Mamusie Marcowe 2015 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-15, 21:56   #4501
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Moj maz tez twierdzi ze ja powinnam tylko po polsku mowic i w zadnym innym jezyku, poniewaz jestem jedyna osoba mowiaca w tym jezyku, moj TZ zna tylko podstawy polskiego niestety. Twierdzi ze tylko ode mnie moze sie nauczyc jezyka. Boje sie ze byc moze przyjdzie czas, kiedy dziecko nie bedzie chcialo sluchac innego jezyka, niz kraj w ktorym mieszkamy. Mam nadzieje ze znajde w przyszlosci byc moze polskie mamusie, z ktorymi bede mogla wyjsc na spacer, zawsze to dobrze dla dziecka bedzie.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 22:18   #4502
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Wszystko dobrze, przezierność 1.22, przepływy ok, serduszko też, tętno. Rączki, nóżki są, wszystko ok, tak mówił. Nawet niepamiętam z wrażenia co tam jeszcze mierzył. Ale płci nie poznałam, pokazywał na usg zbliżenie. Powiedział że on na tym etapie nie oceni. Po 16tyg ma się wypowiedzieć. Kolejna wizyta 16.10. Ogromnie się cieszę djupi::

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
mogę dołączyć?? mogę dołączyć??

gratuluję Wam (nam) wszystkim 2 kreseczek na teście

obecnie zaczęłam 13tc. to druga ciąża. wcześniejsza zakończona niestety poronieniem. miałam być mamą w marcu br, ale się nie udało, więc zostanę nią dokładnie rok później

termin wg ostatniej miesiączki mam wyliczony na 29 marca, choć wg usg na 27 marca. brzuszek w pewnym miejscu już mi odrobinkę wystaje, ale na szczęście w ciuchach tego nie widać.

widziałam już bijące serduszko, a na ostatnim usg tzw. prenatalnym zobaczyliśmy z TŻtem jak junior wymachuje rączkami i nóżkami

natomiast samopoczucie... cóż, do bani. jak nie nudności to wymioty albo bóle podbrzusza i lędźwi. a teraz jak nudności są słabsze to co chwilę mam mroczki przed oczami. nie powiem, frajda jak się patrzy

do tej pory pracuję, nie licząc 2tyg urlopu, ale z racji nieodpowiednich warunków dla ciężarnych i braku możliwości przeniesienia lub choć skrócenia czasu pracy do 8h mam nadzieje iść na l4. nawet teraz się zastanawiam czy nie odpuścić już od jutra iść do ogólnego zamiast czekać do środy na gina. ale widzę, że przynajmniej w domu bd miała co robić

Byłam dziś an tych warsztatach Mamo to ja.. Fajnie nawet było
Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Wierzycie w ciążowe przesądy? Właśnie oparzyłam rękę herbatą i pomyślałam, że mama z teściową już zastanawiałyby jak ten zły urok odratować.
Nie raz już się oparzyłam niestety i przy synku jak się urodził pierwsze pytanie mojej mamy było własnie czy się oparzyłam bo synek ma naczyniaki płaskie na twarzy

Edytowane przez RaDaMa
Czas edycji: 2014-09-16 o 08:09
RaDaMa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 22:38   #4503
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Moj maz tez twierdzi ze ja powinnam tylko po polsku mowic i w zadnym innym jezyku, poniewaz jestem jedyna osoba mowiaca w tym jezyku, moj TZ zna tylko podstawy polskiego niestety. Twierdzi ze tylko ode mnie moze sie nauczyc jezyka. Boje sie ze byc moze przyjdzie czas, kiedy dziecko nie bedzie chcialo sluchac innego jezyka, niz kraj w ktorym mieszkamy. Mam nadzieje ze znajde w przyszlosci byc moze polskie mamusie, z ktorymi bede mogla wyjsc na spacer, zawsze to dobrze dla dziecka bedzie.
U Ciebie jest troche inna sytuacja, bo z tego co piszesz to Tz nie jest Polakiem. My obracamy sie wsród Polaków, których tu jest na pęczki. Mam nadzieje, ze u Ciebie tez nie bedzie problemu z językiem

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 22:39   #4504
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzycie w ciążowe przesądy? Właśnie oparzyłam rękę herbatą i pomyślałam, że mama z teściową już zastanawiałyby jak ten zły urok odratować.
nie daj się zwariować to są tylko przesądy. swoją drogą, jest taki przesąd z herbatą?? nie słyszałam do tej pory.

Cytat:
Lekarz wam mierzy cisnienie?
mi do tej pory nie mierzył, a mam chyba 3 wizyty za sobą. w środę kolejna. ja planuję kupić ciśnieniomierz i mierzyć co jakiś czas w domu.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 22:50   #4505
crystal25
Zakorzenienie

ewka5891 dziekuje, tez w to wierze, chociaz mnie to troche martwi
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 22:55   #4506
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Wszystko dobrze, przezierność 1.22, przepływy ok, serduszko też, tętno. Rączki, nóżki są, wszystko ok, tak mówił. Nawet niepamiętam z wrażenia co tam jeszcze mierzył. Ale płci nie poznałam, pokazywał na usg zbliżenie. Powiedział że on na tym etapie nie oceni. Po 16tyg ma się wypowiedzieć. Kolejna wizyta 16.10. Ogromnie się cieszę djupi::
Bardzo się ciesze z tych wiadomości !

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Płeć poznawać zaczynamy bo w marcu będziemy mamami B)
co do płci, to teraz siedze i jestem w SZOKU!!!!!!!!!!!!
moje koleżanka obecnie jest w ciązy, od ok. 14 tc wg usg mówił jej lekarz że będzie syn. około 20 tc równierz syn, a teraz jest w 30 tc i okazało się, że CÓRKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! masakra!!! szok szok szok :confus ed:

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
pewnie witamy )

lepiej idz na zwolnienie od razu ,tym bardziej że masz już jedno poronienie za sobą.
Niby dwa dni ale jednak ryzyko jest.
Ja bym się nie zastanawiała , musisz od samego początku dbać o Was
pewnie zmykaj na zwolnienie i ciesz się błogim lenistwem, puki czas potem to będziemy chodzić do tyłu, sen nie będzie potrzebny

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Jak dobrze pamietam sa tutaj mamusie, nie mieszkajace w Polsce. Tak mnie dzis meczy myslenie. Czy chcecie uczyc wasze malenstwa w przyszlosci innego jezyka oprocz naszego? Ja nie bede miec wyjscia, bede jedyna mowiaca po polsku, oprocz rodziny ktora odwiedzam co dwa trzy miesiace. Meczy mnie, choc moze nie powinno jak to wyjdzie kiedys z tym jezykiem, niby dzieci szybko sie ucza i zapamietuja, ale co jesli dziecku nie spodoba sie nasz jezyk, bo wiadomo ze nie bedzie mialo stycznosci na codzien z naszym krajem.
Dzieci bardzo szybko łapią wiadomości jesteś jego autorytetem i czy mu się spodoba język czy nie, nie będzie miało to tu znaczenia, jeżeli od samego początku Ty jako mama będziesz traktować kraj, obyczaje i język poważnie i z wielką pasją opowiadała mu, skąd pochodzisz, itp. że tez taki język znasz. to sukces gwarantowany

a zapomniałabym się pochwalic z sb/niedz. w nocy rodziłam miałam sen, poród naturalny, super poszło, a urodziłam ślicznego synka hehe
Stary 2014-09-15, 23:02   #4507
ewka5891
Zakorzenienie

Lesyeux niezła historia w tą plcią dziecka, ciekawe czy u nas na wątku tez tak bedzie.

W poprzedniej ciazy miałam tylko 2 usg, w 20 tygodniu dowiedziałam sie, ze bedzie syn. Podczas porodu zastanawialam sie co to bedzie jak jednak córeczka sie urodzi choc w tą stronę nie jest to jakiś problem z wyorawką, gorzej jakby chłopak musiał w różowym wózku jeździć

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 23:47   #4508
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie...haha. W żadne nie wierze ani w te w ciąży ani po ciąży. Pamiętam, że coś mi mówili po porodzie o jakiś czerwonych wstążeczkach czy cos. Nie miałam.

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja wrócę jeszcze do tematu adaptera do pasów bezpieczeństwa. Trochę się zastanawiałam czy warto kupić, czy nie jest to zbyteczne. Okazało się jednak, że pod koniec miesiąca czeka nas do pokonania 1000 km do Niemiec do brata męża i zainwestowałam w adapter.

Kupiłam taki http://merlin.pl/Adapter-do-pasow-be...?place=suggest

Czy miałyście kiedyś taki lub słyszałyście jakieś opinie?
Ja nie kupiłam w pierwszej i teraz też na pewno nie kupię adaptera, ale ja nie jeżdżę jakoś specjalnie dużo. Może raz w tygodniu gdzieś jedziemy autem.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Lesyeux niezła historia w tą plcią dziecka, ciekawe czy u nas na wątku tez tak bedzie.

W poprzedniej ciazy miałam tylko 2 usg, w 20 tygodniu dowiedziałam sie, ze bedzie syn. Podczas porodu zastanawialam sie co to bedzie jak jednak córeczka sie urodzi choc w tą stronę nie jest to jakiś problem z wyorawką, gorzej jakby chłopak musiał w różowym wózku jeździć
Heh, ja dlatego póki co tak na 100% się nie nastawiam na chłopaka, uwierzę w płeć po połówkowym, a to dlatego, że inny ginekolog będzie mi robił połówkowe a inny jest na normalnych wizytach i też na innym sprzęcie, więc zakładam, że jeśli 2 ginekologów będzie zgodnych to płeć się potwierdzi.

A i Daro już zdrów...uf uf uf

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 00:01   #4509
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja wrócę jeszcze do tematu adaptera do pasów bezpieczeństwa. Trochę się zastanawiałam czy warto kupić, czy nie jest to zbyteczne. Okazało się jednak, że pod koniec miesiąca czeka nas do pokonania 1000 km do Niemiec do brata męża i zainwestowałam w adapter.

Kupiłam taki http://merlin.pl/Adapter-do-pasow-be...?place=suggest

Czy miałyście kiedyś taki lub słyszałyście jakieś opinie?
Ja mam ten właśnie i jest spoko. Poza mała wadą w postaci dość długiego czasu przekładania z siedzenia kierowcy na siedzenie pasażera, ale już się wyrobiłam
Stary 2014-09-16, 01:39   #4510
kalola89
Raczkowanie

Pozwólcie, że dołączę Obecnie 15 tydzień, termin na 5 marca, Ciąża druga, dzieciątko będzie mieć starszego brata z grudnia 2013.

Witam się z wszystkimi razem i z każdą z osobna
kalola89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 06:19   #4511
smv
Zakorzenienie

Michiru to rodzimy razem. Ja mam niby na 30marca termin a wg usg 27/28 i tez zaczęłam 13tc.dokladnie 12 i 3 dni
Okropnie bolą mnie plecy i kość ogonowa szczególnie wieczorem
Stary 2014-09-16, 06:49   #4512
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Mi sie nie podobają te wymyślne tytułu, takie zwykle z nazwą miesiąca są dla mnie fajniejsza.
Tez tak myślę, łatwiej będzie nowym mamom trafić ja bym chętnie się podjęła prowadzenia naszej listy mamus, ale nie wiem czy zasluzylam

Cytat:
Napisane przez kalola89 Pokaż wiadomość
Pozwólcie, że dołączę Obecnie 15 tydzień, termin na 5 marca, Ciąża druga, dzieciątko będzie mieć starszego brata z grudnia 2013.

Witamy kolejna mamę!

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 06:58   #4513
marcia45
Zadomowienie

Cytat:

Witamy Ja mam termin 7 marca a kalendarz netowy pokazuje 16tydz.

Asiula a gdzie planujesz rodzić? I dzia za info o h&m postaram sie dzis dojsc po pracy, bo jedyne spodnie co sie mieszcze to na gumkę i jedne co mam 38 i zawsze nosiłam z paskiem. A jeszcze w tamtym tygodniu w jedne 36 weszłam.

Ja czekam na promocje w moterhood, żeby kupić tą poduszkę do spania. Wiecie czy takie się zdarzają?

I tak poza ciążowe pytanie: dziewczyny jakie macie materace w swoich łóżkach małżeńskich. My musimy jakiś pilnie kupić, bo spanie na podłodze coraz gorzej mi znieść, a kompletnie nie wiem jaki. W jednym sklepie mówią, że sprężynowy kieszeniowy, w drugim że najlepszy z pianki.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 06:58   #4514
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Tez tak myślę, łatwiej będzie nowym mamom trafić ja bym chętnie się podjęła prowadzenia naszej listy mamus, ale nie wiem czy zasluzylam

Witamy kolejna mamę!
Lista musi być myślę. Będzie nam łatwiej ogarnąć kto w jakim tyg jest. Bo ja nie daje rady dokładnie zapamiętać kto jaki tydzień ma i termin porodu i wg. Tak wg to hej. My już spać nie możemy. Wczoraj byłam w lumpie kupiłam fajne leginsy takie pod jeans w sam raz na taki stan.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 07:08   #4515
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Witamy Ja mam termin 7 marca a kalendarz netowy pokazuje 16tydz.

Asiula a gdzie planujesz rodzić? I dzia za info o h&m postaram sie dzis dojsc po pracy, bo jedyne spodnie co sie mieszcze to na gumkę i jedne co mam 38 i zawsze nosiłam z paskiem. A jeszcze w tamtym tygodniu w jedne 36 weszłam.

Ja czekam na promocje w moterhood, żeby kupić tą poduszkę do spania. Wiecie czy takie się zdarzają?

I tak poza ciążowe pytanie: dziewczyny jakie macie materace w swoich łóżkach małżeńskich. My musimy jakiś pilnie kupić, bo spanie na podłodze coraz gorzej mi znieść, a kompletnie nie wiem jaki. W jednym sklepie mówią, że sprężynowy kieszeniowy, w drugim że najlepszy z pianki.
My mamy sprężynowy kieszeniowy ze strefami fajny jest i bardzo dobrze się śpi, ale jakbym teraz kupowała to wybralabym taki z ta pianka która wraca do swojego kształtu - testowalam tylko w sklepie ale niebnianskie uczucie

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Lista musi być myślę. Będzie nam łatwiej ogarnąć kto w jakim tyg jest. Bo ja nie daje rady dokładnie zapamiętać kto jaki tydzień ma i termin porodu i wg. Tak wg to hej. My już spać nie możemy. Wczoraj byłam w lumpie kupiłam fajne leginsy takie pod jeans w sam raz na taki stan.
Tez się gubie dlatego musimy haratac wątek ku końcowi

Stary 2014-09-16, 07:09   #4516
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy sprężynowy kieszeniowy ze strefami fajny jest i bardzo dobrze się śpi, ale jakbym teraz kupowała to wybralabym taki z ta pianka która wraca do swojego kształtu - testowalam tylko w sklepie ale niebnianskie uczucie

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Tez się gubie dlatego musimy haratac wątek ku końcowi
Super xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-16, 07:18   #4517
Missandei
Raczkowanie

Cytat:

Mi by pewnie było ciężko się przestawić, no bo jak juz człowiek się przyzywczai do jednej myśli to spora niespodzianka

Stary 2014-09-16, 07:18   #4518
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-16, 07:26   #4519
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość

nie daj się zwariować to są tylko przesądy. swoją drogą, jest taki przesąd z herbatą?? nie słyszałam do tej pory.

mi do tej pory nie mierzył, a mam chyba 3 wizyty za sobą. w środę kolejna. ja planuję kupić ciśnieniomierz i mierzyć co jakiś czas w domu.
Tez się zastanawiam co to za przesąd ja znam tylko jeden, ze jak się odmówi ciężarnej, to tego kogoś myszy zjedza

Stary 2014-09-16, 07:29   #4520
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jestem 17 tydzień 1 dzień i mam termin na 03.03. dziwnie liczą

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-16, 07:52   #4521
smv
Zakorzenienie

Co do materaca przyznam że jak kupowałam z mężem to testowałem pod względem "odbijalnosci" np podczas baraszkow. W piankowym się zapadlam hehe wiec mamy sprężynowo kieszeniowy estrella... Mamy ok. 470 sprezyn/m kwadratowy wiec drobne bardzo ale bardzo wygodny. Kosztował 2tys ale targowalismy na 1750
Stary 2014-09-16, 07:55   #4522
niunia_ona
Zakorzenienie

Nie wyspałam się znowu. Brzydko bardzo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-16, 08:15   #4523
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

a zapomniałabym się pochwalic z sb/niedz. w nocy rodziłam miałam sen, poród naturalny, super poszło, a urodziłam ślicznego synka hehe
gratuluję oby realny poród był taki sam
Cytat:

Skończony 15 mam ten sam termin

Nie wiem ostatnio co się dzieje ale Młody przesikuje mi pampersy w nocy średnio co 2 dzień i to nie tylko jednej firmy.. dzis kupię chyba większy rozmiar na noc bo już mam dośc pobudek z tego tytuły
Stary 2014-09-16, 08:16   #4524
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

hej
Cytat:
my przed zakupem materaca podjechaliśmy przetestowac kilka sztuk, trafiliśmy na fajny sklep i tam nam zaproponowali taki o http://materace-dla-ciebie.pl/sklep-...em_hypnos.html. Nie zapada się, nie wynika się, jest strasznie cieżki, ale dobrze sie spi
o 10.30 mam wizyte, a coś dziś mnie od rana brzuch boli:/
Stary 2014-09-16, 08:19   #4525
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Mi by pewnie było ciężko się przestawić, no bo jak juz człowiek się przyzywczai do jednej myśli to spora niespodzianka
Missandei, dobrze to ujełąś. Ja się już przyzwyczaiłam do myśli, że będzie chłopak - ponoć wyglądam kwitnąco, mdłości i kiepskie samopoczucie ponoć zwiastuje chłopców. Pogląd ten potęguje to, że przy córce nie miałam ani krzty mdłości itp. Wczoraj na prenatalnych powiedziano, że wygląda na dziewczynkę.. zamiast się cieszyć bo od początku chciałam aby Zosia miała siostrę (nauczona swoimi doświadczeniami z bratem) to się zmartwiłam bo uwierzyłam wszystkim tym co mi wróżą chłopca - paranoja!

Napisze Wam jeszcze, że leżę w domu z gorączką
o 10 idę do internisty i mam nadzieję, że mi pomoże bo od wczoraj głowa chce mi pęknąć.

Mocna całuję i obiecuję, że dzisiaj będę bardzo aktywna

Ps. jestem za zrobieniem listy kto w jakim tyg jest.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 08:22   #4526
niunia_ona
Zakorzenienie

wstałam piję kawę rozpuszczalną dziś muszę iść opłaty zrobić.
ładna pogoda dziś
szkoda że nie mam większego brzuszka to bym wpakowała mojego tż na jakąś sesje zdjęciową byśmy pojechali i pamiątka by była

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-16, 08:35   #4527
smv
Zakorzenienie

Kurde mi też każdy mówi ze wyglądajam kwitnąco i w ogóle i jedni ze na dziewczynę inni na faceta.. Nie ukrywam ze marzy mi się mala pipciucha się co będzie to będzie. Kurde głodna juz jestem ;/
Stary 2014-09-16, 08:36   #4528
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Kurde mi też każdy mówi ze wyglądajam kwitnąco i w ogóle i jedni ze na dziewczynę inni na faceta.. Nie ukrywam ze marzy mi się mala pipciucha się co będzie to będzie. Kurde głodna juz jestem ;/
mi też się marzy dziewczynka ale pewnie będzie chłopak
od samego początku jakoś tak czuję.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-16, 08:51   #4529
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
hej

my przed zakupem materaca podjechaliśmy przetestowac kilka sztuk, trafiliśmy na fajny sklep i tam nam zaproponowali taki o http://materace-dla-ciebie.pl/sklep-...em_hypnos.html. Nie zapada się, nie wynika się, jest strasznie cieżki, ale dobrze sie spi
o 10.30 mam wizyte, a coś dziś mnie od rana brzuch boli:/
to pewnie z nerwów
Stary 2014-09-16, 09:04   #4530
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy

Planuję w Pruszkowie pod Warszawą, tam mam najbliżej.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości