|
|
#4561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
Dziewczyny powiedzcie, macie humory? I jak sobie z nimi radzicie?
Ja chodzę taka markotna jakbym za karę w ciąży była :/ sama nie wiem o co mi chodzi
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze potem cenowa okazja sie nie trafi ale tego nie wiemy
|
|
#4563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezuu jaki to jest fajny i wygodny samochódCytat:
Edytowane przez nouvelle2 Czas edycji: 2014-09-16 o 12:20 |
||
|
|
|
#4564 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=nouvelle2;48157567]Moi rodzice mają scenica, tą wersję Grande
Jezuu jaki to jest fajny i wygodny samochódOj Kochana do tego auta to wózkiem można wjechać bez składania Ja spadam smażyć naleśniki dla siebie i córci, a dla męża piekę golonkę
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba jeszcze bym wózka nie kupowała wydaje mi się za wcześnie. W ogóle nic jeszcze nie kupiłam i nie mam zamiaru chyba do 8mc dam sobie spokój z zakupami jakimikolwiek.
Tez bym poszła na lumpa jakiegoś ale nie umiem kompletnie szukać i mi wszystko tak strasznie śmierdzi tam nie wspominając o tym ze sama potem się musze wykąpać bo też śmierdze. Ja zaczęłam korepetycje od wczoraj udzielać miło tak troszkę kasy zarobić odloze na czarną godzinę
|
#4566 |
|
Raczkowanie
|
nusiekowa
za obiad ![]() Co do wózka to sprawdź np. na allegro jak stoją ceny bo nie raz jest to sporo mniej niż promocje sklepowe Jeśli jesteś zdecydowana i niegdzie taniej nie znajdziesz to bierz bo okazja może się nie powtórzyć
|
|
|
|
#4567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Michiru chodziło mi o przesąd z oparzeniem (nie jest istotne czym)- podobno później dziecko może się urodzić z czerwoną plamką/plamkami i to głównie umieszczonymi na twarzy. Magiusa, podchodzę na dystans do takich przesądów. Np. śmieszy mnie ten, że jak ktoś odmówi kobiecie w ciąży, to mu się myszy zalegną Ale akurat ten z oparzeniem trochę mnie przestraszył, bo jak każda mama chcę by Maleństwo było zdrowe i śliczne. Na szczęście mąż i Wy sprowadzacie mnie na ziemię
|
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I po wizycie, mały machał łapką i skakał na usg jak by tańczył Nie wiem co nam się szykuje, ale ja mam leżeć, szyjka mi się skróciła o 7 mm i mam bardzo twardą macicę i kolejne l4:/
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama bym sie skusila jakby byla promocja, ale przedyskutuj ze swoim TZ, moj by powiedzial ze zbyt wczesnie zeby poczekac ![]() Z tesciowa nie utrzymujemy kontaktow, a z tesciem raz na miesiac na obiad, i rozmowa zazwyczaj sprowadza sie do pracy polityki i pieniedzy pogada pogada i pojdzie A z moja mama jest tak, ze czesto sie podpytuje jak chce cos kupic, o nasz gust czy nam sie podoba itd. wiec tez nie jest najgorzej
|
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasze maluchy mają teraz duzo miejsca w brzuchach to mogą sobie szaleć
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my mamy nissan quasqai i jestem bardzo rozczarowana jego wielkoscia. Kupilismy nim dziecko pierwsze sie urodzilo i wydawal sie taki duzy. Haha..akurat. z dwojka dzieci ciezko sie bedzie zmiescic wiec nie wiem czy nie czeka nas wymiana. Cytat:
tak samo jak zgaga w ciazy nie daje gwarancji na pieknie owlosione dziecko. Ja nie mjalam zadnej zgagi a synek urodzil sie z czarna czupryna.Odnosnie ladnych dzieci to mam 2 uwagi. 1. Bardzo dobrze sie nastawic na rozne fenomeny z wygladem zwiazane z porodem. Nas tak nastawili na szkole rodzenja. Wiec my czekalismy czy dziecko nie bedzie mialo stozkowatej glowy lub bedzie sine...( wszystko zanika niedlugo po porodzie chodzi o takiego swiezaka) wiec sie przyjemnie rozczarowalismy ze zadna z tych rzeczy nie miala miejsca 2. Dziecko w oczach matki bedzie najpiekniejsze. Ja sama patrzac na mojego synka widze tylko mega slicznego chlopca za to sporo dzieci wokol nie jest moim zdaniem tak ladnych. I wydaje mi sie ze tak inne matki postrzegaja tez dzieci. Po prostu dla kazdej mamy jej dziecko jest najpiekniejsze chocby nie wiem co. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4574 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja miałam takie same naczyniaki na twarzy po urodzeniu, w rodzinie męża są tzw uszczypnięcia bociana (z tyłu główki) i synek też ma. Nie wiążę tego z oparzeniem Cytat:
Ja znów zapomniałam zapytać jak to teraz z Fenoterolem jest |
||
|
|
|
#4575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie pochłonęłam talerz pomidorówki z ryżem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze zawsze bylam aktywna spacer, rower, biegalam a teraz lezenie ciezko mi sie przestawic
|
|
#4577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy deptaku mam taki jeden w piwnicy sprawdzony. Ale dziś byłam na skarpie i tu koło chińskiej było full kombinezonów ale nie wiem jeszcze na jaki sie zdecydować. Wszystkie śliczne ale dużo różowych i niebieskich granatowych kilka beżowych.
|
|
#4578 |
|
Rozeznanie
|
Z tymi plamkami wiem, jak jest, bo znam z autopsji
Sama urodziłam się z takim krwiaczkiem na lewym ramieniu. Po kilkunastu miesiącach zniknął (bladł powoli). Ale co ciekawe do tej pory mogę wskazać miejsce po tej plamce, ten fragment skóry na ramieniu jest jakiś taki "inny", bardziej miękki, troszkę gorzej się opala. Na pierwszy rzut oka może tego nie widać, ale ja wiem, gdzie to jest. A moja mama niczym się nie oparzyła w ciąży. ![]() Znam też nieciekawą historię kobiety, która w 8 miesiącu wylała na siebie garnek wrzątku - na dół brzucha i uda. Była bardzo poparzona, przyleciał po nią helikopter (aby przetransportować do lepszego szpitala w większym mieście). Sytuacja była nieciekawa, ale nic się nie stało maluszkowi. Donosiła ciążę, a mały urodził się bez najmniejszej plamki gdziekolwiek
|
|
#4579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Magiusa napisałaś dwie bardzo fajne uwagi, dziękuję. Powracam do radosnej postawy "wszystko jest ok, ciąża to cudowny czas, nie ma co się martwić na zapas"
|
|
|
|
|
#4580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dodatkowo dostałam pessar, fenoterol, isoptin.. Pierwsze dni czułam się jak naćpana Oby skracanie nie postępowało
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a zaczęły męczyć którąś z Was skurcze łydek podczas snu?
Mi coś takiego zaczyna się dziać, budzi mnie w nocy. Nie są to mocne skurcze, takie lekkie, wystarczy odciągnąć piętę i nadal mogę spać. Ale boję się, że z czasem się to pogorszy. Muszę zapytać o to na wizycie (KTÓRA JUŻ JUTRO! ), może mi magnezu brakuje?
|
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
Przy pierwszej ciąży już od 19 tygodnia skracała mi się szyjka, byłam nawet w szpitalu. Co lepsze 4 tygodnie przed porodem miałam ją już na maxa skróconą a 3 tygodnie chodziłam z rozwarciem na 8 cm
Skończyło sie kroplówką w 39tc.Ciekawe jak będzie teraz, gdy nie mam już tyle czasu na odpoczynek bo mi synek zaczyna się puszczać mebli i próbuje chodzić. |
|
|
|
#4583 | |
|
Rozeznanie
|
elo
Ja mam dzis 13+1---Jutro zaczynam 2 trymestJa dzis sprzatam od rana , ale duzo odpoczywam mam dzis bole jak na okres ciagle. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Moj synek przyjechał ze mna do UK rok temu(Tz mieszkal w UK 8lat,mowi bardzo dobrze z akcetem angielskim). JA mam jakis chyba talent-nigdy sie nie uczylam angielskiego-na leckji sluchałam ale z ksiazka nigdy sie nie uczylam. A tu mowie juz na tyle dobrze,ze nie uzywam w urzedach szpitalu -nigdzie-tlumacza. Moj synek(ma ojca prawdziwego w PL)poszedl do szkoly w styczniu tego roku. Wiec chodzi okolo pol roku do angielskiej szkoly a potrafi liczyc,alfabet,mowic bajki itp-ma 5 lat wiec nie potrafil nawet slowa a teraz szaleje z angielskim. Poniewaz tak ładnie synek mowi w j.angielskim,ja dobrze,moj doskonale chcielibysmy aby nasze wspolne dziecko było 2 jezykowe. Myslimy takze,by w przyszłosci starac sie o brytyjski paszport . A te mamusie,co nie znaja płci co obstawiacie( w formie zabawy) Ja dziewczynke- tak cos czuje.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ma pieniądze to niech kupuje a Ty kupuj swoje, najwyżej będziesz miała za dużo ciuszków i oddasz je dalej nieużywane ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
bo wg pierwszego dnia miesiączki to mi się dzisiaj właśnie zaczął 17 tydzieńa termin z OM mam chyba na 6.03 ![]() wiec Ty też może już jesteś w 17 wg OM, którym się lekarze posługują
|
||
|
|
|
#4585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pomaga bo szybciej mija skurczyk.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
ja po cichu liczę na chłopca, w następny poniedziałek 22.09 mam wizytę i gin powiedziała że podejrzymy może już będzie coś widać
w sumie to już prawie 18 tydz bedzie więc mam nadzieję że się już dowiemy---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- a ja się zastanawiam nad adapterem do pasów, bo jednak w razie jakiejkolwiek stłuczki bądź wypadku tfu tfu pasy mocno zaciskają się na brzuchu... myślę że teraz z naszymi małymi brzuszkami jak wszystko jeszcze jest schowane w środku to nei ma problemu ale jak już brzuch wystaje to chyba się przyda taki gadżet, po co ryzykować niepotrzebnie. tutaj fajnie opisali http://parenting.pl/portal/adapter-d...kobiet-w-ciazy |
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magiusa dobrze napisałas o tych dzieciach po porodzie moj synek od początku jest dla mnie najpiękniejszy a dla innych moze być zwykłym chłopcem taka rola mam
|
|
#4588 |
|
Rozeznanie
|
Tepsa odpoczywaj
U nas już 15 tydzień imię wybrane a brzuszek rośnie... właśnie zrobiłam kolejne zdjęcie do cyklu
|
|
|
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam przeczucia ,ze to chłopak bedzie. W przyszłym tugodniu wizyta,wiec licze,ze czegoś sie dowiem....aczkolwiek koleżanka na dwóch wizytach miała potwierdzona dziewczynkę,a na trzeciej okazało sie ,ze chłopak...
tak więc trzeba mieć dystans ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie super pamiątka.Tez muszę sie zmotywowac i jakies zdjecia porobic. Poza tym mam pełno zdjęć do wywołania, muszę sie wziąć za to w koncu.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

W ten weekend mają przyjechać I będzie rodzinny obiad (dziadkowie się poznają pierwszy raz) ciekawe jak będzie
za obiad
Ale akurat ten z oparzeniem trochę mnie przestraszył, bo jak każda mama chcę by Maleństwo było zdrowe i śliczne. Na szczęście mąż i Wy sprowadzacie mnie na ziemię

i mam bardzo twardą macicę i kolejne l4:/

07.07.2012 
kurcze zawsze bylam aktywna spacer, rower, biegalam a teraz lezenie ciezko mi sie przestawic 
Lekarz zrobił mi tylko przegląd techniczny, zlecił morfologie i badanie moczu no i w zasadzie to tyle