|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
![]() OMG Slumberhouse w lului! ![]() Ale tylko ekstrakty w zbójeckiej cenie 590 za 30ml A Botrytisa w ogóle nie mają
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-09-17 o 09:36 |
|
|
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
znad dłuuugieeego tłumaczonka, niestety only prajwet ale zawsze to coś
![]() Cytat:
Żałuję ogromnie. Tamci słyszeli od lekarzy to samo. Uwierzyli że zdrowe i że dzieci tak mają. Właśnie dlatego uważam, że może powinien byc jakiś psycholog od małych didów? No jakiś kurde belans sprytny spec. Pozostaje nie brac na ręce może? Straszne to wiem, sama chciałam wziąć jak mi to małe ryczało jak syrena i ta mordka taka wykrzywiona i takie cierpienie na mordce, i tak mnie ścisnęło serducho i słyszę krzyk przyjaciółki z kajbla - "Nie brać!!!" Nie podnosić bo się nie uwolnimy któregoś dnia!!!" No ale nocą chyba biorą, kij wie czy nie oszukujo Elektryczny to jest ekspres przelewowy, są też baaardzo malusie z Moulinex np. Cytat:
Ja lubię, ale z rzadka, np jak trzaska -20 C . Topra lete bo się nie wyrobieu. Jak nie odpisze dziś to jutro
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-17 o 09:40 |
||
|
|
|
#4053 | ||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4054 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Maja, powąchaj se taki kffiat smagliczka, pachnie jak Botrytis. |
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4056 | ||
|
BAN stały
|
Przepadłem na allegro, na papierośnicach
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4057 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() ale kalafiorburger by się lnem nie skleił, mam wrażenie, ten glut choćby nie wiem jak gęsty i tak rozrzedza... chociaż może z dodatkiem mąki, ciasta mi się glutem sklejają Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#4058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaaa no to tak mów jak myślałam że o ekspresie mówimy. ALE - jest jakaś kawa mielona co nie smakuje octem? jakie wiecej mąki? zasada jest taka: ile masz ziemniaków w misce, tak to uklepujesz na płasko. dzielisz krechami na cztery części. jedną część z tych czterech wybierasz, dołek znaczy się robisz, w to sypiesz mąki ziemniaczanej na równo z resztą ziemniaków, no ciut więcej na górkę. wbijasz jajo. wyrabiasz. włala. mi zawsze wychodzi. może ziemniaki masz ciapate nie nadające się do klusków? jak by było grzewcze to chyba nie z wielkiego Ka? ale wię, ze Flo ma kozę, ja też kozę kocham co w sumie też rozumiem bo koza jest mega Cytat:
może ta mała płacze bo właśnie chce na ręce, chce do człowieka a nie ciągle sama może takie przytulanie by ja po jakimś czasie uspokoiło, wiedziałaby, że nie jest sama? no nie wiem ![]() przecież jak mi jest źle to też chcę się przytulić do kogoś a nie być odpychaną, bo jeszcze się nauczę i będę chciała ciągle tak jakby ludzie mieli didów jak takie np. koty, to można by jakiś system wychowywania wypracować, co rok nowe doświadczenia zbierać. a tak - ![]() a nie każdy sobie i róbta co chceta byle we własnych czterech ścianach ech ![]() Margot - ale tolerancji w kwestii wiary być nie może tu trzeba nawracać, pokazywać i tłumaczyć, że ten odmieniec źle myśli, że nasza wiara jest prawdziwą wiarą a nie jego wymysły. a nie przekonasz go że źle myśli akceptując jego odmienność jeden nawrócony grzesznik więcej wart od zastępu świętych to żartem jest, żeby się nikt nie oburzał uczenie tolerancji i pokazywanie, że ludzie są różni powinno się zaczynać w domu. a w domu zaczyna się : zobacz, Tomuś zjadł a ty nie dlaczego nie zjadłeś Ilonka ma same piątki a ty czwórki, TEŻ się postaraj Madzia jest taka grzeczna i wszyscy ją kochają, a ty psocisz i nikt cię nie lubi. oraz rozwiązywanie wszelkich konfliktów biciem. wczoraj na koziołku z małym będąc widziałam grupkę dzieci. wszystkie się bawiły dobrze, przyszedł jakiś chłopaczek. on też chce. ok. za chwilę problem, coś się nie zgodził z innym. wymiana zdań aż do kłótni i w pewnym momencie nowy strzela tamtemu mocno z liścia z wielkim wrzaskiem i wyzwiskiem i ucieka - do MATKI. matka zero reakcji. ojciec pobitego obok wściekły no ale nie powiedział też nic. dzieciaki zaczęły się bawić dalej, tamten bijący posiedział chwilę sam i znów chce się bawić z resztą. pobity mówi przeproś mnie bo ja cię nie uderzyłem. nie. przeproś bo ja cię nie biłem. nieeeee!!!! i kolejny liść. i znów uciekł. ręce mi opadły. jak się skończyło nie widziałam, bo moje się poryczało przy tych wrzaskach i była ewakuacja gdyby moje tak robiło albo było bite to bym tego nie zostawiła bez reakcji. i pytanie moje - kto tego małego nauczył bicia po ryłu jak tylko ktoś się z nim nie zgadza i nie robi tego co on chce gdzie to widział no na pewno z powietrza się nie wzięło. i jakie są szanse ze ten co bił będzie w przyszłości tolerancyjny? dobra. uciekam bo mały zaraz wstanie a ja klepię od godziny
|
|
#4059 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Golden, ja napisałam, co myślę - czysto teoretycznie, jako że dzieci nie mam i mieć nie zamierzam. I chwała wszelkim siłom wyższym, ze nie jest to (jeszcze) obowiązkowe
![]() A tego małego... cóż, zapewne tatuś (albo i mamusia) nauczył, ze najlepszą obroną jest atak
|
#4060 | |||||
|
BAN stały
|
Dla mnie i mojej wagi jest lepiej, gdy majonezu nie ma w lodówce
![]() Aha. Ale ja rozpuszczalnej kawy (jak już pisałem) nie pijam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na odmianach ziemniaków to ja się niestety nie znam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale - powtarzam się niestety - myślę, że zostawianie takiego malucha płaczącego to jest pogarszanie i tak już ciężkiego płaczu i stanu psychicznego dzieciaka. mój jak ryczy bo się uderzy to pełznie na ślepo do mnie i ryczy jeszcze mocniej jeśli go nie wezmę i nie utulę. to jak takie małe musi chcieć na ręce, skoro nie ma możliwości przyjścia do rodzica a jest mu źle bo płacze? wygląd wyglądem, różne włosy oczy itepe są bardziej akceptowalne bo każdy się wyglądem różni i do takich różnic jesteśmy przyzwyczajeni sami od małego, nie trzeba nam tłumaczyć, że każdy ma inny wygląd bo to widać na co dzień. ale z wiarą jest gorzej bo 3/4 do 99 % grupy ma klepane od małego jedno i to samo. i tu nagle ktoś o innych poglądach wyróżnia się bardziej. jest większe poczucie solidarności i przyzwolenia grupy na nękanie tego odmieńca. bo MY mamy komunię i rowerek i imprezę, a ON nie. to on jest gorszy. bo się nie tłumaczy dzieciom, że są inne wiary. po co. żeby jeszcze zmieniło zdanie jak dorośnie i co ja sąsiadom powiem? bo będzie szatanistą? bo to grzech wierzyć w coś innego i mówić o tym bo bo tak jak nakłanianie do grzechu? a po reszcie po wuj sobie komplikować życie niech to tłumaczy szkoła od tego jest. ![]() ------------ znalazłam sposób na wyłapanie muszek owocówek
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2014-09-17 o 11:26 |
|
|
|
|
#4062 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Odmieńców się w grupie (zwłaszcza wśród dzieci) nękało jak świat światem niezależnie od powodu odmienności.
Co, jako kujon noszący okulary od ósmego roku życia, i to taki, który zawsze wolał poczytać książkę niż iść na zabawę, wiem z autopsji
|
#4063 | |
|
BAN stały
|
To się nazywa "orlik"
A co do wrednych bachorów, nie umiejących odnaleźć się w grupie - znam takie przypadki, to nie na moje nerwy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4064 |
|
niecnotliwa dziewica
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Golden, a może to po szpitalu tak się porobiło?
jakieś koszmary, lęki, niepokój... Kameno, nie glutem lnianym a lnem mielonym
|
#4066 |
|
BAN stały
|
Wygońcie mnie do tych papierzysk
Dobra, ale najpierw doprawię mielone, a później się ogolę
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4068 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kąpot nie z octem zamiast banananana nie działa, sprawdzałam ![]() ![]() Cytat:
próbuję od 2 dni usypiania inaczej, niestety z rykiem chociaż chciałam tego ryku uniknąć ale chyba nie ma wyjścia innego. myślałam, że może ktoś coś bezpłaczowego stosował, jakiś myk, i podpowie ale to chyba się tak nie da
|
|
#4069 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No fięęę, to był dowcip, haha! Cytat:
Mnie zawsze zastanawia, gdzie się one podziewają, gdy w domu owoców dojrzałych nie ma i jakim sposobem tak szybko je wykrywają Ale to pewnie jak z muchami plujkami i surowym mięsem W ogóle parę razy mi taka octówek do szklanki z piwem wpadła, wyczułem nosem, bo od razu czuć taki charakterystyczny smrodek
|
||
|
|
|
#4070 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tak jasne, nie brac , nie wiem skad sie to rodzicom bierze?wyobraźmy sobie sytuacje dziecka ktore sie urodziło, ktos je wyrwał ze znanego srodowiska i pozostawił w nowym obcym swiecie. jedynym bezpiecznym punktem jest matka, ale nie...nie bierzmy na rece bo sie przyzwyczaji... pozatym -sory ale ja na przyklad lubie byc przytulana przez Tz, dlaczego mam zakładac ze niemowlak potrzebuje tego mniej? raczej potrzebuje wicej a nie danie mu tego na pewno nie wpłynie pozytywnie. i jeszcze jedno-niemowlectwo i okres noszenia trwa tak krótko ze nie rozumiem tego nieprzyzwyczajania..tak jakby to noszenie mialo trwac całe zycie
|
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się myśli jeszcze jedno, Rejcz wspomniała - bóle wzrostowe. bratanek mój mówi, że go nóżki bolą, albo rączki, w nocy właśnie jak wstaje z płaczem. ma 3 lata. nie jest to często ale wyraźnie fazami, co jaaakiś czas i on to od ponad roku już wyraźnie sygnalizuje, że boli. przebadany, zdrowy. symuluje czy naprawdę go boli? ale po co by wstawał w nocy, on z tych co spokojnie spały wcześniej. może niektóre dzieciaki mają tak wcześniej albo sobie po prostu nie radzą z życiem poza brzuchem, gdzieś coś poszło nie tak, wszystko je drażni, przeszkadza i stąd płacz? chociaż co prawda to prawda - jestem tak niewyspana i wymęczona fizycznie, że ani mi w głowie kolejne dziecko, nie wyobrażam sobie wstawania kilkanaście razy do pierwszego w nocy, mając już kolejne w w brzuchu ale - kto powiedział, że o następne trzeba się starać w nocy? można i w południe przy hejnale, jak pierworodny się w najlepsze bawi i nie płacze Gryx - one się podziewają za oknem i na owocach, a zimą na owocach. w biedro są na dziale owocowo warzywnym cały rok i nic im nie straszne zawsze się jakieś jajeczko zabłąkane znajdzie, wystarczy jedna, dwie i za chwilę jest stado, musiałbyś sterylizować wewrzątku wszystko kupne a tak się przecież nie da bo nie poleży. zwłaszcza, że owocówki mają wybitnie krótki cykl rozmnażania muszą wykrywać gnijące owoce, tym żyją. nie wyniuchasz, nie żyjesz ideu się poopalać ![]() oooo Polly
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2014-09-17 o 12:49 |
|
|
|
|
#4072 | |||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
I oby dalej nic nie bolało ![]() Koza? Kodeina? A sio! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4073 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój "wujek" (w nawiasie piszę, bo to dalsza rodzina od strony siostry prababci) zmajstrował podobno swoje drugie dziecko na strychu, gdyż teściowa bardzo pilnowała swojej córki Zresztą do teraz ma decydujące zdanie o wszystkim i "trzęsie" całą rodziną ![]() Cytat:
![]() Szczerze, to ja już 1000 muszek owocówek wolę, niż jedną zwyczajną ![]() Mnie tu nie ma |
|||
|
|
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłęgo popołudnia całemu Baru
Co do Didów, to nie wiem, ale popieram Polly.
|
|
#4075 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeżywają, choć coooraz mniej, wszystko się pomaaaału zmienia, kwestia pokoleniowa. Cytat:
90% czasu noszą i tulają bo to ich dziecko, bezbronne i kurde jacha włacha oczywistym jest że wiedzą iż to daje mu poczucie bezpieczeństwa. Aaaaaaale widzisz, żadne z Was, nas, ich, powtórzę się NIKT nie wie czemu małe ryczą na potęgę, poza kupą głodem sikiem i czymśtamjeszcze, więc oni eksperymentują, próbują CZASEM nie brać, nie uczyć że ZAWSZE na nocny ryk będzie hops z łóżeczka w ramionka. Zresztą tak też gdzieś słyszeli. No próbują co mogą, obserwują zachowania Didki i jkby eliminują potencjalne powody. Nic więcej zrobić nie mogą. Zero helpunku. Ale pewnie co jakiś czas mają nowe pomysły. Nie wiem, nie mieszkam z nimi ![]() Cytat:
Cytat:
2. No właśnie chyba trzeba próbować, skoro dotychczasowe metody nei działają. Cytat:
(Edit: włąsnie sobie uświadomiam że ja wszystkich tulam Pierwszy odruch sruuu w ramiona. Tzn wiadomo, powstrzymuję się ostatnio, ale zdarza mi sie to częsciej niż powinno, to taka mała dygresja )Chodziło o to, że obserwują małą bacznie, i sprawdzają czy np są momenty w których niebranie jej załatwi sprawę. Czy nie ryczy li i jedynie za tulaniem. No bo w przeciwnym razie można tak co 20 minut do rana jak pisze Golden. Ciężko wyczuć. Zwłaszcza nocą kiedy wiedzą że sprawy fizjologiczne są opanowane. Chodzi o konkretne chwile, konkretne momenty. W całym pieczołowitym rytuale. W sumie głównie intuicyjnym ale jednak trzeba się nagłowić czasem czy cos nie jest nie tak, nie jest inaczej i dlaczego - temperatura, zapach, jakieś symptomy potencjalnej infekcji czy coś. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Tamta jest niedotykalska, wqoorvia ją jak ktoś coś przy niej robi. Tak jakby mówiła zostawcie mnie w spokoju. Poza tym śmieje się, bryka fika (jak 5mc did) i szaleje więc jest cała happy i NAGLE baam! No i te noce. Poza tym wraz z rozwojem to się wszystko przecież zmienia, zmieniają się reakcje, im starszy DID tym bardziej domaga się kontaktu, bardziej swiadomy, "tworzą się emocje" dałamw cudzysłów bo wiecie o co mi chodzi, że już świadomiej reaguje niż jako 1 mies niemowlątko. Booooosz dajcie mi jedno Dodam, dla pełnej informacji, że tamci mówią o sobie, jakoby siedzieli na bombie zegarowej. Mała jest najedzona, wyspana, radosna etc i nagle ryk. nie płacz, tylko darcie mordki. Nie zaczyna marudzic, nie rozkręca się tylko od razu full opcja, na ostro. Mówią, że zdarzały się momenty kiedy NIC jej nie uspokaja, NIC, żadne tulanie, bliskość mamy, muzyka, bujanie, NIIIIIIIIIIIIIIIIIIC i oni cierpią że ona tak cierpi aż w końcu jest wycieńczona. Boją się że zrobi jej się przepuklina od takich akcji, no ale cóż poradzą? Są chwile że żaden sposób nie działa. AAAa i kolejne dopełnienie info - właśnie wtedy kiedy przy mnie ryczała nie chodziło jej o wzięcie na rączki, uspokoiła się smokiem i śpiewaniem (mój wykon ) czyli odwrócenie uwagi pomogło. Ale na co pomogło? Co było przyczyną płaczu Moja Mam mi mówiła, że j tak miałam, że też uskuteczniałam ryk, i nie przestałam póki mi nie brakło tchu. Nigdy nie doszli do tego co to. A że mama moja była na tym punkcie bardzo wrażliwa to była ze mną u chyba wszystkich możliwych lekarzy w województwie i poza. Postanowiła, że ona tego tak nie zostawi, no ale nigdy nie uzyskała nawet najmniejszej wskazówki, poza tym "dzieci są różne, tak bywa". Fakt, inne byli to czasy. Dziś zapewne wiedza w temacie rozwoju dziecka jest większa pytanie tylko gdzie jej szukać. Z tym, ze dzieci są różne się zgodzę, ale to chyba zbyt lakoniczne jak na wyjaśnienie. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-17 o 14:54 |
||||||
|
|
|
#4076 |
|
Nindżopesz
|
![]() Golden, a próbowałaś leżeć koło małego? Znaczy spać razem? Mimo to wstaje i ryczy i trzeba nosić? Bo może wystarczy bliskość? ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Rejcz, mam śliwkę dla Cię - Plum Japonais. Bardzo podobne do FdB ale bez cedru, za to jest więcej cynamonu i śliwki. A w bazie jakieś dziwy typu przypalone pączki ze śliwką. Waham się właśnie czy chcę piątaka, damskie to to i ani odrobinę dymne ale śliczne... Ale chyba chcę to najwyżej z Tobą się kiedyś na coś wymienię?
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
thnx Edit widzę, że włąściwie już koniec rozbiórki ![]() Widziałam ją wcześniej, ale nie chciałamw ciemno szaleć, zwłaszcza po tym jak Fordy na mię leżą
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-17 o 15:00 |
|
|
|
|
#4078 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
W ogóle zaraz idę się wywnętrzyć na śliwkowym wątku. |
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Golden - idąc tropem Betty i poszpitalnej traumy - może światło? Nocą jakaś lampka jest? W sumie to ja nie wiem czy didy nie wolą czarnej ciemności ale czy zauważasz że to w ogóle jest jakiś czynnik czy nieistotne? Ja, sobie wyobrażam, że będąc takim dideczkiem mogłoby mi być za gorąco, za zimno, NIEWYGODNIE, za ciemno, za jasno, coś zapachowo by mnie dręczyło, za sucho (powietrze) To takie prozaiczne oczywistości ale tyle jestem w stanie sobie wyobrazić. Czy za samotnie, nie wiem, skoro wcześniej spałam smacznie w objęciach Morfeusza jedynie.
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedactwo ![]() Cytat:
jestem nudna |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Może diabeł tkwi w proporcjach? Pewnie mąki więcej sypiecie, w końcu jajo rozrzedza 

I oby dalej nic nie bolało 

Pierwszy odruch sruuu w ramiona.
) czyli odwrócenie uwagi pomogło. Ale na co pomogło? Co było przyczyną płaczu