![]() |
#331 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
![]() Cytat:
![]() dołączam z moją wodą mineralną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#332 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety to co w ciąży namnożyło na głowie musi wypaść :-( też przy M.miałam piękne pukle, a potem nie nadążałam odkurzać tych kłaków wypalających. Postanowiłam, że po porodzie obetnę ostrym cięciem, ale zobaczymy, co na to moja znajoma od tych włosowych spraw. W sumie włosy nie ręka-odrastają. Najkrótszy w życiu miałam właśnie jak M.miała rok i wrzuciłam tą fotę w klubie ;-) Cytat:
cebulę na surowo? W sałatce, czy odczułaś potrzebę zjedzenia plastra cebuli? ![]() ![]() Cytat:
ja przescieradeł z gumką nie prasuję. Po prostu składam wykorzystując triki ;-) Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- A mnie tak boli tyłek, że głowa mała. Normalnie nie umiem siedzieć, bo mi tak kość ogonowa daje do wiwatu :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-09-16 o 20:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Frau Gizela, do pomidorów zawsze dodawałam trochę cebuli. Samej z siebie bym nie zjadła
![]() Paulina, trzymaj się tam! Dobrze, że jednak pojechałaś ![]()
#334 |
Zadomowienie
|
Indra, wlasnie skonczylam prasowanie. Podrzuc mi swoje, tylko bez przescieradel z gumka
![]() Paulina, doczytalam o Twoim wypadku...ehh ciagle cos ale bedzie dobrze- 3mam kciuki za Ciebie.
#335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też nie lubię szpitali, ale pamiętaj, że robisz to dla dziecka ![]() Odzywaj się! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja wreszcie dojechałam dzisiaj na szkołę rodzenia, była najpierw godzina lajtowych ćwiczeń a potem prawie 2,5 h wykładu. O porodzie. Damy radę! Nie może być aż tak źle! I jakieś próbki i gratisy są, a ja to bardzo lubię ![]()
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Moje Drogie, ja się chyba już dziś zegnam, jakas przymula mnie zlapala, jestem ociezala, senna chyba
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martha - jakie kupilas lozeczko?? Moze to ktore kiedys wklejalam link? Takie ktore mozna przerobic na tapczanik? Jak tak to wrzuc foty po zlozeniu ![]() Futbolowa - dlaczego nie moznaby cebuli ![]() ![]() Zgage mam po wiekszosci rzeczy ale po cebuli nie ![]() chmielinka - twoj nick mi sie nieodmiennie kojarzy z piwem ![]() Fajne te biustonosze, sa ze zwyklej bawelny czy z satyny bo wygladaja super, komplecik tez sliczny ![]() Mnie po zelazie "goni" w kibelku rano, mimo, ze przewaznie jest odwrotnie, ale w sumie to sie ciesze, ze w ta strone ![]() Kupilam minky na kocyk i wypelnienie takie grubsze, bedzie jak znalazl jako mata albo kolderka - mama bedzie szyla ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-09-16 o 20:57 Powód: Literowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Kostka dokladnie to lozeczko, o ktorym piszesz zamowilam
![]() A w biedrze kupilismy na zapas posciel- wypelnienie za 39,99zl. Ale to na pozniej.
![]() |
#340 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
może w przepisach jest o przypadku planowania cc...gdy dziecko nie pcha się na świat.. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro posortuję i pozliczam ile czego mam.... niektóre rzeczy to są nowe, bo jej synek tak szybko rósł że nie zdążyła założyć... te od pół roku do 9 miesięcy też są w bardzo dobrym stanie.. kilka rzeczy z rozmiaru 62-68 pewnie wyrzucę, bo są ściuchane... ale jak za ok 200 ubranek ...za 100zł (pajacyki, bodziaki, półśpiochy, kaftaniki, koszulki, sweterki, skarpetki, buciki, nowy ciepły kombinezon rozmiar 74 !!.. to jak nawet 50 ciuszków odrzucę..to i tak 1,50 za ciuszek mi wyjdzie... ![]() w październiku będę jeszcze brała od niej wózek 2w1 za 280 zł ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- co można wziąć na masakryczne rozwolnienie ?? zachciało mi się płatków z mlekiem..wiedziałam, ze mnie przeczyści, bo przecież w naszym wieku tak się już mleka nie przyswaja... się załatwiłam... Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-16 o 21:37 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Kostka, tak dopytuję o tę cebulę, bo kiedyś jak mi źle po niej było akurat byliśmy u teściów i wszyscy na mnie naskoczyli, że w ciąży takich rzeczy nie wolno. I był to atak zmasowany: teściowa, szwagier i jego dziewczyna, wówczas matka karmiąca.
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Anetka, chciałabym, żeby mleko tak na mnie działało ![]()
![]() |
#342 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam do wyboru basen, gaz, pilke, drabinki i epidural (zzo), ale jakos kurcze nie jestem przekonana do niego ![]() agatus ![]() Ja niestety nie rodze we Wroclawiu ![]() ![]() Jestem Wroclawianka od urodzenia ale nie mieszkam juz we Wro od ponad 8 lat ![]() Cytat:
![]() ![]() Justanasliczny pokoik ![]() Frau Gizel i Ela trzymam kciuki, zeby maluszki szybko przystosowaly sie do nowej sytuacji chetnie chodzily do przedszkola ![]() Indra zdjecie synka cudowne ![]() Kiara trzymam kciuki, zeby te chorobska w koncu Tobie odpuscily i zeby humor lepszy jutro byl ![]() elinka trzymam kciuki za was ![]() melleczka zycze, zeby wyniki wyszly dobrze ![]() Futbolowa mi apetyt dopisuje az za bardzo ![]() Keithlynodpoczywaj ![]() chmielinka moja siostra miala juz umowiona date cc, wstawila sie do szpitala i sie okazalo, ze maly sie obrocil, mimoze lekarze moeili, ze juz nie ma na to szans, takze wszystko sie jeszcze moze zdarzyc ![]() Proby przekrecenia malego w jej wypadku okazaly sie pomylka, bardzo mu tetno spadalo ![]() anuszka ja witamin nie biore, ale ja owoce i warzywa kilogramami zjadam. Cytat:
![]() Paulina trzymaj sie, jestem przekonanan, ze wszystko bedzie ok ![]() benetta bardzo mi przykro z powodu straty kolegi ![]() AnetkaIzabell slyszalam, ze gotowana marchewka jest dobra na rozwolnienie, ale ile w tym prawdy ![]() Wow!nadrobila, uciekam spac, musze jutro prace zaczac wczesniej, poza tym wizyte u poloznej jutro mam a dzisiaj byl ciezki dzien... Dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Rozeznanie
|
Pogadałam z tą dziewczyną co i ja jest w Grodzisku (w końcu ma rocznego synka) więc wie co i jak tutaj... i MAM ZAGWOZDKĘ !!
Szpital w Grodzisku: PLUSY: -odległość 5 minut samochodem -ponoć ZZO normalnie na życzenie -poród rodzinny też normalnie jest (nie wiem ile sal etc-się dowiem), no ale porodów jest mniej w takim Grodzisku niż w Poznaniu - jak moja mama będzie z nami w pierwszych tygodniach po porodzie..to nie będę musiała się martwić o szpitalne jedzenie... -koszta dojazdu- taniej MINUSY (dziewczyna która w sierpniu 2014 rodziła, wymieniała): -higiena w łazienkach -personel nie zajmuje się dzieckiem... właściwie z 15 minut po porodzie.. MUSISZ samemu się zająć -położne nie pomagają z karmieniem etc.. nie ważne że pierworódka...radź se sam.. -dziewczyna od której dziś ubranka kupiłam, mówiła jeszcze że dostała skurczy, ale rozwarcia nie było... i na IP kobieta jej całą rękę wsadziła, tak, że aż krew popłynęła... żeby szybciej rozwarcie nastąpiło..z jednej strony wielki ból, a z drugiej strony szybsza akcja porodowa... matka ani dziecko sie nie męczy 5 godzin z dojściem do rozwarcia np 5 cm..co o tym myślicie.. ?? Ogólnie baaardzo mało opini na temat szpitala w Grodzisku, ale ta najaktualniejsza z tego roku jedyna to "Ja rodziłam w Grodzisku w kwietniu tego roku. Nie jestem z Grodziska,ale kierowałam się dobrymi opiniami nt. tego szpitala. Nie radziłabym tam się wybierać. Tam wszystko jest na nie. Na obiady serwuja szare kluski z kapusta, śniadanko to mortadela, kolacja galat. To chyba nie jest dieta matki karmiacej? Położne niemile. Teksty w stylu,ze "bolec to cię dopiero będzie" są nie na miejscu. Jedna jedyna taka młoda Pani Małgosia jest sympatyczna, a reszta... Nie powinna wykonywać tego zawodu,który wymaga empatii. Po porodzie maz nie może do Ciebie wejść, jest nieproszonych gościem,wiec stoicie z maleństwem w przeciągu koło windy. Do tego usłyszysz,ze nie ma dotykać dziecka,bo zarazki ma na sobie... Jakie zarazki!? Przecież tam na salach wszystko się klei,na tych telewizorach kineskopowych jest tona kurzu. Podłoga myta jest smierdzacymi szmatami. Już nie mówiąc o łazience... Dwa prysznice, żeby wejść musisz podnieść nogę na 40 cm,co raczej nie jest praktyczne dla kobiet po porodzie. Zero uchwytu,wieszaka. Ubikacje ciagle zapchane. Brudne. Panie z noworodków tez niepomocne. Zero zainteresowania,czy ty wiesz jak przewijać maleństwo, czy radzisz sobie z karmieniem. Nic. Patrzą,żeby wyrzucić do Ciebie dziecko na sale i sobie radz. Jedynie kobiety po cesarce mogą liczyć na odpoczynek. Ja jak chciałam się wykapac,to był problem,ze dziecko chce zostawić pod opieka pielęgniarek na pół godziny. Tylko uwagi pod twoim adresem potrafią rzucać. Nie dawaj smoczka, nie kładź dziecka na podkładzie poporodowym. Szkoda ze doradzić nic nie potrafią,tylko krytykować. Ordynator... Chodzi nadasany. . . I współczuje każdej kobiecie, której miałby odbierać poród. Do naszej sali powiedział dokładnie :" nie życzę wam porodu w nocy, bo ja delikatny nie jestem". To było przy obchodzie jak przejmował dyżur na noc. Już nie wspominając,ze szpital zagubił badania przesiewowe noworodków i dzieciaczki musiały mieć je powtarzane po powrocie do domu. Nie,nie i jeszcze raz nie radzę tam rodzic ! " a Szpital Św Rodziny w Poznaniu -Godzina drogi (jak poród w nocy to łatwy szybki dojazd) jak poród będzie ok 16-18 no to nawet do 2 h się może jazda wydłużyć... -ZZO jest, ale nie wiadomo czy na poród rodzinny będzie sala... - położne pomagają we wszystkim... i rodzą / oddychają z Tobą.. -bezpieczeństwo ... w razie "w" bliżej na Polną jest z Św Rodziny... aaaaaaa który szpital teraz wybrać ? ![]() ![]() kurde marchewkę dziś jako surówkę do obiadu podałam.. Mój synek w brzuszku ma dziś chyba największą imprezę jak do tej pory... tylu kopniaków na minutę to jeszcze nie miałam... chyba przez to rozwolnienie..bo jednak parcie i napinanie brzucha jest.... chyba filmik nakręcę... Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-16 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Wtajemniczenie
|
Paulina trzymaj sie w tym szpitalu, dobrze ze jesteś pod obserwacja.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paulina dobrze, że pojechałas. lepiej sprawdzic wszystko więc dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Pare godzin mnie nie bylo i kilka stron nadrabiania ![]() Przepraszam ze nie odniose sie do wszystkiego, ale sporo tego ![]() Dzis mielismy ostatnie zajecia w SR..... I podobnie jak juz ktoras tu pisala, znow dostalismy paczki z butelka Aventu heh....dobrze przyda sie ![]() Dzis przyszedl mi wylicytowany laktator, wyglada ze jest ok, nie sprawdze, nie mam narazie z czego ![]() Jeszcze czekam na jedna przesylke z all... z ochraniaczem na materac i paroma ciuszkami....no i zostaje wozek zamowic ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-16 o 22:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
Oooo wszystkie spia
![]() ![]() O 7 budze malego, no ciekawe jak dzisiaj... Frau bo pytalamwczesniej, nie zauwazylas chyba. Jak tam u Was. Paulina to czekamy na wiesci zaraz po obchodzie!
#348 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Pospałam dzisiaj ![]() ![]() Jak odpalę lapka to się poodnoszę, nie nadążam z produkcją postów :P Manieczka coś się ostatnio nie odzywała.. czy mi się wydaje? Miłego Dnia! ![]()
#349 |
Wtajemniczenie
|
Oo moj asystent mowi ze dzis zaczynam 31 tc.. do porodu 70 dni... kurcze, czas zaczyna szybko uciekac....
![]() |
#350 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja się nawet wyspalam dziś! Od dwóch dni śpię bez mojej ukochanej poduchy i mi... lepiej ![]() Dobrego dnia! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Rozeznanie
|
Witam
przez te parcia w wc wczoraj...to dziś cały poranek (od 4 do 7 rano) miałam bóle jak na @@@ a dopiero zaczynam 33 tydzień..to chyba za wcześnie..?? na szczęście już lepiej... tak się źle czułam, że mężowi kanapek do pracy nie zrobiłam... wziął 2 batony i poszedł bez jedzenia do pracy ![]() co do szpitala to pójdę i ocenię sama stan higieniczny etc.. może mnie to przekona... |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś zaczynam 34 tc ... masakra.. 6 tygodni zostało
![]() Frau sama bym taki kisiel zjadła ![]() Futbolowa ja cebulę uwielbiam surową do pomidorka zwłaszcza, przy kp tez jadlam i nic nikomu nie bylo ![]() Ela czas to leci jak szalony .... ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
Paulina to dobrze, że pojechałaś, ale napewno wszystko będzie ok
![]() Anetka mężem się nie przejmuj w takiej sytuacji to sam może sobie kanapki zrobić, zresztą facet z głodu nie umrze.
#354 | |
Zakorzenienie
|
poszlam spac po napisaniu ostatniego posta, wiec jakos ok 22
![]() ![]() Ela dalej trzymam kciuki za Johnego ![]() Frau za Twoja M. tez trzymam kicuki! Kasia za Twoje 6 tygodni tez ![]() ja dziś czekam na materace ( będą trzy, bo z koleżankami zamowilysmy razem, żeby podzielić koszty przesylki ) a jutro idziemy na warsztaty te z planety-dziecka... poki co az czekam az TZ wroci z nocki z pracy, ale napisał, ze maja jakies spotkanie pracowników-zebranie o 7 ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#356 |
Wtajemniczenie
|
Powiem szczerze że też nie znoszę brudnych wc w szpitalu.. ale jak panie sprzątające wyczyszczą wc to często jest tak, że zaraz potem wejdzie jakaś brudaśnica i obsika całą klapę albo "zasra" no i do kolejnego sprzątania jest syf jak jasna ciasna...
#357 |
Rozeznanie
|
zjadłam kanapki z łososiem i znowu mnie pogoniło.... wczoraj mały dosłownie tańczył w brzuchu...tak intensywnych ruchów jeszcze nigdy nie miałam... brzuch mi twardnieje (napina się) z rana wzięłam ciepły prysznic, bo mi zimno było, a teraz jest mi duszno i gorąco..
rano też skurcz w nodze zaczął mnie łapać ..więc od dziś zacznę brać prawie tyle asparginu co mi przypisali -6 tab.. (wezmę nie 3 tab/dziennie.. tylko 5 tab)... idę trochę się przespać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() weź może węgiel po prostu, może smecte też można.. ![]() Indra zapomniałam wczoraj napisać - zdjęcia synka w tym fotelu urocze ![]() Ela, Frau - trzymam kciuki za Wasze przedszkolaki ![]() nie wiem jak to jest z przedszkolem ale dzieci mojego brata dwóch chłopców płakało przez cały okres chodzenia do przedszkola, tzn. tylko przy zaprowadzaniu zawsze płacz, młodszy cały rok juz chodził i cały rok dzień w dzień płacz a potem już w przedszkolu super zabawa...teraz to samo płacz a potem już ok.. a ja się biorę dzisiaj za porządki w zdjeciach na kompie, no i reszta prasowania na mnie czeka ale z tych mniejszych rzeczy to już koniec a pieluchy kupie dopiero z zamowieniem z gemini poczatkiem października wiec tylko ciuchy, ale chyba to moje pierwsze i ostatnie prasowanie ![]() ![]() z tymi opiniami o szpitalach to naprawdę jest różnie, zależy jak kto trafi, jaki miała poród itp...naprawdę cieżko znaleźć obiektywna opinię bo każdy zwraca uwage na coś innego.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lece na zakupy spożywcze choć mi sie nie chce ![]()
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Kostka - jeśli chodzi o lozeczko, to zamawiałam poznym wieczorem w sobote, zrobiłam przelew bankowy a we wtorek, czyli wczoraj miałam lozeczko u siebie. wydaje mi się, ze bardzo szybko, bo przecież weekend był.
![]() natomiast materace... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.