jednego z zawodników Universitatei. Futbolówka przeszła jednak tuż nad poprzeczką. W przerwie spotkania trener wiślaków Maciej Skorża przeprowadził cztery zmiany. W miejsce Cebanu, Głowackiego, Kosowskiego oraz Ćwielonga na plac gry zameldowali się Bieniek, Kubowicz, Cantoro oraz Magiera. Kubowicz zajął miejsce na prawej obronie, natomiast grający na tej pozycji w pierwszej połowie Kokoszka przesunął się do środka. Od początku drugiej połowy miejsca na skrzydłach zajęli Magiera oraz Gołoś, natomiast Cantoro wypełnił lukę w środku. Przez większą część drugiej połowy na placu gry toczyła się przede wszystkim w walka w środku boiska. Żaden z zespołów nie potrafił stworzyć sobie dogodnej sytuacji strzeleckiej. W 70. minucie "Biała Gwiazda" podwyższyła prowadzenie. Prowadzący to spotkanie arbiter podyktował bowiem rzut karny za faul na Pawle Brożku w narożniku pola karnego. Jedenastkę uderzeniem po ziemi w prawy róg wykorzystał Jean Paulista. W kolejnych minutach Skorża wprowadził na boisku Mikołaja Kałudę oraz Argentyńczyka Davida Dahbara. Dla drugiego z nich był to prawdopodobnie symboliczny występ, bowiem nie zdołał on zachwycić sztabu szkoleniowego Wisły. Ostatecznie spotkanie zakończyło się wygraną 2:0 Wisły. Wisła Kraków - Universitatea Craiova 2:0 (1:0) 1:0 Kmiecik 37 min. 2:0 Jean Paulista (k) 70 min. Wisła: 1 Cebanu (46 - 12 Bieniek) - 13 Kokoszka, 6 Głowacki (46 - 24 Kubowicz), 18 Dudka, 22 Marković (76 - 14 Kałuda) - 5 Kosowski (46 - 20 Cantoro), 15 Gołoś, 2 Burns, 11 Ćwielong (46 - 16 Magiera) - 21 Kmiecik (57 - 23 Paweł Brożek), 10 Paulista (80 min. - 19 Dahbar) Universitatea: 1 Bornescu - 4 Ciucă, 5 Stoica, 6 Mitchell - 3 Dănănae, 7 Gărgălie, 15 Prepeliţă, 13 Rose - 20 Tănasă, 21 Baird, 18 Wobay. ale mam opóźnienie ![]() ![]()
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
W nowym sezonie piłkarze Wisły Kraków nie będą już grali w koszulkach z Białą Gwiazdą na sercu. Po zakończeniu rou jubileuszowego na wiślackie koszulki piłkarskie powróci logo Wisły Kraków SSA.
- Jest to wynik uchwały Rady Nadzorczej z 6 listopada 2006 roku. Biała Gwiazda była na koszulkach w związku z rokiem jubileuszowym. Po zakończeniu tego okresu wracamy do logo SSA - wyjaśnił dzisiaj Adrian Ochalik, rzecznik prasowy Wisły. W koszulkach z logo SSA piłkarze grają już od początku zgrupowania w Austrii. Stroje te możecie zobaczyć w naszej galerii z ostatniego meczu sparingowego. ![]() Napastnik krakowskiej Wisły, Stanko Svitlica, wraca do Belgradu. W przyszłym sezonie 31-letni Serb będzie występował w drużynie beniaminka serbskiej ekstraklasy, FK Čukarički. Jak donoszą serbskie media zawodnik uzgodnił już warunki kontraktu z klubem z Belgradu i w najbliższych dniach podpisze umowę. Svitlica, były król strzelców polskiej ekstraklasy, dwukrotnie w przeszłości bronił barw FK Čukarički - wiosną 1997 roku (14 meczów, 4 gole) oraz w sezonie 2000/01 (13 bramek w 28 meczach). Svitlica do zespołu Wisły został sprowadzony przez Dragomira Okukę w trakcie ostatniego sezonu. W pierwszym zespole rozegrał zaledwie 76 minut w dwóch spotkaniach. W rundzie wiosennej głównie z powodu poważnej kontuzji ani razu nie pojawił się na boisku. szkoda Wyjaśniło się, dlaczego Kamil Kosowski opuścił w środę wieczorem zgrupowanie Wisły. Dzień później na świat przyszedł drugi syn pomocnika Wisły, Antoś. ooo fajnie
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
i foteczki
![]() 1- Kubuś w Borussi, do twarzy mu w żółtym 2 - Piotrek Brożek 3 - Kmiecik 4 - nowe ciastko 5,6 - Giza
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze:
1 - Gołoś 2 - Kosa 3 - Piotrek Ćwielong 4 - nowy w Wiśle czyli Andrzejek Niedzielan ![]() 5 - taki cepowaty troche, testowany bramkarz ![]() 6 - Mauro wtedy skręcił kostke
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
1 - na gokartach
![]() 2 - Ilie Cebanu 3 - kibice Wisły 4 - Kosa 5 Rafał Janas, syn pawełka ![]() 6 - Sznaucer
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
1,3 - Tomek Jirsak, tez nowy
![]() 2 - Darek 4 - Baszcz 5 - Kmiecik 6 - Iwański z Zagłębia
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
1 - Piotr
2 - Tomek 3 - Mały 4 - Skorża sie wkurzył na Kmiecika ![]() 5 - ups powtórka ![]() 6 - Burns
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
1, -5 - Tomek
![]() 2 - patrz jakie mam ładne udo 3 - Niedzielan 5 - Mario od tyłu ![]() 6 - Adaś
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
i na koniec Piotr Ćwielong
![]() odrazu mi sie humor poprawił jak sobie poglądałam fotki moich słoneczek ![]() edit: i jeszcze jedna fota zbiorowa Wisły patrzcie na Baszcza, jaki usmiech, ja nie moge zaraz sie zleje
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zabieram się za nadrabianie wątku, bo okazuje się, że udzielałam się ostatnio na pierwszej stronie
![]() ale ciii jak skończę, to się podzielę swoimi, jakże interesującymi uwagami Edytowane przez tricomi Czas edycji: 2007-07-18 o 19:34 |
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola, dzięki za foty Łukasza pijącego Kubusie foty Artka z wakacji są super! Co do zdjęć nationalmanschaftu, to już po raz kolejny się utwierdzam w przekonaniu, że Lahmi jest przesłodki, miły i bardzo sympatyczny, tak wygląda i jestem prawie pewna, że taki właśnie jest Rense i nic więcej nie muszę dodawać i co najważniejsze, udało mi sie wreszcie zobaczyć Nutella 13-te ![]() Iza- piękna z Ciebie kobietka ![]() Lunka gratuluje tak dobrego wyniku i trzymam kciuki za studia dzięki za informacje o Wisełce i zdjęcia, przyznaje, że ostatnio zaniedbałam chłopaków i nie sprawdzałam co nowego u nich słychać ![]() Cytat:
![]() tak w ogóle to muszę Wam powiedzieć, że w piątek 13 byłam w Katowicach odebrać materiały z hiszpańskiego i tak sie nakręciłyśmy z sis tą atmosferą Spodka i Ligi Światowej, że postanowiłyśmy kupić bilety u koników i poszłyśmy dzięki temu widziałam też mecz Brazylii z Rosją, przez co powiększył się mój haremik i poznałam osobiście koleżanke Mesarke ![]() i żeby nie było, że sobie po cichaczu nowe dupy sprowadzam (Madziu ) przygarnęłam nowy nabytek z reprezentacji Brazylii bądź co bądź nie piłkarski, ale jakże cudny Dante Amaral miałam też przygarnąć Samuela Fuchsa, ale rezygnuje, bo przyjrzałam mu się lepiej i jakiś taki nieżyciowy mi sie wydał niech się już zacznie sezon, bo głód footballu się u mnie zaczyna objawiać, jak wczoraj na polsacie sport pokazali filmik ze zmontowanych bramek Żurawia w Celticu i zobaczyłam zieloną murawkę, to zaczęła krzyczeć, że wreszcie coś rusza w tym temacie i zaczęłam ściskać siostrę, chyba nie muszę mówić jak na mnie patrzyła na zdjęciach Dante ![]()
|
||
|
|
|
|
#253 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i akurat w momecie jak Simonek mial wejsc to sie nazywa szczescie![]() No podono pobozne zyczenia Berlusconiego tylko chyba nikt procz niego go nie chce ![]() Lista jego zyczen jest długa i podobno Pato w styczniu tarfi do Milanu ![]() Foty fajny pierwsze 2 słyszałam ze toni doznała kontuzji na ostanim sparingu i jeszcze ktos , Cytat:
jeszceze w palanach jest płot ale czuje ze beda to odległe planyAle ja tylko podziwiam nic wiecej Nie wiem czy z koziej Cytat:
[quote=$Luna$;4803424]1 - na gokartach 2 - Ilie Cebanu 3 - kibice Wisły 4 - Kosa 5 Rafał Janas, syn pawełka 6 - Sznaucer [/quote]Ale przystojniak ![]() Reszta fot rowniez fajna Cytat:
nie ładnie nas tak opuszczac![]() Mam pare fotek Owenka:d i brameczke jegohttp://www.dailymotion.com/video/x2k...e-170707-ssn-m Owen strzelił bramkę po 19 miesiącach przerwy Newcastle United pokonało w sparingowym spotkaniu 3:1 Hartlepool. Jedną z bramek strzelił dla "Srok" powracający do gry po ciężkiej kontuzji Michael Owen. Owen wpisał się na listę strzelców w 58. minucie, kiedy wykończył znakomite podanie Jamesa Troisi'ego. To pierwsza bramka reprezentanta Anglii dla Newcastle od ponad 19 miesięcy. Ostatniego gola dla "Srok" Owen zdobył 17 grudnia 2005 roku w spotkaniu z West Ham United. miło ze zauwazyli
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej z problemow technicznych
korzystanie z komputera a tym samym udzielanie sie na forum jest prawie nie mozliwebuziaki dla was
|
|
#255 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje kochana ja też ostatnio zaniedbałam Wisełke ale już sie poprawiam ![]() a Dante fanjy ![]() Cytat:
![]() dobra, podziwiać możesz ![]() napewno z koziej ![]() Sznaucer wiem ![]() dzieki do twarzy mu w tym kolorku ![]() Cytat:
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
fotki z nowej sesji
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
nowi zawodnicy
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
aaaale paker
ale żeby nie było że sie śmieje z Baszczunia ![]() mam 5555 posta
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
i na koniec uśmiech pana trenera
|
|
|
#260 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co z tego wyjdzie, powodzenia hah... ten tekst z wywiadu boski XD Cytat:
Cytat:
Cytat:
(coz za poetyckosc xD tjaa )Cytat:
wiem, wiem...same dupy fajne to ja znajduje...z reszta duzo szukac nie musze, bo wszystk w moich szeregach bajernowo-dojczkowych ![]() a widzisz... wiedzialam, ze olli... jak zobaczylam to foto w bildzie to od razu misie przypomnialas ty i reklamy hihih... pamietasz moje slowa lepiej niz ja sama ;P ale upublicznienie swoich nowych zwiazkow ci sie chwali ![]() heh...szaaaalona ![]() Cytat:
witamy witamyCytat:
... hahah... chyba mu pospadały odważniki z tej sztangi boskie foto.wczoraj mnie nie bylo wiec dzis nadrobilam zaleglosici i ide zaraz cos przekąsic ;P bayern przergral z gladbach 2:1 mam nadzieje, ze dobra passa sie nie skonczyla w tym meczu pocieszajace jest to, ze jedynego gola meczu dla bayernu strzelil nie kto inny jak moj BASTI ![]() jeszcze cos z njusow?: Roque narazie nie pojdzie do sprzedania... 19 lipca 2007 08:21:04 Roque na razie zostaje Obawy w związku z licznymi kontuzjami w kadrze Bayernu Monachium sprawiają, że w najbliższych dniach klub nie sprzeda Roque Santa Cruza - taką wiadomość podał publicznie menedżer Uli Hoeness wykluczując jednocześnie zakup nowego napastnika. Paragwajczyk na brak ofert narzekać nie może, ale na razie musi wstrzymać się z transferem.
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh no co ![]() Tomek Jirsak nie wiem właśnie skąd on je wytrzasnął ta grzywa to znowu na Hitlera nom faktycznie poetycko ![]() serio mówi sie pakier ![]() to za gol Bastka o, to Roque zostaje ![]() Magda, słyszałaś kawałek Alchemist Project - Music Is My Extasy
Edytowane przez $Luna$ Czas edycji: 2007-07-19 o 14:39 Powód: dopisek ;) |
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;P wiesz... wytyczam nowe trendy hihiih ![]() za bastusia nom zostaje, póki co ale zapewne nie na dlugo... bo juz chyba ani roque ani zarząd nie wiąża ze sobą planow na przyszlosc. tak wiec to tylko kwestia pieniążków... i wyzdrowienia naszych napastnikow...z ktorych w pelni sil jest tylko miro XD nie kojarze z nazwy...aczkolwiek moglo sie zdarzyc, ze slyszalam ;P a co? ;> wpadlam tylko na chwilke...myslalam, ze wiecej ludu... jak mnie nie ma to was od groma...ja jestem to nikogo ...ale pech to pech... :Pa czy wy wiedzialyscie, ze szymkowiak po skonczeniu kariery prowadzi zaklad fryzjerski? ;> hohoho... wyczytalam wlasnie w gazecie wyborczej ;p
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
foty z ostatniego sparingu
![]() 1 - ale dupa i Boguski sie farbnął 2 - new ![]() 3 - Adaś 4 ![]() 5 - nawet Kosa korzystnie wygląda ![]() 6 - mniam ![]() narazie tyle
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to już sie nie mówi jazzy o masz ci los ![]() za Twoich szkoda Roqusia ![]() a bo fajna jest, ściągnij sobie ![]() serio to pójde do Szymka sie ściąć
|
|
|
|
#265 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak tak mowisz to z koziej Sznaucer jest fjny ![]() Cytat:
![]() Ale usmiech Cytat:
Widziałam ze na Sat 1 jutro pokazuja mecz Bayernu ![]() Narazie zostaje no dobra za niego Cytat:
![]() ![]() Witanko ![]() Ale goraca kiedys sie roztopie
|
|
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
I pare fotek fifka nie koniecznie nowych
z ta dziewczyna chyba noweFifi podobno robi za modela 2 ostanie o tym maja swiadczyc
|
|
#267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P ...fajne dupy agrrrrjednen szczegolnie wydaje sie byc interesujacy...aczkolwiek nie jestem pewna, bo na foto wyszedl dosc niekorzystnie ;P (mimo to wydal mi sie niezly ), ale twoje dupy...twoje ;pCytat:
haha...a sprawdzilam wczoraj :p fajna jest ... ja ostatnio slucham czesto : gentleman - differen places...w ogole go lubie ![]() nom serio... bo byl wywiad z frankowskim... i mowil, ze jak bedzie mial duzo kontuzji i zakonczy kariere to pojdzie do recepcji do salonu szymkowiaka XD i z boku bylo foto i bylo napisane, ze ma salon fryzjerski Cytat:
nom, bo jutro jest ćwierćfinal ligapokal soł... wtedy normalna telewizja zazwyczaj pokazuje mecze (pewnie, zeby podniesc sobie ogladalnosc :P)u mnie tez gorąco ;P ale mi sie to podoba juz nie tak upalnie jak kilka dni temu...ze oddychac nie moglam...tylko cieplusienko i cudownie letnio ![]() Cytat:
model??? :P heh... nie wiem czy swiadczą o tym ostatnie dwie fotki.... ale ma fajną tą bialą koszulke ja wlasnie wrocilam z opalanka czytalam sobie ksiazke na krzeselku w ogrodku i przy okazji sloneczko mnie brało nie meczące, nie stresujace... odpoczynek poprostu, uwielbiam odpoczywac ;P opalac sie nie lubie...le jakos przy czytaniu ksiazki nie odczuwam tej wnerwiajacej bezczynnosci i nudy a tym samym jak mnie przypieka pozdrowionka moje kochane ode mnie i od OLI !!!! za kazdym razem jak pisze do mnie to was pozdrawia a ja za kazdym razem albo zapominam albo mnie nie ma na watku xD wiec buziole i uściski od OLI dla was ![]() dzis widzialam fotki nóg vicky beckham na bildzie ... jejciu... ale sie dorobila XD mozna sobie bylo pod lupe brac jej zdjecie... eehhhhttp://www.bild.t-online.de/BTO/leut...o=2177610.html
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze fotki ze sparingu
|
|
|
#269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z koziej napewno ![]() wiem ![]() a jak ![]() ![]() u mnie tez gorąco ![]() Cytat:
![]() nom właśnie, nie zawsze fajnie sie wychodzi na fotce ![]() moje, siostry miszcza ![]() a jak już będziesz sławna to nie zapomnisz o swojej siostrze ![]() ![]() a nie słyszałam więc też sprawdze ![]() heh nieźle ![]() no właśnie wkońcu lato to musi być gorąco ![]() a ja nie moge czytać na słońcu bo mi w oczy razi ![]() ooo Ola właśnie kiedyś Was pozdrawiała ale zapomniałam o tym za nią
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
2 - Kosa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

jak skończę, to się podzielę swoimi, jakże interesującymi uwagami 

Dante Amaral 
nie ładnie nas tak opuszczac
korzystanie z komputera a tym samym udzielanie sie na forum jest prawie nie mozliwe
wiem, wiem...same dupy fajne to ja znajduje...z reszta duzo szukac nie musze, bo wszystk w moich szeregach bajernowo-dojczkowych