![]() |
#31 | |
sissy that walk
|
Dot.: Rzadkie spotkania, rozłąka z TŻ.
Pomijając, co myślę o tym związku w ogóle - autorko, musisz wypracować w sobie trochę inny sposób komunikacji, bo jak na razie to nie ma to żadnych szans na powodzenie. Według mnie chłopak ma Cię w nosie, ale załóżmy (skoro chcesz z nim być i nie dopuszczasz innej możliwości), że po prostu jest niekumaty - nie mów zatem "zjadłabym coś", tylko powiedz jak człowiek "chodźmy na pizzę". To już wiele zmienia, bo jak ten odpowie żebyś sobie poszła po bułkę do sklepu, to będziesz wiedziała co to za okaz. A może być tak, że nie odpowie, tylko pójdziecie na tę pizzę. Nie bądź bezwolną kukłą, bo tak się zachowujesz - jak powiesz chłopakowi żeby wyjął słuchawkę z ucha jak z Tobą rozmawia, to nie stanie się żadna tragedia, ba - może ten dostrzeże, że masz do siebie chociaż minimalny szacunek. Bo jak na razie ani on się w żadnej mierze z Tobą nie liczy, ani Ty się ze sobą nie liczysz, bojąc się powiedzieć że coś Ci przeszkadza albo że coś byś chciała. Nie móc odważyć się powiedzieć własnemu chłopakowi, że się nie chce po raz dziesiąty łazić po parku i że się chce iść na obiad, to jest chora sprawa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
sissy that walk
|
Po co Ty sobie to robisz, dziewczyno. W jakim celu. Co Tobą kieruje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
PS: Wiecie, bo to jest tak - jak tu siedzę na forum i czytam wasze wiadomości, to jestem pewna co do tego, co i jak chcę zrobić. Nieustępliwa, opanowana, blablabla. A kiedy przychodzi co do czego, to podkulam pod siebie ogon i staram się automatycznie uspokoić sytuację najszybciej jak się da - wycofując się i znowu robiąc na ofiarę. I najgorsze jest to, że bardzo ciężko mi to zwalczyć. Przed chwilą stanęłam na środku pokoju i się najzwyczajniej w świecie rozpłakałam. Mam dziś tyle rzeczy na głowie, ciągle mi się coś sypie w rękach, a nie mogę myśleć o niczym innym niż o tym głupku, który nic sobie nie robi z moich łez.
Przelewam smutki na papier. Edytowane przez Sherly Czas edycji: 2014-09-15 o 16:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
sissy that walk
|
Ale Wy się już przecież rozstawaliście, co sprawia, że powrót do siebie powinien być uzależniony od pozytywnych ZMIAN. Skoro tych zmian nie ma to jaki jeszcze powód jest Ci potrzebny?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem niesamowicie ciekawa, co odpisze mi na ten mój monolog - o ile w ogóle odpisze.
Przelewam smutki na papier. Edytowane przez Sherly Czas edycji: 2014-09-15 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Jak dla mnie to wygląda jakby Twój TŻ sam bal się zerwać i próbował cię do tego sprowokować. Brak kontaktu, brak zaangażowania, sluchawka w uchu i na koniec te bluzgi kumpli...Na pewno nie jest to zakochany chłopak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Wiesz, gdyby tak bardzo zależało mu na rozstaniu ze mną, to nie sądzę, żeby jeszcze niedawno starał się o to, abym do niego wróciła. Zupełnie go w tym momencie nie rozumiem. Czy on po prostu taki jest, czy ma w tym jakieś niezrozumiałe, prywatne intencje? A może lubi po prostu robić rzeczy bez sensu? Nie mam pojęcia. Najbardziej jednak irytuje mnie postawa jego kolegów i to, że najwidoczniej zataił przed nimi fakt, że do siebie wróciliśmy (bał się ich reakcji? wstydził się mnie?). Kiedy niedawno się spotkaliśmy, nie odebrał ani jednego telefonu od kumpla, pomimo moich namów (zamiast powiedzieć, że nie ma czasu bo jest aktualnie ze mną, udawał nieobecnego).
![]() |
#40 | ||
Zielona Driada
|
Cytat:
Dwa, on Cię zapewnia, a to tylko słowa, nie idą za nimi czyny, nic z tym nie robi. To puste gadanie. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#41 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Po prostu jest tchorzem. Powiem ci jeszcze, że w prawdziwie udanym związku nawet wspólne nudzenie się jest satysfakcjonujące i przyjemne. Także tłumaczenie się że to orzez brak zajęć jest troche naciągane. Pomijając juz fakt, że twoj ukochany jest po prostu chamem bez szacunku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#44 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Zdecydowanie muszę dopisać "uświadomienie chłopakowi, że wstydzi się mnie przed kumplami" do listy rzeczy, które muszę zrobić w najbliższym czasie. Edit: Skończył niedawno trening i był dostępny, ale nie odczytał wiadomości. Standardowo.
Przelewam smutki na papier. Edytowane przez Sherly Czas edycji: 2014-09-15 o 17:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Chłopak się KOMPLETNIE o Ciebie nie stara, a Ty piszesz, że nie masz konkretnego powodu, żeby zerwać. A to nie wystarczy? Ja bym nie dała rady z takim olewaczem. Wg mnie on traktuje Cię jak koleżankę i to jeszcze nieszczególnie bliską.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko że on nawet nie chce z tobą rozmawiać. Ignoruje cię. Naprawdę to nie jest wystarczający powód? Czekasz aż cię uderzy? Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Bardzo trafne podsumowanie całej tej sytuacji. ![]() Autorko, co byś nie napisała, wniosek i tak jest tylko jeden: ten koleś ma Cię w czterech literach, szanuj się i odpuść sobie.
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Odpisał mi, ze go wkurrrr...rzam takim podejscem i ze mam do niego zero zaufania, ze mam patrzeć na siebie a dopiero potem na innych i ze ma dużo nauki. Jak mu napisałam, ze wcale dużo nie wymagam, tylko trochę uwagi i żeby sie na mnie nie denerwowal - nie odpisał już.
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Odpuść już, najwyższy czas.
![]() |
#51 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Dziewczyno, proszę otwórz oczy, nam jest naprawdę przykro, że jesteś w takiej sytuacji i chciałybyśmy dobrze Ci doradzić. Szkoda Twojego czasu na tego faceta. Ty myślisz, że coś zdziałasz, jak wypiszesz mu esej na temat tego co Cię rani i poprzez stosownymi argumentami, a on to zrozumie. On NIE CHCE dyskutować, nie chce czytać Twoich długi esejów, nie chce nic naprawiać, jest mu wygodnie z tym, że widzi Cię rzadko i nie musi się starać, nawet nie musi ruszyć dupska, żeby było spotkanie bo sama przyjedziesz. A on nawet nie będzie musiał sie martwić o Twój powrót bo zostawia Cię samą na dworcu. Tu nie ma o co walczyć...
Szkoda Twojego czasu. Znajdź sobie inne wyzwanie. Niech wyzwaniem będzie próba poderwania jakiegoś chłopaka który Ci się podoba, który wydaje się miły i jest blisko. Wtedy zobaczysz, że nie tylko ten jeden pływako-muzyk może być na świecie "ideałem". |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
sissy that walk
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;48163638]On NIE CHCE dyskutować, nie chce czytać Twoich długi esejów, nie chce nic naprawiać, jest mu wygodnie z tym, że widzi Cię rzadko i nie musi się starać, nawet nie musi ruszyć dupska, żeby było spotkanie bo sama przyjedziesz. A on nawet nie będzie musiał sie martwić o Twój powrót bo zostawia Cię samą na dworcu.[/QUOTE]
Niestety to prawda, dodatkowo ten wątek i pytanie w nim zadane pokazuje, że nie musi nic zmieniać - wystarczy, że zlituje się i przyniesie własną dupę na spotkanie, resztę już zrobi za niego autorka, żeby samej sobie dostarczyć rozrywki. Chłopina zrobi łaskę, jeśli będzie chciał i znajdzie czas by w tym uczestniczyć. Nic nie musi, on tylko może, a autorka skacze wokół niego i kombinuje, żeby jakoś ten obrazek poprawić. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to za jakiś czas kupi sobie pierścionek zaręczynowy, kwiaty, i przyjedzie do chłopaka żeby mógł jej to wręczyć. Formułkę będzie mógł odczytać z promptera, jak mu się zachce.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Jak na razie chcę usiąść na tyłku i patrzeć co on zrobi. Wczoraj mój szacunek do niego spadł do minimum, zwłaszcza że odpisać do dzisiaj nie raczył. Jeśli chce, niech zawalczy. Jeśli nie - no to nie, dowidzenia. minna z tym denerwowaniem, to nie było w formie "przepraszam misiu, nie obrażaj się", tylko na zasadzie - mam prawo zwrócić na to uwagę, więc się nie bulwersuj. Jak się będzie chciał spotkać to go serdecznie zaproszę do mojego miasta, nie mam zamiaru co weekend wykładać 20zł na kogoś, kto robi mi łaskę że mnie odbierze z dworca. Jestem tylko ciekawa, w jakiej sprawie, jakim tonem i co najważniejsze KIEDY do mnie znowu napisze. mary_poppins dobre z tymi zaręczynami, aż mi się humor poprawił. Szkoda, że takie adekwatne do mojego dotychczasowego zachowania...
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
sissy that walk
|
To czemu jesteś taka bierna, kochanie? Znowu. To taka Twoja cecha, której się musisz koniecznie wyzbyć, jeśli chcesz być szczęsliwa. Wcześniej zero własnego zdania, teraz zero działania kiedy wiesz, jak jest. Nikt Cię nie zmusi do zerwania, ale Ty chyba naprawdę NIGDY z nim nie zerwiesz, choćby nie wiem co się działo. Nie rozumiem dlaczego tak bardzo myślisz i upierasz się przy tym, że nie masz powodu. Masz tyle powodów że głowę urywa, a teraz i tak mimo wszystko zamierzasz siedzieć i czekać, aż on coś zrobi. A jak nie zrobi nic, to co dalej będzie..? Mam wrażenie, że wszystko będzie jak dotychczas. Tak jakbyś nie doceniała i nie chroniła już tego, kto może Cię nazywać swoją dziewczyną - przecież na to trzeba w jakiś sposób zasłużyć, a ten chłoptaś to ma za darmo, tkwisz w tym ot tak sobie, mimo że jest źle. Szkoda że siebie nie doceniasz i nie chcesz naprawdę zawalczyć o to, żeby miec więcej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() Dla Ciebie najlepiej byłoby, gdyby już więcej nie napisał.
![]() |
![]() |
#59 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy facet w ogóle utrzymuje inny kontakt czy jesteś skazana na jego łaskę przeczytania wiadomości w necie? Dlaczego nie możesz zadzwonić? Nie odbierze? Może on ma podwójne życie? Z Tobą spotyka się w tej rodzinnej miejscowości a w tej z internatem ma inną pannę, skoro nie ma czasu? Jeśli to wygląda tak, że facet w ogóle nie dzwoni pierwszy, nie pisze pierwszy, a jak widać nawet na spotkania sam nie przyjeżdża do Ciebie, to według mnie to nawet NIE JEST związek. Tylko okazjonalne spotkania raz na jakiś czas. Samo randkowanie to nie jest związek ! Czy on się interesuje Twoim życiem w ogóle? Pyta co słychać, jak się miewasz, czy dobrze się czujesz? Czy on w ogóle zdaje sobie sprawę, że podobno jest Twoim chłopakiem a nie weekendową sympatią? ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Aha i nie odpowiadaj, że przecież rozmawiacie, na przykład o muzyce i grach... Takie rozmowy o zainteresowaniach to są na pierwszych randkach jak się człowiek poznaje. A jeśli okazuje się, że nie ma o czym gadać i brakuje tematów do rozmowy to się żegnają i związku nie ma. A tutaj widzę to tak, jakbyście chodzili raz na jakiś czas na randkę, on ciągle gada o sobie, nie pisze, nie interesuje się Twoim życiem a Ty to nazywasz związkiem. Może to właśnie Twój podstawowy błąd? Może on wcale tego nie traktuje jak związek?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;48178122]Czy wy w ogóle do siebie nie dzwonicie? Serio. No bo nawet pary, które się często widują zazwyczaj dzwonią do siebie regularnie. A jak w związku na odległość to podobno ciągle wielogodzienne rozmowy na telefonie, przez skype itp. A jak u was? Naprawdę kontakt polega na tym, że Ty mu wypisujesz eseje i nawet nie masz szansy usłyszeć odpowiedzi bo on zrobi wielką łaskę jak przeczyta? Przez telefon musiałby już chociaż jakoś zareagować, no chyba by nie rzucił słuchawką prawda? Czy facet w ogóle utrzymuje inny kontakt czy jesteś skazana na jego łaskę przeczytania wiadomości w necie? Dlaczego nie możesz zadzwonić? Nie odbierze? Może on ma podwójne życie? Z Tobą spotyka się w tej rodzinnej miejscowości a w tej z internatem ma inną pannę, skoro nie ma czasu?[/QUOTE]
Rzadko odbiera telefony. W sumie, nie pamiętam czy kiedykolwiek rozmawiałam z nim przez telefon. Nie łudzę się, że tym razem odebrałby telefon. Poza tym, co miałabym mu powiedzieć? Na Skype na razie nie ma szans, bo Internet mają tam do niczego i czekają na nowy router. Wiem jak to jest w związku na odległość, byłam przez 9 miesięcy z facetem, do którego miałam prawie 600km, więc rozmowy na Skype, SMS-y, facebook i tego typu sprawy to była nieodłączna część naszej codzienności. Ba, często dostawałam ochrzan od znajomych, że siedzę z nosem w telefonie, zamiast kontaktować z nimi ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;48178122] A tutaj widzę to tak, jakbyście chodzili raz na jakiś czas na randkę, on ciągle gada o sobie, nie pisze, nie interesuje się Twoim życiem a Ty to nazywasz związkiem. Może to właśnie Twój podstawowy błąd? Może on wcale tego nie traktuje jak związek??[/QUOTE] Teraz takie pytanie - bo "nazywanie" czegoś związkiem, a "traktowanie" czegoś jak związek, to dwie różne rzeczy. Oboje nazywamy naszą relację związkiem, no i przynajmniej z mojej strony również traktuję to jako związek, co chyba da się zauważyć. Moi znajomi o nim wiedzą, staram się o niego, daję mu naprawdę najwięcej jak mogę, żeby czuł się kochany. Szkoda, że mało otrzymuję w zamian.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.