![]() |
#1621 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bukiety ślubne
Cześć Dziewczyny! Mam ogromną prośbę. Nasz ślub jest 1 września, a ja nadal nie mam koncepcji odnośnie bukietu. Moja sukienka jest jednoczęściowa, w kolorze ecru, cała wykonana z koronki. Nie jestem wysoka (164 cm), a Pan Młody ma ciemnobrązowy garnitur w delikatne złote prążki i kamizelke w kolorze ecru. Zastanawiałam sie nad kaliami (ale ten pomysł bardzo szybko upadł) i nad różami herbacianymi, poza tym nic nie przychodzi mi do głowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Zakorzenienie
|
Mi marzył sie bukiet z fioletowych tulipanów. Ale pani kwiaciarka szybko sprowadzia mnie na ziemie: " Nie ma szans na tulipany we wrzesniu"! więc nadal szukam mojego idealnego bukietu, bo narazie wszystkie kwiatki które mi sie podobaja (szafirki, hortensje) , nie wytepuja we wrzesniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Raczkowanie
|
Zastanawia się czy są w Polsce dostępne róże w kolorze jasnozielonym, pistacjowe. Jest chyba taka mniej wiecej odmiana o nazwie Jade i F Green ale czy w ogóle sprowadzają je do Polski?
Może Ewalena wie? ![]()
#1624 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
III kwartał to jej główne kwitnienie w hodowlach. Kosztuje od 25 do 40 za gałązkę - kwiaciarz musi kupić 5 szt.(tak są pakowane) jeśli w swojej kwiaciarni nie ma zbytu na ten kwiat to nie ryzykuje. O tulipany zapytam - jest na giełdzie jeden hodowca który ma tulipany od marca. Cytat:
![]() Cytat:
Piękne są też łososiowe i pomarańczowe goździki. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:51 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Przyczajenie
|
Dzięki za pomoc Ewaleno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biały + róż + zieleń.
![]() |
#1629 |
Przyczajenie
|
witam
![]() mam problem z doborem bukietu do sukienki, myślałam o czymś delikatnym bo jestem drobną osobą ale pojęcia nie mam w którym kierunku zmierzać. Bardzo proszę o pomoc - załączam moją sukienkę jest ona cała w kolorze ecru bez rumowych wstawek. ![]() pozdrawiam maGda |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Rozeznanie
|
a jaki bukiet do mojej nie mam pojecia...
te mi sie spodobaly..beda pasowac? czytalam ze to zalezy od karnacji, jestem brunetka o brazowych oczach... ![]() Edytowane przez Asia221 Czas edycji: 2007-07-23 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem co to za kwiaciarnia, ale wiązanki robi się tylko z dobrze wykolorowanych zamkniętych tulipanów - ba nawet stosuje się odpowiednie preparaty, aby się nie rozwinęły. Tulipan otwiera się w ciągu kilku godzin i w tym czasie także rośnie. Wiązanka w ciągu kilku godzin przypominała by wiecheć. A co do hortensji hodowlanych jest zdecydowanie mniej kolorów biały, błękitny i taka odmiana która się nazywa "AB Green Shadow" zielono,brązowo,różowo,fi oletowa - bardzo elegancka ale pasuje do stylowej kremowej sukni. Pozdrawiam Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2007-07-20 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sądzę że suknia z koronki jeśli tak to mój faworyt nr 2 (jak znam gust klientek nie zdobędzie Twojej aprobaty) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak wyglądasz ale z osobą, która wybrała tą suknię kojarzą mi się takie właśnie wiązanki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Zadomowienie
|
chciałabym prosić o radę jeśli można
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Przyczajenie
|
witam
![]() jestem tu nowa i proze o pomoc ![]() jestem niskiego wzrostu i mam ciemne wlosy a kolor sukni to ecru i szukam bukietu slubnego (najlepiej frezje ze storczykiem). krawcowa u ktorej szyje suknie mowi ze najlepszy by byl bukiet o intensywnym kolorze. dzieki buziaczki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Przyczajenie
|
Dopiero się zlogowałam!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Proponowane bukiety stanowią jedynie materiał wyjściowy- kolorystykę i wprowadzenie frezji musisz ustalić w kwiaciarni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
Od dawna czekałam na pomoc od Ewaleny w związku z bukietem i nic, a tu patrzę na zdjęcia umieszczone przez nią w poście dla minia821 i ostatnie zdjęcie to MÓJ bukiet, tylko zamiat różowych róż będą bordowe. Dzięki!!
![]()
#1640 |
Zadomowienie
|
ewalena dziękuję bardzo za wskazówki. Mam jeszcze takie techniczne pytanie. Czy eustomy są dostępne na początku października? I jak jest z ich trwałością? Ile mniej więcej dni moga wytrzymać i jaką metodą je najlepiej robić aby były jak najdłużej świeże? I ostatnie - chciałabym też mieć kwiat we włosach, czy wytrzyma całą noc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Przyczajenie
|
dzieki bardzo ewaleno
najbardziej spodobal mi sie ostatni bukiet i to ten chyba wybiore ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
- musi być dobrej jakości - musi być świeży Proponuję zrobić bukiet w mikrofonie florystycznym - jeśli g'bka będzie w mikrofonie nasączana wodą systematycznie to bukiet powinien przetrwać ok. tygodnia. Dekoracja do włosów musi być odpowiednio przygotowana - polecam raczej pączki kwiatów pełne kwiaty trzeba wzmocnić drucikami. Cytat:
Przepraszam, ale nie miałam pomysłu na bukiet do tej sukni jeśli sama dokonałaś wyboru to sie bardzo cieszę. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 02:49 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Zdjęcia dla Sonore Kolorystykę wybierzesz jaką będziesz chciała ja polecam 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zadomowienie
|
ewalena bardzo dziękuję za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, macie w swoich zbiorach bukiety z gozdzikow?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Raczkowanie
|
wszystkie bukiety sliczne
![]() |
#1648 |
Zadomowienie
|
Na tą chwilkę tylko to, ale będę szukała - niestety jest mało zdjęć bo do ubiegłego roku goździk był w zapomnieniu, a teraz jest jednym z najpopularniejszych kwiatów i jest niezwykle trwały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Przyczajenie
|
Witam
proszę o pomoc i przykłady wiązanek do mojej sukienki. Jest ona w kolorze niebieskim powiedziałbym ,że to kolor stalowy lub gołębi. Pas w kolorze ciemnym ecri i naszyta koronka w kolorze złotym w górej części sukienki. Będę wdzięczna za każde podpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Zakorzenienie
|
Jak zobaczyłam Twoją suknię, to skojarzyła mi się z niebieską hortensją i herbacianymi różami. A bukiet chyba nie za duży i nie za strojny, bo suknia ma bogaty dół.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.