Mamusie Marcowe 2015 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-14, 21:07   #4411
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Jak już jesteśmy przy samochodowych tematach to pochwalę się, że kupiliśmy wczoraj samochód. Nasz pierwszy samochód. Dla innych to nic specjalnego, ale dla nas spore wydarzenie, ale jak dzidzia w drodze to innej opcji już nie było.
ooo to ładnie oby Wam się dobrze sprawował
teraz coś dobrego w dobrym stanie kupić to ciężko zależy też jak cenowo się kupiło
teraz jak już sprzedają to już dobite , ale się zdarzają okazje że można dobrze kupić

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 21:14   #4412
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Emily- gratuluję zakupu
My właśnie w trakcie sprzedaży starego i poszukiwania nowego auta. Masakra!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 21:15   #4413
luzna25
Zadomowienie

Hej

Jeśli chodzi o picie wody to ja pije tak około 1,5 litra dziennie. Zależy od dnia Ale czytałam w różnych miejscach, że powinno się sporo pić. Tak samo mi radziła Pani pielęgniarka, która pobierała mi krew. Mówiła, że picie dużej ilości wody to podstawa.

Natomiast jeśli chodzi o papierosy, to mój mąż nie pali i u nas w domu się nie pali. Natomiast moi rodzice i teściowa palą, ale przy mnie zawsze wychodzą z pomieszczenia, w którym przebywam. Akurat na papierosy u mnie w rodzinie jest kładziony duży nacisk. Zwłaszcza, że mój mąż nie pozwala palić przy mnie

W sprawie waszych bóli brzucha, to dziewczyny bardzo dobrze mówią. Zero stresu i dużo odpoczynku i wszystko będzie dobrze Wiem z własnego doświadczenia

Smv super, że już jesteś w domu i z dzieciątkiem wszystko w porządku
Emily863 gratuluję zakupu nowego samochodu

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-09-14 o 21:18
luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 21:17   #4414
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Jak już jesteśmy przy samochodowych tematach to pochwalę się, że kupiliśmy wczoraj samochód. Nasz pierwszy samochód. Dla innych to nic specjalnego, ale dla nas spore wydarzenie, ale jak dzidzia w drodze to innej opcji już nie było.
Gratuluję

My w tym roku też kupiliśmy samochód ze względu bezpieczeństwa małego i wymiany fotelika zmienimy go chyba na emeryturze
Stary 2014-09-14, 21:27   #4415
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Super oby sie Wam dobrze sprawował

Tz tez by chciał kupic nowy samochód ale nasz obecny jest bardzo dobry tylko bagażnik mógłby być większy tylko moj Tz to chciałby juz cos duzo lepszego a w chwili obecnej mamy ważniejsze wydatki.

W poprzedniej ciazy nie miałam adaptera do pasów, teraz nie wiem czy kupie. Jak gdzies trafię w promocji to jak najbardziej

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 22:11   #4416
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Oj tak, zgadzam się z tym U mnie na początku zapadło się jajo płodowe i nie wróżyło to nic dobrego i doktorek powiedział, że to przez moje nerwy, bo mi poziom adrenaliny rośnie i ona mogła to spowodować Trzeba się wyluzować, bo niestety na nic się nie ma wpływu, a nerwy w niczym nie pomagają.

Mam pytanie

Czy któraś z Was ma albo zamierza kupić adapter do pasów samochodowych? Mąż mnie nie chce wozić samochodem i mam sobie takie 'cudo' sprawić... a może macie jakieś doświadczenia z tym już?
Póki co nie widzę takiej potrzeby. Czytałam, że wystarczy dobrze ułożyć pas, no ale w końcowym etapie ciąży możliwe, że mimo starań jest to niemożliwe W sumie to sama jestem ciekawa, chętnie poczytam opinie doświadczonych mamusiek. Jest mnóstwo bajerów, ale bez wielu da się obejść- ciekawe jak jest z adapterem.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 22:18   #4417
olasia
Zadomowienie

Moj Marcel dzidiak powiedzial, ze bedzie sie opiekowal dzidzia i pilnowal zeby nie uciekla w sklepie -akurat on mi ciagle ucieka wiec pokazalam mu na youtube jak wygladaja noworodki bo chyba nigdy nie mial okazji ogladac na zywo. Byl zachwycony strasznie jestem ciekawa jego reakcji juz po wszystkim

emily- pierwsze auto, powazna sprawa gratuluje! Aby sie wygodnie jezdzilo!

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 22:25   #4418
gosiaczek221
Raczkowanie

Hej dawno się nie odzywałam ale właśnie zaczynamy z mężem mały remont w domu więc mam co robić mój wymyślił że szafy to sam będzie robił, ciekawe jak mu wyjdzie
Co do adapterów do pasów to zamierzam kupić, nie jest to jakiś mega wielki wydatek a w razie czego to będę spokojniejsza. Dziś z Tż zdecydowaliśmy że kupimy wózek używany ale nosidełko i bazę będziemy mieli nową, to tak w ramach oszczędności

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 22:36   #4419
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Moj Marcel dzidiak powiedzial, ze bedzie sie opiekowal dzidzia i pilnowal zeby nie uciekla w sklepie -akurat on mi ciagle ucieka wiec pokazalam mu na youtube jak wygladaja noworodki bo chyba nigdy nie mial okazji ogladac na zywo. Byl zachwycony strasznie jestem ciekawa jego reakcji juz po wszystkim

emily- pierwsze auto, powazna sprawa gratuluje! Aby sie wygodnie jezdzilo!
Moj synek w wakacje widział sie z kuzynostwem (1 i 2 miesięcznym) był bardzo zainteresowany i za wszelką cenę próbował ściągać im skarpetki no i chciał bujac w wózku ale zdecydowanie za duzo siły w to wkladal.
Ciekawe jak bedzie u nas. Wtedy sytuacja była inna, bo nie trzymalam maluchów na rękach a jak bedzie podczas karmienia itp sie okaże

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
Hej dawno się nie odzywałam ale właśnie zaczynamy z mężem mały remont w domu więc mam co robić mój wymyślił że szafy to sam będzie robił, ciekawe jak mu wyjdzie
Co do adapterów do pasów to zamierzam kupić, nie jest to jakiś mega wielki wydatek a w razie czego to będę spokojniejsza. Dziś z Tż zdecydowaliśmy że kupimy wózek używany ale nosidełko i bazę będziemy mieli nową, to tak w ramach oszczędności
Widzę, ze teraz jest czas remontów wiecej wiary w meza, na bank mu sie uda
Moj to sam wszystko robi, przynajmniej nie musimy wzywać fachowców. Teraz ma pomysł jak samodzielnie zrobic ala szafki nocne przy lozku i nawet jego pomysł mi sie podoba zobaczymy jaki bedzie efekt końcowy

Synek

Stary 2014-09-14, 23:05   #4420
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Dzisiaj odpoczywaj. Meble w Ikei są fajne i wytrzymałe dość
ja mam cały dom umeblowany meblami z Ikei od kuchni, po sypialnie, nawet szafke i zlew w łazience mam z ikei. Nie wspominając już o łożu małżeńskim. uwielbiam ten sklep, już mnie korci jechać tam po łóżeczko dla dzidzi i mam upatrzoną taką lampkę kwiatuszka, no cudo
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Masz racje. Tez dużo przeszłas i cieszysz się dalej ciąża. Mimo trudności dałaś rade i ciąża teraz przebiega prawidłowo. Grunt to spokój i w miarę pozytywne myślenie. Często nie jest łatwo ale trzeba zrobić to dla naszych maleństw. One są teraz najważniejsze.
ja tez miałam traumę... i scenariusze najczarniejsze. Bywały dni, że z domu nie wychodziłam, mąż mnie namawiał chodź na zkaupy cos Ci kupie fajnego żonka, a ja idąc do wc jak widziałam plamienie, rozbierałam się i w bety płakać. taki to już był stan, póki nie przeszło.
Teraz odpuściłam z takim nadgorliwym zachowaniem i takim aż trochę chorobowym przejmowaniem się, takim zalęknieniem, bo szło zwariować!!!, Otrząsałam się, i wmówiłam, że teraz to już tylko będzie dobrze. U Ciebie SMV tez w ciąży też hormony szaleją, może to ich wina, że tak Cię rozdrażniły, posmuciły itp. głowa do góry!
ja tez jestem płaczliwa, nawet tż, powiedział, już wiem po kim dzidzia będzie takim płaczkiem :P

Cytat:
super! oby się sprawowało i wkładu finansowego nie wymagało !

a ja od jutra Dziewczynki kategorycznie przyrzekam tu wszystkim, ze zmieniam styl żywienia! czuję, ze z dnia na dzień rosnę i rosnę, niedługo już pęknę..... aj.... a to idzie w złą stronę.

od jutra nie pije i nie jem : białego pieczywa, żadnych soków kolorowych i gazowanych napojów, żadnych słodyczy i chipsów, orzeszków słonych itp. żadnych lodów! żadnych gotowych szybkich dań, żadnych fast foodów.

JEM ZDROWO! koniec kropka.
Stary 2014-09-14, 23:13   #4421
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Ja mam adapter. Firma Besafe z tego co pamietam. Chwale sobie, bo nic mnie nie ciśnie i jak mocniej zahamuje, to sie nie zamartwiam trzy kolejne dni. A zdecydowałam się kupić właśnie po tym jak pieszy wlazł nam pod samochód i mój mąż hamował awaryjnie. Martwiłam się tym do kolejnej wizyty.
Ja myślę, że jak komuś nie nadarzyła 'okazja', że adapter był potrzebny to stwierdzi, że bez sensu kupować, ale jak się jeździ dużo i często to ja wolę dmuchać na zimne. Zastanawiałam się właśnie nad tym BeSafe, ale nie wiem czy jest idealny.

Jak ogląda się filmy z crash testów to widać, że włożony pas pod brzuch przy dużej sile uderzenia pójdzie do góry jak nic go nie trzyma, więc układanie pasa pod brzuchem nic nie daje. Najlepiej kupić jakiś używany z tablicy czy allegro, a później sprzedać za takie same pieniądze

Cytat:
Fajnie, gratuluję
Mój sobie wymyślił zmianę na kombi, bo wózek musi się zmieścić Szukamy hondy accord.

Więc taka zwykła wyprawka przemienia się w dodatkowe cuda jak zmiany samochodów i remonty My też będziemy mieli mini remont. W piątek przychodzi koleś i będzie mi przesuwał grzejnik o 24cm żeby szafkę można było przesunąć do ściany, żeby później zmieściło się łóżeczko i zostanie odmalowanie pokoju z białego na biały i może dodamy gniazdka żeby były jakieś przy łóżeczku

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-14, 23:15   #4422
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ja mam cały dom umeblowany meblami z Ikei od kuchni, po sypialnie, nawet szafke i zlew w łazience mam z ikei. Nie wspominając już o łożu małżeńskim. uwielbiam ten sklep, już mnie korci jechać tam po łóżeczko dla dzidzi i mam upatrzoną taką lampkę kwiatuszka, no cudo

ja tez miałam traumę... i scenariusze najczarniejsze. Bywały dni, że z domu nie wychodziłam, mąż mnie namawiał chodź na zkaupy cos Ci kupie fajnego żonka, a ja idąc do wc jak widziałam plamienie, rozbierałam się i w bety płakać. taki to już był stan, póki nie przeszło.
Teraz odpuściłam z takim nadgorliwym zachowaniem i takim aż trochę chorobowym przejmowaniem się, takim zalęknieniem, bo szło zwariować!!!, Otrząsałam się, i wmówiłam, że teraz to już tylko będzie dobrze. U Ciebie SMV tez w ciąży też hormony szaleją, może to ich wina, że tak Cię rozdrażniły, posmuciły itp. głowa do góry!
ja tez jestem płaczliwa, nawet tż, powiedział, już wiem po kim dzidzia będzie takim płaczkiem :P

super! oby się sprawowało i wkładu finansowego nie wymagało !

a ja od jutra Dziewczynki kategorycznie przyrzekam tu wszystkim, ze zmieniam styl żywienia! czuję, ze z dnia na dzień rosnę i rosnę, niedługo już pęknę..... aj.... a to idzie w złą stronę.

od jutra nie pije i nie jem : białego pieczywa, żadnych soków kolorowych i gazowanych napojów, żadnych słodyczy i chipsów, orzeszków słonych itp. żadnych lodów! żadnych gotowych szybkich dań, żadnych fast foodów.

JEM ZDROWO! koniec kropka.
Dobre postanowienie. A jeszcze zobaczysz jak Ci się smak wyostrzy. Mój mąż od jakiegoś czasu nie słodzi kawy czy herbaty i jak przypadkiem łyknie moją to się aż krzywi od ilości słodyczy a jak zaczęliśmy w te wakacje robić kompoty to wcale nam nie smakują kupowane napoje- strasznie czujemy w nich chemię i wielkie ilości cukru.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 06:49   #4423
Missandei
Raczkowanie

Hej dziewczyny, u mnie wieczór tragiczny, poszlam spać ze strasznym bólem głowy, masakra

Smv ja też się dużo nastresowalam, wypatrtywalam plamien, ale odkąd widziałam moje maleństwo jak się rusza i macha rączka to jestem spokojniejsza już grunt to relaks teraz

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 08:14   #4424
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję nowego zakupu
Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Hej

Jeśli chodzi o picie wody to ja pije tak około 1,5 litra dziennie. Zależy od dnia Ale czytałam w różnych miejscach, że powinno się sporo pić. Tak samo mi radziła Pani pielęgniarka, która pobierała mi krew. Mówiła, że picie dużej ilości wody to podstawa.

JEM ZDROWO! koniec kropka.[/QUOTE]

ja od tygodnia szamam ciemne pieczywo, było ciezko bo bardzo lubię biały chleb, no ale...na lody w ogóle nie mam ochoty i na słodkie napoje, także sporo cukrów omijam, ale trzymam kciuki za postanowienia
Stary 2014-09-15, 08:30   #4425
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ja myślę, że jak komuś nie nadarzyła 'okazja', że adapter był potrzebny to stwierdzi, że bez sensu kupować, ale jak się jeździ dużo i często to ja wolę dmuchać na zimne. Zastanawiałam się właśnie nad tym BeSafe, ale nie wiem czy jest idealny.

Jak ogląda się filmy z crash testów to widać, że włożony pas pod brzuch przy dużej sile uderzenia pójdzie do góry jak nic go nie trzyma, więc układanie pasa pod brzuchem nic nie daje. Najlepiej kupić jakiś używany z tablicy czy allegro, a później sprzedać za takie same pieniądze

Fajnie, gratuluję
Mój sobie wymyślił zmianę na kombi, bo wózek musi się zmieścić Szukamy hondy accord.

Więc taka zwykła wyprawka przemienia się w dodatkowe cuda jak zmiany samochodów i remonty My też będziemy mieli mini remont. W piątek przychodzi koleś i będzie mi przesuwał grzejnik o 24cm żeby szafkę można było przesunąć do ściany, żeby później zmieściło się łóżeczko i zostanie odmalowanie pokoju z białego na biały i może dodamy gniazdka żeby były jakieś przy łóżeczku
A my szukamy Alfa Romeo kombi oczywiscie bo przy dwójce dzieci to innej opcji nie ma:/

My ramont calutkiego mieszkania robiliśmy 1,5 roku temu. Musiałam zamieszkać 6 miesięcy u rodziców bo bym nie zniosła mieszkania w tym kurzu i pyle. Jak druga dzidzia podrośnie to zostanie nam tylko zamiana pokoi. Dzieciom damy wiekszy a sami bedziemy mieli mniejsza sypialnię.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Lesyeux- mam ta lampkę kwiatek. Ślicznie wygląda.
Też lubię ikea ale może i dobrze, że najbliższa ok 200 km ode mnie bo bym mogła tam zamieszkać
A lody podobno nie tuczą
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-15, 08:33   #4426
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Dobre postanowienie. A jeszcze zobaczysz jak Ci się smak wyostrzy. Mój mąż od jakiegoś czasu nie słodzi kawy czy herbaty i jak przypadkiem łyknie moją to się aż krzywi od ilości słodyczy a jak zaczęliśmy w te wakacje robić kompoty to wcale nam nie smakują kupowane napoje- strasznie czujemy w nich chemię i wielkie ilości cukru.
ja o dziwo swoich upodobań żywieniowych na te nie zdrowe - nie słodzę kawy ani herbaty herbaty w ogóle nie pijam, a kawka z rana zawsze. jakoś posłodzona kawa, traci dla mnie smak i wydaje się być słona
a i dodam, że obiady to większość będą zupy najzdrowsze, najmniej kaloryczne, dzisiaj pomidorówka i zawsze można zgotować na dwa dni
Miłego dnia!
jadę do ciucholandu nowy towar, ciekawe co tam uda mi się wyszarpać

Mordka 1985, w tej kwestii to nie wiem ale na zdrowy rozsądek to zawsze to cukier w nich jest , te polewy, bita śmietana, może takie typu sorbet nie tuczą aż tak mocno, ale te inne na pewno wypychają nam tyłki, a i dodatkowa kwestia, zależy ile kto tych lodów pochłonie w ciągu dnia i nie ma co się oszukiwać.

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-09-15 o 08:37
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 08:39   #4427
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, u mnie wieczór tragiczny, poszlam spać ze strasznym bólem głowy, masakra
to tak jak u mnie-padłam o 21 już nawet tabletka nie działała

My za autem się tez rozglądamy-nawet byliśmy w sobote oglądać jedno-no ale zobaczymy.

W weekend zrobiliśmy też obchód po sklepach z wózkami-doznałam oczopląsu w Askocie ...tyle rzeczy taki wybór wózki,przewijaki,kołyski, wanienki stałam przerażona!Postanowiłam że musze zrobić dokładną liste co jest potrzebne I co musze kupić bo tak w ciemno to ja zielony świeżak nie dam rady ....
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 08:43   #4428
olasia
Zadomowienie

My mamy w planach dobudowke, bo mieszkamy wprawdzie u tesci ale osobno w mieszkanku przy garazu, mamy jeden pokoj i chcemy dobudowac kuchnio- pokoj a stare pomieszczenia pozmieniac. Ciesze sie ale i obawiam jak dlugo bedzie to trwalo.
Mordka- remont 6 miesiecy? wspolczuje ale cos czuje, ze nas tez tyle czeka...
dziewczyny wystarczylo wczoraj nie jesc macznych rzeczy a ja sie o niebo lepiej czuje. Probowalam tak kilka razy wykluczac z diety i zawsze bylo mi lepiej. Chyba juz nie ryzykuje. Nabial jednak troche zostawiam, ostatnio ogladalam "wiem, co jem" o serze zoltym. Juz 4 plasterki sera zaspokaja 100% zapotrzebowania na wapn. Czyli nie warto rezygnowac

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
Stary 2014-09-15, 09:05   #4429
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Cytat:
My mamy w planach dobudowke, bo mieszkamy wprawdzie u tesci ale osobno w mieszkanku przy garazu, mamy jeden pokoj i chcemy dobudowac kuchnio- pokoj a stare pomieszczenia pozmieniac. Ciesze sie ale i obawiam jak dlugo bedzie to trwalo.
Mordka- remont 6 miesiecy? wspolczuje ale cos czuje, ze nas tez tyle czeka...
dziewczyny wystarczylo wczoraj nie jesc macznych rzeczy a ja sie o niebo lepiej czuje. Probowalam tak kilka razy wykluczac z diety i zawsze bylo mi lepiej. Chyba juz nie ryzykuje. Nabial jednak troche zostawiam, ostatnio ogladalam "wiem, co jem" o serze zoltym. Juz 4 plasterki sera zaspokaja 100% zapotrzebowania na wapn. Czyli nie warto rezygnowac
No może sam remont ze 4 bo trzeba było wszystko zburzyc do gołego betonu i na nowo robić no i mieszkanie dosyć duże. Potem pozamawiać wszystkie meble, te na wymiar porobić, urzadzenia agd, łazienke cała wyposażyć. Ale jak już weszłam to na nowe i gotowe a u rodziców fajnie się mieszkało bo za miastem. Marzy mi się cały czas wyprowadzka z miasta ale są plusy i minusy.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Lesyeux- co do lodów to masz rację. Mi wystarcza taki na patyku lub taki z mc z polewa i to raz na tydzień albo i dwa, ale wiem, że są większe łakomczuszki
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-15, 09:47   #4430
marta24171
Rozeznanie

W pytaniu na śniadanie pokazuja jak prawidłowo nosić dzieciaczki
Stary 2014-09-15, 09:51   #4431
olasia
Zadomowienie

Na wsi jest super dla dzieciakow. Moga ganiac do woli na dworze.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
Stary 2014-09-15, 09:51   #4432
marta24171
Rozeznanie

[QUOTE=olasia;48139384]Moj Marcel dzidiak powiedzial, ze bedzie sie opiekowal dzidzia i pilnowal zeby nie uciekla w sklepie -akurat on mi ciagle ucieka wiec pokazalam mu na youtube jak wygladaja noworodki bo chyba nigdy nie mial okazji ogladac na zywo. Byl zachwycony strasznie jestem ciekawa jego reakcji juz po wszystkim

Moja córcia też oferuje dużo pomocy, ostatnio nawet powiedziała że mam jej postawić w pokoju łóżeczko żeby dzidzia z nią spała, a jak będzie głodna to ona mnie obudzi Oh ciekawe jak te nasze starszaczki się sprawdzą w nowej roli.

A ja dzisiaj od rana na pełnych obrotach, najpierw odprowadziłam córcię do szkoły, potem myk do lidla - fajne ciuszki dzisiaj w promocji dla dzieci ( zawsze jadę rano, bo później nie ma już czego szukać), ugotowałam bigos i teraz chwilka odpoczynku.
A dla tych co lubią pościele z lidla o poniedziałku 22 września będą piękne pościele, ja na pewno skocze bo są super.

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-09-15 o 09:55
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 09:53   #4433
kasia_adm
Rozeznanie

Trzymajcie kciuki dziewczyny, dziś wizyta na 13 i usg pod katem wad. Przyznam że nerwy są, niby myślę pozytywnie, ale strach jednak jest. Obiecałam też synowi, ze jeśli lekarz zdradzi płeć, to poczekam aż wróci ze szkoły i on dowie sie pierwszy Niesamowicie cieszy się ten mój chłopak, że w końcu będzie starszym bratem.
A co do remontów, to my mieszkamy z rodzicami i kończymy pomalutku budować swój domek. Marzy nam się przeprowadzka na zimę Ale fajnie jak uda się przed narodzinami.
A co do lodów, to jak trafiłam w 7tyg do szpitala z krwawieniem, byłam świadkiem jak lekarz mówił jednemu z przyszłych tatusiów, żeby lodów nie przynosić kobiecie w ciąży. Podobno ze względu na ryzyko salmonelli. Ale mi tak bardzo smakują teraz śmietankowe, ze tak raz w tygodniu nie potrafię się oprzeć Staram się kupować w zaufanych sklepach, gdzie wiem że nie uległy ewentualnemu rozmrożeniu.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 10:04   #4434
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

[QUOTE=marta24171;48142320]
Cytat:

Moja córcia też oferuje dużo pomocy, ostatnio nawet powiedziała że mam jej postawić w pokoju łóżeczko żeby dzidzia z nią spała, a jak będzie głodna to ona mnie obudzi Oh ciekawe jak te nasze starszaczki się sprawdzą w nowej roli.

A ja dzisiaj od rana na pełnych obrotach, najpierw odprowadziłam córcię do szkoły, potem myk do lidla - fajne ciuszki dzisiaj w promocji dla dzieci ( zawsze jadę rano, bo później nie ma już czego szukać), ugotowałam bigos i teraz chwilka odpoczynku.
A dla tych co lubią pościele z lidla o poniedziałku 22 września będą piękne pościele, ja na pewno skocze bo są super.
Starszaki dadzą rade!
Moja córka mówi do brzucha, przytula tak spontanicznie w ciągu dnia i wieczorami słucha co się w brzuchu dzieje.

O dzięki za info. Tydzień temu kupiłam pościel i jest super. Na pewno pojade po więcej.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki dziewczyny, dziś wizyta na 13 i usg pod katem wad. Przyznam że nerwy są, niby myślę pozytywnie, ale strach jednak jest. Obiecałam też synowi, ze jeśli lekarz zdradzi płeć, to poczekam aż wróci ze szkoły i on dowie sie pierwszy Niesamowicie cieszy się ten mój chłopak, że w końcu będzie starszym bratem.
A co do remontów, to my mieszkamy z rodzicami i kończymy pomalutku budować swój domek. Marzy nam się przeprowadzka na zimę Ale fajnie jak uda się przed narodzinami.
A co do lodów, to jak trafiłam w 7tyg do szpitala z krwawieniem, byłam świadkiem jak lekarz mówił jednemu z przyszłych tatusiów, żeby lodów nie przynosić kobiecie w ciąży. Podobno ze względu na ryzyko salmonelli. Ale mi tak bardzo smakują teraz śmietankowe, ze tak raz w tygodniu nie potrafię się oprzeć Staram się kupować w zaufanych sklepach, gdzie wiem że nie uległy ewentualnemu rozmrożeniu.
Kciuki!
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-15, 10:08   #4435
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
trzymam mocno z całej siły i jestem pewna że wrócisz do nas z super wieściami i fotkami.

Ale zazdroszczę nowego domku, coś pięknego wszystko nowiutkie i do tego piękne rozpoczęcie życia w nowym domu z nowym członkiem rodziny.

Dzien Dobry TVN mówią o karmieniu piersią i o urządzaniu pokoju dla dziecka

http://www.gdzierodzic.info/ dziewczyny korzystałyście z tej strony, ja już poczytałam opinie o wszystkich szpitalach w mojej okolicy.

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-09-15 o 10:26
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 10:46   #4436
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam mocno zacisniete kciuki

Synek

Stary 2014-09-15, 10:57   #4437
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję zakupu

Witam się w 17tyg
Stary 2014-09-15, 11:16   #4438
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Emily- gratuluję zakupu
My właśnie w trakcie sprzedaży starego i poszukiwania nowego auta. Masakra!
znam to,tydzien temu sprzedalismy nasze i do dzis nie mozem znalesc nowego mimo,ze codziennie jakies Tz oglada

Moj Tz pali ale nigdy w domu-wchodzi na dwor

lesyeux tez tak mowilam a zapachniała mi pizza w pizzeri i sie skusiłam Ale u nas sie pije wode(moj lubi cole czasem) Moj snek woli wode od sokow.

kasia_adm trzmamy kciuki!

emily863superowo gratki zakupowe
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 11:44   #4439
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
to tak jak u mnie-padłam o 21 już nawet tabletka nie działała

My za autem się tez rozglądamy-nawet byliśmy w sobote oglądać jedno-no ale zobaczymy.

W weekend zrobiliśmy też obchód po sklepach z wózkami-doznałam oczopląsu w Askocie ...tyle rzeczy taki wybór wózki,przewijaki,kołyski, wanienki stałam przerażona!Postanowiłam że musze zrobić dokładną liste co jest potrzebne I co musze kupić bo tak w ciemno to ja zielony świeżak nie dam rady ....
U mnie dziś powtórka gorszego samopoczucia i jeszcze mi brzuch wydelo, nie wiem czy wzdęcie czy teraz rośnie po długim przestoju

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 11:57   #4440
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze
Ja mam do obioru paczke ze smyka, ale cos mi nie po drodze:/
nusiekowa w którym askocie byliście?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości