|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Cytat:
![]() W czwartek poszukam w galerii, dziękuję |
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wchodzisz na swój profil, klikasz zdj. profilowe i pod imieniem i nazwiskiem wybierasz opcję "znajomi" - zdj. jest widoczne, ale nie można powiększyć. Z każdym nowym profilowym chyba tak trzeba ustawić. Tła się nie da w taki sposób. Jak coś masz na tablicy to pewnie są to rzeczy przed zablokowaniem prywatności, można je usunąć np. tak: kłódka na górnej belce (ja mam już nowe ustawienia, nie wiem czy już każdy ma), "kto może zobaczyć..." a później "Co inne osoby widzą na mojej osi czasu? Wyświetl jako". I na tej stronie jak coś chce żeby było ukryte to klikam globus przy zdjęciu itp. i wybieram "znajomi".
Edytowane przez Wolha Czas edycji: 2014-09-16 o 22:06 |
|
|
|
|
#3033 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Musisz wejść w zdjęcia, album z profilowymi i obok daty zdjęcia zmienić prywatność z "publiczne" na "znajomi". Zdjęcia w tle niestety nie da się tak zmienić .
|
||
|
|
|
#3034 |
|
szeryfcio
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48156352]No coś Ty, załóż lampę sama, to proste jak konstrukcja cepa
poszukaj instrukcji w necie, który kabelek z którym połączyć, wyłącz korki i do dzieła uczucie satysfakcji gwarantowane, zapewniam [/QUOTE]Powiem Ci, że kusi mnie to zrobić ale boję się, że wywołam jakieś spięcie niewłaściwym podłączeniem i więcej będzie z tego problemów niż pożytku Jeszcze w przypadku takiej lampki potrzeba byłoby użycia wiertarki czy wkrętarki..pewnie wszystko do zrobienia, ale nie wiem czy się za to brać..skąd na przykład mam wiedzieć jaki rozmiar wiertła do danego kołka rozporowego zastosować?
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wypada do eleganckiego stroju założyć płaskie buty? Zwykłe, klasyczne półbuty tyle że bez żadnego obcasa.
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego nie? Ja tylko takie noszę i jakoś nie wydaje mi się, żeby było to nieeleganckie.
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wszędzie czytam, że kobiecy strój elegancji wymaga obcasów i żeby się przemęczyć. I zaczynam mieć wątpliwości czy wypada czy nie wypada bo i okazję mam taką że powinno być tip top.
|
|
|
|
#3039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej wziąć ciut mniejsze, potem ewentualnie powiększyć dziurę większym. Zawsze można dokupić grubszy kołek jakby co. Jak jesteś odważna, to próbuj, nie ma co patrzeć na chłopów i jeszcze im za to płacić. ![]() Ale wiesz, że są trzy rodzaje wierteł? Do betonu, drewna i metalu, różnią się końcówkami i kolorami. Podobno są też uniwersalne, trzeba wiedzieć z czym ma się do czynienia. Ważne, trzeba obczaić którędy idzie prąd w ścianie, żeby nie przewiercić kabla. I wyłączyć korki podczas łączenia kabelków. ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Dzięki Edytowane przez wlosomaniaczkaaa Czas edycji: 2014-09-17 o 09:33 |
|||
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam rezerwację biletu na wizzair.
Nie zapłaciłam jeszcze. Nie chcę tam jednak lecieć i wysłali mi email, że jeśli nie zapłacę po 24h to rezerwacja jest anulowana. Minęło jakieś 30h lub więcej i ona nadal jest o co chodzi? |
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Miała któraś z Was walizkę na 4 kółkach? Wygodniejsze niż te na dwóch? Lepiej kupić te z carbonu (solidniejsze) czy te materiałowe (więcej upcham)? Miałam wcześniej materiałową i całkiem dobrze się sprawowała, ale może ten drugi typ lepszy?
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Mi drugi typ tak rzucali w samolocie, ze pekla. Z 4 kulkami dla mnie walizki sa wygodniejsze, nie musze sie ciagnac, moze jechac obok mnie, wiec nikogo nia nie walne, nie czuje wagi walizki na reku.
|
|
|
|
#3043 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Mam komplet - 3 w różnych rozmiarach i są rewelacyjne. Lekkie, pakowne, zwrotne i wytrzymałe
|
|
#3044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przesadzajmy. Choć odrobinę niezależności od tego co piszą i co 'być powinno'
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłano z tel. |
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie mam już trochę niezależności i nie chcę przegiąć, bo jak mówię, okazja taka, że akurat takie szczegóły mogą mieć na nią wpływ
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- ... |
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Jakies domowe lub nie domowe (apteczne) sposoby na wyleczenie kaszlu?
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam 3 pytania.
1. Założyłam oświetlenie LED w łazience, jednak okazało się za krótkie. Da się dokupić trochę taśmy i jakoś połączyć z resztą? Czy jedyną opcją jest wymiana taśmy na dłuższą? 2. Chcę zrobić zapas leków na wypadek przeziębienia. Wybrałam leki na kaszel, na gardło, ale szukam jeszcze czegoś na gorączkę, ogólnie osłabienie. Polecacie coś? Zawsze podczas przeziębienia biegłam do apteki i brałam to, co polecał farmaceuta, a teraz chcę zrobić zapas i nie wiem co jest dobre :< 3. W marcu/kwietniu zacznę znowu biegać i chciałabym kupić leginsy, takie trochę przytrzymujące brzuszek, w których nie będą mnie bolały pośladki od wstrząsów. Kiedyś mierzyłam leginsy w H&M, ale rozmiar L bardzo źle mi się wkładało, choć nie nie mam nadwagi, ani grubych nóg. Polecacie firmy, które mają jednak trochę większe rozmiary niż L, do 150zł? |
|
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3052 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3054 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i nie dla wrzodowców. A Fervex został wycofany ze sprzedaży.
Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2014-09-17 o 12:13 |
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=aw6N7DsMbKs 2. każdy organizm różnie reaguje na leki, dlatego nie ma jakichś super extra zawsze skutecznych. Na mnie na przykład prawie nie działają leki na przeziębienie, muszę odchorować swoje. A już w szczególności tabletki na katar, to dopiero wyrzucanie pieniędzy w błoto. Doraźnie pomagają zwykłe krople do nosa. Moi znajomi bardzo sobie chwalą tabcin. |
|
|
|
|
#3056 |
|
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;48171956]To już nie dla dzieci, bo ma w składzie aspirynę
No i nie dla wrzodowców. A Fervex został wycofany ze sprzedaży.[/QUOTE]Aaa, to ma być dla dziecka. To nie wiem, nie znam się. ![]() A z Fervexem wiem, że jakieś cudawianki były ale, że wycofany to nie wiedziałam. Jakiś składnik niedobry? |
|
|
|
#3057 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poza tym polecałam najprostsze leki (z jedną sub. aktywną), bo reszta zwykle zawiera albo substancje przeciwkaszlowe, albo na katar (Tabcin), a Varga takie już posiada. Akurat ktoraś seria Fervexu była skażona bakteriami, nie chodzi o składniki. |
|
|
|
|
#3058 |
|
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;48171956]To już nie dla dzieci, bo ma w składzie aspirynę
No i nie dla wrzodowców. A Fervex został wycofany ze sprzedaży.[/QUOTE]Varga nic nie pisała o dzieciach. Fervex nadal można kupić. Została wycofana jakaś tam partia. |
|
|
|
#3059 |
|
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;48172248]Nie wiem czy ma być dla dziecka. Ja w zasadzie nikomu nie polecam aspiryny i sama rzadko ją zażywam, bo to żołądkowy morderca
![]() Poza tym polecałam najprostsze leki (z jedną sub. aktywną), bo reszta zwykle zawiera albo substancje przeciwkaszlowe, albo na katar (Tabcin), a Varga takie już posiada. Akurat ktoraś seria Fervexu była skażona bakteriami, nie chodzi o składniki.[/QUOTE] A to nie wiedziałam, że aspiryna taka szkodliwa. W sumie niewiele wiem o lekach, na szczęście (tfutfu) rzadko muszę coś brać i raczej unikam leków. Ale wiadomo, czasami się nie da. A mam pytanie: czy jak jest jakiś wątek, nie chcę się w nim udzielać ale chcę go śledzić to da się go jakoś subskyrbować bez pisania? Jeśli to głupie pytanie, to proszę się nie śmiać, ja z tych co to niedawno się dowiedziały, że jest opcja 'pokaż pierwszą nieprzeczytaną wiadomość'
|
|
|
|
#3060 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jasne, że można. U góry, pod numeracją stron masz:narzędzia. Klikasz i wybierasz subskrybcję. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

. Musisz wejść w zdjęcia, album z profilowymi i obok daty zdjęcia zmienić prywatność z "publiczne" na "znajomi". Zdjęcia w tle niestety nie da się tak zmienić
.
poszukaj instrukcji w necie, który kabelek z którym połączyć, wyłącz korki i do dzieła
Jeszcze w przypadku takiej lampki potrzeba byłoby użycia wiertarki czy wkrętarki..pewnie wszystko do zrobienia, ale nie wiem czy się za to brać..skąd na przykład mam wiedzieć jaki rozmiar wiertła do danego kołka rozporowego zastosować?