|
|
#2131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Szczurek czekamy jeszcze na kogos?
|
#2132 |
|
Wtajemniczenie
|
na Julę, ale podejrzewam, że nie da wyniku jak w zeszłym tygodniu
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
szczurek tak tylko próbowałam
|
#2134 |
|
Wtajemniczenie
|
15 września 2014
Bilans tygodnia: -0,8kg ![]() Ordery niebieskiej mordy: Gangola i ja (wiwat...) Oklaski dla Kotori ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- o, Kasiula, popatrz, mam tyle samo sadełka co ty, tylko żem o ten kapelusz wyższa
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
za spadki
![]() szczurku a u Ciebie to diety brak ?
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Eliza, Dotka ale od pazdziernika wracacie do tabelki?
Szczurek no i jak Ty wygladasz w tej tabeli?
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
Kotori gratuluję złotej gwiazdki
Piękny spadek ![]() Szczurku kiedy się ogarniesz? Jak tak dalej pójdzie to za tydzień zobaczysz 100 kg! Chcesz tego? Ogarnij się kobieto ![]() To już ostatni dzwonek żeby zrzucić choć trochę sadła przed studiami. Później będzie tylko gorzej: brak czasu, stresy itd.
|
|
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
Martuszka: jak pół dupy zza krzaka
![]() Eliza: no dobrze nie jest Kasiula: właśnie tej setki się boję, jak dziś przez chwilę zobaczyłam na wadze 101+ to miałam mikrozawał, ale spadło do tych ~99 ;_; dziewczyny, jak rozbić buty domowym sposobem? do soboty muszę je rozklapciać, bo wczoraj jak się w nich przeszłam to do krwi :/ |
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli szczurek bedzie dla mnie łaskawa
![]() ale co są za ciasne czy tylko z tyłu cię obtarły?
Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2014-09-15 o 21:11 |
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
szczurku_ a coś Ty w tym tygodniu tak pieczołowicie pochłaniała? buty rozbijesz tylko skórzane, sposoby są różne min. wkładanie do zamrażarki albo wypychanie materiałem nasączonym spirytusem
Serio W Stanach próbowałam rozbić sposobem na wypchanie i włożenie do zamrażarki, a moja przyjaciółka kieliszki do wina mrozi sobie w zamrażarce, otworzyła wieczorem i myślała, że już jest tak pijana, że widzi buty na półce obok mrożonego kuraka
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
albo zmoczyć skarpetki i chodzic w butach.Oczywiscie po domu
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
eliza: z tyłu tylko
miss: trololo, a potem zupe z buta a nie z kuraka buty niestety sztuczne ![]() podejrzewam, że trzyma się od tamtego tygodnia jeszcze, gdzie się zapomłam zważyć. piwsko mi w tym tygodniu wpadło i pijaczany kebab
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
szczurku jakby to wytłumaczyć.
Trzeba zbić to z tyły gdzie się łączy na szyciu.Położyć na czymś twardym i młotkiem ,ale tak delikatnie ,żeby szycie nie pękło. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi,ale to pomaga,bo to zgrubienie z tyłu obciera.
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Szczurku od jutra grzecznie podajesz jadłospisy na wątku! ZROZUMIANO
Ja już tego przypilnuję ![]() Miałam doradzić Ci chodzenie w butach w mokrych skarpetkach ale już mnie wyprzedzono ![]() Co do butów - życie jest niesprawiedliwe! Ja kupiłam sobie adidaski za 200 zł a mój mąż właśnie zamówił sobie adidaski za 500 zł! Ja się tak nie bawię
|
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiula: ja swoje kupiłam za 59zł
trzeba się cieszyć, że was stać na takie wydatki, a nie marudzić ![]() Eliza: ale to chyba przez ściereczkę jakąś i delikatnie stukać, co? |
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
szczurku delikatnie żeby to się spłaszczyło
Przepraszam dziewczyny,ale mąż wrócił i muszę nakarmić ![]() Do jutra
|
#2147 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez jestem za tym, aby przypilnowac Szczurka. Codzienne jadlospisy! Oczywiscie uwzgledniajace wszystkie substancje plynne, ktore w przypadku naszego Szczurka sa dosc kaloryczne
.Nie mozesz tyc Na butach niestety nie znam sie za bardzo. Ale tez slyszalam ze rozbija sie na mokro. Lece szykowac jedzenie do pracy. Milego dnia
|
#2148 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny zgrzeszyłam
mieliśmy wczoraj gości i o ile na jedzenie skusić sie nie dałam to... Wypiłam butelkę wina. To mój pierwszy alkohol od listopada i dzis umieram. Na szczescie maz ma dzis wolne to Oliwie do przedszkola zaprowadzi. O mój Boże moja głowa...
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka ło matko całe winko
![]() mnie od wina boli głowa już po pierwszej lampce.
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat skończą mi się same grzeszne opcje Bo teraz mam panieński koleżanki, potem jej wesele, a od października chyba na tę siłkę pójde. Mielismy od listopada, ale wolałabym już, póki mam znów zapał do dietowania
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Rozeznanie
|
No hejo Lasencje!
Może dzisiaj już będzie lepiej, bo wczoraj miałam wariactwo. Jadłospis na dzisiaj: I śniadanie: owsianka i jogurt owocowy ( Jogobella jagodowa) II śniadanie: banan Obiad: mam zrobione mielone, więc zjem jednego , łyżka ziemniaków i sałatka z mix-u sałat, marchewki i pomidora Podwieczorek - nie wiem czy będzie Kolacja - serek wiejski z pomidorem
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Dzisiaj waga pokazała 98,4 kg Szczurku czekam dzisiaj na twój piękny jadłospis Bój się bój tej steki. Z własnego doświadczenia wiem że to nic przyjemnego Też czasami kupuję sobie buty w tej cenie i są ok. Nigdy nie chodziłam w butach oryginalnych bo rodziców nie było na to stać. Dopiero teraz mogę sobie na nie pozwolić. Jednak uważam że mężuś przesadził trochę, ale wiem że on w nich dłuuuuugo pochodzi. Mamy teraz sporo wydatków (remont) i nie powinniśmy tak szaleć z pieniędzmi ![]() Eliza mam nadzieję że nakarmiłaś tylko męża a siebie nie ![]() Nie gniewamy się Ja o tej godzinie przekręcałam się już na drugi bok ![]() Martuszka na którą godz masz do pracy? I o której kończysz? Musimy przypilnować tego Naszego Szczurka bo sama chyba sobie nie radzi Smerfetka dobrze Ci tak ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Mój dzisiejszy jadłopsis: I. grzanki francuskie z pomidorem II. gotowane jabłko z cynamonem ![]() III. ziemniaki, filet z kurczaka, ćwikła IV. gotowane jabłko z cynamonem, jogurt naturalny V. sałatka (sałata lodowa, pomidorki, ogórek, mozzarella, olej, sos grecki) Planowany ruch: rowerek w trakcie meczu ![]() Gangola coś skromny ten twój jadłospis. Dorzuć coś do 2 śniadania, i koniecznie zjedz podwieczorek |
|
|
|
#2153 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie, siedzieliśmy od 17 do 22 i tak sobie powoli piłam ze nawet nie byłam pijana mocno... Ale jak mały sie obudził o 2 to miałam kolorowy zawrót głowy i maz sam musiał działać.
Ale juz mi lepiej, zaraz ogarne chatę i biorę sie za ćwiczenia. Na kaca najlepsza praca :P
|
|
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
Martuszka: te płynne najzdradliwsze, pojawiają się cwaniary i nikczemnie transportują się do brzucha
Smerfetka: też zdychałam po wypiciu wina, ale to było ze dwa lata temu i wtedy wytrąbiłam ponad butlę. Ale kacora miałam potężnego, trzeba przyznać ![]() ok, dziś wam napiszę krok po kroku co zamierzam zeżreć/zeżarłam 1) jajecznica z 2 jaj z rydzami i szczypiorkiem, dwie malutkie (z końca chleba ) kromki ![]() 2) serek homogenizowany z tesco (no ok, czyszczę lodówkę )3) talerz sałatki: makaron, kurzy cycek, prażone pestki dyni, suszone pomidory w dressingu (przepis na całość: łyżeczka musztardy, łyżeczka keczupu, kilkanaście kropel sosu sojowego, łycha wody, dwie łyżeczki zalewy z pomidorów) 4) jak spojrzałam na jadło Kasiuli to przypomniałam sobie, że pomidory muszę wyżreć, więc pewnie dwie kromki chleba przesmarowane cienko masłem, podgrzane na grillu i na to pomidory ze szczypiorkiem w kostkę ![]() 5) pewnie to, co na 3 i do tego z płynów ( ) wskoczy pewnie kubek* herbaty, kubek* inki z mlekiem (1/4 objętości kubka, 2%tł), butla wody*kubek = 0,5l ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- a tak z innej paki: pije któraś z was yerbę?
Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2014-09-16 o 10:35 |
|
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny!
We wrześniu daję czadu, bo chce do końca zobaczyć 6 z przodu w październiku no i zobaczyć miny znajomych ze studiów jak mnie zobaczą bo różnica spora od czerwcaGratuluję Kasiuli, Martuszce za spadki!! ![]() Ale... dla Szczurka i Gangoli OGROMNE baty A Jula ?? Nie odzywa się... to za to ![]() Tak Szczurka trzeba przypilnować z dietą i ćwiczeniami! Też jestem za tym. Smerfetka powoli głowa przestanie boleć i będzie dobrze, ja dawno alkoholu nie piłam w dużych ilościach.. Nie raz wypije pół szklanki piwka jakiegoś, ale jakoś mnie nie ciągnie teraz. Dotka już nie mogę się doczekać jak zobaczę Cię w tabelce ![]() Gangola Faktycznie skromności.. w jadłospisie zjedz coś jeszcze, to głodówka na dziś się szykuje u Ciebie.. Kasiula przy tej siłowni w następnym tygodniu u Ciebie będzie gwiazdka jak się patrzy jadłospis świetny!! Kurczę te grzanki francuzkie do mnie przemawiają.. Może przepis?? ![]() Szczurku ja nie piłam tego nigdy, nie wiem jak to smakuję, a co chcesz spróbować ? |
|
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Szczurku z tego co wiem toDotka pije dużo yerba mate
![]() Kotori mam nadzieję że za tydzień też będzie ładny spadek ![]() Jeżeli chodzi o grzanki to nic szczególnego. Robię je jak zostaje mi trochę niezbyt świeżego chleba (nie lubię go wyrzucać ). 2 jajka roztrzepuję, dodaję trochę mleka (ze 2 łyżki), dodaję przyprawy. Na patelni rozgrzewam trochę masła lub oleju. Namaczam chleb w tym jajku, trochę go nakłuwam widelcem, szczególnie twardszą skórkę żeby porządnie namókł i wrzucam na patelnię. Prościzna Wychowałam się na tych grzankach
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to nie ruszy np. kawałka wędliny, kiełbasy ![]() Katori brawa za piękny wynik w tabelce! ![]() W końcu mam dzisiaj wolne |
|
|
|
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
Kasiula aa to takie grzanki
też się na nich wychowałam ![]() Luzia dziękuje ![]() Mój jadłospis na dziś: Śniadanie 1/2 szkl płatków owsianych + 1/2 szkl płatków orkiszowych+ łyżka otrębów owsianych, pszennych i żytnich + kilka rodzynek, orzechów i migdałów + 1 szkl maślanki naturalnej 2 śniadanie brzoskwinia + 2 łyżkami twarogu Obiad kotlet mielony + 3 ziemniaki + 4 łyżki duszonej marchwi Podwieczorek jajko gotowane + kromka chleba razowego + mały pomidor Kolacja 2 tosty z szynką drobiową + plasterek żółtego sera + ok. 10 strąków fasolki szparagowej na parze Proszę o uwagi do jadłospisu, była bym wdzięczna Edytowane przez kotori0212 Czas edycji: 2014-09-16 o 12:19 |
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz wyjeżdżam będę później to nadrobię
|
#2160 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny, że się tak mną przejęłyście i chcecie pomóc
Kotori: no już spróbowałam, ale zdecydowanie za mocną sobie zrobiłam na początek (tzn proporcje takie jak podaje opakowanie), potem już z mniejszej porcji i było pijalne kompana do polecenia mi wypróbowanych smaków szukam ![]() Kasiula: te grzanki to taki studencki schabowy ![]() Eliza: gdzie cię niesie? Jak nie urok, to sraczka. Sprzątałam łazienkę i zauważyłam, że mi się woda z piecyka gazowego leje... tzn leje to za dużo powiedziane, bo nakapało dość konkretnie, w dodatku mam zaciek na ścianie w tamtym miejscu już też . Odciągnęłam pralkę (a to wyczyn w tej kubaturze ), umyłam tam podłogę, przywitałam się z trzema pająkami (przywitały się z moim kapciem). Piecyk ma niecałe 5 lat dopiero :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Serio

Ja już tego przypilnuję
mieliśmy wczoraj gości i o ile na jedzenie skusić sie nie dałam to... Wypiłam butelkę wina. To mój pierwszy alkohol od listopada i dzis umieram. Na szczescie maz ma dzis wolne to Oliwie do przedszkola zaprowadzi. O mój Boże moja głowa...

) wskoczy pewnie kubek* herbaty, kubek* inki z mlekiem (1/4 objętości kubka, 2%tł), butla wody