Scent Bar LIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-16, 15:21   #3991
aileenn
Mother of Cats

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
A placki do zupy kalafiorowej będą
Placki ziemniaczane Uwielbiam!!!

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 15:23   #3992
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Niestety
I dlatego krew mnie zalała, gdy znajoma oświadczyła, że chyba jednak ochrzci dziecko, bo to da mu wybór w przyszłości
Moi znajomi posłali pociechę do komunii "żeby się nie czuła gorsza od innych dzieci w klasie"

Cytat:
A po godzinie: "zjadłabym coś"
No, ale to akurat chyba normalne? Je się obiad, później kolację.

Cytat:
Jasne, statystyki do wierzenia nie zmuszają, ale mogą zakłamywać obraz rzeczywistości. A to statystykami operuje się np. przy udowadnianiu, że Polska to kraj w większości katolicki i w związku z tym... (tu wstawić różne pomysły rządzących/Kościoła).
O to, to
Na zasadzie statystycznej to ja zarabiam średnią krajową
Stary 2014-09-16, 15:35   #3993
gryx82
BAN stały

Cytat:
A jakbyście chcieli, tu jest oficjalne stanowisko RJP nt żeńskich form nazw i tytułów: klik (chyba też nie lubią ministry :P )
Ufff!
Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Tylko mnie się dodatkowo nie podoba, ze w naszym kraju panuje owczy pęd, ze musi być chrzest, komunia i ślub kościelny niezależnie od rzeczywistych przekonań ludzi w tych sakramentach uczestniczących. Bo tak wypada
U nas religia jest nieodłącznie związana z (jak to ładnie nazwać...) "patriotycznym poczuciem tożsamości narodowej", dlatego też ludzie, bojąc się hipotetycznego ostracyzmu, działają wbrew własnym zasadom i przekonaniom. Ale to tylko moje przemyślenia
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
No, ale to akurat chyba normalne? Je się obiad, później kolację
No wieeem, chodziło mi bardziej o to, że u mnie np. rosół jest jedyną zupą chyba, która zawsze występuje w towarzystwie drugiego dania (klasyczny obiad niedzielny - rosół i schabowy)

Pożarłem paczkę wafelków w czekoladzie, niedobrze mi
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 15:40   #3994
Redhaired Witch
Nindżopesz

Zmieniając temat udało mi się wytworzyć prawdziwy szyprowy zapach domowymi sposobami! Połączyłam dwie nuty: gotowanego kiślu z zesutymi ogórkami kwaszonymi wywalonymi do kajbla. Włala!

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 15:44   #3995
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
U nas religia jest nieodłącznie związana z (jak to ładnie nazwać...) "patriotycznym poczuciem tożsamości narodowej", dlatego też ludzie, bojąc się hipotetycznego ostracyzmu, działają wbrew własnym zasadom i przekonaniom. Ale to tylko moje przemyślenia
ja bym to raczej nazwała "tak trzeba, bo co ludzie powiedzą"
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Zmieniając temat udało mi się wytworzyć prawdziwy szyprowy zapach domowymi sposobami! Połączyłam dwie nuty: gotowanego kiślu z zesutymi ogórkami kwaszonymi wywalonymi do kajbla. Włala!

A mi się chce na zimę kapki Frapin 1270, Botrytisa i Idole edp.Plus Norne i Bois Noir. I może jszcze nowego Durbano - Prometeusza Pójde z torbami jak nic

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-09-16 o 15:46
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 15:46   #3996
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
ja bym to raczej nazwała "tak trzeba, bo co ludzie powiedzą"
No tak, to właśnie wynika z tego poczucia tożsamości i wspólnoty - kto nie jest z nami, jest przeciwko nam
Stary 2014-09-16, 15:54   #3997
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
A mi się chce na zimę kapki Frapin 1270, Botrytisa i Idole edp.
E, pierwszy i drugi nudne
Ja upolowałam wczoraj Bonfire, chcę Liście, Feu de Bois, może Bois d'Ombrie (musztest) i torchę w ciemno bo nie pomnę Vibskova B ale to już fanaberia. Praco i płaco, przybywaj!

Stary 2014-09-16, 18:52   #3998
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio znalazłam u siebie 3 krótkie siwe włosy za duzo stresu ostatnio miałam
i tak późno, ja już od dawna mam siwe włosy (ale z reguły nie widać spod farby, chociaż czasem wyłażą )
Cytat:

Macham znad oburzenia, że gorzka żołądkowa jest słodka. Tyle czasu marnowała się w szafce bo mię nazwa zniechęcała!

gdzie Ty się uchowałaś tyle czasu bez tej wiedzy?
Cytat:

Winterko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Jakoś nie mam siły więcej pisać, ideu poleżeć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2014-09-16 o 18:56
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:52   #3999
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasne, statystyki do wierzenia nie zmuszają, ale mogą zakłamywać obraz rzeczywistości. A to statystykami operuje się np. przy udowadnianiu, że Polska to kraj w większości katolicki i w związku z tym... (tu wstawić różne pomysły rządzących/Kościoła).
te statystyki są tyle samo warte i tak samo wiarygodne dla mnie osobiście jak sondaże przedwyborcze, wybory fogle i ogólnie ogólnodostępne wiadomości na temat wszystkiego. czyli każdy pisze jak mu wygodnie i jak mu najlepiej i najlepiej ma ten co najwięcej zapłaci bo chyba dla każdego rozsądnego człowieka liczba ludzi ochrzczonych nie równa się liczbie wiernych w kościele co niedzielę.
problem rozwiązałby chrzest dorosłych ludzi na ich własne żądanie, ale wtedy katolicy byliby niczym za czasów Chrystusa - ;wysepką wiary na oceanie bezbożności i kto by wtedy finansował te wy... wieeeeeelkie kościoły katedry i limuzyny dla księdza proboszcza zresztą. oddzielając wiarę od ludzi w tym pracujących byłby jeszcze inny obraz wszystkiego i może inne nastawienie do wiary jako takiej. ech temat rzeka.
a przynależność do statystyk to wina/zasługa rodziców naszych, więc nijak się też to ma do rzeczywistości. statystyki biorą rzeczy jak są. a nie jak ktoś kiedyś za kogoś powiedział, bo tak to się jeszcze nie spotkałam, żeby można było w statystykach powiedzieć coś za sąsiada ociemniałego i żeby moje zdanie się liczyło jako jego własne
dobra koniec tematu ode mnie bo już nic wicej mądrzejszego nie wymyślę

Redziu nie wiem czy gratulować tego sukcesu czy współczuć da się to wywietrzyć?

o kawie miałam - Gryxiu - to nie jest zwykła prima. moja ona jest w biedro, pisze na niej % roobusta. na tej zwykłej pisze zaś - % kawy sprawdziłam w sklepie fłaśnie. ta moja jest w pudełku okrągłym nie w suoiczku

did ryczy, dobrej nocy tym co bedą spać

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2014-09-16 o 18:57
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:14   #4000
neska951
Zakorzenienie

Joł baru !
Z najciekawszych ze Splitu to to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC0804.jpg (63,1 KB, 28 załadowań)
Stary 2014-09-16, 19:22   #4001
kamena
ʞɐɯǝuɐ

co do kwestii ogólnej religijno-wspólnotowej, to ja jestem zdania, że każdy powinien ustalać sobie sam zasady relacji z siłą wyższą

co do zaś kwestii Tru i H. to w sumie nie mam zdania no bo z jednej strony to rzeczywiście nagle znienacka zmienia pogląd więc można by przyjąć że i w innych kwestiach może się okazać równie mało stabilny, z drugiej strony podobno tylko krowa (nie obrażając krów) nie zmienia poglądów, więc dlaczego ktoś ma do końca życia obstawać przy czymś tylko dlatego że tak było do tej pory, z trzeciej uważam, że obietnice należy wypełniać i mi osobiście jest źle z tym, że zgodziłam się kiedyś na bycie chrzestną bo byłam jeszcze młoda, głupia i nieśmiała i nie potrafiłam odmówić, z czwartej jest tak jak Polly pisze, że tekst obrządku sobie a życie sobie... nie takie to wszystko czarne i białe
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:29   #4002
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
co do kwestii ogólnej religijno-wspólnotowej, to ja jestem zdania, że każdy powinien ustalać sobie sam zasady relacji z siłą wyższą

co do zaś kwestii Tru i H. to w sumie nie mam zdania no bo z jednej strony to rzeczywiście nagle znienacka zmienia pogląd więc można by przyjąć że i w innych kwestiach może się okazać równie mało stabilny, z drugiej strony podobno tylko krowa (nie obrażając krów) nie zmienia poglądów, więc dlaczego ktoś ma do końca życia obstawać przy czymś tylko dlatego że tak było do tej pory, z trzeciej uważam, że obietnice należy wypełniać i mi osobiście jest źle z tym, że zgodziłam się kiedyś na bycie chrzestną bo byłam jeszcze młoda, głupia i nieśmiała i nie potrafiłam odmówić, z czwartej jest tak jak Polly pisze, że tekst obrządku sobie a życie sobie... nie takie to wszystko czarne i białe
"To co gadam nic nie znaczy,
każdy człowiek myśli inaczej,
są różne odcienie szarości ,
od czerni do białości"
K. Staszewszki
Stary 2014-09-16, 19:46   #4003
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
"To co gadam nic nie znaczy,
każdy człowiek myśli inaczej,
są różne odcienie szarości ,
od czerni do białości"
K. Staszewszki
szczególnie w kwestiach religijnych

choć z tego co pamiętam, to religia katolicka (a może każda chrześcijańska?) nakazuje się słuchać "pośredników" a nie dochodzić samemu do zasad i prawdy bo w ten drugi sposób można tylko zabłądzić
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-09-16, 19:54   #4004
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
O, są kolejne części!
Jedna część jak Ariel jest mała (ino początek w tej części jest smutny ),a druga jak już ma didkę

Cytat:

Gryksu kolejne zdjęcie do analizy

Cytat:
Świetnie wyszłaś, tak szczupło, że Cię nie widać

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość

Ja już się nie martwię, jestem na etapie planowania działań jak już mnie dopadnie wizja 3 dni w tygodniu nieco wyjętych z życiorysu
Nie wiem o co chodzi, ale trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość

nie wierzę w Boga to nie jest to samo co nie lubię majonezu. mimo że nie lubię majonezu to zjem te jajka z majonezem bo ciocia zrobiła i będzie jej przyjemnie. ale jak nie wierzę w Boga, to nie zrobię z siebie idiotki załatwiając na lewo sakrament, bo ciocia chce, okłamię ją bo ona chce i będę się czuła z tym zayebiście bo przecież nadal jestem niewierząca.
i może jeszcze przy okazji udowodnię wierzącym jak beznadziejna jest ich wiara skoro ktoś taki jak ja może sobie załatwić sakrament za pieniadze od duchownego, który przeciez nie powinien kupczyć papierami.
Nie jak nie lubię to nie zjem Dlaczego mam się zmuszać jak czegoś nienawidzę jeść? Żeby potem na ten przykład -> Zjem coś innego, co ciocia zrobiła ale jak nie lubię majo to nie i już Ewentualnie zdejmę majo z jajek

Co do H. to jeszcze jedno pytanie czy on wierzy w chrzest? Bo może akurat w to wierzy
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 20:02   #4005
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
choć z tego co pamiętam, to religia katolicka (a może każda chrześcijańska?) nakazuje się słuchać "pośredników" a nie dochodzić samemu do zasad i prawdy bo w ten drugi sposób można tylko zabłądzić
Protestanci też?

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 20:04   #4006
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Protestanci też?
a właśnie nie wiem...
kk na pewno

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-09-16, 20:11   #4007
Spoora
Zakorzenienie

Golden a może didowi coś dolega, u lekarza byłaś?

Win najlepszego

Przelaciałam Was, uff, się zmęczyłam aż.

I macham znad ciasta dyniowego

Stary 2014-09-16, 20:27   #4008
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teeeeeeeeeeeeeż I to tak obsesyjnie Chuopin robi czasem z chili A że nam maszyna "trze" ziemniory to mamy często.

Cytat:
Brrrrrr

Ja tam kocham Soir de Lune - na mnie mniodek

Ale jeszcze nigdy nie trafiłam na zepsute ogórasy Więc nie wiem czy podobne

Cytat:
E, pierwszy i drugi nudne
Ja upolowałam wczoraj Bonfire, chcę Liście, Feu de Bois, może Bois d'Ombrie (musztest) i torchę w ciemno bo nie pomnę Vibskova B ale to już fanaberia. Praco i płaco, przybywaj!

Twoje, bardzo Twoje. Pamiętam, że Feu de Bois to faktycznie zapach palonego czystego drewna (wczoraj czuliśmy na spacerze takie) no i uwielbiałam się sztachać, uspokaja mnie ale naszać nie umiałam Nie u Ciebie wylądował mój odlew? Jeśli tak to dobrze trafił
Cytat:
Joł baru !
Z najciekawszych ze Splitu to to
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 20:31   #4009
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
szkoda, że się nie da zapachu wkleić na forum

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-09-16, 20:32   #4010
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Ja teeeeeeeeeeeeeż I to tak obsesyjnie Chuopin robi czasem z chili A że nam maszyna "trze" ziemniory to mamy często.
Łeee a mi nie ma co trzeć i dlatego mam rzadko

Stary 2014-09-16, 20:33   #4011
kamena
ʞɐɯǝuɐ

a tak fogle to buuuu nie umiem wyprodukować warzywnych* kotletów kolejna próba i po raz kolejny nieudana, nawet nie próbowałam tej masy piec/smażyć.... miałam za to do jedzenia całkiem fajny mus jaglano-kalafiorowy

*edit: bezglutenowych i wegańskich....

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2014-09-16 o 20:35
Stary 2014-09-16, 20:38   #4012
rachell111
Zakorzenienie

Golden

ad Did - no cóż, nie mam doswiadczenia, nie mam dida, powiem tylko, że moi przyjaciele właśnie przechodzą to samo ze swoją małą Didką. Z kwietnia jest mała. No i ryk non stop kolor - pono zdrowa jak koń. Lekarka i wszyscy rozkłądają ręce. Oni stają na głowie, czytają literaturę i niiic póki co się im nie sprawdza Smuci mię taka bezsilność, bo ja mięsie tak trafi to też trzeba będzie przyjąć na klatę. Powiem Ci, że przyjaciółka dzielnie to znosi, w sensie pogodziła się z tym faktem, że jej Did tak ma. Ale ona z kolei, 140cm w kapeluszu, posiada energię i optymizm całej kurna Hameryki w jednym małym ciałku. Z jednej strony podoba mi się jej postawa. Chciałabym tak móc. Lubię taką siłę charakteru. Jak to ona mawia, no co zrobie? no nic nie zrobię? Trza przeczekać. Grunt że zdrowa, mnie się nic nie stanie a ona kiedyś z tego wyrośnie. Tylko ona ma zmiennika warty, ojciec zajmuje się małą równie intensywnie co ona. Kapitalny tworzą team. Razem w doli i niedoli.

ad kawa - uwielbiam Robustę Prima Piłam właśnie u tej przyjaciółki.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Łeee a mi nie ma co trzeć i dlatego mam rzadko

Kup se albo zamów na jakiś prezent, jak Ci zalezy - myśmy tak zrobili. Są już tanie roboty. Równie dobre - ważne waty i tarka.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
a tak fogle to buuuu nie umiem wyprodukować warzywnych* kotletów kolejna próba i po raz kolejny nieudana, nawet nie próbowałam tej masy piec/smażyć.... miałam za to do jedzenia całkiem fajny mus jaglano-kalafiorowy

*edit: bezglutenowych i wegańskich....
Czyli bez jaj ?

Mnie kalafiorowe też nie wyszły nigdy i mieliśmy kalafiorową breję na obiad - pyszną, ale breję.

Może clue jest w odciśnięciu wody? Może trzeba bardziej? Ja bym sie nie poddała, będę próbowac do skutku.
Stary 2014-09-16, 20:43   #4013
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Redziu nie wiem czy gratulować tego sukcesu czy współczuć da się to wywietrzyć?
Nie jest źle

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
gdzie Ty się uchowałaś tyle czasu bez tej wiedzy?
Na weselach rzadko bywam to nie wiem takich rzeczy

Cytat:
Twoje, bardzo Twoje. Pamiętam, że Feu de Bois to faktycznie zapach palonego czystego drewna (wczoraj czuliśmy na spacerze takie) no i uwielbiałam się sztachać, uspokaja mnie ale naszać nie umiałam Nie u Ciebie wylądował mój odlew? Jeśli tak to dobrze trafił
Nie pamiętam już, posłałam go wtedy dalej w świat bo chciało mi się innego typu spalenizny a teraz znowu mam fazę na te naturalne wonie.

Cytat:
szkoda, że się nie da zapachu wkleić na forum
Ta, bym Was poddusiła

Stary 2014-09-16, 20:48   #4014
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
nie mam miejsca na kawiarkę
kawiarka ma max 10 cm średnicy i jeśli zajmuje jakieś miejsce, to tyle, co kubek w szafce/na kuchence ^^

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 20:52   #4015
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Macham znad oburzenia, że gorzka żołądkowa jest słodka. Tyle czasu marnowała się w szafce bo mię nazwa zniechęcała!
Nawet mi nie mów, ja żem oburzona wręcz naprzeciwnie

Jakież było moje zaskoczenie że jest ohydnie, wstrętnie i lepko słodka

Babcia mi polała - naaaaaapij się, doooobre - nie potrafiłam pozbyć się tego zapachu całą dobę Zalałam winem a rano i tak beeeek słodkiej(gorzkiej) żołądkowej.

Ale mam podejrzenia, że ją zreformułowali albowiem 15 lat temu nie narzekałam

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
kawiarka ma max 10 cm średnicy i jeśli zajmuje jakieś miejsce, to tyle, co kubek w szafce/na kuchence ^^
Zgadza się. Też mnie zdziwił brak miejsca na kawiarkę. Jeden kubek mniej, jak mówisz, i luuz

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-09-16 o 20:55
Stary 2014-09-16, 20:56   #4016
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Czyli bez jaj ?

Mnie kalafiorowe też nie wyszły nigdy i mieliśmy kalafiorową breję na obiad - pyszną, ale breję.

Może clue jest w odciśnięciu wody? Może trzeba bardziej? Ja bym sie nie poddała, będę próbowac do skutku.
hehe no bez jaj
mielone mięsne mi bardzo dobrze wyszły z jaglanym klejem zamiast jaja i bułki to pomyślałam, że ten sam klej się nada do kalafiora a tu niespodziewajka, nie nadał się
a kalafiorowych kotletów mi się chce bardzo
i nie no co Ty, ja się nie poddaję, ale może tym razem zamiast eksperymentować samodzielnie wezmę jakiś przepis....
np. dziś rano po tej brei kalafiorowej znalazłam to cudo: http://www.veganricha.com/2013/03/re...rger-with.html i wydawałam orgazmiczne dźwięki patrząc na te foty

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-09-16, 20:58   #4017
gryx82
BAN stały

Cytat:
o kawie miałam - Gryxiu - to nie jest zwykła prima. moja ona jest w biedro, pisze na niej % roobusta. na tej zwykłej pisze zaś - % kawy sprawdziłam w sklepie fłaśnie. ta moja jest w pudełku okrągłym nie w suoiczku
Nadal nic mi to nie mówi
Cytat:
...
jest tak jak Polly pisze, że tekst obrządku sobie a życie sobie... nie takie to wszystko czarne i białe
I nie tylko z religią tak jest, co chyba i z każdym innym aspektem życia, w przeważającej większości
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Nie jak nie lubię to nie zjem Dlaczego mam się zmuszać jak czegoś nienawidzę jeść?
Żeby komuś przykrości nie zrobić
Cytat:
Protestanci też?
Protestanci są pod względem nakazów religii o wiele bardziej "zdyscyplinowani", o ile mi wiadomo. Poza tym wierzą, że zbawienia dostępuje się poprzez wiarę w Chrystusa, nie poprzez uczynki (z czym KK zgodził się dopiero w 1999 roku). "Pięć zasad protestantyzmu" krótko wyjaśnione
Cytat:
Ja teeeeeeeeeeeeeż I to tak obsesyjnie Chuopin robi czasem z chili A że nam maszyna "trze" ziemniory to mamy często
No ba! Gdybym miał ręcznie trzeć, to bym się chyba tylko smakiem obchodził, a tak przystawka trąca do maszynki do mięsa i heja!
Cytat:
Ale jeszcze nigdy nie trafiłam na zepsute ogórasy Więc nie wiem czy podobne
Ja ostatnio trafiłem, dopiero trzeci słoik okazał się dobry

---

Zasłyszane w radiu: "Już jest niemłodym facetem, ma 37 lat"... zostało mi marne 5 lat młodości...
Stary 2014-09-16, 21:07   #4018
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no bez jaj
mielone mięsne mi bardzo dobrze wyszły z jaglanym klejem zamiast jaja i bułki to pomyślałam, że ten sam klej się nada do kalafiora a tu niespodziewajka, nie nadał się
a kalafiorowych kotletów mi się chce bardzo
i nie no co Ty, ja się nie poddaję, ale może tym razem zamiast eksperymentować samodzielnie wezmę jakiś przepis....
np. dziś rano po tej brei kalafiorowej znalazłam to cudo: http://www.veganricha.com/2013/03/re...rger-with.html i wydawałam orgazmiczne dźwięki patrząc na te foty
Oooo żesz w pytkę!! Robię je!!!

Ale ja pójdę na "łatwiznę" bo nie czuję potrzeby robić wegańskich. W sesnie użyję jaj.
Składniki wszystkie mam. Ciekawe czy jak zmiksuję soczewicę to nie wyjdzie mi bardziej "mielone" kleiste? Wole tak, bo już widzę jak mi się rozkruszą . no i zrobię sam środek, bułki mnie nie kręcą Zawartość burgera już wygląda jak pełny obiad.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-09-16 o 21:10
Stary 2014-09-16, 21:07   #4019
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

No ba! Gdybym miał ręcznie trzeć, to bym się chyba tylko smakiem obchodził, a tak przystawka trąca do maszynki do mięsa i heja!
No właśnie takową chcę zanabyć, już kilka razy się przymierzałam do kupna ale co się odwlecze to... no placki ziemniaczane mogą poczekać

Stary 2014-09-16, 21:09   #4020
gryx82
BAN stały

Cytat:
Kup se albo zamów na jakiś prezent, jak Ci zalezy - myśmy tak zrobili. Są już tanie roboty. Równie dobre - ważne waty i tarka
A ja se myślę, o jakie waty (lm od "wata") Ci chodzi
Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
O!
Cytat:
Babcia mi polała - naaaaaapij się, doooobre - nie potrafiłam pozbyć się tego zapachu całą dobę Zalałam winem a rano i tak beeeek słodkiej(gorzkiej) żołądkowej

Ja mam traumę po Balsamie Pomorski, samotny sylwester przed tv, a na drugi dzień kac morderca
Cytat:
A bułko tarto nie można zagęścić?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości