|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama miała anginę jak byłam w ciąży i podobno po 24 godzinach od podania antybiotyku się nie zaraża. Ale u nas to była inna sytuacja bo mieszkamy razem, a Twoja teściowa mogłaby jednak wyjazd przełożyć...
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
A to moje szczęście
![]() Moja córa jej co chwilę "irokeza" robi. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-09-15 o 13:00 |
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ma długie wloski i irokez czadowy
|
|
|
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam, ze wasze libido teraz jest strasznie niskie. chyba jestem nienormalna, bo jest wysokie jak nigdy przedtem. Minelo nicale 4 tyg od porodu, a u jas juz do czegos doszlo
tylko takie male robótki, ale jednak jjz cos. I jakos nie mialam oporow. Moj tz prawie od samego poczatku psikal tam octaniseptem, wiec wszystko widzial. Sam chcial, a ja mialam opory, ale uparciuch z niego. Czasem myslalam, ze moze go cos brzydzic, ze nie chce zeby tam zagladal, ale jakos szybko odeszla mi ta blokada. Psychika gra tu chyba najwieksza role, bo same sobie wmawiamy, ze brzydko tam wygladamy przez blizne, szwy, ze pipa jest ponaciagana itp. Mi bylo sie ciezko przelamac, bo jestem okrooooopnie zakompleksiona, ale skoro widzial pipke w takim stanie ze szwami i sie nie zniechecil to po co sobie mam wmawiac cos, czego nie ma
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Nagiakt madrze napisane
Wlasnie czekam u gina w kolejce wiec trzymajcie kciuki za moja Kryche haha ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#907 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Haha no to trzymam kciuki za Kryche.. no i tez za Ciebie
|
|||
|
|
|
#908 |
|
Rozeznanie
|
hej u nas bujaczek tez się sprawdza mala uwielbia w nim przebywać, co do maty to jeszcze nie rozlozylam ale chyba dzisiaj wyciagne
zaczarowana, mysia sliczne zdiecia, dzieciaczki przesłodkie mamuska sliczne masz córeczki a ty nie wiem z czego te 20 kg chcesz zgubic bo chyba nam wtedy znikniesz |
|
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy spotkałyście się z tradzikiem niemowlecym u waszych dzieci? Pojawiła sie u nas wysypka na calej twarzy i podobno to moze byc to. Boje sie czy nie przypadkiem jakas alergia
Jutro mamy wizyte
|
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
Wychodzicie na zewnatrz z dziecmi jak wieje wiatr? Bo ja sie troszke boje, nawet jak wieje wiatr cieply, ale dosc intensywny
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od samego początku wychodzę. Przecież jak postawisz budę, ewentualnie ustawiasz wózek tyłem do wiatru, to nic się nie stanie Małej, a świeże powietrze jest jej baaardzo potrzebne. |
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio nawet padało |
|
|
|
|
#913 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Dzieki dziewczyny za mile słowa ale aktualnie wazę 84kg wiec raczej zniknięcie mi nie grozi
ZAZAROWANA ale ci dziecko rośnie szybko sliczna dziewczynka fajny wózek macie podoba mi sie ![]() Ja moja Natalke przekładam z bujaczka na mate potem do łóżeczka i do gondoli od wózka i tak w kółko ale najbardziej jej sie w bujaczku podoba ![]() Dzisiaj mi płakała i marudzila i nic nie pomagało a w domu syf Zuzia paluszki porozrzucala po podłodze a ja po nich deptalam i nie mogłam tego przeżyć ze nic zrobic nie moge bo mała płacze i płacze i w końcu wystawilam ja na dwór na ogródek w foteliku od bujaczka i nagle cisza małą zaczęło słońce razic a potem zaczela sie rozglądać naokoło i tak pol godziny miałam spokój to szybko ogranelam dom a tu nagle patrzę Zuzia biega w kółko i płacze i wola "iknęła nie ma podziała sie" i zagląda pod łóżko do szafy i szuka czegoś a ona biedna zauważyła ze Natalki nigdzie nie ma ani w łóżeczku ani w bujaczku i płakała ze Natalka gdzies zniknęła jaka radość była jak pokazałam jej za Natalka w ogródku jest ![]() Ja byłam dzis u neurologa i wszystko ok z mała maja jej zrobic rezonans magnetyczny 30 października a wcześniej dać skierowanie do endykrynologa i okulisty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-15 o 17:48 |
|
|
|
#914 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdzieś czytałam, że przy trądziku jak dziecku jest ciepło to te krostki sa czerwone i bardziej widoczne a jak chlodno to sie robią takie jak skóra. I faktycznie u nas to tak wygląda. Cytat:
Wychodzę z założenia, że przeciez jesien i zimy nie spędzę w domu bo zimno. Też bedę wychodzić a przecież teraz to już coraz częściej bedzie wietrznie
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z Ciebie laska jak się patrzy A po ciazy każda z nas ma jakieś kg do zrzucenia to normalne |
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Macie racje, tez nie widze sensu zeby nie wychodzic kiedy wieje. Wkoncu wozek jest dobrze zabezpieczony. Mi tz nie pozwala wychodzic przy wietrze :/
||
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Mamuśka,
a Ty miałaś zdiagnozowana ta nietolerancje glutenu? Kurcze... juz sama nie wiem co z tym moim Dzieciorkiem... lekarka stwierdzila, ze to nie bialko, mielismy badanie moczu i USG i wszystko wyszło ok, wszystko super, poza tym, że kupki dalej nie takie i sie dziecko męczy... :/ |
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dzięki za wszystkie miłe słowa odnośnie Haniuni ![]() Zaczarowana, Olivka to śliczna dziewczynka ![]() Mysia, super Martynka Cudny irokez i fajnie, że angażujesz starszą córę! ![]() Mamuska, cieszę się, że Natalka ok u neurologa My byliśmy dziś u pediatry prywatnie, która prowadzi naszą Hanię. Powiedziała, że Mała super, kompletnie nie widać, że jest wcześniakiem, rozwija się super. Jedynie co, to ma małą asymetrię, zaleciła nam ćwiczenia na to, będziemy ćwiczyć Potem ja miałam wizytę u gina...Wszystko mi się ładnie zagoiło, powiedział, że rana super, w środku super, robił usg itd Mogę wszystko, tzn. aktywność fizyczna i seks... Biodra powiedział, że się zejdą ![]() Jako metodę anty dostałam tabsy dla matek karmiących. Zobaczę, jak mi przypasuję. Dziś wzięłam pierwszą... i UWAGA!! UWAGA!! Dostałam dziś okres
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Tak szybko ButterBear dostałaś okres ?
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
ślicznotka
irokez super Cytat:
Zosia miała, cała buzia była w krostach, ale kurde nie pamiętam czym to przemywałam Cytat:
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-09-15 o 22:13 |
||
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie - dziwne, co?
Gin powiedział, że rzadko, ale tak się zdarza, że tak szybko. Cóż - organizm się zregenerował na maksa...Szkoda, że na zewnątrz się tak nie chce zregenerować ![]() nagiAkt, ja wychodzę przy wietrze. Najwyżej jak mocno wieje, to zasłaniam Hanię pieluszką tetrową - zawieszam na wózku Ale nie kumam, jak mąż nie pozwala? ![]() Mąż kupił mi dziś 2 pary spodni i koszulkę - kochany. Co prawda jestem tłusta jak prosię, ale muszę w czymś chodzić... |
|
|
|
#924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Nagiakt chyba miała na myśli że jej tż z troski o małą nie chce, żeby wychodziła jak wieje żeby jej nie przewiało
![]() Bez przesady laski, wkońcu tata chyba też ma coś do powiedzenia w kwestii wychowania i bez powodu jej w domu siedzieć nie każe ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- A i u mnie też już wszystko ok z Krychą Wszystko się zagoiło, gin nawet nie zauważył, że byłam zszywana a ja myślałam że tam jest tragedia![]() Też dostałam pozwolenie na wszelkie aktywności także w najbliższym czasie biorę się za siebie Okres mam niby dostać w przeciągu 2 tygodni, ciekawe czy będzie mniej bolesny ![]() Butter a coś jeszcze Ci gin o biodrach mówił? Moje też szerokie strasznie:/ Po jakim czasie mają się zejść? |
|
|
|
#926 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wychodzimy, w dodatku bez czapki ![]() tak przy okazji-zakladacie czapki maluszkom? bo moja oprocz miala czapke tylko przez pierwsze 2 tygodnie, potem nie miala juz ani razu
|
|
|
#927 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co jej buźka wyładnieje to zaraz znowu wysypka nie wiem po czym bo jem naprawde ostrożnie moze i po glutenie chociaz staram sie go ograniczać jak moge ale cos musze jesc....Szczerze to juz jestem zmęczona tymi jej ciągłymi wysypkami zielonymi kupkami ze śluzem i buzia cała czerwona nie chce tez dziecka męczyć bólami brzuszka dlatego daje małej nutramigen czasem nawet 4 butle dziennie a piersia karmie cała noc i w dzien na przemian z butla - co 3h butla a za nastepne 3h cyc i tak na zmianę i jest lepiej ale jak zjem alergen na przykład jajko (moja mama podała mi je klendlach w sobotę) to jest tragedia Natalka do tej pory nie moze sie otrząsnąć z tego jajka- bole brzuszka w pampersie prawie sam śluz i AZS odrazu Cytat:
Fajnie ze twoja córcia rozwija sie prawidłowo bo tyle sie słyszy o wczesniakach ze maja problemy ale widać twoja Hania jest silna dziewczynka ![]() Okres?juz? To teoretycznie mogłas juz zajść w kolejna ciaze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Moja dostaje szału i napadu histerii jak jej założę czapkę takze my wychodzimy bez czapki ale u nas w Uk cieplutko jest ostatnimi dniami a jak zawieje mocniej to zawsze mam w wózku pieluche tetrowa to jej zakrywam uszko zeby nie przewialo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna
Cytat:
Cytat:
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
U nas czapka obowiązkowo
|
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj szukałam czapek na wiązanie i nie ma.. Mam jedną z h&m ze sznurkami,resztę nakładana ale mały się kręci w wózku i mu się zsuwaja. Dla dziewczynek półki się uginają a dla chłopca jedna czapa na krzyż.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

mąż na zakupach, dziś jego ostatni dzień na zwolnieniu 

28.06