|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
Cytat:
|
|
#4352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też bym chciała takiego kogoś zobaczyć. To jak spełnienie moich fantastyczno - literackich zamilowań.Cytat:
O właśnie, francuz! Miała takiego uplecionego i podpiętego moja hotelowa wspólokatorka. Pięknie i tak świeżo to wyglądało Wiosenko jesteś nieoceniona! Już jestem zdecydowana na Vatikę. Jedyną przeszkode stanowil dla mnie zapach. Bałam się nieprzyjemnści i to utrzymujących sie przez 2-3 kolejne mycia tak jak Amla (gdyby zapach sie ulatniał po myciu nie miałabym z nia problemu).Tylko hm.. mam dziwne wrażenie, że kupie obydwie ![]() Znasz się bardzo dobrze, na koloryzacji o której ja nie mam zielonego pojęcia Zapamiętuję sobie, że jak mi sie kiedys henna znudzi to ide po rady do Ciebie Myślałam, że każdy bardzo jasny blond jest okupiony zdrowiem włosów |
|||
|
|
|
#4353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wlazlam na pinteresta, to trochę pospamuję
![]() Takie jasne blondy mi się podobają, czyste, miękkie, chłodne, ale nie lodowate Niestety nie znam drogeryjnego gotowca, który daje taki efekt. Trza mieszać Fryzjerka nie jestem, ja je nazywam białymi, śmietankowymi blondamiKLIK KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK Jasne blondy jakie widuje to albo brzydkie zółtki (słoneczny czy złoty blond lubię) albo bardzo popielate, wrecz nienaturalnie. Po fioletowym szamponie na bardzo jasenej bazie zazwyczaj wychodzi coś takiego. Jeżeli nie ma się bardzo chłodnej urody, taki kolor może postarzać. KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Podejrzewam, że inne podobnie. Czytałam recenzje, raczej ludzie się nie skarżą na zapach w przeciwieństwie do Amli czy Sesy![]() Wydaje mi się, że migdałowa jest z nich nabardziej odzywcza , wnioskuję po składzie i recenzjach. Ma olej sezamowy, a ja się z nim nie lubię, raczej po nią nie sięgnę. Kup najpierw jedna butlę, może ktoś z Twojego miasta ma odbiór osobisty. Drugą kupić zawsze będzie okazja ![]() Cytat:
Znam się dosyć dobrze na jasnych włosach w tym moich, bo siedzę już w tym z dwa lata Doradzać komuś farby bym nie chciała, bo nie czuje się w tym pewnie. Opowiedzieć mogę komuś o swoich doświadczeniach z tonowaniem i rozjaśnianiem, ale z takimi brązami czy rudościami nie jestem w temacie
|
||
|
|
|
#4354 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo podobały mi się białe włosy Anne Hathaway jako Białej Królowej w Alicji, w ogóle cała kreacja postaci była niesamowita |
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że te najwyższej jakości są okrutnie drogie. Sama chętnie bym się zobaczyla w różnych wersjach
|
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej chłopak wdzięczny mi jest do dziś i nadal podcinam mu włosy.Równie kulturalne z Twojej strony jest zarzucanie wszystkim o innym zdaniu niż Twoje zazdrości oraz groźby, które swego czasu uskuteczniałaś na mej jakże parszywej osobie ![]() Po prostu śmiech na sali - dorobiłam się zapalenia mięśnia naramiennego i nie mogę podnieść prawej ręki do góry
|
|
#4358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o Boziu!!!! To jest mój jasnowłosy ideał (poza oczywiście czerwonowłosym i rudym). Widać wpływ uwielbienia do peruki Dany z Gry o tron![]() Nie mam nic przeciwko zapachowi do pierwszego mycia (czu tez dalszych). Może źle sie wyraziłam. Chodziło mi o nieprzyjemny (to chyba mało powiedziane) zapach Amli. Jeśli coś pachnie ładnie to może sobie pachnieć i miesiąc ![]() U mnie jest hurtownia kótra ma je na stanie, tak więc przesyłka nie musze sie martwić ![]() Wiem, że znasz się na blondach, ale mi chodzi nawet o taką wiedze uniwersalną na temat działania farb (juz pomijając dobór koloru). Dla mnie niestety to czarna magia. Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Nawet nie uwierzycie jakiej był później wielkości Może wydaje się to małym urazem, ale kciuk prawej ręki to prawie inwalidztwo i boli masakrycznie (na szczeście uratowałam paznokieć). Kolejny raz kiedy miałam problemy, ale to już z braniem prysznica to było po złamaniu nogi. Opanowałam metodę stania na jednej nodze pod prysznicem i wystawiania tej połamanej poza kabinę (jeszcze gips ręcznikiem owijałam, żeby się nie zmoczył) |
|||
|
|
|
#4359 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, tylko że czasem z tą wyrazistością też trzeba uważać. Albo walnąć sobie na głowie szalony ale ciemniejszy kolor w cieplejszym odcieniu (np. ostry pomarańcz czy czerwień, a co tam) i od razu całość lepiej wygląda a osoba nie traci tego swojego charakterku i charakterystycznego wyglądu.Truskawkowa, dziękuję
Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2014-09-16 o 19:05 |
|||
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4361 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
mam jasny blond, więc myślę że obyłoby się bez jakiś katastrof z kolorem. Wolha co do Vatiki na parafinie to miałam migdałową i mam jeszcze pół oliwkowej, tej nie polecam. Migdałowa jest bardzo fajna, zapach ma nikły, po myciu nic nie czuć, w porównaniu do sesy której zapach mnie prześladuje przez kolejny tydzień po użyciu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko do tego trzeba dobrej fryzjerki. Niestety, wiele zamiast efektu muśnięcia słońcem, funduje chamskie pasy
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Miss Pudernica
|
Jak grzebałam to wpadł mi w oko Matrix Color Sync nr 10v albo 10a. Fajne blondy dziewczyny miały też po Majirel.
Najbardziej boję się odrostów i że będzie odrastał ciemniejszy. Akurat lekkie wysuszenie włosów by mi się przyjdało, bo ostatnio coraz trudniej zmyć mi maskę, muszę trochę przejechać pianą z szamponu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48163900]Ostatnio robiłam mojej siostrze eksperymentalny flamboyage, oczywiście w pogotowiu była już tubka standardowej farby gdyby nie wyszło. Wyszło i to tak,że rodzicielka stwierdziła, że minęłam się z powołaniem
Ooo Zafarbować na jeden kolor to pestka, ale zrobić ładne i naturalne rozświetlenie to jest coś. Szczególnie, że nie jesteś fryzjerką po masie szkoleń, szacun Czym robiłaś? Ostatnio dziewczyny szaleją z Sunkissem, modny jest![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
A farbowanie nie ma wpływu na odrastające włosy, to mit |
|
|
|
|
#4366 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdy dorwę siostrę to obfocę
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48164212]To był czysty przypadek, ale wrzuciłam siostrze L'oreala profesjonalnego 7.13 na oksy 9% na jej już dość mocno sprany kolor Joanna Kasztanowy brąz, który świeżo po farbowaniu wychodzi tak,natomiast u siostry było niezłe przemieszanie już z naturalnym. Wyszły szalenie, szalenie delikatne refleksy (wiadomo, farba farby nie rozjasni, ale ładnie się zmieszały, siostra miała niewielki odrost a te pasemka zrobiłam tylko na farbowanej części), przeciągnęłam następnie na całość farbę z Joaśki plus odrost i włosy wyglądają jakby zostały użyte przynajmniej 3 dobrze zgrane z sobą kolory. Wiem, eksperyment dziki, nie ręczę co może z tego wyjść, ale wyszło ładnie
Gdy dorwę siostrę to obfocę [/QUOTE]Może faktycznie powinnaś mieć dodatkową pracę Jak na amatorkę plan byl konkretny i trochę szalony, ale skoro wyszło fajnie, to musisz mieć niezłą intuicję i talent w rękach
|
|
|
|
#4368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że by mi nie pasował.
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4370 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
kompletnie się niewyznaje na farba/toner/oksy i inne :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, chłód po takiej farbie raczej szybko schodzi. na pewno jednak delikatniej obejdzie się z włosami, szczególnie na niskim oxy
|
|
|
|
|
#4372 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oksy, czyli oksydant, inaczej produkt utleniający, aktywizujący farbę. Mamy 3%, 6% (w standardowych farbach drogeryjnych występuje najczęściej, gdyż jest najbardziej uniwersalny), 9% i 12% (do super jasnych blondów). Farba wiadomo ![]() Toner jest to produkt, który używany jest bez oskydantu bądź do mieszania oksydantem o bardzo słabej mocy, zazwyczaj specjalnie dedykowanym do tonerów. Toner ma za zadanie nadać kolor zazwyczaj nie wnikając dogłębnie w łuskę włosa, przez co utrzymuje się krócej, efekt końcowy zależny jest od wyjściowego koloru włosów (w przypadku mieszania farby i oksydantu możemy kolory dość mocno rozjaśnić). Tonery stosuje się do odświeżenia koloru między farbowaniami bądź czasem w celu sprawdzenia czy dany kolor komuś pasuje
|
|
|
|
|
#4373 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Oksy, czyli oksydant, inaczej produkt utleniający, aktywizujący farbę. Mamy 3%, 6% (w standardowych farbach drogeryjnych występuje najczęściej, gdyż jest najbardziej uniwersalny), 9% i 12% (do super jasnych blondów). Farba wiadomo ![]() Toner jest to produkt, który używany jest bez oskydantu bądź do mieszania oksydantem o bardzo słabej mocy, zazwyczaj specjalnie dedykowanym do tonerów. Toner ma za zadanie nadać kolor zazwyczaj nie wnikając dogłębnie w łuskę włosa, przez co utrzymuje się krócej, efekt końcowy zależny jest od wyjściowego koloru włosów (w przypadku mieszania farby i oksydantu możemy kolory dość mocno rozjaśnić). Tonery stosuje się do odświeżenia koloru między farbowaniami bądź czasem w celu sprawdzenia czy dany kolor komuś pasuje [/QUOTE]Dziękuję ![]() Może jak się ogarnę ze sprawami uczelnianymi to uderzę w stronę tego tonera na próbę. Zimą chodzę głównie w związanych, więc tragedii nie będzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4374 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4375 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I prawdopodobnie niejedna osoba tutaj mogłaby to potwierdzić.P.S. Z tego co pamiętam nawet moderator dopatrzył się wtedy gróźb ![]() Życie zaskakuje - mój rodziciel umył mi włosy delikatniej, niż ja to czynię o.O O, i właśnie - miała któraś z Was do czynienia z ustrojostwem zwanym "odżywką koloryzującą"? Znalazłam takie precjozo w CHI, cena niekoniecznie niska, a jak ma dać prawie zerowy efekt to podziękuję i postoję
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2014-09-16 o 22:31 |
|
|
|
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
moje włosy urosły przez rok 16cm
szkoda, że przez własną głupotę musiałam ściąć siano powstałe w wyniku rozjaśniania i ciągłego farbowania zaczynam zapuszczanie ! za rok o tej porze powinnam mieć już długość, o której marze
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą podziwiam za precyzyjny pomiar, mnie by się pewnie nigdy nie udało tak zmierzyć kłaczysk
|
|
#4380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kręcone i niefarbowane włosy, po prostu nie bardzo wierzę w takie pomiary. Można się mocno pomylić. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

Kurdę, ktoś im to pić każe czy co

Cieszę się, że wesele mimo wszystko udane
Znam się dosyć dobrze na jasnych włosach w tym moich, bo siedzę już w tym z dwa lata

o Boziu!!!! To jest mój jasnowłosy ideał (poza oczywiście czerwonowłosym i rudym). Widać wpływ uwielbienia do peruki Dany z Gry o tron
Może wydaje się to małym urazem, ale kciuk prawej ręki to prawie inwalidztwo i boli masakrycznie (na szczeście uratowałam paznokieć). Kolejny raz kiedy miałam problemy, ale to już z braniem prysznica to było po złamaniu nogi. Opanowałam metodę stania na jednej nodze pod prysznicem i wystawiania tej połamanej poza kabinę (jeszcze gips ręcznikiem owijałam, żeby się nie zmoczył)

kompletnie się niewyznaje na farba/toner/oksy i inne :p
szkoda, że przez własną głupotę musiałam ściąć siano powstałe w wyniku rozjaśniania i ciągłego farbowania