|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
![]() U mnie z becikowym nie bedzie tak prosto, bo jest bardzo duzo papierow do wypelnienia! Chyba chca odstraszyc ludzi.... a na koniec okaze sie, ze mamy za duze dochody..... |
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzia śliczna jak z obrazka |
|
|
|
|
#843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak tam Natalka? Jezdzicie dalej na te wszystkie badania?
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamuśka no my jakby nie bylo jestesmy rodzina wielodzietna....w pl ostatnio wprowadzili Kartę Dużej Rodziny i po urodzeniu Kamilka juz sie na nią zalapiemy no ale takie komentarze jeszcze do moich uszu nie dotarly, ( a fb nie mam) ale nawet jesli ktos by skomentowal ilość dzieci to mam to gdzies, od dawna mówiłam ze chce miec trojeczke i zdanie innych mnie nie obchodzi
Edytowane przez kasiuulad Czas edycji: 2014-09-14 o 19:18 |
|
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
Heeeej
Mamuska super wygladacie ![]() Ja też się boję pierwszego razu, a jutro oficjalnie kończy mi się połóg. Mój Tż nie pozwala mi o tym zapomnieć i już odlicza godziny i minuty do przytulanek. Moje libido jest zerowe. ![]() Pojechaliśmy przed obiadem na spacer i wiecie co? jeździłam na rolkach na rolkach z wózkiem ludzie się na mnie patrzyli i usmiechali a ja byłam szczęśliwa, że w końcu się ruszyłam. Od jutra zaczynamy ćwiczenia
|
|
|
|
#847 |
|
Rozeznanie
|
Heheheh zrobilam TO
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-09-14 o 19:42 |
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzisiaj pierwszy raz włożyła piąstki do buzi
|
|
|
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 moj ma 13dni i wklada piastki do buzi od tygodnia
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Ahaha, gratulujemy :-P
Czyli nie ma się czego bać? ;-)
|
#851 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko dziś ma równy miesiąc i wczoraj pierwszy raz pił z butelki, dziś kolejny raz odciagalam i mu dawalismy. Wypił 80 ml i jeszcze prawie 15min z drugiej piersi
nie wiem ile takie dzieci powinny jeść ale wydaje mi się ze dużo wypił, a najlepsze jest to ze po godzinie znowu był głodny.---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Piszecie o powrocie do aktywności seksualnej :-D Moje libido jest zerowe :-o jeszcze zostały dwa tygodnie i zapewne mój Tz nie Poczeka minuty dłużej. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Mamuska śliczne twoje córeczki A ty również wyglądasz rewelacyjnie
|
#852 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
he he i poszłas specjalnie tak ? Mi aż tak bardzo sie nie spieszy poczekam już do wizyty i tak mnie ona nie ominie ![]() mam nadzieje że moje libido też się podniesie, bo na dzień dzisiejszy to na samą myśl o tym zastanawiam sie co wymyśleć aby do tego nie doszło jednak całą ciąże miałam bardzo wysokie libido , a i tak musiałam obejsć się smakiem, bo mój tż martwił się o małego że krzywde mu zrobi Dopóki nie miałam brzucha(a byłam juz w ciazy) tych obaw nie miał ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
zaczarowanadlaniego mój też już dawno piąstkę wkłada sobie do buzi , pierwszy raz wsadził chyba jak miał własnie dwa tygodnie. A czy wasze dzieciaczki zaczynaja gaworzyć? bo mój już zaczyna cos mówić w stylu"gu" ![]() mamuśka urocze masz córeczki
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-14 o 21:30 |
||
|
|
|
#853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez tak macie ze wychodzie na dwór i jak zawieje wiatr to cycki robią się mega twarde i bolą w środku? mi to ciarki zaraz przechodzą i chwila musi minąć zanim ból puści.
|
|
#854 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My chyba wrócimy do prezerwatyw. Chyba że moja gin mi doradzi jakieś tabletki, dotychczas na dłuższą metę nie stosowałam tabletek, bo się kiepsko po nich czułam i zaraz odstawiałam. U mnie można pobrać wszystkie dokumenty ze strony mopsu i nie ma tego tak dużo. Ja się tylko zastanawiam czy jako dochód traktuje się przychód z pitu czy odlicza się podatek i składki. Może się któraś z Was orientuje? Bo jeśli przychód to my się kurcze nie załapiemy ![]() Cytat:
jako "pani z urzędu" mogę powiedzieć, że na wydanie standardowych zaświadczeń urzędy mają 7 dni. I niestety często jest tak, że można to zrobić bez problemu w kilka godzin, ale skoro jest termin 7 dni to nikt się nie śpieszy. Wkurzające to jest, wiem. hehe gratulacje ![]() Cytat:
Muszę jej podawać lek rozpuszczony w mleku i początkowo myślałam, że to mnie uwolni od jednego karmienia, ale gdzie tam TŻ karmi butelką, a ja i tak muszę czekać gotowa z cycem
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Moja gada jak najeta
|
|
|
|
#856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
damcilapke angcyb i malutka bardzo prosze o przyslanie mi na pw info do listy w pierwszym poscie
![]() udalo mi sie dorwac do tzta kompa firmowego i ogarnelam przynajmniej liste sory za brak polskich znakow ale pisze jedna reka bo syn je kolacje tez jest juz gadula, rozmawia ze wszystkimi zawieszkami na macie edukacyjnej ![]() zrobil mi dzisiaj dwie zielone kupy czy to moze byc po bawarii? bo chyba nie po zupie z dyni?
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Mela dopiero zaczyna rozmowy
glownie z zabawkami na macie Dzisiaj lezac na brzuszku pierwszy raz podniosla wysoko glow i trzymala chyba z minute ![]() I juz tak fajnie sie usmiecha i wodzi za nami wzrokiem Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#859 |
|
Zadomowienie
|
To wkladanie sobie raczek do buzi to jakies super osiągnięcie? Moj już od dawna zjada sobie palce... Coś przegapiłam?
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może on nie głodny :-D
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#862 | |||
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
ale i tak czuje sie jak hipopotam mam do zrzucenia 20kg z obu ciąż jak tylko skończę karmic piersia przechodzę na 6 tygodniowa dietę Ewy Dąbrowskiej moja mama schudła 15kg i nie miała efektu jojo a za to do teraz (to było 2 lata temu) sie zdrowo odżywia A na badania jutro jadę do neurologa do centrum Londynu i jeszcze sie okazało ze Tż ma rano klienta ważnego i musze jechać sama z Zuzia i Natalka juz czuje ze bedzie ciekawie szczególnie w gabinecie u lekarki ![]() Cytat:
![]() ale ci zazdroszczę ja tez juz moge ale jakoś nie ma okazji trojka dzieci w domu a w nocy oboje z Tż padamy na twarz ze zmęczenia Cytat:
ale najbardziej cieszy sie na widok Tż robi niesamowite miny i pokrzykuje na niego zaczepia go śmieje sie a na mój widok tylko mlaska i i sie krzywi bo chce juz do cyca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-14 o 22:23 |
|||
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
To może dlatego tak ulewa skoro się przejada ;-)
|
#864 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem ze się przejada bo opija się jak bąk! Ale nic na to nie poradzę, czasem jak chce często jeść to go przetrzymuje i próbuje czymś zająć żeby nie dać cyca ale sprawdza się to na max 10min.
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, znowu nie było mnie kilka dni...
Mamuska, rozumiem, że chcesz zrzucić kg, ale zdecydowanie przestawiasz się w swietle gorszym niż pokazuje rzeczywistość. Dziewczynki masz sliczne, wszystkie podobne do Ciebie ![]() Cytat:
poza tym dzieci wkładają sobie piątkę do buzi nie tylko jak są głodne, ale też jak chcą się uspokoić.Moja ładuje pięść do buzi chyba od 2,3 tyg. życia ![]() Ja jutro idę do gina, ciekawa jestem co mi powie...to tak odnośnie Waszych dywagacji o pożyciu Ja też się boję ![]() Zrobiłam na szybko takie porównanie mojej Haniuni, jak się zmieniła. Szkoda tylko, że to drugie zdjęcie kiepskiej jakości... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-09-14 o 23:14 |
|
|
|
|
#866 |
|
Konto usunięte
|
Nasz Franek chyba przechodzi też skok rozwojowy, o którym ktoś pisał. Przez ostatnie trzy dni był mega marudny. Do tego boli mnie ząb jedynka. Dzisiaj w nocy ból chyba osiągnął apogeum :-( mam nadzieję że jutro od rana znajdę jakiegoś dentyste...
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Ajj, to współczuję...
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
Mojego minia męczą bąki, strasznie się prezy i steka a one są takie wielkie i głośne
chce mi się płakać bo nie wiem jak mu pomoc ![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać ze mała nabrala ciałka ![]() A co tam u Was wszystko dobrze ? Jak kochana Twoje samopoczucie ? Juz lepiej ?
|
|
|
|
|
#870 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze teraz moja mama zawsze mówi do mnie takim blagalnym głosem: daj muuuu chociaż troszkę :-D to jak dziecku nie dać;-)
Cytat:
---------- Dopisano o 03:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ---------- Cytat:
najbardziej po ciuchach widać jak dzieci rosną. Ja wczoraj założyłam dresy małemu do których miesiąc temu prawie cały by wszedł.
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-09-15 o 04:14 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

28.06

jeździłam na rolkach

nie wiem ile takie dzieci powinny jeść ale wydaje mi się ze dużo wypił, a najlepsze jest to ze po godzinie znowu był głodny.

całą ciąże miałam bardzo wysokie libido , a i tak musiałam obejsć się smakiem, bo mój tż martwił się o małego że krzywde mu zrobi Dopóki nie miałam brzucha(a byłam juz w ciazy
czy to moze byc po bawarii? bo chyba nie po zupie z dyni?