Otwarty związek co robić????? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-14, 02:49   #1
Zagubionalili
Raczkowanie

Otwarty związek co robić?????

Witajcie, mam pewnien problem. Krece od kilku miesiecy z chlopakiem (zakladalam o tym watek). On ma w polsce dziecko ale juz nie jest z matka dziecka. Ostatnio powiedzial mi, ze mamy otwarty zwiazek czyli "mozemy robic co chcemy ale jak sie cos nie spodoba to kazde pojdzie w swoja strone". Zalezy mi bardzo na nim, ale nie wiem co zrobic i jak to rozumiec?? Jeszcze moja ex przyjaciolka-psychopatka probuje mi zepsuc wszystko! On jest trraz do mnie bardziej czuly ale odnosze wrazenie, ze jakby mial sie spokac z jakas dziewczyna to by mi nie powiedzial, mimo, ze niby mozemy robic co chcemy. Zalezy mi zeby byc z nim. Prawie kazdy weekend spedzamy razem, on czesto nocuje i nie chodzi tylko o sex. On sie mna bardzo interesuje, pomogl mi znalezc prace.. Co robic??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zagubionalili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 07:56   #2
green way
Zadomowienie

Dot.: Otwarty zwiazek co robic?????

No wiesz, łaski nie robi, że jest miły, w końcu pewnie mu zależy żeby utrzymać znajomość z Tobą. Na razie wszystko wygląda pięknie i słodko, bo nic od niego nie wymagasz, nie stawiasz żadnych żądań czy nie daj Boże deklaracji. Można powiedzieć, że jesteście jeszcze na etapie spijania sobie z dziubków, chociaż Ty już zostałaś ustawiona do pionu przez tego pana przyjmując takie, a nie inne oświadczenie o otwartości Waszego "związku". Skoro nie zareagowałaś na niego alergicznie i nie oburzyłaś się dopytując jednocześnie co to dla Niego oznacza, albo nie kopnęłaś faceta w doopę po takiej deklaracji, to on ma prawo sądzić, że zgadzasz się w pełni z jego wizją. A co to oznacza dla Ciebie? Tak naprawdę dowiesz się o tym, kiedy pojawią się pierwsze problemy, zgrzyty, niedomówienia czy po prostu zaczniesz rościć sobie pretensje czy stawiać mu wymagania, którym on nie będzie zamierzał sprostać. Wtedy może powiedzieć Ci bye i tyle go będziesz widziała. Dla mnie pojęcie "otwartego związku" nie istnieje i jest raczej przykrywką zdrad, nieodpowiedzialności i wygody partnerów, a także wygodną wymówką dla tego, kto się chce w razie czego wymiksować ze związku w łatwy, jak najmniej kosztowny (psychicznie i finansowo) sposób. A powiedzenie takiej magicznej formułki komuś oznacza dla mnie brak jakichś głębszych uczuć do partnera oraz całkowity brak szacunku do niego. I na pewno taki układ moim zdaniem jest całkowitym zaprzeczeniem związku w tradycyjnym tego słowa znaczeniu. Ty oczywiście możesz rozumieć to inaczej, ale w takim razie bądź przygotowana na wszystko ze strony tego fsceta, a szczególnie na to, że pewnego dnia możesz stać się jedną z wielu opcji jaka go wiąże z kimś, a nie jedyną.Ja osobiście wiałabym gdzie pieprz rośnie z takiej układanki i poszukałabym sobie kogoś bardziej zaangażowanego w moje sprawy i życie, oddanego mi człowieka, ale Ty zrobisz jak zechcesz. W każdym razie cokolwiek nie zrobisz życzę Ci powodzenia i odwagi, będzie Ci potrzebna...
green way jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 07:56   #3
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zagubionalili Pokaż wiadomość
Witajcie, mam pewnien problem. Krece od kilku miesiecy z chlopakiem (zakladalam o tym watek). On ma w polsce dziecko ale juz nie jest z matka dziecka. Ostatnio powiedzial mi, ze mamy otwarty zwiazek czyli "mozemy robic co chcemy ale jak sie cos nie spodoba to kazde pojdzie w swoja strone". Zalezy mi bardzo na nim, ale nie wiem co zrobic i jak to rozumiec?? Jeszcze moja ex przyjaciolka-psychopatka probuje mi zepsuc wszystko! On jest trraz do mnie bardziej czuly ale odnosze wrazenie, ze jakby mial sie spokac z jakas dziewczyna to by mi nie powiedzial, mimo, ze niby mozemy robic co chcemy. Zalezy mi zeby byc z nim. Prawie kazdy weekend spedzamy razem, on czesto nocuje i nie chodzi tylko o sex. On sie mna bardzo interesuje, pomogl mi znalezc prace.. Co robic??

Czyli tak w skrócie - będziesz czasoumilaczem, kiedy on zechce lub nie będzie miał ciekawszych rzeczy do roboty. Zapewne jednym z wielu. Więc nie masz co liczyć na wierność i podobne temu aspekty związku.
Zakochasz się, przywiążesz i zapewne będziesz chciała go mieć dla siebie, a świadomość, że w jego życiu są inne, na pewno miła nie będzie. A wtedy on powie "adios", bo przecież od razu była mowa o związku otwartym, więc powinnaś wiedzieć, jak to będzie wyglądać.
Jesteś gotowa na coś takiego?
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 07:59   #4
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Jak to rozumieć? Że kiedy nie nawinie mu się panna na seks to idzie do Ciebie.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 07:59   #5
Nebtu
Raczkowanie

Cytat:
(...) powiedzial mi, ze mamy otwarty zwiazek czyli "mozemy robic co chcemy ale jak sie cos nie spodoba to kazde pojdzie w swoja strone"(...). Jeszcze moja ex przyjaciolka-psychopatka probuje mi zepsuc wszystko (...). On sie mna bardzo interesuje, pomogl mi znalezc prace.
Wygląda mi to wszystko bardzo prosto i wyraźnie. Ten pan po prostu Cię lubi, w tym lubi z Tobą sypiać, ale wiele więcej nie czuje. Pomógł Ci z pracą z tego samego powodu.

Niestety koleżanka nie ma chyba czego psuć.
Nebtu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 08:44   #6
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Jestem w otwartym związku. mogę mieć kogo chce, mój "stały" facet nie. obojgu nam to odpowiada.
Jeśli tobie nie, to zakończ to i tyle. Nie opłacca się męczyć, tym bardziej, że będzie cię traktował jako praczkę, sprzątaczkę, kucharkę, i babkę do seksu, a jak znajdzie lepszą to ją puknie i przyjdzie do ciebie
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 08:49   #7
Margolcia23
w drodze do...Ciebie...

Co robić? Wiać od niego na kilometry, jesteś dla niego czasoumilaczem, jak nie ma innej na horyzoncie to wraca do ciebie i tyle. A to że jest teraz miły i czuły to po prostu mydli ci oczy byś się nie wycofała. Nic dobrego z tego nie będzie, i lepiej żebyś otrząsnęła się teraz aniżeli później, i jeśli chcesz o niego walczyć czy coś to to nie ma sensu, jakby czuł coś więcej to by nie proponował otwartego związku
Stary 2014-09-14, 09:27   #8
Kitka:)
CABIN CREW

Tak jak już dziewczyny wcześniej napisay- kończyć znajomość. Dla niego jesteś fuck-friend i związku z tego nie będzie...
Ciągnąc taki układ dalej będziesz coraz bardziej zaangażowana i skończy się to dla Ciebie cierpieniem, gdy szanowny pan znajdzie sobie dziewczynę, z którą będzie chciał być a TY, brutalnie mówiąc- pójdziesz w odstawkę.......

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 11:27   #9
ElleMadeleine
Raczkowanie

Dot.: Otwarty zwiazek co robić?????

Zostaw go, bo zobaczysz, że sama się zaangażujesz za mocno a on prędzej czy później się Tobą znudzi i potem będziesz tylko cierpiała. Byłam w podobnej relacji, teraz trzeźwym okiem na to patrzę, on na początku mówił, że nie chce związku (odległość 1500 km). Rozmawialiśmy po 14 godzin, spotykaliśmy się w miarę możliwości co 2 miesiące, chemia wielka i niestety on po 8 miesiącach stwierdził, że to jednak nie to i że mu się już nie chce. Jestem uczuciowa i był to dla mnie cios, bo ja się zaangażowałam na maksa, strasznie dużo płakałam, brałam leki na uspokojenie, do teraz mam chwile, że płaczę. Od 2 miesięcy było tak sobie w naszej relacji, nie ma nikogo innego, po prostu mu się odwidziało, a powiedział mi o tym w piątek. Ogólnie nie polecam nikomu takich relacji, chyba, że masz serce z kamienia.
ElleMadeleine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 11:52   #10
asia10933
Rozeznanie

Jesteś dla niego zabawką jak mu się nudzi. Facet nie chce się po prostu wiązać i tyle.

http://jzabawa11.blogspot.com/
asia10933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 12:31   #11
MissChievousTess
Zakorzenienie

Innymi słowy- ma być tak jak jemu będzie wygodnie a niekoniecznie tak jak by Tobie odpowiadało. Jak Ci coś takiego nie pasuje to się z nim rozstań i tyle.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Jestem w otwartym związku. mogę mieć kogo chce, mój "stały" facet nie. obojgu nam to odpowiada.
Jeśli tobie nie, to zakończ to i tyle. Nie opłacca się męczyć, tym bardziej, że będzie cię traktował jako praczkę, sprzątaczkę, kucharkę, i babkę do seksu, a jak znajdzie lepszą to ją puknie i przyjdzie do ciebie
Serio? Albo on Cię zdradza i tak mu wygodnie, albo jest tak uległy i wręcz się Ciebie boi albo tak Cię kocha, że robi to wbrew sobie.
Tak czy siak to ja mu serdecznie współczuję i nie mogłabym być z kimś takim. Dla mnie jedyny uczciwy układ w związku otwartym to związek otwarty dla obu stron a nie jakaś asymetria dla jednej ze stron.
Niby z jakiej racji jedna ze stron zachowuje swobodę a druga strona jest jej pozbawiona?
Stary 2014-09-14, 12:33   #12
madana
Zakorzenienie

Co robić? Nie dać się skrzywdzić.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 12:56   #13
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Serio? Albo on Cię zdradza i tak mu wygodnie, albo jest tak uległy i wręcz się Ciebie boi albo tak Cię kocha, że robi to wbrew sobie.
Tak czy siak to ja mu serdecznie współczuję i nie mogłabym być z kimś takim. Dla mnie jedyny uczciwy układ w związku otwartym to związek otwarty dla obu stron a nie jakaś asymetria dla jednej ze stron.
Niby z jakiej racji jedna ze stron zachowuje swobodę a druga strona jest jej pozbawiona?

On tego chce. Jemu się to podoba. Nie wiem czy wiesz co to jest relacja "cuckcold - hotka" - jeśli nie, to polecam poczytać. Na początku też to było dla mnie nie do pojęcia, ale to jemu to odpowiadało, to on fantazjował o zdradzie, i strasznie, ale to strasznie go podnieca to, że mogę w każdym momencie mieć innego A on gdyby tylko chciał, to miałby inną kobietę/ mężczyznę. ale on nie chce
Stary 2014-09-14, 13:19   #14
Zagubionalili
Raczkowanie

Dot.: Otwarty związek co robić?????

To nie jest tak do konca, ze mi to nie odpowiada. Ja szczerze mowiac boje sie byc w stalym zwiazku bo zawsze je psuje- mam problem z byciem wierna zalezy mi na nim i wiem ze jesli bylibysmy w powaznym zwiazku to bym to mogla niechcacy zepsuc. Zastanawiam sie po prostu co to dokladnie moze znavzyc dla niego. On raczej z innymi nie sypia.. I nie jestem jego praczka, sprzataczka itp bo nie mieszkamy razem, zreszta to nawet on bardziej dba o porzadek niz ja
Stary 2014-09-14, 13:38   #15
201604130936
Konto usunięte

No to skoro masz problemy z dochowaniem wiernosci ale ci na nim zalezy, to moze ten otwarty zwiazek to nie jrst taki glupi pomysl.

Tinker, zaintrygowalas mnie. Twoj partner wiesz, osobiscie poznaje twoich kochankow, moze sam je wybiera? Czy po prostu ma swiadomosc tego, ze mozesz wspolzyc z kims innym i nie wnika co gdzie kiedy?
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 14:18   #16
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość

Tinker, zaintrygowalas mnie. Twoj partner wiesz, osobiscie poznaje twoich kochankow, moze sam je wybiera? Czy po prostu ma swiadomosc tego, ze mozesz wspolzyc z kims innym i nie wnika co gdzie kiedy?

Nie współżyłam jeszcze z żadnym "kochankiem". Ale dochodziło do różnych zachowań między nami. Zdaje się na mój wybór. Ale on chce wiedzieć co było, z kim, jak to wyglądało, jak mi było, czy się z "tamtym" spotykam regularnie, czy raczej jak mam ochotę (raz w miesiącu np.). czy traktuję go jak przyjaciela, czy tylko jako kochanka. dobrze mi z nim, bo mamy relację "domina-sługa". nie ma między nami"kocham cię". jest uwielbiam, szanuję (tak, zaraz mi ktoś wyskoczy, że nie ma szacunku w takiej sytuacji), lubię, tęsknię, ale nie ma "kocham". Gdyby tż miał ochotę na kogoś innego, to nie przeszkadzałoby mi to.
Stary 2014-09-14, 14:36   #17
Hibiku
Zakorzenienie

Dziewczyno, chwile temu byłaś pewna, że to miłość i że jesteś z nim w ciąży, a chłopaczek sypia bo chce być blisko dziecka...
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-14, 15:40   #18
Zagubionalili
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Dziewczyno, chwile temu byłaś pewna, że to miłość i że jesteś z nim w ciąży, a chłopaczek sypia bo chce być blisko dziecka...
Bo wyszly mi 2 testy pozytywne, ale mam jednak okres itp, wiec albo resty byly wadliwe albo poronilam. A sypial w polece w sypialni ex zeby byc blizej ich dziecka.
Stary 2014-09-14, 16:20   #19
wiktorja
Raczkowanie

jeśli jesteś zainteresowana tylko stałym związkiem z tym panem, lepiej od razu to zakończ i idź szukać gdzie indziej. żaden facet nie zaproponowałby otwartego związku kobiecie, na której mu zależy z która wiąże plany na przyszłość.
Stary 2014-09-14, 19:15   #20
slaaave13
Zadomowienie

On Ci powiedzial prosto z mostu, że każdy moze robic w tym związku co chce i sypiać z kim chce, a ty pytasz jak to rozumieć? po prostu jesteś kołem zapasowym.
Stary 2014-09-15, 00:40   #21
StraVvberry
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez green way Pokaż wiadomość
No wiesz, łaski nie robi, że jest miły, w końcu pewnie mu zależy żeby utrzymać znajomość z Tobą. Na razie wszystko wygląda pięknie i słodko, bo nic od niego nie wymagasz, nie stawiasz żadnych żądań czy nie daj Boże deklaracji. Można powiedzieć, że jesteście jeszcze na etapie spijania sobie z dziubków, chociaż Ty już zostałaś ustawiona do pionu przez tego pana przyjmując takie, a nie inne oświadczenie o otwartości Waszego "związku". Skoro nie zareagowałaś na niego alergicznie i nie oburzyłaś się dopytując jednocześnie co to dla Niego oznacza, albo nie kopnęłaś faceta w doopę po takiej deklaracji, to on ma prawo sądzić, że zgadzasz się w pełni z jego wizją. A co to oznacza dla Ciebie? Tak naprawdę dowiesz się o tym, kiedy pojawią się pierwsze problemy, zgrzyty, niedomówienia czy po prostu zaczniesz rościć sobie pretensje czy stawiać mu wymagania, którym on nie będzie zamierzał sprostać. Wtedy może powiedzieć Ci bye i tyle go będziesz widziała. Dla mnie pojęcie "otwartego związku" nie istnieje i jest raczej przykrywką zdrad, nieodpowiedzialności i wygody partnerów, a także wygodną wymówką dla tego, kto się chce w razie czego wymiksować ze związku w łatwy, jak najmniej kosztowny (psychicznie i finansowo) sposób. A powiedzenie takiej magicznej formułki komuś oznacza dla mnie brak jakichś głębszych uczuć do partnera oraz całkowity brak szacunku do niego. I na pewno taki układ moim zdaniem jest całkowitym zaprzeczeniem związku w tradycyjnym tego słowa znaczeniu. Ty oczywiście możesz rozumieć to inaczej, ale w takim razie bądź przygotowana na wszystko ze strony tego fsceta, a szczególnie na to, że pewnego dnia możesz stać się jedną z wielu opcji jaka go wiąże z kimś, a nie jedyną.Ja osobiście wiałabym gdzie pieprz rośnie z takiej układanki i poszukałabym sobie kogoś bardziej zaangażowanego w moje sprawy i życie, oddanego mi człowieka, ale Ty zrobisz jak zechcesz. W każdym razie cokolwiek nie zrobisz życzę Ci powodzenia i odwagi, będzie Ci potrzebna...
Podpisuję się rękami i nogami
Stary 2014-09-15, 07:36   #22
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Związek? Jaki związek? On się z Tobą po prostu buja od czasu do czasu (gdy nie buja się akurat z innymi). Co? Puścił hasło "związek" i wzięłaś to za dobrą monetę, że w ogóle jest o co "walczyć" i co "naprawiać"? Gość po prostu ubrał w ładniejsze słowa to, że jesteś jedną z wielu, które bzyka. Że akurat teraz jest miły i czuły, to nic nie znaczy - on określił co Was łączy bardzo dobitnie. Nie łudź się, że mu się coś "odmieniło".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 12:01   #23
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Chyba po prostu jest z Tobą, bo jest, ale nie czuje tego czegoś co chce poczuć. Dał Ci wyraźny sygnał, że jak coś takiego do kogoś poczuje to odejdzie, Tobie również tego nie broni. Zasadniczą kwestią jest to, co Ty czujesz. Jeśli według Ciebie jest chemia i uważasz, że znalazłaś to,czego szukałaś to lepiej to zakończ, bo będziesz tylko cierpieć, kiedy z dnia na dzień sobie odejdzie.
Stary 2014-09-15, 15:46   #24
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Cytat:
Napisane przez green way Pokaż wiadomość

Rewelacyjnie napisane. A najbardziej mnie rozśmieszył tekst Autorki, że facetowi nie chodzi tylko o seks. Przykro mi, możesz sobie wmawiać co chcesz, ale jego interesuje tylko i wyłącznie seks, powiedział Ci to bardzo wyraźnie. Uczciwie wyznał o co mu chodzi.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 18:56   #25
WhiteCherry
Zakorzenienie

wiej póki czas, też tkwiłam w takim luźnym układzie, ale dla mnie już było za późno - zakochałam się.
Stary 2014-09-15, 19:28   #26
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wiej póki czas, też tkwiłam w takim luźnym układzie, ale dla mnie już było za późno - zakochałam się.
myślę, że dla Autorki także, skoro nazywa to związkiem, myśli o tym i pyta, jak to "ratować"

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 15:39   #27
spaghettii
Wtajemniczenie

Ale moze on sie po prostu boi nowego zwiazku? Moze za szybko dla niego, bo ma male dziecko?

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-22, 09:47   #28
Karena 73
Kobieta z klasą

To ten sam facet, który zamieszkał u Ciebie, bo stracił pracę i pisał kolegom, że jesteś strasznym leniem, nie sprzątasz, nie pracujesz itp, ale machnął na to ręką, bo w końcu mieszka u Ciebie za darmo? Wy nigdy w związku nie byliście. On Ciebie paskudnie wykorzystuje i wcale tego nie ukrywa. Kiedy to zrozumiesz? Dlaczego robisz sobie taką krzywdę?
Stary 2014-09-23, 00:08   #29
Zagubionalili
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
To ten sam facet, który zamieszkał u Ciebie, bo stracił pracę i pisał kolegom, że jesteś strasznym leniem, nie sprzątasz, nie pracujesz itp, ale machnął na to ręką, bo w końcu mieszka u Ciebie za darmo? Wy nigdy w związku nie byliście. On Ciebie paskudnie wykorzystuje i wcale tego nie ukrywa. Kiedy to zrozumiesz? Dlaczego robisz sobie taką krzywdę?
Tak to ten, tylko on prace ma i teraz ja sie przeprowadzilan i mieszkan sama. On u mnie miesZkal wczesniej le tylko tymczasowo, bo szukal mieszkania. W sobote mielismy bardzo niemila sytuacje (po alkoholu), ale ja mu wyznalam (pierwszy raz w zyciu sie odwazylam na takie cos) co do niego czuje. W niedziele przeprosil mnie za ta sobotnia akcje ale sama nie wiem co bedzie. On bardzo przezywa, ze jest z daleka od corki. I jeszcze moja przyjaciolka uslyszala w sobote fragment rozmowy jego z naszym kolega, o jego bylej..
Stary 2014-09-23, 09:00   #30
201609102148
Konto usunięte

Nie no, troll.

Nikt się przecież sam w pozycji ścierki nie stawia.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości