|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Dobrze, że wszystko w porządku. Niech bobasek nabierze tłuszczyku jeszcze ![]() Cytat:
![]() No i wtedy na wadze potrafi być z dnia na dzień +0.5kg, zdarza się też więcej ale często właśnie to tak woda w organizmie ![]() Dziś znów miałam disco w brzuchu ala lata '80 I coraz częściej dostaję w prawe żebro W końcu wstawiłam te pieluchy na gotowanie, tylko one mi do prania zostały więc spokój będzie do porodu ![]() Popijam herbatkę z żurawiną, normalnie nie lubię słodkiej herbaty ale ta smakuje jak owocowa więc nawet dobra Dziś mam więcej siły więc coś w chacie ogarnę bo aż wstyd.. ![]() Miłego dnia kobitki
|
|
#2192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Psychicznie super, bo juz wiem ze nic nam nie grozi. Zdaje sobie sprawę ze to jest wczesniak u bedzie nas czekał jeszcze szereg badań, sprawdzanie wszystkiego i wszystkich lekarzy, ale na ten moment ani razu sie jego stan nie pogorszyl, idzie cały czas do przodu. Pięknie juz je z cycka z raka regularnością, ze jak tylko mnie zaczynaja bolec to wiem ze zaraz bedzie telefon ze mam do niego przyjść ![]() W srode bede wiedzieć kiedy wychodzimy. Wczoraj odłączyli go od ostatnich kroplówke i antybiotyków. Jak nie spadnie duzo na wadze w ciagu tych dwóch dni to wychodzimy ![]() Wrzucam zdjecia do klubu
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam dalej kciuki, obyście mogli wyjść jak najszybciej ![]() Ja nie jestem w klubie ![]() Natalyyya, mogłabym prosić o zaproszenie do klubu?
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
Wiam
A ja coś ostatnio mam wielkiego lenia, nic mi się nie chce nie mam pomysłu co z dniem robić. Czasem myślę, że już cały internet przeczytałam Dziewczyny pochwalcie się jak wy spędzacie już te ostatnie tygodnie ?? Laila85to cudowne co piszesz Koralinka86 dobrze, ze pojechałaś na IP, wiadomo że stres może wiele głupot narobić, także super ze to tylko przepowiadacze
|
#2195 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
aż mi brzuchol podskakiwał W 3d Cytat:
Cytat:
za wyniki posiewu!!!! Pranko już wstawiłam.. Tż do pracy na 14 ale wyjeżdża wcześniej bo na siłke jeszcze jedzie. Więc mam niecny plan, żeby poprać firaneczki Zazdroszczę przespanej nocy Cytat:
I Julinek niech jeszcze siedzi ![]() Cytat:
za wyjście wasze ze szpitala!!!! Zdjęcia prześliczne!!! Forumowa Ciocia Gosia całuje przystojniaczka
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||||
|
|
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ależ mam dzień... mam tak paskudne ciśnienie na mojego syna od dwóch dni, że masakra Kocham go najmocniej na świecie, ale dawno go tak nie lubiłam jak w ostatnich dniach. Dziś chyba zabiorę się za sprzątanie kuchni, poza tym ma przyjść ostatnie zamówienie z Gemini i ostatecznie uzupełnię torby do szpitala dla mnie i maluszka.
|
#2197 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieki ciotki!!! Synuś ucalowany
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|||
|
|
|
#2198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Który minie szybko za zgodę
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#2199 |
|
Raczkowanie
|
hej
ja dalej 2w1, mam już wyznaczony datę cc 29.09 tuż przed samym terminem. Jestem ciekawa czy dotrwam bo brzuch mi bardzo opadł i wygląda -sorry ale obrzydliwie Trzymam za Was kciuki |
|
|
|
#2200 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Hej dziewczyny, słodziatek z innego forum sie znamy![]() Jakies 3 tyg temu meczylam sie z tym choler*** em . Nienawidz etych moli!! Wyrzucilam wszystko wszystko wszystko, kupilam tylko podstwawowe rzeczy ktore teraz trzymam w lodowce( zeby nic tam ńie wlazlo i znow sie nie rozprzestrzenilo) kupilam lapki na mole spozywcze, wymylam szafki woda z octem i narazie czekam chwile zeby podobijac to co ewentualnie zostalo Slodziatek ty juz nie masz ? Tez trzeba wszystko chowac do naczyn hermetycznie zamykanych bo potrafia nawet do zwyklego sloika wejsc..:/ Gratuluje urodzonych maluszkow, trzymam kciuki za wszytskie kolejne porody wizyty itd troche was podczytuje ale przestalam pisac... Atmosfera na forum mowi sama za siebie..... I co kilka stron ta sama historia sie powtarza
|
||
|
|
|
#2201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko dlatego, że jest nisko? ![]() Mój też już bardzo nisko- jakiś czas temu zamieściłam zdjęcia- taki zwis brzuszny
|
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
anasiia ani pół mola. w garderobie pomogła lawenda ale z kuchennymi to wielkie sprzątanie.
|
#2203 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Ol7cia;48154110]Wiam
A ja coś ostatnio mam wielkiego lenia, nic mi się nie chce nie mam pomysłu co z dniem robić. Czasem myślę, że już cały internet przeczytałam Dziewczyny pochwalcie się jak wy spędzacie już te ostatnie tygodnie ?? Ja leżę w łóżku i szydełkuję kocyk, a w przerwach czytam książkę, nic specjalnego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Matko kochana dziewczyny tak mnie swędzą dłonie i stopy, że całymi dniami się drapię, na dłoniach to ąż powyskakiwały mi pęcherzyki wodne. A tak w ogóle to dzień dobry
|
|
#2204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może plan porodu sobie napisz? Albo pomaluj paznokcie? Sprzątania jako lekarstwa na nudę nie polecam, bo nie ma w tym nic fajnego. ![]() Bardzo współczuję swędzenia. Edytowane przez gargantuiczna Czas edycji: 2014-09-16 o 10:07 Powód: pomyłka w cytowaniu |
|
|
|
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Koralinka - super, że wszystko się rozjaśniło Laila - cudowne wieści! Już coraz bliżej domku ![]() Nie pamiętam dla której to, ale - Odnośnie moli spożywczych to (odpukać) od kilku lat nie mam z nimi problemu, ale był moment gdzie długo walczyłam z co chwilę wracającym robactwem (np z tydzień wydawało się, że już po problemie i znów się pojawiały ). U mnie sprawdziło się tylko wyrzucenie w zasadzie całej żywności - oprócz rzeczy mącznych itp o których czytałam, że je lubią i tam się gnieżdżą z czasem zauważyłam, że równie dobrze lęgną się np w herbatach, przyprawach, ryżu... Nie pamiętam czy jeszcze gdzieś je znalazłam Codziennie też przez jakieś ok 2 tyg przeglądałam wszystkie szafki (lubią tworzyć swoje hmm coś a la kokony w różnych rogach, zgięciach czy to w szafkach czy np przy suficie), zamknięcia słoików czy plastikowych pudełek i wybijałam wszystko co wyglądało na ich "jaja" - w skrócie generalne porządki kuchni i utrzymywanie takiej prawie sterylności przez dłuższy czas Oczywiście jeśli gdzieś widziałam już dorosłego osobnika to polowałam do skutku ![]() Całą nową żywność w tym wspomniane herbaty, przyprawy itp trzymałam (i to w zasadzie zostało mi do dziś - tak mi dały wtedy w kość : Życzę żeby walka z nimi była krótka ![]() A u mnie... Od 3-4 nocy budzę się z cierpnącymi i opuchniętymi dłońmi. O ile wcześniej wystarczyło, że je później rozruszałam i pozostawała tylko leciutka opuchlizna (żegnaj obrączko...) a poza tym ok, to od wczoraj prawy nadgarstek z dłonią boli mnie cały czas. Starałam się wczoraj nią ruszać, ale tylko się pogorszyło i w zasadzie bez bólu nie potrafię nic utrzymać w ręce czy ją przekręcić i spuchła na wieczór mocniej Dziś przyjęłam inną strategię i nie ruszam nią prawie wcale (co nie jest łatwe bo jestem praworęczna) i jest lepiej. Opuchlizna też minimalna tylko. No ale każda próba ruchu odzywa ten tępy ból. Jak się nie polepszy to jutro przy okazji zajęć SR pogadam z położną lub podejdę na IP, którą tam mają... Ktoś tak miał i może coś doradzić? Szczególnie czy powinnam raczej unieruchamiać dłoń czy odwrotnie? Dodam, że nie miałam żadnego incydentu podczas którego mogłabym rękę zwichnąć, złamać itp.
|
#2206 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za wynik posiewu.Cytat:
![]() Cytat:
Witam z rana! Wczoraj ok 16 zainstalowałam sobie aplikacje do mierzenia czasu skurczy i do wieczora miałam 5 skurczy w różnych odstępach czasu. Dziś już ani jednego. Chyba mam kumulacje na wieczór poprostu. Noc za mną masakryczna. Łucja budziła się 4 razy z płaczem, bo ją komar ugryzł po wew stronie dłoni, spuchło i ją boli. Rano wstaliśmy nieprzytomni. Odespałam chwile po jej wyjściu, mam nadzieję, że ona się dobudziła w p-lu. Trzymam za dzisiejsze wizyty!
|
||||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Laila super :-* Koralinka ale masz/dluga szyjke My wstalismy dopiero maz, maz/robi sniadanko
|
#2208 |
|
Raczkowanie
|
magsik może egzemy się nabawiłaś?
Laila85 o jejciu świetne wieści!! Trzymam kciuki za środę żebyście jak najszybciej wrócili do domku i szkoda że nie mogę zobaczyć zdjęcia
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
... no, pewnie coś w tym jest, że te nasze starszaki czują, że coś się święci.
Mam dzisiaj równo 38t0d, czyli rozpoczynamy... 39 tydzień. Strach się bać
|
#2210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Gratulacje rozpoczętych tygodni ![]() Laila cieszę się, że idzie u Was ku lepszemu i trzymam kciuki za wyjście !! Do mnie wczoraj dzwoniła położna, że lekarz nadal chory, więc wizyty znów nie będzie Czyli dopiero w poniedziałek(zamiast jutro). Gdybym była przed terminem to już bym miała nerwy straszne, ale czuję się dobrze, więc jestem cierpliwa.Dziewczyny macie jakiś przepis sprawdzony na coś z cukinią? Mam cukinię od teściowej i nie wiem co z nią zrobić. Oczywiście pierwsze co przychodzi do głowy do leczo, ale jakoś średnio mnie zachęca, bo wydaje mi się dużo roboty, a ja to lubię prosto i szybko, bo raczej kiepska kucharka ze mnie
|
#2213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie mniej uważam za wielką niesprawiedliwość, że Lilotka nie otrzymała żadnych punktów za tak obraźliwego posta na mój temat... Mam nadzieję tylko, że to nie sprawi, że będzie czuła się bezkarna i w będzie w dalszym ciągu niemiło komentowała posty innych. No ale ja już tego nie zobaczę i się cieszę - amen
|
|
|
|
|
#2214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Laila! Miło się czyta takie pozytywne wieści!!! ![]() Koralinka, myślałam że Ty już po Nie potraktowali Cię jak spanikowanej pierworódki? Dużo się o tym słyszy.Hej! Ja walczę nadal z praniem Do tego Zosia dziś w domku, bo się rozkaszlała i za jakiś czas idziemy do dr. Też mi już czasem nerwy na nią puszczają, ale zawsze staram się mysleć, że dla niej to też pewnie trudny czas, idą zmiany... ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry. coz za piękny dzień! az chce się isc na spacer
czekam az Nela skończy drzemke i pedziemy na słoneczko.przeczytałam zalegle posty, nadrobiłam konflikt nt. diety karmiącej i coz...chyba nie ma sensu ciagnac tematu. Mamuski, robcie jak uważacie. intuicja to jednak swietny doradca. jednym dzieciom nic nie będzie, a inne sa tak wrażliwe, ze mamy musza się ograniczać. na pewno nie popadajcie w skrajności - szkoda niszczyc organizm zyjac o chlebie i wodzie napisze jeszcze, ze na forum wspierającym karmienie piersią mamusie sa jak najbardziej za dieta zroznicowana, taka która mama jadla i lubi, ale z mysla o zdrowiu. kilka moich znajomych zrezygnowalo z kp, bo miały dość duszonych mdłych dan (których na codzien nigdy nie jadly) i może niech to będzie puenta. schabowy czy placki ziemniaczane to nie koniec swiata - jeśli mama obserwuje dziecko to i kilka truskawek da się skonsumować ![]() powoli mysle o zakupach szpitalnych...wypadaloby powoli szykować torbe niby calkiem niedawno rodziłam, a nie pamiętam co potrzebne hehe.
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
milo czyta się takie posty. z tym wcześniactwem tez nie daj sobie wkrecic za wiele młody dogoni inne dzieciaki prędzej niż się spodziewasz. a lekarze - przynajmniej będziecie spac spokojnie jak go poogladaja wzdłuż i wszerz
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może wcale nie bedzie tak źle Pewnie że nie będzie źle Gratulacje dla Was za te tygodnie
|
|
|
|
#2219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zwykle jak zrobię coś innego to słabo wychodzi i już więcej nie robię. Może tym razem się uda i będzie kolejne danie w naszym ogólnym jadłospisie!
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

Dobrze, że wszystko w porządku. Niech bobasek nabierze tłuszczyku jeszcze
Kupiłam farbę, dziś chociaż trochę pomaluję łóżeczko, muszę skończyć albo zrobić kolejną część albumu, no i co najważniejsze, odebrać wyniki posiewu moczu. Proszę o kciuki, żeby nic złego nie wykazał 
Na pewno to też poleci w dół 

nie mam pomysłu co z dniem robić. Czasem myślę, że już cały internet przeczytałam

współczuję tych małych dziadostw...
z innego forum sie znamy

).