|
|
#1351 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Zdjecia bede podziwiwc dopiero przy kompie ![]() Cytat:
dla Juli. Oski u nas jeszcze rozumie podnies pupe przy zmianie pieluszki ![]() Cytat:
Jeszcze raz duzo zdrowka kochane. Emi mala kokietka Mysle ze to chwilowe zauroczenie Cytat:
za zabka!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1352 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tygrysku- dzieki za przypomnienie o pierwszej stronie A teraz sie pochwale- wczoraj ważyłam Emilkę- przybrała 220g w ciągu 10 dniu- baaaaardzo się cieszę!!! Cytat:
No i dla Emilki za kokietowanie, niech od początku wie, że to za nią mają biegać, nie odwrotnie ![]() Cytat:
za ząbki!Cytat:
Olakola- ja też cie dodałam, ale to już wiesz Aha mam znowu pytanie- dynię jak ugotowałyście i zblenderowalyście, to do zamrożenia czy do słoika i do pasteryzacji? I jeszcze jedno: czy maluchy nadal wam płaczą jak są głodne? Miłego dnia! A Margo- zdjęcia super, najlepsze z kółkiem!
|
|
#1353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to bardzo ładnie! ![]() moja Agatka przybrała 360g w 6 tygodni na mm
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy mój syn też je spokojnie, bez marudzenia A może twojej malutkiej chce się pić i zaspokaja tylko pragnienie? Mój syn nie płacze wcale, tylko wtedy gdy naprawdę coś mu się stanie (gdy się uderzy). Brawa dla Emilki - 220 g w 10 dni to super waga ![]() O widzę, że też robicie przetwory Ja już zrobiłam mus ze śliwek dla Małego, teraz czekam aż dotrą moje słoiczki które zamówiłam i robię jabłka i gruszki. I potem kombinację - jabłko, marchew, jabłko gruszka itp Oczywiście owocki z mojej działeczki.---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Malutko - a czy to jest w normie? Mój przybiera ok. 250 g na tydzień, ale na piersi
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
A możesz mi powiedzieć jak długo pasteryzowałaś słoiczki?
|
|
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla zakatarzonych
Cytat:
Poza tym szkoda maluszka, sama nie chciałabym żeby ktoś wsadzał mi termometr ![]() My w tamtym tygodniu byliśmy po szczepieniu i chciałam dać mu coś przeciwbólowego. W końcu nie dostał, bo nie było chętnych do włożenia czopka ![]() Witaj ![]() Cytat:
![]() Ma ktoś @ do fisher price? |
||
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję w imieniu Przemka
![]() Widzę, ze z tym becikowym to nie tylko my się zebrać nie umieliśmy ![]() Babka nam tłumaczyła, ze jak się do października nie zdąży, to potem wchodzi juz 2013 jako rok rozliczeniowy, wiec się spielismy, zeby od nowa nie musieć latać po urzędach. A i tak kobieta nosem kręciła, ze pismo z MOPS z Wrocławia (ze tam się mazl nie ubiega) jest mało aktualne, bo z końca lipca... Guciowi gratulujemy zabka ![]() Side - kurs na Warszawskiej, www.arsport.com.pl |
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
Zaczynając od dobrych wieści, Kinga wczoraj była ważona i przybyło jej 200g w 2tyg Do diety weszło już jabłuszko i wczoraj pochłonęła 100g. Pytałam się pediatry o to ile można podać i mówiła, że warzyw dużo, czyli coś koło 220g, a owoców max 150g na dzień. Co do naszych postępów w ruszaniu się, a raczej ich braków. Kinga nadal uparcie przekręca się tylko przez jeden boczek. Przez drugi wiem, że umie, ale nawet na bok jej się nie chce przewrócić na macie. A ja wczoraj siedziałam 4h i przerabiałam jabłka z działki i od znajomych Najbardziej mnie drażni to gotowanie słoików. Ciągle się parzę ![]() Dziewczyny, jaką odmiana gruszek się najbardziej nadaje na zrobienie przetworów (musu)? Filupka, Limonka, margo, martyna, virginia ![]() margo opis zajęć z basenu REWELACJA, jesteś wielka Mam nadzieję, że będziesz miała siły i chęci kolejne opisywać.ag9 to chyba naprawdę czeka cię BLW, rozumiem twój strach, też bym się bała, ale z drugiej strony tyle dzieciaków jest karmionych tą metodą, że chyba nie może być aż tak niebezpieczna . Gratuluje pierwszych ząbków. tynka ja zrobiłam tak, że czekałam aż naprawdę się "wydrze" o jedzenie. Okazało się, że to było nawet po 4-5h. Ale tak ładnie twoja przybrała na wadze, że chyba nie ma co się bardzo martwić. Ja dynię zamroziłam. Młoda płacze jak jest baaaaardzo głodna. |
|
|
|
#1361 |
|
Raczkowanie
|
Od momentu zagotowania wody jakies 15-20 minut
|
#1362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas były bardzo duże przyrosty wagi więc teraz jest ok! Ona ma za 2 dni pół roczku i waży 8,5kg.
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... poprostu Julki nie beda niejadkami ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
margo a ja myslałam ze to ja wszystko na koncu załatwiam ![]() zdrówka dla dzieciaków ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- próbowałam młodej dać swoje mleko z kleikiem ryzowym w butli pluje dalej niż widzi z owocami tez niezła przeprawa niej chce i koniec do tego wyskoczyła nam jeszcze jedna sprawa , zauwazyłam ze młoda przekzywia głowe na prawa strone nigdy tak nie robiła , jak dzis nas przyjmą zahaczymy o poradnie rehabilitacyjna koło mnie (prywatną ) musze to sprawdzić jak jest głodna hmmm odwraca sie w moja strone i pociaga bluzke a głowe chowa w cycka , jak jest na macie to marudzi , to samo jak ma kupe mlodej zpodobało sie jak siostra kaszle i lezac w łózeczku udaje ze ma kaszel jak podejde do łozeczka to sie chichra i kapneła ze 2 szczeble sie kreca (te wyjmowane) kreci nimi i sie cieszy ![]() 2 dni temu mielismy poł roczku stawiam :soczek: :wino:
|
|
#1364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki
Ja niestety chora , lecę już resztkami sił ale nie bardzo komu jest mnie przy Natali zastąpić a z Natalą idę dziś na 14.20 do pediatry z katarkiem, mam nadzieję, że to nic poważnego i że doktorka coś zaradzi bo ile Niunia może się z katarem męczyć? Ostatnio też gorzej sypia - w dzień to wgl potrafi pospać tylko jakąś godzinkę, w nocy budzi się co 2godz., popiskuje, biedulka.margo fotki super a te ćwiczenia z basenu może na 1szą stronę? Zdrówka dla Twoich szkrabów i dużo sił dla Ciebie! Limonko, najważniejsze że z Emi nie dzieje się nic złego. Nam niestety nasivin nie pomógł .Juliette25 witaj i rozgość się .Cytat:
TynkaG za przyrost wagi!!!Tygrysku Ty również! ![]() Cytat:
Wczoraj miałam cały repertuar - zostałam przez Natalę obsikana, obsrana a na deser opluta podczas obiadu .Tyle na razie. Lecę do Niuni.
|
|
#1365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tynka - mój nie płacze z reguły jak jest głodny, tylko robi się delikatnie mówiąc nerwowy i marudny Czasem jak czeka zbyt długo to wrzeszczy Tygrysku - słyszałam że wiele dzieci na pozątku przekręca się tylko przez jeden bok. U nas też w sumie tak było, że obracał się tylko przez prawe ramię i spał tylko na prawym boczku. Potem mu przeszło ![]() Co do BLW - to jestem jak najbardziej za, bo w sumie posadzony w krzesełku do karmienia siedzi sam - ale boję się cholernie że spanikuję jak zacznie się dławić. A TZ to już w ogóle panikarz i boi się dać małemu nawet kawałka ugotowanej marchewki do memlania. Widzę że pojawił się temat przetworów. Ponieważ mam trochę jabłek na drzewie i dwie lewe ręce jeśli chodzi o przetwory to powiedzcie to robicie z tymi jabłkami/gruszkami , tak łopatologicznie
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas skończony 6 miesiąc zaowocował samodzielnym podnoszeniem się do siadania i samodzielnym podnoszeniem się do stania i staniem przy meblach. łóżeczko już mamy na samym dole bo Piotrek stoi w nim i oczywiście co chwilę zalicza gleby i wyje jak oszalały. Mamy też dziś np siniaka na czole Każdy raz oczywiście przeżywam Trzymany za rączki do góry już kładzie kroczki. Przerabiamy wieczny bunt w wózku bo nie chce siedzieć i choć nie mamy zębów do ostro ząbkujemy i czopki to nasza codzienność ostatnio. Mały wyje z bólu i tylko po czopku przechodzi Dziąsła bardzo twarde.
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Duzo wytrwalosci przy zabkach. Oby bylo juz tylko lepiej.
|
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mieliśmy kolek ale w ząbkowaniu pretendujemy do nagrody "niespokojnego ząbka" |
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Instrukcja: 1) zbieram/zrywam jabłka 2) myję 3) obieram 4) kroję w dość duże kawałki 5) wrzucam do garnka (najlepiej z podwójnym dnem) 6) dolewam troszkę wody na dno, żeby się nie przypaliło 7) stawiam na gaz średni 8) mieszam co jakiś czas, żeby nie przywierało 9) jak są miękkie zdejmuje i rozwalam blenderem 10) wlewam/wrzucam do przygotowanych słoików (umyte i wygotowane) 11) zakręcam mocno 12) wkładam do garnka (słoiki muszą być przykryte wodą) i gotuję koło 15-20min 13) wyjmuję (uwaga bo łatwo się poparzyć) i odwracam do góry nogami 14) niektórzy sugerują powtórzenie punktów 12-13 Gdy gotuję słoiki (puste, czy pełne) wkładam na dno garnka tetrę, żeby się nie obijały. |
|
|
|
|
#1370 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wagędynię zamroziłam, ja wszystko mrożę, owoce też ![]() mój płacze raz na ruski rok np. dziś po warzywach zrobił się szybciej głodny i zaczął płakać, a tak to karmię co 3h Cytat:
)
|
|
#1371 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia - pojęcia nie mam, wydaje mi się, ze do końca października, ale najlepiej zadzwoń i zapytaj
|
|
|
|
#1373 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie. Czy chodzicie z maluszkami na basen jak mają katar. Dodam , że już dziś go prawie nie ma, tylko rano fridy użyłam i do teraz jest spokój. Temperatury, kaszlu też nie ma. Emil ma i dobry humor i apetyt. I jutro mamy mieć pierwsze zajęcia na basenie i nie wiem co zrobić. Ehhh
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
My bylismy z lekkim katarem, nie zrobil sie gorszy.
|
|
|
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
A powiedz np po basenie jakieś "specjalne procedury" stosujesz? Np nie wychodzicie od razu z budynku basenu albo ekstra ciepło ubierasz (u nas teraz jest około 24 stopni)?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie, tż tradycyjnie na delegacji w wawie, dziecko śpi to ja na wizażu- oglądając mecz polski;p
teqiba- za wagę Kacperkaside- szokujesz tym co piszesz. Rozwój twojego dzieciątka przebiega w błyskawicznym tempie. Pozazdrościć zdolności ![]() Witam nową mamusię wszystkim zakatarzonym zdrówka życzę |
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Wprawdzie pytanie nie do mnie, ale też chadzam więc powiem jak u nas. Wychodzimy prawie od razu. Na głowę zakładam tylko kaptur lub czapkę. Poza tym standardowy strój odpowiadający temperaturze.
|
|
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza partia musu jabłkowego zrobiona
mam nadzieję że mi się nie zepsuje... Wyszła mi identyczna konsystencja jak w słoiczkach, ciekawe co księciunio na to powie.Ostatnio zrobił się straszny cwaniaczek z niego, słodkie jabłko albo gruszka są taaaakie pyszne że jak kończymy jeść to krzyczy że mało. A marchewką, cukinią pluje..ehh Jutro chyba spróbujemy buraka... tylko się zastanawiam jak zabezpieczyć otoczenie. Side - a jak Piotruś zniósł podróż?
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za info odnośnie becikowego, ale okazało się że przekroczymy próg więc
Przynajmniej nie będę musiała dokumentów załatwiać ![]() Tak sobie myślę ile w moim życiu się zmieniło w ciągu ostatniego roku. Ślub, ciąża, Sławcio, Wy. Aż czasem mi się łezka w oku zakręci. Pierwszy raz czuję, że się starzeję i że wszystko tak szybko przemija Lecę do moich skarbów dwóch. Przespanych nocek życzę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

dla Juli. Oski u nas jeszcze rozumie podnies pupe przy zmianie pieluszki 
Mysle ze to chwilowe zauroczenie
Twoja niunia też ładnie przybrała. Z reguły dziewczynki są mniejsze, więc wszystko jest jak należy
czyli jadł o 18:30 wczoraj, potem o 1:00 i o 5:50, ale po tym karmieniu już wstaliśmy