|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
To ze istnieja to jedno, poswiecanie im czasu, energii, i tysiace postwo to co innego. Ale jak juz pisalam rozumiem jak sie nie ma innych ciekawych zajec czy tematow
|
|
|
|
#2402 |
|
Konto usunięte
|
Czy jeśli nie choruję na raka nie mogę poświęcać "czasu i energii" na rozmowę o dolegliwościach i lekach na raka?
Czy jeśli mam rude włosy to nie mogę czasem porozmawiać o blond? Czy jeśli nie biorę ślubu, to nie mogę pogadać z PMkami? Czy jeśli nie jem rzodkiewek, to znaczy, że nie mogę ich kupić? Wychodzi, że nie warto wychodzić poza to, co ściśle dotyczy jednej osoby. |
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-14 o 18:26 |
|
|
|
|
#2404 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tu fajnie jest pogadać o tym, że dzieci wkurzają, irytują, i nie słyszeć "bo to dziecko"
|
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
twoj podpis mowi sam za siebie, ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------
Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-14 o 18:44 |
|
|
|
|
#2406 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A podpis Tinker jest idealnym stwierdzeniem. Bycie rodzicem to żadne osiągnięcie, każdy głupi potrafi wskoczyć do łóżka i zrobić sobie dziecko, czyż nie?
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobioenie sobie dziecka a bycie rodzicem to calkowicie co innego |
|
|
|
|
#2408 |
|
BAN stały
|
Nie, nie, nie. Zrobienie sobie dziecka to to samo co stanie się jego rodzicem. Może tylko biologicznym jak je oddasz ale poza tym jesteś rodzicem bo je urodziłaś. I mamy rodziców lepszych i gorszych ale to wszystko są rodzice.
|
|
|
|
#2409 |
|
Konto usunięte
|
Co innego, kiedy małżeństwo wychowa 18 latka, który jest szczęśliwy, mądry, inteligentny, dobry i radzi sobie w życiu.
Co innego, kiedy mówisz, że twoje dwuletnie dziecko jest największym osiągnięciem, a twoje życie było bez sensu i bez znaczenia przed nim. |
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- kazdy ma inny poglad na sukcess, warto sie koncentrowac na swoich |
|
|
|
|
#2412 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Urodzenie dziecka dla kogos kto nie moze miec dziec lub stara sie latami moze byc ogromnym sukcesem. Pozniej wychowanie go na dobrych ludzi moze byc nastepnym. Kazdy ma inne miary sukcesu. Sukcessy moga byc duze i maly i dla kazdego innego.
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-14 o 19:22 |
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie dostaniesz urlopu macierzyńskiego jak zajdziesz w ciążę, możesz go zacząć najszybciej 2 tygodnie przed terminem porodu
|
#2415 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2416 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
I to, że ktoś nie mógł a mu się udało to nie jest sukces a szczęście. Przypomnę Ci, że sukces to coś co osiągasz swoją pracą. Zrobienie sobie dziecka to żaden sukces, nawet jak starasz się o nie latami więc podpis Tinker, że dziecko największym sukcesem miałoby być jest dla mnie wręcz idealny. Bo każdy może sobie zrobić dziecko. Największym sukcesem w życiu jest coś co osiągniesz, przełamiesz swoje granice i wierz mi, coś co robią wszyscy od wieków, w tym zwierzęta to nic takiego. Ale zgodzę się, że wychowanie dziecka na człowieka porządnego jest sukcesem ale o tym możesz powiedzieć za jakieś 20 lat, jak będzie dorosły a nie jak ma kilka lat. |
||
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sukces - działanie na najwyższym poziomie możliwości jednostki, w kierunku spełnienia jej marzeń i pragnień przy jednoczesnym zachowaniu równowagi pomiędzy wszystkimi płaszczyznami życia. Innymi słowy sukces jest to stan zamierzony, zrealizowany w przeciągu pewnego czasu. Do zdefiniowania sukcesu określa się wartości, które są jego wyznacznikiem. W odniesieniu do każdego człowieka sukces może być postrzegany w inny sposób. Ważną rolę odgrywa tutaj hierarchia wartości i doświadczenia poszczególnych osób. Miarą sukcesu mogą być: zrealizowane plany, szczęście, zdrowie, własność materialna itp. Człowiek osiąga sukces, wtedy gdy spełniają się wszystkie jego oczekiwania. |
|
|
|
|
#2418 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jednak dla mnie urodzenie dziecka to żaden sukces. Widocznie mam inną hierarchię wartości bo dla mnie żadnym sukcesem jest to, co każdy może osiągnąć bez żadnego wysiłku (pomijając niektóre jednostki, które np. nie mogą mieć dzieci). |
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Śmieszne jest jakaś młodziutka dziewczynka z wielką pewnością wyrokuje, że dziecko nie jest żadnym sukcesem. Ja już trochę żyję na tym świecie, na koncie mam różne sukcesy, ale żaden nie jest porównywalny z dzieckiem.
Powiem coś, co działa na osoby z tego wątku jak płachta na byka:,,dopóki nie masz swoich dzieci to nie rozumiesz"
|
|
|
|
#2420 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sukcesem, osiągnięciem, może być, ale tak jak mówi opis koleżanki - to niewielkie osiągnięcie. Szczerze mówiąc, trochę mnie dziwi nazywanie czegoś oczywistego wielkim osiągnięciem, sukcesem życia. Decydując się na dziecko masz pewien obowiązek opiekować się nim należycie, by wyrosło na dobrego człowieka. ![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2422 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
\No ale jak się ma tak niskie ambicje i cele to już kwestia człowieka. |
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Naczelna Nastolatka
|
to nie jest żaden fakt, to jest twoje subiektywne zdanie i opinia.
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
to sobie sprawdz co to znaczy slowo sukces, ( nie musisz daleko szukac wkleilam wyzej)
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-14 o 21:46 |
|
|
|
#2426 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
95 % kobiet na świecie może zajść w ciążę i urodzić. |
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- to nie kwestia samego porodu, chodz to tez moze byc dla niektorych sukces |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2428 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko, że doprowadzenie do zapłodnienia a potem wydalenie (tak to się nazywa, wydalenie ruchem śrubowym) dziecko to matkobosko wielbcie mnie bo nigdy nie będzie nic lepszego. |
|
|
|
|
#2429 |
|
Naczelna Nastolatka
|
bosze... ręce opadają, posiadanie dziecka jest sukcesem w twoim subiektywnym odczuciu a nie obiektywnym faktem.
|
#2430 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No w zasadzie to kwestia zajścia i urodzenia bo dopóki nie wychowasz to żaden sukces. Sukcesem jest to, że dziecko chodzi, że zaczęło mówić to sukces? Żaden, bo każde dziecko tak ma (pomijając przypadki chorych dzieci). ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Dla mnie posiadanie męża to też żaden sukces, kwestia szczęścia, że się trafił chętny do ślubu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Haters Gonna Hate 

a tu fajnie jest pogadać o tym, że dzieci wkurzają, irytują, i nie słyszeć "bo to dziecko"