|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Rozeznanie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Dołączam do zakatarzonych
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Eydrith dzięki , to było wyzwanie , a potem ogarnąć wszystko ![]() ![]() ![]() Wszystkim zakatarzonym życzę zdrówka ![]() U nas dzisiaj cieplutko i jakieś burze się zapowiadają chyba . Ogólnie dzień lenia ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
Lillian, ja powiem Ci ze swojej strony, ze nebulizator to naprawde świetna inwestycja. Ja kupiłam jak Jeremi miał zapalenie krtani i wiem, ze nie raz cała rodzina z niego skorzysta
![]() ![]() Znów jestesmy na spacerze ![]() Jutro wprowadzamy do menu Jimmisia dynię ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1294 |
Raczkowanie
|
Widze, ze Wiekszosc dzieciakow jest pociagajacych.
U nas jest lepiej z katarem. Mala juz tak nie charczy i nie krztusi sie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Rozeznanie
|
Witam i my dolaczamy do zakatarzonych, wojti przytargal z przedszkola. Kindze oczy zaczęły ropiec i krztusi się.
Kropimy woda morska, odciagamy. Teraz na noc posmarowalam mascia pulmex baby i polecam masc majerankowa. Odciagałam zakup, nebulizatora to teraz musze przyspieszyc zakup A i odkleilismy pierwszy plasterek z brzuszka i już widzę poprawe ![]() Malwiska gratulacje za rocznicę i mam nadzieje ze Chrzest się udał ![]() Mamaya ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Hej
ja po chrzcinach na chwilę usiadłam... moje dziecko anioł grzecznie przespało calutką mszę ![]() do tego moje starsze dwa "diabełki" ![]() ![]() chyba na dzień dzisiejszy sobie cechy po mamusi zostawili ![]() ![]() potem w domku robiłam imprezkę, udało się ![]() ![]() ![]() ![]()
#1298 |
Zakorzenienie
|
robaczek, wiem, wiem Kochana
![]() Dostałam dzis miesiączkę ![]() ![]() Przedwczoraj bolał mnie okropnie brzuch (tj. podbrzusze), policzyłam, ze zbliża sie miesiaczka, no i nie pomyliłam sie ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Rozeznanie
|
Ojej, cóż to za epidemia ?
![]() Zdrówka dla wszystkich małych i dużych ![]() Agatka dobry pomysł z tym zamawianiem części jedzenia. Ostatnio odkryłam garmażerkę na osiedlu i np. Za 30 pierogów z soczewicą, 2 naleśniki z serem, dwa naleśniki z jabłkami zapłaciłam 20 zł.... To nie wiem, czy sama bym to taniej zrobiła, nie licząc czasu, ktory musiałabym poświecić....także teraz jak mam gorszy dzien i nie chce mi sie gotować to czmych po gotowca ![]() No i inna sprawa, ze pierogi na obiad były tylko wtedy, jak któraś mama robiła i dostaliśmy na odchodne . Ja jednak jestem zbyt leniwa zeby dla dwóch osób lepić. Zzdarzyło mi sie dwa razy dosłownie i uznałam, ze nie warto ![]() Dostałam wezwanie z US...:/ Rozliczyłam cały dochód na jednym PIT 37 a okazało sie ze cześć powinnam rozliczyć na innym i Jutro z rana czeka mnie rozmowa z urzędem skarbowym i pewnie wizyta. Chociaż mam nadzieje ze uda mi sie złożyć korektę i brakujące zeznanie przez neta...... Dziwne tylko, że wezwanie przyszlo listem zwykłym... ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- magnolia a moze masz tak jak niektóre dziewczyny pisały...dziecko lepiej przyjmuje butelkę jak nie ma mamy w pobliżu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Iza, teraz wysyłają zwykłymi
![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle dzieci tu ma katar że aż się boję żeby mój synek nie złapał ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
maggie, to jest moja druga juz miesiaczka po porodzie
![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak i u Ciebie się sprawdziło, że w domu lepiej dla dzieci ![]() Współczuję katarków u dzieci, u nas na szczęście nic. Synek pierwszy raz był chory jakoś po roku. Tak jak pisałam wczoraj mega katar, a dzisiaj nic, ale znalazł się winowajca, a nawet dwóch - dwie dolne piątki się przebijają:/ Aaaa... miałam jeszcze pisać, że zaczęłam znów używać pieluch Dada - porównując z pampersami dada mi bardziej pasuje i cenowo wychodzi sporo taniej mimo sporego rabatu w Rossmanie.
![]() |
#1305 |
Raczkowanie
|
Mamaya a powiedz jak udało ci się dostać do zawitkowskiego? On gdzieś prywatnie przyjmuje? Chcieliśmy spróbować jechać do niego ze względu na to wzmożone napięcie mięśniowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
Przyjmuje w Poradni POLEK ![]() Mogę podać Ci tez namiary na bardzo dobrą fizjoterapeutkę (współpracuje z Zawitkowskim, bierze 100 zł za konsultację, no i dojeżdża do domu, co jest ogromnym plusem przy Maluszkach) Wysłane z iPhone
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-09-14 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Raczkowanie
|
Eydrith dzięki za uświadomienie co do wieczornego poziomu mleka. Mój Tż tak się przejął że rano zamiast kawy zrobił mi herbatkę na laktacje
![]() Agatka super że Chrzciny się udały ![]() Maggie ja też przed ciążą miałam 2 dni wycięte z życiorysu przez ból miesiączkowy, a do tego krwawienie 8dni.... mam nadzieję, że już nie wróci ![]() Iza tak to już jest z US. Jak coś zrobisz nie tak i oni mogą na tym zyskać to wysyłają zwykłym, a jak upomnienie o mandacie to już poleconym ![]() jakby któraś chciała książkę "Pożegnanie z pieluszkami" to mogę wysłać na maila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zadomowienie
|
Domi - dziękuję
![]() też polecam Tako - już drugi synek w nim jeździ i wszystko ok jestem bardzo zadowolona - a ze sklepem naprawdę fajnie dla mnie tym bardziej bo ta firma jest z Częstochowy więc kupiłam bezpośrednio u nich i teraz jak coś dokupywałam to też w firmowym sklepie co jest bardzo wygodne dusia - ![]() ![]() zresztą mój synuś teraz - za 5 dni skończy 3 mies, podnosi główkę jak leży na brzuszku choć idzie mu to wolniej i mamy ćwiczyć (podobnie starszy synek) witaminę D mamy teraz 1000 j.m. ze względu na pocenie, śpi kilka razy w ciągu dnia - i nie zamierzam mu tego zmieniać - niech śpi jak najwięcej ![]() ![]() i gdybyście widziały minę mojego starszego synka po całym dniu na dworze umorusanego tak, że cały nadaje się do pralki jak całym sobą opowiada co robił ...... z miejsca można się zakochać ![]() mamaya - gratuluję ząbka i super, że się cieszysz ![]() mi też wychodziły ząbki w 3 mies., mojemu starszemu synkowi w 4 mies bez większych problemów .... ale mi do tego się jakoś nie śpieszy tym bardziej, że może być tak, że jak wcześniej wyszły to wcześniej mogą zacząć się z nimi problemy Babycook Beaba - ojej nawet nie wiedziałam o czymś takim ![]() maggie - miałam tak samo i po tym pierwszym porodzie nieziemska różnica - zwykły ibuprom wystarczył, nospa albo nic ! ![]() ![]() ![]() przyłączam się do zakatarzonych - starszy synek ma katar jutro nie idzie do przedszkola i siedzimy w domu boje się o malutkiego bo cały tydzień jestem z nimi sama ![]() aaaa i udało nam się w jeszcze kupić szczepionkę infantrix ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, nie nastawiajcie się tak całkowicie na zupełnie inne miesiączki po ciazy
![]() Moja mama od czasu porodu (miała cc) ma dokładnie takie same miesiączki jak przed ciaza - bolesne, obfite. Ja tez nie widze zmian w „przed” i „po”. Boli, jest obficie i mdli mnie. Identyko jak przed ciążą. Tyle, ze ja sie mecze tak od 7 roku zycia, takze sie przyzwyczaiłam ![]() Oczywiscie nie twierdze, ze miesiączki przed i po ciazy nie moga sie różnic ![]() ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1310 |
Rozeznanie
|
mamaya miałaś 7 lat jak miesiączki dostałaś??? Czy ci sie przyciski na klawiaturze pomyliły?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, 7 lat jak dostałam pierwsza miesiączke. Nic mi sie nie pomyliło ![]() Wysłane z iPhone
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Rozeznanie
|
No niezle. Obys tak samo szybko nie zaczęła przekwitania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja bym wiele dała za szybkie przekwitanie! Niestety, raczej bez szans... Moja mama dostała miesiączke rownież w wieku 7 lat, teraz ma 44 lata i najmniejszych oznak przekwitania według ginekologa ![]() A ja naprawde chetnie bym przeszła klimakterium jak najszybciej ![]() Wysłane z iPhone
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Do zawitkowskiego po prostu specjalnie byśmy przyjechali ... ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
Iza, wiem, ze niektórym kobietom zajączkuje się podczas menopauzy w głowie
![]() Nie mniej jednak z przyjemnością pozbylabym sie ryzyka zajścia w ciąże do zera. Dla mnie taki jest największy plus przejścia menopauzy ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1317 |
Zadomowienie
|
Mamaya masz rację nie ma reguły - moja znajoma o ile po pierwszym porodzie ogólnie miała "lżejsze" miesiączki to po drugim porodzie znowu były bardziej bolesne i dłuższe
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Malwiska jak tam chrzciny ? ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, my po chrzcinach i rocznicy ślubu
![]() ![]() chrzciny się udały, było 14 osób. W kościele mała całą msze przespała, nawet jak jej ksiądz wode na głowe lał ![]() ![]() ![]() Koszt chrzcin wyszedł malutki i jeszcze mega dużo jedzenia zostało: - 200zł dla Księdza -135 zł tort 3kg - 400 jedzenie z napojami = 735 zł Mam gotowanie z głowy na co najmniej tydzień :P i pół zamrażalki wędlin bo nie dość że kupiłam od siebie z pracy to jeszcze teść przywiózł swoje, więc przez cały miesiąc naszym jedynym wydatkiem będzie zakup chleba :P Na obiad robiliśmy rosół , schabowe, karkówkę (teściowa przywiozła), zraziki schabowe w sosie, później dołożyliśmy zupe pieczarkową, pałki z kurczaka(których nikt już nie zjadł) gołąbki(już nie wykładaliśmy) dwa rodzaje sałatek które zostały tylko napoczęte... więc jak zwykle za dużo jedzenia, ale robiliśmy wszystko po jednej sztuce albo odrobine więcej bo głupio zrobić np 7 schabowych ![]() Może i więcej by zjedli goście ale chrzciny były na 14, więc zanim dojechaliśmy do domu i wstawiliśmy rosół i ziemniaki to było po 15, z racji tego że była to niedziela i jutro ludzie do pracy to piło tylko 8 osób i tak poszaleli że wypili aż jedną butelkę wódki 0,7 ![]() Oliwka spała od 13 do 17 z małą przerwą na robienie zdjęć w kościele (gdzie po 10 minutach zaczeła się wydzierać - odłożona do wózka zasneła w ciągu minuty), po nakarmieniu spała jeszcze do 18 i później przez 2h leżała na kanapie zabawiana przez gości - o 20 już była tak zmeczona że nie dało się jej uspokoić - po kąpieli niby zmęczona i najedzona ale nie chciała nam zasnąć przez ponad godzine... dziś pobudka o 2:30 i o 7 - ja jak przyłożyłam głowe do poduszki o 21 to nie pamiętam kiedy zasnęłam ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- właśnie opisywałam chrzciny w trakcie Twojego pytania ![]() a no i najważniejsze pamiątki dla Oliwki ![]() od moich rodziców dostała przepiękne kolczyki od chrzestnej srebrną grzechotkę z miejscem na pierwszy ząbek od chrzestnego złoty medalik z łańcuszkiem od rodziców tż pieniążki, ubranka, i takiego przezabawnego chomika który się tak śmiesznie rusza i powtarza to co się do niego mówi od siotry tż mięciutki bialutki śpiworek na jesień, maskotkę i pieniążki od dziadków pieniążki oczywiście wszystkie pieniążki na prezenty przeznaczymy dla niej i część wrzucimy do skarbonki a za część kupimy na pewno pudełko na wspomnienia - coś takiego: ![]() ![]() łóżeczko turystyczne do teściów i pewnie znajdzie się jeszcze coś potrzebne dla Oliwki |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Malwiska, super, że chrzciny się udały ![]() ![]() ![]() ![]() A tą pół lustrzankę macie z opcją automatycznego ustawiania ostrości? U mnie też jak ktoś wziął nasz aparat to był problem z robieniem zdjęć ![]() My chrzciny planujemy dopiero w przyszłym roku, a za dwa lata ślub kościelny ![]() ![]() Kularek, Dusia. Piszecie naprawdę pięknie o macierzyństwie. Ja tez tez staram się łapać te wszystkie chwile. Wczoraj powiedziałam Tż ze ja to się chyba poplacze jak Młodej wyjdzie pierwszy ząbek, bo to będzie oznaczało, że już jest taaaaaka duża i juz nigdy nie będzie taka malutka jak teraz ![]() ![]() A co do okresu to ja dostałam 8 tygodni po porodzie i ból brzucha i pleców mniejszy niż przez ciążą, ale za to okres był strasznie obfity ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-09-15 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.