![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zwolnienie z wf-u w szkole średniej
Tam jest kilku lekarzy, nie orientuję się. Muszę dokładnie przestudiować, kto tam przyjmuje i z większą stanowczością podjąć temat przeniesienia. Bo faktycznie nie ma co sobie nerwów psuć. Specjalista dobry, to muszę przyznać, ale kontakt z pacjentem leży i woła o pomstę do nieba.
Dziękuję za pozytywne słowa i porady, za negatywne również. ![]() ![]() Edytowane przez AnastazjaZF Czas edycji: 2014-09-15 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |||||
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym autorka pisała, że zbliża jej się kolejna komisja...czyli ważność orzeczenia wygasa. Więc nawet jakby szkoła akceptowała orzeczenie jako zwolnienie z WF-u to by to było niemożliwe z powodu jego braku. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
może być i kilkudziesięciu a Ty zrób wszystko a nawet i więcej bo chodzi o Twoje dziecko. Nie tłumacz się, że to dobry lekarz, bo to tańsza wersja itp itd. To TWOJE DZIECKO. Jak trzeba to wieź ją i 200 km do specjalisty. Ona kiedyś to doceni.
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze miałam zwolnienie od lekarza specjalisty, od innego u mnie nie przechodziło.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Autorko, ile twoja córka ma lat? Czy ten gorset będzie jeszcze dawał jakieś rezultaty? Największe są przecież podczas intensywnego wzrostu, co już chyba za nią? Mi w wieku 16 lat powiedziano, że gorset już wiele nie zmieni, no ale moja wada już wtedy nie postępowała. Taka sama, 40 stopni.
Dziewczyny tutaj zarzucały, że autorka zaniedbała swoje dziecko. Moi rodzice jeździli ze mną od 2. roku życia raz do roku 700 km do specjalisty. Skoliozę mam od urodzenia, w tym wystające łopatki, deformacje żeber. Byłam pod stałą kontrolą i co? Skrzywienie najpierw nie postępowało parę lat, nie było duże (20 kilka stopni) i nagle jak przywaliło to do 40stki. Mimo basenów, mimo gimnastyki korekcyjnej. Po prostu nagle dużo urosłam i to zaważyło na wszystkim. W międzyczasie miałam operację na usunięcie zrostów żeber 300 km bliżej, co sprawę poprawiło tylko w kwestii estetycznej (co również mnie cieszy). Tak więc zastanówcie się trochę zanim zaczniecie oskarżać kogoś o zaniedbanie swojego dziecka... Autorka robiła co mogła, córka chodziła na gimnastykę korekcyjną, inaczej skoliozie zapobiegać nie można. Szkoda, że nie zorientowano się wcześniej, ale co by to dało? Skoliozy nie zatrzymasz, wystarczy ze ktos szybko urosnie i BUM.. co widać na moim przypadku. Kręgosłupa nie wyprostujesz, chyba że operacyjnie dasz wlozyc w siebie pręty, ból po niesamowity (lezalam na sali z dziewczyną po operacji, nigdy nie zapomne jej cierpienia), a sama swiiadomosc obcego ciała we własnym ciele też niefajna. Ale ja mam to szczęście, że nie widać po mnie tej wady tak na codzien i nie jest ona dla mnie uciążliwa jakoś bardzo (no poza długim staniem w jednym miejscu jak np zatłoczony autobus ![]() Trzymajcie się z córą ciepło. Edytowane przez Osleidis Czas edycji: 2014-09-15 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
wiesz, moja siostra ma ok 20 stopni skrzywienia i wada nie drgnęła dzięki temu, że rodzice walczyli i ciągali ją po lekarzach. Nie spoczywali na laurach i nie dali za wygraną. Dziś siostra ma 23 lata i mimo, że nosi rozmiar 32 i ma 170 cm wzrostu nie widać tej wady.
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
moja córka jest w III klasie szkoły średniej,w I miała zwolnienie od ortopedy,w II miała na cały rok od lekarza rodzinnego bo szkoda było mi 120 zł płacić za wizytę,jeśli potrzebowałyśmy tylko zwolnienia.Teraz ma znów od chirurga-ortopedy po kolejnym zabiegu.Lekarka rodzinna nie robiła żadnego problemu jedynie musiałyśmy dostarczyć historię choroby czyli w naszym przypadku wyniki rezonansu,karty informacyjne ze szpitali i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
W Polsce do lekarzy specjalistów nie ma rejonizacji i jest pełna dowolnosć w kwestii tego do kogo się udajemy, lekarza możemy zmienić w każdej chwili nawet bez podania konkretnego powodu, zarówno w ramach jednej przychodni/ośrodka jak i przenieść się gdzie indziej. Ja sama ze względu na poważną kontuzję kolana i zwiazane z nią operacje od połowy gim nie uczestniczyłam w zajęciach w-f. Najczęściej miałam zwolnienie od obojętnie jakiego ortopedy - do swojego chodziłam regularnie ale nie zawsze wizyta przypadała tak że mógł mi wypisać zwolnienie, wiec jeśli były środki szłam na jedną prywatną wizytę a jeśli nie obdzwaniałam wszystkie przychodnie i zapisywałam się do takiego lekarza gdzie był najkrótszy termin. Jeśli okres oczekiwania był dłuższy i musiałabym przez ten czas chodzić na w-f dostawałam krótsze zwolnienie u lekarza pierwszego kontaktu. Moja kontuzja umożliwiała mi korzystanie z niektórch sprzętów na siłowni a pływanie było wręcz wskazane więc jeszcze sama dogadywałam się z nauczycielem że na takie zajęcia przychodziłam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.