|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
szczerze to Ci nie odpowiem na to pytanie bo nigdy sobie tego nie przeliczałam. ale o wykładowców to się nie bój, oni sobie poradzą z materiałem
Edytowane przez edyta508 Czas edycji: 2014-09-16 o 13:59 |
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się pochwalę bo widać jak schodzi się coraz niżej z 23, 21 na 18 godzin na tydzień na uczelni
|
#4773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale normalnie Ci tyle wychodzi, czy według jakiegoś specjalnego planu? Bo Ty masz chyba 2 kierunki, o ile dobrze pamiętam. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4774 |
|
Raczkowanie
|
19h + wf, coś trudno uwierzyć ;>
I coś poprzestawiali i mam ćwiczenia informatyczne w czwartek od 17:35 do 20:05 i piątek wolny. Chyba wolałabym to równo rozłożone na czwartek i piątek, niż cały czwartek spędzić na uczelni. |
|
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie kiedy będą wyniki z kolejnych tur rekrutacji ?
|
|
|
|
#4776 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że zmieniam temat. Mam pytanie do 1 roku, czy mieliście problemy z zalogowaniem się do tego BHP ? Dostęp do materiałów szkoleniowych mam, ale mam problem, żeby zalogować się , żeby rozwiązać Quiz, albo wgl. przystąpić do egzaminu.
|
|
|
|
#4777 | ||
|
Zadomowienie
|
245 + 30 wf.
A to jeszcze te 20 mi wychodzi w momencie, gdy będę mieć wszystko na raz. Ale może skoro po angielsku, to też system taki bardziej anglosaski, bardziej sensowny. W LO też miałam 30 godzin +2 takiego bullshit przedmiotu trochę, na który niekoniecznie się chodziło. Znajomi też mają w UK na uczelniach po 15 godzin np., więcej jest 'pracy samodzielnej'. Cytat:
.---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Na pewno wystarczy spojrzeć w terminarz. Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4779 | |
|
BAN stały
|
Ale macie luksus z godzinami. Ja mam 400 średnio na semestr. Tak żebym miała w okolicach 300 to będę miała przed samą pracą inżynierską
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Na stronie uczelni/wydziału to sprawdź. |
|
|
|
|
#4780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) więc, tak samo jak ja, powinnaś mieć już dostęp do USOSa i tym samym do moodle. Dziwne.
|
|
|
|
|
#4781 |
|
BAN stały
|
Zależy od wydziału. My mieliśmy dopiero w połowie października jak mieliśmy się zapisać na przedmioty wybieralne.
|
|
|
|
#4782 |
|
Raczkowanie
|
Nie nie mylisz sie jestem z pierwszej. tury usosa juz mam aktywnego moze cos z tym kodem, bede probowala do bolu jak cos to wyskoczylo mi powiadomienie ze w razie problemow nalezy kontaktowac sie z administratorem, moze to nie bedzie konieczne.
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4784 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie, z planu, ot taki kierunek, że całe 259 godzin na semestr mi przypadło, nie wiem tylko jak na drugim kierunku będzie plan, ale tam też coś koło 270 godzin wychodzi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4786 |
|
Zadomowienie
|
To mi przy okazji przypomnieliście o tym usosie. Wreszcie widzę, ile mam ludzi na kierunku - 15 łącznie ze mną. No ale pewnie jeszcze jacyś tam po drugiej turze dojdą.
|
|
|
|
#4787 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4789 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
15 osób na kierunku? A może to lista Twojej grupy, a nie całego kierunku?
|
#4792 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- No zamawiany nie jest, ale jest płatny więc też pewnie nie chcą specjalnie rezygnować :p. |
|
|
|
|
#4794 |
|
BAN stały
|
A dostałaś potwierdzenie, że zostanie uruchomiony? Ja bym się na tym opierała bo u mnie rok temu niby otwierali licencjat a ostatecznie przerzucili wszystkich na inżynierkę bo było za mało osób u nich.
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym mówię, 12 ludzi było w tej drugiej rekrutacji no i są Erasmusi .
Edytowane przez serenavanderwoodsen Czas edycji: 2014-09-16 o 22:20 |
|
|
|
|
#4796 |
|
Raczkowanie
|
Dodatkowe informacje
Kierunek zostanie uruchomiony, gdy zgłosi się co najmniej 20 osób. polemizowalabym czy z 12 osob 5 doniesie papiery. Na moja geografie, z ktorej na szczescie zrezygnowalam byly 104 osoby zarejestrowane, a papiery przynioslo 26... |
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie ma się czym przejmować jakby się bali, że będzie poniżej minimum nawet z drugiej tury, to nie byłoby was jeszcze w usosie
![]() Regulaminy swoje, a studencka kasa swoje.
|
|
#4798 |
|
Raczkowanie
|
A mam takie pytanie, bo w tym roku zaczynam
![]() jak nie chodzicie na wyklady to skad macie notatki? kserujecie sobie od kogos? czy moze ktos wrzuca na grupe fb? a moze prowadzacy daje jakies zrodla skad sie uczyc (ksiazki)? prosze o odp, bo jestem zupelnie zielona
|
|
|
|
#4799 |
|
Przyczajenie
|
heeej, jestem pierwszakiem i byłabym baaardzo wdzięczna gdyby ktoś wytłumaczył mi jak to jest z tymi akademikami
Mianowicie, my razem przyjaciółką dostałyśmy się do różnych akademików, a bardzo zależało nam aby być razem.. Gdy dzwoniłam do pani na recepcję z pytaniem czy można po prostu znaleźć osobę na wymianę ta powiedziała, że nie można tego między sobą załatwiać (czyli tak nieoficjalnie), jednak na facebooku Lumumbowa jest pełno postów dotyczących tego, że ktoś się chce z kimś zamienić akademikiem itp. Więc jak to w końcu jest? Czy praktykuje się takie coś, że po prostu dane osoby meldują się w swoim pierwotnie przyznanym akademiku a potem zamieniają się między sobą bez wiedzy pani z recepcji? Pozdrawiam
|
|
|
|
#4800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

.
) więc, tak samo jak ja, powinnaś mieć już dostęp do USOSa i tym samym do moodle. Dziwne.