|
|
#4111 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
a im więcej takich jasiów tym lepiej, nie?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#4112 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jeszcze raz dziękuję za życzenia
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() fajnie mieć dobrego stomatologa Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Jesteś okropna a nie nudna
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Nasennych leków przy niemowlaku - ja bym się bała.
No a Teżu to już każdego prywatna sprawa, moi przyjaciele są totalnym teamem, on wstaje siedemset razy w nocy mimo że rano do robo. I nic. Zombiaczki jak byli tak są, to po prostu trzeba przeżyć. Jak się trafi przetrwać, wziąć na klatę, oni nawet sobie na tym tle żartują, no bo przez się nie potna, jakoś wierzą że didu przejdzie,że wyrośnie. ![]() Cytat:
No a ich rozbieżność też może sugerować własnie różne tendencje względem regionów. O coniedzielnych krucjatach wiem bo mieszkałam 20kilka lat przy kościele i pracowałam z księżmi. Zatem lokalnie w naszym mieście, kilka kościołów z kim nie pogadasz zasuwa na msze, bo tak trzeba. Takie pozoracje że głowa mała. Największe padalce miasta najjaśniejsze aureolki naszały. Także presja działa. nie ma Cię w kościele - nie liczysz się. Może "uroki" małego miasta, ale tych małych miast jest właśnie najwięcej czyż nie? O wsiach nawet nie wspominam. Fakt, mamy inne doświadczenia, więc patrzymy przez ich pryzmat. Co do pokoleń - ależ oczywista, przeż nie jestem idiotą, wiem, że nic się nie zmieni jak ktoś w końcu nie przetrze szlaku, ale o to właśnie cho, że niezbyt wielu chętnych jest do zrobienia tego na swoich dzieciach, i ja to rozumiem, że mają swoje powody. Po prostu. Też kibicuję takim osobom. Szanuję i cieszy mnie to, że rodzi się własnie takie pokolenie wolnomyślących. Swoimi wywodami chcę zaznaczyć że jestem rozdarta, bo rozumiem i jednych i drugich. Rozumiem tych co mówią NIE kk, i pokazują mu palca, takiego wała a nie chrzest, oraz tych, którzy się tego obawiają uczynić (na dzieciach, nie tylko na sobie). Nic nie jest tylko czarne i tylko białe. Szefowi też nie mówimy wal się na ryj nie pójdę na nadgodziny, tylko tyramy etc. Dobra, przykłąd małoadekwatny , ale życie niejako zmusza nas wielokrotnie do bywania konformistami. Kalkulujemy. Patrzymy na swój własny rachunek zysków i strat. Każdy ma swój.A wieńcząc temat my równiez z chuopinem odmówiliśmy bycia chrzestnymi, z identycznych powodów jak Flo. Postąpiliśmy uczciwie. Wszystko jasno i delikatnie wytłumaczyliśmy. No i jesteśmy wyklęci, te osoby się na nas zawiodły i żywią urazę. End of story. To jest właśnie brak kumacji, mówi się trudno i żyje się dalej. Zabolało mnie nie to, że ktoś się od nas odwrócił, tylko to że okazał się tak mało inteligentny, nie wiem czy to dobre słowo. Rozumny? Pojmujacy, kumaty? To w sumie ja się zawiodłam bardziej bo pokładałam w tych osobach nadzieje na zrozumienie. Niby tacy dorośli i doświadczeni życiem Eeeech.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-17 o 22:41 |
|
|
|
|
#4117 | |||
|
Panaroja
|
Cytat:
a jacy rodzice takie zwykle dzieci , a na etapie podstawówki przeważnie , bo wtedy rodzic jeszcze autorytetem jest i słuchać się trzeba .Cytat:
. A poczucie wspólnoty z grupą jest niestety podstawą prawidłowego rozwoju socjalnego i społecznego dida 2.bo w Twoich rejonach wielokulturowośc i wieloreligijność trwa już parę stuleci , a centralnej i zachodniej monokultura jest ![]() Tru - ![]() Ad sinupret usypiających didów - w drugim półroczu życia istnieje coś takiego jak lęk przed rozdzieleniem z matką , rzecz naturalna i fizjologiczna to raz , dwa - did zauważa , że jeżeli wrzeszczy dostatecznie głośno i długo , matka zaraz przylatuje , no i zaczyna to wykorzystywać didy som sprytne i som pierwszymi terrorystami świata natomiast som też didy o nadpobudliwym układzie nerwowym , nadmiernie reagujące na wszystko , bądź w wypadku napięć i nieporozumień między rodzicami też nie ma co marzyć o spokojnym didzie , bo did to idealny wskaźnik tego co się w domu dzieje , wystarczy obejrzeć dziecko a wiadomo jaka rodzina i jacy rodzice - oczywiście nie detalicznie ale z grubsza . Nerwowa matka/ojciec , odmienny pogląd na metody wychowawcze czy pielęgnację , nadmiernie się wtrącający dziadkowie postepujący po swojemu a rodzice inaczej , ojciec/matka apodyktyczny/a , rodzina rozbita , rodzice niedojrzali psychicznie - od razu widać po didzie że jest nie tak . Nawet po takim maluśkim . Ale są również takie co po prostu są wrzaskliwe i niespokojne bo taką mają urodę - być może właśnie nadwrażliwe nerwowo , bo fizycznie całkowicie zdrowe , dobrze się rozwijające i rosnące . Ale trzeba by w takim wypadku po prostu poobserwować całą rodzinę przez jakiś czas w jej śodowisku naturalnym , może wtedy by się coś wyłapało dlaczego tak , bo nie sposób wypytać o wszystko . A niektóre mają chyba taką genetyczną urodę . Są didy któe kiedy chcą jeść najpierw cichutko popiskują , potem głośniej , i dopiero po jakimś czasie włączają syrenę , a są takie co otwierają oczy i od razu alarm przeciwlotniczy w całym powiecie .Macham spod chintkiej odżywki na guowie ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2014-09-17 o 22:57 |
|||
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z oparów Botrytisa
Maja dzięki za przypomnienie, już odpryskałam dla Cię, sama się tera dopieściłąm i doobrzeeeee miiiiiii. To jest taki mój zycioumilacz, w ogóle dzięki Florkowej akcji cudnej go posiadam, za co jestem dozgonnie wdzięczna |
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i idzie spać, bo kfiatki go zmęczyły ![]()
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale już ten mój wyyyyyywód taaaaaki duuuugaśny że se zachowałam w myślach. Ale to jest priorytetem dla mnie, szacun dla wolności wyboru. Dawać wybór, dawać zyć, nie wywierac presji. Utopista ze mnie Albo utopistka ![]() Odnośnie wcześniejszych rozważań językowych o rodz żeńskim wyrazów, ja zawsze mówię jestem anglistą, ona jest architektem. Wciąż poprawnie prawda? ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Florek coś ostatnio jest tajemniczy ![]() Sadził, podlewał, wąchał (z wierzchu!!!) naszał zapach???
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-17 o 23:25 |
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tajemniczość 0 (zero )przesadzał, podlewał/ mył we wannie ale jeszcze czekam aż zmywarka skończy, bo pipczy jak skończy, a dźwięk taki, że nieboszczyka na nogi by postawił
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasza tak słodko pika że normalnie nic tylko spać, a to źle bo ktoś się zwlec musi. |
|
|
|
|
#4123 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Do szczytowania się mówi ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Rozepchuem bar kozą, przepraszam ![]() Dowiedziałem się dzisiaj, że moja kuzynka chora na gruźlicę. Jakieś pół roku bujała się z przeziębieniem, raz lepiej, raz gorzej, lekarz przepisywał jej medykamenta różne i tak w kółko. Poprosiła go w końcu o skierowanie na rtg, no i sprawa wyszła na jaw
|
|||||
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna cudna
ale większej to chyba w całym necie nie było?
Edytowane przez Florens Czas edycji: 2014-09-18 o 00:01 |
|
|
|
#4125 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo lubie kozy, i fakt, ta jest największa w necie Flo
Co ja mówię, bardzo lubie, kocham kozy!!!! |
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tą gruźlicą to nie będzie tak źle, brzmi strasznie, ale do opanowania
|
|
|
#4128 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Komara utłukłem przed chwilą Parę dni temu nie spałem do 4, bo polowałem na to brzęczące gó*no A we wakacje spokój był, o ironio! ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4129 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. To fakt, lata komary nie wytrzymały takie było upalne ![]() My jesteśmy zamoskitierowani jak w Alcatraz i tak się skurczykot przecisnie i mnie wysysa - a ja mam uczulenie i puchnę. Nie pochwaliam się że mnie użarł w usta, bo tylko one były odkryte? Oddychać chciałam. Matko i córko, dobrze, że zeszło po jednym dniu bo wyglądałam jak gumi lala. No ale, anty komary najlepszy jest rajd do kontaktu lub inne urządzenie do kontaktu. Takoż czyniłam, jak już kupiłam wkłady. (Bo duhrna mślałam że siatka je powstrzyma, a one wlazują do chaty na człowieku pono. ) |
|
|
|
|
#4131 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Edit: u nas przynajmniej susza od czerwca, z rzadkimi przerwami na deszcz raz kiedyś, u Was chyba więcej burz i deszczu było. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gdy się lampka moja biurkowa pali, ukrywają się w ciemnych kątach
Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2014-09-18 o 01:02 |
|||||
|
|
|
#4132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwsze 3 spał po 3 h równo jak w zegarku i budził się only na szamę. i kurde przejrzałam już po raz kolejny kalendarz i to się zaczęło rypać po drugim szczepieniu ale pewnie i Par też ma rację, bo nerwy w chaupie są on buja ale mały u niego ryczy jakby go ze skóry obdzierali żłobek niii bo ja nie pracuję na umowę Cytat:
|
|
#4133 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4134 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Oj tak, oby tak trwało jak najdłużej
Mimo, ze mnie dziś w tramwaju baba niemal pobiła ![]() Dzień dobry
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam miodzio w perfumach
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
???
|
|
#4138 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Usiadła za mną w tramwaju baba, i tak darła mordę do telefonu,że się odwróciłam, żeby ją poprosić, żeby rozmawiała ciszej - a byłam bez aparatu, więc musiała się naprawdę głośno drzeć. A ta się na mnie zamierzyła pięścią
|
#4139 |
|
Nindżopesz
|
Golden, a w dzień nie śpi? Nie dasz rady pokimać? W sumie dziwne bo didy zazwyczaj dość długo śpią... może nie hurtem ale z 10 godz po trochu kimają. Wynajmij opiekunkę, wygoń za dnia na trzygodzinny spacer i odsypiaj
Czy małe płacze kiedy tylko znikasz z jego pola widzenia i nie bujasz?
|
|
|
|
#4140 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
a może spróbować w drugą stronę czyli olejku eterycznego rumianku rzymskiego? o ile dobrze pamiętam jaki jeden z nielicznych olejków nadaje się dla niemowląt
Cytat:
a robi się je licząc wiernych więc akurat odpowiadają realiom80% to oczywiście przeważająca większość, ale jest tak w nielicznych parafiach, wcześniej wklejałam ogólnopolską średnią czyli 40% Cytat:
Cytat:
co do imprezy - po pierwsze, a co przeszkadza rodzicom urządzić takiemu delikwentowi imprezę i wręczyć prezenty? a po drugie, biedniejsi rodzice tak samo nie mają możliwości robić super imprezy i prezentów więc ich dzieci tak samo zazdroszczą i nie rozumieją a co do monokultury i historii - historycznie to polska była jednym z najbardziej tolerancyjnych religijnie krajów, więc argument jest kiepski bo zależy do którego wieku się cofniesz, monokultury jako takiej w polsce nie było, bo byli na ten przykład i chrześcijanie i żydzi, a w moich rejonach może i większa wielokulturowość była ale tolerancja już nie, wszyscy żyli osobno i się nienawidzili, stąd przecież pomysł zamenhofa na jeden wspólny język zastawiłam dziś rano tę Twoja pułapkę na owocówki ale mam wątpliwości.... jak one się mają tam złapać, do tego bananana we szklance, jak mają wokół mnóstwo innych fajnych rzeczy typu inne banany, jabłka, kosz na śmieci.... ![]() oraz, załóżmy, że już wszystkie muszki siedzą w tej szklance pod foliówką - jak się ich pozbyć nie pozbywając się zarazem szklanki
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

, w moim życiu od niedawna koegzystują dwie kozy
, jedną dobrze znacie (to owo urządzenie grzewcze) druga zaś jest nowa/nowy. To mój wspaniały stomatolog, dr. Koza 

nie rozumiem też skąd to coniedzielne chodzenie na mszę wszystkich jak leci skoro statystyki kościelne mówią co innego, nawet w najbardziej aktywnych pod tym względem parafiach jest 80% a bywa i 30% - a 30 lat temu dużo więcej nie było
O wsiach nawet nie wspominam. 

Tak się da żyć?? Toć piszą o ponurych konsekwencjach, np. o depresji...
pierwsze 3 spał po 3 h równo jak w zegarku i budził się only na szamę. i kurde przejrzałam już po raz kolejny kalendarz i to się zaczęło rypać po drugim szczepieniu