|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
W dzień je co 1/2 h na raty a w nocy co 3 bądź 5 h |
|
|
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
20:30, 2 i teraz 6:30, piekna noc za nami
![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken i jak tam znalezliscie juz jakieś mieszkanie ?
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zadomowienie
|
ja ostatnio taka dumna z mojego syna opowiadam siostrze że tylko dwaq razy w nocy mnie budzi tak co 5 i czy godzinki właśnie...a ona do mnie że już całe noce powinien mi w tym wieku przesypiać
![]() ponoć jej córa 17mnastoletnia przesypiała jej całe noce jak skończyła miesiać ![]() A moje maleństwo dzis już postanowqiło zburzyc piękny schemat jaki sobie stworzyło spania..Położyłam go o 21, pięknie spał 21:30 mega ryk! wziełam przytuliłam(chyba coś mu sie śniło) i usnął .Jednak jak odłożyłam do łóżeczka to znowu placz, dałam cyca, usnął, a obudził sie juz o 23 )1:30, 05:30, no i jak o 6 usnał tak teraz śpi Biorąc pod uwagę ze wczoraj go troszkę przetrzymałam(były u mnie koleżanki ze studiów, wiec jak były o17 mnastej, tak on od tej pory do 20 nie spał...Tylko non stop jadł...A one wymieniały sie i raz jedna go trzymała na rękach raz druga i jeszcze ta sesja zdjęciowa ) to i tak jakoś kiepsko mi spał. Nie wspominajac że w dzień co godzinke średnio je, jak jesteśmy na spacerze to wytrzyma te 3 godzinki , nie ma wyjscia a tak serio ostatnio był głodny t o go nakarmiłam troszke w parku przykryłam pierś i go troszkę pieluszka , aby oby piersi nie przeziebić i aby nie nawdychał sie powietrza![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
dziewczyny czy wasze maluchy też tak maja że czasami strasznie tak szybko oddychają, nie wiem do czego to porównać do sapania moze??? Bo moja mama mnie ostatnio nastraszyła, ze on strasznie szybko oddycha i ze to nie jest normalne....Nie jest to nagminne, rzadko sie zdarza ale jednak...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-18 o 07:58 |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Małej katar się nadal utrzymuje
Nie ma tragedii ale mala czasem smarka Szczepienie mamy 06.10 jak katar nie minie to nie można szczepić ? Jak to jest bo ja się na tym nie znam I po raz kolejny jestem w szoku bo szczepienia tez są za darmo Kolega mówił ze państwo tak pomaga dlatego ze mało dzieci się rodzi
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie termometry do mierzenia temperatury w pokoju ?
Mala ma bardzo zimne raczki boje sie ze u nas w pokoju jest za zimno jaka powinna byc temperatura w pomieszczeniu ? kazalam Tz kupic bo juz zglupialam |
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Za bardzo nie mam czasu na Was dziewczynki:'( Moja Mała od trzech dni ciągle płacze:'( mało śpi . Wczoraj spala może z 1,5 godz podczas dni i pewnie dlatego tak marudzi. Zaczęła się strasznie slinic i wszystko wklada do buzi. Już zaczęłam myśleć że może zeby jej idą ale to chyba za wcześnie ? Wczoraj chcialm już płakać razem z nią. Bylysmy na kontroli u ortopedy i co zawsze coś u nas musi być. Mamy problem z prawym biodrem ale ćwiczenia żabki i za 4 tyg do kontroli. Bylysmy też na szczepieniu . Bidulka strasznie płakała :'( Dzisiaj okulista ciągle ci lekarze. I wogóle to za tydz się przeprowadzamy. Kurde jak ja to ogarnę. Nie wiem.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-09-18 o 09:42 |
|
|
|
#1093 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
Może no właśnie czytałam że 10-11 tydzień kolejny skok jest a ona w 11 tyg teraz jest
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1096 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A potem się dziwić że niektórzy faceci po urodzeniu dziecka czują sie odtrąceni i szukaja pocieszenia na boku... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rodzice zabrali mi małą na spacer, starsza w szkole, TŻ w pracy - chata wolna i jaki spokój
|
||||
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Ale powiem wam że mała od 3 dni śpi od 22 do 6.00 rano bez budzenia na jedzenie o 6.00 się budzi je z dwóch piersi i śpi do 9.00
W końcu się wysypiam
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci wkładają do buzi rączki na pocieszenie Czy to było pierwsze szczepienie? Kurcze, faktycznie się nachodzicie po lekarzach. A czemu do okulisty? coś na pierwszej wizycie było nie tak? Cytat:
Ale ten mój okres jakiś oszukany, troszkę plamię, ale gin powiedział, że to okres ![]() Ja też myślałam, że Olivka przesypia tak całą noc, Zaczarowana tak pisała.. No to Zaczarowana, jak Ty to liczysz?? Moja Hania zasnęła wczoraj o 22 i obudziła się na jedzenie o 4, a potem o 9 - szok!! Tak się jej jeszcze nie zdarzyło. Z resztą od tej 4 spaliśmy w trójkę w naszym łóżku
|
||
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
Bony, jak udało Ci się takiego kluseczka pięknego uchodowac? Moj to taka mizerota, ze boje się że na kontroli lekarza będzie kazał mi go dokarmiac mm a przecież ja mam pokarm i mały pije bardzo często...
A propo dziewczynym jeśli macie klopot z laktacja to proponuje spróbować karmi. Ja tam w to nie wierzylam, ale wczoraj z czystej ciekawości po poludnuu sobie wypilam i w nocy mleko po prostu mi się lalo z obu cycow, wcześniej tego nie mialam. - Pisalyscie o kokysankach. Mi jak juz się nie chce spuewac, to puszczam puchowe kolysanki Steczkowskiej. Polecam, nawet mi się chce po nich spać.
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem budzi się o 2/3 żeby sobie zjeść i budzi się o 7 W dzień dużo śpi i je co godzinę dwie zależy ile zje za pierwszym razem
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Karmi ma alkohol!
Polecam aplikację Amazing Baby by Enfamil. Ciekawe pomysły na zabawę, wierszyki i piosenki. Mysia wracam do pracy po rocznym. Tylko mam pracę zmianową i ciezko bedzie ze zlobkiem. Zamierzam poszukac innej pracy, zeby pracowac tylko rano. Kostek spi od 21, a budzi się o 1,4 i 7. Najgorsze, ze o 4 juz jestem wyspana, a o 7 ledwo mogę otworzyc oczy
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
ButterBear oj to moja bidulce jest smutno jak ją odkladam:'( i dlatego bierze paluszki do buzi.
A szczepienie miałyśmy drugie . Szczepilam na pneumo. Po pierwszym wyladowalismy w szpitalu. Moj dzisiaj poszła spać o 21 i wstała o 4 ;-) a potem wstała o 7 ;-) .
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jak Hania wkłada piąstkę do buzi, to mój mąż od raz kwęka 'Kochanie, ona jest głodna'...już mu wyjaśniłam, że to nie do końca tak działa ![]() A w którym tyg życia mieliście pierwsze szczepienie? Opóźniałaś? |
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myśli ze wie najlepiej chociaż to ja spędzam z nią cały dzień nie lubię jak się tak mądrzy a jak ja mu coś powiem to obraza Majestatu bo podważam jego zdanie ![]() Czasem nie mam do niego słów |
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1107 | |||
|
Zadomowienie
|
Nadrobie pozniej.
Natus ma jakiegos wirusa i caly czas kupa wsiaka w pieluche, grudek brak. Czekamy na wyniki posiewu z moczu bo jest niejednoznaczny i musza jeszcze pohodowac troche. Jak w moczu bedzie ok to idziemy z biegunka do domu bo sie nie odwadnia juz boje sie tego ale kazali mi sie wyluzowac![]() Na ulewanie dostalismy nakaz pionizowania go przez 30min po jedzeniu i Gastrotuss 3x/dzien na zageszczenie pokarmu w zoladku ale podobno zadziala po tygodniu brania. A propos diety dla mam karmiacych. Mam w szpitalu lozko z jedzeniem (b.kiepskie ale cos zawsze skubne a reszta z domu). Na sniadanie dali dzem truskawkowy, na obiad buraczki z octem, salata ze smietana z octem, z zup żurek zakwaszany, pomidorowa, jarzynowa na kalafiorze, fasolce szparagowej i kapuscie ![]() Generalnie to czego jesc nie powinnam. Bzlam glodna wiec olalam i zjadlam troszke. Ja zyje, Natus zyje i nie jest mu gorzej. W koncu zaczne normalniej jesc to i do sil i zdrowia wroceMusze powalczyc o normalne kp bez uzupelniania mm.natek duzo ssal dla ukojenia wiec i tak jest lepiej ale nie mam sily na wiecej. Po 10dniowej kuracji hemoroidow bylo ok ale od noszenia go w szpitalu znow mam czerwono w wc buuu boli strasznie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedulek się nameczy i ty zresztą też mam nadzieje ze szybciutko wszystko wróci do normy i wszystko będzie dobrze Trzymam mocno za to
|
|
|
|
|
#1109 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuje ci co przezywasz. Mam dzisiaj zły dzień. Mały nie spi dłużej niz pol godziny. Nie mialam czasu zrobić obiadu a mąż do mnie dzwoni i sie mnie pyta o jakieś pierdoły, jaki telefon wziac i jaki abonament. Jestem glodna jak wilk, mały mi marudzi a ten mi piepszy. Pokłociliśmy się bo mieliśmy iść 11 października na wesele. Myślałam, że troche sie rozerwę poczuje się lepiej bo ladnie sie ubiorę i wyjdę. A ten dzwoni, że dziewczyna dzwoniła i chce zeby jej tego dnia zdjecia zrobił. No i on chce iść zarobić. Fajnie, bo kasa się przyda ale ja też potrzebuję wyjść. On mądry bo średnio co dwa tyg idzie sobie na wesele i przynajmniej ludzi na oczy widzi. W sobote był na kawalerskim i nic nie mówiłam. Uduszę go bo juz nie mam siły. Latam jak glupia, sprzatam, piore prasuje gotuje i zajmuje sie małym a on i tak chyba ma to gdzies.
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można dać się zwariować |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

a tak serio ostatnio był głodny t o go nakarmiłam troszke w parku

za to