Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-17, 10:28   #631
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Rano zrobiliśmy jajecznicę z resztkami wędlinki ze ślubu, uznaję więc że pozbyliśmy się z lodówki resztek Mamy jednak jeszcze pomrożone rzeczy
My też mieliśmy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 10:31   #632
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
dlaczego? przecież to bardzo praktyczny prezent wiem, że większość myśli o tym żeby dać jakiś efektowny czy ładny prezent a tymczasem rodzice doceniają to że ktoś ich trochę odciąży finansowo i kupi praktyczny prezent dziecku jakby nie patrzeć jest w tej sytuacji wszystko jedno co dostanie mi nie leżą prezenty w stylu srebrny smoczek z wygrawerowaną datą urodzenia, nie znoszę takich patetycznych kurzołapek- durnostojek
Nigdzie nie napisałam, że chcę kupić kurzołapkę Napisałam tylko, że dla mnie pampersy nie są dobrym prezentem akurat na chrzest.

Byłam w końcu wczoraj u fryzjera i jestem zadowolona z tego co mam na głowie
Stary 2014-09-17, 10:47   #633
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
My też mieliśmy
oplułam się herbatą

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Nigdzie nie napisałam, że chcę kupić kurzołapkę Napisałam tylko, że dla mnie pampersy nie są dobrym prezentem akurat na chrzest.
spoko, nie piłam w mojej wypowiedzi do Ciebie, tak mi się po prostu przypomniało, że jedna znajoma kupiła na chrzest swojej chrześnicy taki właśnie smoczek więc napisałam, że mi akurat takie prezenty nie leżą (w odpowiedzi na to, że Tobie nie leżą pampersy a nie że chcesz kupić coś takiego)
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 10:50   #634
Dotka90
Zakorzenienie

Kash, najlepsze, że mielismy gulasz węgierski z wesela. Moja mama dzwoni do mnie wczoraj i czy jak wrocimy, to mamy na dzis obiad, bo jak nie, to moze nam coś ugotuje albo ten gulasz od niej sobie weźmiemy. A ja: nie nie mamo, bo MY TEŻ MAMY
Stary 2014-09-17, 11:00   #635
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
ja też, ale uczę się póki dzieć u Mamy - w przerwach wizażuję, bo głupoty takie juszę wbijać do głowy, że się niedobrze robi.... brodzę w zabawkach które dzieć rozsiewa po domu, powywalanych książkach z niższych półek, powywalanej z kosza makulaturze - mo jak na melinie jakiejś

u nas teraz wisi na łóżeczku, mała się w lusterku przegląda, TŻ śmieje się, że zaraz makijaż poprawi

nie daj się!
staram się!

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
U mnie miał być hummus z http://www.hummusbar.pl/ , ale zauważyłam, że też mam cukinię i teraz się waham Kash, ty kusicielu

Wysyłam pozytywne wibracje i zdrowe fluidy

TŻ się bardzo wkręcił w podcinanie i pielęgnację, mówi, że to takie szlachetne drzewo... aż się boję myśleć, ile nasi znajomi za nie zapłacili
Dzięki

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
bierz jakieś witaminki,żeby Cię nie rozłożyło

mnie jak zalapało w sobotę to dalej trzyma i z dnia na dzień gorzej się czuje
Rozpuściłam sobie witaminki i wypiłam a potem godzinna przerwa od kompa - poszwędałam się po produkcji i jest ciut lepiej.
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:20   #636
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
My też mieliśmy
A już zeszło ?

U nas byłoby więcej ale dawaliśmy te mięsa rodzinie, np. moim Rodzicom bo następnego dnia robili obiad dla dziadków czy mojemu bratu bo zasmakowało A my zrobiliśmy poprawiny z graniem ze znajomymi w nowe gry planszowe i też zeszło Więc mieliśmy z tego dwa obiady i zeszło wszystko

A dzisiaj pomidorowa bo Mąż ma dosyć mięsa

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:41   #637
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
A już zeszło ?

U nas byłoby więcej ale dawaliśmy te mięsa rodzinie, np. moim Rodzicom bo następnego dnia robili obiad dla dziadków czy mojemu bratu bo zasmakowało A my zrobiliśmy poprawiny z graniem ze znajomymi w nowe gry planszowe i też zeszło Więc mieliśmy z tego dwa obiady i zeszło wszystko

A dzisiaj pomidorowa bo Mąż ma dosyć mięsa
Ilsa a co Ty nieprzytomna? czy małżeńską miłością otumaniona przecież sama radziłaś Dotce jak pozbyć się smrodu zepsutego mięsa z zamrażarki

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Kash, najlepsze, że mielismy gulasz węgierski z wesela. Moja mama dzwoni do mnie wczoraj i czy jak wrocimy, to mamy na dzis obiad, bo jak nie, to moze nam coś ugotuje albo ten gulasz od niej sobie weźmiemy. A ja: nie nie mamo, bo MY TEŻ MAMY
ajaj Mąż nabroił to niech Mąż teraz obiad ugotuje
Stary 2014-09-17, 12:24   #638
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa a co Ty nieprzytomna? czy małżeńską miłością otumaniona przecież sama radziłaś Dotce jak pozbyć się smrodu zepsutego mięsa z zamrażarki
Aaaa no w sumie w tym sensie "mieliśmy" Tłumaczyć można miłosnym otumanieniem i pracą

Stary 2014-09-17, 15:07   #639
201608160903
Konto usunięte

Dziewczyny, zrobiłam interes życia. Na te 10 dni kiedy będziemy na urlopie zamieszka u nas przyjaciółka i zajmie się gryzoniem i bonsai ale się cieszę
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 15:11   #640
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zrobiłam interes życia. Na te 10 dni kiedy będziemy na urlopie zamieszka u nas przyjaciółka i zajmie się gryzoniem i bonsai ale się cieszę
Czekaj, czekaj, co masz za gryzonia?
Stary 2014-09-17, 15:13   #641
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
super

my na czas wyjazdu do Zakopanego też już sobie załatwiliśmy opiekę nad futrami

z mniej fajnych rzeczy kapie nam woda z kaloryfera w łazience po pracy umówiłam się z administratorką bloku, ma przyjść i zdecydować co dalej, ale z tego co mówił Tata Tż to trzeba będzie wezwać fachowca i zamknąć wodę w całym pionie bo mieszkamy na parterze więc próby samodzielnego dokręcenia odpływu mogłyby się skończyć co najwyżej zalaniem mieszkania

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

o kurde Miss aż 20kg chcesz zrzucić?
Stary 2014-09-17, 15:15   #642
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
super

my na czas wyjazdu do Zakopanego też już sobie załatwiliśmy opiekę nad futrami

z mniej fajnych rzeczy kapie nam woda z kaloryfera w łazience po pracy umówiłam się z administratorką bloku, ma przyjść i zdecydować co dalej, ale z tego co mówił Tata Tż to trzeba będzie wezwać fachowca i zamknąć wodę w całym pionie bo mieszkamy na parterze więc próby samodzielnego dokręcenia odpływu mogłyby się skończyć co najwyżej zalaniem mieszkania

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

o kurde Miss aż 20kg chcesz zrzucić?
Nie, 15 kg. Tylko najpierw cel nr 1 to 5 kg a potem dobić do 15
Stary 2014-09-17, 16:10   #643
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
ajaj Mąż nabroił to niech Mąż teraz obiad ugotuje
Mąż w pracy, ja też byłam ale wróciłam wcześniej*, więc zrobiłam zakupy, wstawiłam kolejne pranie i ogarniam szybki obiad na dziś, pokupiłam też na jutrzejszy i też szybko machnę. Trzeba jeszcze chatę posprzątać, ale to już chyba on jutro zrobi, bo jutro i w pt już naprawdę idę do pracy, na normalne 12h.

*pytam mamy na ktorą dziś przyjść, a ona - aaa jak chcesz, przyjdź jak się wyśpisz - na 11?
Żeby człowiek zawsze miał takiego pracodawcę

A co do odchudzania, to ja sumarycznie chcę 25-30kg zrzucić
Stary 2014-09-17, 16:41   #644
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Też bym chciała coś zrzucić z brzucha :< jestem jabłkiem, odkłada mi się tam Może Mąż wykupi nam karnet bo ma jakąś zniżkę z pracy, ze spacerami u nas średnio. Chciałabym mieć pieska żeby wychodzić ale mieszkanie należy do moich Rodziców (nie mieszkają z nami, jesteśmy tu sami) i nie życzą sobie bo podobno pies zostawia w mieszkaniu zapach i sierść

Stary 2014-09-17, 16:47   #645
Arya90
Zakorzenienie

hej ho
można dołączyć?

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 17:22   #646
kjd3
only smart shopping

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
hej ho
można dołączyć?
Witamy!

Kolejna fanka "Gry o tron"?
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 17:42   #647
Arya90
Zakorzenienie

A ten nick był szybszy, niż Gra o tron wpadła w moje ręce, ale owszem lubię sagę

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 17:46   #648
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Czekaj, czekaj, co masz za gryzonia?
Wieprzka morskiego

Kash ktoś bedzie przychodził? Z kociakami gorzej, bo gryzon weekend spokojnie daje sobie radę sam

Co do chudnięcia to posłuchajcie wyjadacza i róbcie trening siłowy, obwody lecą jak głupie! To jwst dużo lepsza motywacja niż waga żadne tam fitnessy i spacerki tylko ciężka praca
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:09   #649
mietowka84
Rozeznanie

Cytat:
Jak dobrze miec przyjaciolke, my jak na swieta wyjezdzalismy to tez zamieszkala u Nas i kotem sie opiekowala taka osoba to skarb

Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej, niż możemy sobie wyobrazić.
mietowka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 21:03   #650
irenkaaa
Zakorzenienie

Ja sie melduje. Ciagle na wyjeździe z potencjalnym teściem i jego żona. Ciekawie jest. Mnóstwo zwiedzania a wracamy za kilka dni. Bede miała co nadrabiac. Zdjeć narobilam. Internet na campingu jest ale w jednym miejscu i rzadko uzywam.
Oj piękna Bretania. Pogoda tez dopisuje.
Myślałam ze będzie gorzej z dogadywaniem sie ( bo jednak oni tylko po francusku) ale jakoś dajemy rade i ciagle mówią ze zadowoleni . Odezwę sie jak wrócimy za kilka dni.

Sent from my iPhone using Tapatalk
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 07:55   #651
201604250957
Konto usunięte

dzień dobry

Rise nasze koty też zostają same na weekend i nie mają z tym problemu, wystarczy zapewnić im odpowiednią ilość jedzenia, wody i czystą kuwetę a na czas wyjazdu zaopiekują się nimi moja siostra i kolega Tż więc będą w dobrych rękach
Stary 2014-09-18, 07:59   #652
Molise
Zakorzenienie

Heeeej Potrzebuję wolnego, żeby odespać

Wczoraj w nocy do mamy zeszło się ponad 30 osób. Poprzebierali się za cyganów czy coś w tym stylu. Niestety mąż się rozchorował i o 2 się zebraliśmy do domu, bo gorączka mu podskoczyła. W sobotę już "prawdziwa" impreza, więc musi się wykurować.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 08:00   #653
mietowka84
Rozeznanie

Dzien dobry

Dzisiaj na termometrze rano bylo 7 stopni, a jeszcze widzialam ludzi na krotki rekaw (zreszta ja tez zbyt grubo nie bylam ubrana).

Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej, niż możemy sobie wyobrazić.
Stary 2014-09-18, 08:02   #654
201604250957
Konto usunięte

no teraz to mamy przekrój jeśli chodzi o stroje widuję jeszcze ludzi w sandałach i sukienkach na gołe nogi a dziś widziałam Panią w jesiennej parce i ogromnym szalu, którym była tak owinięta że jej ledwo głowę było widać

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Heeeej Potrzebuję wolnego, żeby odespać

Wczoraj w nocy do mamy zeszło się ponad 30 osób. Poprzebierali się za cyganów czy coś w tym stylu. Niestety mąż się rozchorował i o 2 się zebraliśmy do domu, bo gorączka mu podskoczyła. W sobotę już "prawdziwa" impreza, więc musi się wykurować.
faajnie lubię jak ludzie wychodzą z taką fajną inicjatywą zdrówka dla Tż!
Stary 2014-09-18, 08:04   #655
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

Rise nasze koty też zostają same na weekend i nie mają z tym problemu, wystarczy zapewnić im odpowiednią ilość jedzenia, wody i czystą kuwetę a na czas wyjazdu zaopiekują się nimi moja siostra i kolega Tż więc będą w dobrych rękach
Ja swojego chomika w domu samego już nie zostawiam. Jeszcze poprzedni jak został sam na weekend, to obgryzł tą osłonkę od drucika z poidła i ono spadło. Nie wiem czy jeden dzień czy więcej był bez wody, ale to był bardzo dużo pijący chomik. Jak mu dałam je ponownie to pił chyba 10 minut.

Tośka za to jak zostaje sama to potem jest obrażona i bardzo hałasuje. Dziś własnie jedzie na weekend do mamy
Stary 2014-09-18, 08:13   #656
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
no teraz to mamy przekrój jeśli chodzi o stroje widuję jeszcze ludzi w sandałach i sukienkach na gołe nogi a dziś widziałam Panią w jesiennej parce i ogromnym szalu, którym była tak owinięta że jej ledwo głowę było widać
Też to obserwuje

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 08:17   #657
mietowka84
Rozeznanie

Cytat:
no teraz to mamy przekrój jeśli chodzi o stroje widuję jeszcze ludzi w sandałach i sukienkach na gołe nogi a dziś widziałam Panią w jesiennej parce i ogromnym szalu, którym była tak owinięta że jej ledwo głowę było widać [COLOR="Silver"]
wczoraj za to widzialam po poludniu (15-16) dziewczyne wkurtce zimowej a slonce grzalo i bylo b. cieplo

Stary 2014-09-18, 08:18   #658
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

faajnie lubię jak ludzie wychodzą z taką fajną inicjatywą zdrówka dla Tż!
Z rana jest chłodno. Ja wychodząc o 7 to też latam w jesiennej kurtce. A w ciągu dnia chetnie bym zamieniła długie spodnie na lekką sukienkę.
Stary 2014-09-18, 08:21   #659
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Ja swojego chomika w domu samego już nie zostawiam. Jeszcze poprzedni jak został sam na weekend, to obgryzł tą osłonkę od drucika z poidła i ono spadło. Nie wiem czy jeden dzień czy więcej był bez wody, ale to był bardzo dużo pijący chomik. Jak mu dałam je ponownie to pił chyba 10 minut.

Tośka za to jak zostaje sama to potem jest obrażona i bardzo hałasuje. Dziś własnie jedzie na weekend do mamy
nasze koty są grzeczne i nigdy nic nie zbroiły więc nie widzę powodów by ich samych nie zostawiać tylko z kotami jest tak, że one praktycznie przesypiają większość tego czasu i nie wiedzą czy minęła godzina czy 10 widzę jak to wygląda jak jestem z nimi cały dzień w domu np. w sobotę

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Z rana jest chłodno. Ja wychodząc o 7 to też latam w jesiennej kurtce. A w ciągu dnia chetnie bym zamieniła długie spodnie na lekką sukienkę.
dlatego ja się ubieram na cebulkę, rano nie jest mi zimno, a popołudniu zdejmuję z siebie warstwę i nie jest mi za gorąco z dwoja złego wolę żeby mi było trochę za zimno niż za ciepło bo wtedy mam niestety tendencję do omdleń

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

a koty przywiązują się bardzo do miejsca, więc lepiej jest je zostawić w domu i poprosić kogoś żeby zaglądał co dwa dni w celu karmienia i zabawy niż wywozić je do innego domu, to zdecydowanie powoduje większy stres niż nieobecność właścicieli na znajomym terytorium
Stary 2014-09-18, 08:58   #660
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Wyrzuciłam rano śmieci, zamierzam zmyć dwa okna bo w dużym pokoju zrobiliśmy razem. TŻ teraz do końca tygodnia chodzi godzinę dłużej bo wczoraj miał egzamin wstępny na drugi stopień studiów - idzie na zaoczne i pod względem punktacji go przyjęli, i tak jest 120 ludzi na 180 miejsc a jakiś głupi egzamin

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości