|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ze smoczkami to jest chyba tak, że jedno się planuje a w praniu i tak wychodzi inaczej... |
|
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratulacje nowo rozpoczętych tygodni. Wszystkie te cyferki są przerażające wolę o tym nie myśleć
![]() Ja też mężowi robię kanapki do pracy, a zawsze mnie przekupi tym, że ja robię takie dobre Rano też wstaję z nim i robię kawkę i zawsze chwilę z nim posiedzę, bo mamy dla siebie tak mało czasu, ale wiem, że umie sam i jak trzeba to robi, a zdarza się, że zrobi kolację żonce.Anetka zdrowiej, a jak Ci nie przejdzie to lepiej idź do jakiegoś lekarza. Paulina a jak tam u Ciebie dzisiaj coś już wiesz?
|
#394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tymi co dogadują nie przejmuj się. Jednym uchem wpuść, drugim wypuść wkurza mnie jak ktoś prawi morały na jakiś temat, a sam w pewnych kwestiach postępuje wbrew temu co mówi innym....Szkoda nerwów na takie osoby ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
ostatnio znów częściej w nocy chodzę, zdarza się po 2-3 razy... |
||
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
wyjde z siebie zaraz
mielismy jechac a ten spi na calego a potem wstanie i powie ze chce jechac to w dupie to mam, potem to trzeba corke z przedszkola odebrac , a tak sie zlozylo ze mama nie moze bo na rehabilitacje jezdzi o tej godziniewiedzialam ze tak bedzie, bo zawsze jak ma wolny dzien to spi do 13!!! za☠☠☠iscie albo siedzi w pracy od rana do nocy albo spi wrrr
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-09-17 o 10:30 |
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 5 rano na TVN7 lecą powtórki 'We dwoje' - teleturnieju dla narzeczonych, który leciał jakieś 10 lat temu i teraz go sobie przypominam ![]() Zanet, staram się tym oczywiście nie przejmować, ale trochę mnie to już irytuje, że mądrzą się ci, którzy powinni mieć na dany temat najmniej do powiedzenia. W ogóle mam wrażenie, że rodzina TŻ interesuje się nami wyłącznie wtedy, gdy chce się do czegoś dowalić - bez tego raczej dialogu nie ma.
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
35tc to już tak blisko
|
|
#398 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() wczoraj wieczorem próbowałam tu napisac z komórki i znowu się nie dało już mam takiego nerwa na to... Teraz mała poszła z dziadkiem na dwór, to nadrobię ![]() Cytat:
musisz tz wysłać po 0% ![]() ![]() a te biustonosze są z zewnątrz z takiej miłej satynki, a wewnątrz bawełniane. Bardzo wygodne Komplecik kupiłam na r. 56, ale w hm mają jakąś zawyżoną rozmiarówkę i wychodzi jak standardowe 62. Były też w r. 50 ale nie chciałam brać takiego na 'styk' Cytat:
![]() Cytat:
U mnie przekręcanie maluszka nie wchodzi w grę, bo jak tylko dotknie się mojego brzucha to od razu mam skurcze i mam bezwzględny zakaz dotykania brzucha. Poza tym gin mówił że to obracanie jest zbyt ryzykowne dla dziecka. No ale mały ma jeszcze trochę czasu... pożyjemy zobaczymy ![]() Teraz ide was dalej nadrobić, a później dzwonić do rosa
|
|||
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za buractwo! Współczuję, że musisz znosić takich ludzi. Kurde jakaś lewa ta moje szkoła rodzenia bo zero prezentów ![]() U mnie dziś 2 miesiące do porodu. |
|
|
|
|
#400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zawiesina gaviscon, nawet we wloszech ja reklamują jako dla kobiet w ciąży, wiem, bo przelaczylam kiedyś na rai uno i akurat reklama leciała Cytat:
czekoladka nie denerwuj się, wlasnie wrocil z zebrania i z pracy,na październik już za chwile uloza mu grafik i chciał na początku miesiąca pracować jak najwięcej, by godziny wyrobić i mieć jak najwięcej wolnego pod koniec października, bo powiedział, ze nie wiadomo, kiedy Hania będzie chciała przyjść na swiat dobrze, ze chociaż o tym pomyslal---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
ja mam zawiesina gaviscon, nawet we wloszech ja reklamują jako dla kobiet w ciąży, wiem, bo przelaczylam kiedyś na rai uno i akurat reklama leciała Cytat:
czekoladka nie denerwuj się, wlasnie wrocil z zebrania i z pracy,na październik już za chwile uloza mu grafik i chciał na początku miesiąca pracować jak najwięcej, by godziny wyrobić i mieć jak najwięcej wolnego pod koniec października, bo powiedział, ze nie wiadomo, kiedy Hania będzie chciała przyjść na swiat dobrze, ze chociaż o tym pomyslal
|
|
|
#401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#402 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja biorę magne b6 i maksymalną dawkę bo 3x2, tylko że jak go nie brałam to miałam bardzo często skurcze łydki i powieki też mnie "łapały" teraz mam spokój, a brzuszek stawia mi się tak maksymalnie 9-10 razy dziennie więc spokojnie 1-2 tab dziennie mogłabyś brać ![]() Cytat:
![]() ja też planowałam, że może bez smoczka się uda, a może tylko na poczatku... i co wyszło? że moje dziecko od urodzenia wolało ssać palca co ja się nakupowałam różnych smoczków....... (a ile kasy na nie wydałam to już nie wspomnę ![]() Do dzisiaj ssie palca i nie mam pojęcia jak ją od tego oduczyć. Na szczęście robi to tylko do zaśnięcia i w nocy jak się przebudzi Cytat:
![]() Kasia gratulacje nowego tygodnia ![]() Mi asystent pokazuje 55 dni do porodu
|
|||
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kobitki
jeeeeeny wczoraj mnie nie było, a ile do nadrabiania Kasia nic się nie stało jakaś zalatana byłam dzięki za troskę mam 55 dni do tp ![]() mgds wybrałabym granatową ![]() Anetka piękne bodziaki ![]() paulina no to Ty czekasz aż zejdą siniaki, a ja wysypka Kiara ja robiłam Aspat, Alat, bilirubinę i fosfatazę zasadową szybkawolna no widzę po zdjęciach, że już gotowa ![]() melleczka bardzo ładny wózeczek ![]() Zanet jesli chodzi o foteliki to masz tez aukcje na all gdzie w zestawach 3w1 np.w sevilli masz foteliki maxi cosi Keithlyn, magdula dobrze, ze wizyty udane ![]() chmielinka wybrałabym cc alekaz nie robiłabym ponownych badań ![]() Anetka skoro blisko Ciebie to pojedź i zobacz jak nie są zniszczone to moim zdaniem warto brać doczytałam już, że wzięłaś ![]() Futbolowa ja to wiecznie na głodzie chodzę i tylko zastanawiam się jak wytrzymam na odwyku słodyczowym po tym jak się rozbestwiłam w ciąży ![]() szybkawolna nie wzięłabym tego fotelika...wg mnie noworodek nie powinien być w takiej pozycji paulina dobrze jednak, że pojechałaś...nikt nie lubi być w szpitalu, ale pamiętaj, że wszystko dla maleństwa trzymam kciukiKasia no czas leci ja też powoli zaczynam się bać ![]() martha ja też w nocy wstawałam po rennie, bo tak mnie zgaga męczyła mi właśnie od 3 dni drga powieka i biorę Mg ![]() LolaMontez 35 tc? wow pakujesz już torbę? ![]() u mnie dziś obiad z wczoraj - ryż z kurczakiem, pieczarkami i serem w sosie curry ![]() dziewczyny, bo piszecie niektóre, że prasujecie już ubranka? ja już mam wszystkie poprane i przykryte. zastanawiam się kiedy mogę zacząć prasować i chować już do szaf? a drugie pytanie to czy dzwoniłyście do swojego szpitala i pytałyście co trzeba zabrać, a co oni zapewniają? czy może byłyście osobiście?
|
#404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
byłam na targu nakupiłam śliwek i robie chutnej śliwkowo - cebulowy do pasztetów |
||
|
|
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny fajnie, tez czasem lubie zrobic jskies mega wypasne sniadanie czy kolacje. Ale inaczej jak to robisz bo chcesz a inaczej jak wiesz ze on sam sobie nie zrobi....
Przyszla przesylka od Healtha. Kurde ta paczka to taka na odwal sie.... wszystko w srodku latalo, nie wiem czy jest wszystko musze sprawdzic ale net mi padl i tylko na tel mam... ale jakis taki niesmak. Wasze paczko od niego Tez tak wyglądały ? Niechlujnie...
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc siłą rzeczy musiałam czekać 2 razy dłużej ![]() Paulina, jak tam? Mam nadzieję, że sytuacja się normuje i szybko Cię wypuszczą Gonia?? Gdzie jesteś, jak Twoja szyjka?
|
|
#407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ciazy mozna tylko zobojetniacze na pewno sa to gaviscon i rennie a reszta to nie wiem. Na szczescie rennie na mnie działa ![]() Czekoladka a jakbyś na niego nakrzyczala? Na mojego działa tżety to jednak potrafią zdenerwować jak miało kto ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- manieczka czy ja pakuje torbę?? Nieeeee póki co prócz jeden piżamy i szlafroka z którym na codzień sie nie rozsaje to nie miałabym tam co wsadzić (ciuszki na wyjście to mam ale to maz pózniej podrzuci) już na mnie kuzynki nakrzyczaly ze jeszcze nie zaczęłam ale jakoś ciagle do mnie nie dochodzi to ze to już tak niedużo czasu zostało
|
|
#408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MUSI najpierw wysłuchac mojego monologu na temat tego co zrobił i jak ja to odbieram (jak nie słucha to wie że będzie jeszcze gorzej ) a zazwyczaj wjuż w trakcie mojego ględzenia stwierdza że nie ma nic na swoją obronę i poddaje się ![]() Ja dzisiaj pakuję torbę już wszystko mam poprane wiec muszę się za to wziąć, żeby w razie "W" mąż nie musiał kombinować opieki do córki i jeszcze mnie pakować...czekoladka Do jednego rossmanna sie nie dodzwoniłam, a w pozostałych trzech nie ma tej promocji ciekawe czy w wodzisławiu dają ten rabat ![]() Jakby któraś chciała skorzystać to po zapisaniu się do newstselera h&m na maila dostaje się rabat -25% na wybraną rzecz |
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje kolejnych tygodni
U mnie pozostało 63 dni zaczął się 32 tydzień
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
Szybkie pytanie: kupowałyście proszek do prania dla dzieci zarówno do kolorów jak i do białego?
|
|
|
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj mnie z Wami nie było, bo Mama przyjechała w odwiedziny...a tyle do nadrabiania to jeszcze nie miałam. :P Pleciugi z Was.
![]() Wczoraj też miałam wizytę u Ginki oraz USG. Na USG wszystko w porządku. Dzieć dzielnie rośnie, na 31 tydzień waży 1689g. Ma 6,5 cm stopy. Będzie duży chłop jak nic. :P Przepływy w porządku. Łożysko wydolne i na tylnej ścianie. U Ginki też w porządku. Szyjka zamknięta i długa. ![]() Wczoraj dokonałam zakupu wózka. Jest cudowny! Zakochałam się, a ten kolor! Podsumowując to w gruncie mam już wszystko. Mogę rodzić No dobra, może jakieś drobne rzeczy mi zostały, ale to naprawdę drobne. Paulina co z Tobą? Co dziś lekarze mówią?
|
#412 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
do kolorowego bo te do białego maja trochę wybielacza .Właśnie słucham ze kobieta w ciazy w Katowicach wzięła udział w wypadku bo 4 samochody sie zderzyły, jak mówią na RMF to pewnie nie za dobrze :-/ oby wszystko było dobrze masakra ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
za wizytę proszę sie pochwalić i wkleić zdjęcie wózka
|
|
#413 |
|
Rozeznanie
|
a taki ?
spac przez tenfotelik nie moge , jezdzic jakos super duzo nie bede gora 15 min przejazdzkihttp://allegro.pl/nosidelko-ferrari-...609260283.html
|
#414 | ||
|
Zadomowienie
|
U mnie jednak będzie mega warzywne leczo, cukinia sobie stała taka samotna już pare dni, dokupiłam paprykę i inne pierdoły już się robi
![]() Byłam w ogóle w biedronce zrobiłam większe zakupy i dostałam 2 zdrapki , miałam taką nadzieję że wygram samochód ... niestety nie tym razem ![]() Paulina - odezwij się co tam u ciebie .... Cytat:
...a słyszałam że dobra !Cytat:
Ja za to mogę powiedzieć że szpital i igły mi nie straszne Ale porodu boje się jak choleraaaa..
|
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina.....
kurde, chyba jej nie puścili do domu, tak to by napisała..... eh.. sillesianna a Ty gdzie się podziewasz? kurde... może i ja już powinnam coś zacząć prać? mam wszystko na półkach, ale na razie w zwykłym proszku wypranemuszę się za to wziąć, a najpierw to ten proszek kupić ![]() chyba jelpa wezmę, ale tylko do kolorów w ogóle chciałam brać ostatnio kosmetyki do kąpieli, ale w sumie doszło do mnie, że w zasadzie Jasiek nadal kąpie się w takim płynie 2w1 i on się nada dla niemowlaków, to spróbuję go użyć i dla małej, jak będzie ok to będę im 1 kupować
|
#416 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że wszystko w porządku takie informacje to można czytać ![]() No właśnie chwal się wózkiem...
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() happywoman, cieszę się, że wszystko okej
|
|
#418 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za dobre wieści ![]() Cytat:
![]() oby nic jej ani dziecku się poważnego nie stało ![]() ostatnio jestem przewrażliwiona na tym punkcie... jak niedawno była ta sytuacja co facet po pijaku zabił w wypadku ciężarną to czułam się jakby ta kobieta była jakąś bliską z rodziny ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam nade wszystko lekturę tego bloga: http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...-ci-powie.html oraz obejrzenie: http://fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,5...ch,451495.html Życzę Ci z całego serca abyś nigdy nie musiała się przekonać na ile dobry fotelik jest ważny, ale tego się przewidzieć nie da, a sądzę, że żaden rodzic nie chciałby sobie kiedyś pluć w brodę, że chęć zaoszczędzenia 200zł na foteliku kosztowała go życie lub zdrowie własnego dziecka. Edit: Żeby nie było, że piję do Ciebie Może za ostro się wyraziłam, ale trochę się naczytałam o fotelikach i tym postem odnoszę się do ogółu. Warto poświęcić więcej uwagi przy wyborze fotelika. Ten który wkleiłaś nie jest zły
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2014-09-17 o 12:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

ja zreszta tez nie brałam, nie lubię kanapek po kilku godzinach 

Rano też wstaję z nim i robię kawkę i zawsze chwilę z nim posiedzę, bo mamy dla siebie tak mało czasu, ale wiem, że umie sam i jak trzeba to robi, a zdarza się, że zrobi kolację żonce.
mielismy jechac a ten spi na calego
zostało mi wg suwaczka 41 dni z tym, ze ciaza jest mniejsza wiec pewnie urodzę po terminie...

glodnemu chleb na mysli....

łydki i powieki też mnie "łapały" teraz mam spokój, a brzuszek stawia mi się tak maksymalnie 9-10 razy dziennie 

trzymam kciuki
01.06.2013
...a słyszałam że dobra !