|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Witam się i ja po ciężkim wieczorze. Znowu wieczorem dopadly mnie skurcze. Tym razem bardziej bolesne ( ale jeszcze nie zwijalam sie z bolu, wiec zalozylam od razu, ze to nie to) i czestsze, bo co ok.6 minut. Po jakichs 2 godzinach sie uspokoily i poszlam spac. Chyba to normalne na tym etapie i tak będzie do porodu, nie? Bo jeśli po prostu ten poród będzie mniej bolesny to mogę urodzić w domu czekając na taki ból jak po oxy
|
|
|
|
#1982 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No a nie wiem skąd się to bierze bo moja mama ani po jednej ciąży ani po drugiej nie miała rozstępówLaila Gratulacje dla małego Super że już możesz więcej przy nim porobić ![]() Witam się w niedzielny poranek Wkońcu udało mi się nadrobić Widzę że szykujecie się na rozpakowywanie Cały czas jestem zabiegana przez ta przeprowadzkę i nie mam siły już wieczorem odpisywać, ale na dniach powinno już to się zmienić ![]() Ja we wtorek byłam na wizycie na której się dowiedziałam tylko tyle że szyjka jeszcze trzyma i że kolejną wizytę mam albo 29.09 albo po porodzie.. a i że GBS mam ujemne Miałam cichą nadzieję że może niedługo będę tuliła już synusia a jeśli tak dalej pójdzie to jeszcze się przeterminuje Też jakis czas temu ściągnęłam tą aplikacje na tel bo liczyłam sobie skurcze i miałam najpierw co 12 min potem co 11 aż nagle 4 min ale bez bolesne, no w każdym razie warto to juz jednak kontrolować Co do masażu krocza to ja sobie już to odpuściłam, na mnie chyba już nic nie działa co ma być to będzie
|
|
#1983 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Dzisiaj dalszy ciąg wypoczywania weekendowego, więc tylko tak w ogromnym skrócie... Laila, Klio - ogromnie się cieszę z sukcesów Waszych oraz dzieciaczków! Kciuki, żebyście jak najszybciej mogły już wrócić do domków.No i kciuki za wszystkie potrzebujące, te które chcą wytrzymać jeszcze trochę i te które już liczą na szybkie rozpakowanie, żeby wszystko poszło po Waszej myśli
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Ja obolała po nocy. Biodra, krzyze... Potrafie dospac do 10 ale co 2 godz min siku. Pedzaca skarpeta no ja mam taki grubszy pajac z podszewka, z kaprturkiem.
|
#1985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I ja przyznaje się bez bicia że nie wim czy to normalne czy nie bo w ciąży z sebą jedyne skurcze jakie miałam to w dzień porodu i teraz też żadnych przepowiadaczy nie mam
|
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj to naprawdę pusciutko tutaj. Nie wiem czy w ogóle ktoś zdąży przeczytać, ale napisze co nowego u mnie. Otóż byłam na ktg i tętno Tomka wzorowe przez cały zapis. Za to w pewnym momencie TŻ z położną wymienili spojrzenia i pyta się mnie czy mnie brzuch nie boli, a ja sobie spokojnie leże i mówię, że nie
A tu okazuje się, że właśnie miałam skurcz na 80 w skali do 100. Położna zapytala czy torbe mam spakowana i stwierdziła, że na przepowiadacz to już nie wygląda... Niewykluczone, że to już DZIŚ! Jestem wystraszona i podekscytowana i z wrażenia mam ochotę śmiać się i płakać A pamietacie jak mowilam, że powinnam urodzić w niedziele, bo tak urodziłam Lenke?
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak to fajnie, że już być może dzisiaj będziesz po. Niezłe emocje nam tu fundujesz na forum . Trzymam kciuki za Tomeczka- super, ze zapis wzorowy!! A, niech już jest niedzielny, jak Lenka A my dziś rano poszliśmy na spacer do lasu, wędrowaliśmy sobie w żółwim tempie może z 1,5 godziny. PO powrocie tak mnie rozbolało spojenie łonowe, z tak silnym promieniowaniem, ze aż się poryczałam i wzięłam dwa apapy Teraz leżę i ledwo się ruszam, każde uniesienie nogi boli, chodzenie to już kosmos. Mam nadzieję, że jak dziś wypocznę to będzie lepiej .Tak mnie dobija moja niesprawność, ze zastanawiam się, jak to będzie ze mną na starość, bo przecież z wiekiem kondycji raczej będzie ubywać niż przybywać. Tak patrzę na moich rodziców... i zaczynam rozumieć, jak mojej mamie czasem ciężko. U mnie stan przejściowy, u niej zwykła szara codzienność... przeraża mnie to.
|
|
#1990 | |
|
Rozeznanie
|
Zjedliśmy z Tż obiad, pojechał do pracy.. i opitalando na całego
![]() Cytat:
aby w czasie porodu skurcze były tak bezbolesne jak ten na 80 I koniecznie dawaj znać !!! Buziak
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
Te moje ciąże lubią tak przebiegać, że i mnie i innym zawsze emocje funduja. : D Ciekawe czy faktycznie coś się rozkreci czy nie, bo na razie nie czuje żeby tak, ale na ktg też nie czulam... Dzisiaj właśnie urzadzilam sobie mały spacerem, bo byliśmy w castoramie i może to tak zadzialalo. Położna proponowała żeby jeszcze pospacerowac. Na razie czekam na obiadek, bo mąż pichci i piękne zapachy rozchodzą sie po mieszkaniu, a muszę się najesc na zapas
|
|
|
|
#1992 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam się w 36 tygodniu czyli 9 miesiącu!!!
Przysięgam ze odliczam dni do donoszenia i wypycham Witulka na świat, tak już mam dość ![]() Cytat:
Wczoraj miałam tych skurczów od 12:00 do 18:00 aż 11. No ale były bardzo różne (raz brzuch, raz uda) no i mega nieregularne... Czasem 3 miniuty, czasem 10, czasem i godzinę. Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal się po wszystkim swoim Tomeczkiem ![]() Cytat:
Jak kawałek tylko przejdę to potem nogi nie mogę podnieć. A spojenie boli mnie już naprawdę od byle czego - wystarczy że zrobię siusiu i zmieni się ciśnienie w brzuchu, a mam ból niesamowity... 1,5 godziny marszu to i tak dobrze. Ja wczoraj się wybrałam do osiedlowego sklepu i po przejściu 300 m bolał mnie brzuch, krzyż i zaczęły się skurcze w udach Naprawdę się zaczynam martwić że zaraz urodzę, a muszę wytrzymać conajmniej do 29 września, aż mąż powraca ze wszystkich delegacji No nie wspominając że termin mam na 19 października
|
||||
|
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po uczelnianym dniu
Cudowna babka do której się spóźniłam, zakazała przychodzić na swoje zajęcia ![]() Czekam na obiad a później spacer ![]() PędzącaSkarpeta, nie cierpię się spóźniać ale po prostu ciężko mi się wyrobić rano śniadanie, leki, chociaż trochę oko podmalować, pielęgnacja brzucha..No i co najważniejsze wejście na forum i podlukanie czy żadna nie urodziła i co u Was Uzależnienie, niestety. Widzę, że faktycznie gotowa jesteś, a termin mamy bardzo podobny, torba stoi, muszę poukładać w niej to co mam gotowe...Słupsk skąpany w słońcu Po obiedzie Ustka, spacer, nawdychanie jodu i goferek ![]() A co do tych ciuszków, to ja mam kilka kombinezonów małych, podostawałam od ludzi, więc na wyjście któryś zabierzemy. A w szpitalu, mam komplety kaftanik + półśpiochy, czyli te takie spodenki ze stópkami. I doradźcie mi jak możecie, pod to jeszcze body z krótkim rękawkiem ? Czy wystarczy ? Oczywiście kocyk albo rożek w szpitalu Pierwszy raz mogę dziś powiedzieć, że wiem co to znaczy ból biodra w ciąży, ledwo zlazłam na dół po nocy Chyba się zaczynają dolegliwości...![]() Lunnas, odwiedzaj nas częściej Tym bardziej, że nie wiele Ci zostało do tp Zblakną na pewno i będziemy miały śliczne brzusie po ciąży ! za GBS Farminka, ja Ciebie podziwiam Co prawda to Twoja druga ciąża, więc może dlatego tak ze spokojem podchodzisz, ale ja po takich bólach i zapisanych skurczach byłabym już spanikowana Czekamy na wieści kochana ![]() Agatkia, co poradzisz, jesteś w totalnej końcówce ciąży, może potrzebujesz więcej leżakowania Odpuść sobie spacery długie nawet jak nie są za mocno wyczerpujące, po co masz się męczyć. Zostaw siły na poród i pielęgnacje Malucha
|
#1994 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie wiem czy jest się czym chwalić ale wczoraj udało mi sie uchwycić na zdjęciu jak Juliuszek wypycha na boku brzuszka stópkę swoją. Dodam iż górka była nieco większa, ale nim zrobiłam zdjęcie to już powoli się chowała
tadaaaam
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#1995 |
|
Rozeznanie
|
Poczwarka- gratuluję nowego tygodnia i 9 już miesiąca!!!
![]()
|
|
|
#1996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam przekonana, że ta aplikacja wykrywa skurcze i mnie jakoś o tym informuje Ja jestem dopiero w 34 ale też powoli zaczynam odliczać...Już bym chciała, żeby Olinek był ze mną. Ale niech jeszcze posiedzi, zdrowiej dla niego ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Gosiak, cudowności ![]() Śliczności stópeczka Juliuszka
|
|
#1997 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Daj koniecznie znać czy Tomuś się zdecydował powitać dzisiaj z Mamusią Cytat:
|
|
#1998 |
|
Rozeznanie
|
Purblanuś- Fajna babka na uczelni
Gofra zazdroszczę że pojesz.. smaka mi narobiłaś, ale ja juz pofolgowałam sobie wczoraj i dziś nutella z chałeczką i kakao tez miałam problem z ubiorem małego w szpitalu. Ale doszłam do wniosku że w szpitalach zawsze jest tak gorąco , że nie ma potrzeby grubiej ubierać Dzidziolka. Sam pajac, czy bodziak z dł. rękawem do tego półśpioch, czy kaftanik i półśpioch jest wystarczajacy, ja tak myślę, po co przegrzewać Malutka, a zawsze można w razie co otulić kocykiem czy rożkiem. Na wyjście to już coś cieplejszego naszykowałam cienki misiowy kombinezonik i na to gruby misiowy kombinezonik. a jak będzie ciepło to pajac i gruby kombinezon misiowy, czapeczka, kocyk i już ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Purblanuś- leżę ze śmiechu odnośnie wykrywania skurczy aplikacją
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Farminka no ciekawe czy Tomeczek dzis bedzie chciał już być z Tobą
Ja/zaczynam w czwartek 9 mc, ufff w koncu i wizyta Agatka odpoczywaj. Gosia slodko. uwielbiam takie wypychacze. A od wczoraj tak mi brzuch faluje, ze szok. Dyskoteka pana/dzeka hehe.Zazdroszcze jutrzejszej wizyty, czekamy na/relacje. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Purblanca haha dobra jestes Fajnie by bylo jakby byla taka aplikacja.
|
#2000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale co innego zwróciło moją uwagę - masz pomalowane paznokcie u stóp!
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia też mi się tak wypycha. Fajnie, że udało Ci się uchwycić na zdjęciu- będzie pamiątka.
PurBlanka to takie podręczne ktg by było, może kiedyś takie wymyśla. Chciałabym mieć takie dzisiaj przy sobie Zabierz mnie ze soba na gofry Najwyżej zapewnie Ci dodatkowe atrakcje ![]() Zamierzalam na wyjście ze szpitala założyć małemu taki misiowy kombinezon, ale sprawdzilam pogodę na przyszły tydzień i ma być cały czas powyżej 20 stopni, więc naszykowalam spodenki i bluzę tylko, bo w samochodzie tez duszno, zgrzalby się. |
|
|
|
#2002 |
|
Rozeznanie
|
Farminko jeśli to faktycznie już to trzymam mocno kciuki, żeby było szybko i gładko
![]() Gosia moja Mała też często mi się tak wypycha, słodziutkie to prawda? Zwłaszcza jak można przez chwilkę chociaż pogłaskać tę nóżkę ![]() Teraz będąc w ciąży mam straaaszne parcie na słodkie (wcześniej nie przepadałam za słodyczami), wczoraj już miałam taką ochotę, że zrobiłam sobie mega wylepę - po jednym kawałku mam dosyć ale dobre przynajmniej ![]() http://www.zostanmistrzemkuchni.pl/p...to-lion,id-292
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
Ślicznie!!
|
#2004 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aż mi głupio, że mogłam tak pomyśleć, dlatego się pytałam, czy telefon trzeba nosić przy sobie, żeby wyczuwał te skurcze czy co Budyń ze mnie całkowity Farminka, zapraszam na goferka, później wstawię zdjęcie Obejdę się bez atrakcji, a przynajmniej mam nadzieję, że u mnie nic się nie będzie działo
|
|
#2005 |
|
Rozeznanie
|
Poczwarka i Kasiakq - o dziwo paznokcie maluję sama
mam niski narożnik w salonie i jak stopę położe na nim to mi łatwiej jak dla mnie to mniejsza gimnastyka niż oporządzanie GRAŻYNY
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
Laila
dla was!Ja wcześniaka nie miałam, ale na początku też bywało, że po 3 godziny na dobę spałam w sesjach po 15 minut.Chociaż moje dziecko w szpitalu też korzystało z butelki i smoczka (!), to w końcu jak mu pozwolili się przyssać do piersi, to już żadnej "gumy" do buzi nie wziął (nagle miał odruch wymiotny na smoczek). Ostatni raz karmilismy się dzień przed 3. urodzinami Życzę Ci, żebyś miała nadal dużo siły, wiary, że wszystko będzie dobrze i karmcie się na zdrowie!Wodaqua spakowałaś torbę do szpitala? Wspólczuję Ci poprzedniej nocki. Mam nadzieję, że ta była już lepsza. Farminka dobra jesteś Ale ja przy starszym też cały dzień zastanawiałam się, czy już rodzę czy jeszcze nie W końcu jak już pojechaliśmy do szpitala, to po dwóch godzinach Patryk był z nami Też rodziłam w niedzielę. W weekend lepiej się rodzi, bo mniejszy ruch na oddziale![]() Ja też czuję się częściowo niepełnosprawna. Zawsze szybko chodziłam, lubię dalekie spacery, a teraz mam problem z dzieckiem na plac zabaw wyjść. Już nie mówiąc, że dom ledwo ogarniam, bo zwyczajnie nie mam siły, zwłaszcza popołudniami. A jak zaszaleję, to zwykle macica się buntuje skurczami... ale jeszcze trochę. Może dotrwam do października. Rozczytałam się wczoraj na tym blogu, na którym był artykuł o drugim dziecku http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wy...zynic-roznice/ i nie ma co się spieszyć z tym porodem.
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
Jejq.. jaką ja mam ostatnio fazę na jabłka jem po 3-4 na dzień
i winogrono Farminko- a jak to jest przed porodem może wiesz- czy jak Tomcio ma juz główkę w kanale to nie wiem mniej np się rusza? bo ciekawa jestem, bo któraś chyba pisała z dziewczyn że dzidziolki są spokojniejsze przed narodzinami??
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia podobno tak jest, że przed porodem dziecko jest spokojniejsze i mniej się rusza. Tomcio ogólnie jest raczej spokojny, ale wczoraj faktycznie mało się odzywał, aż mnie trochę nastraszyl. Nie wiem czy to przez skurcze czy tak akurat wyszło. Dzisiaj szalał na zapisie, bo jak zwykle próbował uciec spod peloty, a poza tym to tak się tylko przelewa i przeciąga.
mamad serio aż tak szybko? Co zadecydowało o tym, że wiedzialas w końcu, że jednak trzeba juz do szpitala? |
|
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Farminka poszłam w końcu do wanny, zrobiłam sobie kąpiel. Odszedł mi czop śluzowy i skurcze zrobiły się bardziej bolesne i częstsze.
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- W klubie zamieszczałam swój opis porodu. Powinien tam gdzieś byc
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia jadlabym takie a moj maz to juz wogole
Jeju jak juz bym chciala 38 tydz... Ostatnio jojdam tak mi sie dluzy... Dzis idziemy na pizze wieczorem, ja to srednio mam ochote ale moj maz/to pizzoz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

Super że już możesz więcej przy nim porobić 

Teraz leżę i ledwo się ruszam, każde uniesienie nogi boli, chodzenie to już kosmos. Mam nadzieję, że jak dziś wypocznę to będzie lepiej 

Jak kawałek tylko przejdę to potem nogi nie mogę podnieć. A spojenie boli mnie już naprawdę od byle czego - wystarczy że zrobię siusiu i zmieni się ciśnienie w brzuchu, a mam ból niesamowity... 1,5 godziny marszu to i tak dobrze. Ja wczoraj się wybrałam do osiedlowego sklepu i po przejściu 300 m bolał mnie brzuch, krzyż i zaczęły się skurcze w udach
śniadanie, leki, chociaż trochę oko podmalować, pielęgnacja brzucha..No i co najważniejsze wejście na forum i podlukanie czy żadna nie urodziła i co u Was 
Budyń ze mnie całkowity