|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
przykro mi że wam się nie udało. Ja też z tych które na pytanie czy karmienie jest takie super, intuicyjne i proste odpowiadam NIE!! Zapomniałam dodać że przy tym karmieniu schudłam z nerwów i stresu i diet różnego rodzaju 16kg od wagi Z PRZED CIĄŻY ważyłam 49 kg i wyglądałam jak śmierć. Zawsze byłam grubaskiem a przy diecie spadłam okropnie
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
no dobra dziewczyny! to ja mówię papa na jakiś czas bo jutro rano cc... trzymacie kciuki proszę bo boję się jak cholera!
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozmawiałam dziś z Tżtem, niepotrzebnie się nastawiałam, bo nie wiadomo czy przyjedzie..Powiedzieli mu, że jest jednym z nielicznych, którzy wykonują taką pracę, że nie mają zmiennika dla niego, że jak pojedzie to linia stanie i nie będzie produkcji w ten dzień i, że nie może jechać...Jutro Tż chce jeszcze porozmawiać, a jak nie to powiedzieć, że ok, teraz nie ale za tydzień musi przyjechać..Ich nie obchodzi, że ma kobietę w ciąży
Ważna jest produkcja i tyle. Już nawet nie mam siły płakać, on też ma doła widzę. Ale z drugiej strony, jak ma stracić pracę przez w sumie 2 dni pobytu w domu, to może lepiej poczekać tydzień jeszcze. (jeśli za tydzień go puszczą... )Poczytałam Was, ale wybaczcie, nic nie piszę. Oczy mam zaryczane, brzuch mnie dziś pobolewa. Idę spać bo nie mam siły na nic. Dobranoc wszystkim, kciuki za przespane nocki i żadnych stresów !
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny napiszą Ci co możesz "poprawić", zmienić. liderka LLL jest do non stop pod tel. i do dyspozycji. po pierwsze dokarmianie mm: - butelka rozleniwia dziecko - mm zapycha na dluzej (kobiece mleko jest dużo bardziej lekkostrawne) - jeśli masz wrazenie, ze jedna piers jest pusta, dajesz druga i trzecia, piata... zamykasz się w sypialni i karmicie się non stop...trudne, ale organizm dostaje informacje i popyt/podaz - dziecko kp nie przybiera "książkowo". w jednym tygodniu nie przybierze nic, w kolejnym nadrobi (a pediatrzy już sieja panike!) często polozne kierują się siatkami centylowymi stworzonymi dla dzieci karmionych mm...siatki WHO maja inne normy. w sumie nie chce się wymadrzac. sama miałam problemy z przybieraniem Neli i kosztowalo mnie to kupe stresu. nie dalam się wszelkim radom, uwagom i docinkom... w pewnym momencie uslyszalam nawet od pielęgniarki w przychodni, ze mala nie placze (sugerowałam, ze gdyby była glodna to plakalaby) "bo już może nie ma sily plakac"... czułam się jak wyrodna matka, która glodzi, której mleko jest slabe (ahh te babcie!) itd. teraz wiem, ze waga to największe przekleństwo i już nie dam się wkrecic w co tygodniowe odwiedziny w przychodni, żeby kontrolować przyrosty. aaa i nie jestem przeciwniczka mm - od 8 mies. Nela je pije, bo sama odstawila się od piersi (po moich przebojach rakowych), ale wiem, ze kobiety mogą zrobić naprawdę wiele żeby karmic piersią. wszystko zaczyna się od glowy. niektóre chcą za mocno...i to tez nie sluzy. gdyby ktoras miała ochote dolaczyc do grupy kp na fb piszcie priv wysle zaproszenia. poczytacie sobie wskazówki już teraz.
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
Slodziatek, o kurcze, chyba coś ominęłam...
Czyli jutro będziesz naszą Mamusią nm 3 ? No to ogromne kciuki Czekamy na jakieś wieści !
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykre jest to, ze pediatrzy i polozne nie sa zbyt chętni do wspierania tej walki... chociaż w szpitalach coraz częściej pojawiają się poradnie laktacyjne, wiec może w końcu cos zacznie się dziac.---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- slodziatek - powodzenia! (po cichu Ci zazdroszczę ) oj gdybym u nas to było jutro... |
|
|
|
|
#2287 |
|
Rozeznanie
|
na to wygląda
boję się jak...
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
Słodziatek wszystko będzie dobrze !!! Możesz liczyć na moje wsparcie duchowe
|
#2289 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Slodziatek kciuki.
|
#2291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A skąd decyzja o cc bo chyba ominęłam diabli o ja też się teraz śmieje z tekstów że mleko za chude czy mało wartościowe, ale w tej walce byłam przerażona i na prawdę wierzyłam w te słowa, dobrze że miałam koleżankę która się znała na tym i sama miała takie problemy. Ona mnie podnosiła w najgorszych momentach i dzięki niej się nie poddałam Dlatego wiem że wsparcie jest potrzebne
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Dariuska, ja tez teraz inaczej na to patrze. wtedy kazda uwaga była dla mnie jak prztyczek w nos, dowalenie mi...a ja za wszelka cene chciałam udowodnić sobie, innym i calemu swiatu, ze się myla.
u mnie do tego wszystkiego dolaczyla jeszcze OBSESJA "jak ja zostawię takie maleństwo samo z tata. tydzień bez mamy, bez cyca, bez mleczka...traktowałam się jak dojna krowe - z laktatorem wlaczonym w każdym możliwym momencie. jak nie ciagnela mala to medela gdyby wtedy ktoś powiedział mi kup mm to chyba rozszarpałabym :P miałam straszne ciśnienie żeby Nela jak najmniej odczula moja nieobecność. zresztą same sobie wyobrazcie jak wesoło było po operacji, bez tarczycy, z poderznietym gardlem, drenem...a tu cyce pelne i trzeba odciagac :P odciagac...i wylewac. to dopiero bol! psychiczny chyba większy niż fizyczny a później zaczely się jazdy z przybieraniem, wazeniem i czułam, ze wszyscy sa przeciwko. po co starałam się, po co to wszystko, skoro pediatra sugeruje dokarmianie?! już nawet stracilam wsparcie w naszym tatusiu, który tez zaczal przebakiwac, ze może jednak kupimy mleczko, skoro nasza duza corka (3930) nagle staje się średniakiem, waga stoi w miejscu albo spada. ciężko było, ale dostałam wsparcie, wskazówki...i samo ruszylo. do dzisiaj nie wiem co było sukcesem. chyba to, ze wyluzowałam pediatra przestal się czepiac, temat ucichl.ps. fotka naszej zamrażarki w tamtym czasie a to tylko czesc...
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2014-09-16 o 23:18 |
|
|
|
#2293 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
To dobrze ze sa wysokie bo zakrywają ranę, ktora i tak na następny dzien jest juz odkryta, szwy po 4-5 dniach ściągają. Szew idzie tuż nad linia owłosienie, wiec krótkie majtki by go tylko drażniły. Cytat:
Super!! Bedzie kolejna dzidzia!!! Nie stresuj sie, Ty przynajmniej bedziesz widzieć dziecko jak je wyciągną i wogole, a nie jak ja pod narkoza :-( Uszy do góry bedzie dobrze, bedziesz jutro świadkiem cudu, bardzo żałuje ze nie mogłabym byc "obecna" przy narodzinach. Po cc bedzie obkurczac sie macica i bedzie bolec jak na okres, wiec wtedy poproś o leki przeciwbólowe, bo ja nie wurdcism ze mozna prosić ![]() Trzymam mocno kciuki, dasz radę, a jak bedzie po to nie daj sie wyczerpaniu i nam tu opowiadaj. Czekamy!!!
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|||
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2295 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dajecie wiarę, że może być dobrze mimo kłopotów, milijona rad i wszystkich wiedzących lepiej.A fotka super, to mleko jest takie żółtawe? Pytam, bo nie wiem, a z kartonu zawsze białe leci.
|
|||
|
|
|
#2296 |
|
Raczkowanie
|
Witamy w tym pięknym dniu
![]() Jakbyście jeszcze zamawialy gemini lub cokolwiek to przy zakupie wkladek laktacyjnych polecam gorąco markę Tommee Tippee. To byly jedyne które miałam, ale jak wczoraj tz przywiózł belle to różnica ogromna. Jeśli komuś leci pokarm w dużej ilości to bella nie ogarnia, a Tommee pochłonie każda ilośc i nie przecieka. Zamawiam dzis jeszcze z penatena i nuka, wiec bede testować Dzisiaj pierwsza przespana noc od godz. 23 do 6. Cycki rano jak kamienie, ale zmęczenie wczoraj osiągnęło szczyt. Wykorzystałam ze sa pielęgniarki, wiec karmiły małego z butelki ( z moim pokarmem), bo zdałam sobie sprawę ze jak wyjdziemy to juz nikt mnie w nocy nie zastąpi ;-) teraz pozostaje nam czekac na obchod lekarzy...
|
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, za mną jedna z tych trudniejszych nocy. Wstałam na siku i jakieś 2 godziny nie mogłam zasnąć. A teraz znowu się obudziłam bo miałam taki wyciek z lewego cyca, że obudziło mnie jakieś zimno na piżamie
I nie wiem czemu obudziłam się z majtkami nie na tyłku tylko koło łóżka Chyba mnie gniotły w nocy. Oczy mam zapuchnięte jak krecik od tych łez.Diabli, ależ byłaś zacięta w karmieniu, a zapasy jakie ! Podziwiam Cię, bo przeszłaś nie małą walkę, żeby karmić córcię naturalnie..Ja nie wiem, czy będę miała w sobie tyle samozaparcia Chcę karmić naturalnie, ale boje się porażki, jak coś nie wyjdzie, to co wtedy... ![]() Slodziatek, od razu o Tobie pomyślałam jak wstałam...Bardzo Ci zazdroszczę, że dziś zobaczysz swojego Maluszka ogromne !! Gargatuiczna, dziękuje Fakt, rodzice mi dają dużo wsparcia i poczucia bezpieczeństwa... Gdybym była sama, to kiepsko siebie widzę.. Laila, Ty jesteś kobieta z kamienia ! Albo z marmuru A Twój synuś ? Maluszek sporo przeszedł, a jest taki dzielny, bardzo szybko poprawia się Jego stan, widać jak bardzo chce już wyjść z Wami do domku
|
#2298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niezłe zapasy ;-) Wiem co musiałaś czuć, tak jak ja na samym początku s szpitalu walczyłam o każda krople, a te kretynki potrafiły moje 10ml które uzyskiwałem przez godzine połączyć ze sztucznym, a rani wszystko wywalić bo przecież przynioslam świeże!!! Jedne uznawały ze to nie moze sie marnować, a inne wylewały bez skrupułów! Jedna z najważniejszych info jakich mi nie przekazały, to ilośc ile dziecko zjada w ciagu doby. Jak przynioslam 3/4 butelki z duma to usłyszałam, oooo ile mleka. Wiec pytam, mały jadł dzis moje czy sztuczne? Ona - no niestety nie ma Pani tyle pokarmu by go wykarmić... Wiec postanowiłam sie uwziac i ściągałam po 1,5 butelki, a potem cierpiałam z powodu nawalu. A on na jeden raz zjada gora pół butelki... Zrobię Wam zdjęcie takich kulek które pokazują jakiej wielkości jest żołądek dziecka. Bo dopiero po tym zrozumiałam czemu na początku leci po pare kropli i dopiero to sie powolutku bardzo rozkręca. A my ciśnieniu te cycki jak głupie i sie obwiniany ze mamy za mało pokarmu.
|
|
|
|
#2299 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
. Wyprawilam męża do pracy, starszaka do przedszkola i jem sniadanko podczytujac co u Was. Mąż mnie dzisiaj pożegnał słowami: no to możesz już rodzic dzisiaj Dzisiaj zaczynamy 39 tydzień- brzmi poważnie ![]() slodziatek trzymaj kciuki i zazdroszcze, że już dzisiaj zobaczysz maluszka Gratuluje Wam zacięcia przy karmieniu. Mnie zabrakło sił do walki jak mała zdawała się cały czas głodna, a szybko musialam też wrócić na praktyki i na zajęcia, więc całego karmienia było jakieś 3-4 miesiące. Teraz mam postanowienie karmić dłużej. Skoro mamy ten rok razem to będziemy się starać Laila czekam na wieści czy wychodzicie, chociaż myślę że na pewno tak będzie
|
|
|
|
#2300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam. K86
|
|
#2301 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurcze też bym się zdenerwowała na lekarza, to już nie lada wyzwanie wyjść z domu. Ja jak wychodzę to się cieszę, bo mam dość siedzenia sama w 4 ścianach, ale po 20 min już bym wracała bo tak mi brzuch staje Za tydzień nie pozwól sobie, nie chcę Cię buntować ale o swoje walczyć musimy Jeśli chodzi o picie, to też tak miałam. I dlatego ciągle jadłam jak zaczęłam więcej pić to i apetyt zmalał Ale piję więcej bo przez to choróbsko mam wysuszone gardło i po prostu mnie suszy ![]() Dziś na szczęście w końcu udało mi się zapisać do internisty, bo już zaczyna mnie to martwić. Cytat:
![]() Ja tam raczej się nie wciskam, ale ostatnio byłam w pepco i kolejka na ok. 6 osób i myślę no nic, poczekam. Z boku jakiś facet zaczął się wciskać przede mnie ale może miał zamiar mnie przepuścić. Więc stoję dalej, za mną staje jakiś facet i pyta czy ja ostatnia. Ten z boku na mnie popatrzył i cisza, więc mówię że na to wygląda, że ja ostatnia. Ale taka mnie wściekłość wzięła, bo ja nikomu się w kolejki nie wpieprzam, aż w końcu pytam kasjerki czy kobiety w ciąży są poza kolejnością, a ta z głową w dół, nawet na mnie nie patrząc: jak panią inni przepuszczą.. trzy osoby przepuściły, dwie osoby nie. Nie mam za złe, nie musiały tego robić a reszcie serdecznie podziękowałam. Cytat:
Super, trzymamy kciuki za sprawna i pomyślną akcje Dzisiejsza nocka była super, tylko raz na siusiu ![]() Na 11. internista, po wizycie skoczę do rossmanna kupić plastikowe pojemniczki na szampon itp. żeby nie targać całych butelek do szpitala. Widziałyście może gdzieś? Kiedyś widziałam w superpharmie i żałuję, że nie wzięłam. Jak mi brzuch pozwoli to skoczę do lumpka, może znajdę coś fajnego na wyjście małej ze szpitala. Dziś zaczynamy 35. tydzień I gratuluję nowych tygodni, trzymam kciuki za wizyty i za porody i za wyjścia do domku
|
|
#2302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja takie buteleczki widziałam ostatnio w Inter Marche ![]() Idź z tym gardłem, może masz jakiś stan zapalny..U mnie to ani pić ani jeść się nie chce. Wczoraj stanęłam na wagę, to mam 1 kg mniej...Wizyta za niecałe 2 tyg, mam nadzieję, że Mały przybiera...
|
|
#2303 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!!
Gratuluje nowych tygodni /miesięcy Trzymam kciuki za ewentualne wizyty- przypomnieć się jak cuś ![]() Cytat:
Cytat:
Mamusia nr 3 będziesz I utulisz juz dziś swojego Dzidziolka. Na pewno będzie wszystko dobrze!! Cytat:
Prawie gały z orbit mi wyszły ile zapasu!!!!Cytat:
Cytat:
Ale pięknie z Tomciem wytrzymaliście!!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||||
|
|
|
#2304 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Powodzenia! Cytat:
Cytat:
) więc serio nie wiem co poszło nie tak. To, że młoda za mało przybierała było widać gołym okiem, z pulpecika zrobiła się chudziną, jak przeszliśmy na mm to szybko wskoczyła na 90 centyl Może ona po prostu miała za duży apetyt? Takie historie jak Twoja i dariuski dają mi nadzieję, że teraz mi się uda ![]() Cytat:
Cytat:
Za mną nawet w miare przespana noc. Wstawałam tylko raz na siku. Budzik też mnie z głębokiego snu nie wybudził, więc jest ok. Dziś przychodzi położna, już mam całą listę pytań, zwłaszcza o skurcze, bo nie wiem czy je dobrze rozpoznaje... |
||||||
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Słodziatek, trzymam kciuki i zazdroszczę!!! My w dwupaku. 12 dni do terminu. Coraz bardziej podejrzewam, że jednak po kawałku odchodzi mi czop. Oszczędzę opisywania, ale niedługo zostanę chyba mistrzem analizy własnych wydzielin .
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
No to tak jak mnie. Ale pod barwiony masz czy ten taki "długoterminowy"
? Dzisiaj rano to nawet mnie wystraszył, bo wstalam z łóżka i pocieklo mi po nogach i zaczelam się zastanawiać czy to nie wody, ale po analizie wyszło mi, że nie Czeka mnie dziś dłuższy spacerek, bo przyjechała Lenki koleżanka i chce koniecznie iść po przedszkolu się z nią bawić, więc może coś wychodze dzisiaj
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2309 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
ale to musicie wyjaśnić między sobą. Cytat:
Laila85 używałaś może podkładów poporodowych (one też są jakieś takie gigantyczne) czy zwykłe podpaski? |
|||
|
|
|
#2310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam 14 dni do tp, więc równie dobrze może okazać się, że donosze do terminu. Niby normalne, ale po moich przejściach to zupełnie nie mieści mi się w głowie, że mogłoby tak być ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

przykro mi że wam się nie udało. Ja też z tych które na pytanie czy karmienie jest takie super, intuicyjne i proste odpowiadam NIE!! Zapomniałam dodać że przy tym karmieniu schudłam z nerwów i stresu i diet różnego rodzaju 16kg od wagi Z PRZED CIĄŻY ważyłam 49 kg i wyglądałam jak śmierć. Zawsze byłam grubaskiem a przy diecie spadłam okropnie

Ważna jest produkcja i tyle. Już nawet nie mam siły płakać, on też ma doła widzę. Ale z drugiej strony, jak ma stracić pracę przez w sumie 2 dni pobytu w domu, to może lepiej poczekać tydzień jeszcze. (jeśli za tydzień go puszczą...
)
dziewczyny napiszą Ci co możesz "poprawić", zmienić. liderka LLL jest do non stop pod tel. i do dyspozycji.
przykre jest to, ze pediatrzy i polozne nie sa zbyt chętni do wspierania tej walki... chociaż w szpitalach coraz częściej pojawiają się poradnie laktacyjne, wiec może w końcu cos zacznie się dziac.

a to tylko czesc...
)
Dajecie wiarę, że może być dobrze mimo kłopotów, milijona rad i wszystkich wiedzących lepiej.