Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-17, 20:14   #211
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
nie jestem wybredna, wklejam jak leci Dzięki

ja spadam do spania, papa!
dobrej nocki

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:14   #212
lejdi_aga13
Rozeznanie

mnie dziś łydki bolą ale dużo chodziłam.

Jutro dostane mój detektor tętna <3 o 11 juz bede mogła posłuchac-ciekawe cz dam rade.
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:18   #213
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
fajnego masz tż mój mówi że mam sobie z głowy wybić że będzie przy porodzie, że on padnie zanim wejdzie na sale porodową
mój sie droczy ,ze ja będe na porodówce a on przed salą bedzie kanapke jeść I wejdzie jak już bedzie po
Stary 2014-09-17, 20:18   #214
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Moj TZ mi wlaczyl porody w tv, i odbyl chwilowa scene tego w jaki sposob bedzie do mnie mowic podczas porodu
hahaha no ładnie

a ja muszę pochwalić mojego Tż- chyba już się przekonał w 100% do uczestniczenia w moim porodzie
Zanim zaszłam w ciąże, kiedyś go spytałam czy by chciał, wtedy odpowiedział, że raczej nie. Kilka razy oglądaliśmy razem "porodówkę" na tlc, ja mu trochę tłumaczyłam jak to wygląda (z opowiadań), ale broń boże do niczego nie namawiałam Przyjęłam taktykę, że go nie namawiam, tylko pokazuję jak to może wyglądać.
Wkurzyła mnie tylko rodzina tż, która pierwsze co, jak zaszłam w ciąże, pytała się tż czy będzie obecny przy porodzie. I wyrażali to w taki sposób, jakby to była co najmniej jakaś dewiacja Ale oświadczyłam im, że skoro ja go nie namawiam, to nie chcę też, aby ktoś go odwodził od tego.
No i wyszło na to, że rodzimy razem

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:20   #215
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
mój sie droczy ,ze ja będe na porodówce a on przed salą bedzie kanapke jeść I wejdzie jak już bedzie po
oni chcą jak najlżej a to my się męczymy a oni to nas nawet za rękę nie chcą potrzymać w czasie porodu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-17, 20:20   #216
mama_kasia88
Raczkowanie

Kolorowych snów

Jaka piękna pokaźna lista mamusiek a mówią że słaby przyrost naturalny

a jesli chodzi o wage to wtrącę swoje 3 grosze...
Choćbyśmy nie wiem ile przytyły, ile miały rozstepów, i jak bardzo wiszące cycki te nasze szkraby w brzuchach nam wszystko wynagrodzą i to każdego dnia, swoim uśmiechem, pierwszym "agugu", pierwszym kroczkiem, pierwszym "mama" .... to są "Rzeczy" bezcenne

Przykład z przed godzinki: Przychodzi mój duży dwulatek, przytula się do mnie i mówi"moja mama" za chwilę pokazuje palcem na brzuch "i trochę dzidzi"... i znów się przytula"kocham mame Kasie"... i..... i tak oto ryczałam pół godziny

A teraz siedzi i z tatą mecz ogląda :P Ale niestety nie siatkóweczkę (też nie mam dostepu ). Taaaa jakby tata był w pracy (często jeździ w nocy) to już by dawno spał :P ale niech sobie chłopaki radzą po swojemu
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:21   #217
aneta_s13
Rozeznanie

Matko nie ogarniam Was!!! no co myśle że kończę czytać - znów kolejna strona

Pozatym martwią mnie te wieczorna bóle brzucha od soboty...
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:22   #218
niunia_ona
Zakorzenienie

Choćbyśmy nie wiem ile przytyły, ile miały rozstepów, i jak bardzo wiszące cycki te nasze szkraby w brzuchach nam wszystko wynagrodzą i to każdego dnia, swoim uśmiechem, pierwszym "agugu", pierwszym kroczkiem, pierwszym "mama" .... to są "Rzeczy" bezcenne

genialny tekst
oczywiście sama prawda

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-17, 20:23   #219
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Mon9 sprawdź pocztę

Dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa
Mogę w koncu normalnie świętować dzisiejsze urodziny, ostatni raz 2 z przodu
Spełnienia marzeń

Cytat:
Ja mam 8 dni po terminie porodu urodziny, wiec to bedzie najlepszy prezent jaki moge sobie wymarzyc
Ja 7 będzie przepiękny prezent

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
Nie daję rady Was nadrabiać! tyyyyyle piszecie dziennie, że szok!

Ale witam się w nowym wątku, świeżo po wizycie
Wyniki testu podwójnego prawidłowe (mniejsze ryzyko niż ryzyko stosowne do wieku); szyjka macicy itd. w porządku; dziecinka nadal mniejsza niż wynikałoby z OM (widocznie późno miałam owulację), wg USG jest teraz 15+2, a wg OM 16+6; wszystkie kości widoczne, żołądek, pęcherz, nerki, itd. też; struktury w mózgu symetryczne.
Gin zapytał, czy chcemy znać płeć - stwierdził, że jest prawie pewny (na 99%), bo maluch idealnie ułożył się tak, że widać było ładnie pośladki i krocze. Za miesiąc jeszcze potwierdzi, ale uważa, że rośnie mi w brzuchu mała kobietka Tak więc Będzie prawdopodobnie nasza Ula (imię od dawna wybrane). Jednak to był chyba znak, że za nic żadne męskie imię nam nie podchodziło i nie podobało się
Na nocne skurcze mam przyjmować aspargin.
Super, że wszystko dobrze
I gratuluję córci

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Oj Matki Wariatki :P ile można pisać Kiedy Wy to kochane robicie od wczoraj wieczora miałam do nadrabiania 13 stron!! baa nawet nowy wątek już się zaczął Ale fajnie poczytać co u Was

eh my też dziś po wizycie. I oczywiście znowu coś, generalnie tż wział do końca tyg wolne bo stwierdził że musi mnie wspomóc...
Znowu mam leżeć, bo coś szyjka Pani doktor się nie podoba, zwiększyła luteinę i do tego wyszły leukocyty w moczu i mam posiew robić i zobaczymy co dalej. i znowu schudłam tym razem 2 kg , czyli od początku już jakieś -6kg będzie. I oczywiście żelazo poszło w dół... Nie chce Wam zasmucać, ale centralnie dziś mnie "siły pozytywne" opuściły...
No co rusz coś się dzieje, i ok ciążą to nie choroba... ale każda jest inna....

I szczerze? Heh Wasze opowiastki o siekierach pod poduszką, czy zachciankach i itp powodują uśmiech u mnie Jesteście takie fajne pogodne duszyczki, dzięki mamuśki
Będzie dobrze, odpoczywaj

Jestem po wizycie i ja.. Moje maleństwo waży 175g i ma 15cm długości i prawdopodobnie będzie dziewczynką , z dzidzią wszystko ok Tylko mam nisko osadzone łożysko, lekarz mówił, że powinno się podnieść.. Od ostatniej wizyty przytyłam aż 300g chyba u doktorka waga popsuta
Stary 2014-09-17, 20:23   #220
RaDaMa
Raczkowanie

a jeszcze miałam napisac co do płci.. jedna lekarka orzekła, że dziewczynka, druga, ze chłopiec tak więc czekamy na usg połówkowe. Ale ja mam przeczucie na dziewczynkę bo czuję się zupełnie inaczej niż w ciązy z synem
Stary 2014-09-17, 20:24   #221
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Spełnienia marzeń

Ja 7 będzie przepiękny prezent

Super, że wszystko dobrze
I gratuluję córci

Będzie dobrze, odpoczywaj

Jestem po wizycie i ja.. Moje maleństwo waży 175g i ma 15cm długości i prawdopodobnie będzie dziewczynką , z dzidzią wszystko ok Tylko mam nisko osadzone łożysko, lekarz mówił, że powinno się podnieść.. Od ostatniej wizyty przytyłam aż 300g chyba u doktorka waga popsuta
Ja jak byłam w sob na IP to mój szkrab ważył 152 gramy , a mamy ten sam tp
także praktycznie to samo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 20:25   #222
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego

Będzie dobrze ! ważne, że dzieciaczek zdrowy

Co do wagi to ja teraz się nie ważę bo się boję
W 1 ciąży przytyłam 16 kg, w ciągu 3 miesięcy straciłam 20 kg. Jednak gdy przestałam KP powróciłam do niezdrowego żarcia i teraz startowałam z wyzszej wagi
Haha...jesteś moim klonem Miałam dokładnie tak samo z wagą. No identyko. +16 kg do porodu, -20 po w bardzo szybkim tempie ( mam nawet takie zdjęcie, że skóra i kości normalnie) i też po ostawieniu kp przybrałam znów i startuje z wyższej wagi

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
mnie dziś łydki bolą ale dużo chodziłam.

Jutro dostane mój detektor tętna <3 o 11 juz bede mogła posłuchac-ciekawe cz dam rade.
Ja dziś próbowałam. Nie wyszło mi , tylko sie zdenerwowałam. Dla mojego detektora to chyba za wcześnie.

Cytat:
Kolorowych snów

Przykład z przed godzinki: Przychodzi mój duży dwulatek, przytula się do mnie i mówi"moja mama" za chwilę pokazuje palcem na brzuch "i trochę dzidzi"... i znów się przytula"kocham mame Kasie"... i..... i tak oto ryczałam pół godziny

A teraz siedzi i z tatą mecz ogląda :P Ale niestety nie siatkóweczkę (też nie mam dostepu ). Taaaa jakby tata był w pracy (często jeździ w nocy) to już by dawno spał :P ale niech sobie chłopaki radzą po swojemu
Dokładnie Tak to już jest z tymi dziećmi

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:27   #223
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
fajnego masz tż mój mówi że mam sobie z głowy wybić że będzie przy porodzie, że on padnie zanim wejdzie na sale porodową
Moj Tz nie wyobraza sobie ze nie bedzie go przy porodzie, mowi byl przy poczeciu obowiazkowo bedzie odbieral porod z lekarzami z poczatku to ja myslalam, ze dziwnie, ze jak to moj maz bedzie mnie ogladal w takiej sytuacji itd. no ale jak sam jest gotowy i to zaden problem dla niego to jestem oczywiscie szczesliwa a teraz nie wyobrazam sobie ze mialabym urodzic sama bo on nie zdazy, praca w delegacjach.. podpytywalam czy psychicznie nic sie u niego nie zmieni, bo widoki przyjemne nie sa... ale widze ze nie mam o co sie zamartwiac...

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja również nie napisałam, że Ktokolwiek póki co krytykował kogoś.
Tak naprawdę nieco wyprzedziłam rzeczywistosc. Na moim wątku mamuś majowo- czerwcowych 2013 było wyjątkowo sielsko, ale niestety od czasu do czasu docierały do nas informację, że na jakimś wątku rozpoczęły się kłótnie o różne sprawy a to żywienie siebie, a to żywienie dzieci, a to o wózki etc.
W związku z tym i z pojawieniem się mamusi styczniowej pomyślałam, że nieco wyprzedzę sytuacją i w tym kontekście napiszę, że warto pamiętać, że przede wszystkim mamy się wspierać, a nie krytykować. I jeśli jedna mama ma inny pogląd niż inna to jej prawo i szkoda się o to np. kłócić.
rozumiem
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:28   #224
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

super -fajnie że wszystko dobrze z maleństwem!
Stary 2014-09-17, 20:28   #225
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
hahaha no ładnie

a ja muszę pochwalić mojego Tż- chyba już się przekonał w 100% do uczestniczenia w moim porodzie
Zanim zaszłam w ciąże, kiedyś go spytałam czy by chciał, wtedy odpowiedział, że raczej nie. Kilka razy oglądaliśmy razem "porodówkę" na tlc, ja mu trochę tłumaczyłam jak to wygląda (z opowiadań), ale broń boże do niczego nie namawiałam Przyjęłam taktykę, że go nie namawiam, tylko pokazuję jak to może wyglądać.
Wkurzyła mnie tylko rodzina tż, która pierwsze co, jak zaszłam w ciąże, pytała się tż czy będzie obecny przy porodzie. I wyrażali to w taki sposób, jakby to była co najmniej jakaś dewiacja Ale oświadczyłam im, że skoro ja go nie namawiam, to nie chcę też, aby ktoś go odwodził od tego.
No i wyszło na to, że rodzimy razem
A z rodzina bym sie poklocila o takie pytanie.
Stary 2014-09-17, 20:28   #226
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Kolorowych snów

no i właśnie dla takich chwil warto być mamą

Cytat:

super, co raz więcej mamy dziewczynek!

a ja dzisiaj podczas zakupów wlazłam na dziecięcy dział w Zarze i prawie się rozpłynęłam
Znalazłam to cudo i gdyby nasze maleństwo okazało się dziewczynką to już ma zaplanowany płaszcz na jesień http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...6p2091534.html (ma takie słodziutkie uszy na kapturze)

Stary 2014-09-17, 20:31   #227
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

genialny tekst
oczywiście sama prawda
Na wszystko machnelabym reka, w koncu to moje malenstwo jest we mnie
Stary 2014-09-17, 20:33   #228
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
A z rodzina bym sie poklocila o takie pytanie.
eee no z treściami to się kłócić nie będę ja ogólnie to, co oni mówią wpuszczam jednym uchem, drugim wypuszczam, bo baaaardzo się różnimy we wszystkich aspektach życia i pewne rzeczy dla mnie normalne, dla nich są fanaberią. U nich normalnym jest, że rola ojca ogranicza się do utrzymania dzieci i podarowania dzieciom buziaka na dobranoc. ja jestem za partnerstwem Dziwią się też, że tak często do lekarza chodzę, że za ich czasów szło sie na początku i na końcu. no cóż....
Ale w sumie to są tacy uroczy ludzie, że nawet się tak bardzo nie da denerwować

Stary 2014-09-17, 20:37   #229
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

jaka juz duza super
Stary 2014-09-17, 20:39   #230
lejdi_aga13
Rozeznanie

Magiusaa jaki masz detektor tetna?

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2014-09-17, 20:40   #231
niunia_ona
Zakorzenienie

głowa mnie boli idę spać niestety

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-17, 20:45   #232
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no i właśnie dla takich chwil warto być mamą

super, co raz więcej mamy dziewczynek!

a ja dzisiaj podczas zakupów wlazłam na dziecięcy dział w Zarze i prawie się rozpłynęłam
Znalazłam to cudo i gdyby nasze maleństwo okazało się dziewczynką to już ma zaplanowany płaszcz na jesień http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...6p2091534.html (ma takie słodziutkie uszy na kapturze)
sliczny plaszczyk i delikatny roz
My z Tz czaimy sie na kombinezon na marzec. Narazie nie ma rozmiaru do 3 msc. Jak tylko bedzie to kupujemy. a na pozniej jeszcze nie myslelismy, to chyba kupimy pozniej juz z malenstwem w sklepie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-09-15-107.jpg (118,0 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-09-17, 20:45   #233
RaDaMa
Raczkowanie

też powinnam sie położyć. TŻ w czasie urlopu rozpieścił mnie wstając rano do Młodego i teraz chodzę jak zombie
Stary 2014-09-17, 20:50   #234
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
głowa mnie boli idę spać niestety
slodkich snow , mnie od kilku dni boli po poludniami i zazwyczaj go przesypiam

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
eee no z treściami to się kłócić nie będę ja ogólnie to, co oni mówią wpuszczam jednym uchem, drugim wypuszczam, bo baaaardzo się różnimy we wszystkich aspektach życia i pewne rzeczy dla mnie normalne, dla nich są fanaberią. U nich normalnym jest, że rola ojca ogranicza się do utrzymania dzieci i podarowania dzieciom buziaka na dobranoc. ja jestem za partnerstwem Dziwią się też, że tak często do lekarza chodzę, że za ich czasów szło sie na początku i na końcu. no cóż....
Ale w sumie to są tacy uroczy ludzie, że nawet się tak bardzo nie da denerwować
Kiedys inne czasy byly to chyba dlatego Ja swojego tescia widuje tak rzadko ze moge go wysluchac i pokiwac glowa
Stary 2014-09-17, 20:56   #235
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
sliczny plaszczyk i delikatny roz
My z Tz czaimy sie na kombinezon na marzec. Narazie nie ma rozmiaru do 3 msc. Jak tylko bedzie to kupujemy. a na pozniej jeszcze nie myslelismy, to chyba kupimy pozniej juz z malenstwem w sklepie
słodkie <3 w jakims to sklepie? ja do 6 miesiaca nie kupuje żadnych kapturków-wiem jakie to nie wygodne i mało praktyczne niestety mimo,ze fajnie wyglądają

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2014-09-17, 21:02   #236
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
słodkie <3 w jakims to sklepie? ja do 6 miesiaca nie kupuje żadnych kapturków-wiem jakie to nie wygodne i mało praktyczne niestety mimo,ze fajnie wyglądają
w carrefeurze francuskim ale to sa ubrania z firmy disney Pewnie popelnie wiele bledow zakupowych ale co tam mam nadzieje ze kapturek nie bedzie bardzo przeszkadzal, bo tutaj widzialam kombinezony tylko z kapturami
Moj TZ nie cierpi pol spiochow, a woli rozpinane na calej dlugosci, a ja sie uparlam ze trzeba kupic pol na pol i sprawdzic co bedzie lepsze tak naprawde bo kazdemu lezy co innego
Stary 2014-09-17, 21:05   #237
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Magiusaa jaki masz detektor tetna?
Baby sound Contec. Ale on nie jest chyba taki superowy. Szczegolnie na ten etap ciazy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 21:14   #238
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Baby sound Contec. Ale on nie jest chyba taki superowy. Szczegolnie na ten etap ciazy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Angelsounds Fetal Heart Detector ja mam

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2014-09-17, 21:32   #239
gosiaczek221
Raczkowanie

a ja właśnie zaspokajam głód koktajlem z banana, mango, imbiru i mleka pychota moje postanowienie że nie jem nic tłustego na noc

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 21:43   #240
martunka88
Rozeznanie

nouvelle2, crystal25 Fajnie, że myślicie o rodzinnym porodzie to podobno niesamowite przeżycie. Zastanawiałyście się czy nie wpłynie to jakoś negatywnie na sex? Będę rodzić pierwszy raz i może zbyt strasznie to sobie wyobrażam, jednak wolę to przeżyć sama niż później mieć jakąś blokadę. Rozmawiałam o tym z mężem i stwierdziłam, że oszczędzę mu tego widoku, nie ukrywam, że się ucieszył Mamy o tym takie same zdanie, więc przynajmniej nie będzie kłótni czy przekonywania drugiej strony.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości