Zapuszczanie włosów cz. V - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy?
do szczęki 1 0,32%
do ramion 8 2,53%
do łopatek 12 3,80%
do zapięcia stanika 67 21,20%
do pasa 134 42,41%
do bioder 27 8,54%
do kości ogonowej 17 5,38%
za pośladki 10 3,16%
do kolan 2 0,63%
do kostek 0 0%
chcę móc deptać moje włosy! 3 0,95%
sama nie wiem 6 1,90%
aż mnie wkurzą 17 5,38%
Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów 12 3,80%
Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-16, 16:42   #4351
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Na szczęście nie jesteś prawdziwa Ostatnio trafilam na jakąś recenzję mojego Seboradinu. Dziewczyny w komenatrzach biadoliły jaki to ma okropny skład, same bałyby się używać Kurdę, ktoś im to pić każe czy co
Tutaj byłoby podobnie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:10   #4352
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Ja ostatnio tutaj, w jakimś innym temacie, przeczytałam, że któraś użytkowniczka uważa, że jeśli jakaś osoba ma włosy dłuższe niż do pasa (a może bioder? nie pamiętam, coś w tych okolicach), to znaczy, że jest chora psychicznie.
Można napisać, że się nie podobają, że nie są estetyczne, ale takie sądy to jednak moim zdaniem przesada. Ale oczywiście, każdy ma prawo do własnej opinii.

Masz może linka do tej dyskusji? Ciekawią mnie wszystkie dyskusje na temat 'kiedy włosy są za długie'
Oj, niestety nie. Czytałam to bardzo dawno temu i tylko teraz poprzez nasz podobny temat przypomniałam sobie o tamtym. Jeśli jeszcze kiedyś trafię to tu podlinkuję

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Tylko raz widziałam włosy do kolan, które zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Właścicielką była młoda, szczupła i taka wiotka dziewczyna, włosy były koloru słomiany blond, a biorąc pod uwagę, że było to bladym, jesiennym porankiem w centrum smętnych, rozkopanych Katowic, to posiadaczka owych włosów zrobiła na mnie wrażenie, jakby ją coś teleportowało z jakiegoś innego wymiaru
Innymi słowy zobaczyłaś zjawsko Też bym chciała takiego kogoś zobaczyć. To jak spełnienie moich fantastyczno - literackich zamilowań.

Cytat:
Ojej, dobrze, że jęczmień opanowany, bolesna sprawa Cieszę się, że wesele mimo wszystko udane

Lepszy zwykły kuc czy francuz niż fryzjerskie cudaki Mam wrazenie, że coraz wiecej PM stawia na naturalność i zamiast dziwnego koka wybiera np. luźne, rozpuszczone fale. Podoba mi się taka moda

Znam zapach kaktusowej (mojej), migdałowej, czarnuszkowej i czosnkowej. Pani w sklepiku po prostu po kolei odkręcała butle i mi podsuwała pod nos Strasznie nachalny typ sprzedawczyni, kupiłam z braku asertywności Żadna nie pachnie Indiami wg mnie, zapachy są intensywne, sztuczne, ale raczej przyjemne. najbardziej spodobała mi się czarnuszka, najmniej migdał. Wzięłam kaktusa licząc, że te dodatkowe składniki wpłyną na cebulki. Niestety, efekt vatikowy jest u mnie tylko na długości.

Mam przeczucie, że byłabyś zadowolona, bo pisałaś kiedyś, że lubisz dociążające kosmetyki. Mieszanki z parafiną trochę inaczej się nakłada niż oleje. Przelewają się po dłoniach i mam wrażenie, że dużo się marnuje. dodając parafinowe cudaki do maski/odżywki mamy większą kontrolę

Niekonieczne, wszystko zależy od tego jak jasną masz bazę i jak łatwo się rozjaśniają Niektórym wystarczy zwykły blond poziomu 10 i woda 6%. Potem szampon/odżywka z fioletem i można optycznie osiągnąć białe włosy

Niestety nie mam takiego szczęścia i muszę działać mocniej, ale nauczyłam się, że zabawa z barwnikami naprawdę dużo daje. Kobiety zazwyczaj używają do tonowania szamponów z barwnikiem Acid Violet 43. To taki granatowy fiolet. Daje niestety często szarawy, smutny efekt. Czysty fiolet albo z dodatkiem różu może dać taki śmietankowy blond

nawet nie wiesz Wiosenko jak ja sie cieszę. Wszystko sie udało, nie było żadnej wpadki, a bardzo chciałam żeby było idealnie, bo to moje pierwsze wesele gdzie to mnie zaproszono. Dotychczas bywałam osoba towarzyszącą.

O właśnie, francuz! Miała takiego uplecionego i podpiętego moja hotelowa wspólokatorka. Pięknie i tak świeżo to wyglądało Panna Młoda miała co prawda koka, ale bardzo eleganckiego no i skromnego, ogólnie fryzurę którą już z małymi modyfikacjami nosiła często - czyli wiedziała, że będzie w niej wyglądać pięknie.

Wiosenko jesteś nieoceniona! Już jestem zdecydowana na Vatikę. Jedyną przeszkode stanowil dla mnie zapach. Bałam się nieprzyjemnści i to utrzymujących sie przez 2-3 kolejne mycia tak jak Amla (gdyby zapach sie ulatniał po myciu nie miałabym z nia problemu).Tylko hm.. mam dziwne wrażenie, że kupie obydwie

Znasz się bardzo dobrze, na koloryzacji o której ja nie mam zielonego pojęcia Zapamiętuję sobie, że jak mi sie kiedys henna znudzi to ide po rady do Ciebie Myślałam, że każdy bardzo jasny blond jest okupiony zdrowiem włosów

Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:26   #4353
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Wlazlam na pinteresta, to trochę pospamuję

Takie jasne blondy mi się podobają, czyste, miękkie, chłodne, ale nie lodowate Niestety nie znam drogeryjnego gotowca, który daje taki efekt. Trza mieszać Fryzjerka nie jestem, ja je nazywam białymi, śmietankowymi blondami

KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK

Jasne blondy jakie widuje to albo brzydkie zółtki (słoneczny czy złoty blond lubię) albo bardzo popielate, wrecz nienaturalnie.

Po fioletowym szamponie na bardzo jasenej bazie zazwyczaj wychodzi coś takiego. Jeżeli nie ma się bardzo chłodnej urody, taki kolor może postarzać.
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Wiosenko jesteś nieoceniona! Już jestem zdecydowana na Vatikę. Jedyną przeszkode stanowil dla mnie zapach. Bałam się nieprzyjemnści i to utrzymujących sie przez 2-3 kolejne mycia tak jak Amla (gdyby zapach sie ulatniał po myciu nie miałabym z nia problemu).Tylko hm.. mam dziwne wrażenie, że kupie obydwie
Oj nie, kaktusowa zdecydowanie pachnie do pierwszego mycia Podejrzewam, że inne podobnie. Czytałam recenzje, raczej ludzie się nie skarżą na zapach w przeciwieństwie do Amli czy Sesy

Wydaje mi się, że migdałowa jest z nich nabardziej odzywcza , wnioskuję po składzie i recenzjach. Ma olej sezamowy, a ja się z nim nie lubię, raczej po nią nie sięgnę.

Kup najpierw jedna butlę, może ktoś z Twojego miasta ma odbiór osobisty. Drugą kupić zawsze będzie okazja

Cytat:
Znasz się bardzo dobrze, na koloryzacji o której ja nie mam zielonego pojęcia Zapamiętuję sobie, że jak mi sie kiedys henna znudzi to ide po rady do Ciebie Myślałam, że każdy bardzo jasny blond jest okupiony zdrowiem włosów
Oj nie Znam się dosyć dobrze na jasnych włosach w tym moich, bo siedzę już w tym z dwa lata Doradzać komuś farby bym nie chciała, bo nie czuje się w tym pewnie. Opowiedzieć mogę komuś o swoich doświadczeniach z tonowaniem i rozjaśnianiem, ale z takimi brązami czy rudościami nie jestem w temacie
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:48   #4354
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo Swego czasu ostro pracowałam nad kolegą, który miał włosy za pośladki, żeby obciął - udało mi się, skrócił do paska od spodni
Co Ci do tego jakie ktoś ma włosy - skoro takie miał to widocznie takie mu się podobają. Nie wyobrażam sobie w bezczelny sposób ingerować w czyjś wygląd i aby ktoś zachowywał się tak wobec mnie - zero kultury.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:53   #4355
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:

Po fioletowym szamponie na bardzo jasenej bazie zazwyczaj wychodzi coś takiego. Jeżeli nie ma się bardzo chłodnej urody, taki kolor może postarzać.
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK

Od bardzo dawna szaleję za tym kolorem Ale jest zdecydowanie nie dla mnie, już nawet nie chodzi o to, że musiałabym bardzo mocno rozjaśnić włosy, ale absolutnie nie mam chłodnej urody, tylko bardzo ciepłą i wyraźnie żółty odcień cery, z takim kolorem włosów wyglądałabym koszmarnie
Bardzo podobały mi się białe włosy Anne Hathaway jako Białej Królowej w Alicji, w ogóle cała kreacja postaci była niesamowita
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:03   #4356
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Od bardzo dawna szaleję za tym kolorem Ale jest zdecydowanie nie dla mnie, już nawet nie chodzi o to, że musiałabym bardzo mocno rozjaśnić włosy, ale absolutnie nie mam chłodnej urody, tylko bardzo ciepłą i wyraźnie żółty odcień cery, z takim kolorem włosów wyglądałabym koszmarnie
Bardzo podobały mi się białe włosy Anne Hathaway jako Białej Królowej w Alicji, w ogóle cała kreacja postaci była niesamowita
Typowa ciepła uroda plus takie włosy to chorowity wygląd gwarantowany, bez makijazu nie ma się co ludziom pokazywać, ale może kiedyś będziesz miala okazje przymierzyć taką perukę Szkoda, że te najwyższej jakości są okrutnie drogie. Sama chętnie bym się zobaczyla w różnych wersjach
Stary 2014-09-16, 18:22   #4357
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Co Ci do tego jakie ktoś ma włosy - skoro takie miał to widocznie takie mu się podobają. Nie wyobrażam sobie w bezczelny sposób ingerować w czyjś wygląd i aby ktoś zachowywał się tak wobec mnie - zero kultury.
A skąd wiesz, w jaki sposób ingerowałam w sytuację? Czyżby opanowany level jasnowidztwa? Niemniej chłopak wdzięczny mi jest do dziś i nadal podcinam mu włosy.

Równie kulturalne z Twojej strony jest zarzucanie wszystkim o innym zdaniu niż Twoje zazdrości oraz groźby, które swego czasu uskuteczniałaś na mej jakże parszywej osobie

Po prostu śmiech na sali - dorobiłam się zapalenia mięśnia naramiennego i nie mogę podnieść prawej ręki do góry Co oznacza, że pierwszy raz od czasów dzieciństwa ktoś mi musi umyć głowę - będzie zabawa
Stary 2014-09-16, 18:39   #4358
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Oj nie, kaktusowa zdecydowanie pachnie do pierwszego mycia Podejrzewam, że inne podobnie. Czytałam recenzje, raczej ludzie się nie skarżą na zapach w przeciwieństwie do Amli czy Sesy

Wydaje mi się, że migdałowa jest z nich nabardziej odzywcza , wnioskuję po składzie i recenzjach. Ma olej sezamowy, a ja się z nim nie lubię, raczej po nią nie sięgnę.

Kup najpierw jedna butlę, może ktoś z Twojego miasta ma odbiór osobisty. Drugą kupić zawsze będzie okazja

Oj nie Znam się dosyć dobrze na jasnych włosach w tym moich, bo siedzę już w tym z dwa lata Doradzać komuś farby bym nie chciała, bo nie czuje się w tym pewnie. Opowiedzieć mogę komuś o swoich doświadczeniach z tonowaniem i rozjaśnianiem, ale z takimi brązami czy rudościami nie jestem w temacie
o Boziu!!!! To jest mój jasnowłosy ideał (poza oczywiście czerwonowłosym i rudym). Widać wpływ uwielbienia do peruki Dany z Gry o tron

Nie mam nic przeciwko zapachowi do pierwszego mycia (czu tez dalszych). Może źle sie wyraziłam. Chodziło mi o nieprzyjemny (to chyba mało powiedziane) zapach Amli. Jeśli coś pachnie ładnie to może sobie pachnieć i miesiąc

U mnie jest hurtownia kótra ma je na stanie, tak więc przesyłka nie musze sie martwić

Wiem, że znasz się na blondach, ale mi chodzi nawet o taką wiedze uniwersalną na temat działania farb (juz pomijając dobór koloru). Dla mnie niestety to czarna magia.

Cytat:
Napisane przez niusia Pokaż wiadomość
Niusiu nie wydaje mi się, żeby Kasia za dalszym znajomym biegała z nożyczkami i mu nimi groziła. Jeśli dała rade go przekonać to raczej w sposób niebezczelny, ale normalny, ot tak. I uwierz wśród dobrych przyjaciół to raczej nie jest bezczelność tylko np. dobra rada. Ludzie nie zawsze muszą uważać takie kroki za bezczelna ingerencję.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Po prostu śmiech na sali - dorobiłam się zapalenia mięśnia naramiennego i nie mogę podnieść prawej ręki do góry Co oznacza, że pierwszy raz od czasów dzieciństwa ktoś mi musi umyć głowę - będzie zabawa
Mnie rodzicielka myła raz włosy jak dzień wcześniej przytrzasnęłam palec drzwiami od samochodu Nawet nie uwierzycie jakiej był później wielkości Może wydaje się to małym urazem, ale kciuk prawej ręki to prawie inwalidztwo i boli masakrycznie (na szczeście uratowałam paznokieć). Kolejny raz kiedy miałam problemy, ale to już z braniem prysznica to było po złamaniu nogi. Opanowałam metodę stania na jednej nodze pod prysznicem i wystawiania tej połamanej poza kabinę (jeszcze gips ręcznikiem owijałam, żeby się nie zmoczył)
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:39   #4359
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Ja ostatnio tutaj, w jakimś innym temacie, przeczytałam, że któraś użytkowniczka uważa, że jeśli jakaś osoba ma włosy dłuższe niż do pasa (a może bioder? nie pamiętam, coś w tych okolicach), to znaczy, że jest chora psychicznie.
Można napisać, że się nie podobają, że nie są estetyczne, ale takie sądy to jednak moim zdaniem przesada. Ale oczywiście, każdy ma prawo do własnej opinii.

Masz może linka do tej dyskusji? Ciekawią mnie wszystkie dyskusje na temat 'kiedy włosy są za długie'
Nie mam pojęcia kto wypisuje takie bzdety, ale dla mnie to już przegięcie. Tak samo ktoś mógłby mnie zwyzywać za noszenie przykładowo, na co dzień mocnej, czerwonej szminki. I jasne, co komu pasuje, jeśli ktoś w czymś wygląda źle, a jesteśmy na kumpelskiej stopie relacji, to powiem mu o tym jasno bez ogródek i jakoś... nikt się nie obraził a czasem wywiązała się fajna rozmowa jak zrobić inaczej. To tak jeszcze ad ostatniej wypowiedzi Niusi.

Cytat:
To nie był tego typu blond, to był blond cieplejszy, ale absolutnie żadnego żółtka czy kurczaka w nim nie było.

Cytat:
Typowa ciepła uroda plus takie włosy to chorowity wygląd gwarantowany, bez makijazu nie ma się co ludziom pokazywać, ale może kiedyś będziesz miala okazje przymierzyć taką perukę Szkoda, że te najwyższej jakości są okrutnie drogie. Sama chętnie bym się zobaczyla w różnych wersjach
Moja znajoma ze studiów nosiła taki blond. Ciepła, ostra uroda i platynowy blond gwarantowały jej przesuszoną perukę i szalenie niepasujący, niespójny wygląd. Na każdym kroku słyszałam podśmiewanie się z niej, jak fatalnie w tym kolorze wygląda i aż mi było czasem głupio tego słuchać. Ja uwielbiam wyrazistość, nie jestem zdania, ze każda z nas powinna zapuszczać dziewicze włosie nieobcinane do ślubu w naturalnym kolorze , tylko że czasem z tą wyrazistością też trzeba uważać. Albo walnąć sobie na głowie szalony ale ciemniejszy kolor w cieplejszym odcieniu (np. ostry pomarańcz czy czerwień, a co tam) i od razu całość lepiej wygląda a osoba nie traci tego swojego charakterku i charakterystycznego wyglądu.

Truskawkowa, dziękuję

Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Czas edycji: 2014-09-16 o 19:05
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:44   #4360
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Mnie rodzicielka myła raz włosy jak dzień wcześniej przytrzasnęłam palec drzwiami od samochodu Nawet nie uwierzycie jakiej był później wielkości Może wydaje się to małym urazem, ale kciuk prawej ręki to prawie inwalidztwo i boli masakrycznie (na szczeście uratowałam paznokieć). Kolejny raz kiedy miałam problemy, ale to już z braniem prysznica to było po złamaniu nogi. Opanowałam metodę stania na jednej nodze pod prysznicem i wystawiania tej połamanej poza kabinę (jeszcze gips ręcznikiem owijałam, żeby się nie zmoczył)
Urazy palców, tak często przeze mnie uskuteczniane, bardzo przeszkadzają w myciu włosów - potwierdzam! Z moich powybijanych kciuków i innych palców zdejmowałam szyny i stabilizatory do mycia, ale później musiałam je ponownie nastawiać
Stary 2014-09-16, 19:12   #4361
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:

Takie jasne blondy mi się podobają, czyste, miękkie, chłodne, ale nie lodowate Niestety nie znam drogeryjnego gotowca, który daje taki efekt. Trza mieszać Fryzjerka nie jestem, ja je nazywam białymi, śmietankowymi blondami

KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK

Jasne blondy jakie widuje to albo brzydkie zółtki (słoneczny czy złoty blond lubię) albo bardzo popielate, wrecz nienaturalnie.

KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
Wszystkie piękne! Mi tak chodzi po głowie zejście do takiego koloru, ale nawet nie wiem jak się za to zabrać, a każda fryzjerka od razu mówi, że tylko nie farbować, bo swój mam ładyny i naturalny mam jasny blond, więc myślę że obyłoby się bez jakiś katastrof z kolorem.

Wolha co do Vatiki na parafinie to miałam migdałową i mam jeszcze pół oliwkowej, tej nie polecam. Migdałowa jest bardzo fajna, zapach ma nikły, po myciu nic nie czuć, w porównaniu do sesy której zapach mnie prześladuje przez kolejny tydzień po użyciu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-16, 19:34   #4362
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Wszystkie piękne! Mi tak chodzi po głowie zejście do takiego koloru, ale nawet nie wiem jak się za to zabrać, a każda fryzjerka od razu mówi, że tylko nie farbować, bo swój mam ładyny i naturalny mam jasny blond, więc myślę że obyłoby się bez jakiś katastrof z kolorem.

Wolha co do Vatiki na parafinie to miałam migdałową i mam jeszcze pół oliwkowej, tej nie polecam. Migdałowa jest bardzo fajna, zapach ma nikły, po myciu nic nie czuć, w porównaniu do sesy której zapach mnie prześladuje przez kolejny tydzień po użyciu.

Ja bym raczej nie uderzała od razu z farbą, a ewentualnie strzeliła subtelny balejaż (oczywiście farbą, a nie rozjaśniaczem). Optycznie rozjaśniłby całość, a nie miałabyś problemów z odrostem czy zniszczeniami.
Tylko do tego trzeba dobrej fryzjerki. Niestety, wiele zamiast efektu muśnięcia słońcem, funduje chamskie pasy
Stary 2014-09-16, 19:35   #4363
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym raczej nie uderzała od razu z farbą, a ewentualnie strzeliła subtelny balejaż (oczywiście farbą, a nie rozjaśniaczem). Optycznie rozjaśniłby całość, a nie miałabyś problemów z odrostem czy zniszczeniami.
Tylko do tego trzeba dobrej fryzjerki. Niestety, wiele zamiast efektu muśnięcia słońcem, funduje chamskie pasy
Ostatnio robiłam mojej siostrze eksperymentalny flamboyage, oczywiście w pogotowiu była już tubka standardowej farby gdyby nie wyszło. Wyszło i to tak,że rodzicielka stwierdziła, że minęłam się z powołaniem
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 19:45   #4364
aante_e
Miss Pudernica

Jak grzebałam to wpadł mi w oko Matrix Color Sync nr 10v albo 10a. Fajne blondy dziewczyny miały też po Majirel.
Najbardziej boję się odrostów i że będzie odrastał ciemniejszy. Akurat lekkie wysuszenie włosów by mi się przyjdało, bo ostatnio coraz trudniej zmyć mi maskę, muszę trochę przejechać pianą z szamponu

Stary 2014-09-16, 19:55   #4365
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48163900]Ostatnio robiłam mojej siostrze eksperymentalny flamboyage, oczywiście w pogotowiu była już tubka standardowej farby gdyby nie wyszło. Wyszło i to tak,że rodzicielka stwierdziła, że minęłam się z powołaniem [/QUOTE]
Ooo Zafarbować na jeden kolor to pestka, ale zrobić ładne i naturalne rozświetlenie to jest coś. Szczególnie, że nie jesteś fryzjerką po masie szkoleń, szacun Czym robiłaś? Ostatnio dziewczyny szaleją z Sunkissem, modny jest

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Jak grzebałam to wpadł mi w oko Matrix Color Sync nr 10v albo 10a. Fajne blondy dziewczyny miały też po Majirel.
Najbardziej boję się odrostów i że będzie odrastał ciemniejszy. Akurat lekkie wysuszenie włosów by mi się przyjdało, bo ostatnio coraz trudniej zmyć mi maskę, muszę trochę przejechać pianą z szamponu

Matrixy mają dosyć mocne blondy, raczej Ci odradzam. Majirel jest ok, ale z chłodnymi odcieniami bywa różnie. Polecałabym raczej Koleston Welli albo Alfaparf, są delikatne i dają wielowymiarowy kolor.

A farbowanie nie ma wpływu na odrastające włosy, to mit
Stary 2014-09-16, 19:56   #4366
Konto usunięte

Cytat:
Ooo Zafarbować na jeden kolor to pestka, ale zrobić ładne i naturalne rozświetlenie to jest coś. Szczególnie, że nie jesteś fryzjerką po masie szkoleń, szacun Czym robiłaś? Ostatnio dziewczyny szaleją z Sunkissem, modny jest
To był czysty przypadek, ale wrzuciłam siostrze L'oreala profesjonalnego 7.13 na oksy 9% na jej już dość mocno sprany kolor Joanna Kasztanowy brąz, który świeżo po farbowaniu wychodzi tak,natomiast u siostry było niezłe przemieszanie już z naturalnym. Wyszły szalenie, szalenie delikatne refleksy (wiadomo, farba farby nie rozjasni, ale ładnie się zmieszały, siostra miała niewielki odrost a te pasemka zrobiłam tylko na farbowanej części), przeciągnęłam następnie na całość farbę z Joaśki plus odrost i włosy wyglądają jakby zostały użyte przynajmniej 3 dobrze zgrane z sobą kolory. Wiem, eksperyment dziki, nie ręczę co może z tego wyjść, ale wyszło ładnie Gdy dorwę siostrę to obfocę
Stary 2014-09-16, 20:02   #4367
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48164212]To był czysty przypadek, ale wrzuciłam siostrze L'oreala profesjonalnego 7.13 na oksy 9% na jej już dość mocno sprany kolor Joanna Kasztanowy brąz, który świeżo po farbowaniu wychodzi tak,natomiast u siostry było niezłe przemieszanie już z naturalnym. Wyszły szalenie, szalenie delikatne refleksy (wiadomo, farba farby nie rozjasni, ale ładnie się zmieszały, siostra miała niewielki odrost a te pasemka zrobiłam tylko na farbowanej części), przeciągnęłam następnie na całość farbę z Joaśki plus odrost i włosy wyglądają jakby zostały użyte przynajmniej 3 dobrze zgrane z sobą kolory. Wiem, eksperyment dziki, nie ręczę co może z tego wyjść, ale wyszło ładnie Gdy dorwę siostrę to obfocę [/QUOTE]Może faktycznie powinnaś mieć dodatkową pracę Jak na amatorkę plan byl konkretny i trochę szalony, ale skoro wyszło fajnie, to musisz mieć niezłą intuicję i talent w rękach
Stary 2014-09-16, 20:02   #4368
Mrs Mysza
Raczkowanie

Cytat:

KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
Też mi się zawsze taki kolor blondu podobał, chociaż nigdy nie ciągnęło mnie, żeby próbować coś takiego osiągnąć na własnej głowie Wydaje mi się, że by mi nie pasował.
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 20:04   #4369
Konto usunięte

Cytat:
Może faktycznie powinnaś mieć dodatkową pracę Jak na amatorkę plan byl konkretny i trochę szalony, ale skoro wyszło fajnie, to musisz mieć niezłą intuicję i talent w rękach
Gdybym miała inny podkład koloru to bym poszalała bądź gdyby kolor był ściągany, ale to był eksperyment, do zamalowania gdyby nie wyszło
Stary 2014-09-16, 20:04   #4370
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Matrixy mają dosyć mocne blondy, raczej Ci odradzam. Majirel jest ok, ale z chłodnymi odcieniami bywa różnie. Polecałabym raczej Koleston Welli albo Alfaparf, są delikatne i dają wielowymiarowy kolor.

A farbowanie nie ma wpływu na odrastające włosy, to mit
Ten Color Sync to toner, niby farbowanie ton w ton ma być kompletnie się niewyznaje na farba/toner/oksy i inne :p

Stary 2014-09-16, 20:08   #4371
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Ten Color Sync to toner, niby farbowanie ton w ton ma być kompletnie się niewyznaje na farba/toner/oksy i inne :p

Aaa, faktycznie to farba ton w ton, myslalam o So Color Niestety, chłód po takiej farbie raczej szybko schodzi. na pewno jednak delikatniej obejdzie się z włosami, szczególnie na niskim oxy
Stary 2014-09-16, 20:11   #4372
Konto usunięte

Cytat:

Odpowiem jako laik

Oksy, czyli oksydant, inaczej produkt utleniający, aktywizujący farbę. Mamy 3%, 6% (w standardowych farbach drogeryjnych występuje najczęściej, gdyż jest najbardziej uniwersalny), 9% i 12% (do super jasnych blondów).

Farba wiadomo

Toner jest to produkt, który używany jest bez oskydantu bądź do mieszania oksydantem o bardzo słabej mocy, zazwyczaj specjalnie dedykowanym do tonerów. Toner ma za zadanie nadać kolor zazwyczaj nie wnikając dogłębnie w łuskę włosa, przez co utrzymuje się krócej, efekt końcowy zależny jest od wyjściowego koloru włosów (w przypadku mieszania farby i oksydantu możemy kolory dość mocno rozjaśnić). Tonery stosuje się do odświeżenia koloru między farbowaniami bądź czasem w celu sprawdzenia czy dany kolor komuś pasuje
Stary 2014-09-16, 20:49   #4373
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Aaa, faktycznie to farba ton w ton, myslalam o So Color Niestety, chłód po takiej farbie raczej szybko schodzi. na pewno jednak delikatniej obejdzie się z włosami, szczególnie na niskim oxy
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48164480]Odpowiem jako laik

Oksy, czyli oksydant, inaczej produkt utleniający, aktywizujący farbę. Mamy 3%, 6% (w standardowych farbach drogeryjnych występuje najczęściej, gdyż jest najbardziej uniwersalny), 9% i 12% (do super jasnych blondów).

Farba wiadomo

Toner jest to produkt, który używany jest bez oskydantu bądź do mieszania oksydantem o bardzo słabej mocy, zazwyczaj specjalnie dedykowanym do tonerów. Toner ma za zadanie nadać kolor zazwyczaj nie wnikając dogłębnie w łuskę włosa, przez co utrzymuje się krócej, efekt końcowy zależny jest od wyjściowego koloru włosów (w przypadku mieszania farby i oksydantu możemy kolory dość mocno rozjaśnić). Tonery stosuje się do odświeżenia koloru między farbowaniami bądź czasem w celu sprawdzenia czy dany kolor komuś pasuje [/QUOTE]
Dziękuję
Może jak się ogarnę ze sprawami uczelnianymi to uderzę w stronę tego tonera na próbę. Zimą chodzę głównie w związanych, więc tragedii nie będzie

Stary 2014-09-16, 20:51   #4374
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję
Może jak się ogarnę ze sprawami uczelnianymi to uderzę w stronę tego tonera na próbę. Zimą chodzę głównie w związanych, więc tragedii nie będzie

Toner włosów ci na pewno nie rozjaśni,więc wybieraj albo ton w ton albo ciemniejsze kolory
Stary 2014-09-16, 21:58   #4375
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
A skąd wiesz, w jaki sposób ingerowałam w sytuację? Czyżby opanowany level jasnowidztwa? Niemniej chłopak wdzięczny mi jest do dziś i nadal podcinam mu włosy.

Równie kulturalne z Twojej strony jest zarzucanie wszystkim o innym zdaniu niż Twoje zazdrości oraz groźby, które swego czasu uskuteczniałaś na mej jakże parszywej osobie
Gdzie Ty kobieto wypatrzyłaś groźby? To chyba na tej samej zasadzie, jak ostatnio się wypruwałaś nad moim "sprawdź może.." i domagałaś się dowodów na zdanie które nawet nie miało formy hipotezy i nie zawierało żadnego twierdzenia. Zastanów się na sensem tego co mówisz, może za bardzo się skupiasz na swojej osobie. Niestety mam problem z tolerowaniem osób, które maja tak wulgarny i pretensjonalny sposób bycia jak Ty.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 22:24   #4376
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Gdzie Ty kobieto wypatrzyłaś groźby? To chyba na tej samej zasadzie, jak ostatnio się wypruwałaś nad moim "sprawdź może.." i domagałaś się dowodów na zdanie które nawet nie miało formy hipotezy i nie zawierało żadnego twierdzenia. Zastanów się na sensem tego co mówisz, może za bardzo się skupiasz na swojej osobie. Niestety mam problem z tolerowaniem osób, które maja tak wulgarny i pretensjonalny sposób bycia jak Ty.
Zastanowiłaś się nad tym, jak trafnie opisujesz siebie właśnie? I prawdopodobnie niejedna osoba tutaj mogłaby to potwierdzić.

P.S. Z tego co pamiętam nawet moderator dopatrzył się wtedy gróźb

Życie zaskakuje - mój rodziciel umył mi włosy delikatniej, niż ja to czynię o.O

O, i właśnie - miała któraś z Was do czynienia z ustrojostwem zwanym "odżywką koloryzującą"? Znalazłam takie precjozo w CHI, cena niekoniecznie niska, a jak ma dać prawie zerowy efekt to podziękuję i postoję

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2014-09-16 o 22:31
Stary 2014-09-17, 00:37   #4377
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Zastanowiłaś się nad tym, jak trafnie opisujesz siebie właśnie? I prawdopodobnie niejedna osoba tutaj mogłaby to potwierdzić.
P.S. Z tego co pamiętam nawet moderator dopatrzył się wtedy gróźb
potwierdzam i jestem mocno zdziwiona tym wszyskim
Stary 2014-09-17, 00:56   #4378
nysiak1910
Zadomowienie

moje włosy urosły przez rok 16cm szkoda, że przez własną głupotę musiałam ściąć siano powstałe w wyniku rozjaśniania i ciągłego farbowania zaczynam zapuszczanie ! za rok o tej porze powinnam mieć już długość, o której marze

https://www.facebook.com/stylizacjaBlueDreams
Blogowanie: http://szafeczkazielonookiej.blo gspot.com/
nysiak1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 01:08   #4379
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nysiak1910 Pokaż wiadomość
moje włosy urosły przez rok 16cm szkoda, że przez własną głupotę musiałam ściąć siano powstałe w wyniku rozjaśniania i ciągłego farbowania zaczynam zapuszczanie ! za rok o tej porze powinnam mieć już długość, o której marze
To ponad centymetr na miesiąc, więc absolutnie nie jest źle

Swoją drogą podziwiam za precyzyjny pomiar, mnie by się pewnie nigdy nie udało tak zmierzyć kłaczysk
Stary 2014-09-17, 10:20   #4380
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

Życie zaskakuje - mój rodziciel umył mi włosy delikatniej, niż ja to czynię o.O

O, i właśnie - miała któraś z Was do czynienia z ustrojostwem zwanym "odżywką koloryzującą"? Znalazłam takie precjozo w CHI, cena niekoniecznie niska, a jak ma dać prawie zerowy efekt to podziękuję i postoję
To odżywka z dodatkiem pigmentu, coś jak szamponetka,. Nie wrożę sukcesu na Twoich włosach Co to za produkt tak w ogóle? Artego? http://www.artego.pl/pl/page/t/kolor...oryzujaca.html

Cytat:
To ponad centymetr na miesiąc, więc absolutnie nie jest źle

Swoją drogą podziwiam za precyzyjny pomiar, mnie by się pewnie nigdy nie udało tak zmierzyć kłaczysk
Przypomniala mi się dziewczyna z 10cm przyrostem od "konia"
Kręcone i niefarbowane włosy, po prostu nie bardzo wierzę w takie pomiary. Można się mocno pomylić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości