![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny młode z okolic Dębicy i Mielca
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Czy mialyscie do czynienia z kamerzysta STUDIORAMA? Jestem bardzo ciekawa opini na ich temat. Dzieki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja robię w Dworku Wola Ociecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś miał swoje wesele w Róży w Czerminie? Lub był na przyjęciu u kogoś? Jak wspominacie?
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny napiszcie mi proszę jakie są obowiązki starosty i starościny w naszych rejonach?
![]() Do wesela 3 miesiące, a ja właśnie się kapnęłam, że nie mam pojęcia co takie osoby robią i czy muszą być. Słyszałam tylko, że starosta rozdaje wódkę, a starościna??
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas starosta sprawdził się super- bawił gości, polewał wódkę, załatwiał sprawy z kuchnią - ogólnie czuł się jak u siebie. Świadkowie bardziej pomagali nam - w oczepinach, w podziekowaniach, w przygotowaniach.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
A co z Starościną?
Mam szczerze mówiąc problem, bo wydaje mi się, że to taka troszkę obciążająca rola... Myślę, że starostę bym wyznaczyła do pomocy przy alkoholu, a z resztą sami sobie poradzimy... Ale tak czy siak ciężko mi wytypować z gości kogoś kto est duszą towarzystwa i nie pije za wiele ![]()
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
U nas jest o tyle gorzej że nie ma osobno świadków i starostów ale są to te same osoby i tu mam duży problem bo osoby pasujące na świadków średnio pasują mi na starostów i odwrotnie;/ Na świadka wzięłabym brata który będzie miał 19 lat ale już na staroste to stanowczo za młody. Z kolei na starostę pasuje mi tylko jeden wujek który ma 45 lat ale facet ma pełno energii i jest typową duszą towarzystwa. Do tego rewelacyjnie tańczy i potrafi każdego porwać do tańca. Potrafi zabawić każde towarzystwo a na weselach to już w ogóle jak jest on to jest super zabawa. Do tego wzięłabym siostre mojego S. która ma 35 lat. Jest bardzo pogadana i ogarnięta ale też mam z nią dobre relacje i wiem że by mi dużo pomogła.
No ale czy takie osoby nie są za stare na świadków? ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- JA ostatnio miałam okazję bawić się na weselu w 2 lokalach - Rajski Ogród w Skrzyszowie i Laguna w Dębicy. Co do Rajskiego Ogrodu - lokal bardzo ładny, bardzo dużo miejsca i przy stołach i na parkiecie, piękny ogród. JEdzenie jak dla mnie bardzo dobre ale obiad był podawany na talerzach i były to bardzo małe porcje. Dla mnie tak w sam raz ale jem raczej mało, natomiast faceci sobie nie pojedli;/ Ogromny minus za obsługę. Było tylko 2 kelnerów na 140 osób. Po prostu nie wyrabiali. Jak jedni goście zjedli już obiad to my dopiero dostaliśmy i to już prawie zimny. Do tego zauważyłam niedomyte talerze i sztućce. Duży plus za szwedzki stół - tak bogatego stołu nie widziałam na żadnym weselu. Było wszystko od wszelkich mięs i kiełbas poprzez pierogi, smalec, wszelkie sery, koreczki po różnego rodzaju alkohole. Także jakby wymienić obsługę na inną to lokal super ![]() Laguna - z wyglądu ładny lokal ale dosyć ciasny - wesele było na 80 osób a na parkiecie było okropnie ciasno. Do tego podczas gdy grała muzyka tak dudniło że nie dało sie rozmawiać ale nie wiem czy to wina samego lokalu czy po prostu ustawienia sie muzyki. Jedzenie w smaku pyszne ale bardzo malutko. Obiad na półmiskach ale bardzo mało - średnio chyba po 2 kawałki mięsa na osobę a normalnie jest 3 w innych lokalach. Strogonow był w takich malusieńkich filiżankach, to samo barszcz czerwony. Także porcje maluśkie. Obsługa super, szybko się uwijali i byli na każde zawołanie. Minus za to że na salę trzeba pokonać dużo schodów co stanowiło problem dla starszych osób. Za miesiąc będę na weselu w Malibu to zdam relację ![]() Dziewczyny jak macie jakieś opinie o lokalach to dzielcie sie nimi bo to na prawdę pomocne dla osób planujących wesele ![]() Ja chętnie poczytam opinie o Goldzie w Dębicy bo sama tam planuję wesele ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy jest osoba, która pomagała Twojej mamie czy organizacji wesela - może podpowiadała, może cos pomogła załatawić - może nadal te rolę stricte honorowo lub za zasługi ![]()
![]() |
![]() |
#161 | |
Przyczajenie
|
a jaka kosmetyczka i fryzjerka z Dębicy? szczególnie chodzi o fryzjerkę? jaka najlepsze żeby nie zrobiła czegoś dziwnego na głowie?
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o fryzjera, polecam salon "Laura" w Mielcu na Rynku. Super atmosfera, niebanalne podejście
![]()
![]() |
#164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
A jak u was z obsługą foto video?, mam swój typ ale o szczegóły pytajcie na priv. Jak nie macie fajnej obsługi to piszcie, chłopaki działają na terenie całej Polski, choć wola tereny Podkarpacia i Małopolski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
Ja polecam ifoto
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#168 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
U nas jest taka tracycja, że jeśli ktoś ma rodzeństwo, to wybiera się na świadków właśnie ich. A na starostów wybiera się osoby, które są już po ślubie, ale nie masz powiedziane, że mają to być członkowie rodziny. Mój brat u siebie na weselu miał zaprzyjaźnione małżeństwo. U mnie będzie podobnie - starostami zostanie moja przyjaciółka z mężem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak z ciastami ? Zamawiacie już ? I jakie ceny za blaszke ? Ja popytałam tu i tam i sama nie wiem co wybrać i jaka cena jest dobra....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Też się chętnie dowiem. JA pytałam w jednej cukierni w Dębicy to ceny kosmiczne niestety a ciasta bez rewelacji;/ Najlepiej by było u jakiejś kucharki ale nie wiem z kolei czy ona mi pokapuje te ciasta do paczek dla gości i jak z dowozem do lokalu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o ciasta, Pani Renatka z Hotelu Millenium gorąco polecała cukiernie, która z nimi współpracuje. Co prawda nie byłam i jeszcze nic się osobiście nie dowiadywałam, ale słyszałam naprawdę dobre opinie na ich temat! Cukiernia jest nowa (2013), a do tego właściciel jest Mistrzem Czekolady, cena za tort ślubny dla klientów Hotelu Millenium to 41 zł/kg. Nie wiem jak to wygląda dla osób z zewnątrz, ale podobno ceny ma bardzo konkurencyjne. Tu można zobaczyć kilka fotek ->KLIK
Cukiernia nazywa się Maestro, mieści się w Dębicy przy ulicy Krakowskiej. Jakby któraś chciała namiar, to wyślijcie PM ![]() Skarbek, a co do świadków, to wydaje mi się, że nie ma co się przejmować opiniami innych, bierz te osoby, które Ci pasują i po problemie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Atsheera Czas edycji: 2014-09-08 o 09:49 Powód: Dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Przyczajenie
|
ponawiam pytanie jaka fryzjerka w Dębicy jest godna polecenia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
A może skorzystać z z fryzjera w Tarnowie, odległość nie duża a wybór większy. Polecam wideo z Tarnowa , szczegóły na priv.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Też szukam fryzkerki i kosmetyczki na makijaż ślubny. Ostatnio na wesela rodziny, zanojmych chodziłam po różnych fryzjerach i do różnych kosmetyczek ale chyba strasznie wybredna jestem, bo zawsze było coś co mi nie pasowało.... Szukałam głównie miejsc gdzie fryzjerka ma jeden lokal z kosmwtyczką żeby bylo szybciej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Przyczajenie
|
pracowania wdzieku i urody w ciasnej ulicy ma i fryzjerke i kosmetyczke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Wola Ociecka- pieknie utrzymany ogrod, ladne wnetrza. Minusy: ciasno , nie slychac muzyki kiedy siedzi sie w sali jadalnej.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie trawię jak muzyka przekracza ileś decybeli i nie można porozmawiać przy stole.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.