|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Cytat:
zimna lazienke juz przerabialam,wracalam z niej szybciej niz tam poszlam brrr dziewczyny to nie jest chyba tak ze trzymam ten mocz,tzn bo jak mi sie chce porzadnie to ide,ale ja co chwile czuje ze mi sie chce siku i czasem ide a tu nic :/ |
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Ja jak wychodzilam w zime do lazienki to pozniej slizgiem pod koldre wpadalam teraz tak nie moge bo dla dxidzi to by bylo trzesienie ziemi
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Buu no chyba ze tak :-* ja sie w nocy budze na siusianie.
ja mam na szczescie drzwi od lazienki otwarte ciagle i sie nagrzewa |
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa będzie dobrze
Co do sikania w nocy to wstaje kolo 4.30 .ale ja klade sie zazwyczaj kolo 2-2.30
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie druga w nocy to ora sikania i juz potrm zasnac mi ciezko i przewaznie godzinr dwie sie tluke
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
ja cbhodze siusiac na spiocha, dzis 1:30, 3:00, potem 5:45
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma co narzekać teraz zobaczymy przy końcówce haha
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#1118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze ze prawie wszystkie rodzicie przede mna bedzie duzo doswiadczonych mam
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
co do siusiania to w ogóle nie wstaje i nie wstawałam w nocy no może teraz jak malutka się wierci to lecę na szybkie sikniecie
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
simone to sie ciesz hehe
bo wstawanie kilka razy w nocy to nic przyjemnego :/ jak sie ogolnie czujesz? |
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Buu
Mam problemy ze spaniem ale to norma. Malutka jest bardzo aktywna rozbawia mnie jak leżę na prawym boku to czuje takie smyranie zaczynam się śmiać. Ogólnie to zaczynam się rozglądać za butelkami, terami, kosmetykami ale jestem w tym temacie zielona. Jak twoja córcia zmiana antybiotyku pomogła?
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z sikaniem tez nie ma wstawania w nocy. W pierwszej ciazy tez nie mialam wlasciwie do konca
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajnie
ja siusiam i siusiam
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po wizycie, mala wazy 2600 i sie przerazilam
Szyjka króciutenka i 2 krotnie slyszalam zeby wytrzymac 2 tyg. Macica sie stawia a ja nie czuje. Za 2 tyg, 2 pazdziernika wizyta jesli dotrwam L4 dostałam do 16. Gin powiedziala, ze jak urodze wczesniej to macierzynski przerwie chorobowe. Takze teraz odpoczynek, a po 2 tyg. Niech sie dzieje co chce
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa to lezenie plackiem teraz
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie zycze Ci jeszcze tych dwoch tygodni ( wydaje mi sie ze najlepsza recepta na przetrwanie bedzie duzo lezenia ) ale mysle ze przy koncowce to juz faktycznie nie musisz tak sie martwic. Zagrozenia zycia na pewno juz nie ma a rozwoju chyba tez juz nie. Ale odpoczywaj i mysle ze dotrwasz. Bede trzymala kciuki. A u mnie dzis smiesznie. Wlasciwie to mam 2 zdarzenja. 1. Poszlam sobie dzis do ginekologa. Ostatnio mi moja nie pomierzyla dziecka bo zeobila usg przez pochwe a niestety dziec juz na to za duzy. No i jako ze mam pakiet w Medicover i w sumie jakbym chciala to moge sie zapisywac co 2 dni to poszlam. Wszystko ok tzn.serce bije, glowa, rece, nogi sa a wymiary pokrywaja sie +/- z owulacja. Tak wie super2. To jest to dziwne zdarzenie. Zostawiam je na koniec bo dlugie. Kiedys Wam pisalam ze w bylej pracy TZ jest laska ktora ma meza i on hobbistycznie zajmuje sie niby czytaniem z ukladu planet tzn. Na podst.daty i godz.ur. no i jak sie zaczelismy starac TZ cos wspomnial tej dziewczynie ze ja sie martwie ile nam to zajmie bo mam rozjechane cykle. Ona wziela nasze dane i ten chlopak nam odczytal jakies tam rzeczy. M.in.odczytal ze w ciaze zajde albo 10.06 albo 10.07 a pozniej dopiero w grudniu. Jak mi to TZ powiedzial to sie usmialam bo zakladajac 30 dniowe cykle to powinnam miec wtedy okres. No ale niewiele sie chlopak pomyl bo moje cykle okazaly sie duzo dluzsze i zgodnid z monitoringiem owulacje podczas ktorej zaszlam w ciaze mialam miedzy 14-16.06. No i dzis TZ mowi tej lasce ( bo tz zmienil prace i ona tez jest znow w tej samej ) ze chyba bedziemy mieli chlopca a ona powiedziala to swojemu mezowi i on powiedzial ze to niemozliwe. Tylko ze sie okazalo ze to dot.poczecia 10.06. Wtedy podobno bankowo dziewczynka. TZ powiedzial mu ze poczecie bylo okolo 16.06 i podobno wtedy wychodzi 50/50. Osobiscie nie za bardzo w takie rzeczy wierze ale musze Wam powiedziec ze jednak stwierdzilam ze chyba nie ma co sie poki co nastawiac na chlopaka. Tym bardziej ze na dzisiejszej wizycie ginekolog powiedzial ze nawet dzis jest jego zdaniem za wczesnie na 100% pewnosc. I ze on nie bedzie spekulowal...tak wiec kto wie. Moze sie okaze ze jednak dziewczynka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa
![]() super wiesci ![]() haha ale agent,jak Ci ladnie wymierzyl ![]() oo to oby byla taka dzidzia jak chcesz a moglby mi tez powrozyc?
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magiusa, no może rzeczywiście jest za wcześnie na ustalenie płci? Buu dziwna ta Twoja koleżanka ale może ona nie wie do końca jak ma się zachować? Ja wstawałam ze 3 x w nocy na siku. Ale ja ogólnie bez ciąży często chodzę siku ![]() U mnie mąż ma wychodne a ja na wizażu
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Konsternacja a jak jas?
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
super kochana ! nawet nie wiesz jak sie ciesze!
|
|
|
|
#1134 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak, ja tez mysle ze wczesnie, dlatego nawet tutan widnieje nadal "niespodzianka". Tamto to bylo takie spekulacyjne ale nie pewne...wiec sie zobaczy czy sie potwierdzi czy wyjdzie inaczej ![]() Cytat:
Epidemia wokol widze ogolnie szaleje ale miejmy nadzieje ze nasze dzieciaczki juz nic wiecej nie zalapia ![]() P.s. a swoja drog piekna pogoda dziewczyny jak na wrzesien, prawda? Ja w ogole nie mam doswiadczenia w ubieraniu dziecka na zime wiec troche sie boje takiej srogiej zimy by Darka nie ubrac za lekko ( zeszlej zimy mial 5-8mies wiec jezdzil w wozku w spiworku i po klopocie) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Cytat:
tak, ja tez mysle ze wczesnie, dlatego nawet tutan widnieje nadal "niespodzianka". Tamto to bylo takie spekulacyjne ale nie pewne...wiec sie zobaczy czy sie potwierdzi czy wyjdzie inaczej ![]() Cytat:
Epidemia wokol widze ogolnie szaleje ale miejmy nadzieje ze nasze dzieciaczki juz nic wiecej nie zalapia ![]() P.s. a swoja drog piekna pogoda dziewczyny jak na wrzesien, prawda? Ja w ogole nie mam doswiadczenia w ubieraniu dziecka na zime wiec troche sie boje takiej srogiej zimy by Darka nie ubrac za lekko ( zeszlej zimy mial 5-8mies wiec jezdzil w wozku w spiworku i po klopocie) Jak macie jakies rady to chetnie skorzystam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa zaczynam wierzyc w takie sprawy
![]() ja jestem zmarzluchem ![]()
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia
![]() Magiusa- A ja się zawsze boję, czy za ciepło go nie ubieram... eh... zawsze coś
|
|
|
|
#1137 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Magusia co do płci to powiem Ci ze w 12tc miałam zdjęcie "fredzla" szperałam po sieci i znalazłam stronę z pewną teorią ze jeśli fredzel (tzw wyrostek) jest pod kątem 30° to sugeruje ze będzie chłopiec a jak bardziej równoległy do kręgosłupa to dziewczynka. Na moim usg fredzel był bardziej równoległy i w 21tc gin powiedziała na usg ze jajek ona tu nie widzi
![]() ---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ---------- Mlebi kiedy idziesz na usg ?
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam sobie troche i na pewno na kolejnych dwoch wizytach ( zwykla i polowkowa) sie juz dowiem....ale to naprawde zadna roznica. Byle zdrowe.Kurcze ida nam chyba naprawde te piatki a przynajmniej jakas jedna. Daro naprawde pieknie przesypia noce a od kilku nocy przebudza sie i placze a tak zawsze jest przy zebach. Wszystkie inne juz mu wyszly wiec to moga byc tylko piatki. O bole brzuszka go nie podejrzewam. Ma to swoja dobra strone bo jak mu juz wyjda to bedzie mial wszystkie zeby a dzieki temu spokoj na dluzszy czas Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Magusia ja miałam takie ciche wewnętrzne przekonanie ze to będzie dziewczynka mimo że większość obstawiała chłopca. Co tu dużo mówić każdy woli mieć zdrowe dziecko.
Czy Darkowi smarowałaś lub smarujesz dziąsła jakimś żelem?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

07.07.2012