|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
postaw go troche do pionu.....niech sie chlop ogarnie jak ci ciezko samej siedziec
|
|
|
|
|
#1112 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Faceci są mało domyślni im trzeba kawe na ławę wyłożyć! Pogadaj z nim... Mój też nie raz mi powiedział że mały jest grzeczny i ja mam kupę czasu dla siebie(rzeczywiście ma dni lepsze, ale jednak do 1 miesiaca było cieżko, też byłam przemęczona i ledwo żywa) dopuki nie zostawiłam mu małego i zajełam sie innymi rzeczami, jak nie potrafił go uspokoić i mały dał mu popalić w tedy zrozumiał. Ja akurat nie mam pretensji do męża, bo on ma cieżką pracę, jak popełni błąd, popsuje mu sie maszyna itp to po premi, a u niego to aż 30% pensji, a to tylko on zarabia niestety...Jednak nie raz jak jest w domu to zajmie sie małym, jak płacze to próbuje go uspokoić, to ja lecę od razu jak mały płacze( tak już mam) Tak samo nie wymagam od niego aby kąpał ze mna malego, jak wraca po 12 godzinach niech sobie odpocznie, on wraca o 19 a ja ok 20 małego kąpie. Prawda jest taka ż eja owszem też jestem czasem zmęczona, ale ja mimo wszystko moge odetchnać , jak siedze z małym, a on ciagle w ruchu, też nie raz nie ma kiedy zjeść, tylko biedny chudnie mi w oczach... Więc pamietajcie dziewczyny nie myslmy tylko o sobie, nasi faceci też cieżko pracują i należy im sie odpoczynek...Jednak wiadomo ze to nie znaczy aby nic nam nie pomagali. Jak nas coś boli to trzeba szczerze porozmawiać i tyle. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
wiem co czujesz bo mój początki też miał bardzo trudne, czasem spałam nawet godzine czy dwie...Nie raz wyłam do poduszki z bezradności. A w domu zazwyczaj w tych momentach byłam sama(bo maz miał noc) ale i tak nic by mi nie pomógł bo mały był ciagle głodny..coś jak u ciebie zdążył zjeść a za godzine płacz, bo znowu zgłodniał... Ale nie martw sie twój też w końcu zacznie ci przesypiać nawet 5 godzin |
|||
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Moni, rozmowa jest naważniejsza
Ja tam trochę współczuję tym naszym facetom i nie zamieniłabym się miejscami z moim mężem na przykładByliśmy dzisiaj na szczepieniu, jakaś masakra Mąż trzymał Melkę, strasznie płakała a ja na krześle obok razem z nią...Powinni już coś innego wymyślić zamiast tych kłuć, to jest straszne i już myślę, że za 6 tygodni czeka nas powtórka:/ Z dobrych wiadomości to malutka jest zdrowa i waży już 4100
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Duza juz dziewczynka, chyba ładnie przybrała, prawda?? :rolley es:
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szału chyba nie ma bo to pewnie dolna granica normy jak na skończony 6 tydzień
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
zauwazylan na srodku blizny po cc kilka dni temu takie czerwone zgrubienie na 5cm okolo a przedqczoraj wylal mi sie z tego zolto czerwony plyn. jechac z tym do szpitala? Nie mam goraczki, ale to nir zmniejsza sie
![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#1117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie jest lekko, mam nadzieję ze bedzie tak jak mowisz i to minie Oby jak najszybciej Zobaczymy jak sytuacja sie dzisiaj rozwinie ![]() To mleko comfort jest do d****. Za geste, zatyka sie mimo wiekszego smoczka i w dodatku mala niechetnie to je a potem i tak doslownie wszystko wypluwa a poprawy w brzuszku nie widac ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() neska wez moze pogadaj z tym swoim chlopem szczerze. Ty sie gryziesz, wkurzasz a on moze sobie nie zdaje sprawy, nie domysla
|
||
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile je łącznie z obu piersi? 20minut czy więcej (ale tak aktywnie je) |
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci ze musi dobrze jeść bo mała tyje w oczach Boje się ze za duzo je i lekarz znowu powie ze mała za dużo przybiera Ostatni przez tydzień przytyla 450g lekarz powiedział ze to bardzo dużo Ja karmie na żądanie Mała nie płacze wiec się najada |
|
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Jeśli po szczepieniu tfu tfu coś się będzie działo to co mam zrobić? Jechac do szpitala samemu czy dzwonic po karetkę? Pierwszy lepszy szpital czy szukać gdzie jest oddzial dziecięcy? Czy niemowlaki sa tam gdzie porodowka? Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-09-18 o 15:50 |
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka, ja nie pomogę, ale poszukaj informacji może na stronie stowarzyszenia stop nop.
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Kiedy masz szczepienie?
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też dziś o tym myslałam...dostałyśmy antybiotyk i jak zaczęłam czytać o reakcjach alergicznych to aż boję sie podawać...szczególnie, że główny składnik to amoksycylina a ja mam na nią uczulenie Wiem, że Mała nie musi mieć ale co jeśli ma? gdzie jechać, co robić...a jak przegapię jakiś symptom uczulenia i coś jej sie stanie...????? dziewczyny niczego nie wolno lekceważyc przed szczepieniem!! piszę ku przestrodze, ja miałam iść do szczepienia w następny wtorek ale w ten wtorek poszlam do lekarki z Małą na badanie, powiedziałam, że mało śpi dużo ulewa, jest niespokojna...jak każdy noworodek/niemowlę...dziś poszłam na konsultację do laryngologa - i co? Mała ma zapalenie ucha!!!! Od ulewania ![]() dostałysmy ten antybiotyk i nie ma mowy o szczepieniu! co by było gdybym nie poszła sie poskarżyć do lekarki? albo gdyby ona zbagatelizowała?? jeszcze robiłam morfo, rozmaz, mocz i crp ale tu wszystko ok także infekcji żadnej nie mamy...boję się pomyśleć co by było gdyby |
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kryzys laktacyjny. Chyba prawie nic mi nie leci, bo po paru minutach na cycu Młody drze się jak opętany i strasznie dużo dojadą z butli w porównaniu z poprzednimi dniami... Ech, przystawiam go, żeby stymulować produkcję, ale to straszna walka :/ Dziewczyny, które dopajacie swoje dzieci- ile ml im podajecie i ile razy dziennie? Woda, herbatka koperkowa? Dziś oglądałam w rossmanie herbatkę z kopru włoskiego z hippa, bez cukru, od pierwszego tygodnia życia. Zastanawiam się, czy nie zacząć podawać, bo widzę, że kupy go trochę męczą zanim wyjdą. Przechodzimy dziś na pieluchy dwójki, w końcu prawie cztery kilo już synek waży. Szok, od wypisu przybrał 900g, a to dwa tygodnie i dwa dni! Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-09-18 o 16:36 |
|
|
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam tez podawać tą herbatkę koperkową, właśnie Hippa. Ninka bardzo chętnie pije ![]() Szkoda, że u Ciebie problemy z laktacją Ale pewnie to też jest strasznie denerwujące, że tak trzeba walczyć, bo i Ty i synek ciągle w nerwach
|
|
|
|
|
#1125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wow nasz okruszek od wypisu tez ma + 900g ale w 4tyg ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Natek tak ulal ze oprocz mojej bluzki, swoich ubranek koldry i poduchy zalal sobie mlekiem cale ucho
|
||
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja wiem ze faceci ciezko pracuja. Jestem wdzieczna tz ze przynajmniej wieczorem kapie malego a ja mu tylko pomagam.
Ale czasami mam wrazenie ze nic nie mysla. Jak mu nie powiem to nie za kuma. Tyle czasu mowilam o tym weselu. Kasa kasa ale ja tez potrzebuje wyjsc na troche bez malego i sie pobawic. Ech pogadamy dzisiaj bo przez telefon to bez sensu. Cos mi maly dzisiaj marudzi.
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ta herbatka bardzo dobra jest na brzuszek.
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Adelka była chwilę w chuście
bądźcie z nas dumne.A z tymi herbatkami, jako ciekawostka. Na moim wątku staraczkowym jedna dziewczyna pisała, że jej dziecku dla odmiany koperek szkodził. Postanowiłam sprawdzić, bo piję i sam koperek i herbatkę laktacyjną która też jest na koperku. I odpukać jest jakby lepiej, a i ja jestem jakoś mniej wzdęta...
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja też zmieniłam z tutejszego Aptamila (czyli odpowiednik Bebilonu) na Hipp I mam naprawdę wielką nadzieję, że będzie lepiej Już po dwóch posiłkach szczęśliwie mi dzisiaj dziecko ładnie śpi i nie krzyczy Chociaż trochę odpoczynku dla mnie Kasia, ale Ty masz małego głodomorra
Edytowane przez karoseria Czas edycji: 2014-09-18 o 17:51 |
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
h4linka u nas też pleśniawki, co na nie stosujesz? My dostaliśmy Nystatynę, ale na razie nie widzę powalających rezultatów, język jest czysty ale dziasełka nadal białe. Mój młody ma nadal problemy z kupką, robi ją co drugi dzień i jest jak plastelina. Męczy się okropnie żeby ją zrobić, a jak już zacznie to muszę go kłaść na plecach, odpiąć pieluchę i podciągnąć nogi do brzuszka. Z pieluchą nie ma szans żeby cała wyszła bo jest za twarda i pielucha mu ją stopuje. |
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Mleko hipp jest bio eko i w ogóle, może dlatego ;-)
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
jutro miałam iść na szczepienie ale Kajetan ma 39 stopni i na razie żadnych innych objawów no ale nie wiadomo co sie z tego rozwinie...no i raczej nie pojde szczepić bo jak mi młodego zarazi...ehh podejrzewam ze ciężko będzie ustrzelić moment żeby cala trojka byla zdrowa...
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pediatra powiedziała, że na tym się jej wnuczki wychowały i ono jest the best. Dała nam puszkę na próbę, dajemy od wtorku i nie wiem, czy to kwestia tego, że ja mam mniej mleka, ale widzę, że bardzo chętnie je pije. Tak więc na nim zostajemy
![]() U nas kupy 3- 4 dziennie, ale wychodzą z trudnością, więc podam tę herbatkę i zobaczymy. Gosia brawa za chustę. U nas załapał od razu, bo go wsadziliśmy malutkiego, twoja Adelka musiała się przystosować. Ale ja mam obawy tak luzem tę chustę z nim puścić, zawsze podtrzymuję jedną ręką tak na wszelki wypadek
|
|
|
|
#1137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko mnirj chetnie je je bo jest mniej słodkie przez to ze ma mniej laktozy ale przyzwyczai sie![]() co do placzu to uwierz mi przy szczepieniu jak dziecko drze sie w nieboglosy z bolu az sie taje to serce peka... bo to jest inny placz... Cytat:
![]() Co do tej herbatki z Hippa to ja mam rumiankowa... Czytalam ze te herbatki z kopru wloskiego sa rakotworcze ![]() u nas masakra po szczepieniu, mala caly dzien placze
|
||
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Moja misia nie chce pic koperku i nim pluje
a zaczely sie problemy z brzuszkiem. Wczoraj i dzis w nocy budzila sie w nocy prawie co godzine, okolo 4 zaczela plakac i tak do 5.30 lub 6. Pręży sie strasznie i steka. Nie wiem czy to przez ta skaze bialkowa, moze cos zjadlam nie takiego nie mam pojecia, szkoda mi jej strasznie. W dzien tez prawie nie spi i jak juz zasnie to nawet jej nie budzę zeby przebrac, bo chce żeby sobie pospala
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Ząb mnie boli, zaraz oszaleje
|
|
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zuken nie mam siły i cierpliwości do tego mleka. Rozpuszczałam w cieplejszej wodzie, bo tez taką poradę gdzieś znalazłam. Kupiłam nawet smoczek z większym przepływem i dupa. Nina starsznie słabo ciągnęła, mimo głodu a i tak potem dosłownie wszystko wychlustywala Po podaniu Hippa jest duża różnica, zobaczę co będzie dalej i dam znać. Jak moja dziecinka miała 3 godzinny atak bólu brzuszka też mi serce pękało i wiem o co kaman. Ze stresu i nerwów cała się zapociłam i czułam jak mi serce bije szybko, już myslałam że zawału dostanę Wczoraj jak się znów zaczęła ta histeria trochę było mi już łatwiej... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

postaw go troche do pionu.....niech sie chlop ogarnie jak ci ciezko samej siedziec

boje sie tego ale kazali mi sie wyluzowac

Generalnie to czego jesc nie powinnam. Bzlam glodna wiec olalam i zjadlam troszke. Ja zyje, Natus zyje i nie jest mu gorzej. W koncu zaczne normalniej jesc to i do sil i zdrowia wroce
Mąż trzymał Melkę, strasznie płakała a ja na krześle obok razem z nią...

Szału chyba nie ma bo to pewnie dolna granica normy jak na skończony 6 tydzień

28.06