Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-15, 11:37   #2221
Kasiulka07
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Hej
Słońce świeci super pogoda się zapowiada
W piątek byłam u lekarza i niestety muszę powtórzyć test z glukozy ten 3stopniowy czyli na czczo po 1h i po 2h przez ten mój wysoki wynik a jak znowu będę miała podwyższony to dostane skierowanie do diabetologa super
Też słyszałam o tym że Mąż może wziąść l4 na opieke nad żoną po cc fajna sprawa
Jutro albo w środę dostanę paczkę bo zamówiłam w końcu ten kocyk minky i jestem ciekawa jakie będzie jego wykonanie

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 12:20   #2222
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Hej
Słońce świeci super pogoda się zapowiada
W piątek byłam u lekarza i niestety muszę powtórzyć test z glukozy ten 3stopniowy czyli na czczo po 1h i po 2h przez ten mój wysoki wynik a jak znowu będę miała podwyższony to dostane skierowanie do diabetologa super
Też słyszałam o tym że Mąż może wziąść l4 na opieke nad żoną po cc fajna sprawa
Jutro albo w środę dostanę paczkę bo zamówiłam w końcu ten kocyk minky i jestem ciekawa jakie będzie jego wykonanie
No to współczuję ci robienia kolejny raz glukozy Ja jakoś przeżyłam, ale byłam gorej nastawiona na nią niż się okazało Drugi raz nie chciałoby mi się robić..

Co do pogrubionego to nie tylko po cc, po porodzie sn też mąż może wziąć, a nawet nie mąż tylko ojciec dziecka Mój brat brał na swoją "wybrankę" właśnie zaraz po porodzie sn, mimo że ślubu nie mieli.
Stary 2014-09-15, 12:27   #2223
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
No to współczuję ci robienia kolejny raz glukozy Ja jakoś przeżyłam, ale byłam gorej nastawiona na nią niż się okazało Drugi raz nie chciałoby mi się robić..

Co do pogrubionego to nie tylko po cc, po porodzie sn też mąż może wziąć, a nawet nie mąż tylko ojciec dziecka Mój brat brał na swoją "wybrankę" właśnie zaraz po porodzie sn, mimo że ślubu nie mieli.
Dokładnie. Nie musi być cc. SN również jest ciężkim porodem i pomoc się przyda. Ja zastanowię się nad tą opcją bo mąż niedawno podjął pracę nową więc nie wiem czy będziemy wyskakiwac ze zwolnieniem.
W ogóle to dowiedziałam sie, że miasto w prezencie za urodzenie dziecka daje kocyk. Szkoda, ze nie całą wyprawkę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 12:37   #2224
Basjenia
Zadomowienie

Hasiap a mogłabyś dopytać jak to załatwiali? bo jedni mówią że się nalezy inni że nie bo jako partner to nie jest rodzina wg prawa a jeszcze inni że przed porodem trzeba uznać ojcostwo...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 12:42   #2225
Linea86
Raczkowanie

basia ja zamawialam kocyk minky z poduszeczka do kompletu ze strony samiboo - one sa drozsze niz na allegro ale nie zaluje wydanych pieniazkow bo kocyk jest sliczny - nie ma sie do czego przyczepic.
Stary 2014-09-15, 12:44   #2226
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Hasiap a mogłabyś dopytać jak to załatwiali? bo jedni mówią że się nalezy inni że nie bo jako partner to nie jest rodzina wg prawa a jeszcze inni że przed porodem trzeba uznać ojcostwo...
Ja nie Hasiap ale coś się wypowiem
W Twoim przypadku możliwe, ze partner będzie musiał wziąć opiekę nad waszym wspólnym dzieckiem bo jako konkubina nie jest uznane jako rodzina więc wielu pracodawców nie uznaje takiego zwolnienia.

Stary 2014-09-15, 13:22   #2227
maczuma
Rozeznanie

Basia, ja zamówiłam rożek minky u tej podlinkowanej pani właśnie, dam znać jak dojdzie

Kasiu, nie przejmuj się tak ta ewentualną cukrzyca - już naprawdę nie dużo zostało nam do porodu, a potem ona znika. Tak się przynajmniej pocieszam. U mnie dziś na obiad kasza jaglana z warzywami
Stary 2014-09-15, 13:33   #2228
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Basia, ja zamówiłam rożek minky u tej podlinkowanej pani właśnie, dam znać jak dojdzie

Kasiu, nie przejmuj się tak ta ewentualną cukrzyca - już naprawdę nie dużo zostało nam do porodu, a potem ona znika. Tak się przynajmniej pocieszam. U mnie dziś na obiad kasza jaglana z warzywami
Maczuma te rozki ze zdjec tej Pani nie sa jej wlasnoscia a tym samym nie sa jej wykonaniem. Nie twierdze, ze ta pani nie ma takich zdolnosci ale metka jest wlasnie tej firmy u ktorej ja zamawialam (samiboo) i jest wpis u nich na fb ze ta Pani wykorzystuje nie swoje zdjecia
Stary 2014-09-15, 13:33   #2229
mysza88
Rozeznanie

Inka 10 ruchów od 9 do 15? u mnie tyle nie ma...
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:36   #2230
19Inka90
Wtajemniczenie

Mysza a ilu ruchów się doliczylas ?? spokojnie ty masz juz skończony 28 tc ?? Bo dopiero od 28 można doszukiwać się jakiejś regularności w ruchach

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:39   #2231
Hasiap
Rozeznanie

Przyszły właśnie do mnie paczki kurierem Więc od sprzedawcy Magmaris pieluchy tetrowe lux 70x80cm 140g/m2 są uważam bardzo dobrej jakości - Polecam Wcześniej patrzyłam np w kauflandzie, tesco i pepco na pieluchy to mi się wydawały takie właśnie, jakby po praniu miały się rozejść. A te są splot przy splocie

Cytat:
Pewnie że dopytam Tylko chwilowo wyjechali do rodziców bratowej, ale jak tylko wrócą to od razu zapytam o wszystko, bo sami właśnie jesteśmy ciekawi gdzie i jak załatwiać takie zwolnienie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-15, 13:42   #2232
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja za to CIĄGLE czuje ruchy rzadko kiedy mały się nie rusza, muszę zapytać gin czy to nie przegięcie w drugą stronę..

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:47   #2233
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linea86 Pokaż wiadomość
Maczuma te rozki ze zdjec tej Pani nie sa jej wlasnoscia a tym samym nie sa jej wykonaniem. Nie twierdze, ze ta pani nie ma takich zdolnosci ale metka jest wlasnie tej firmy u ktorej ja zamawialam (samiboo) i jest wpis u nich na fb ze ta Pani wykorzystuje nie swoje zdjecia
Nie wiedziałam :-/ zobaczymy jak przyjdzie... Ale zapamiętałam nazwę tej firmy, z której zamawialas
Stary 2014-09-15, 13:48   #2234
mysza88
Rozeznanie

dokładnie dzis 26 t 5 d od rana czyli jak wstałam po 8 to ja wiem... 2-3 ruchy.
w dodatku zjadłam dzis chyba z 20 rogalików z lukrem i marmoladą żeby podziałało :P

Edytowane przez mysza88
Czas edycji: 2014-09-15 o 13:51
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 14:06   #2235
madziqqq
Rozeznanie

wam też ten brzuch przeszkadza np skarpetki zakładać czy buty czy tylko ja taka nieporadna się zrobiłam? dziś na szkole rodzenia będę miała temat o samym porodzie i już się zaczynam bać haha nawet udało mi się tż namówić żeby ze mną pojechał
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 14:16   #2236
LoLcIa123
Zakorzenienie

ja w ogóle stóp nie widzę jak stoję

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 14:19   #2237
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
wam też ten brzuch przeszkadza np skarpetki zakładać czy buty czy tylko ja taka nieporadna się zrobiłam? dziś na szkole rodzenia będę miała temat o samym porodzie i już się zaczynam bać haha nawet udało mi się tż namówić żeby ze mną pojechał
My ostatnio mieliśmy pokaz porodu na fantomie, panowie byli w lekkim szoku A z tym zakładaniem butów to faktycznie powoli robi się problem
Stary 2014-09-15, 14:23   #2238
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Przyszły właśnie do mnie paczki kurierem Więc od sprzedawcy Magmaris pieluchy tetrowe lux 70x80cm 140g/m2 są uważam bardzo dobrej jakości - Polecam Wcześniej patrzyłam np w kauflandzie, tesco i pepco na pieluchy to mi się wydawały takie właśnie, jakby po praniu miały się rozejść. A te są splot przy splocie

Pewnie że dopytam Tylko chwilowo wyjechali do rodziców bratowej, ale jak tylko wrócą to od razu zapytam o wszystko, bo sami właśnie jesteśmy ciekawi gdzie i jak załatwiać takie zwolnienie
dzięki za cynk to ja też zamawiam
Stary 2014-09-15, 14:29   #2239
Basjenia
Zadomowienie

Suqub firma mojego TŻa jest bardzo pro-dostaniemy nawet wyprawkę i to podobno dość pokaźną...
co do zwolnienia....właśnie różne opinie w internecie krążą i ciekawa jestem doświadczeń tych którym się udało....
ja próbuję stworzyć zupę kalafiorowo-marchewkowo-ziemniaczaną.... widzę to nieciekawie:P
uprałam część wózkowych gratów....zaraz mi kręgosłup odpadnie! a wogóle poszłam dziś do ortopedy dał mi skierowanie na taping i już oplastrowana jestem.... zobaczymy na przestrzeni paru dni ale narazie jest nieźle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-15, 14:43   #2240
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
w dodatku zjadłam dzis chyba z 20 rogalików z lukrem i marmoladą żeby podziałało :P
A spróbuj może pokołysać ten brzuch, ponaciskać go trochę, może obudzisz małą. Jak nie to pojedź na ip i niech zrobią ktg. Moim zdaniem w ciąży powinno się obowiązkowo chodzić na to badanie,w poprzedniej ciąży uratowało to życie mojej małej
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 14:47   #2241
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
Mysza Kochana nie denerwuj sie,moja Mila tez robi mi nieraz takie psikusy z tymi ruchami,a tak jak mowilam wczesniej niz przed 28 tc to nie ma co liczyc na jakas wieksza regularnosc
Powiedz Lilce ze dajesz jej czas do jutra i ze ma byc grzeczna dziewczynka i jutro dac mamusi pokaz akrobacji

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
A spróbuj może pokołysać ten brzuch, ponaciskać go trochę, może obudzisz małą. Jak nie to pojedź na ip i niech zrobią ktg. Moim zdaniem w ciąży powinno się obowiązkowo chodzić na to badanie,w poprzedniej ciąży uratowało to życie mojej małej
Roksape opisz moze cos wiecej o tej sytuacji z Basia ?? bo mnie zaintrygowalas...

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Madziaqqq na mailu jest moj aktualny brzuch i serio potwierdzam ze zalozenie z nim butow czy skarpetek to wyczyn akrobatyczny

P.S- Ciekawe co to sie stalo ze Sasi jeszcze nie ma po weselu Gdyby nie ciaza twierdzilabym ze impreza sie chyba przedluzyla

Emilka
Stary 2014-09-15, 15:09   #2242
madziqqq
Rozeznanie

Inka a Ty dostałaś ode mnie wiadomość prywatna czy nie?bo ostatnio coś mam problemy z ich wysyłaniem
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 15:09   #2243
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Suqub firma mojego TŻa jest bardzo pro-dostaniemy nawet wyprawkę i to podobno dość pokaźną...
co do zwolnienia....właśnie różne opinie w internecie krążą i ciekawa jestem doświadczeń tych którym się udało....
ja próbuję stworzyć zupę kalafiorowo-marchewkowo-ziemniaczaną.... widzę to nieciekawie:P
uprałam część wózkowych gratów....zaraz mi kręgosłup odpadnie! a wogóle poszłam dziś do ortopedy dał mi skierowanie na taping i już oplastrowana jestem.... zobaczymy na przestrzeni paru dni ale narazie jest nieźle
No to może zaakceptują ale tak jak pisałam według prawa konkubina to nie rodzina i nie muszą tego akceptować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-15, 15:10   #2244
Roksape
Zadomowienie

Inka w 38 tc poszłam na wizytę do mojej gin z badaniami. Wynik moczu był nieciekawy i stwierdziła, że w tak wysokiej ciąży nie chce ryzykować i wysyła mnie do szpitala. Bóg mnie chyba w opiece miał... położyłam się i podłączyli mi ktg, które pikało co i rusz, że zanika tętno. Zwołali lekarzy i chcieli zrobić cc, ale ktg piszczało rzadziej. Podłączona byłam cały wieczór pod ktg, leżałam na lewym boku a piszczenie się powtarzało. Nie zwracałam na siebie uwagi, a pewnie już w domu zaczęło się dziać, ruchów było mniej niż powinno. Wieczorem poszłam na usg, trwało prawie godzinę , lekarz szukał przyczyny, ale nic nie mógł znaleźć. Tak pod ktg spędziłam całą noc, doglądali mnie. Podejrzewali, że mała mogła nawet nóżką przycisnąć pępowinę i przez to tętno zanika. Rano przyszło grono lekarzy, obsiedli mnie z dwóch stron na łóżku i potrząsali i uciskali brzuch żeby mała się przemieściła, żeby przestało tętno zanikać, ale poprawy nie było i zrobili mi cc zaraz przed 8 rano, gdzie wyszło, że odklejało mi się łożysko i był skrzep.

Lepiej się wsłuchiwać w siebie i pojechać w razie czego do szpitala, nawet poleżeć na obserwacji, ale mieć czyste sumienie, że nic złego się nie dzieje.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

A w szpitalu powtórzyli mocz i zrobili posiew, a tam nic nie było
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 15:26   #2245
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Inka w 38 tc poszłam na wizytę do mojej gin z badaniami. Wynik moczu był nieciekawy i stwierdziła, że w tak wysokiej ciąży nie chce ryzykować i wysyła mnie do szpitala. Bóg mnie chyba w opiece miał... położyłam się i podłączyli mi ktg, które pikało co i rusz, że zanika tętno. Zwołali lekarzy i chcieli zrobić cc, ale ktg piszczało rzadziej. Podłączona byłam cały wieczór pod ktg, leżałam na lewym boku a piszczenie się powtarzało. Nie zwracałam na siebie uwagi, a pewnie już w domu zaczęło się dziać, ruchów było mniej niż powinno. Wieczorem poszłam na usg, trwało prawie godzinę , lekarz szukał przyczyny, ale nic nie mógł znaleźć. Tak pod ktg spędziłam całą noc, doglądali mnie. Podejrzewali, że mała mogła nawet nóżką przycisnąć pępowinę i przez to tętno zanika. Rano przyszło grono lekarzy, obsiedli mnie z dwóch stron na łóżku i potrząsali i uciskali brzuch żeby mała się przemieściła, żeby przestało tętno zanikać, ale poprawy nie było i zrobili mi cc zaraz przed 8 rano, gdzie wyszło, że odklejało mi się łożysko i był skrzep.

Lepiej się wsłuchiwać w siebie i pojechać w razie czego do szpitala, nawet poleżeć na obserwacji, ale mieć czyste sumienie, że nic złego się nie dzieje.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

A w szpitalu powtórzyli mocz i zrobili posiew, a tam nic nie było
Roksape to nie zazdroszcze,ale z drugiej strony szczescie w nieszczesciu ze znalazlas sie w tym szpitalu

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Inka a Ty dostałaś ode mnie wiadomość prywatna czy nie?bo ostatnio coś mam problemy z ich wysyłaniem
Madziaqqqu nic nie dostalam Ja zawsze odpisuje na kazda wiadomosc takze jezeli tylko cos dostaje to macie potwierdzenia w odpowiedzi

Emilka
Stary 2014-09-15, 15:46   #2246
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
wam też ten brzuch przeszkadza np skarpetki zakładać czy buty czy tylko ja taka nieporadna się zrobiłam?
Oj ja też mam problem z założeniem skarpet czy butów. W sobotę chciałam kupić sobie jakieś buty na jesień i właśnie było kiepsko z zakładaniem

Cytat:
Zawsze się zastanawiałam z czego są te taśmy zrobione i czy po prysznicu nie odchodzą? Bo przecież nie zakłada się tego raz dziennie tylko raz na kilka dni (lub dłużej ) Podziel się później doświadczeniem w tej materii U mojego gina widziałam, że jedna pani też się tym zajmuje i nawet się zastanawiałam
Stary 2014-09-15, 16:14   #2247
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Oj z tymi butami i skarpetkami to juz ciezko ciezko na jesien musialam kupowac wciagane sztyblety bo wiazanych juz bym nie dala rady :p

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 16:33   #2248
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja się trochę obawiam wyników no i wizytę mam bez USG.
Wróciłam Junior jest zdrowy co do obciążenia glukozą to na czczo miałam 76 po 1h 96 a po 2h 108. Także jest dobrze miałam też szybkie usg ziewał akurat. Ogólnie jestem zadowolona.
Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Załamałam się widząc cenę płynu Lovela co polecacie w zamian do prania?
Ja myślę o białym jeleniu tak to się chyba nazywa

Mam pytanko do Ciebie. W październiku się przeprowadzamy i mamy kotkę czy przeprowadzka to będzie dla niej duży szok? Jak jej pomóc przystosować się do nowego miejsca? Z góry dziękuję za pomoc

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Dokładnie. Nie musi być cc. SN również jest ciężkim porodem i pomoc się przyda. Ja zastanowię się nad tą opcją bo mąż niedawno podjął pracę nową więc nie wiem czy będziemy wyskakiwac ze zwolnieniem.
W ogóle to dowiedziałam sie, że miasto w prezencie za urodzenie dziecka daje kocyk. Szkoda, ze nie całą wyprawkę

U nas to samo co prawda nie jesteśmy małżeństwem ale myślę że takie zwolnienie by przeszło. Tż ma umowę do końca grudnia więc lepiej nie wyskakiwać z jakimiś dodatkowymi zwolnieniami bo może się okazać że na bezrobociu wyląduje poza tym w grudniu od świąt aż do 3 króli firma jest zamknięta więc i tak będzie siedział w domu z nami

Tż znowu w delegacji więc siedzę sama w domu

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-09-15 o 16:35
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 16:37   #2249
alekaz1
Zakorzenienie

ale mialam sprzatania i prania. zostawic faceta samego na dwa dni ;p
2 pralki ciuchow naszych i zmywarke cała garów nastawiałam. teraz zrobiłam fasolke po bretońsku będzie na jutro na obiad. a teraz ide leżeć
Stary 2014-09-15, 16:49   #2250
Basjenia
Zadomowienie

Hasiap te plastry są takie jak kiedyś dzianinowe na rolce były. takie chropowate i mają bardzo mocno klej więc nawet do tygodnia utrzymują się na skórze. przy czym nie jest to nie higieniczne czy niebezpieczne bo ten klej nie podrażnia skóry (no chyba że nie właściwie używa) zakłada to w specjalny sposób rehabilitant. przykleja w konkretnym miejscu w taki sposób żeby zwiększyć ukrwienie zaraz pod skórą a jednocześnie jakoś przejąć część "ciężaru" który mają mieśnie... to bardzo szeroko stosowany sposób u sportowców, przy naciągnięciu jakiegoś mięśnia też
no i na tą chwile jedyny bezpieczny bo w żaden sposób nie wpływa na organizm tj np mógłby zadziałać masaż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości