Uniwersytet Łódzki część II - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-15, 10:49   #4711
Thumbelina9512
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez Skarfejs Pokaż wiadomość
Hahaha mam to samo
Jak Ci odpowiedzą to daj znać czy już są te listy, bo też jestem ciekawa czy mi przyznali, a chyba zwykle o tej porze decyzje już były rozesłane.
Więc napisałam e-mail (świetny pomysł ) i listy już są, a dzisiaj mają zostać rozesłane zawiadomienia pocztą.

Tak w ogóle to dostałam XIII, czyli bez zaskoczenia.
Qu'on peut changer l'histoire.
Thumbelina9512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 12:41   #4712
maacieek
Zakorzenienie

A ja się pochwalę, bo właśnie dostałem swój własny wstępny plan zajęć. Oczywiście do października się coś zmieni, bo w cuda nie wierzę, ale ogólnie to fajnie w miarę wygląda.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Thumbelina9512 Pokaż wiadomość
Więc napisałam e-mail (świetny pomysł ) i listy już są, a dzisiaj mają zostać rozesłane zawiadomienia pocztą.

Tak w ogóle to dostałam XIII, czyli bez zaskoczenia.
Zapewne dostałaś szybciej, niż możliwość dodzwonienia się. BTW Alcatraz bo tak się XIII zwie. Jak złożysz gdzieś zaraz przed październikiem to będzie kolejna sesja tej całej komisji i wtedy będzie możliwa zamiana, bo kolejna dopiero w połowie października.

Ale dobra nie straszę, jeden z gorszych akademików moim zdaniem.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:10   #4713
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, bo właśnie dostałem swój własny wstępny plan zajęć. Oczywiście do października się coś zmieni, bo w cuda nie wierzę, ale ogólnie to fajnie w miarę wygląda.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Zapewne dostałaś szybciej, niż możliwość dodzwonienia się. BTW Alcatraz bo tak się XIII zwie. Jak złożysz gdzieś zaraz przed październikiem to będzie kolejna sesja tej całej komisji i wtedy będzie możliwa zamiana, bo kolejna dopiero w połowie października.

Ja też chcę już plan zwłaszcza, że się może zmieni ale nieznacznie. Nie zrobi się zupełnie inny przez te 2 tygodnie

BTW u mnie też dwóch chłopaków mówiło, że Alcatraz jest najgorszy i bodajże Hades? Tak on się nazywa? Nie jestem pewna.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:11   #4714
dominika_3005
Przyczajenie

Hej, mi przydzielono IX DS " Hades", czego zupełnie się nie spodziewałam...No nic, może ktoś wie i zdradzi jakie warunki panują w tym DS? Z tego co wyczytałam to nie jest tam zbyt kolorowo
dominika_3005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 14:21   #4715
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
U nas ani rusz
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 14:51   #4716
yennefer483
Raczkowanie

Ja też dostałam Hades... :/ Jak teraz złożę wniosek o przeniesienie to decyzje będą na początku października? I myślicie, że jest szansa dosta III DS albo XDS, po złożeniu tego wniosku?
yennefer483 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 16:02   #4717
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

GG do serenavanderwoodsen

To wam powiem, że ja rok temu miałam plan zajęć już w sierpniu i się nawet nie zmienił .
serenavanderwoodsen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-15, 16:04   #4718
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yennefer483 Pokaż wiadomość
Ja też dostałam Hades... :/ Jak teraz złożę wniosek o przeniesienie to decyzje będą na początku października? I myślicie, że jest szansa dosta III DS albo XDS, po złożeniu tego wniosku?
Komisja zbiera się dopiero gdzieś na początku października więc ten tydzień pierwszy będziesz musiała mieszkać tam gdzie dostałaś miejsce. Następne zebranie jest bodaj dopiero pod koniec lub w drugiej połowie października. Czy jest szansa? Jeżeli będzie miejsce, jeżeli mieszkasz daleko od Łodzi i nie masz dużego dochodu to jakieś szanse są.
Stary 2014-09-15, 16:16   #4719
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Naaaajn, mam w poniedziałki na 8:00 (jeśli nic się nie zmieni ofc).
Ale do 11:20 tylko i z racji, że wf jest dalej w tej siatce, to całkiem najs. Byle by mi pasował wf kiedy indziej, to sobie będę wracać do domu i wieczorem na dodatkowe jeździć dopiero .

Edytowane przez serenavanderwoodsen
Czas edycji: 2014-09-15 o 16:18
Stary 2014-09-15, 16:22   #4720
maacieek
Zakorzenienie

A wie ktoś kiedy filolog wrzuca jakiekolwiek plany?

A to się i ja pochwalę, póki co 2 razy tylko na 8:50, piątki i poniedziałki wolne jeśli opuszczę wykłady, czwartek do 10:30 i koło 15 jakiś wykład. Więc od połowy środy do poniedziałku praktycznie wolne. Ciekaw jak mi wyjdzie plan na drugim kierunku.

Edytowane przez maacieek
Czas edycji: 2014-09-15 o 16:26
Stary 2014-09-15, 16:23   #4721
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:

Tyle, że ja dostałam akademik, który zaznaczyłam we wniosku. Wydawało mi się, że to jest jednak dosyć dobry wybór. Bo moje główne kryteria to- łazienka (jest na 8 osób, a nie na całe piętro), ilość osób w pokoju (są 2, a nie 3 jak w wielu innych) i spokojny klimat (a gdzieś przeczytałam, że tam raczej nie jest głośno). Dlatego trochę mnie dziwi Twoja opinia, że jest jednym z gorszych DS. Bo raczej nie widzę szans na Olimp, czy Balbinę, więc który z akademików będących bardziej w zasięgu ręki pierwszoroczniaka jest według Ciebie dobry?
Stary 2014-09-15, 16:26   #4722
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez serenavanderwoodsen Pokaż wiadomość
Naaaajn, mam w poniedziałki na 8:00 (jeśli nic się nie zmieni ofc).
Ale do 11:20 tylko i z racji, że wf jest dalej w tej siatce, to całkiem najs. Byle by mi pasował wf kiedy indziej, to sobie będę wracać do domu i wieczorem na dodatkowe jeździć dopiero .
A na jakim wydziale jestes?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 16:34   #4723
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
A na jakim wydziale jestes?

WZ, ale to wyczytałam sobie z planu dla wykładowców ofc.
Mam dwa razy na 8:00, ale za to środę mam absolutnie wolną (zresztą widziałam że business mgmt też miał w tamtym roku, więc pewnie jakoś tak robią). Piątek mam dziwny, bo mam jedne zajęcia od późniejszego rana, ale je mam tylko w październiku i później od grudnia do stycznia . I później mam też w planie od 16:45-18:20 (w piątek ) it tools for business, ale tego mam w planie tylko 15 godzin, więc też luz. Mogłyby się te 2 przedmioty nie zgrywać, żeby tego okienka nie było, to bym była bardzo zadowolona nawet .
Stary 2014-09-15, 16:43   #4724
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

U mnie też wychodzi środa wolna, a i piątek w miarę lajtowy. Oby się za dużo nie zmieniło!
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 16:47   #4725
casus_belli
Zadomowienie

Cytat:
Tyle, że ja dostałam akademik, który zaznaczyłam we wniosku. Wydawało mi się, że to jest jednak dosyć dobry wybór. Bo moje główne kryteria to- łazienka (jest na 8 osób, a nie na całe piętro), ilość osób w pokoju (są 2, a nie 3 jak w wielu innych) i spokojny klimat (a gdzieś przeczytałam, że tam raczej nie jest głośno). Dlatego trochę mnie dziwi Twoja opinia, że jest jednym z gorszych DS. Bo raczej nie widzę szans na Olimp, czy Balbinę, więc który z akademików będących bardziej w zasięgu ręki pierwszoroczniaka jest według Ciebie dobry?
Ja mieszkałam i mam nadzieję, że będę mieszkać w XII, ten akademik wcale nie jest zły.
casus_belli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-15, 16:51   #4726
yennefer483
Raczkowanie

Cytat:
Na grupie Lumumbowa na FB jest dziewczyna z I roku, która dostała 10 DS, czyli może bardzo rzadko, ale się zdarza W moim przypadku też ważnym kryterium jest łazienka na segment, a nie na całe piętro i liczba osób w pokoju, więc dla mnie 9 DS jest no nie do przyjęcia
Sama składałam do 3 i 13 właśnie i nie słyszałam o 13 takich złych opinii.
Słyszałam natomiast, że fajny jest 11 DS
yennefer483 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 17:01   #4727
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście zdaję sobię sprawę, że dla jednych będzie to tragedia i mega zły wybór a dla innych osób, będzie to jedna z lepszych decyzji. Piszę to jako osoba, która tam siedziała chwilę. I to jest moja opinia. Ale jeżeli zależało ci na spokoju, i w miarę luźnej łazience czy pokoju to myślę, że dobrze trafiłaś. Śmiało powiem, że mieszkać tam będziesz się zastanawiać czy to faktycznie akademik, bo muzyki raczej tam nie uraczysz. Chociaż cała atmosfera w akademikach zależy przede wszystkim od nas samych i na osoby jakie się trafi w pokoju, segmencie czy choćby piętrze
Stary 2014-09-15, 17:14   #4728
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Bo raczej nie widzę szans na Olimp, czy Balbinę, więc który z akademików będących bardziej w zasięgu ręki pierwszoroczniaka jest według Ciebie dobry?
Pytanie nie do mnie, ale bywając bardzo często w Pretorze obstawiałabym właśnie jego, moi znajomi zeszłoroczni pierwszoroczniacy nie mieli problemów z dostaniem się tam

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 17:24   #4729
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez casus_belli Pokaż wiadomość
Ja mieszkałam i mam nadzieję, że będę mieszkać w XII, ten akademik wcale nie jest zły.
XII nie ma więc zastanawiam się, czy miałaś na myśli XI, czy XIII?

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez yennefer483 Pokaż wiadomość
Na grupie Lumumbowa na FB jest dziewczyna z I roku, która dostała 10 DS, czyli może bardzo rzadko, ale się zdarza W moim przypadku też ważnym kryterium jest łazienka na segment, a nie na całe piętro i liczba osób w pokoju, więc dla mnie 9 DS jest no nie do przyjęcia
Sama składałam do 3 i 13 właśnie i nie słyszałam o 13 takich złych opinii.
Słyszałam natomiast, że fajny jest 11 DS
A ja składałam do XIII, bo nie liczyłam na to, że mogłabym dostać Olimp albo Balbinę, a nie chciałam wylądować np. w Hadesie.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Oczywiście zdaję sobię sprawę, że dla jednych będzie to tragedia i mega zły wybór a dla innych osób, będzie to jedna z lepszych decyzji. Piszę to jako osoba, która tam siedziała chwilę. I to jest moja opinia. Ale jeżeli zależało ci na spokoju, i w miarę luźnej łazience czy pokoju to myślę, że dobrze trafiłaś. Śmiało powiem, że mieszkać tam będziesz się zastanawiać czy to faktycznie akademik, bo muzyki raczej tam nie uraczysz. Chociaż cała atmosfera w akademikach zależy przede wszystkim od nas samych i na osoby jakie się trafi w pokoju, segmencie czy choćby piętrze
To dobrze, że nie słychać muzyki w całym akademiku. Bo chociaż uwielbiam czegoś słuchać albo sama śpiewam (teraz katuję rodzinę tym słynnym utworem z Upiora w operze ), to jednak do nauki potrzebuję ciszy.

Stary 2014-09-15, 17:25   #4730
pffe
BAN stały

a ja nie mam jeszcze planu
Stary 2014-09-15, 17:29   #4731
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Też chciałabym zobaczyć swój jak najszybciej. Ale raczej nic z tego. Musimy cierpliwie czekać.
Chociaż mogliby podać konkretny termin, kiedy będzie plan.

Stary 2014-09-15, 17:32   #4732
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze trochę poczekamy

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

a jednak, eksoc ma plan dydaktyków już nowy
Stary 2014-09-15, 17:38   #4733
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Ja mam niby luźny, ale ta 8 zamiast 8:15 mnie załamuje kompletnie. Bo chyba nie mam opcji i muszę jeździć o 6:23, czyli 6:05 już się szykować do wyjścia, czyli o której ja niby będę wstawać :/...
Trzeba było prawko robić .
Stary 2014-09-15, 17:45   #4734
pffe
BAN stały

Cytat:
Ja mam niby luźny, ale ta 8 zamiast 8:15 mnie załamuje kompletnie. Bo chyba nie mam opcji i muszę jeździć o 6:23, czyli 6:05 już się szykować do wyjścia, czyli o której ja niby będę wstawać :/...
Trzeba było prawko robić .
Ale od 8:15 to ma polibuda a nie uniwerek i wierz mi, mamy lepiej bo oni mają co pełną godzinę przerwę 15 minut czyli jak mają 8 godzin zajęć kończą o 16 a my mając 8 godzin skończymy w okolicach 14. Zależy od wydziału, my mamy np. przerwy 5 minutowe, góra 10-minutowe.
Stary 2014-09-15, 17:54   #4735
Skarfejs
Zakorzenienie

Też jeszcze nie mam planu
Jak jutro nie dostane listu to naskrobię im maila
Stary 2014-09-15, 17:57   #4736
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

Cytat:
Ale od 8:15 to ma polibuda a nie uniwerek i wierz mi, mamy lepiej bo oni mają co pełną godzinę przerwę 15 minut czyli jak mają 8 godzin zajęć kończą o 16 a my mając 8 godzin skończymy w okolicach 14. Zależy od wydziału, my mamy np. przerwy 5 minutowe, góra 10-minutowe.
Po prostu w obu liceach miałam na 8:15 też, były z tych całkiem dobrych, więc brały pod uwagę osoby dojeżdżające. Ale poklikałam rozkłady jeszcze i na całe szczęście od 12.10. już mam o 7 rano, więc chyba przeżyję jakoś te 3 razy może.
Wiem, że ludzi zawsze ten argument podają, ale mnie późniejsze kończenie nie przeszkadza specjalnie. Na wcześniejszej uczelni miałam najwcześniej 8:15, czasem jakaś 8:30 i przerwy też były 15 minutowe (ale po bloku 90 minut).
Stary 2014-09-15, 17:59   #4737
pffe
BAN stały

Cytat:
Po prostu w obu liceach miałam na 8:15 też, były z tych całkiem dobrych, więc brały pod uwagę osoby dojeżdżające. Ale poklikałam rozkłady jeszcze i na całe szczęście od 12.10. już mam o 7 rano, więc chyba przeżyję jakoś te 3 razy może.
Wiem, że ludzi zawsze ten argument podają, ale mnie późniejsze kończenie nie przeszkadza specjalnie. Na wcześniejszej uczelni miałam najwcześniej 8:15, czasem jakaś 8:30 i przerwy też były 15 minutowe (ale po bloku 90 minut).
No ja też chodziłam w szkole średniej z osobami dojeżdżającymi (ponad 50% to były osoby dojeżdżające) i chodziliśmy na 8. Taki urok
Stary 2014-09-15, 18:10   #4738
dobrusia8e
Zadomowienie

Cytat:
No ja też chodziłam w szkole średniej z osobami dojeżdżającymi (ponad 50% to były osoby dojeżdżające) i chodziliśmy na 8. Taki urok
A ja na 7:15 z dojeżdżającymi. Dziwna szkoła
Stary 2014-09-15, 18:14   #4739
soanya
Raczkowanie

Mieszkałam w XIII w tamtym roku i będę mieszkać i w tym i mogę zdementować plotkę, że to cichy akademik i nie słychać muzyki . Panowie z IV piętra już o to zadbają . A jak nie oni to ludzie z XI z przeciwka. Średnio raz w tygodniu jest głośniejsza impreza, ale da się przeżyć, nie ma tragedii. W końcu to osiedle akademickie, więc zawsze z oddali słychać jakąś muzykę (a w lecie krzyki dzieci z placu zabaw). Co do warunków to ja po pierwszym tygodniu chciałam stamtąd uciekać jak najdalej: meble z głębokiego PRL-u, łazienki nie remontowane chyba od początków istnienia tego przybytku. Ale po dłuższym pobycie akademik zyskał w moich oczach: miłe panie na portierni, miłe panie sprzątaczki, ogólnie ludzie są tam mili. Prysznic i toaleta na segment to bardzo fajne rozwiązanie . Nie paradujesz ze szczoteczką do zębów po głównym korytarzu i nie kwitniesz w kolejce pod prysznic. W segmencie nie ma problemu dostać się pod prysznic. No i sprzątanie można rozłożyć na 8 osób i się z tego rozliczać . Gdyby łazienka była w pokoju to człowiek już w ogóle nie wychodziłby do ludzi. Dla zmarzluchów: w akademiku jest bardzo ciepło, nawet w środku mroźnej zimy mój grzejnik nigdy nie był nastawiony na max. Byłam w X i uważam, że takie duże akademiki to jak mrowisko no i te windy, które niektórych przerażają . Poza tym dodatkowe 30 zł miesięcznie w kieszeni za niższy standard potrafi ucieszyć.
soanya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 18:20   #4740
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, że nie słychać muzyki w całym akademiku. Bo chociaż uwielbiam czegoś słuchać albo sama śpiewam (teraz katuję rodzinę tym słynnym utworem z Upiora w operze ), to jednak do nauki potrzebuję ciszy.

Jedynie kiedy ludzie narzekają na muzykę jest w czasie sesji. Teraz się tak zdarzyło, że polibuda miała juwenalia mniej więcej w okresie gdy UŁ był w przygotowaniach do sesji i wiem, że sporo osób na grupie narzekało, wzywało policję i wręcz błagano żeby ktoś ściszył muzykę, bo się jednak niesie. Ale ogólnie XIII z racji, że na samym końcu i spokojna więc dobrze będziesz mieć - tak myślę

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez soanya Pokaż wiadomość
Mieszkałam w XIII w tamtym roku i będę mieszkać i w tym i mogę zdementować plotkę, że to cichy akademik i nie słychać muzyki . Panowie z IV piętra już o to zadbają . A jak nie oni to ludzie z XI z przeciwka. Średnio raz w tygodniu jest głośniejsza impreza, ale da się przeżyć, nie ma tragedii. W końcu to osiedle akademickie, więc zawsze z oddali słychać jakąś muzykę (a w lecie krzyki dzieci z placu zabaw). Co do warunków to ja po pierwszym tygodniu chciałam stamtąd uciekać jak najdalej: meble z głębokiego PRL-u, łazienki nie remontowane chyba od początków istnienia tego przybytku. Ale po dłuższym pobycie akademik zyskał w moich oczach: miłe panie na portierni, miłe panie sprzątaczki, ogólnie ludzie są tam mili. Prysznic i toaleta na segment to bardzo fajne rozwiązanie . Nie paradujesz ze szczoteczką do zębów po głównym korytarzu i nie kwitniesz w kolejce pod prysznic. W segmencie nie ma problemu dostać się pod prysznic. No i sprzątanie można rozłożyć na 8 osób i się z tego rozliczać . Gdyby łazienka była w pokoju to człowiek już w ogóle nie wychodziłby do ludzi. Dla zmarzluchów: w akademiku jest bardzo ciepło, nawet w środku mroźnej zimy mój grzejnik nigdy nie był nastawiony na max. Byłam w X i uważam, że takie duże akademiki to jak mrowisko no i te windy, które niektórych przerażają . Poza tym dodatkowe 30 zł miesięcznie w kieszeni za niższy standard potrafi ucieszyć.
Ach, to przedszkole w budynku XIII na początku mnie przerażało, bo jak to tak takie maluchy i obok studenty. A powiem, że ani my im nie przeszkadzaliśmy jakoś, ani dzieciaki nam, nawet się na nich nie zwracało uwagi jakoś specjalnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości