|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Cytat:
Pierwsze co rano robię, to lece z majtami do wc, żeby wkładkę założyć. Ale wydaje mi się, że to jakieś "zwykłe" wydzieliny, a nie czop, bo ma żółtawe zabarwienie, a wydawało mi się, że czop różowy powinien być. Może się mylę?
|
||
|
|
|
#2313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja miałam różowy na 8 godzin przed porodem- krew dała taki kolor. Ale jeśli nie odchodzi na chwilę przed porodem, a np. po kawałku, wcześniej, to może być przezroczysty, żółtawy właśnie, trochę przypomina w konsystencji białko jaja kurzego, może bardziej gęsty tylko.Ale pod koniec ciąży wydzieliny zwykle jest więcej, i można nie zauważyć, ze on z nas wyłazi, dziad jeden
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w lipcu i sierpniu przy wielkich upałach odciagalam "wode" - organizm wiedział, ze dziecko będzie chciało glownie piciu. to niesamowite, ze caly ten mechanizm tak działa...ze cyce sa inteligentne na tym forum fp opisywane sa przypadki karmienia dwojki dzieci (noworodek i starsze rodzeństwo) i wiecie, ze maluch z jednego cyca dostawal siare, a starszak z drugiego treściwe mleczko dla siebie? :P czary...
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wkurza mnie tylko, że to jeden głupi dzień, ze mną by i tak spędził "chwilę". No nie wiem, dziś po południu ma się sprawa wyjaśnić, ale zapowiedział dziś rano, że jeśli nie ten piątek to już przyszły na pewno bierze wolny...Zobaczymy. Ale dzięki za informacje ! Farminka, Agatkia, uwielbiam Wasze rozmowy o śluzie Ja miewam śluzowe problemy, nie ruszam się bez wkładek w ogóle Ale to od luteiny dowcipnie, którą zaraz kończę no i pessar też podobno doprowadza do zwiększania się ilości. Ale to nie gluty tylko po prostu wydzielina. Co prawda od wczoraj mam wrażenie, że jakieś skurcze miewam ? Wczoraj były ich ze 4...Tylko nie jestem w stanie ocenić czy to w ogóle skurcze Ale pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży, czułam taki "ból", dyskomfort, nie wiem jak to nazwać ![]() Idę się kąpać i na jakiś deser i koktajl z kuzynką. Później wrócę do domu, zrobię na obiadek zapiekankę a po 18 do kumpeli na kawę. W domu mam full rzeczy do zrobienia, no ale przecież wszystko jest ważniejsze ![]() Miłego dnia Mamusie !
|
|
#2316 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Ja na szybciocha dzisiaj, bo właśnie na KTG lecę, ciekawi mnie niesamowicie czy coś tam wyjdzie, a wieczorem jeszcze wizyta. Niestety wyszły mi wyniki nieprawidłowe i trochę się stresuję, zdaje się mam białkomocz i oczywiście masa bakterii, które się za mną ciągną cały czas Widziałam, że będziemy mieć nową mamusię, Słodziatek Purblanka - przykra sprawa z tym TŻtem, trzymaj się dzielnie kochana Dzięki za odp odnośnie gatek Jak zdążę, to dokupię jeszcze jedno opakowanie, mam też zwykłe czarne bawełniane, ale gdzieniegdzie ponoć nie pozwalają bawełnianych ![]() Ok zadzieram kiecę i lecę! |
|
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej wstać co te 3-4 godziny i karmic malucha albo odciagac. po co masz się później meczyc z zapaleniem, a to naprawdę czeste zjawisko. regularność jest bardzo wazna. nie pamiętam dokładnie, ale przed Wami już niebawem pewnie pierwszy kryzys laktacyjny - cyce będą tryskać, dziecko się zloscic...przygotuj się psychicznie na rozne takie niespodzianki. a nieprzespane noce - wejdzie Ci to w krew Nela była leniuchem. potrafila spac i spac i to ja musiałam ja budzic na karmienie. po pewnym czasie wypracowalysmy sobie rytm i bez patrzenia na budzik obie co 3-4 godziny wiedzialysmy, ze już pora. odciagniete mleczko lepiej mrozic niż dokarmiać z butli - nawal w końcu mija i później ciężko jest odciagnac więcej niż potrzebne dziecku. a małemu tez ułatwiasz zycie dając butelke, bo przy niej nie musi się tak wysilać.---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
będzie dobrze. Twój tz na pewno cos wymyśli. a lzy i nerwy nie sluza ani Tobie ani maluszkowi. silna babeczka z Ciebie, wiec dasz rade!szczerze? nie wiem skad miałam to samozaparcie...teraz mnie to bawi i w sumie trochę przeraza :P na pewno motywacja jest bardzo wazna, ale również wsparcie i sensowne rady. kilka moich koleżanek z góry zakladalo, ze dzieci się nie najadaja, za często chcą cyca, traktują mame jak smoczek, ona się nie wysypia, nie może zjeść pizzy, karmienie boli i siegalo po mm. jasne, ze można, ale czasem wystarczy przetrwać ten ciezki czas, znaleźć kogos kto doradzi i nie pozwoli odpuscic a wtedy już z gorki
|
||
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapamiętajcie ten obrazek! ![]() trafilas na straszne polozne... |
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy się nawzajem dopingować ja planuje teraz wytrwać rok - taki był plan przy Neli, ale skonczylo się na 8 mies. teraz wiem, ze rozszerzaniem diety sama trochę się do tego przyczyniłam... pojawilo się parcie pt. "zjedz caly słoiczek" i mleczko przestalo być nr 1. a szkoda, bo jest dużo bardziej kaloryczne
|
|
|
|
|
#2320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2321 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Będę się uważniej przyglądać.Cytat:
za ktg. Nie fajnie z tymi wynikami..Byłam na zakupach i pani przede mną kupowała mleko w tubce. I zgadnijcie co? No nie wytrzymałam i też sobie kupiłam Jak dziecko.. A potem zdziwnienie jak na wagę wchodzę. Ale młodemu chyba też smakuje, bo się bardziej ruchliwy zrobił
|
|||
|
|
|
#2322 |
|
Raczkowanie
|
diabli nie no... ja tobie to chylę czoła
Laila no raz obudzić się z kamieniami zamiast piersi to chyba nie grozi czymś poważnym... chyba- nie wiem więcej nie ryzykuj bo zapalenie bywa baaaardzo bolesne. Ale od dziś już nie będzie tak fajnie hihihi Agatkia padłam w tym samym momencie który opisała PurBlanka mortisha84 jak już się uspokoiło wszystko to karmienie to był relaksik jedyny moment w którym nikt mi nie przeszkadzał, i te oczka wpatrzona w ciebie...
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę!!!! Ja KTG mam w przyszłą środę i tę jestem bardzo ciekawa!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
witam
czesto piszecie o bolach, skurczach... ja wczesniej nie mialam, ale wczoraj w nocy kilka razy zaklulo mnie w lewej pachwinie, a potem pobolewalo jak na okres. to byl skurcz? nigdy mnie brzuch nie bolal, wiec nie mam porownania. dzisiaj juz jest ok. ![]() slodziatek: trzymam kciuki!
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ten obrazek o ilości mleka mam zapisany na kompie i będę pokazywać w celach informacyjnych
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzien
Ja Obudzilam sie o 11 . Alw usnelam kolo 23, w nocy siku i dyskoteka/w brzuszku. O 5 pobudka z mezem bo on do pracy i ja potem sie meczylam z godzine. Potem wycieczki ale dospalam do 11 Gosia to jest nas dwie czasami w sklepie czy cus sniesznie to wyglada jak mnie to zlapie Purblanca masakra ja bym tez bucala. Tym bardziej, ze mieszkamy sami i jakby Tz nie bylo to ja nie wiem... Mam nadz. Ze dzieki Waszym historiom z karmieniem dam rade. W koncu rogala se kupilam fajnego ;-) Ide na/sniadanie... O tej porze...
|
#2329 |
|
Raczkowanie
|
Slodziatek - kciuki za Was! Laila - czyżby to już dziś? ![]() Ale trzymacie w napięciu z tymi porodami A zapowiada się jeszcze ciekawiej, bo w końcu wszystkie jesteśmy już coraz bliżej swoich TP ![]() Ja dziś ostatnie zajęcia w SR - zwiedzanie porodówki, patologii i położnictwa prowadzone przez oddziałową Jestem ciekawa, ale czasem zastanawiam się czy rzeczywiście warto to widzieć wcześniej
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
diabli mnie jakoś ten obrazek nie pocieszyl, bo u mnie właśnie tak było, że mała miała już chyba koło miesiąca, a mnie się udawało odciągnąć tylko tyle co w pierwszej butelce, czasem tyle co w drugiej, ale to juz było osiągniecie
Oby tym razem było lepiej...
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie rożek dotarł również do mnie
|
|
|
|
#2332 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry kochane
![]() Sładziatek kciuki za poród daj znać jak tylko będziesz mogła ![]() Diabli jesteś moim guru laktacyjnym dobrze, że jesteś z nami przynajmniej dzięki Tobie mamy wiarę, że się uda Przynajmniej mi dodałaś skrzydeł ![]() Purblanka ojj przytulam Cię na odległość :tuli: czasem trzeba się pomęczyć na początku, żeby później mogło być lepiej i pamiętaj, że po każdym dołku jest górka A mojego męża jakieś przeziębienie łapie, gardło go boli daje mu leki, a on nie chce ehh to typ człowieka który leczy gardło wodą z solą i nic lepszego nie ma .... a no i paracetamol najlepszy na wszystko chyba dzisiaj deportuje go z naszego łóżka co by mnie nie zaraził ![]() aaaa i co najważniejsze swoją ciążę uznaje za donoszoną +15 kg, obwód brzucha 103 cm brak jakichkolwiek oznak zbliżającego się porodu, no chyba że częstsze chodzenie na kibelek to jakaś oznaka ![]() Życzę miłego dzionka wszystkim
|
#2333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sjesta z mamusia Cytat:
ale masz racje na mm dzieci ida jak burza. synek znajomej urodzil się 5 dni przed Nela, ponad kg mniejszy, a po 3 miesiącach był kilogram na plusie. chodzilysmy razem do przychodni na kontrolne wazenia i moja stala w miejscu albo miała niewielki przyrost, a on stale w gore i w gore.---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
żeby nie prosić się poloznych. poza tym majtki siateczkowe (2szt.), ale to tylko tak żeby np. idąc do łazienki cos trzymalo podpaske ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
zdazyl przed praca spelnic zachcianke (corki! bo przecież nie moja hehe). ahhh, zapomniałam o tym. siostra na razie nie dopomina się tego przysmaku...a szkoda!
|
||||
|
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Słodziatek! Czekamy na wieści!Laila, wierzę, że dziś wyjdziecie Diabli, ciekawa ta fotka. Pur, mnie też się zdaje że Tż ściemniają w tej robocie. Skoro taki niezastąpiony, niech mu to wynagrodzą, zatrzymają kasą - jeśli tego nie próbują, to ściema. Myslę, że dla Ciebie choć takie krótkie spotkanie psychicznie zrobiłoby dobrze na dłuższy czas |
|
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
taaa, a cale te zapasy starczyly ledwie na tydzień mojej nieobecności! odciaganie - 2 mies
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
tak mi zostało po cc. ale rogala tez mamy fajnego
|
||
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Gratki za tygodnie.Dzis tez/sa wizyty, czekamy na relacje.
Ja jutro ![]() Te rozki sa super
|
#2337 | |
|
Raczkowanie
|
No i co? Zadowolona? Porządny nie? Jedynie taki wielki mi się wydaje
Dzień dobry dziewczęta, Przyszła mi przesyłka z pieluchami i przewijakiem Jestem zadowolona. Teraz pranie będę wstawiać, prałyście te pieluchy z tego co pamiętam w 90stopniach? Kolorowe i białe? Boje się co z pralki wyciągnę po tym programie. Jeszcze nie wstawiłam, bo się boję ![]() Cytat:
Nawet nie będąc w ciąży jak go jadłam to miałam zawsze wyrzuty sumienia, że taka chemia z cukrem Ale ja tak mam z większością słodyczy sklepowych, że mi się wydaję, że się sama truję. Chore, ale tak mam.Teraz będziemy czekać na informację od Słodziatka, nieprędko się odezwie pewnie. Musimy być cieprliwe.
26.09.2014 Nasz skarb Franciszek, 54cm, 3170g Edytowane przez siuska Czas edycji: 2014-09-17 o 12:29 |
|
|
|
|
#2338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
później i tak je będziesz prasować na max temperaturze,więc wszelkie bakterie zginą. Ja sobie tak to tłumaczyłam nie wiem czy dobrze.
|
|
#2339 | |||
|
Rozeznanie
|
Lecę właśnie na USG i wizytę, zobaczymy ile przytył ten mój chłopaczek
Był ostatnio temat o prowadzeniu samochodu - ja musiałam przestać jak były upały, bo zaraz dostawałam zawrotów głowy, nie ważne jak zimno sobie klimatyzację ustawiałam. Ale teraz wróciłam i jeździ mi się bardzo dobrze. Opracowałam sobie swój system zapinania pasa - tak żeby jednak być przypiętym, ale nie mieć nic na brzuchu Mam tylko ostatnio problem z parkowaniem - ciagle mi się wydaje że mam jeszcze dużo miejsca, a tam hak sąsiedniego samochodu... ups... Nigdy mi się to wcześniej nie zdarzało. Może mi na oczy padło? ![]() A z nowości to właśnie mi się zaczęły zachcianki ciążowe właśnie biegałam do sklepu po mleko w proszku i zjadłam dwie łyżki na sucho Mam nadzieję, że to oznaki zbliżającego się powoli porodu, a nie "cofania w rozwoju" ciąży ;DSłodziatek zazdrościmy! Cudownie byłoby mieć już dzidziusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno będzie pomocna w chwilach paniki
|
|||
|
|
|
#2340 |
|
Rozeznanie
|
Uwielbiam mleko z tubki <3 ale chyba ze 100 lat nie jadłam, bo wydaje mi się, że to taka próchnica instant.
Natomiast na czas porodu mam spakowane krówki, o te: http://www.cukierek.net/UserFiles/Im...20kujawska.jpg Paradoksalnie tu się nie boję aż tak o zęby.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

? Dzisiaj rano to nawet mnie wystraszył, bo wstalam z łóżka i pocieklo mi po nogach i zaczelam się zastanawiać czy to nie wody, ale po analizie wyszło mi, że nie 

Pierwsze co rano robię, to lece z majtami do wc, żeby wkładkę założyć. Ale wydaje mi się, że to jakieś "zwykłe" wydzieliny, a nie czop, bo ma żółtawe zabarwienie, a wydawało mi się, że czop różowy powinien być. Może się mylę?

Dajecie wiarę, że może być dobrze mimo kłopotów, milijona rad i wszystkich wiedzących lepiej.
w lipcu i sierpniu przy wielkich upałach odciagalam "wode" - organizm wiedział, ze dziecko będzie chciało glownie piciu. to niesamowite, ze caly ten mechanizm tak działa...ze cyce sa inteligentne

Wkurza mnie tylko, że to jeden głupi dzień, ze mną by i tak spędził "chwilę". No nie wiem, dziś po południu ma się sprawa wyjaśnić, ale zapowiedział dziś rano, że jeśli nie ten piątek to już przyszły na pewno bierze wolny...Zobaczymy. Ale dzięki za informacje !
Ale pierwszy raz od kiedy jestem w ciąży, czułam taki "ból", dyskomfort, nie wiem jak to nazwać

13.12.13 

Oby tym razem było lepiej...

właśnie biegałam do sklepu po mleko w proszku i zjadłam dwie łyżki na sucho