![]() |
#541 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kiara ile Ty się musisz nacierpieć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda mi Twojej mamy ze znowu musiala cierpiec przez rane ![]() ![]() 3 tyg. szybko zleca i bedziesz mogla rodzic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() brzuch mnie juz tak wkurza ze mam go dosc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no dziewczyny kicha z ta umywalka , ale dalam im jeszcze jedna szanse jak tym razem bedzie cos nie tak to tam zadzwonie i nagadam ![]() ta zgaga mnie wykonczy , budze sie w nocy bo zgaga mnie meczy, rano to samo
![]() |
#543 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w ciagu tygodnia przytyłam prawie 3 kg a nie jem jakoś specjalnie dużo ostatnio, za to woda mi sie zbiera przed porodem, spuchniete mam paluchy, stopy wiec na wadze tez przybywa, tzn taka teorie sobie wymyśliłam i tego sie trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-18 o 07:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#544 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś TŻ sam sobie śniadanko zrobił (chyba mu tyłek wczoraj zgłodniał) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co wiadomo dzięki "3 badaniu USG" co jest w tym "3", czego nie ma przy każdej innej wizycie...?? bo te podstawowe - na każdej wizycie mamy USG: -ciśnienie / waga -długość szyjki -bijące serduszko -wymiary i ułożenie dzidzi -płyny - czy jest odpowiednia ilość -łożysko -rozmiary macicy - czy rośnie odpowiednio z tc - narządy wewnętrzne: żołądek...etc pewnie coś pominęłam, ale co jest na tym 3 bad prenatalnym, czego nie sprawdzają przy każdorazowym USG ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie za dużo piszecie
![]() Ja wczoraj leżałam z migreną cały dzień, nawet nie miałam siły patrzeć w telefon, żeby coś was nadrobić. Ale, że od 5 nie śpie to nadrobiłam wszystko ![]() Kiara, ty to masz przejść... Uważaj na siebie i dużo odpoczywaj! Paulina co tam u was? Jak dalej wychodziło z tym ktg? Nie mówcie mi nawet o zgadze, cały dzień jest pięknie a przyjdzie wieczór, chce się położyć a mnie pali... Dziś wreszcie do szkoły rodzenia idę,my oddychanie w czasie porodu ![]() A za niedługo idę do gina, bo źle wypełniła mi papiery o indywidualne i od razu załapię się na usg, bo miałam iść we wtorek ![]() Ciekawe ile mały urósł od 1 września gdzie w 28t3d miał 1260g ![]() Właśnie mam pytanie, co oznacza skrót AVE w usg? Mam to w wypisie i nigdzie nic nie mogę znaleźć, żeby rozszyfrować
#546 |
Wtajemniczenie
|
Siemka!
Proszę o kciuki dzisiaj, bo mam wizytę u mojej "diablo" i będzie decyzja czy włączamy insulinę czy też nie ![]() Rano miałam bliskie spotkanie ze strażą miejską, zaparkowałam pod szkołą, gdzie zawsze parkuję, bo się dogadałam z właścicielem (to pod jego bramą, to znajomy mojego męża, mówi, że nie ma problemu, żebym tam na te 15 minut sobie parkowała, wiedział, że miałam ciążę zagrożoną to żebym od parkingu daleko nie chodziła to sobie parkuję pod samą szkołą pod jego bramą...) no i dzisiaj straż przyjechała, mandat 350 zł i 2 punkty karne... jeszcze żadnych dokumentów przy sobie nie miałam, więc musieli mnie po stacji sprawdzić i za brak dokumentów jeszcze chcieli mi dowalić... i nagle idzie znajoma z przedszkola (jej dziecko chodziło z moim do jednej grupy) w ogóle mało ją znam, na dzień dobry jesteśmy, a ta drze się na cały głos: "No Panie! Kobieta w ciąży! Jeszcze żona policjanta, przecież mąż na nią nakrzyczy, że mandat dostała! Ojjj myszy pana wpierdzielą żywcem! ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, zmykam... później zajrzę.
#547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to Ci się udało faktycznie, babka też mogła nic nie mówić, ale ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 | |||
Rozeznanie
|
cześć kochane, jestem i ja
![]() ![]() ![]() ![]() Kiara bidulko ty to sie masz w tej ciąży, ciagle coś;/ ale juz nie długo, oby wszystko było dobrze juz do samego porodu ![]() Happywomen wozeczek fajny ![]() ![]() Rosalie zdrówka dla mamy! Paulina co tam u Ciebie??? Odezwij sie! Mamy nadzieje że wsio dobrze! Czekoladka współczuje przebojów z szafką, mozna sie wnerwic;/ AnetkaIzabella zakupy pierwsza klasa, tylko sie cieszyć ![]() nie pamietam która z Was wspominała o łóżeczku, że jeszcze nie skręcała. Jesli to bylo łózeczko malowane to proponuje w miar e możliwości je skręcić, bo u nas stoi juz drugi tydzien a jeszcze nie wywietrzało, czuć chyba lakierem jakimś. Cytat:
Cytat:
z paczką z gemini u mnie było wręcz odwrotnie - sam Tomaszek przyszedł zobaczyć co zamówiłam, poopowiadałam więc mnie wiecej wie ![]() Cytat:
![]() na gardziołko kupiłam sbie w aptece Prenalen gardło, katuje sie mlekiem z masełkiem, czosnkiem i miodem i herbaciochą z cytrynka i miodkiem ![]() nie przejmuj się, teraz tak ta waga moze szaleć, ja tak samo mam;/ juz sie boje stawać na wagę;/
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ci sie upiekło ![]() ![]()
![]() |
#550 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O tak, ja bym dała tej znajomej czeko, bo jednak 3,5zł za czekoladke to nie 350zł za mandat ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
u nas lozeczko dalej nie skrecone, a wyciagnelismy go 2 tyg. temu, musze w koncu malza przycisnac zeby go zlozyl
#552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczynki, moja funfelka sprzedaje sterylizator aventu za 50 zł jakby ktoras była zainteresowana moge podać namiary albo cuś ![]()
![]() ![]() II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. ![]() Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-09-18 o 08:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Kasia no to Ci sie upieklo
![]()
#554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Ja sie zbieram po skierowanie na ekg mam nadzieje ze zrobią mi na miejscu, nigdy nie miałam tego ustrojstwa podpinanego ![]()
![]() |
#555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobra akcja ![]() witam się! ja żyję przedszkolem, więc Wam napiszę, niedługo przestanę o tym opowiadać, obiecuję ![]() dziś już mały nie płakał w domu wcale, a w przedszkolu dopiero w drzwiach sali, bo dzis się trochę spóźniliśmy i już na sali byli. Tam mu łezka poleciała jak się żegnałam. Ale już lepiej ![]() ![]() ![]() jeszcze się obawiam poniedziałków, po 2 dniach weekendu, ale wierzę, że w końcu będzie dobrze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Laski chce zadzwonic do szpitala i spytac co trzeba zabrac itp. I teraz tak, rozumiem, ze na oddzial poloznictwa? Ale do pielegniarki koordynujacej, do gabinetu poloznych czy do sekretariatu?
![]()
#557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przygoda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() Ja chyba do tej pory nie wiem co to zgaga, ale jak Was czytam, to wspolczuje |
||
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Wtajemniczenie
|
ela pisz ile chcesz, fajnie że załapał już rytm, z każdym dniem, tygodniem już będzie zdecydowanie lepiej!
manieczka też bym miała problem ![]() ![]()
#559 |
Zakorzenienie
|
Aleaa
![]() ![]() ![]()
#560 |
Wtajemniczenie
|
Czemu zjadą? Mogą nie wiedzieć to wtedy dzwoń do pielęgniarki koordynującej i tyle
![]() Myślę, że w sekretariacie powinni mieć rozpiske, przynajmniej u mnie była ![]()
#561 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, gadacie TYYYYLE ,że nie da się tego ogarnąć!
Martwię się o Paulinę, odezwij się kochana! Kasia, ale przygoda, super, że Ci się upiekło ![]() ![]() ![]() Ja mam już codziennie napinanie brzucha, szczególnie wieczorem, obstawiam że to BH, ale nie wiem kiedy powinno to zacząć mnie niepokoić... Dziewczyny, a kiedy chcecie mieć już WSZYSTKO kupione i gotowe, z miesiąc przed porodem? Czy wcześniej?
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maz jak wroci z pracy ma kupic miod i tez zapodam sobie mleko z czosnkiem i miodem. Ostatnio w mig postawilo mnie na nogi ![]() ![]() Zapisze sobie nazwe tego na gardlo... Jak nie przejdzie to kupie ![]() Gdzie do pracy z przeziebieniem Ty chcialas? Nie dziwie sie ze maz Cie zjechal ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Wtajemniczenie
|
dobra, uciekam na miasto pozałatwiać parę spraw
umówiłam się właśnie na poniedziałek do fryzjera na cięcie i farbowanie ![]() a co! ![]() Paulina ja to się już martwię bardzo.... ![]()
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Kciuki za wizyty wszystkie. I trzymajcie za mnie bo niedlugo tez ide.
#566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja planuje mieć max do połowy października wszystko, w sumie zostało mi jutro przeglądnąć ubranka i pochować do komody. A do kupna zostało łóżeczko, przewijak i wanienka ![]()
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
ok zadzwonilam do sekretariatu i przekierowali do poloznych na porodowce
![]() wszystko juz wiem, moge sie pakowac ![]() ela! no to bedziesz laskaaaa!!! ![]() ![]()
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.