Panny młode z okolic Dębicy i Mielca - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 11:08   #151
asiuulkaa
Zadomowienie

Dot.: Panny młode z okolic Dębicy i Mielca

Cytat:
Napisane przez grzaanaa Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o fotografa to polecam Stachnik fotografia. Śliczne zdjęcia, szczególnie podobają mi się robione nocą z ciekawym oświetleniem. Byli na weselu u koleżanki i byli bardzo zadowoleni
Dzięki,ale już znalazłam swojego faworyta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
asiuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 15:49   #152
kochamfige
Przyczajenie

Dziewczyny! Czy mialyscie do czynienia z kamerzysta STUDIORAMA? Jestem bardzo ciekawa opini na ich temat. Dzieki!
kochamfige jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-29, 07:16   #153
persephone1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ollka1994 Pokaż wiadomość
Jak mowilam komentuje karczme polska. Świetnie! !! Obsluga bardzo mila wszystko bez problemów jedzenie pyszne a taki klimat tylko tam! POLECAM WSZYSTKIM:-D

no to jest chyba jedyna pozytywna opinia tego lokalu jaką czytałam

Ja robię w Dworku Wola Ociecka
persephone1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-31, 07:00   #154
ollka1994
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez persephone1 Pokaż wiadomość
no to jest chyba jedyna pozytywna opinia tego lokalu jaką czytałam

Ja robię w Dworku Wola Ociecka
Szczerze wszystkim polecam serio. Tez slyszalam zle opinie ale zadna z nich sie nie sprawdziła. Bylo wspaniale. Na nic nie narzekam. Pieknie pysznie i milo!

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
ollka1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 17:18   #155
belzebubka
Raczkowanie

Czy ktoś miał swoje wesele w Róży w Czerminie? Lub był na przyjęciu u kogoś? Jak wspominacie?
Stary 2014-06-25, 21:36   #156
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Dziewczyny napiszcie mi proszę jakie są obowiązki starosty i starościny w naszych rejonach?
Do wesela 3 miesiące, a ja właśnie się kapnęłam, że nie mam pojęcia co takie osoby robią i czy muszą być. Słyszałam tylko, że starosta rozdaje wódkę, a starościna??
złociste jak len.
I przyszedł do niej grajek,
na skrzypcach zaczął grać
i mówi: Pójdź, królewno
konwalie ze mną rwać.

Pójdź, pójdź...
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 19:51   #157
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziad kalwaryjski Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie mi proszę jakie są obowiązki starosty i starościny w naszych rejonach?
Do wesela 3 miesiące, a ja właśnie się kapnęłam, że nie mam pojęcia co takie osoby robią i czy muszą być. Słyszałam tylko, że starosta rozdaje wódkę, a starościna??
to swietna rola - ogólnie zasada jest taka, że świadkowie pomagają Młodym, a starostowie pomagają rodzicom. W czym ? we wszystkim

U nas starosta sprawdził się super- bawił gości, polewał wódkę, załatwiał sprawy z kuchnią - ogólnie czuł się jak u siebie.

Świadkowie bardziej pomagali nam - w oczepinach, w podziekowaniach, w przygotowaniach.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-27, 11:11   #158
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

A co z Starościną?

Mam szczerze mówiąc problem, bo wydaje mi się, że to taka troszkę obciążająca rola... Myślę, że starostę bym wyznaczyła do pomocy przy alkoholu, a z resztą sami sobie poradzimy... Ale tak czy siak ciężko mi wytypować z gości kogoś kto est duszą towarzystwa i nie pije za wiele
złociste jak len.
I przyszedł do niej grajek,
na skrzypcach zaczął grać
i mówi: Pójdź, królewno
konwalie ze mną rwać.

Pójdź, pójdź...
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 10:15   #159
skarbek2012
Raczkowanie

U nas jest o tyle gorzej że nie ma osobno świadków i starostów ale są to te same osoby i tu mam duży problem bo osoby pasujące na świadków średnio pasują mi na starostów i odwrotnie;/ Na świadka wzięłabym brata który będzie miał 19 lat ale już na staroste to stanowczo za młody. Z kolei na starostę pasuje mi tylko jeden wujek który ma 45 lat ale facet ma pełno energii i jest typową duszą towarzystwa. Do tego rewelacyjnie tańczy i potrafi każdego porwać do tańca. Potrafi zabawić każde towarzystwo a na weselach to już w ogóle jak jest on to jest super zabawa. Do tego wzięłabym siostre mojego S. która ma 35 lat. Jest bardzo pogadana i ogarnięta ale też mam z nią dobre relacje i wiem że by mi dużo pomogła.
No ale czy takie osoby nie są za stare na świadków?

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

JA ostatnio miałam okazję bawić się na weselu w 2 lokalach - Rajski Ogród w Skrzyszowie i Laguna w Dębicy.
Co do Rajskiego Ogrodu - lokal bardzo ładny, bardzo dużo miejsca i przy stołach i na parkiecie, piękny ogród. JEdzenie jak dla mnie bardzo dobre ale obiad był podawany na talerzach i były to bardzo małe porcje. Dla mnie tak w sam raz ale jem raczej mało, natomiast faceci sobie nie pojedli;/
Ogromny minus za obsługę. Było tylko 2 kelnerów na 140 osób. Po prostu nie wyrabiali. Jak jedni goście zjedli już obiad to my dopiero dostaliśmy i to już prawie zimny. Do tego zauważyłam niedomyte talerze i sztućce.
Duży plus za szwedzki stół - tak bogatego stołu nie widziałam na żadnym weselu. Było wszystko od wszelkich mięs i kiełbas poprzez pierogi, smalec, wszelkie sery, koreczki po różnego rodzaju alkohole.
Także jakby wymienić obsługę na inną to lokal super

Laguna - z wyglądu ładny lokal ale dosyć ciasny - wesele było na 80 osób a na parkiecie było okropnie ciasno. Do tego podczas gdy grała muzyka tak dudniło że nie dało sie rozmawiać ale nie wiem czy to wina samego lokalu czy po prostu ustawienia sie muzyki. Jedzenie w smaku pyszne ale bardzo malutko. Obiad na półmiskach ale bardzo mało - średnio chyba po 2 kawałki mięsa na osobę a normalnie jest 3 w innych lokalach.
Strogonow był w takich malusieńkich filiżankach, to samo barszcz czerwony. Także porcje maluśkie.
Obsługa super, szybko się uwijali i byli na każde zawołanie.
Minus za to że na salę trzeba pokonać dużo schodów co stanowiło problem dla starszych osób.

Za miesiąc będę na weselu w Malibu to zdam relację
Dziewczyny jak macie jakieś opinie o lokalach to dzielcie sie nimi bo to na prawdę pomocne dla osób planujących wesele
Ja chętnie poczytam opinie o Goldzie w Dębicy bo sama tam planuję wesele Lokalu już nie zmienię nawet jakby coś było nie tak ale będę wiedzieć na co zwracać uwagę
skarbek2012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 16:32   #160
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziad kalwaryjski Pokaż wiadomość
A co z Starościną?

Mam szczerze mówiąc problem, bo wydaje mi się, że to taka troszkę obciążająca rola... Myślę, że starostę bym wyznaczyła do pomocy przy alkoholu, a z resztą sami sobie poradzimy... Ale tak czy siak ciężko mi wytypować z gości kogoś kto est duszą towarzystwa i nie pije za wiele

A czy jest osoba, która pomagała Twojej mamie czy organizacji wesela - może podpowiadała, może cos pomogła załatawić - może nadal te rolę stricte honorowo lub za zasługi

Stary 2014-08-05, 22:10   #161
balsammm
Przyczajenie

a jaka kosmetyczka i fryzjerka z Dębicy? szczególnie chodzi o fryzjerkę? jaka najlepsze żeby nie zrobiła czegoś dziwnego na głowie? )

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez gwiazdkaaa90 Pokaż wiadomość
Hej, ja też w 2015r My wybraliśmy Kindersów Byliśmy na weselu ktore oni prowadzili i nam sie podobało A macie date wybraną i lokal?
wesele wrzesień 2015 w Millenium Zyraków może ktoś był tam na weselu? jak opinie?
balsammm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 12:50   #162
snapi007
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny bardzo się cieszę, że znalazłam ten wątek. Sama robię wesele w Woli Ocieckiej we wrześniu. 2015. Teraz też jestem na etapie szukania kosmetyczki i fryzjerki. Polecacie kogoś z Mielca?
snapi007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 17:23   #163
belzebubka
Raczkowanie

Jeśli chodzi o fryzjera, polecam salon "Laura" w Mielcu na Rynku. Super atmosfera, niebanalne podejście
Stary 2014-08-22, 18:59   #164
gwiazdkaaa90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez balsammm Pokaż wiadomość
a jaka kosmetyczka i fryzjerka z Dębicy? szczególnie chodzi o fryzjerkę? jaka najlepsze żeby nie zrobiła czegoś dziwnego na głowie? )

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

wesele wrzesień 2015 w Millenium Zyraków może ktoś był tam na weselu? jak opinie?
Ja tam byłam na Sylwestra i był0 Ok i wnetrza bardzo ładne. A Wy wybraliście z polecenia kogoś czy w ciemno ten lokal?
gwiazdkaaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 18:58   #165
Atsheera
Przyczajenie

Cytat:
Też wybraliśmy ten lokal, wesele 21.11.2015 =))
Naprawdę przepiękne miejsce
Atsheera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 20:20   #166
Maniula87
Raczkowanie

A jak u was z obsługą foto video?, mam swój typ ale o szczegóły pytajcie na priv. Jak nie macie fajnej obsługi to piszcie, chłopaki działają na terenie całej Polski, choć wola tereny Podkarpacia i Małopolski

Maniula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 05:11   #167
ollka1994
Rozeznanie

Ja polecam ifoto sa swietni

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
ollka1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 09:16   #168
Atsheera
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skarbek2012 Pokaż wiadomość
U nas jest o tyle gorzej że nie ma osobno świadków i starostów ale są to te same osoby i tu mam duży problem bo osoby pasujące na świadków średnio pasują mi na starostów i odwrotnie;/ Na świadka wzięłabym brata który będzie miał 19 lat ale już na staroste to stanowczo za młody. Z kolei na starostę pasuje mi tylko jeden wujek który ma 45 lat ale facet ma pełno energii i jest typową duszą towarzystwa. Do tego rewelacyjnie tańczy i potrafi każdego porwać do tańca. Potrafi zabawić każde towarzystwo a na weselach to już w ogóle jak jest on to jest super zabawa. Do tego wzięłabym siostre mojego S. która ma 35 lat. Jest bardzo pogadana i ogarnięta ale też mam z nią dobre relacje i wiem że by mi dużo pomogła.
No ale czy takie osoby nie są za stare na świadków?[COLOR="Silver"]
Hejka!
U nas jest taka tracycja, że jeśli ktoś ma rodzeństwo, to wybiera się na świadków właśnie ich. A na starostów wybiera się osoby, które są już po ślubie, ale nie masz powiedziane, że mają to być członkowie rodziny. Mój brat u siebie na weselu miał zaprzyjaźnione małżeństwo. U mnie będzie podobnie - starostami zostanie moja przyjaciółka z mężem Może warto poszukać wśród znajomych?
Stary 2014-09-02, 16:19   #169
gwiazdkaaa90
Raczkowanie

Dziewczyny a jak z ciastami ? Zamawiacie już ? I jakie ceny za blaszke ? Ja popytałam tu i tam i sama nie wiem co wybrać i jaka cena jest dobra....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 06:56   #170
skarbek2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atsheera Pokaż wiadomość
Hejka!
U nas jest taka tracycja, że jeśli ktoś ma rodzeństwo, to wybiera się na świadków właśnie ich. A na starostów wybiera się osoby, które są już po ślubie, ale nie masz powiedziane, że mają to być członkowie rodziny. Mój brat u siebie na weselu miał zaprzyjaźnione małżeństwo. U mnie będzie podobnie - starostami zostanie moja przyjaciółka z mężem Może warto poszukać wśród znajomych?
U nas nie ma osobno świadków i starostów a szkoda Z rodzeństwa najchętniej wzięłabym na tę fukncję siostrę mojego S. z mężem lub brata z żoną, mój brat będzie miał ledwie co 18 lat więc zbyt młody na takie funkcje Tylko że wszyscy mówią że głupio tak brać małżeństwo;/

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Dziewczyny a jak z ciastami ? Zamawiacie już ? I jakie ceny za blaszke ? Ja popytałam tu i tam i sama nie wiem co wybrać i jaka cena jest dobra....
Też się chętnie dowiem. JA pytałam w jednej cukierni w Dębicy to ceny kosmiczne niestety a ciasta bez rewelacji;/ Najlepiej by było u jakiejś kucharki ale nie wiem z kolei czy ona mi pokapuje te ciasta do paczek dla gości i jak z dowozem do lokalu.
skarbek2012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-04, 07:42   #171
gwiazdkaaa90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skarbek2012 Pokaż wiadomość
U nas nie ma osobno świadków i starostów a szkoda Z rodzeństwa najchętniej wzięłabym na tę fukncję siostrę mojego S. z mężem lub brata z żoną, mój brat będzie miał ledwie co 18 lat więc zbyt młody na takie funkcje Tylko że wszyscy mówią że głupio tak brać małżeństwo;/

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Też się chętnie dowiem. JA pytałam w jednej cukierni w Dębicy to ceny kosmiczne niestety a ciasta bez rewelacji;/ Najlepiej by było u jakiejś kucharki ale nie wiem z kolei czy ona mi pokapuje te ciasta do paczek dla gości i jak z dowozem do lokalu.
Jak rozmawiałam z paniami od placków i ze znajomymi którzy zamawiali to mówili że one pakują do paczek ale dowóz raczej we własnym zakresie.
Stary 2014-09-04, 07:55   #172
Atsheera
Przyczajenie

Jeśli chodzi o ciasta, Pani Renatka z Hotelu Millenium gorąco polecała cukiernie, która z nimi współpracuje. Co prawda nie byłam i jeszcze nic się osobiście nie dowiadywałam, ale słyszałam naprawdę dobre opinie na ich temat! Cukiernia jest nowa (2013), a do tego właściciel jest Mistrzem Czekolady, cena za tort ślubny dla klientów Hotelu Millenium to 41 zł/kg. Nie wiem jak to wygląda dla osób z zewnątrz, ale podobno ceny ma bardzo konkurencyjne. Tu można zobaczyć kilka fotek ->KLIK

Cukiernia nazywa się Maestro, mieści się w Dębicy przy ulicy Krakowskiej.
Jakby któraś chciała namiar, to wyślijcie PM

Skarbek, a co do świadków, to wydaje mi się, że nie ma co się przejmować opiniami innych, bierz te osoby, które Ci pasują i po problemie
Stary 2014-09-07, 12:12   #173
balsammm
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Atsheera Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ciasta, Pani Renatka z Hotelu Millenium gorąco polecała cukiernie, która z nimi współpracuje. Co prawda nie byłam i jeszcze nic się osobiście nie dowiadywałam, ale słyszałam naprawdę dobre opinie na ich temat! Cukiernia jest nowa (2013), a do tego właściciel jest Mistrzem Czekolady, cena za tort ślubny dla klientów Hotelu Millenium to 41 zł/kg. Nie wiem jak to wygląda dla osób z zewnątrz, ale podobno ceny ma bardzo konkurencyjne. Tu można zobaczyć kilka fotek ->KLIK

Cukiernia nazywa się Maestro, mieści się w Dębicy przy ulicy Krakowskiej.
Jakby któraś chciała namiar, to wyślijcie PM

Skarbek, a co do świadków, to wydaje mi się, że nie ma co się przejmować opiniami innych, bierz te osoby, które Ci pasują i po problemie
a czy przy zamawianiu ciasta wystarczy sie powołać na to, że wesele mamy właśnie w tym lokalu? bo jak my rezerwowalismy to nam nikt o cieście nic nie mówił;(

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Ja tam byłam na Sylwestra i był0 Ok i wnetrza bardzo ładne. A Wy wybraliście z polecenia kogoś czy w ciemno ten lokal?
wybraliśmy w ciemno zaraz po otwarciu bo zachwyciło nas wnętrze a teraz martwimy sie tym jak smakuje tam jedzenie
Stary 2014-09-08, 09:33   #174
Atsheera
Przyczajenie

Cytat:
a czy przy zamawianiu ciasta wystarczy sie powołać na to, że wesele mamy właśnie w tym lokalu? bo jak my rezerwowalismy to nam nikt o cieście nic nie mówił;(
Myśmy się w sumie sami zapytali jak wygląda sprawa z ciastami, pewnie dlatego dostaliśmy taką informację. Z tego co mi mówiono, to należy się skontaktować z Panią Renatą a ona daje cynk do cukierni i wtedy można sobie spokojnie iść i się wszystkiego dowiedzieć

Cytat:
wybraliśmy w ciemno zaraz po otwarciu bo zachwyciło nas wnętrze a teraz martwimy sie tym jak smakuje tam jedzenie
O jedzeniu słyszałam przepyszne opinie i to od samych gości weselnych, więc myślę, że nie ma się czym martwić No ale wiadomo, co człowiek to inne podniebienie

Edytowane przez Atsheera
Czas edycji: 2014-09-08 o 09:49 Powód: Dopisek
Stary 2014-09-15, 18:13   #175
balsammm
Przyczajenie

ponawiam pytanie jaka fryzjerka w Dębicy jest godna polecenia?
Stary 2014-09-15, 23:16   #176
Maniula87
Raczkowanie

A może skorzystać z z fryzjera w Tarnowie, odległość nie duża a wybór większy. Polecam wideo z Tarnowa , szczegóły na priv.

Maniula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 19:14   #177
gwiazdkaaa90
Raczkowanie

Cytat:
ponawiam pytanie jaka fryzjerka w Dębicy jest godna polecenia?
Też szukam fryzkerki i kosmetyczki na makijaż ślubny. Ostatnio na wesela rodziny, zanojmych chodziłam po różnych fryzjerach i do różnych kosmetyczek ale chyba strasznie wybredna jestem, bo zawsze było coś co mi nie pasowało.... Szukałam głównie miejsc gdzie fryzjerka ma jeden lokal z kosmwtyczką żeby bylo szybciej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 14:08   #178
balsammm
Przyczajenie

pracowania wdzieku i urody w ciasnej ulicy ma i fryzjerke i kosmetyczke makijaz wyprobowalam i bylam bardzo zadowolona jednak nie wiem jak fryzjerka)
Stary 2014-09-18, 11:52   #179
kennedy
Zakorzenienie

Wola Ociecka- pieknie utrzymany ogrod, ladne wnetrza. Minusy: ciasno , nie slychac muzyki kiedy siedzi sie w sali jadalnej.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 05:12   #180
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Wola Ociecka- pieknie utrzymany ogrod, ladne wnetrza. Minusy: ciasno , nie slychac muzyki kiedy siedzi sie w sali jadalnej.
to jeszcze są sale na których nie słychać muzyki - całe szczęście
Ja nie trawię jak muzyka przekracza ileś decybeli i nie można porozmawiać przy stole.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości