|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Z deszczem w butach
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48155346]Ze światłem już trochę lepiej, więc wrzucam aktualizację. Przyrostem jestem bardzo zaskoczona, oczywiście jak na niewcierkowanie, niesuplementowanie i generalne niewspomaganie przyrostu.
Dla porównania wklejam foto zaraz po ścięciu włosów pod koniec kwietnia.[/QUOTE] Nie lubie Cie, ja wcieram i moje rosna jakby chcialy a nie mogly... ale ładnie, widac elegancki przyrost ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48155346]Ze światłem już trochę lepiej, więc wrzucam aktualizację. Przyrostem jestem bardzo zaskoczona, oczywiście jak na niewcierkowanie, niesuplementowanie i generalne niewspomaganie przyrostu.
Dla porównania wklejam foto zaraz po ścięciu włosów pod koniec kwietnia.[/QUOTE] ![]() A przyrost super
|
|
|
|
#4323 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzięki, widać lato im trochę dopomogło. Jeśli tak dalej pójdzie, to sprawdzi się moje założenie, że w razie czego po roku wrócę do niemal tej samej długości co wcześniej. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Dzięki
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Raczkowanie
|
Dla porównania wklejam foto zaraz po ścięciu włosów pod koniec kwietnia.[/QUOTE] Ależ one urosły! Wyglądają idealnie zdrowo, końcówki są taaakie gęste |
|
|
|
#4325 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was ma problem z "gniazdkiem" z tyłu głowy? To takie przedłużenie przedziałka, mam nadzieję, że dobrze tłumaczę.
Kiedy miałam krótkie włosy nic takiego u mnie nie występowało. Później miałam okres rozczesywania włosów po myciu i kiedy wyschły robiłam koka ślimaka - problemu nie było. Teraz nie rozczesuję tylko stylizuję i zawsze jakieś pasmo na czubku głowy rozsuwa mi się na dwie fale i po środku to coś |
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Robię tak, ale wraca na miejsce. Każdy kosmyk idzie w swoją stronę (bo fala wraca tam gdzie była, często sczepiona z tymi innymi po danej stronie). Po myciu jeszcze jakoś wygląda, jak dopilnuję to nie ma, ale ja się "uklepie" to już do następnego mycia.
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Wsuwka/spinka/klips?
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zużyłam to do golenia nóg, włosy mimo płukania były po niej autentycznie lepkie. ![]() Bananowy Stapiz - dość fajny, ale daje sztywne włosy, co zwykle mi się podoba, ale nie w tym przypadku. Stąd nakładam go przed myciem. ![]()
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Okej, spróbuję. Jak to nic nie da to będę musiała po prostu tę część włosów po myciu wydzielać z reszty i ugniatać jakoś osobno, ale boję się, że nie będzie pasować do nieczesanej reszty i przede wszystkim, że sie rozporostują.
No cóż, czas zakupić wsuwki, bo chyba stare pogubiłam. |
|
|
|
#4332 |
|
Miss Pudernica
|
Dla porównania wklejam foto zaraz po ścięciu włosów pod koniec kwietnia.[/QUOTE] Pięknie rosną mamy teraz identyczną długość.Co do NaturVital to też mi bardzo przypasowała. Ostatnio nakładam ją pół na pół z Kallosem bananowym albo balsamem marokańskim PO, świetnie je podkręca.
|
#4333 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Raczkowanie
|
Zapuszczanie włosów cz. V
[COLOR=Silver]Biedne dziewczyny, ale pomyśl jaki facet wtedy biedny. Po takiej przygodzie to następnym razem poszuka dziewczyny albo obciętej na króciutko, albo takiej co ma ewidentnie wygląd włosów gdzieś
No trauma dosłownie. No w sumie masz racje;p Chociaz nie raz zdarzylo mi sie robic to z alma na wlosach i mojemu Tż jakos to nie przeszladzalo ![]() Chociaz to nie bylo zamierzone, szykowalam sie po prostu do spania;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez hello_nka Czas edycji: 2014-09-16 o 12:12 |
|
|
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przecież one jej włosów nie zniszczą
|
|
#4336 |
|
Konto usunięte
|
Sorki ale mówić że te włosy nie są ładne, to przegięcie. Długośc czy kolor może komuś nie pasować, ale trzeba przyznać że prezentują się świetnie.
Nie każdy zapuści takie włosy i będzie umiał je utrzymać; na ulicach jest naprawdę mało choćby ładnych włosów, wszędzie zniszczone i z odrostami, te są zjawiskowe, a jak ktoś mówi inaczej to z zazdrości. Nie każdy ma tak długi cykl życia włosa,aby wyhodować gęste włosy po kolana, chocby to należy docenić.Powtórzę jeszcze raz uprzedzając masę pytań - jasne że komuś może się nie podobać akurat taka długość (bo przytłacza czy z innych powodów), kolor, czy może faktura włosów - to rzecz gustu i podejścia, ale to przegięcie mówić że te włosy są nieładne :/ Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-09-16 o 13:22 |
|
|
|
#4337 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chodzi o to, że zaraz skreślam absolutnie wszystko, ale może mam trochę męskie podejście, mianowicie odbieram wizerunek człowieka jako całość, bardziej lub mniej spójną, a włosy są tego tylko elementem.
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Konto usunięte
|
Nie no jasne, a ja mam właśnie taki pogląd jak napisałam
. Właśnie o to mi chodziło i to chciałam przekazać - że się nie podoba rozumiem całkowicie i to normalne ale..no nie bedę się powtarzać już.. Cieszmy się, że każdy ma swoje wypracowane podejście i umie je jasno określić
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2014-09-16 o 13:34 |
|
|
|
#4339 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja ostatnio pozazdrościłam jednej z napotkanych w centrum dziewczyn po prostu genialnych, genialnych blond włosów. Farbowane na piękny jasny, ale zupełnie nie żółty ani nie przeżarty platynowy blond włosy o długości mniej więcej do zapięcia stanika miała zebrane w kucyk, z którego połowa była zebrana na gładko do tyłu, a grzywka podpięta za ucho na bok. Kondycja włosów godna pozazdroszczenia, w dodatku kolor idealnie jej pasował
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48158961]No i bardzo dobrze
![]() A ja ostatnio pozazdrościłam jednej z napotkanych w centrum dziewczyn po prostu genialnych, genialnych blond włosów. Farbowane na piękny jasny, ale zupełnie nie żółty ani nie przeżarty platynowy blond włosy o długości mniej więcej do zapięcia stanika miała zebrane w kucyk, z którego połowa była zebrana na gładko do tyłu, a grzywka podpięta za ucho na bok. Kondycja włosów godna pozazdroszczenia, w dodatku kolor idealnie jej pasował [/QUOTE]Chodzi Ci o taki zimny odcień tak jasny, że prawie biały? Nie umiem nazywać fachowo blondów więc opisuję w ten sposób. Ja wielbię ten kolor w połączneniu z alabastrową cerą. Niestety jest chyba kosmicznie trudny do utrzymania sam w sobie, a o kondycji włosów nawet wolę nie wspominać. Widzę, że mój wczorajszy link wywołał ciekawą dyskusję. Sama spotkałam się kiedyś z komentarzami pewnej dziewczyny (na portalu nie - włosowym: piekielni.pl), która pisała jawnie, że brzydzi się włosów dłuższych niż (z tego co pamiętam) do stanika. I tak jak podkreślam, nie chodziło tu o to, że się jej nie podobają, ale że dla niej są wręcz odrażające. Wywiązała się tam niezła dyskusja. Wierzę, że takie osoby są i tyle. Nie trzeba zazdrościć, żeby twierdzić, że coś jest brzydkie. Po prostu tyle ile osób tyle opinii i gustów. |
|
|
|
#4341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale każdy ma inny gust
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam prostą zasadę - jak zadbane i gęste to im dłuższe tym lepsze, tylko koniecznie z zachowaniem tego warunku
|
|
|
|
#4343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48155346]Ze światłem już trochę lepiej, więc wrzucam aktualizację. Przyrostem jestem bardzo zaskoczona, oczywiście jak na niewcierkowanie, niesuplementowanie i generalne niewspomaganie przyrostu. Dla porównania wklejam foto zaraz po ścięciu włosów pod koniec kwietnia.[/QUOTE] boziu jak ja Cię nie lubię za ten przyrost!
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdrosna sucz ze mnie [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48158803]Powiem szczerze- doceniać wolę to, co jest od człowieka zależne a nie tylko to, co dała sama natura. Mam może inne pojęcie estetyki czy inne do niej podejście, ale nie są to włosy, które mnie powalają, zachwycają i zaraz pragnę mieć identyczne. I nie, nie zazdroszczę nikomu tego, co ma, ale mam prawo powiedzieć jasno, że coś po prostu nie wpasowuje się w moją estetykę i zwyczajnie mi się nie podoba Nie chodzi o to, że zaraz skreślam absolutnie wszystko, ale może mam trochę męskie podejście, mianowicie odbieram wizerunek człowieka jako całość, bardziej lub mniej spójną, a włosy są tego tylko elementem.[/QUOTE]Podpisuję się pod tym Mam dokładnie to samo Swego czasu ostro pracowałam nad kolegą, który miał włosy za pośladki, żeby obciął - udało mi się, skrócił do paska od spodni
|
|
#4345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-09-16 o 16:32 |
|
|
|
|
#4346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Można napisać, że się nie podobają, że nie są estetyczne, ale takie sądy to jednak moim zdaniem przesada. Ale oczywiście, każdy ma prawo do własnej opinii. Masz może linka do tej dyskusji? Ciekawią mnie wszystkie dyskusje na temat 'kiedy włosy są za długie'
|
|
|
|
|
#4347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro Tobie nie pasuje, to jest szansa, że u mnie będzie fajnie, bo Smalec Of Nature też Ci nie pasowała, a ja ją całkiem lubię. Po bananowym Stapizie miałam tragiczny puch, użyłam raz i oddałam koleżance, która po przetestowaniu go nie chciała, więc oddałam drugiej koleżance i jak ją ostatnio odwiedziłam, to widziałam, że nieruszony stoi w łazience, bo też jej nie pasuje. Trzeciej chętnej nie znajdę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko raz widziałam włosy do kolan, które zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Właścicielką była młoda, szczupła i taka wiotka dziewczyna, włosy były koloru słomiany blond, a biorąc pod uwagę, że było to bladym, jesiennym porankiem w centrum smętnych, rozkopanych Katowic, to posiadaczka owych włosów zrobiła na mnie wrażenie, jakby ją coś teleportowało z jakiegoś innego wymiaru |
||||
|
|
|
#4348 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że wesele mimo wszystko udane![]() Cytat:
Mam wrazenie, że coraz wiecej PM stawia na naturalność i zamiast dziwnego koka wybiera np. luźne, rozpuszczone fale. Podoba mi się taka moda![]() Cytat:
Strasznie nachalny typ sprzedawczyni, kupiłam z braku asertywności Żadna nie pachnie Indiami wg mnie, zapachy są intensywne, sztuczne, ale raczej przyjemne. najbardziej spodobała mi się czarnuszka, najmniej migdał. Wzięłam kaktusa licząc, że te dodatkowe składniki wpłyną na cebulki. Niestety, efekt vatikowy jest u mnie tylko na długości.Mam przeczucie, że byłabyś zadowolona, bo pisałaś kiedyś, że lubisz dociążające kosmetyki. Mieszanki z parafiną trochę inaczej się nakłada niż oleje. Przelewają się po dłoniach i mam wrażenie, że dużo się marnuje. dodając parafinowe cudaki do maski/odżywki mamy większą kontrolę ![]() Cytat:
Znajac życie, po prostu ich nie niszczy (farba, prostownica), normalnie pielęgnuje, ma genetycznie mocne włosy. Niektórzy nawet jakby na rzęsach stanęli, to nie uzyskaliby połowy tego co ma ta dziewczyna. Takie życie ![]() Gdyby to były moje, to bym je sporo skróciła i przefarbowała, ale to przecież kwestia gustu. Cytat:
Dwie pierwsze pozycje niezbyt mi pasowały, ale jestem ciekawa trzeciej ![]() Cytat:
kiedyś odzywek z parafiną unikalam jak ognia, a teraz coraz milej patrzę w ich stronę![]() Cytat:
Może się okazać, że zabawę z nakładaniem i zmywaniem nafty masz z głowy, bo dodawanie po kropelce do odżywki da podobny efekt Przecież z tą cała naftą chodzi właśnie o to, żeby jej nie zmyć całkowicie. W sumie podobnie jest z olejami, ale one potrafią też wnikać[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48155346]Ze światłem już trochę lepiej, więc wrzucam aktualizację. Przyrostem jestem bardzo zaskoczona, oczywiście jak na niewcierkowanie, niesuplementowanie i generalne niewspomaganie przyrostu. Dla porównania wklejam foto zaraz po ścięciu włosów pod koniec kwietnia.[/QUOTE]Najpiękniejsze czarne włosy na wizażu i kropka ( i czarnulka )Cytat:
Niestety nie mam takiego szczęścia i muszę działać mocniej, ale nauczyłam się, że zabawa z barwnikami naprawdę dużo daje. Kobiety zazwyczaj używają do tonowania szamponów z barwnikiem Acid Violet 43. To taki granatowy fiolet. Daje niestety często szarawy, smutny efekt. Czysty fiolet albo z dodatkiem różu może dać taki śmietankowy blond
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-09-16 o 16:31 |
||||||||
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeciej większość "prawdziwych włosomaniaczek" by nie tknęła
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście nie jesteś prawdziwa
Kurdę, ktoś im to pić każe czy co |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

).

Jedyne co mi wpadło w oko, to 
mamy teraz identyczną długość.

przecież one jej włosów nie zniszczą
Nie każdy ma tak długi cykl życia włosa,aby wyhodować gęste włosy po kolana, chocby to należy docenić.
No ale wszystko opanowaliśmy i było na prawdę warto
Cieszę się, że wesele mimo wszystko udane
Przecież z tą cała naftą chodzi właśnie o to, żeby jej nie zmyć całkowicie. W sumie podobnie jest z olejami, ale one potrafią też wnikać