![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Szybka sonda- poniżej zdjęcie (mam nadzieje,że w miarę wyraźne)- która torba pasuje bardziej do granatowego wózka z bardzo ciemnym szarm stelażem, z wnętrzem w paseczki w kolorze ecru-szare (wpadające w oliwkowy beż) i czarnymi elementami typu rączka, koszyk itp. ?
Gdy kupowaliśmy wózek- firma nie dawała torby w zestawie, nie mają tez na swojej stronie, ani nigdzie, miałam jakąś inną, ale była brzydka i mi nie pasowała i zastanawiam się nad dwoma wzorami- zwykłą granatowo-szarą i bardziej kobiecą granatowo-szaro-zieloną (na tym co zielone są drobne białe kropeczki). Pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O masakra, dobrze, ze nic sie Wam nie stało! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Justyna fajny pokoik, już przygotowany ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny... żelazo to wy macie przypisane, czy tak profilaktycznie się bierze jak witaminki i DHA? Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-16 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie torba granatowa
![]()
#126 |
Zakorzenienie
|
Ja też wybrałabym granatową torbę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
takie wczoraj kupiłam ale na później (rozmiar 74) - jak zrobimy rundkę po najbliższej rodzinie, żeby maluszek był elegancki
![]() IMG_1113.jpg Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-16 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-16 o 09:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |||||
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, dziękuję za wszytskie miłe słowa odnośnie pokoiku i nie tylko
![]() Cytat:
![]() Szafa jest juz stara, ma kilka ładnych lat, kupiliśmy w biedronce ale niedawno były też z tego co pamiętam. Jest dosyć poręczna ![]() Cytat:
![]() a chcę sięogarnąć z robotą, nim pójdę na macierzyński żeby koleżankom nie zostawić bałaganu ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękowac ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. ![]() Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-09-16 o 09:31 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Witam Was w nowej czesci
![]() Nawet nie probuje nadrabiac tych kilkudziesieciu stron, ktore naskrobalyscie przez czas kiedy mnie tu nie bylo. Wspolnie z TZ wykorzystujemy jeszcze ostatnie, sloneczne dni w Pl. Bylismy na mazurach, wygrzewalismy sie nad jeziorem. A wczoraj wrocilismy z Gdyni. Przejrzalam pare postow i widze, ze raczej wszystko ok u Was. Ja juz praktycznie wszystko dla synusia mojego mam. Zostala jeszcze wanienka i kosmetyki. Pisalam Wam kiedys o kolezance ktora miala urodzic 27.o8. Ostatecznie wywolywali jej 9.09 i 34 godziny porodu zakonczyly sie cesarka ![]()
#131 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fakt, sama siadałam, syna kładłam, miał milutko, ale tu na zdjeciu akurat się zapadł do środka ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek.
Jeszcze raz Wam baaaardzo dziękuję za wsparcie ![]() ![]() Pozwólcie, że co do mojego stanu/samopoczucia odpowiem hurtowo a nie każdej z osobna (mam nadzieję, że żadnej z Was tonie urazi) Obserwuję nas cały czas. Maluszek wykazuje aktywność standardową, taka jak dotychczas. Brzuszek mnie nie boli więc chyba oznacza to, że nie ucierpiał ufff Starałam się jak mogłam aby cały upadek wziąć na siebie. Zawrotów głowy nie mam, mdłości również. Wygląda na to na całe szczęście, że jedynie się nieźle poobijałam i tyle. Siniaki wychodzą jak szalone ![]() Ale to zejdzie. Grunt, ze to nic poważnego ! ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Dziś naprawde odpoczywam. Nie robię dosłownie nic ! mgds ja bym wzięła tę granatową Anetka pufa super, ale tak jak wspomniała Czekoladka to wg mnie zły pomysł do karmienia czy nawet odpoczynku tuż po porodzie. Miałam okazję na takiej pufie siedzieć w SR na każdych zajęciach. Fajnie było siedzieć ale gorzej z wstaniem. Wszystkie ciężarne ledwo się podnosiły z tych puf. A na koniec to juz z pomocą partnerów. Więc ja sobie nie wyobrażam jak się z niej wygramolić najpierw z raną poporodową a potem z dzieckiem na rękach. Jest niestabilna i tym samym niewygodna do takich czynności. No i z racji tego, że jest to sztuczna skóra/skaj to potwornie się na tym tyłek pocił ! Ale to jedynie moja opinia, decyzja należy i tak do Ciebie. Dysia ale pech ! Może poczekaj jeszcze dzień i jeśli nie będzie żadnej reakcji to zgłoś sprawę do allegro.
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-09-16 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justana, bardzo przytulny ten żółty wyszedł ![]() Żanet, czekoladka, ale jesteście gaduły ![]() Odnośnie pasów poporodowych, stosowałyście coś takiego? http://www.babyono.com/produkty/dla-...-brzuszny.html Ja chciałam go zamówić, ale nie mam pojęcia jaki rozmiar! Taki sprzed ciąży? Czy mniejszy? Ja przed ciążą ciągle latałam w bieliźnie modelującej więc myślę że nie będę mieć problemu z przyzwyczajeniem się na nowo ![]()
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jaaaki słodziutki ![]() ![]() kurcze .. no jakbym sama siadała na tym worku ważę 55 kg) to może tak szybko się nie ugniotą... ale teściowa 90kg i teść ze 120 kg..(nie żartuję) jak przyjadą w odwiedziny to w tydzień mi go rozwalą.. ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- 34 godziny... aaa..to chyba niedorzeczne tak długo zwlekać z CC.. to ekipa przy porodzie zmieniła się 4 razy ? przecież to strasznie ryzykowne chyba co ??? tętno dziecka zazwyczaj spada etc.. Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-16 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Justana wlasnie kiedyś w biedrze zauwazylam te szafy, ale teraz jak były ostatnio to trochę inny model i mniej stabilne, tamte wcześniejsze takie wielkie kolumbryny były ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() I jak on zrobi taką minę, to weź tu sie złość i nie przytul. Anetka, tak od razu to się nie ugniotły kulki, z 1,5 roku go miałam, ale siadałam ja, TŻ, żadnych wielkich obciążeń. I dużo miejsca zajmował, jak masz wielki metraż, to gdzieś upchniesz, tylko to jednak 170zł. To mi sie bardziej coś takiego marzy, link przypadkowy, ale jak spotkaliśmy w meblowym, to nie mogliśmy się zebrać i wstać, takie wygodne, ale 700zł i nie do mojego mieszkanka. http://www.domowladni.pl/trend/48-le...zamiast-kanapy ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Już niedługo każda takie słodkie cudo będzie miała ![]() Najfajniejsze dopóki się nie odzywa i nie dyskutuje.
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uważam, że dobrze zrobisz wstrzymując się z zakupem... Jak wrócisz do formy. Na pewno taka pufa to fantastyczny gadżet do relaksu. Co do tego nie mam wątpliwości! Ale wg mnie aby z niej w pełni skorzystać to należałoby być w formie. Wtedy odpoczynek na niej to sama przyjemność... z dobrą książką i kubaskiem ulubionej herbatki ![]() a po porodzie to bardziej się sprawdzi coś stabilnego, odpowiednio wysokiego tak aby podczas wstawania w razie czego móc się podtrzymać i włożyć w to wstawanie jak najmniejszy wysiłek.
![]() |
#143 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
witam się!
Paulina ossstro..... dobrze, że wszystko dobrze! bo różnie mogło się skończyć... Frau no Johny dziś znów pochlipywał, ale bez histerii... chwilę się zajął, a jak sobie przypomniał to takim żalem się zalewał, że serce pęka, no i powtarzał co chwilę, że on nie chce iść do przedszkola. Potem znów sobie zaczął tłumaczyć, że przyjadę po obiadku, a w przedszkolu mają akwarium z rybkami na korytarzu i tam zawsze na te rybki sobie patrzy, a jak pani Ela już szła z dziećmi na swoją salę to zapytałam go czy da mi buziaka i pójdzie już dalej z Panią, powiedział, że tak i już nawet go nie odprowadzałam do sali... z łezkami wchodził, ale przynajmniej histerii nie ma, ani glośnego płaczu... taki żal... liczę na to, że niedługo minie... a u Was jakiś nawrót płaczu przedszkolnego? już było chyba w miarę? Justana pokoik bardzo fajny ![]() ![]() zawiozłam rano Jaśka i ruszyłam w miasto, przed chwilą wróciłam i padam na twarz ![]() wiecie, że nie dostałam jeszcze zamówienia od Healtha?? już dwie czy 3 wiadomości wysłałam od czw-pt i nie odpisali jeszcze..... :/
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-09-16 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||
Zadomowienie
|
[QUOTE=Kostka09;48146800
Na warsztaty nie wiem czy dojade bo jade do pracy na 17 i nie wiem czy sie przebije z bytomia do katowic na 17.30...[/QUOTE] Nic nie straciłaś bo przydługawo było. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam niezłą anemię i łykam actiferol forte. To są kapsułki, które si€ otwiera i wysypuje zawartość na jedzenie bezpośrednio. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Jak czytam o Waszych przedszkolakach to az mi serce pęka
![]() ![]()
#148 |
Rozeznanie
|
Tak poczytałam fora... apropo rozmiarów ciuszków...wiadomo, ze to indywidualna sprawa jest, bo każde dziecko inne się rodzi i w innym tempie rośnie...ale zauważyłam tendencję.. taką statystykę sobie wyciągnęłam z opinii wieeelu mam
Chłopaki rozmiar 56 -zaraz po szpitalu (w ogóle nie noszą lub tydzień lub 2 ponoszą) i hooop do rozmiaru 62.....(niektórzy noszą 2-3 miechy.. a niektórzy 2 tyg ! i hop szybko rozmiar 68 Dziewczyny - tatusiowie lecą do sklepu dokupywać mniejsze rozmiary 50 i 56...a 62 zakładają po miesiącu, 2 lub niektóre nawet w 3 miesiącu... wiadomo reguły to i tak nie ma... ja czekam na wizytę za tydzień, żeby mi lekarz wymiary oszacował i wagę.. i dopiero ciuszków po dokupię... w 30 tc ważył 1700 .. co mam x2 tą wagę wziąć ? hmm na razie mam kolekcję z rozmiaru 62 i za 2 tyg mama mi jakiś worek ciuchów przywiezie. od swoich przyjaciółek - co niedawno babciami zostały (rozmiary 56,62,68) .. u mnie w rodzinie to w tym roku 6 noworodków (jest/będzie) więc jakbym za rok rodziła to dopiero bym miała stosy ubrań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Benetta no nie mów !!!!
W piątek mam USG. Myślisz, że to będzie a późno ??? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- O Matko !!!! W męczarni 34 godziny i na koniec cc... brak kompetencji personelu wg mnie ! Sorry ale na co oni czekali?????? Cytat:
![]()
![]() |
#150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() żal mi go bardzo, ale wiem, że krzywda mu się nie dzieje, więc czekam spokojnie na poprawę... w pierwszym tyg płakałam, wczoraj jak zobaczyłam tą żałość też uroniłam łezkę jak nie widział, ale dziś byłam silna, może też dlatego, że tż już pojechał i muszę stawić czoła temu wszystkiemu sama, więc nie ma czasu na mazgajenie się... wierzę, że z każdym dniem będzie lepiej...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.