![]() |
#1501 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
No tak, w sumie źle się wyraziłam. Chodziło mi o to, że jak wiedziała, że to jest podróbka, to do handlowania podróbkami dochodzi jeszcze przestępstwo oszustwa, bo osiąga korzyść majątkową wprowadzając w błąd drugą osobę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie sie podobaja ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Wtajemniczenie
|
Myślisz, że martwa świnia bardzo cierpi jak zdejmują z niej skórę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1505 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Też wolę naturalną skórę bo noszę ją wiele, wiele lat a ekoskórka nie jest taka eko, bo: dla środowiska jest bardzo uciążliwa zarówno jej produkcja jak i utylizacja/rozkład. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1507 |
Konto usunięte
|
Ja się kieruję tylko i wyłącznie wygladem. Podoba mi się eko, to kupuje. Podoba mi się kurtka, ale jest z naturalnej, jak mam pieniądze to te kupie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
Wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A dyskusja który gadżet jest fajniejszy i godniejszy pożądania, czy torebka czy wypasiony telefon to w ogóle chyba mija się z celem. Ile ludzi tyle opinii ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-09-14 o 00:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1511 |
Wtajemniczenie
|
Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII
Mysle, ze cierpi jak ja zabijaja. Nie jem miesa od 14 lat, wiec dziwne by bylo jakbym nosila skore ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() Edytowane przez spaghettii Czas edycji: 2014-09-14 o 01:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1512 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1513 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1514 |
Wtajemniczenie
|
A czy ja pisalam cos o swini? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Wtajemniczenie
|
A z jakiej skóry robi się 90% kurtek?
Z resztą w Europie nie zabija się żadnych zwierząt na potrzeby przemysłu skórzanego. Skóra to jest produkt uboczny przemysłu mleczarskiego i spożywczego. Gdyby nie została wykorzystana musiałaby być zutylizowana. Jesteś tą wegetarianką, wyjechałaś z argumentem o cierpieniu zwierząt, a masz zerową świadomość w tym temacie. A jeszcze cie tak uświadomie, że związki powstałe przy obróbce skór stosuje się w produkcji kosmetyków. EOT z mojej strony. Edytowane przez rickybobby Czas edycji: 2014-09-14 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1517 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe, bo np buty skorzane sa z roznych skor ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
W Azji jest pelno podrobek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 |
Rozeznanie
|
Ja wolę ekoskórę bo skóra naturalna ma po prostu swój zapach, za którym nie przepadam
![]() ![]() Wolę też sztuczne futro, bo przynajmniej mole się nim nie zajmą i nie muszę stosować żadnej naftaliny czy innych śmierdzących sposobów wypędzenia ich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Futro naturalne to dopiero powód do obciachu jak dla mnie, nawet takie za kilkadziesiąt tysiaków. To jedna z niewielu rzeczy, która rzeczywiście mnie rozwala. Za całokształt
![]() Tak, Spaghettii, racja, w Azji z pewnością, jednak u nas raczej powszechnie rozpowszechnione są podróbki firm gadżetów modowych, a także kosmetycznych, jednak mniej elektronicznych chyba ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-09-14 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1521 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 |
Wtajemniczenie
|
Chyba tak, chociaz widzialam tez chinskie "ajfony"
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie największą bzdurą i zakłamaniem jest nazwa tych produktów skóropodobnych - PSEUDOskóra ok, ale żeby ECO? "Eko" skórka i "eko" futerko będą się rozkładać w środowisku przez następne stulecia, przyczyniając się nie tyle do cierpienia pojedynczych zwierzątek, co do wymierania gatunków. "Przerób" wyrobów skóropodobnych jest o wiele większy, niż prawdziwej skóry - niestety, taka prawda. To są na ogół produkty z niższej półki, wykonane mniej starannie, zwyczajnie gorsze, szczególnie teraz, kiedy sieci obuwnicze już przesadzają z zarządzaniem cyklem życia produktu (buty z Deichmanna 10 lat temu byłam w stanie nosić dwa sezony przynajmniej, teraz w połowie sezonu nieraz nadają się głównie na śmietnik). Generalnie staram się unikać produktów z "eko" skóry albo "eko" futerka. Oczywiście, nie zawsze budżet pozwala, żeby kupić "the real thing", ale jeżeli pozwala - wolę dołożyć, kupić i wiedzieć, że jak już wyrzucę, to natura szybko sięgnie po swoje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No w sumie nie wiem skad sie wziela nazwa eco, ja po prostu mowie skorka, chociaz do skory tu daleko ![]() ![]() A co masz na mysli, ze pocierpia pozniej? Ja potrafie nosic te sztuczne rzeczy kilka sezonow, a potem nie wyrzucam tylko daje np do kontenerow lub komus, jesli jest w dobrym stanie. Teraz h&m ma nawet akcje, zeby oddawac wszystkie ciuchy bo nawet te porwane pojda na przerobke na nowe ciuchy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() Edytowane przez spaghettii Czas edycji: 2014-09-15 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 |
Rozeznanie
|
Ja może bardziej do tematu wątku niż do obecnej dyskusji .
Może jestem świania i nie powinnam robić fotek ,ale to było silniejsze ode mnie. Takiej mody istnie nie rozumiem i istnie mnie rozwala ![]() Edytowane przez sabinkaa1 Czas edycji: 2014-09-15 o 14:26 Powód: Poprawiony text |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ani jedno, ani drugie nie jest nam niezbędne. Moglibyśmy bez żadnej szkody dla naszego zdrowia nie używać futer i nie spożywać mięsa, więc, de facto, jedno i drugie kupujemy dlatego, że lubimy - futro dla nakarmienia próżności, mięso - dla zadowolenia kubków smakowych. Oba mają praktyczne zastosowania - futro jest cieplutkie, a mięso jest pożywne, ale oba są nam też całkowicie zbędne. Jem mięso. Noszę futrzane wyroby. Przy czym w moim przypadku futro pochodzi z lisów, które i tak są odstrzeliwane - między innymi po to, żeby nie zżerały kur wolnobiegających, produkujących eko wege jajeczka, a także z powodu przerostu populacji, która straciła naturalny czynnik selekcjonujący (wścieklizna - obecnie w lesie rozrzuca się szczepionki, które lisy zjadają i dzięki temu już nie chorują, a przez to robi się ich za dużo). I jest mi w tym ciepło, miękko i wygodnie, a do tego odpowiednio przechowywane futro (mole się go nie czepiły, bardziej chodzi o ochronę przed kotem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1528 |
Wtajemniczenie
|
Dlatego wlasnie ja nie jem miesa i nie nosze futer. Bo sie duzo te rzeczy nie roznia od siebie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.