Zwolnienie z wf-u w szkole średniej - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-15, 04:44   #31
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Zwolnienie z wf-u w szkole średniej

Nie bardzo chce mo sie wierzyc ze bylo jak pisze autorka. Ze ona byla mila i spokojna a lekarz leczacy od lat jej corke ni z yego ni z owego nagle stal sie chamem.

Bardziej wyglada mi to na duza zlosc z powodu odmowy wypisania zwolnienia. Mozliwe tez ze lekarz podwazyl to ze corka jest nadal osoba niepelnosprawna w takim stopniu ze nalezy sie zasilek. Przeciez byla leczona latami leczenie przynioslo efekty a tym samym zmniejszyla sie jej niepelnosprawnosc.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 05:24   #32
AnastazjaZF
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nie bardzo chce mo sie wierzyc ze bylo jak pisze autorka. Ze ona byla mila i spokojna a lekarz leczacy od lat jej corke ni z yego ni z owego nagle stal sie chamem.

Bardziej wyglada mi to na duza zlosc z powodu odmowy wypisania zwolnienia. Mozliwe tez ze lekarz podwazyl to ze corka jest nadal osoba niepelnosprawna w takim stopniu ze nalezy sie zasilek. Przeciez byla leczona latami leczenie przynioslo efekty a tym samym zmniejszyla sie jej niepelnosprawnosc.
Jak zdążyłam opisać, lekarz od pierwszej wizyty okazywał oznaki chamstwa.
Pewnie, jasne, może od razu się przyznam. Wcale nie pojechałam na wizytę z córką tylko dlatego, że czekałam na nią 7 miesięcy. Była ona typowo pod zwolnienie i w sumie zanim lekarz ją obejrzał, powiedziałam mu w prost, że jest chamem, bo mi tego zwolnienia nie da.
Po co tworzycie swoje tezy? Bo mi na pewno jakoś pomoże to, że was okłamałam.
Ale jasne, przecież każdy wtedy ze mną tam był i ma podstawy do tego, żeby podważać moje słowa.
Szczerze współczuję ludziom, którzy robią awantury lekarzowi, bo robi on coś wbrew ich "żądaniom". I po takiej scenie, gdzie ja bym poszła z nią? Jestem ciekawa, czy ktoś siedząc wtedy w gabinecie byłby taki mądry i zripostował się profesorowi?
Rozmowa na temat zwolnienia przebiegała mniej więcej tak, że ja tylko pytałam co ona może, co nie. Że wcześniej były wskazania, a on tylko z minuty na minutę stawał się coraz bardziej nie miły. Dodam, że jej stan jest ciągle taki sam.
On sam w sobie nie jest od oceniania, czy jej niepełnosprawność się zmniejszyła. Po to jest ten druk, żeby to komisja oceniła. Jeżeli coś się zmieni, to oni zadecydują, a nie on.
W ogóle co to znaczy "efekt". Skolioza jej nie zniknęła, biodro się nie wsunęło, żebra nie są znów równomierne i wszystko nadal jest przesunięte i się ciśnie. To jest właśnie ten efekt. Stan identyczny jak na początku i dla mnie to sukces. Więc jeżeli na tej podstawie wydali pierwsze orzeczenie, to nie widzę podstaw, żeby drugie negować.
AnastazjaZF jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 07:58   #33
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Tak też mogło być, nigdy nie wiadomo

Co do Twoich doświadczeń, brak mi słów... chyba to jakiś młody nauczyciel? Mało doświadczony? Albo kompletny olewator
Nie znam się ale podejrzewam, że mogło to być dla Ciebie bardzo niebezpieczne? Taki wysiłek?
No na szczęście skończyło się zastrzykiem i spaniem cały dzień po nim. Ale karetka do mnie jechała na sygnale bo straciłam przytomność po tym jak nie mogłam oddychać. Mama facetowi dała szkołę życia po tym wydarzeniu.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:

Też tak myślę.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez AnastazjaZF Pokaż wiadomość
Pewnie, jasne, może od razu się przyznam. Wcale nie pojechałam na wizytę z córką tylko dlatego, że czekałam na nią 7 miesięcy. Była ona typowo pod zwolnienie i w sumie zanim lekarz ją obejrzał, powiedziałam mu w prost, że jest chamem, bo mi tego zwolnienia nie da.
Ale jasne, przecież każdy wtedy ze mną tam był i ma podstawy do tego, żeby podważać moje słowa.
Szczerze współczuję ludziom, którzy robią awantury lekarzowi, bo robi on coś wbrew ich "żądaniom". I po takiej scenie, gdzie ja bym poszła z nią? Jestem ciekawa, czy ktoś siedząc wtedy w gabinecie byłby taki mądry i zripostował się profesorowi?
Rozmowa na temat zwolnienia przebiegała mniej więcej tak, że ja tylko pytałam co ona może, co nie. Że wcześniej były wskazania, a on tylko z minuty na minutę stawał się coraz bardziej nie miły. Dodam, że jej stan jest ciągle taki sam.
On sam w sobie nie jest od oceniania, czy jej niepełnosprawność się zmniejszyła. Po to jest ten druk, żeby to komisja oceniła. Jeżeli coś się zmieni, to oni zadecydują, a nie on.
W ogóle co to znaczy "efekt". Skolioza jej nie zniknęła, biodro się nie wsunęło, żebra nie są znów równomierne i wszystko nadal jest przesunięte i się ciśnie. To jest właśnie ten efekt. Stan identyczny jak na początku i dla mnie to sukces. Więc jeżeli na tej podstawie wydali pierwsze orzeczenie, to nie widzę podstaw, żeby drugie negować.
Nie wierzę, że nie ma poprawy.
Poza tym jak sama nazwa wskazuje on jest lekarzem! I to on pierwszy decyduje czy taki druk podpisać czy nie a dopiero komisja ewentualnie sprawdza i daje orzeczenie.
Skoro już lekarz stwierdził, że jest niepotrzebne to po co miał wypisywać?
Poza tym skoro od lat chodzisz do jednego lekarza i tylko raz na pół roku przy "takiej" niepełnosprawności...nic dziwnego, że nie ma poprawy.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 08:35   #34
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Poza tym skoro od lat chodzisz do jednego lekarza i tylko raz na pół roku przy "takiej" niepełnosprawności...nic dziwnego, że nie ma poprawy.
Ty tak serio? A jakim cudem ma chodzić częściej? W Polsce????? bylas kiedys u ortopedy? Moj brat ma termin na lipiec 2015 r. Ja okuliste mam na nfz raz, dwa w roku ze zmianami na siatkówce. Na szczęście nam ten komfort ze moge pozwolic na drogi zabieg prywatnie.

Gratuluje, ze trafialyscie na wspanialych lekarzy. Ja również na takich trafiam... w większości przypadków prywatnie

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 09:13   #35
dudipopka
kobieta za ladą

całe zycie małam zwolnienie z w-f ,mi wystawiał lekarz sportowy bez żadnego problemu
moze spróbujcie iść do takiego specjalisty?

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 09:25   #36
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
No ale my nie wiemy jak było na prawdę bo według mnie ona mogła zrobić tam awanturę to i lekarz ją olał bo przecież nie będzie się z nią kłócił o to, że on nie wypisze "na gębę" zwolnienia a ona chce i koniec.
Jeśli dziecko przez szereg lat miało zwolnienie , a teraz orzeczenie o niepełnosprawności to jednak zwolnienie z zajęć nie jest "chceniem zdesporowanej matki' prawda?

Cytat:
Jak ktoś ma mieć zwolnienie na cały rok to szkoła na jakiejś podstawie musi wpisać na świadectwo "zwolniony". Miałam zwolnienie z wf przez 7 lat i się w tym temacie obracałam, lekarze często mieli problem z wypisaniem, bo trochę ruszać się trzeba. Ostatecznie mimo wpisu na świadectwie "zwolniona" ćwiczyłam na tyle, na ile mogłam ale nie mogłam zaliczyć np. biegu na 1 km.
Zwolniona oznacza zwolniona totalnie, chyba,że masz na zwolnieniu napisane zwolnienie częsciowe (i wypisane czego nie możesz robic, ewentualnie rodzic informuje)

Jestem nauczycielem w-f z kilkunastoletnim stażem
.Poza tym moja córa ma zwolnienie z w-f całe gimnazjum(jest w 3 klasie)Ma średnią nadzwrocznośc i może tylko brać udział z zajęciach basenu, a w 1 kl w tańcach. Niestety udział w tych zajęciach to jest za mało, aby byc klasyfikowanym(poniżej 50%+1) i dlatego miała zwolnienie całościowe czyli na świadectwie w rubryce WYCHOWANIE FIZYCZNE było ZWOLNIONA

Cytat:
Napisane przez AnastazjaZF Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się to wizaż.Zawsze dostaniesz dużo rad nie w temacie oraz pouczenie od "bardziej zorientowanych"

Cytat:
No na szczęście skończyło się zastrzykiem i spaniem cały dzień po nim. Ale karetka do mnie jechała na sygnale bo straciłam przytomność po tym jak nie mogłam oddychać. Mama facetowi dała szkołę życia po tym wydarzeniu.

Nie wierzę, że nie ma poprawy.
Poza tym jak sama nazwa wskazuje on jest lekarzem! I to on pierwszy decyduje czy taki druk podpisać czy nie a dopiero komisja ewentualnie sprawdza i daje orzeczenie.
Skoro już lekarz stwierdził, że jest niepotrzebne to po co miał wypisywać?
Jesli miałąś zwolnienie to postąpiłas rózniez nieodpowiedzialnie jak ów nauczyciel.Przy zwolnieniu masz prawo nie chodzic na zajęcia, a jak rodzic napisze oświadczenie to mogą Cię zwalniać do domu i nie musisz siedzieć w szkole.

Nie wierzysz,że nie ma poprawy? Na jakiej podstawie? Jaką masz wiedzę ortopedyczną? rehabilitacyjną?

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ty tak serio? A jakim cudem ma chodzić częściej? W Polsce????? bylas kiedys u ortopedy? Moj brat ma termin na lipiec 2015 r. Ja okuliste mam na nfz raz, dwa w roku ze zmianami na siatkówce. Na szczęście nam ten komfort ze moge pozwolic na drogi zabieg prywatnie.

Gratuluje, ze trafialyscie na wspanialych lekarzy. Ja również na takich trafiam... w większości przypadków prywatnie

Anastazja ZF następnym razem poproś lekarza,żeby wypisał ci ZAŚWIADCZENIE,ŻE CÓRKA JEST W PEŁNI SPRAWNA I MOŻE BEZ PROBLEMÓW UCZESTNICZYC W ZAJĘCIACH W-F, skoro tak uważa.I nie odpuść.A w razie problemów zgłos w przychodni kierownikowi lub rzecznikowi praw pacjenta.
Trzymam kciuki za rozwiazanie sprawy.I życzę sił dla Ciebie i córki.

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 09:40   #37
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Jeśli dziecko przez szereg lat miało zwolnienie , a teraz orzeczenie o niepełnosprawności to jednak zwolnienie z zajęć nie jest "chceniem zdesporowanej matki' prawda?

Zwolniona oznacza zwolniona totalnie, chyba,że masz na zwolnieniu napisane zwolnienie częsciowe (i wypisane czego nie możesz robic, ewentualnie rodzic informuje)

Jestem nauczycielem w-f z kilkunastoletnim stażem
.Poza tym moja córa ma zwolnienie z w-f całe gimnazjum(jest w 3 klasie)Ma średnią nadzwrocznośc i może tylko brać udział z zajęciach basenu, a w 1 kl w tańcach. Niestety udział w tych zajęciach to jest za mało, aby byc klasyfikowanym(poniżej 50%+1) i dlatego miała zwolnienie całościowe czyli na świadectwie w rubryce WYCHOWANIE FIZYCZNE było ZWOLNIONA

Nie przejmuj się to wizaż.Zawsze dostaniesz dużo rad nie w temacie oraz pouczenie od "bardziej zorientowanych"

Jesli miałąś zwolnienie to postąpiłas rózniez nieodpowiedzialnie jak ów nauczyciel.Przy zwolnieniu masz prawo nie chodzic na zajęcia, a jak rodzic napisze oświadczenie to mogą Cię zwalniać do domu i nie musisz siedzieć w szkole.

Nie wierzysz,że nie ma poprawy? Na jakiej podstawie? Jaką masz wiedzę ortopedyczną? rehabilitacyjną?

Anastazja ZF następnym razem poproś lekarza,żeby wypisał ci ZAŚWIADCZENIE,ŻE CÓRKA JEST W PEŁNI SPRAWNA I MOŻE BEZ PROBLEMÓW UCZESTNICZYC W ZAJĘCIACH W-F, skoro tak uważa.I nie odpuść.A w razie problemów zgłos w przychodni kierownikowi lub rzecznikowi praw pacjenta.
Trzymam kciuki za rozwiazanie sprawy.I życzę sił dla Ciebie i córki.
Miałam zwolnienie z wf ale miałam być na tych lekcjach bo były w środku planu i nauczyciel nadal za mnie odpowiadał. Byłam w gimnazjum, nie wiedziałam na ile sobie może pozwolić nauczyciel.

A to, że jest poprawa u Autorki wnioskuję na podstawie tego, że pytała lekarza co córce wolno a czego nie. Skoro się nic nie zmieniło od lat to po co te pytania?

Poza tym zwolnienie z wf nie jest jednoznaczne z wypisaniem druku dla komisji.
Poza tym z tego co wiem jak ma się orzeczenie o niepełnosprawności to wystarczy je okazać w szkole i nie musi być zwolnienia z wf. A jak Autorka jest matką przewrażliwioną to może tak kolorować sprawę, że lekarz jest zły a ona taka wspaniała.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:

Chodzę regularnie do ortopedy. Jak ktoś chodzi regularnie to jest w stanie sobie ułożyć wizyty tak żeby mieć częściej niż raz czy dwa do roku. Zapisujesz się wcześniej, logiczne.
A jak coś się dzieje to podjeżdżasz do szpitala jak Cię nie stać na prywatnego lekarza.

Ja nie wiem. Najłatwiej jest narzekać na lekarzy ale co drugi pacjent ma pretensje do swojego lekarza z dupy a potem tak właśnie oczernia na forum.
Stary 2014-09-15, 09:46   #38
Vivienne
... choć nie Westwood

Dla mnie to nie sa pretensje z dupy, tylko uzasadnione roszczenia w stosunku do lekarza, ktory odmawia czegos, co nalezy do jego obowiązków. Kto ma wypisac takie oswiadczenie jak nie lekarz prowadzacy chorobe od początku?

To komisja ocenia czy zasadne jest orzeczenie, nie lekarz. No i faktycznie- noszenie gorsetu przez większość doby = zerowe ograniczenie w zyciu i pelna sprawnosc.... rili?

Co do umawiania sie. Ja np umawiam sie z wizyty na wizyte (wczesniej nie mozna) i terminy sa jakie sa. Niby jak to przyspieszyc? Przeciez nie mozna zapisywac sie na dwie czy trzy wizyty z gory.

Stanisław Lem

Stary 2014-09-15, 10:07   #39
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
[...]Ja nie wiem. Najłatwiej jest narzekać na lekarzy ale co drugi pacjent ma pretensje do swojego lekarza z dupy a potem tak właśnie oczernia na forum.
Moim zdaniem to Ty się ciskasz z dupy, bo "znasz kogoś z identycznym problemem i ten ktoś ćwiczy", sama mimo zwolnienia sobie ćwiczyłaś (co jest totalną nieodpowiedzialnością Twoich rodziców, bo skoro sama nie rozumiesz, że nie wolno, to powinni Ci to byli wytłumaczyć - wfista nie jest lekarzem, żeby diagnozować, czy wolno Ci coś zrobic czy nie. Wylazłaś na wf, to kazał Ci biegać). Wymyślasz dziwne scenariusze i piszesz własne historie.

Autorko, lekarz nie miał prawa byc chamski nawet jeśli coś zrobiłaś nie tak czy zapomniałaś zdjęcia. Skseruj kartę i zmień przychodnię, nie ma co psuć sobie nerwów.
Stary 2014-09-15, 10:40   #40
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to Ty się ciskasz z dupy, bo "znasz kogoś z identycznym problemem i ten ktoś ćwiczy", sama mimo zwolnienia sobie ćwiczyłaś (co jest totalną nieodpowiedzialnością Twoich rodziców, bo skoro sama nie rozumiesz, że nie wolno, to powinni Ci to byli wytłumaczyć - wfista nie jest lekarzem, żeby diagnozować, czy wolno Ci coś zrobic czy nie. Wylazłaś na wf, to kazał Ci biegać). Wymyślasz dziwne scenariusze i piszesz własne historie.

Autorko, lekarz nie miał prawa byc chamski nawet jeśli coś zrobiłaś nie tak czy zapomniałaś zdjęcia. Skseruj kartę i zmień przychodnię, nie ma co psuć sobie nerwów.
Miałam zwolnienie z pozwoleniem na ćwiczenia niewysiłkowe a pacan nie ogarnął, że biegi są zbyt wysiłkowe. Cóż, nieodpowiedzialne, bo nie miałam nóg połamanych i chciałam się ruszać a nie jak połowa naszego społeczeństwa unikać wszelkiej aktywności fizycznej bo tak mi się podoba. A to, że facet nadużył swojej władzy zostało udowodnione i miał problemy, tyle w moim temacie.

A lekarz nie ma obowiązku wypisać zwolnienia. Nie ma tak, ze Ty chcesz to ma być.
I nie jest powiedziane, że lekarz zareagował chamskim zachowaniem bo mu się tak podobało, prędzej dlatego, że pacjentka zaczęła się tak do niego odnosić a z takimi ludźmi się nie dyskutuje. Patrząc na jej pretensjonalne wypowiedzi można sobie pomyśleć jak się zachowała wobec lekarza, który powiedział, że musi mieć zdjęcie żeby wywnioskować czy zaszła poprawa czy się pogorszyło. Ale nie, ważniejsze jest to, żeby sobie córkę pomacał i nawet nie wiedział co i jak bez zdjęcia.

Swoją drogą ciężko mi uwierzyć, że ktoś może być tak nieogarnięty życiowo żeby doprowadzić córkę do takiego stanu, obwiniać o to lekarzy i nie wiedzieć jak lekarza zmienić.
Stary 2014-09-15, 10:46   #41
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam zwolnienie z pozwoleniem na ćwiczenia niewysiłkowe a pacan nie ogarnął, że biegi są zbyt wysiłkowe. [...]
I nie jest powiedziane, że lekarz zareagował chamskim zachowaniem bo mu się tak podobało, prędzej dlatego, że pacjentka zaczęła się tak do niego odnosić a z takimi ludźmi się nie dyskutuje. [...]
Swoją drogą ciężko mi uwierzyć, że ktoś może być tak nieogarnięty życiowo żeby doprowadzić córkę do takiego stanu, obwiniać o to lekarzy i nie wiedzieć jak lekarza zmienić.
A mi trudno uwierzyć, że zarzucasz nieznanej sobie osobie, że "doprowadziła córkę do takiego stanu i obwinia o to lekarzy".

Za moich czasów nie było zwolnienia z "pozwoleniem na ćwiczenia niewysiłkowe" a z "wyłaczeniem ćwiczeń wysiłkowych", to jednak wiele wfiście ułatwiało, bo panna przebierała się na wf i w czasie, kiedy inni ćwiczyli wysiłkowe rzeczy - ona się gibała na materacu.Ale to już OT zupełnie oderwany od Twojej osoby.
Stary 2014-09-15, 10:51   #42
pffe
BAN stały

Cytat:
A mi trudno uwierzyć, że zarzucasz nieznanej sobie osobie, że "doprowadziła córkę do takiego stanu i obwinia o to lekarzy".

Za moich czasów nie było zwolnienia z "pozwoleniem na ćwiczenia niewysiłkowe" a z "wyłaczeniem ćwiczeń wysiłkowych", to jednak wiele wfiście ułatwiało, bo panna przebierała się na wf i w czasie, kiedy inni ćwiczyli wysiłkowe rzeczy - ona się gibała na materacu.Ale to już OT zupełnie oderwany od Twojej osoby.
No dokładnie tak miałam skonstruowane zwolnienie. Jak inni biegali to ja np. rzucałam sobie piłką do kosza a jak chciałam to mogłam próbować bardziej wysiłkowych z tym, że jak czułam, że zaczyna się dziać coś nie tak to mogłam przestać ćwiczyć. Niestety jeden pan nie pojął, że nie dam rady.

Zdarzają się różni nauczyciele, w technikum chłopaki z mojej klasy mieli wf z facetem, który popychał ich kijem w basenie, nie obchodziło go, że ktoś nie umie pływać, dopóki nie zabrało jednego pogotowie bo się by utopił.

Tak, zarzucam, bo skoro widziała, że coś jest nie tak i uwierzyła na słowo lekarzowi, że wszystko ok zamiast pójść do drugiego i skonsultować to świadczy tylko o niej. Cóż, jakoś każdy idzie do innego lekarza a ona się trzymała jednego i pretensje do całego świata tylko nie do siebie.
Stary 2014-09-15, 11:02   #43
kasiek87
Kokon pro

pffe ty żyjesz w naszym kraju?? mnie lekarka tez tak fantastycznie leczyła z alergii, ze dorobiłam się astmy i zawsze do mnie z japa i oburzeniem wyskakiwała, ze czego ja chce przecież leki mi przepisuje, a spirometrii i badan specjalistycznych to nie laska było. (była chamska, zdecydowanie nie miała nic wspólnego z profesjonalizmem) mnie jako nastolatki, ani moich rodziców nie było stać na prywatne latanie po poradniach, zresztą skąd miałam wiedzieć skoro wielka pani doktorowa twierdziła, ze ma racje i nic mi nie jest tylko "katarek sienny". jak w końcu wylądowałam u specjalisty to skończyło się na astmie, przebudowanych zatokach i alergii nie łagodnej jak na początku, ale mega poważnej, dołączyły krzyżówki, pokarmowki, a cale swoje młode życie byłam okazem zdrowia. I niestety w tym kraju są lekarze pacany, myślący, ze mając tytuł mogą traktować pacjentów jak śmieci.

Autorku zloz skarge na tego lekarza nie ma co sie cackac i w klinice zazadaj zmiany lekarza masz do tego prawo niewazne co mowi recepcja.
Na skierowaniu do lekarza specjalisty nie podaje się adresu konkretnego specjalisty bowiem pacjent ma prawo do wyboru dowolnego lekarza spośród tych, którzy zawarli kontrakt z NFZ. Podstawa prawna: art. 23 ust. 3 ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych.

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 11:08   #44
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie tak miałam skonstruowane zwolnienie. [...]
Czyli nie miałaś żadnego zwolnienia z wfu tylko z określonych ćwiczeń. I nie porównuj astmy do noszenia gorsetu ortopedycznego.
Stary 2014-09-15, 11:11   #45
pffe
BAN stały

Cytat:
Czyli nie miałaś żadnego zwolnienia z wfu tylko z określonych ćwiczeń. I nie porównuj astmy do noszenia gorsetu ortopedycznego.
Na świadectwie miałam wpisane "zwolniona".

Gorsetu też nie nosi się całe życie. Jest po to żeby jakaś poprawa nastała a jak dziewczyna poszła do LO czyli ma te 16-17 lat to się od lat nic nie poprawiło? jasne.
Stary 2014-09-15, 11:18   #46
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Na świadectwie miałam wpisane "zwolniona".

Gorsetu też nie nosi się całe życie. Jest po to żeby jakaś poprawa nastała a jak dziewczyna poszła do LO czyli ma te 16-17 lat to się od lat nic nie poprawiło? jasne.

wystarczy, ze wada nie postepuje i to juz jest sukces, a nie od razu sie wyprostuje, moze doczytaj troche w temacie, bo mam wrazenie, ze wg ciebie nastepuje cudownie ozdrowienie i cofniecie sie choroby. dziwne, ze mojemu ojcu nerw wzrokowy nie powrocil do 100% skoro stosowal sie do zalecen, o tak pewnie jego wina, bo patrzy na swiat i korzysta z oczu.
choroba chorobie nie rowna, a kazdy jest inny.
tez mam astme, dziwne w liceum i na studiach cwiczylam i nie umarlam, wiec to pewnie ty jestes leniwa, ze nie chcialo ci sie 1 km przebiec wez pomysl, zanim zaczniesz komus zarzucac zaniedbanie czy inne dziwne rzeczy.

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2014-09-15, 11:21   #47
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
wystarczy, ze wada nie postepuje i to juz jest sukces, a nie od razu sie wyprostuje, moze doczytaj troche w temacie, bo mam wrazenie, ze wg ciebie nastepuje cudownie ozdrowienie i cofniecie sie choroby. dziwne, ze mojemu ojcu nerw wzrokowy nie powrocil do 100% skoro stosowal sie do zalecen, o tak pewnie jego wina, bo patrzy na swiat i korzysta z oczu.
choroba chorobie nie rowna, a kazdy jest inny.
tez mam astme, dziwne w liceum i na studiach cwiczylam i nie umarlam, wiec to pewnie ty jestes leniwa, ze nie chcialo ci sie 1 km przebiec wez pomysl, zanim zaczniesz komus zarzucac zaniedbanie czy inne dziwne rzeczy.
Nie powiedziałam, że nie ćwiczyłam przebiegłam ten 1km i skończyło się to wzywaniem pogotowia i utratą przytomności. Nazwij to lenistwem, nie pogniewam się

Wiem, że choroba chorobie nie równa ale w Autorki postach się nie trzyma to wszystko kupy.
Stary 2014-09-15, 11:24   #48
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powiedziałam, że nie ćwiczyłam przebiegłam ten 1km i skończyło się to wzywaniem pogotowia i utratą przytomności. Nazwij to lenistwem, nie pogniewam się

Wiem, że choroba chorobie nie równa ale w Autorki postach się nie trzyma to wszystko kupy.
Dobrze, że w Twoich wszystko trzyma się kupy
Stary 2014-09-15, 11:27   #49
kasiek87
Kokon pro

Cytat:

no to pewnie masz zla technike oddychania i leki nie takie, wiesz czepianie sie byle sie czepic.

ja jestem w stanie uwierzyc, bo w mojej karierze tez trafilam na lekarzy pieniaczy bez powodu, moja siostra malo sie nie przekrecila, a laboratorium gdy dostalo jej krew myslalo, ze to zart jakis takiej anemii sie dorobila, ze krew jak sok przezroczysta z lekkim zabarwieniem byla i lekarka jej wmawiala, ze pewnie zelaza nie brala i nic nie je, a po prostu takie zelazo jej sie w ogole nie wchlanialo i bylo tylko gorzej i gorzej. od paru lat biega po prywatnych hematologach i zaden nie potrafi tego rozwiazac, hajs biora olewcze podejscie i roszczeniowa postawa, ze jak to nadal nie wyzdrowiala.

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2014-09-15, 12:53   #50
Fleur_D
Zakorzenienie

Niektóre osoby prezentują tu takie chamstwo i zacietrzewienie, jakiego na wizazu dawno nie widziałam. Osoby te mają ponadto nadnaturalne zdolności i są w stanie powiedzieć jak wyglądała sytuacja, mimo że ich tam nie było. Przecież w Polsce nie mamy chamskich lekarzy, wszyscy są mili i kompetentni.
Czyżby ogłoszono jakiś plebiscyt na najbardziej żałosne wypowiedzi?

Jedyne co można zrobić to uprzeć się na zmianę lekarza w obrębie tego samego ośrodka lub zmienić ośrodek. Jeśli na recepcji nie chcą tego zrobić, to proponuję umówić się na rozmowę z kierownikiem.
Chamów i prostaków należy omijać z daleka, szczególnie gdy chodzi o dziecko, zwłaszcza jeśli to dziecko ma zaniżoną samoocenę.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 12:57   #51
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Niektóre osoby prezentują tu takie chamstwo i zacietrzewienie, jakiego na wizazu dawno nie widziałam. Osoby te mają ponadto nadnaturalne zdolności i są w stanie powiedzieć jak wyglądała sytuacja, mimo że ich tam nie było. Przecież w Polsce nie mamy chamskich lekarzy, wszyscy są mili i kompetentni.

Jedyne co można zrobić to uprzeć się na zmianę lekarza w obrębie tego samego ośrodka lub zmienić ośrodek. Jeśli na recepcji nie chcą tego zrobić, to proponuję umówić się na rozmowę z kierownikiem.
Chamów i prostaków należy omijać z daleka, szczególnie gdy chodzi o dziecko, zwłaszcza jeśli to dziecko ma zaniżoną samoocenę.
Oczywiście nie ma miłych i kompetentnych lekarzy, są za to same chamy. A pacjenci są jak takie bezbronne owieczki.
Co wrednemu lekarzowi podają zdjęcie ojca pacjentki i z przerażeniem odkrywają że na jego podstawie nie można nic załatwić. I przez dwa lata nie zorientowali się że lekarz nie wypisze im zwolnienia, bo tacy sa mili i uprzejmi.

Aha i nas tam nie było, więc na pewno było to tak jak pisze autorka a każdy kto ma wątpliwości to "wredna wizażanka" nosz....
Stary 2014-09-15, 13:08   #52
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość

A kto Ci powiedział, że to dziecko ma zaniżoną samoocenę? Czyżbyś sama zaczęła domniemać? a widzisz nie wiesz czy ma czy nie zaniżoną tą samoocenę.
Ubawiłam się po pachy
Skoro jak idziesz do lekarza i jest chamem, nie wypisuje kwitków to po co chodzisz do niego przez tyle lat? Jak jest się sierotką, która na wszystko sobie pozwala i się wylewa żale na forum bo nawet się nie wie jak zmienić lekarza specjalistę a podobno się obraca z chorym dzieckiem od dobrych paru lat...cóż, każdy wie, żeby zmienić lekarza tylko Autorce WREDNE panie w recepcji powiedziały, że nie może. To co, one nie są świadome, że wprowadzając w błąd mogą sobie narobić problemów? Może w tej przychodni nie ma drugiego ortopedy to jej powiedziały, że nie może zmienić u nich no bo jak mają zmienić jej lekarza jak drugiego nie mają? Niektórzy na prawdę sami sobie nie radzą w życiu i dają taki przykład dzieciom.

Najlepiej zakryć oczy rękami i krzyczeć jaki to on był niedobry i nie chciał tego a tamtego a ja chcę i koniec, bo mi się należy!!! Ale to, że on się podpisuje na receptach, kwitkach nazwiskiem, stawia pieczątkę to już nie jest ważne? Ma wypisać czy tego chce czy nie.
Stary 2014-09-15, 13:49   #53
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
A kto Ci powiedział, że to dziecko ma zaniżoną samoocenę? Czyżbyś sama zaczęła domniemać? a widzisz nie wiesz czy ma czy nie zaniżoną tą samoocenę.
Ubawiłam się po pachy
To przeczytaj jeszcze raz wątek Ale po co czytac posty autorki, lepiej coś sobie ubzdurać i miec ubaw

Poziom rewelacja

Najlepiej założyć, że autorka kłamie, a lekarz to anioł. Bo to lekarz. Z tytulami. Oczywiście sytuacja może byc przerysowana, może być nieprawdziwa, ale uznawać to za pewność... no ja wstydziłabym się wysnuwać takie wnioski. Ale podejrzewam, że osoby mające sporadyczna styczność z polską służbą zdrowia raczej tego nie ogarną. W sumie, pewnie też bym nie ogarniała

Stanisław Lem

Stary 2014-09-15, 13:52   #54
pffe
BAN stały

Cytat:
To przeczytaj jeszcze raz wątek Ale po co czytac posty autorki, lepiej coś sobie ubzdurać i miec ubaw

Poziom rewelacja

Najlepiej założyć, że autorka kłamie, a lekarz to anioł. Bo to lekarz. Z tytulami. Oczywiście sytuacja może byc przerysowana, może być nieprawdziwa, ale uznawać to za pewność... no ja wstydziłabym się wysnuwać takie wnioski. Ale podejrzewam, że osoby mające sporadyczna styczność z polską służbą zdrowia raczej tego nie ogarną. W sumie, pewnie też bym nie ogarniała
Dlatego wszędzie pisałam "może tak było"
I nie, nie mam sporadycznej styczności a regularną, ze specjalistami i ze zwykłym internistą. Raz trafiłam na pacana to wyszłam z gabinetu i poszłam do innego a nie chodziłam do niego kilka lat
Stary 2014-09-15, 13:57   #55
dacn
Zakorzenienie

Cytat:

Poziom rewelacja

Czy Tobie się wdaje, ze nikt nigdy nie trafił na lekarza idiotę?

Mądry człowiek idzie następnym razem do innego lekarza, zdrowie jest zbyt ważne żeby chodzić do idioty latami i później się dziwić

BTW kochający rodzić wysupła te 70 zł na wizytę prywatną, chociażby miał pieniądze wyciągnąć spod ziemi. A nie chodzi z przyzwyczajenia do kogoś kto obraża jego dziecko
Stary 2014-09-15, 13:58   #56
pffe
BAN stały

Cytat:
Czy Tobie się wdaje, ze nikt nigdy nie trafił na lekarza idiotę?

Mądry człowiek idzie następnym razem do innego lekarza, zdrowie jest zbyt ważne żeby chodzić do idioty latami i później się dziwić

BTW kochający rodzić wysupła te 70 zł na wizytę prywatną, chociażby miał pieniądze wyciągnąć spod ziemi. A nie chodzi z przyzwyczajenia do kogoś kto obraża jego dziecko
Zwłaszcza, że ma zasiłek na to dziecko.
Stary 2014-09-15, 15:04   #57
lza_slonca
Zakorzenienie

karta należy do pacjenta nie lekarza. Wystarczy poprosić o ksero. Druga kwestia- skąd autorko jesteś?

I wg mnie wina leży po Twojej stronie. Zaniedbałaś dziecko. Taka wada nie tworzy się w tydzień.

Po trzecie jeśli szkoła nie honoruje innego zwolnienia niż od specjalisty (statut)

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ
z dnia 30 kwietnia 2007 r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach publicznych (ze zm.).
§ 7. Przy ustalaniu oceny z wychowania fizycznego, techniki, zajęć technicznych, plastyki, muzyki i zajęć artystycznych należy w szczególności brać pod uwagę wysiłek wkładany przez ucznia w wywiązywanie się z obowiązków wynikających ze specyfiki tych zajęć.
§ 8. 1. Dyrektor szkoły zwalnia ucznia z zajęć wychowania fizycznego, zajęć komputerowych, informatyki lub technologii informacyjnej na podstawie opinii o ograniczonych możliwościach uczestniczenia ucznia w tych zajęciach, wydanej przez lekarza, na czas określony w tej opinii.
2. Jeżeli okres zwolnienia ucznia z zajęć wychowania fizycznego, zajęć komputerowych, informatyki lub technologii informacyjnej uniemożliwia ustalenie śródrocznej lub rocznej (semestralnej) oceny klasyfikacyjnej, w dokumentacji przebiegu nauczania zamiast oceny klasyfikacyjnej wpisuje się „zwolniony” albo „zwolniona”.

Reasumując.
Przepisy nie przewidują innego powodu zwolnienia z zajęć wf. Dyrektor może podjąć decyzję o zwolnieniu na podstawie opinii o ograniczonych możliwościach uczestniczenia ucznia w tych zajęciach, wydanej przez lekarza, na czas określony w tej opinii (§ 8. 1w/w rozporządzenia).
Nawet jeśli uczeń odnosi sukcesy: jest laureatem, finalistą olimpiady, nie jest zwalniany z nauki tego przedmiotu i uczestniczenia w nim, ale jest odpowiednio oceniony, chyba, że dyrektor zezwoli na wprowadzenie indywidualnego programu nauki na podstawie rozporządzenia MENiS z dnia 19 grudnia 2001 r.
§ 11. Ocenianie, klasyfikowanie i promowanie ucznia realizującego indywidualny program lub tok nauki odbywa się na warunkach i w sposób określony w przepisach w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania egzaminów i sprawdzianów w szkołach publicznych, z tym że uczeń realizujący indywidualny tok nauki, z wyjątkiem ucznia klas I-III szkoły podstawowej, jest klasyfikowany na podstawie egzaminu klasyfikacyjnego.
Indywidualny program nauki zakłada kształcenie się ucznia w zakresie jednego lub kilku zajęć edukacyjnych na podstawie programu, który – realizując w całości podstawę programową - w maksymalnym stopniu uwzględnia zainteresowania, potrzeby i możliwości intelektualne ucznia.

Podstawa Prawna:

Rozporządzenie MENiS z dnia 19 grudnia 2001 r. w sprawie warunków i trybu udzielania zezwoleń na indywidualny program lub tok nauki oraz organizacji indywidualnego programu lub toku nauki.

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 15:25   #58
Zelda87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Moim zdaniem powinnaś całą historię opisać Rzecznikowi Praw Pacjenta. Ja bym tego tak nie zostawiła, bo zachowanie lekarza było karygodne. Najbardziej szkoda dziewczyny, bo nie jej wina, że trafiłyście na chama. Mam nadzieję, że jej wytłumaczyłaś, że to palant i że wszystko co powiedział jest o kant tyłka rozbić. Jeszcze by tego brakowało, żeby wzięła do siebie, że nie jest chora tylko leniwa
Rzecznik Praw - dobra rzecz. Myślę że warto tam zaciągnąć porady. Inna sprawa że niedokładnie znamy sytuację. Często jest tak że po prostu dana osoba nie może wykonywać niektórych ćwiczeń , a nie wszystkich. Jednakże - na własnym przykładzie, miałam zwolnienie od lekarza an wf w szkole, bo większości ćwiczeń z wf nie mogłam wykonywać, a sama ćwiczyłam w domu to co mogłam żeby jakąś kondycję i formę mieć.
Zelda87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 15:59   #59
AnastazjaZF
Przyczajenie

"Nie wierzę, że nie ma poprawy", rozumiem, że rzucając takimi słowami, ta osoba nosiła gorset i cudownie z 40 stopni, zrobiło jej się 10. Jeżeli ktoś jeszcze nie wie, skolioza jest uwarunkowana genetycznie. Każde gadanie, że to przez złe siedzenie, plecak na jednym ramieniu, jest w ogromnym błędzie. Prześwietlenia w oczach nie mam. Jak była mała, jej postawa była dobra, tylko łopatki odstawały i miała ćwiczenia korekcyjne. Skolioza się objawiła dość szybko i mocno w wieku najmocniejszego wzrostu, czyli te dwa lata temu, dwa z hakiem. Ale pewnie, zarzućcie mi, że zapuściłam dziecko, przy czym od pełnej diagnozy jestem konsekwentna. Skolioza nie tworzy się stopniowo, nie wiesz czy za rok tobie nie wyjdzie, że masz odchyły 10 stopniowe.
Co do poprawy, u jednych skolioza się zmniejsza, u drugich się zatrzymuje, a u trzecich po cudownej poprawie, jest jeszcze gorzej. Więc z jakiej racji, ktoś kto w życiu nie miał dłuższego do czynienia z tym tematem, albo chwilę przed dodaniem posta studiował to w internecie, może się wypowiadać.
Tak trudno to zrozumieć, że wizyta nie była tylko po to, żeby dostać zwolnienie? Zbiegło się to z początkiem roku, więc dlaczego miałam nie zapytać. Odpowie ci lekarz na pytanie tak jak mi, to z całą pewnością rzucisz mu wiązankę przekleństw. Niektórzy formułują posty tak, jakbym wparowała z dzieckiem do gabinetu i od progu wołała o zwolnienie, wręcz nakazując lekarzowi jego wystawienie.
"Poza tym skoro od lat chodzisz do jednego lekarza i tylko raz na pół roku przy "takiej" niepełnosprawności...nic dziwnego, że nie ma poprawy." Każda osoba z tą przypadłością po otrzymaniu gorsetu, jeździ co pół roku. Tak przynajmniej jest w mojej klinice i ustala to lekarz. Ale jeżeli jest ktoś bardziej biegły od niego w tej sprawie, to chętnie się dowiem, jak powinno wyglądać prawidłowe leczenie.
Kolejny raz piszę, lekarz NIE wystawia zwolnień na zdjęcie. Po co przypisujecie zdjęcie do zwolnienia, jak to nie ma nic wspólnego. Ostatnie zdjęcie jest z grudnia, pan doktor nowego nie kazał robić! Dziecko nie może być co miesiąc naświetlane, ale widzę, że według niektórych tak powinno być. Dlatego wizyty są dwa razy w roku, jedna kontrolna, żeby poprawić gorset, zmierzyć, sprawdzić postawę co jest najbardziej istotne i zmierzyć specjalnym przyrządem jak te stopnie na dzień dzisiejszy wyglądają. A druga ze zdjęciem.
Komisja nie potwierdza tego co lekarz napisał. Na tej kartce jest tylko przebieg leczenia i co dolega. Ortopeda ma mieć jakieś obiekcje do tego, co własnoręcznie pisze w kartotece? Bo o to chodzi, o przepisanie z kartoteki. Nie ma wymyślać nic nowego, tylko napisać tak jak rzeczywiście jest. A komisja bada, sprawdza i określa.
A to, że jest poprawa u Autorki wnioskuję na podstawie tego, że pytała lekarza co córce wolno a czego nie. Skoro się nic nie zmieniło od lat to po co te pytania?~ Po to, że poprzednio nie miał zastrzeżeń do zwolnienia i popierał sugestie kolegi, który informował mnie o tym, że nie może robić takich i takich ćwiczeń. Więc jeżeli uznał, że może, to chciałam wiedzieć, czy wszystko może. Z przypadłościami kręgosłupa nie jest tak, że raz nie możesz, a za chwilę już możesz. Bo jeżeli ktoś ma skłonności genetyczne do skrzywienia, to kręgosłup będzie podatny na to. A dokładniej żebra, które przy nieodpowiednich ćwiczeniach, będą się niesymetrycznie rozszerzać i zabierać miejsce innym narządom.
Opinia o lekarzu taka a nie inna, nie jest tylko z mojej strony nieprzyjemna. Doszukałam się w internecie, że wiele osób ma o nim takie zdanie. Jest nieprzyjemny, ogranicza czas do minimum, mało zaangażowania itd.
Jakbym go chciała oczernić, to uwzględniałabym wszystko tutaj, włącznie z jego adresem zamieszkania.
Tak jakby każdy lekarz był idealny, a pacjent na siłę doszukiwał się problemów.
@
I nie jest powiedziane, że lekarz zareagował chamskim zachowaniem bo mu się tak podobało, prędzej dlatego, że pacjentka zaczęła się tak do niego odnosić a z takimi ludźmi się nie dyskutuje. Patrząc na jej pretensjonalne wypowiedzi można sobie pomyśleć jak się zachowała wobec lekarza, który powiedział, że musi mieć zdjęcie żeby wywnioskować czy zaszła poprawa czy się pogorszyło. Ale nie, ważniejsze jest to, żeby sobie córkę pomacał i nawet nie wiedział co i jak bez zdjęcia.~ Nawet ze zdjęciem nie wiedziałby "co i jak", bo jest ono najzwyczajniej stare. Oceniasz mnie po tym w jaki sposób formułuję wypowiedzi? Trochę nijak to się ma do rzeczywistości.
Jak to miałoby wyglądać? Wchodzę do gabinetu, jest podstawowe badanie i co, od razu chamsko, że chcę zwolnienie? No raczej nie. Raczej grzecznie, czy byłaby możliwość itd. I jeżeli lekarz wytłumaczyłby co i jak, również z szacunkiem, to nie widzę podstaw, żeby w jakikolwiek sposób opowiadać mu ze zniewagą. Tutaj niestety, to lekarz na nas naskoczył i nie dał szansy na odpowiedź, bo po prostu odebrało nam mowę. A swojej decyzji nie poparł niczym. Pisząc coś w telefonie, prawie nas ignorując powiedział, że nie. I istotniejsze dla niego były względy estetyczne. Więc jeżeli zamiast gorsetu w domu, nosiłaby go w szkole, to zwolnienie się należy i wypisałby by, bo tak to ujął, ale że wybrała sobie godziny inaczej, to już się nie należy. Gdzie tu pogląd na jej stan zdrowia?
Nie mogę zmienić lekarza, bo nie może to być pierwszy lepszy ortopeda. Tak trudno zrozumieć, że specjalistów od skoliozy z własnym warsztatem do gorsetów prawie nie ma? Spróbuję kolejny raz podjąć próbę przepisania i być trochę bardziej stanowczym. Gdyby była opcja, że każdy ortopeda może się nią zająć, zrobiłabym to od ręki, ale tutaj chodzi o nadal tą samą klinikę, nie orientowałam się na jakich zasadach to jest, przy czym dodatkowo pani mówiła, że nie można w trakcie leczenia. Wizyty są co pół roku, czasami trafi się, że pan profesor ma lepszy dzień, a czasami na taki jak ostatnio. Ten pan sam w sobie nie jest zły i nawet uważam, że specjalista z niego dobry, bo jednak skolioza się córce nie pogłębia, ale jak się źle trafi, to można zostać bezpodstawnie odesłanym z niezłym kwitkiem.
Więc nie piszcie, że mogłam iść do innego specjalisty, bo innego zwyczajnie nie ma jak na razie w zasięgu. Jeżeli oczywiście pani z recepcji miała rację, że w trakcie leczenia nie ma takiej możliwości, bo tak może być. Dlatego pytam, bo jak widać, niechętnie udzielają informacji.
@
BTW kochający rodzić wysupła te 70 zł na wizytę prywatną, chociażby miał pieniądze wyciągnąć spod ziemi. A nie chodzi z przyzwyczajenia do kogoś kto obraża jego dziecko.~ Takie wizyty nie kosztują 70zł. Doliczyć jeszcze koszty zdjęcia, poprawek, gorsetu, który nie jest jeden na cały czas, tylko się zmienia w zależności od potrzeby, a koszt takiego kawałka plastiku to 1200zł i dojazd. I oprócz tego, że ktoś potraktuje nas po ludzku i nie oleje bezpodstawnie, różnicy nie będzie, bo badanie samo w sobie zawsze jest takie samo. + Nie trzeba aż tyle płacić. Nie każdego stać na prywatnych lekarzy.
@karta należy do pacjenta nie lekarza. Wystarczy poprosić o ksero. Druga kwestia- skąd autorko jesteś?

I wg mnie wina leży po Twojej stronie. Zaniedbałaś dziecko. Taka wada nie tworzy się w tydzień. ~ Mam ksero, poprosiłam o nie od razu po wyjściu z gabinetu. Lekarza mam w Poznaniu.
Zaniedbałam, bo nie przewidziałam co ma odziedziczone w genach? Owszem, przy intensywnym wzroście skolioza pojawia się szybko i postępuje szybko o ile są skłonności do jej powstania. Według lekarza zareagowałam odpowiednio szybko, bo można z tą przypadłością jeszcze działać.

Rzecznik Praw - dobra rzecz. Myślę że warto tam zaciągnąć porady. Inna sprawa że niedokładnie znamy sytuację. Często jest tak że po prostu dana osoba nie może wykonywać niektórych ćwiczeń , a nie wszystkich. Jednakże - na własnym przykładzie, miałam zwolnienie od lekarza an wf w szkole, bo większości ćwiczeń z wf nie mogłam wykonywać, a sama ćwiczyłam w domu to co mogłam żeby jakąś kondycję i formę mieć.~ Ona nie jest całkowicie ograniczona. Może ćwiczyć, ale to co jest pod nią ustalone. Niestety typowe zajęcia z wf i ćwiczenia na nich odpadają.
AnastazjaZF jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 16:57   #60
lza_slonca
Zakorzenienie

dr Kotwicki ma dobrą opinię.

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości